PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94

Nikos321
03-05-07, 13:37
Κονταξάκη, δεν ξέρω το σύστημα με τα μηνύματα και την Χαλαρή Κουβέντα.

Εγώ στέλνω τις απόψεις μου. Φαντάζομαι πως κάποιοι τις διαβάζουν αφού κάποιοι απαντούν σε αυτά που γράφω.

Τώρα αν πείθω ή όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με τις απόψεις μου αλλά και με το πόσο καλά τις επικοινωνώ αυτές τις απόψεις.

Επαναλαμβάνω, εγώ γράφω τις απόψεις μου για το θέμα. Όποιος θέλει τις διαβάζει, όποιος θέλει τις αγνοεί. Δεν μπήκα για να κάνω διαγωνισμό 'πεισήματος'. Προφανώς κάποιος που έχει μια συγκεκριμένη άποψη εδω και χρόνια, δεν θα την αλλάξει ξαφνικά επειδη διάβασε τα μηνυματά μου και είδε το φως το αληθινό.

Και εγώ από την πλευρά μου, είμαι ανοικτός, να διαβάσω τις απόψεις των άλλων, να καταλάβω ποιά είναι τα επιχειρηματά τους αν τα επιχειρηματά τους στέκουν σε συγκριση με τα δικά μου κ.λ.π.

Θέλω κατ'αρχην να καταλάβω πως σκέφτεται κάποιος ο οποίος, αν η Ελλάδα δεχόταν εισβολή, δεν θα τον ενδιέφεραι να την υπερασπίσει. Ποιά είναι η λογική του, ποιά τα πιστεύω του, γιατί τέλος πάντων θα έπραττε έτσι και όχι αλλιώς.

Δεν πρόκειτε φυσικά να με πείσει να μην πολεμήσω για την πατρίδα μου, ούτε και εγώ θα τον πείσω προφανώς να κάνει το αντίθετο. Έχουμε, προφανώς, άλλο τρόπο σκέψης. Διαφορετικά ιδανικά.

Αλλά η ανταλλαγη απόψεων, δεν έβλαψε κανέναν.

skyliner34
03-05-07, 13:48
Πέραν του ότι 1) η θητεία δεν ισοδυναμεί με φόρο και 2) δεν συμβάλει στην εθνική άμυνα να σου θυμήσω λίγο ότι η κύπρος δεν είναι ελληνικό έδαφος. Εκτός και αν επιμένεις ότι είναι φυσιολογικό μια χώρα με καλύτερο βιωτικό επίπεδο να χαλάει λιγότερα σαν ποσοστό του ΑΕΠ για τους εξοπλισμούς την στιγμή που έχει τον εχθρό δίπλα και μείς εδώ να τη βοηθάμε αποστέλλοντας φαντάρους...

Βέβαια αφού είναι έλληνες κ αυτοί ας κάνουμε μια ένωση. Αλλά μέχρι τότε λυπούμε είναι άλλη χώρα...

etsouk2000
03-05-07, 13:50
Αυτοί που δεν επιθυμουν να πάνε στρατό και τα καταφέρνουν είναι προφανώς άνθρωποι που αν γίνει πόλεμος θα θελήσουν να τον αποφύγουν, σωστα;

Και ειναι κακο αυτο;;; Ειναι κακο το να θες να επιζησεις;; Ειναι κακο να ακολουθεις το θεμελιωδες ενστικτο της αυτοσυντηρησης;;;

Δεν μου προκαλεί κανένα σοκ η είδηση ότι υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Που δεν τους ενδιαφέρει η ελευθερία τους, αυτών και των οικογενειών τους. Ή που απλώς λένε, 'θα φύγω και θα πάω στην Αγγλία, στην Βραζιλία ή όπου αλλού και δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει η Ελλάδα.'
Αυτός που αποφεύγει να πολεμήσει για την πατρίδα του, όταν αυτή κινδυνεύει, δεν είναι μάγκας ή έξυπνος ή καταφερτζής. Άνανδρος ξεφτιλισμένος καραγκιοζάκος είναι ή κοινώς π####κι.
...
Έκτος και αν έχεις εξασφαλίσει έξοδο από την χώρα, οπότε εκφεύγεις της κατηγορίας των ηλιθίων και προβιβάζεσαι στην συνομοταξία των π####ιων. (ο τόνος στο γιώτα).:p

Δηλαδη οι προσφυγες που φευγουν απο μια εμπολεμη ζωνη ειναι ανανδροι ξεφτιλισμενοι καραγκιοζηδες π@@στηδες;;; Οι Ελληνες της Σμυρνης ηταν ανανδροι ξεφτιλισμενοι καραγκιοζηδες π@@στηδες επειδη δεν εμειναν να πολεμησουν μεχρι θανατου το 1922 και προτιμησαν να μπουν κακην κακως στα πλοια για την Ελλαδα;; Οι Ευρωπαιοι Εβραιοι που εφυγαν για Αμερικη κλπ λιγο πριν τον ΒΠΠ οταν ειδαν τι τους περιμενε ηταν το ιδιο ανανδροι ξεφτιλισμενοι καραγκιοζηδες π@@στηδες;; Οι προσφυγες που εφυγαν το προηγουμενο καλοκαιρι απο τη Βυρηττο οταν μπουκαρε το Ισραηλ ηταν κι αυτοι ανανδροι ξεφτιλισμενοι καραγκιοζηδες π@@στηδες;;

Και για πες μου αληθεια: οι Ανδρεας Παπανδρεου, Κωνσταντινος Καραμανλης, Μελινα Μερκουρη, Ακης Τσοχατζοπουλος (που εγινε και υπουργος αμυνας τρομαρα του, χωρις να εχει κανπαει φανταρος!) και τοσοι αλλοι, πού ακριβως ηταν πχ στην χουντα και απο πού εκαναν "αντισταση";;; Δεν την κοπανησαν για Στοκχολμη, Παρισι, Νεα Υορκη και Γερμανια αντιστοιχα;;; Ε τοτε εμενα γιατι μου ζητας να μεινω να σφαγιαστω στον πολεμο;; Επειδη ειμαι ο απλος λαος = το αιωνιο κορόιδο;;
Και βεβαια θα φυγω αν γινει πολεμος! Αγαπω τη ζωη, Θελω να ζησω, οχι να πεθανω! Ειναι κακο αυτο;; Ειναι πρωτακουστο;; Μονο εγω αισθανομαι και σκεφτομαι ετσι;;;; Και πρεπει να ντρεπομαι γι αυτο;;; Λυπαμαι αλλα δεν ντρεπομαι καθολου. Ζω τη ζωη μου ησυχα κι ωραια. Αφηνω τους πολεμους στους πολεμοχαρεις. Βγαλτε τα ματια σας, αλλα εμενα μην με υπολογιζετε, εχω απλα καλυτερα πραγματα να κανω...

ΥΓ: τις γεωπολιτικο-στρατιωτικες αναλυσεις/συζητησεις που γινονται εδω μεσα τις βλεπουν οι καραβαναδες στο υπεθα και γελανε! Ουτε οι ιδιοι δεν κανουν τοσες!!

Nikos321
03-05-07, 13:59
Η Ελλάδα ξοδεύει το 3.1 % του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς και η Κύπρος το 3.8.
Η Κύπρος, που έχει καλύτερη οικονομία, θα έπρεπε βέβαια να ξοδεύει ακόμα περισσότερα (αφού έχει και κατειλημένα εδάφη που θέλει πίσω).

Η Κύπρος στρατηγικά, είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην Ελλάδα, για στρατιωτικούς λόγους.

Ακόμα και αν δεν κατοικούσε ούτε ένας Έλληνας, θα μας συνέφερε να την υποστηρίζουμε.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι Βρετανοί δεν ξεκουνάνε με τίποτε από εκεί.

Οι Έλληνες φύγαν από την Μικρά Ασία διότι είχαμε ηττηθεί στρατιωτικά. Εγώ δεν μιλάω για στρατιωτική ήττα, εγώ μιλάω για την εκ προϊμίου απόφαση να μην πολεμήσεις αν εισβάλει ο αντιπαλος.

Δηλαδή, να έχεις προαποφασίσει ότι αν εισβάλει ο Τούρκος εγώ ή θα εγκαταλείψω την περιοχή μου ή θα χάσω την ελευθερία μου.

Του Παπανδρέου του απείλησαν τον γιό για να παραδωθεί. Παραδόθηκε και λογικό.
Μετά, ουσιαστικά τον εξόρισαν. Οι περσισσότεροι παριστάναν τους αντιστασιακούς, για την μετέπειτα πολιτική καρριέρα.

Εγώ λυπούμε αλλά δεν εμπνέομαι από αυτούς. Άλλα πρότυπα έχω.
Ο καθένας είναι βεβαίως ελεύθερος να διαλέγει τα πρότυπά του, τα ιδανικά του και την συμπεριφορά του.

Τους Ευρωπαίους Εβραίους στις περισσότερες χώρες, δεν θα τους δέχονταν καν να πολεμήσουν. Εγώ αναφέρομαι στην νοοτροπία κάποιου που ξέρει οτί μπορει να κινδυνεύσει η πατρίδα του, έχει την δυνατότητα να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο και αποφασίζει πως δεν τον ενδιαφέρει να το κάνει.

Όσο για τον Λίβανο, είναι κακό παράδειγμα, γιταί η χώρα είναι μπλεγμένη σε περίεργη κατάσταση.

Από την μία υπάρχει η Χεζμπολάχ, που αποτελείτε από θρησκευτικά φανατισμένους μουσουλμάνους που θέλουν να εξαφανίσουν το Ισραήλ, και από την άλλη το Ισραήλ, που για να χτυπήσει την Χεσμπολάχ, θεωρεί χρήσιμο να σκωτώνει τους πολίτες του Λιβάνου.
Γενικώς, ου μπλέξεις.

Σε τέτοια σκατοκατάσταση, φέρουν ευθύνη οι Λιβανέζοι που άφησαν τα πράγματα να εξελιχθουν έτσι.

Κονταξάκης
03-05-07, 14:27
Κονταξάκη, δεν ξέρω το σύστημα με τα μηνύματα και την Χαλαρή Κουβέντα.

Εγώ στέλνω τις απόψεις μου. Φαντάζομαι πως κάποιοι τις διαβάζουν αφού κάποιοι απαντούν σε αυτά που γράφω.

Τώρα αν πείθω ή όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με τις απόψεις μου αλλά και με το πόσο καλά τις επικοινωνώ αυτές τις απόψεις.

Επαναλαμβάνω, εγώ γράφω τις απόψεις μου για το θέμα. Όποιος θέλει τις διαβάζει, όποιος θέλει τις αγνοεί. Δεν μπήκα για να κάνω διαγωνισμό 'πεισήματος'. Προφανώς κάποιος που έχει μια συγκεκριμένη άποψη εδω και χρόνια, δεν θα την αλλάξει ξαφνικά επειδη διάβασε τα μηνυματά μου και είδε το φως το αληθινό.

Και εγώ από την πλευρά μου, είμαι ανοικτός, να διαβάσω τις απόψεις των άλλων, να καταλάβω ποιά είναι τα επιχειρηματά τους αν τα επιχειρηματά τους στέκουν σε συγκριση με τα δικά μου κ.λ.π.

Θέλω κατ'αρχην να καταλάβω πως σκέφτεται κάποιος ο οποίος, αν η Ελλάδα δεχόταν εισβολή, δεν θα τον ενδιέφεραι να την υπερασπίσει. Ποιά είναι η λογική του, ποιά τα πιστεύω του, γιατί τέλος πάντων θα έπραττε έτσι και όχι αλλιώς.

