Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης
Συμπληρώνω:
Ράλληδες, Γερμανοτσολιάδες, δοσίλογοι, Ταγματασφαλίτες, Μελιγαλάδες, ΕΣΑδες, χρυσαυγίτες κλπ.
κοιτα γουαν επειδη εχεις κολλησει στο παρελθοντα χρονο , οταν σου λεει ο αλλος για καρυοφιλια και γιαταγανια και τουρκους που ερχονται μην τα παιρνεις και στραβωνεις και εκτοξευεις επιθετα κλπ , τα ιδια μυαλα πανω κατω κουβαλατε απλα κανετε compile διαφορετικους kernel.
Έτσι όπως τα λέει ο Frodo είναι.
Φίλος που πήγε το Φλεβάρη, μετατέθηκε υποχρεωτικά στην ΕΛΔΥΚ παρά τη θέλησή του, και εκεί τρώει στη μάπα εκπαίδευση ΕΔ.
Ποιοί λέγανε σε αυτό και στο άλλο θρεντ (αυτό με τον Διοικητή Σλετζχάμερ της ΕΛ.ΑΣ.) ότι δεν έχουμε χούντα;
δεν εχουμε χουντα ρε , κουμουνισμο εχουμε . δεν το στειλαν για θητεια αλλα τον πηγαν σε γκουλαγκ του τροπικου.
Αρα οποτε θελω θα φευγω, οποτε θελω θα ερχομαι, οποτε θελω θα σεβομαι τη σημαια μου, οποτε θελω θα την κρεμαω στο μπαλκονι μου, οποτε θελω θα την λεω κωλοπανο και οποτε θελω θα την καιω. Και δεν μπορεις να κανεις τιποτε γι αυτο παρα μονο να το ανεχτεις, γιατι ειμαι νομιμος! Οκ;;;
Ποιός σου είπε ότι έχεις το δικαίωμα να καίς την σημαία μας? Βγές έξω και κάντω αν τολμάς..... :evil:
cprotopapas
07-06-07, 09:16
Ορισμένοι έχουν ξεχάσει(ή δεν θέλουν να θυμούνται) ότι έχουν κάποιες υποχρεώσεις όπως έχουν και δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα.Αν ΔΕΝ τους αρέσει ή αν πιστεύουν ότι έχουμε χούντα,μπορούν άνετα να μετακομίσουν κάπου όπου θα νοιώθουν ότι δεν "καταπιέζονται".Στην αντίθετη περίπτωση,το μόνο που κάνουν με τις κορώνες τους είναι να αποδεικνύουν την γραφικότητα τους.
Ορίστε. Έχω deja-vu πάλι.
Κάθε φορά που μπαίνει νέο αίμα στο παρόν thread, παρατηρούμε:
-κάποιον να του λέει να διαβάσει όλο το thread από την αρχή, γιατί όσα λέει έχουν ήδη γραφτεί και απαντηθεί.
-τον Cafeine να επισημαίνει στον παραπάνω ότι "τα ΄λεγε, δεν τα 'λεγε;".
-κάποιον να καταλήγει ότι για τη σημαία δεν έχει καμία όρεξη να πολεμήσει.
-τον WAntilles να κράζει το στρατό.
-και τέλος τον protopapa να υπενθυμίζει με στόμφο ότι έχουμε και υποχρεώσεις με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, και όχι μόνο δικαιώματα.
Άντε, ας το ξεχάσουμε πάλι για 4-5 μέρες.
Γιατί μανδάμ;...αν καταργηθεί......μετά θα λέτε δεν υπάρχουν άνδρες...
Δεν πιστεύω πως ο στρατός τους κάνει άντρες, κύρέ μου...:p
Αρα οποτε θελω θα φευγω, οποτε θελω θα ερχομαι, οποτε θελω θα σεβομαι τη σημαια μου, οποτε θελω θα την κρεμαω στο μπαλκονι μου, οποτε θελω θα την λεω κωλοπανο και οποτε θελω θα την καιω. Και δεν μπορεις να κανεις τιποτε γι αυτο παρα μονο να το ανεχτεις, γιατι ειμαι νομιμος! Οκ;;;OK, πήγαινε μπροστά σε ένα αστυνομικό, πάρε μια σημαία, πάρε και ένα zippo και δοκίμασε να τη κάψεις.