Δεν πρόκειτε φυσικά να με πείσει να μην πολεμήσω για την πατρίδα μου, ούτε και εγώ θα τον πείσω προφανώς να κάνει το αντίθετο. Έχουμε, προφανώς, άλλο τρόπο σκέψης. Διαφορετικά ιδανικά.

Αλλά η ανταλλαγη απόψεων, δεν έβλαψε κανέναν.

Κι εγώ γι' αυτό μπήκα, αλλά όταν διάβασα ορισμένες απο τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, έχασα πάσαν ιδέαν, όπως λέμε! Αυτό που με "κούφανε" περισσότερο ήταν το επιχείρημα κάποιου, που έλεγε, γιατί να πάω να πολεμήσω και να υπερασπιστώ τις περιουσίες των άλλων. Μάλιστα ανέφερε οτι το 35% στην Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτήτες και μένουν στο ενοίκιο(πράγμα που δεν αληθεύει), άρα για τους ιδιοκτήτες θα πάμε να πολεμήσουμε ώστε να διατηρήσουν τις περιουσίες τους? Ύστερα μου μιλάς εσυ για τους αγωνιστές του 21!!!

Nikos321
03-05-07, 14:29
Όταν είπα ότι θα πολεμήσω τον εχθρο αν χρειαστεί, εννοώ ότι θα πολεμήσω αν έχει νόημα.

Αν δεν έχει, τότε δεν πολεμάς, αυτοκτονείς. Έχω και εγώ ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Εφόσον όμως μου δίνεται η δυνατότητα, δεν θα πω α ο Βαρδινογιάννης δεν πολεμάει, τότε εγώ γιατί να πολεμήσω;

Θα πολεμήσω γιατί εγώ σαν άνθρωπος είμαι ανώτερος από τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη και το κάθε Βαρδινοκόκκαλη.

Δεν είναι δυνατόν να εμπνευστώ και να ακολουθήσω τις ενέργειες ανθρώπων που δεν εκτιμώ καθόλου, προφανέστατα.

Άλλοι προφανώς το λένε, διότι ο Βαρδινοκόκακκλης είναι το προτυπό τους.

Ο καθείς με τα πρότυπα που του αρμόζουν.

mach
03-05-07, 14:30
Οι Έλληνες φύγαν από την Μικρά Ασία διότι είχαμε ηττηθεί στρατιωτικά. Εγώ δεν μιλάω για στρατιωτική ήττα, εγώ μιλάω για την εκ προϊμίου απόφαση να μην πολεμήσεις αν εισβάλει ο αντιπαλος.

Εάν γίνει κανά μπαμ, πρώτο αεροπλάνο για Ιταλία θα με βρεις... Δίπλα μου μάλλον θα κάθεται ο Μειμαράκης και μπροστά μου ο Α/ΓΕΕΘΑ. Ευτυχώς θα νιώθω ασφαλής, γνωρίζοντας ότι οι μάχιμοι που μένουν πίσω θα αντισταθούν σθεναρά στους βαλιστικούς πυραύλους που καταφθάνουν με υπερηχητική ταχύτητα.

Chris2004
03-05-07, 14:32
Ο καλά, να δείς πόσοι απο αυτούς τους 'Γενναίους' που 'υπηρέτησαν' και καλα και είναι και υπέρ της στράτευσης θα σηκωθούν να φύγουν.

Nikos321
03-05-07, 14:35
Προφανώς, ο άνθρωπος που το έγραψε αυτό θεωρεί πως το μόνο κίνητρο για να πολεμήσεις είναι
η ιδιοκτησία γης. Άλλος μπορει να χρησιμοποιει ως κριτήριο την κατοχή ή όχι ρέπος.

Να πει εγώ δεν έχω ρέπος άρα δεν πολεμάω, ας πολεμήσουν αυτοί που έχουν ρέπος.

Ο καθένας διαμορφώνει το δικό του σύστημα αξιών.

Εγώ δεν έχω Blue Ray συνεπώς δεν πολεμάω.
Να πολεμήσουν αυτοι που έχουν Blue Ray.

Τάγμα Blue Ray αναυνταχθθθθ ειται.
Τάγμα ρέπος μεταααα βολη.

Πράγματι υπάρχουν και αρκετοι υποκριτές σε αυτήν την χώρα.
Άρα εσύ μπορεις να κοιμάσε ήσυχος.

Δεν είσαι χειρότερος από αυτούς τους υποκριτές.

Και το να συγκρίνεις το ευατό σου με τους χειρότερους, είναι μια καλή τακτική για να βγαίνεις καλύτερος. Μήπως επίσης συγκρίνεις τον ευατό σου σε εξυπνάδα με τον Κατέλη, για να αποδείξεις πως είσαι έξυπνος;:p

PopManiac
03-05-07, 15:01
Νikos321, για τελευταία φορά θα σε παρακαλέσω να ακολουθείς μια πιο forum-friendly δομή στα μηνύματά σου, αποφεύγοντας πολλαπλά και διαδοχικά ποστς...

Chris2004
03-05-07, 15:02
Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος δεν το ήξερες;

Jim Slip
03-05-07, 15:04
Άλλα πραγματικά θα αισθανόμουν πολύ ηλίθιος να εξηγω με φυσιολογικό τρόπο διατύπωσης πως ως πολίτες δεν έχουμε μόνον δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, πως είναι αδύνατον να μείνουμε χωρίς στρατό διότι αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουμε ακριβά, πως το να είμαστε σκλάβοι των Τούρκων
δεν είναι ακριβώς ίδιο με το να είμαστε σκλάβοι του Ελληνικού κεφαλαίου κ.λ.π.

Η Ελλάδα θερίζει αυτά που έσπειρε. Τη νοοτροπία που κατακρίνεις την εφαρμόζει πρώτο το Ελληνικό κράτος. Όταν έχεις 50 (λέμε τώρα) χρόνια ανίκανων διεφθαρμένων κυβερνήσεων, που μόνη τους έγνοια είναι να πλουτίσουν, προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες μπανανίας, τότε λογικό είναι κάποια στιγμή να εκκολαφθεί μιά γενιά που να κοιτάει πρωτίστως το προσωπικό της συμφέρον αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα.

Και έτσι βλέπεις τη συγκεκριμένη νοοτροπία να επεκτείνεται. Πρώτα σε όσα έχουν να κάνουν με τον δημόσιο τομέα (παιδεία, υγεία κλπ), ξεκινώντας ψηλά στην ιεραρχία και καταλήγοντας στους απλούς υπαλλήλους. Και μετά στους υπόλοιπους απλούς πολίτες, φοροδιαφεύγοντας κλπ.

Η Ελλάδα σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να είναι μια υπερσυντηρητική χώρα, με πολύ κόσμο να πίνει νερό στο όνομα της εκκλησίας, να σηκώνει σημαίες στα μπαλκόνια στις εθνικές γιορτές κλπ. Με δεδομένη τη γενική νοοτροπία του κόσμου, θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι απ' αυτούς θα καθόντουσαν πχ να πολεμήσουνε. Γιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστε.

Και απ' την άλλη βέβαια υπάρχει και πολύς κόσμος που δεν αγαπάει την Ελλάδα και το λένε ανοιχτά. Με δυό λόγια ένα άσχημο κοκτέηλ, δε βρίσκεις φίλε Niko?

etsouk2000
03-05-07, 15:12
Όταν είπα ότι θα πολεμήσω τον εχθρο αν χρειαστεί, εννοώ ότι θα πολεμήσω αν έχει νόημα.
Αν δεν έχει, τότε δεν πολεμάς, αυτοκτονείς. Έχω και εγώ ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Δεν μου απαντησες:
Δεν θελω να πολεμησω ποτέ και για κανεναν, ουτε καν για μενα, γιατι δεν θελω να διακινδυνευσω τη ζωη μου. Ισως, αν πολεμησω να νικησω, ισως ομως και να χασω και να πεθανω. Δεν θελω να πεθανω, αρα συνειδητα το βαζω στα ποδια. Ειναι κακο το να θελω να επιζησω;; Ειναι κακο να ακολουθω το θεμελιωδες ενστικτο της αυτοσυντηρησης;;; Αγαπω τη ζωη, θελω να ζησω, οχι να πεθανω! Ειναι κακο αυτο;; Ειναι πρωτακουστο;; Μονο εγω αισθανομαι και σκεφτομαι ετσι;;;; Και πρεπει να ντρεπομαι γι αυτο;;;

Και το πιο απλοϊκο αναλογο παραδειγμα: οταν σου επιτιθεται ενας ληστης στο δρομο με μαχαιρι, του τσαμπουκαλευεσαι για να τον νικησεις;;;
Εγω οχι, ακομα κι αν ειμαι γεροδεμενος, ακομα κι αν εχω σουγιαδακι στην τσεπη μου και υποψιαζομαι οτι ενδεχεται να τον νικησω. Του δινω το πορτοφολι μου και τρεχω προς την αντιθετη κατευθυνση. Προτιμω να μου κλεψει τα 10-20-100 ευρω που εχω πανω μου και να με αφησει να ζησω, παρα να ρισκαρω τη ζωη μου για μερικα ψωρο-ευρω. Αν ζησω, θα μπορεσω να βγαλω χιλιαδες ευρω, πολυ περισσοτερα απο αυτα που μου εκλεψε! Ενω αν πεθανω, οχι. Ειναι παραλογο αυτο;;

magus32
03-05-07, 15:25
Πολυ ευκολα το εχεται να αποδρασεται δεν ειναι ομως ετσι μην νομιζεται οτι καποιος μπορει να το σκασει εν καιρο πολεμου ετσι απλα αεροπλανο και καραβι

Cafeeine
03-05-07, 15:31
Δεν είσαι παράλογος, αν και σε κάποιο βαθμό αντιφάσκεις.

Αν στο παραδειγμά σου ο ληστής σε ακολουθήσει και μπεί στο σπίτι σου, και σου πει να φύγεις να μείνει αυτός, θα το κάνεις; Αν σου πει οτι να αρνηθεις την γυναίκα σου, τα παιδιά σου, θα το κάνεις;

Δεν είναι λάθος να μην θέλεις να πεθάνεις αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσεις να τρέχεις και να αντισταθεις.

Η νοοτροπία που πρεσβεύεις λειτουργεί μόνο αν κάποιοι κάτσουν και πολεμήσουν. Αλλιώς αν όλοι τρέχουμε να σωθούμε τι σε κάνει να νομίζεις οτι το κυνήγι θα σταματήσει;

Απο την άλλη μου φαίνεται αστείο οτι σθεναρά υποστηρίζεις την αντίσταση στην στράτευση (που πλέον δεν σε
αγγίζει προσωπικά) ενώ παραδέχεσαι οτι σε κάτι που ενδεχομένως να σε αγγίξει, θα φύγεις τρέχοντας.

@Magus32: Το ζήτημα δεν είναι πόσοι θα καταφέρουν να φύγουν αλλά πόσοι θα το επιχειρήσουν...

etsouk2000
03-05-07, 15:52
Απο την άλλη μου φαίνεται αστείο οτι σθεναρά υποστηρίζεις την αντίσταση στην στράτευση (που πλέον δεν σε αγγίζει προσωπικά) ενώ παραδέχεσαι οτι σε κάτι που ενδεχομένως να σε αγγίξει, θα φύγεις τρέχοντας.

Γιατι σου φαινεται αστειο; Οταν βρισκω τροπο αναιμακτο να λυσω τα προβληματα μου, το κανω. Το να τα βαλω με εναν κλεφτη, ληστη, εθχρικο πολεμιστη πιθανοτατα δεν θα ειναι αναιμακτο, γι αυτο φευγω.

Η νοοτροπία που πρεσβεύεις λειτουργεί μόνο αν κάποιοι κάτσουν και πολεμήσουν. Αλλιώς αν όλοι τρέχουμε να σωθούμε τι σε κάνει να νομίζεις οτι το κυνήγι θα σταματήσει;

Το κυνηγι σταματα οταν βρεθεις σε ασφαλη τοπο. Σε ολη την ανθρωπινη ιστορια, παντα υπηρχαν πολεμοι, παντα υπηρχαν προσφυγες, αλλα και παντα υπηρχαν ασφαλη μερη οπου εβρισκαν ασφαλες καταφυγιο οι προσφυγες. Στις μερες πια κατι τετοιο ειναι απλα αυτονοητο...

@Magus32: Το ζήτημα δεν είναι πόσοι θα καταφέρουν να φύγουν αλλά πόσοι θα το επιχειρήσουν...

Το ζητημα δεν ειναι ουτε ποσοι θα καταφερουν να φυγουν ουτε ποσοι θα το επιχειρησουν. Το ζητημα ειναι ποσοι θα το σκεφτουν και θα το επιθυμουν!!;)

Ο καθένας διαμορφώνει το δικό του σύστημα αξιών.

Ασχετο: Νικο321, απο περιεργεια, ποσων ετων εισαι;

Cafeeine
03-05-07, 16:31
Γιατι σου φαινεται αστειο; Οταν βρισκω τροπο αναιμακτο να λυσω τα προβληματα μου, το κανω. Το να τα βαλω με εναν κλεφτη, ληστη, εθχρικο πολεμιστη πιθανοτατα δεν θα ειναι αναιμακτο, γι αυτο φευγω.

Το πρόβλημα είναι οτι έτσι δεν λύνεις το πρόβλημά σου. Δεν σχολίασες το πρώτο κομμάτι του σχολίου μου. Ο επιτιθέμενος συνήθως δεν σταματάει αμα δει οτι δεν υπάρχει αντίσταση. Είτε θα προβάλλεις κάποια στιγμή αντίσταση, είτε θα αφήσεις να την κάνουν άλλοι για λογαριασμό σου, είτε θα συνεχίσεις να τρέχεις...

Το κυνηγι σταματα οταν βρεθεις σε ασφαλη τοπο. Σε ολη την ανθρωπινη ιστορια, παντα υπηρχαν πολεμοι, παντα υπηρχαν προσφυγες, αλλα και παντα υπηρχαν ασφαλη μερη οπου εβρισκαν ασφαλες καταφυγιο οι προσφυγες. Στις μερες πια κατι τετοιο ειναι απλα αυτονοητο...

Δεν προσέχεις. Αμα όλοι είχαν την νοοτροπία που πρεσβεύεις δεν θα είχαμε πόλεμο, μιας και δεν θα υπήρχαν αμυνόμενοι, παρα μόνο πρόσφυγες. Οι ασφαλείς τόποι απο την άλλη υπάρχουν γιατί κάποιοι κάποτε πολέμησαν ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια τους.

Το ζητημα δεν ειναι ουτε ποσοι θα καταφερουν να φυγουν ουτε ποσοι θα το επιχειρησουν. Το ζητημα ειναι ποσοι θα το σκεφτουν και θα το επιθυμουν!!;)

Το πόσοι θα το σκεφτούν ή επιθυμήσουν είναι άσχετο. Στον κίνδυνο όλοι νιώθουμε φόβο και την αίσθηση φυγής. Οπως ειπωθηκε όλοι έχουμε ένστικτο αυτοσυντήρησης. Εχουμε όμως και μυαλό να κρίνουμε τι μας συμφέρει και τι τελικά αποφασίζουμε. Οι πράξεις μας μας χαρακτηρίζουν, όχι οι σκέψεις μας.

skyliner34
03-05-07, 16:38
Η Ελλάδα ξοδεύει το 3.1 % του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς και η Κύπρος το 3.8

Οι πηγές μου είναι η wikipedia (δεν μπόρεσα να βρώ τη σελίδα τώρα) και ένα λίνκ ακόμα που βρήκα: https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/rankorder/2034rank.html

Εσύ από που το ήξερες ότι ξοδεύουνε παραπάνω; Να σου πώ από που... Από τιν ίδια ράδιο αρβύλα που σε κάνει πιθανών να πιστεύεις ότι:

* οι τούρκοι είναι οι φανατισμένοι μουσουλμάνοι (τη στιγμή που κοντεύουν να κάνουν πραξικόπημα για να μην αναμειχθεί η "εκκλησία με το κράτος" τη στιγμή που εδώ το θεωρούμε ταμπού να μιλάμε καν για διαχωρισμό)

* οι τούρκοι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να μπούν και είναι όλοι φανατισμένοι γκρίζοι λύκοι (τη στιγμή που οι ίδιοι παραδέχονται ότι το 42% των νέων δεν κατατάσσεται ποτέ)

* Ότι ο κάθε νέος που κοιτάει να τελειώσει τη θητεία του άρων-άρων για να κάνει κάτι που ο ίδιος θέλει είναι αξιόμαχος και συνεισφέρει στην εθνική άμυνα και ότι τα στρατόπαιδα εξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό πέραν των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας

Η Κύπρος στρατηγικά, είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην Ελλάδα, για στρατιωτικούς λόγους.

Όσο για αυτό που λές με την κύπρο με την ίδια λογική καλύτερα να είχαμε υπό την κατοχή μας το ΙΡΑΚ ή το Κουβέιτ!

kennyyy
03-05-07, 16:49
Και προσθέτωντας στον skyliner34, οι όροι στράτευσης στην κατατάλλα "τριτοκοσμική" και "υπανάπτυκτη" Τουρκία φαντάζουν απλά όνειρο σε μας..
Ενδεικτικά, η μεταχείρηση προς ΜΚΕ και απόφοιτους πανεπιστημίου είναι παράδειγμα προς μίμηση (http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Turkey)...
Για να μην ξεχνάμε τις πορείες που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία...

aroutis
04-05-07, 09:00
@etsouk2000 ,
Sorry to say αλλά κάπου η θεωρία σου (κοσμοθεωρία, whatever) πάσχει άγρια, και ελπίζω οτι δεν θα φτάσει η ώρα να το καταλάβεις, ειλικρινά.

Σε απλές και μόνο περιπτώσεις αυτό που λες ισχύει. Ναι, αν βρείς ένα ληστή στο δρόμο που σου ζητήσει το πορτοφολι, καλό ειναι να μην αντισταθείς. Τι γίνεται αν εισαι με τη κοπέλα σου και σου πει να στριψεις και να την αφήσεις πίσω; Θα το κάνεις ξέροντας οτι πιθανότατα θα τη βιάσει για παράδειγμα;

Τι θα γίνει αν ληστές μπούνε σπίτι σου και απειλούν τη ζωή των παιδιών και της γυναίκας σου, θα στρίψεις δια του αρραβώνως για να σώσεις τη ζωούλα σου;

Αν δεν είσαι δειλός, μάλλον όχι, αν είσαι, και πάλι παίζεται. ΑΝ το κάνεις, θα πρέπει να ζήσεις με τις συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, η ζωη ειναι ένα πολίτιμο αγαθό, σε καμία περίπτωση δεν ειναι το υπέρτατο. Ειμαστε κοινωνικά όντα, υπάρχουν και κάποιες άλλες αξίες που σε ορισμένες στιγμές υπερκεράζουν την αξία της ζωής μας.
Για αυτό υπάρχουν και λεξεις όπως "Υπερβαση" και όχι μόνο..

Φυσικά, μπορείς να πεις οτι αυτά ειναι εφευρέσεις ενός συστήματος που το μόνο που θέλει ειναι να μας υποχρεώνει να σκλαβωνομαστε 20 μήνες φαντάροι... έλα μου ομως που το συγκεκριμένο που γράφω ουδεμία σχέση έχει με τη υποχρεωτική στράτευση.. :hmm:

etsouk2000
04-05-07, 11:49
η θεωρία σου (κοσμοθεωρία, whatever) πάσχει άγρια, και ελπίζω οτι δεν θα φτάσει η ώρα να το καταλάβεις, ειλικρινά.

Σιγα πια με το μελοδραμα...

Αν δεν είσαι δειλός, μάλλον όχι, αν είσαι, και πάλι παίζεται. ΑΝ το κάνεις, θα πρέπει να ζήσεις με τις συνέπειες.
Σε κάθε περίπτωση, η ζωη ειναι ένα πολίτιμο αγαθό, σε καμία περίπτωση δεν ειναι το υπέρτατο. Ειμαστε κοινωνικά όντα, υπάρχουν και κάποιες άλλες αξίες που σε ορισμένες στιγμές υπερκεράζουν την αξία της ζωής μας.
Για αυτό υπάρχουν και λεξεις όπως "Υπερβαση" και όχι μόνο..

Ειναι κακο το να θελει καποιος να ζησει μια ανεμελη ησυχη ελευθερη ζωη οπως ζουν εκατομμυρια συνομηλικοι μας στον δυτικο κοσμο που δεν καθονται να χολοσκανε με τις δικες μας ψευτοπατριωτικες βλακειες;;; Αμαν πια με αυτα τα ενοχικα συνδρομα ηρωων και πολεμιστων που καλλιεργει για αιωνες η ελληνικη ψωροκουλτουρα!!! Μπραβο στους Ελληνες ηρωες του 1821, του 1940 κλπ, τους χρωσταμε την ελευθερια μας, τους καναμε αγαλματα, ανδριαντες, δρομους, πλατειες, πανεπιστημια, σταδια, κτιρια, κερματα, χαρτονομισματα κλπ κλπ αλλα τι αλλο πια να κανουμε;;; Να πεσουμε πανω σε ξιφολογχες να σκοτωθουμε κι εμεις οπως κι αυτοι για να εχουμε το δικαιωμα να ειμαστε απογονοι τους;; Δηλαδη πρεπει να πληρωσω με τη ζωη μου το οτι ειμαι απογονος Ελληνων ηρωων;;; Τοτε πού ειναι η περιβοητη ελευθερια μου για την οποια υποτιθεται οτι πολεμησαν;;; Εκεινοι πολεμησαν ωστε να μην ειμαι εγω σκλαβωμενος απο τους Τουρκους αλλα σκλαβωμενος απο αυτους;;; Θα ζησω ποτέ ελευθερος εντελως απο ολους;;; Ή θα πρεπει παντα σε καποιον να χρωσταω;;;
Και ειναι τελικα τοσο κακο το να ειναι καποιος δειλος;; Ειναι κακο το να μην εχει καμια φιλοδοξια να γινει "νεκρος ηρωας";;; Προτιμω να ειμαι ζωντανος δειλος, παρα νεκρος ηρωας. Σορρυ, αγαπω τη ζωη μου και δεν θελω να τη χασω, ουτε θελω να με αναγκαζετε να παραδεχτω οτι θα αξιζε να την χασω για κατι. Πιστευω οτι δεν θα αξιζε να την χασω για τιποτα! Ξανασορρυ, αυτη ειναι η δικη μου γνωμη, αυτην εφαρμοζω στη ζωη μου, δεν την επιβαλλω στους αλλους, οι αλλοι ας κανουν ο,τι καταλαβαινουν, δεν δεχομαι ομως να επιβαλλουν και οι αλλοι σε μενα την δικη τους αποψη οτι πρεπει να βασανιστω και να ταλαιπωρηθω και να κινδυνεψω να σκοτωθω για να με αναγνωρισουν ως ηρωα ποιοι;; Οι ασχετοι των οποιων η γνωμη δεν με ενδιαφερει καθολου;;
Για μενα η ζωη μου (αλλα βεβαια και η ζωη των ανθρωπων που αγαπω γυρω μου) ειναι το υπερτατο αγαθο. Στη δικη σου ζωη εχε αλλες αξιες πιο πανω απο τη ζωη σου. Στη δικη μου θα μου επιτρεψεις να κανω κουμαντο εγω και να εχω ως υπερτατη αξια αυτην που επιλεγω εγω!