Οταν θα σε μπουζουριάσει ,και αργότερα στον δικαστή, ξέρεις εσυ, ή παίξτο τρελλός (δεν θα ειναι και η πρώτη φορά) ή απλά πες "ειναι νόμιμο".:rofl:
Δεν πιστεύω πως ο στρατός τους κάνει άντρες, κύρέ μου...:pΣε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.:oneup:
@kovathe:Τα σύνορα είναι ανοιχτά...Οπότε μπορείς ΑΝΕΤΑ να μετοικήσεις κάπου που δεν ηδονίζονται με σημαίες.Και να μας στέλνεις και καμμία κάρτα.
Σιγά μην πάρω και την άδεια σας που θα μείνω.. :down:
Μόνο "υπερπατριώτες" θέλετε;; Για να μην το πω αλλιώς και παρεξηγηθείτε..
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αγαπητέ... Πολιτισμός όμως είναι να το αποδίδεις τον ανάλογο σεβασμό σε διαφορετικές απόψεις από την δική σου ώστε να μην προσβάλλεις τα πιστεύω των συνανθρώπων σου που τις υιοθετούν. Όποιος δεν το εφαρμόζει αυτό μόνο στα γήπεδα και στις αρένες έχει θέση...
Μερικές απόψεις δεν αξίζουν σεβασμό αγαπητέ..
Πάει παραπέρα από κολοκυθόπιτα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Με αυτούς που θέλουν ουσιαστικα να καταλύσουν το διάλογο δεν κάνεις κουβέντα μαζί τους ούτε δείχνεις "ανεκτικότητα" στις απόψεις τους..
cprotopapas
07-06-07, 10:08
Ορίστε. Έχω deja-vu πάλι.
-και τέλος τον protopapa να υπενθυμίζει με στόμφο ότι έχουμε και υποχρεώσεις με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, και όχι μόνο δικαιώματα.
Άντε, ας το ξεχάσουμε πάλι για 4-5 μέρες.
Mάλλον διαφωνείς...Αλλά τι να κάνουμε που έτσι είναι....
Dark Dominion
07-06-07, 10:24
Mάλλον διαφωνείς...Αλλά τι να κάνουμε που έτσι είναι....
Και σε άλλες χώρες έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα. Μονό που εκεί έχουν και καλύτερους μισθούς, καλύτερη ποιότητα ζωής και για να είμαι on topic εκεί έχουν καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση. :whistle:
Δεν πιστεύω πως ο στρατός τους κάνει άντρες, κύρέ μου...:p
κορίτσια μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.....μόλις βλέπετε έναν ΑΝΔΡΑ, με στολή και με σιρίτια, στρατιωτικού.....αλλάζει η ροή στο αίμα σας.....σας κόβεται η ανάσα....αναγνωρίζετε πως προκειται για ´Αλφα μέηλ....για Άντρακλα :cool::twisted:;)
Αν και σαρκαστικό το σχόλιό σου Αίναστρε, έχω παρατηρήσει ότι αρχίζουν και ξυπνάνε οι κοπέλες και καταλαβαίνουν (αν και έξω από τον χορό) πόσο μεγάλη απάτη είναι η υποχρεωτική στράτευση ;)
Το ποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, είναι κάτι παραπάνω από φανερό :whistle:
....καλά και συ έπρεπε τώρα να μου το χαλάσεις:)....μέχρι πρόσφατα μας λέγανε ο στρατός είναι ανδρικό πρόβλημα....δεν μας αφορά....
Antonis Anarvas
07-06-07, 11:27
Εγώ θεωρώ τον Ελληνικό Στρατό ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε κάποιον ΑΛΛΑ είμαι υπέρ τις υποχρεωτικής στράτευσης.
Πολλοί βλέπω ότι έχουν την λογική που μας πέρασαν στο σχολείο ότι οι πόλεμοι είναι κακοί ότι τους κάνουν κακοί άνθρωποι κλπ.
Κατόπιν έρχονται απλουστέυσεις του στύλ ότι οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα μερικών ανθρώπων που θέλουν να βγάλουν λεφτα.
Και κλείνουμε με το κορυφαίο ότι τους πολέμους τους ξεκινούν κάποιοι τρελοί και απλώς ο λαός ακολουθεί.