Chris2004
04-05-07, 13:06
@etsouk2000 ,

Τι θα γίνει αν ληστές μπούνε σπίτι σου και απειλούν τη ζωή των παιδιών και της γυναίκας σου, θα στρίψεις δια του αρραβώνως για να σώσεις τη ζωούλα σου;

Αντικειμενικά, αν μπούν ληστές στο σπίτι σου με όπλα δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σκοτωθείς. Το κατα πόσο αυτό θα σώσει την γυναίκα και το παιδί σου δεν ξέρω. Όπως ξέρεις η οπλοφορία στην Ελλάδα είναι παράνομη.
Εκτός αν θές να γίνουμε Αμέρικα που κάθε σπίτι έχει και ένα όπλο.

Επίσης σε αυτή τη περίπτωση είσαι πιά με το πιστόλι στον κρόταφο. Ε αν γίνει πόλεμος δεν θα περιμένω τον ____Χ εθνικότητα να μπεί στο σπίτι μου...θα την έχω κάνει πρό πολλού μαζί με την οικογένειά μου.

Αν δεν το ξέρεις, σαν φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε (υποτίθεται) αστυνομία να μας προστατεύει απο παρεκκλίνοντα στοιχεία. Το τί γίνεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.

Έτσι ακριβώς πληρώνουμε τον επαγγελματικό στρατό για να μας προστατέψει απο εξωτερικούς κινδύνους.

Κονταξάκης
04-05-07, 13:25
Επίσης σε αυτή τη περίπτωση είσαι πιά με το πιστόλι στον κρόταφο. Ε αν γίνει πόλεμος δεν θα περιμένω τον ____Χ εθνικότητα να μπεί στο σπίτι μου...θα την έχω κάνει πρό πολλού μαζί με την οικογένειά μου.

Και που θα πας δηλαδή?
Μπορεί οι ____Χ να έχουν καταλάβει και το μέρος που θες να πας.
Και για να υπερβάλλω, μπας και καταλάβεις τι είπες, θα σου πώ οτι οι ____Χ μπορεί να μαθαίνουν που θες να καταφύγεις και να καταλαμβάνουν όλες τις κρυψώνες σου πριν εσύ καταφτάσεις με την οικογένειά σου.
Αυτή η νοοτροπία θυμίζει, περιθωριακά άτομα, που αρνούνται την ίδια την κοινωνία, λέγοντας οτι εμείς δεν έχουμε ανάγκη απο κανέναν. Χρησιμοποιούν όμως όλα τα αγαθά που προσφέρει αυτή η κοινωνία και απολαμβάνουν αυτά που άλλοι απ'αυτήν την κοινωνία κατασκεύασαν γ' αυτόν.

Κονταξάκης
04-05-07, 13:36
Σιγα πια με το μελοδραμα...
Ειναι κακο το να θελει καποιος να ζησει μια ανεμελη ησυχη ελευθερη ζωη οπως ζουν εκατομμυρια συνομηλικοι μας στον δυτικο κοσμο που δεν καθονται να χολοσκανε με τις δικες μας ψευτοπατριωτικες βλακειες;;; Αμαν πια με αυτα τα ενοχικα συνδρομα ηρωων και πολεμιστων που καλλιεργει για αιωνες η ελληνικη ψωροκουλτουρα!!! Μπραβο στους Ελληνες ηρωες του 1821, του 1940 κλπ, τους χρωσταμε την ελευθερια μας, τους καναμε αγαλματα, ανδριαντες, δρομους, πλατειες, πανεπιστημια, σταδια, κτιρια, κερματα, χαρτονομισματα κλπ κλπ αλλα τι αλλο πια να κανουμε;;; Να πεσουμε πανω σε ξιφολογχες να σκοτωθουμε κι εμεις οπως κι αυτοι για να εχουμε το δικαιωμα να ειμαστε απογονοι τους;; Δηλαδη πρεπει να πληρωσω με τη ζωη μου το οτι ειμαι απογονος Ελληνων ηρωων;;;

Κακό δεν είναι να απολαμβάνεις την ελευθερία που με τις θυσίες τους μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, αυτό που είναι κακό όμως, είναι να λες οτι αν κάποιος εχθρός εμφανιστεί, για να απειλήσει την ελευθερία μας, εγώ θα προβλέψω να την "έχω κάνει εγκαίρως" ώστε να μην κινδυνέψουν η οικογένειά μου κι εγώ!!!

Chris2004
04-05-07, 15:47
Και που θα πας δηλαδή?
Μπορεί οι ____Χ να έχουν καταλάβει και το μέρος που θες να πας.
Και για να υπερβάλλω, μπας και καταλάβεις τι είπες, θα σου πώ οτι οι ____Χ μπορεί να μαθαίνουν που θες να καταφύγεις και να καταλαμβάνουν όλες τις κρυψώνες σου πριν εσύ καταφτάσεις με την οικογένειά σου.
Αυτή η νοοτροπία θυμίζει, περιθωριακά άτομα, που αρνούνται την ίδια την κοινωνία, λέγοντας οτι εμείς δεν έχουμε ανάγκη απο κανέναν. Χρησιμοποιούν όμως όλα τα αγαθά που προσφέρει αυτή η κοινωνία και απολαμβάνουν αυτά που άλλοι απ'αυτήν την κοινωνία κατασκεύασαν γ' αυτόν.

Ολόκληρη Ευρώπη έχουμε δίπλα....τί νόμιζες σε κανα λαγούμι θα κρυφτούμε :p.

Δεν καταλαβαίνω άλλωστε γιατί επιμένουμε να μένουμε σε αυτή την χώρα.

Χάλια υγεία,
Χάλια παιδεία
Χάλια υποδομές
Υψηλότατη φορολογία
Χαμηλότατοι μισθοί
Ακρίβεια
Χάλια ποιότητα ζωής
Νοοτροπία εκμετάλλευσης κτλ
Αδιαφορία γενικότερη.

Και απο πάνω αυτή η χώρα που μας πίνει έτσι και αλλιώς το αίμα μας, απαιτεί να απαρνηθούμε την ελευθερία μας για 12 μήνες.
Ίσως εμποδίζουν οι οικογενειακή δεσμοί κατα ένα μέρος...κατα τ'άλλα δεν βλέπω λόγο να κάθεται κανείς

Κονταξάκης
04-05-07, 16:21
Ολόκληρη Ευρώπη έχουμε δίπλα....τί νόμιζες σε κανα λαγούμι θα κρυφτούμε :p.

Δεν καταλαβαίνω άλλωστε γιατί επιμένουμε να μένουμε σε αυτή την χώρα.

Χάλια υγεία,
Χάλια παιδεία
Χάλια υποδομές
Υψηλότατη φορολογία
Χαμηλότατοι μισθοί
Ακρίβεια
Χάλια ποιότητα ζωής
Νοοτροπία εκμετάλλευσης κτλ
Αδιαφορία γενικότερη.

Και απο πάνω αυτή η χώρα που μας πίνει έτσι και αλλιώς το αίμα μας, απαιτεί να απαρνηθούμε την ελευθερία μας για 12 μήνες.
Ίσως εμποδίζουν οι οικογενειακή δεσμοί κατα ένα μέρος...κατα τ'άλλα δεν βλέπω λόγο να κάθεται κανείς

Ολόκληρη η Ευρώπη νομίζεις οτι θα σε περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες?
Για να πετύχουν αυτό που έχουν σήμερα, σίγουρα οι παλαιότεροι τους δεν είχαν την νοοτροπία τη δική σου περί πατρίδας. Χρειάστηκε να περάσουν απο "σαράντα κύματα" τους έχω ζήσει και ξέρω. Αν δεν αποδείξει ο ξένος την αξία του, τον έχουν "απο κλώτσο και απο μπάτσο" .,

etsouk2000
04-05-07, 16:30
αυτό που είναι κακό όμως, είναι να λες οτι αν κάποιος εχθρός εμφανιστεί, για να απειλήσει την ελευθερία μας, εγώ θα προβλέψω να την "έχω κάνει εγκαίρως" ώστε να μην κινδυνέψουν η οικογένειά μου κι εγώ!!!

Γιατι ειναι κακο;; Ολοι οι προσφυγες αυτο δεν κανουν;; Φευγουν πριν τους φαει η μαρμαγκα! Ειναι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης, της επιβιωσης. Τελεια και παυλα.

yiapap
04-05-07, 16:43
Γιατι ειναι κακο;; Ολοι οι προσφυγες αυτο δεν κανουν;; Φευγουν πριν τους φαει η μαρμαγκα! Ειναι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης, της επιβιωσης. Τελεια και παυλα.Το μάμησες και ψόφησε! :lol:
Πως καταφέρνεις να πηγαίνεις στο άλλο άκρο, ακόμη προσπαθώ να καταλάβω!
Στείλε μου αν θέλεις πλήρη στοιχεία διεύθυνσης να έρθω να σου κάνω *μπου* (εγώ και το G3 μου) να φύγεις πρόσφυγας!

Chris2004
04-05-07, 17:07
Ολόκληρη η Ευρώπη νομίζεις οτι θα σε περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες?
Για να πετύχουν αυτό που έχουν σήμερα, σίγουρα οι παλαιότεροι τους δεν είχαν την νοοτροπία τη δική σου περί πατρίδας. Χρειάστηκε να περάσουν απο "σαράντα κύματα" τους έχω ζήσει και ξέρω. Αν δεν αποδείξει ο ξένος την αξία του, τον έχουν "απο κλώτσο και απο μπάτσο" .,

Σε μία χώρα όπου υπάρχει ποιότητα ζωής, αναγνωρίζονται και αμοίβονται κατάλληλα τα προσόντα σου, υπάρχει σεβασμός στον πολίτη....πιστεύω ότι όλοι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερα κίνητρα να αποδείξουμε την αξία μας.

etsouk2000
04-05-07, 17:15
Στείλε μου αν θέλεις πλήρη στοιχεία διεύθυνσης να έρθω να σου κάνω *μπου* (εγώ και το G3 μου) να φύγεις πρόσφυγας!

Σωστα! Αρα καλυτερα να παω φανταρος να μαθω να ανταπαντω στο "μπου" σου!
Τετοια μαθαινατε;;

magus32
04-05-07, 18:01
Δεν είσαι παράλογος, αν και σε κάποιο βαθμό αντιφάσκεις.

Αν στο παραδειγμά σου ο ληστής σε ακολουθήσει και μπεί στο σπίτι σου, και σου πει να φύγεις να μείνει αυτός, θα το κάνεις; Αν σου πει οτι να αρνηθεις την γυναίκα σου, τα παιδιά σου, θα το κάνεις;

Δεν είναι λάθος να μην θέλεις να πεθάνεις αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσεις να τρέχεις και να αντισταθεις.

Απο την άλλη μου φαίνεται αστείο οτι σθεναρά υποστηρίζεις την αντίσταση στην στράτευση (που πλέον δεν σε
αγγίζει προσωπικά) ενώ παραδέχεσαι οτι σε κάτι που ενδεχομένως να σε αγγίξει, θα φύγεις τρέχοντας.

Φίλε μου και να το επιχειρήσουν όταν σου δώσουνε όπλο τότε το μόνο που θα σκεφτείς θα είναι πως θα ζήσεις και για να ζήσεις πρέπει να κερδίσεις κάτι τέτοιο

Burning Skies
04-05-07, 18:03
Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιμάχεστε ακόμη τον etsouk.
Ο άνθρωπος το δήλωσε ευθέως - βάζει το "τομάρι" του πάνω απ'όλα , πιο πάνω από τους γονείς του ,τα αδέρφια του , την οικογένεια του...
Αφού έτσι νιώθει καλά κάνει...

Το ότι φάσκει και αντιφάσκει, απαντάει επιλεκτικά και συχνά χωρίς επιχειρήματα το κατάλαβα από τη στιγμή που μπήκα στο thread και γι'αυτό έκοψα τις ανούσιες στιχομυθίες μαζί του.

Προσωπικά με λυπεί να έχω συνάνθρωπο με τέτοιες απόψεις , πόσο μάλλον πατέρα, αδελφό η φίλο που σε κάθε κίνδυνο θα την έκανε Λούης και θα με άφηνε σύξυλο (ακόμη και αν ήμουν ο γιος του ή ο μικρός του αδερφός).

Μέχρι εκεί όμως, ο καθένας έχει τα πιστεύω του και όσο ακραία και να μας φαίνονται αυτά οφείλουμε να τα σεβαστούμε.

Φιλικά...

skyliner34
05-05-07, 01:05
Όπως είπες άμα θέλει να βάλει το τομάρι του πάνω απ τις αξίες πρέπει να το σεβαστείς. Αλλά όλη αυτή η τροπή που πήρε η συζήτηση οφείλεται στην προφανώς χαζή παραδοχή ότι ένας χρόνος καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ. θα σε κάνει ικανό να σώσεις την πατρίδα σου...

etsouk2000
05-05-07, 01:15
Όπως είπες άμα θέλει να βάλει το τομάρι του πάνω απ τις αξίες πρέπει να το σεβαστείς. Αλλά όλη αυτή η τροπή που πήρε η συζήτηση οφείλεται στην προφανώς χαζή παραδοχή ότι ένας χρόνος καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ. θα σε κάνει ικανό να σώσεις την πατρίδα σου...

Καλο! Ή αλλιως: "ένας χρόνος καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ." θα σε κανει να αποδειξεις οτι βαζεις κι αλλες υπερτατες αξιες πανω απο το τομαρι σου!!!!! :rolleyes:
Το να εισαι ""ένα χρόνο καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ." ειναι υπερτατη αξια!!:lol:

Κονταξάκης
05-05-07, 09:34
Καλο! Ή αλλιως: "ένας χρόνος καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ." θα σε κανει να αποδειξεις οτι βαζεις κι αλλες υπερτατες αξιες πανω απο το τομαρι σου!!!!! :rolleyes:
Το να εισαι ""ένα χρόνο καθαρίστρια και καμαριέρα στον Ε.Σ." ειναι υπερτατη αξια!!:lol:

Απ' όλη τη συζήτηση που έγινε παραπάνω, μόνο την καμαριέρα και την καθαρίστρια συγκράτησες?
Αυτές μόνο οι λέξεις σου δημιούργησαν ερεθίσματα για να απαντήσεις με τόσο ενθουσιασμό?

Κονταξάκης
05-05-07, 09:38
Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιμάχεστε ακόμη τον etsouk.
Ο άνθρωπος το δήλωσε ευθέως - βάζει το "τομάρι" του πάνω απ'όλα , πιο πάνω από τους γονείς του ,τα αδέρφια του , την οικογένεια του...
Αφού έτσι νιώθει καλά κάνει...

Εδώ ίσως τον αδικείς λίγο το φίλο etsouk, γιατι το δήλωσε, οτι θα πέρει την οικογένειά του και θα την κάνει, οι υπόλοιποι ας γίνουν τσιμέντο!!!

Burning Skies
05-05-07, 12:27
Εδώ ίσως τον αδικείς λίγο το φίλο etsouk, γιατι το δήλωσε, οτι θα πέρει την οικογένειά του και θα την κάνει, οι υπόλοιποι ας γίνουν τσιμέντο!!!

Είσαι σίγουρος; Εγώ άλλα κατάλαβα από τα λεγόμενα του... (Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία)

Απ' όλη τη συζήτηση που έγινε παραπάνω, μόνο την καμαριέρα και την καθαρίστρια συγκράτησες?
Αυτές μόνο οι λέξεις σου δημιούργησαν ερεθίσματα για να απαντήσεις με τόσο ενθουσιασμό?

Αφού είπα παραπάνω ότι ο άνθρωπος απαντάει πάντα επιλεκτικά χάνοντας την ουσία και συγκρατώντας οτιδήποτε άσχετο.
Λες και του είπε κανείς ότι είναι θεμιτό να κάνει κάποιος την καμαριέρα στο στρατό. Για αλτρουισμό του μιλήσατε και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και στον ΕΣ κατέληξε πάλι... Αφήστε τον στον ιδανικό του κόσμο που υπάρχει μόνο το τομάρι του μήπως και ηρεμήσουμε κάποιοι...
Ευτυχώς πάντως που δεν είναι αυτός στρατιωτικός γιατί με τέτοια νοοτροπία σίγουρα θα γινόταν στρατηγός (τέτοιοι προχωράνε στην ιεραρχία) και θα είχε σκίσει πολύ κόσμο προκειμένου να προωθήσει τον εαυτούλη του.
Μη μιλήσω δε για το ενδεχόμενο να ήταν πολιτικός γιατί ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι...

Κονταξάκης
05-05-07, 13:11
Ευτυχώς πάντως που δεν είναι αυτός στρατιωτικός γιατί με τέτοια νοοτροπία σίγουρα θα γινόταν στρατηγός (τέτοιοι προχωράνε στην ιεραρχία) και θα είχε σκίσει πολύ κόσμο προκειμένου να προωθήσει τον εαυτούλη του.
Μη μιλήσω δε για το ενδεχόμενο να ήταν πολιτικός γιατί ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι...

Μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι δεν υπάρχουν, διότι και στο στρατό αλλά και στην πολιτική σίγουρα θα υπάρχουν άτομα, που ο φίλος Etsouk θα φαντάζει άγγελος μπροστά τους!

Burning Skies
05-05-07, 13:54
Μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι δεν υπάρχουν, διότι και στο στρατό αλλά και στην πολιτική σίγουρα θα υπάρχουν άτομα, που ο φίλος Etsouk θα φαντάζει άγγελος μπροστά τους!

Ότι υπάρχουν είναι δεδομένο (και μάλιστα πολλοί)... Το κατά πόσο έχουν ακόμη χειρότερη νοοτροπία από αυτή του φίλου etsouk δυσκολεύομαι να το πιστέψω (πόσο παραπάνω "παρτάκιας" γίνεται να είναι κάποιος; ) ...
Πραγματικά μου φαίνεται γελοίο το ότι προσπαθούν να μου την πουν άτομα σαν αυτόν ή κάποιους άλλους που αν τους είχα προϊσταμένους (ή ακόμη χειρότερα κυβερνώντες) θα τα είχαν κάνει όλα ακόμη χειρότερα με την νοοτροπία τους (ενδιαφέρον μόνο για τον εαυτό τους και άρνηση της σπουδαιότητας της αυτοκριτικής για την προαγωγή τους ως κοινωνικά όντα...).
Αντ'αυτού και επειδή οι συγκυρίες δεν τους φέραν σε αυτή την θέση εξαπολύουν εκ του ασφαλούς κατηγορίες όπου να'ναι .Αλλά να μου πεις, μήπως οι αντιπολιτεύσεις μας κάνουν κάτι διαφορετικό παρόλο που είναι τα ίδια σκ*τά με τους κυβερνώντες;;;

Με εκτίμηση...

KLG
05-05-07, 14:46
Πέσανε και οι μάσκες. Απο το αδιάβλητο στέλεχος του ΕΣ που τα λέει όλα χύμα και τσεκουράτα, παραδέχεται τα λάθη και προσπαθεί να μας πείσει οτι είμαστε ελέφαντες στο κλασσικό πατρονάρισμα "θα έπρεπε να ντρέπονται οι γονείς σου".

Ήμουν σίγουρος απο την αρχή για αυτό και δεν μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω. Απλώς ήθελα να θριαμβολογήσω τώρα.

Η αλήθεια *κυριε* Burning Skies έιναι οτι ένας στρατός με κληρωτούς αποτελεί μια έκφραση συνταγματικής αριστοκρατείας και μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο πρέπει να καταργηθεί. Δεν μπορεί ο κύριος Στρατηγός να απαιτεί το καφεδάκι του έτσι ώστε να είναι το χερούλι του φλιτζανιού γυρισμένο προς την πλευρά του για να μην κάνει έξτρα προσπάθεια. Δεν μπορεί ο κύριος Ταξίαρχος να διατάζει να φύγει η ανηφόρα (lol) και να γίνει ευθεία. - lol επειδή είμασταν φυλάκιο έπρεπε να κάνουμε κάτι για να γεμίζουμε τον χρόνο μας - π.χ όταν δεν είχαμε να καθαρίσουμε τις κλειδωμένες κατρουλιέρες των καραβανάδων - σπάγαμε και καμια πέτρα για να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Τι προσοχές και αηδίες? Ποιος είσαι ρε φίλε? Γιατί να σε χαιρετήσω ρε λοχία? Αντε χαιρέτα μας. Αν δεν έχετε την παιδεία να διαχειριστείτε την εξουσία που έχετε στους φαντάρους, είναι επικίνδυνο να υπάρχουν κληρωτοί.

Αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι χωρις κληρωτούς μάλλων θα παραιτηθείς/ουν πολλοί. Αφενός δεν θα υπάρχει ο φαντάρος να φαίρνει τον καφέ απίκο μόλις τον ζητάς, αλλά ο πολίτης καφετζής θα σου λέει Εφτασεεεεεεϊ και σε κανά μισάωρο ακόμα στο πρώτο "ε" θα είναι. Αφετέρου με τόση βρώμα εκει μέσα, ο φαντάρος είναι το καλύτερο κομμάτι του ΕΣ. Το 2% των κληρωτών που βρίσκονται σε θέση αντίστοιχη των ικανοτήτων του είναι πολύ καλύτερο απο το 98% των ΕΠΟΠ/ΕΠΥ/ΕΜΘ που ακόμα το 2004 παντούσαν το κουμπάκι που φτύνει τη δισκέτα και περιμέναν να ανοίξει το κομπιούτερ. Και όλα αυτά σε ένα τεχνικό όπλο όπως οι ΔΒ.

Που ακούστηκε ο φαντάρος, να εκπαιδεύει τον ΕΠΟΠ? Και ο ΕΠΟΠ να του λέει, δεν καταλαβαίνω την κονσόλα, γιατί δεν το γυρνάμε στον πίνακα που είχαμε 4 χρόνια πρίν που ήμουν φαντάρος. Ή να του λέει γράψε το σήμα γιατί δεν ξέρω !!!!.

WAntilles
05-05-07, 14:55
Άριστα τα είπες KLG.

Προσυπογράφω και υπερθεματίζω.

skyliner34
05-05-07, 14:59
Τι προσοχές και αηδίες? Ποιος είσαι ρε φίλε? Γιατί να σε χαιρετήσω ρε λοχία? Αντε χαιρέτα μας. Αν δεν έχετε την παιδεία να διαχειριστείτε την εξουσία που έχετε στους φαντάρους, είναι επικίνδυνο να υπάρχουν κληρωτοί.

Τι στιγμή που ο καθηγητής σου στο πανεπιστήμιο σε αποκαλούσε "κύριε συνάδελφε", θα πρέπει μιλάς σε όλους τους «ανωτέρους» σου στον πληθυντικό και όπως προβλέπεται για να σου απαντούν σε προστακτική... Σκέψου δηλαδή γιατί σούπερ τύπους πρόκειτε! άρα δικαιολογημένη και η χαιρετούρα...