Αυτά ειναι μπαρούφες
Όι περισσότεροι σύγχρονοι πόλεμοι ξεκινάνε για μεγάλους για την κάθε επιτιθέμενη και αμυνόμενη χώρα λόγους. Τα παιδιά στα σχολέια άλλων χωρών μαθαίνουν τις λείπει από την χώρα τους, πως της έκοψαν το θαλάσσιο εμπόριο πως τα εδάφη που έχασε παλιά τα έχασε με σφαγές αμάχων. Καλά κάνουν αν έτσι νομίζουν. Στην διπλανή χώρα τα παιδά μαθαίνουν στην καλωσύνη και στην ευγένεια και να μην κάνουν πόλεμο ever. (Μερικοί το παρεξηγούν λέγοντας ότι για να μην κάνουμε πόλεμο ας μην έχουμε στρατο). Ποιός από τους δύο προετοιμάζει τον λαό του κατα τρόπο που αντιστοιχεί καλύτερα με την πραγματικότητα;
Ο δικός μου διαχωρισμός είναι ότι
Στρατό θέλουν όσοι ξέρουν ιστορία
Η υποχρεωτική στράτευση εξασφαλίζει συννοχή του στρατό με την κοινωνία - (Φαναταστείται όλοι οι καράβανάδες να μπορούσαν να μας πουλάνε μούρη ότι δουλεύουν)
Επίσης επειδή μαθαίνουμε τα χάλια μας αν ο μη γενειτο μας την πέσει κανένας θα τρέξουμε για την επιστράτευση γιατι αν περιμένουμε από αυτούς....
Α επισης στον φίλο που λέει για τα νοίκια..
Αν γίνει πόλεμος δεν θα χεις να φας. Η έξωση θα είναι το τελευταίο σου πρόβλημα. Πήγαινε πιάσε τα χαλάσματα και κάντα χρησικτησία..
Υ.Γ. Λέγοντας Ιστορία αναφέρομαι στην Παγκόσμια και όχι αποκλειστικά στην Ελληνική
Στο amazon http://www.amazon.com/Panzer-Commander-Memoirs-Colonel-Hans/dp/0440208025
έχει αυτό το βιβλίο (δεν έχει μεταφραστεί δυτυχώς) ένα βιβλίο για κάποιον που λέει τι ήταν για αυτόν το αίσθημα ευθύνης και γιατί ενώ είχε αναίτια διασχίσει, όπως ο ίδιος παραδέχεται, χιλιάδες χιλιόμετρα πολεμώντας, πάντα πίστευε ότι αμυνόταν και εξασφάλιζε το μέλλον της χώρας του....
Σκοπιές σε ΠΑΠ;
ΣΚΟΠΙΕΣ ΣΕ ΠΑΠ;;;
ΣΚΟΠΙΕΣ ΣΕ ΠΑΠ;;;;;;;;;;
:mad:
ΒΥΣΜΑ! :lol:
Ακόμη θυμάμαι πως αισθάνθηκα όταν μας ανακοίνωσαν ότι τις ανέλαβαν άλλοι και ως Άλφα δε θα πήγαινα ποτέ στον παράδεισο της ΠΑΠ! :cry:
Πάνε πολλά χρόνια αλλά η σκοπιά σε ΠΑΠ δεν είναι πάντα ότι καλύτερο...
Ορισμένοι έχουν ξεχάσει(ή δεν θέλουν να θυμούνται) ότι έχουν κάποιες υποχρεώσεις όπως έχουν και δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα.Αν ΔΕΝ τους αρέσει ή αν πιστεύουν ότι έχουμε χούντα,μπορούν άνετα να μετακομίσουν κάπου όπου θα νοιώθουν ότι δεν "καταπιέζονται".Στην αντίθετη περίπτωση,το μόνο που κάνουν με τις κορώνες τους είναι να αποδεικνύουν την γραφικότητα τους.
Μια που μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης είναι εξόφθαλμα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. Το σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει:
Kάθε Έλληνας πoυ μπoρεί να φέρει όπλα είναι υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων. (Άρθρο 4, παράγραφος 6)
Παρακάμπτω το γεγονός ότι η στρατιωτική θητεία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την άμυνα της χώρας, για να επικεντρώσω στο ότι η υποχρεωτική στράτευση ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ συνιστά κραυγαλέα περίπτωση παραβίασης της συνταγματικής αρχής της ισότητας των πολιτών. Περισσότερα για την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ θα βρείτε εδώ:
http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1391
Και όσοι, σεξιστικά σκεπτόμενοι, σπεύσουν να απαντήσουν ότι οι γυναίκες, τάχα, δεν μπορούν να φέρουν όπλα, και ως εκ τούτου απαλάσσονται από την υποχρέωση στράτευσης, ας μάθουν ότι οι προκυρήξεις για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. που απέκλειαν τις γυναίκες από μάχιμες ειδικότητες κρίθηκαν, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, ως αντίθετες με τη συνταγματική επιταγή των ίσων ευκαιριών σε άντρες και γυναίκες. Περισσότερα για το θέμα εδώ:
http://omhroi.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2174
Εύγε στις γυναίκες που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους! :oneup:
Ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για τους άρρενες ραγιάδες!