(Τώρα θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον VIP που είχε οδηγό τον πάπα)

Ainastros
05-05-07, 15:12
Καλά δεν έχετε καθόλου εγκράτεια;....πάνω που είχε αρχίσει να αποκτά και η αυτοκριτική ένα ενδιαφέρον....:rockon::tease:

Burning Skies
05-05-07, 16:01
Πέσανε και οι μάσκες. Απο το αδιάβλητο στέλεχος του ΕΣ που τα λέει όλα χύμα και τσεκουράτα, παραδέχεται τα λάθη και προσπαθεί να μας πείσει οτι είμαστε ελέφαντες στο κλασσικό πατρονάρισμα "θα έπρεπε να ντρέπονται οι γονείς σου".

Ήμαρτον κύριοι, εγώ είπα ότι αναγνωρίζω χαρακτήρες και νοοτροπίες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του οπουδήποτε και αν βρίσκεται... Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί... Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να τα βλέπετε όλα μαύρα... Ελέφαντες υπάρχουν παντού , εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι είναι... Από τι στιγμή όμως που ο ελέφαντας αρνείται να κάνει αυτοκριτική δεν είναι σε θέση να πείσει και για το αντίθετο, έτσι δεν είναι;;;;

Ήμουν σίγουρος απο την αρχή για αυτό και δεν μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω. Απλώς ήθελα να θριαμβολογήσω τώρα.

Σώπα... Φαντάζομαι και εσύ βλέπεις το θέμα σαν παιχνιδάκι, και περιμένεις την σειρά σου για να την πεις σε κάποιον.. Εύγε...

Η αλήθεια *κυριε* Burning Skies έιναι οτι ένας στρατός με κληρωτούς αποτελεί μια έκφραση συνταγματικής αριστοκρατείας και μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο πρέπει να καταργηθεί. Δεν μπορεί ο κύριος Στρατηγός να απαιτεί το καφεδάκι του έτσι ώστε να είναι το χερούλι του φλιτζανιού γυρισμένο προς την πλευρά του για να μην κάνει έξτρα προσπάθεια. Δεν μπορεί ο κύριος Ταξίαρχος να διατάζει να φύγει η ανηφόρα (lol) και να γίνει ευθεία. - lol επειδή είμασταν φυλάκιο έπρεπε να κάνουμε κάτι για να γεμίζουμε τον χρόνο μας - π.χ όταν δεν είχαμε να καθαρίσουμε τις κλειδωμένες κατρουλιέρες των καραβανάδων - σπάγαμε και καμια πέτρα για να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Χμμμ μου λες τίποτα για το οποίο έχω υποστηρίξει το αντίθετο;;;;; Ο στρατός έχω πολλάκις δηλώσει ότι δέχεται κληρωτούς για την εξυπηρέτηση τεράστιων οικονομικοπολιτικών συμφερόντων. Το ότι κάποιοι μαλ*κες λόγω αυτού αποκτούν ταυτόχρονα και υπηρετικό προσωπικό (και οι αντίστοιχοι κληρωτοί επιδιώκουν να κάνουν τις καμαριέρες των στρατηγών για να περάσουν καλύτερα) είναι bonus αποτέλεσμα που δείχνει την σήψη του ΕΣ και κατ'επέκταση της κοινωνίας μας. Όλα αγαπητέ είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν διάβαζες τα προηγούμενα μηνύματά μου που μιλούσα για αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια και αυτοκριτική και πολλοί κοροϊδεύατε δεν πιστεύω να απευθυνόσουν σε εμένα λέγοντας όσα λες...

Καταρχήν εγώ προσωπικά δεν έχω απαιτήσει ποτέ τον χαιρετισμό από κανέναν (ίσως το έκανα αν ένιωθα ότι βρίσκομαι σε έναν λειτουργικό στρατό). Δεν το κάνω γιατί εφόσον προσωπικά δεν βλέπω στρατό δεν γουστάρω (όποτε περνά από το χέρι μου) να απαιτώ από πολίτες να το "παίζουν" στρατιώτες ενώ ποτέ δεν μου επιτρέψαν να τους κάνω στρατιώτες... Όσον αφορά την παιδεία πώς προκαταβάλλεις οτί δεν υπάρχει εν γένει; (μιλάω για απόφοιτους παραγωγικών σχολών και όχι για ΕΠΟΠ-ΕΜΘ κτλ )

Αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι χωρις κληρωτούς μάλλων θα παραιτηθείς/ουν πολλοί. Αφενός δεν θα υπάρχει ο φαντάρος να φαίρνει τον καφέ απίκο μόλις τον ζητάς, αλλά ο πολίτης καφετζής θα σου λέει Εφτασεεεεεεϊ και σε κανά μισάωρο ακόμα στο πρώτο "ε" θα είναι. Αφετέρου με τόση βρώμα εκει μέσα, ο φαντάρος είναι το καλύτερο κομμάτι του ΕΣ. Το 2% των κληρωτών που βρίσκονται σε θέση αντίστοιχη των ικανοτήτων του είναι πολύ καλύτερο απο το 98% των ΕΠΟΠ/ΕΠΥ/ΕΜΘ που ακόμα το 2004 παντούσαν το κουμπάκι που φτύνει τη δισκέτα και περιμέναν να ανοίξει το κομπιούτερ. Και όλα αυτά σε ένα τεχνικό όπλο όπως οι ΔΒ.

Μ'αρέσει που ακόμη μια φορά βλέπω να διατυπώνονται ώριμες γενικοποιήσεις... Όλοι οι στρατιώτες είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Όλοι οι μόνιμοι είναι τσογλάνια... Όλοι κρίνονται από την ιδιότητα τους , κανείς από την προσωπικότητά του. Γι'αυτό άλλωστε χαλαστήκατε όλοι όταν έκρινα το πώς ερμηνεύω την προσωπικότητα κάποιων ατόμων στο thread από τα λεγόμενα τους. Εγώ είμαι καθίκι καραβανάς οπότε δεν δύναμαι να εκφράζω την γνώμη μου. Αν μάλιστα σας πάω κόντρα θα μου φορτώσετε ένα κάρο κατηγορίες και θα βάλετε λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν έχω διατυπώσει. Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι γουστάρω να έχω τον κληρωτό δούλο; Πώς προκαταβάλλεις ότι γι'αυτό βρίσκομαι στο στρατό; Είπα ποτέ τίποτε που να σου δίνει το δικαίωμα να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα; Εγώ κρίνω τους άλλους από όσα έχουν πει, δεν κάνω υποθέσεις σύμφωνα με την γενική εικόνα που έχω στο μυαλό μου για έναν επαγγελματικό κλάδο... Κρίνω ανθρώπους, όχι ιδιότητες...

Που ακούστηκε ο φαντάρος, να εκπαιδεύει τον ΕΠΟΠ? Και ο ΕΠΟΠ να του λέει, δεν καταλαβαίνω την κονσόλα, γιατί δεν το γυρνάμε στον πίνακα που είχαμε 4 χρόνια πρίν που ήμουν φαντάρος. Ή να του λέει γράψε το σήμα γιατί δεν ξέρω !!!!.

Είμαι ΕΠΟΠ; Οχι Διαλέγω τους ΕΠΟΠ; Οχι Ενστερνίζομαι αυτή την κατάσταση; Οχι Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο...

Τι στιγμή που ο καθηγητής σου στο πανεπιστήμιο σε αποκαλούσε "κύριε συνάδελφε", θα πρέπει μιλάς σε όλους τους «ανωτέρους» σου στον πληθυντικό και όπως προβλέπεται για να σου απαντούν σε προστακτική... Σκέψου δηλαδή γιατί σούπερ τύπους πρόκειτε! άρα δικαιολογημένη και η χαιρετούρα...

Μιλάς για ένα τυποποιημένο σύστημα που ισχύει παγκοσμίως. Δεν έχει σχέση με τους ανθρώπους αλλά με την φύση του. Δεν γίνεται να συγκρίνεις τον στρατό με το πανεπιστήμιο (μην αρνείσαι πάντως ότι υπάρχουν και οι καθηγητές που όχι μόνο κύριε συνάδελφε δεν σε αποκαλούν αλλά σε κόβουν επίτηδες για πολλά έτη). Στον ΕΣ -επαναλαμβάνω- που τον θεωρώ καχέκτυπο στρατού, δεν στέκομαι πάντως προσωπικά στην ουσία της χαιρετούρας.

Αδυνατώ να καταλάβω αγαπητέ KLG πώς όσα λες υποτίθεται ότι με αφορούν... Πόσο μάλλον σε σημείο που νιώθεις ότι θριαμβολογείς απευθυνόμενος σε μένα...

ΥΓ. Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω ότι επιθυμώ διακαώς να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση. Ναι το επιθυμώ για ηθικούς λόγους σαν και αυτούς για τους οποίους με κοροϊδεύουν κάποιοι εδώ και καιρό (Όπως πχ. ο Αίναστρος που για μια ακόμη φορά μπήκε σφήνα προκειμένου να ειρωνευτεί - που χάθηκες εσύ βρε παιδί;;;).
Συγκεκριμένα πχ.δεν γουστάρω να βρίσκομαι στην θέση να μεταφέρω ηλίθιες διαταγές στους στρατιώτες μου,να τους βλέπω να βρίσκονται χωρίς ουσιαστικό λόγο σε αυτή την κατάσταση (της θητείας) και συνάμα να μη μου δίνει κανείς το δικαίωμα ή την δυνατότητα να τους εκπαιδεύσω.
Αλλά τι σας τα λέω αυτά αφού είναι δεδομένο ότι θα με πείτε ή ψεύτη ή μ*λάκα...

Ainastros
05-05-07, 16:58
ΥΓ. Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω ότι επιθυμώ διακαώς να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση. Ναι το επιθυμώ για ηθικούς λόγους σαν και αυτούς για τους οποίους με κοροϊδεύουν κάποιοι εδώ και καιρό (Όπως πχ. ο Αίναστρος που για μια ακόμη φορά μπήκε σφήνα προκειμένου να ειρωνευτεί - που χάθηκες εσύ βρε παιδί;;;).
Συγκεκριμένα πχ.δεν γουστάρω να βρίσκομαι στην θέση να μεταφέρω ηλίθιες διαταγές στους στρατιώτες μου,να τους βλέπω να βρίσκονται χωρίς ουσιαστικό λόγο σε αυτή την κατάσταση (της θητείας) και συνάμα να μη μου δίνει κανείς το δικαίωμα ή την δυνατότητα να τους εκπαιδεύσω.
Αλλά τι σας τα λέω αυτά αφού είναι δεδομένο ότι θα με πείτε ή ψεύτη ή μ*λάκα...

Εδώ είμαι και σε διαβάζω ανελλιπώς....Όμως μην επαναλάβεις ξανά πως επιθυμείς να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση... γιατί στο τέλος θα το πιστέψεις και συ....όπως πιστεύεις πως απέκτησες έναν κώδικα ηθικής, επειδή διάβασες κάποια πρόταση από κάποιον αρχαίο συγγραφέα...η υπογραφή σου σε σχέση με τα όσα λες , υποδεικνύει και την σχέση σου με την αυτοκριτική και την ηθική γενικοτερα...αν ήμουν διοικητής σου θα σ'εβαζα να χτυπάς περίπολους, κουβαλώντας βίβλία του νίτσε στις καλλιόπες μέχρι να κατανοήσεις τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής....και αν γινόταν αυτό....δεν ξέρω αν θα έφευγες τρέχοντας από το στρατόπεδο ή θα γινόσουν στρατηγός....αλλά σίγουρα θα έδινες μεγαλύτερη προσοχή στους συνομιλητές σου....και θα έγραφες λιγότερες σαχλαμάρες στα φόρουμ....

KLG
05-05-07, 17:39
Χμμμ μου λες τίποτα για το οποίο έχω υποστηρίξει το αντίθετο;;;;; Ο στρατός έχω πολλάκις δηλώσει ότι δέχεται κληρωτούς για την εξυπηρέτηση τεράστιων οικονομικοπολιτικών συμφερόντων. Το ότι κάποιοι μαλ*κες λόγω αυτού αποκτούν ταυτόχρονα και υπηρετικό προσωπικό (και οι αντίστοιχοι κληρωτοί επιδιώκουν να κάνουν τις καμαριέρες των στρατηγών για να περάσουν καλύτερα) είναι bonus αποτέλεσμα που δείχνει την σήψη του ΕΣ και κατ'επέκταση της κοινωνίας μας. Όλα αγαπητέ είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν διάβαζες τα προηγούμενα μηνύματά μου που μιλούσα για αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια και αυτοκριτική και πολλοί κοροϊδεύατε δεν πιστεύω να απευθυνόσουν σε εμένα λέγοντας όσα λες...
Αυτό ακριβώς εννοώ. Η κριτική σου δεν με πείθει καθόλου, απο την πρώτη στιγμή που άρχισες να γράφεις το είχα στο μυαλό μου. Στην ουσία είσαι μια φωνή λογικής σε ένα παράλογο σύστημα, στηρίζεις το σύστημα με τον χειρότερο τρόπο γιατί ουτε καν κερδίζεις απο αυτή την συνδιαλλάγη. Εσυ αυτός που που δείχνουνε, οταν κάποιος λέει οτι όλοι οι καραβαναίοι είναι τσογλαναραίοι. Κάποιος δείχνει εσένα και λέει "οχι όλοι, κοιτα τον Burning Skies πόσα ωραία τα λέει, μάκάρι να το είχα δοιηκητή, είμαι σίγουρος οτι θα μου έδεινε την φοιτητική άδεια για να δώσω τα μαθηματάκια μου" ή μάλλων λες στην προσπάθεια του να με κάνει στρατιώτη να καταπατούσε κανα δικαιωματάκι μου?
Εσυ μπορεί να την βλέπεις Πόντιος Πιλάτος και να είσαι ικανοποιημένος με την "τίμια σου άποψη" αλλά δεν είναι τίμια, είσαι μέρος του προβλήματος και φράσεις τύπου "να σε ντρεπονται οι γονείς και οι φίλοι" το αποδεικνύουν περήφανα.

Καταρχήν εγώ προσωπικά δεν έχω απαιτήσει ποτέ τον χαιρετισμό από κανέναν (ίσως το έκανα αν ένιωθα ότι βρίσκομαι σε έναν λειτουργικό στρατό). Δεν το κάνω γιατί εφόσον προσωπικά δεν βλέπω στρατό δεν γουστάρω (όποτε περνά από το χέρι μου) να απαιτώ από πολίτες να το "παίζουν" στρατιώτες ενώ ποτέ δεν μου επιτρέψαν να τους κάνω στρατιώτες... Όσον αφορά την παιδεία πώς προκαταβάλλεις οτί δεν υπάρχει εν γένει; (μιλάω για απόφοιτους παραγωγικών σχολών και όχι για ΕΠΟΠ-ΕΜΘ κτλ )
Να στο ξαναγράψω. Το τι κάνεις εσύ προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Όπως σου είπα εσυ μπορεί να είσαι η μάνα του λόχου, αλλά δεν πιστεύω στις φωτεινές εξαιρέσεις. Για την παιδεία που λές. Τι % του στρατεύματος είναι οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ? Με αυτούς δεν έρχεται σε καθημερινή επαφη ο φαντάρος. Πριν πάω φαντάρος, έβλεπα τους ΕΠΥ τότε απο το χωριό μου. Αμμαν σκεφτόμουν, μόλις μπήκα είχαν γίνει ΕΜΘ και το παίζαν και παλαίουρες τους υπαξ της ΣΜΥ. Επίσης δεν πιστέυω οτι η ΣΜΥ προσφέρει παιδεία και καμία στρατιωτική σχολή εν γένει. Το σημαντικότερο μάθημα που δίνει το πανεπιστήμιο κατά την άποψη μου δεν υπάρχει στα συγγράματα και τις διαλέξεις. Είναι τόσα τα ερεθίσματα που κάποια στιγμή το μυαλό σου θα ανοίξει. Τωρα αν εσένα το μυαλό άνοιξε στην σκοπιά τι να σου πώ...

Μ'αρέσει που ακόμη μια φορά βλέπω να διατυπώνονται ώριμες γενικοποιήσεις... Όλοι οι στρατιώτες είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Όλοι οι μόνιμοι είναι τσογλάνια... Όλοι κρίνονται από την ιδιότητα τους , κανείς από την προσωπικότητά του. Γι'αυτό άλλωστε χαλαστήκατε όλοι όταν έκρινα το πώς ερμηνεύω την προσωπικότητα κάποιων ατόμων στο thread από τα λεγόμενα τους. Εγώ είμαι καθίκι καραβανάς οπότε δεν δύναμαι να εκφράζω την γνώμη μου. Αν μάλιστα σας πάω κόντρα θα μου φορτώσετε ένα κάρο κατηγορίες και θα βάλετε λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν έχω διατυπώσει. Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι γουστάρω να έχω τον κληρωτό δούλο; Πώς προκαταβάλλεις ότι γι'αυτό βρίσκομαι στο στρατό; Είπα ποτέ τίποτε που να σου δίνει το δικαίωμα να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα; Εγώ κρίνω τους άλλους από όσα έχουν πει, δεν κάνω υποθέσεις σύμφωνα με την γενική εικόνα που έχω στο μυαλό μου για έναν επαγγελματικό κλάδο... Κρίνω ανθρώπους, όχι ιδιότητες...

Είμαι ΕΠΟΠ; Οχι Διαλέγω τους ΕΠΟΠ; Οχι Ενστερνίζομαι αυτή την κατάσταση; Οχι Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο...

Εμένα μου αρέσει πάλι που προσπαθείς να μας πείσεις οτι επειδή εσύ είσαι καλός, όλοι το σύστημα είναι καλό και ας μην του φαίνεται. Εσυ είσαι το 0.000000001 % της δύναμης του ΕΣ. Οι πράξεις σου και οι απόψεις σου σε ένα ιεραχικό σύστημα δεν έχουν αντικρυσμα. Δεν το λέω με κακή έννοια. Μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες για τους 40 πχ φαντάρους σου, -και είναι συζητήσιμο το βελτίωση- αλλά μέχρι εκεί. Για μένα να βγάινεις και να λές είμαι καλός ηθικός τίμιος και λογικός δεν με καλύπτει. Σιγά μην πούμε και μπράβο επειδή κανεις το αυτονόητο ;)

Burning Skies
05-05-07, 18:11
Εδώ είμαι και σε διαβάζω ανελλιπώς....

Καλώς τον Αίναστρο. Δεν ξέρω αν με διαβάζεις αλλά επέλεξες επιμελώς να μην μου απαντήσεις την τελευταία φορά που μιλούσαμε (ναι εκείνη την φορά που με ψυχολογούσες ως νέος Φρόιντ ή Γιουνγκ)

Όμως μην επαναλάβεις ξανά πως επιθυμείς να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση... γιατί στο τέλος θα το πιστέψεις και συ....

Όπως προέβλεψα με βγάζεις ψεύτη... Συνέχισε...

όπως πιστεύεις πως απέκτησες έναν κώδικα ηθικής, επειδή διάβασες κάποια πρόταση από κάποιον αρχαίο συγγραφέα...

Χμμ με βγάζεις και μ*λάκα όπως επίσης προέβλεψα. Μπράβο σου..

αν ήμουν διοικητής σου θα σ'εβαζα να χτυπάς περίπολους, κουβαλώντας βίβλία του νίτσε στις καλλιόπες μέχρι να κατανοήσεις τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής....

Αγαπητέ, Νίτσε δεν έχω διαβάσει , το ομολογώ. Η συγκεκριμένη φράση όμως με αγγίζει. Προσωπική μου ερμηνεία είναι ότι είναι σημαντικό να ξεχωρίζεις τον εαυτό σου από την μάζα ,αν αυτή δεν σε εκφράζει, παρά το όποιο κόστος. Αν τώρα ο "ποιητής" εννοεί κάτι άλλο δεν με απασχολεί...
Έχεις ξαναπεί το παραμυθάκι του στυλ "αν ήμουν διοικητής σου". Πρόσεχε γιατί επαληθεύεις τις εκτιμήσεις μου για το πόσο καλοί διοικητές θα ήταν ενδεχομένως κάποιοι από εσάς που είστε έξω απ'το χορό και πετάτε εξυπνάδες.

και αν γινόταν αυτό....δεν ξέρω αν θα έφευγες τρέχοντας από το στρατόπεδο ή θα γινόσουν στρατηγός....

Χμμμ έχω υποστεί χειρότερα αλλά δεν έκανα το πρώτο ούτε επιθυμώ το δεύτερο...

αλλά σίγουρα θα έδινες μεγαλύτερη προσοχή στους συνομιλητές σου....

Επέτρεψε μου να έχω το ίδιο παράπονο από κάποιους συνομιλητές μου. Τουλάχιστον εγώ δεν βάζω λόγια στο στόμα κανενός, δεν απαντώ επιλεκτικά και δεν διαψεύδω αυτά που λεν για τους εαυτούς τους...

και θα έγραφες λιγότερες σαχλαμάρες στα φόρουμ....

Σαφώς αγαπητέ μου. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου γράφει σαχλαμάρες. Σαχλαμάρες όμως δεν γράφει αυτός που πχ. δηλώνει ότι δικαιούμαστε νόμιμο Ι5 όλοι με την λογική ότι είμαστε εν δυνάμει αυτόχειρες αντί να πει ότι θα έπρεπε να το παίρνει νόμιμα όποιος δεν γουστάρει να υπηρετήσει. Σαφώς και δεν είναι σαχλαμάρα να το παίζει ότι ενδιαφέρεται κάποιος για τους άλλους όταν δηλώνει ανοιχτά ότι πάνω απ'όλα τον ενδιαφέρει το τομάρι του...

Αν μάλιστα προσθέσεις και την υπεροπτική σου προσέγγιση σε αυτούς που δεν έχουν την ίδια ευγλωττία με εσένα (βλέπε Κονταξάκη ή εμένα) δείχνεις αν μη τι άλλο κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Αφού λοιπόν στο forum δεν βρίσκεις συνομιλητές αντάξιους με το ποιόν σου γιατί δεν τους αναζητάς αλλού;

Burning Skies
05-05-07, 19:17
Αυτό ακριβώς εννοώ. Η κριτική σου δεν με πείθει καθόλου, απο την πρώτη στιγμή που άρχισες να γράφεις το είχα στο μυαλό μου. Στην ουσία είσαι μια φωνή λογικής σε ένα παράλογο σύστημα, στηρίζεις το σύστημα με τον χειρότερο τρόπο γιατί ουτε καν κερδίζεις απο αυτή την συνδιαλλάγη. Εσυ αυτός που που δείχνουνε, οταν κάποιος λέει οτι όλοι οι καραβαναίοι είναι τσογλαναραίοι. Κάποιος δείχνει εσένα και λέει "οχι όλοι, κοιτα τον Burning Skies πόσα ωραία τα λέει, μάκάρι να το είχα δοιηκητή, είμαι σίγουρος οτι θα μου έδεινε την φοιτητική άδεια για να δώσω τα μαθηματάκια μου" ή μάλλων λες στην προσπάθεια του να με κάνει στρατιώτη να καταπατούσε κανα δικαιωματάκι μου?

Αγαπητέ μου δεν με νοιάζει αν σε πείθω. Δεν στηρίζω κανένα σύστημα, είμαι ο πρώτος που λέω ότι ο στρατός είναι μπουρ**λο... Απλά έχω μάθει ως άνθρωπος να εκφέρω την γνώμη μου ξεχωριστά για κάθε κατάσταση και να μην υιοθετώ άκριτα μία συγκεκριμένη προσέγγιση στα πράγματα. Μπορεί πχ. να υποστηρίζω διακαώς την κατάργηση την θητείας αλλά δεν δέχομαι ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε τρόπο και θα υπογραμμίσω ποιες προσεγγίσεις προσωπικά απορρίπτω. Γι'αυτό άλλωστε παρόλο που μου αρέσει ο στρατός ως σύστημα απρρίπτω τον ΕΣ και κάνω σχέδια για παραίτηση (εφόσον δεν με εκφράζει αυτή η σαπίλα). Επειδή μάλιστα θεωρώ ότι η σαπίλα στην Ελλάδα είναι γενικό φαινόμενο θα φροντίσω να απέχω από τους κρατικούς μηχανισμούς και να κάνω δική μου δουλειά αν τα καταφέρω...
Εσείς αντίθετα έχετε ορίσει παρατάξεις:
α)Την light side of the force: όσοι είναι κατά της στράτευσης και οι οποίοι είναι όλοι άγιοι, δεν είναι στρατιωτικοί και πρέπει να μισούν οτιδήποτε και οποιονδήποτε είναι στα χακί.
β)Την dark side of the force: όσοι είναι υπέρ της στράτευσης οι οποίοι κατά κανόνα είναι στρατιωτικοί ,φασίστες ή απλά μ*λάκες. Είναι όλοι τσογλάνια και μισούν τους πολίτες.

Ε λοιπόν εγώ θεωρώ ότι τα πράγματα δεν γίνεται να τα βλέπουμε μονόπλευρα. Τίποτα δεν είναι μαύρο ή άσπρο - υπάρχουν και αποχρώσεις του γκρι. Εγώ προσωπικά λειτουργώ όπως δηλώνω (άσχετα αν με πιστεύετε ή όχι). Γνωρίζω όμως και συναδέλφους μου που είναι καραβανάδες, δεν μπορούν να δουν ότι ο στρατός είναι σκ*τά και ζητούν προσοχές, χαιρετούρες και τέτοιες ιστορίες. Κάποιοι από αυτούς είναι ψυχούλες , μπορεί να φαίνονται γραφικοί αλλά θυσιάζονται πραγματικά για το προσωπικό τους (βάζοντας το μπροστά από την καριέρα τους). Σαφώς υπάρχουν και πολλοί μ*λάκες άσχετα αν το παίζουν τυπικοί ή όχι. Σκάρτοι όμως υπάρχουν παντού στην κοινωνία μας, ακόμη και οι ανυπότακτοι ή οι απηλλαγμένοι μπορεί να είναι κωλόπαιδα ή τα καλύτερα παιδιά. Αν δείτε και τα σχόλια μου στο όμηροι , ποτέ δεν υποστηρίζω έναν στρατιωτικό αν θεωρώ ότι γράφει βλακείες αντίθετα με την πρακτική που ακολουθείτε αρκετοί...

Εσυ μπορεί να την βλέπεις Πόντιος Πιλάτος και να είσαι ικανοποιημένος με την "τίμια σου άποψη" αλλά δεν είναι τίμια, είσαι μέρος του προβλήματος και φράσεις τύπου "να σε ντρεπονται οι γονείς και οι φίλοι" το αποδεικνύουν περήφανα.

Καταρχήν δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα απλά ότι δεν θα ήθελα να ήμουν φίλος ή γιος κάποιου που έχει δηλώσει ότι βάζει τον εαυτό του πάνω απ'όλα. Το πως αυτό αποδεικνύει το ότι είμαι μέρος του προβλήματος και το κατά πόσο θα πρέπει να φιλτράρονται πάντα οι απόψεις μου με κριτήριο την ιδιότητα μου δεν μπορώ να το καταλάβω.
Επειδή είμαι (καλώς ή κακώς) ακόμη εν ενεργεία στρατιωτικός δεν δύναμαι να παραθέτω τις απόψεις μου επί ίσης όροις; Εγώ γιατί δεν ρωτάω κανέναν την ιδιότητα του; Δεν θα ήταν εύκολο να το κάνω και πχ. εκεί που μου μιλούσε κάποιος για δικαιοσύνη να του πετούσα ατάκες του στυλ "εσύ ρε μεγάλε αφού είσαι δικηγόρος και αθωώνεις ρεμάλια , τι μ*λακίες μας λες;".
Σαφώς και είμαι μέρος του προβλήματος όπως όλοι μας καθώς είμαι και εγώ ψηφοφόρος... Απλά δεν δέχομαι επιπλέον ευθύνη λόγω της ιδιότητας μου εφόσον προσωπικά δεν νιώθω ότι ενεργώ υπερ του προβλήματος μέσα στην δουλειά μου...

Να στο ξαναγράψω. Το τι κάνεις εσύ προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Όπως σου είπα εσυ μπορεί να είσαι η μάνα του λόχου, αλλά δεν πιστεύω στις φωτεινές εξαιρέσεις.

Δικαίωμα σου, αλλά δεν έχεις δικαίωμα και να διαψεύδεις όσα λέω εφόσον δεν με γνωρίζεις - έτσι δεν είναι;

Τι % του στρατεύματος είναι οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ? Με αυτούς δεν έρχεται σε καθημερινή επαφη ο φαντάρος. Πριν πάω φαντάρος, έβλεπα τους ΕΠΥ τότε απο το χωριό μου. Αμμαν σκεφτόμουν, μόλις μπήκα είχαν γίνει ΕΜΘ και το παίζαν και παλαίουρες τους υπαξ της ΣΜΥ.

Συμφωνώ με αυτό , όπως σου είπα δεν ενστερνίζομαι αυτή την κατάσταση αλλά δεν μου πέφτει λόγος για αυτήν...

Επίσης δεν πιστέυω οτι η ΣΜΥ προσφέρει παιδεία και καμία στρατιωτική σχολή εν γένει. Το σημαντικότερο μάθημα που δίνει το πανεπιστήμιο κατά την άποψη μου δεν υπάρχει στα συγγράματα και τις διαλέξεις. Είναι τόσα τα ερεθίσματα που κάποια στιγμή το μυαλό σου θα ανοίξει. Τωρα αν εσένα το μυαλό άνοιξε στην σκοπιά τι να σου πώ...

Καταρχήν εγώ πιστεύω ότι η παιδεία (με την έννοια που την εννοείς γιατί πριν είχα την εντύπωση ότι εννοούσες τις γραμματικές γνώσεις) είναι κάτι που δεν προσφέρεται απαραίτητα από καμία σχολή είτε αυτή είναι στρατιωτική είτε πανεπιστήμιο. Η παιδεία είναι θέμα ανατροφής και βιωμάτων. Υπάρχουν άτομα με διδακτορικά που έχουν φάει 10 χρόνια στα πανεπιστήμια και η παιδεία τους είναι υπό το μηδέν ενώ αντίθετα μπορείς να βρεις άτομα με την στοιχειώδη μόρφωση (γιατί όντως ο τελείως αγράμματος δύσκολα αποκτά παιδεία) που αποτελούν υπόδειγμα σε αυτόν τον τομέα. Και στη σκοπιά αγαπητέ μπορεί να ανοίξει το μυαλό σου αν υπάρχει η διάθεση και η ωριμότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Διακρίνω πάντως ίχνη ρατσισμού στα λόγια σου και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα (ελπίζω να κάνω λάθος)...

Εμένα μου αρέσει πάλι που προσπαθείς να μας πείσεις οτι επειδή εσύ είσαι καλός, όλοι το σύστημα είναι καλό και ας μην του φαίνεται.

Σε παρακαλώ να με παραπέμψεις σε έστω και μία περίπτωση που δηλώνω κάτι τέτοιο. Το σύστημα είναι άθλιο και για τους μόνιμους και για τους κληρωτούς... Μόνο τα ρεμάλια (ανεξαρτήτου κατηγορίας) και τα βύσματα θα περάσουν καλά.

Εσυ είσαι το 0.000000001 % της δύναμης του ΕΣ. Οι πράξεις σου και οι απόψεις σου σε ένα ιεραχικό σύστημα δεν έχουν αντικρυσμα. Δεν το λέω με κακή έννοια. Μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες για τους 40 πχ φαντάρους σου, -και είναι συζητήσιμο το βελτίωση- αλλά μέχρι εκεί.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δεν είμαι ο μόνος , υπάρχουν και άλλοι που φέρονται με σεβασμό στους υφισταμένους τους. Εμένα μπορεί να μην με πιστεύετε αλλά δεν είναι σωστό να τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι... Δεν είπα ότι είναι εφικτή η βελτίωση του συστήματος (πρακτικά μόνο οι πολιτικοί μπορούν να αλλάξουν κάτι και δεν είναι διατεθημένοι να το κάνουν) απλά είπα ότι ο κάθε άνθρωπος χαράζει την πορεία του και είναι ξεχωριστή προσωπικότητα...

Για μένα να βγάινεις και να λές είμαι καλός ηθικός τίμιος και λογικός δεν με καλύπτει. Σιγά μην πούμε και μπράβο επειδή κανεις το αυτονόητο

Καταρχήν καλός ,ηθικός και τίμιος είπα ότι προσπαθώ να είμαι , δεν είπα ότι είμαι άγιος... Όσο για το λογικός δεν το ξέρω , μπορεί να είμαι τελείως παράλογος...
Ουδέποτε ζήτησα και ούτε επιθυμώ τα εύσημα από κανέναν. Αλλωστε το να κάνει κάποιος σωστά την δουλειά του στην Ελλάδα σήμερα βλέπω ότι χαρακτηρίζεται από εσάς αυτονόητο αλλά ταυτόχρονα και απίθανο!!!!! (άντε βγάλε άκρη).
Δύο πράγματα είναι που ζήτησα: αφενός να μην με παίρνει άκριτα η μπάλα οποτεδήποτε έχετε κάτι κακό να πείτε για τον ΕΣ και αφετέρου να μου επιτρέπετε να διατυπώνω τις απόψεις μου επί ίσοις όροις χωρίς να αντιμετωπίζω την προκατάληψη λόγω της ιδιότητας μου. Με λίγα λόγια ζήτησα να με αντιμετωπίζετε ως προσωπικότητα...
Αν ζητώ πολλά πείτε το μου να το ξέρω...

WAntilles
05-05-07, 19:32
Όσον αφορά την παιδεία πώς προκαταβάλλεις οτί δεν υπάρχει εν γένει; (μιλάω για απόφοιτους παραγωγικών σχολών και όχι για ΕΠΟΠ-ΕΜΘ κτλ )

Δεν προκαταβάλλω.

Απλά ΔΕΝ υπάρχει.

Κρίνω εκ του αποτελέσματος.

Εκτός αν θεωρείς ότι ο αξιωματικός που διατάσσει στρατιώτες να πάνε να σηκώσουν το κοντάρι της σημαίας που έχει πέσει εν μέσω ηλεκτροφόρων συρμάτων της ΔΕΗ, έχει παιδεία.

Ούτε παιδεία έχει, ούτε μυαλό.

Μυαλό-κουκούτσι έχει μόνο και στρατοκαύλα. "Φτιάχνεται" με τη σημαία.

ΥΓ: Όλοι αυτοί που κάθε πρωί, 08:00-08:05 βαράνε προσοχή, έχουν παιδεία;

Ας καγχάσω.

KLG
05-05-07, 19:38
Burning Skies, ok, σε διάβασα, σε καταλαβαίνω, απλώς θα διαφωνούμε μέχρι να παγώσει η κόλαση. ;) Επίσης μια διορθωσούλα. Μίλησες για ρατσισμό, δεν είναι ρατσισμός, είναι κοινωνική προκατάληψη και απο αυτη έχω μπολικη σε οτι αφορά τους στρατιωτικους και τα άλλα σώματα -αν-ασφαλείας ;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.