Εγώ θεωρώ τον Ελληνικό Στρατό ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε κάποιον ΑΛΛΑ είμαι υπέρ τις υποχρεωτικής στράτευσης.
Πολλοί βλέπω ότι έχουν την λογική που μας πέρασαν στο σχολείο ότι οι πόλεμοι είναι κακοί ότι τους κάνουν κακοί άνθρωποι κλπ.
Κατόπιν έρχονται απλουστέυσεις του στύλ ότι οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα μερικών ανθρώπων που θέλουν να βγάλουν λεφτα.
Και κλείνουμε με το κορυφαίο ότι τους πολέμους τους ξεκινούν κάποιοι τρελοί και απλώς ο λαός ακολουθεί.
Αυτά ειναι μπαρούφες
Όι περισσότεροι σύγχρονοι πόλεμοι ξεκινάνε για μεγάλους για την κάθε επιτιθέμενη και αμυνόμενη χώρα λόγους. Τα παιδιά στα σχολέια άλλων χωρών μαθαίνουν τις λείπει από την χώρα τους, πως της έκοψαν το θαλάσσιο εμπόριο πως τα εδάφη που έχασε παλιά τα έχασε με σφαγές αμάχων. Καλά κάνουν αν έτσι νομίζουν. Στην διπλανή χώρα τα παιδά μαθαίνουν στην καλωσύνη και στην ευγένεια και να μην κάνουν πόλεμο ever. (Μερικοί το παρεξηγούν λέγοντας ότι για να μην κάνουμε πόλεμο ας μην έχουμε στρατο). Ποιός από τους δύο προετοιμάζει τον λαό του κατα τρόπο που αντιστοιχεί καλύτερα με την πραγματικότητα;
Η υποχρεωτική στράτευση εξασφαλίζει συννοχή του στρατό με την κοινωνία - (Φαναταστείται όλοι οι καράβανάδες να μπορούσαν να μας πουλάνε μούρη ότι δουλεύουν)
Επίσης επειδή μαθαίνουμε τα χάλια μας αν ο μη γενειτο μας την πέσει κανένας θα τρέξουμε για την επιστράτευση γιατι αν περιμένουμε από αυτούς....
Α επισης στον φίλο που λέει για τα νοίκια..
Αν γίνει πόλεμος δεν θα χεις να φας. Η έξωση θα είναι το τελευταίο σου πρόβλημα. Πήγαινε πιάσε τα χαλάσματα και κάντα χρησικτησία..
Υ.Γ. Λέγοντας Ιστορία αναφέρομαι στην Παγκόσμια και όχι αποκλειστικά στην Ελληνική
Στο amazon http://www.amazon.com/Panzer-Commander-Memoirs-Colonel-Hans/dp/0440208025
έχει αυτό το βιβλίο (δεν έχει μεταφραστεί δυτυχώς) ένα βιβλίο για κάποιον που λέει τι ήταν για αυτόν το αίσθημα ευθύνης και γιατί ενώ είχε αναίτια διασχίσει, όπως ο ίδιος παραδέχεται, χιλιάδες χιλιόμετρα πολεμώντας, πάντα πίστευε ότι αμυνόταν και εξασφάλιζε το μέλλον της χώρας του....
Φίλε μου με συγχωρείς που θα στο πω, αλλά η λογική σου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον διεστραμμένη.. :blink:
Μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις..
κορίτσια μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.....μόλις βλέπετε έναν ΑΝΔΡΑ, με στολή και με σιρίτια, στρατιωτικού.....αλλάζει η ροή στο αίμα σας.....σας κόβεται η ανάσα....αναγνωρίζετε πως προκειται για ´Αλφα μέηλ....για Άντρακλα :cool::twisted:;)
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτές οι στολές και δεν με παραπέμπουν σε ''άντρακλα''..
Πιστεύω πως ένας άντρας βρίσκει άλλους τρόπους να δείξει το πόσο άντρας είναι, έστω και αν φοράει jean και t-shirt..:p
Άσε που πηγαίνοντας τα αγόρια στρατό αναγκάζονται να κόψουν τα μαλλιά τους. γεγονός το οποίο τους καθιστά απλά αδιάφορους στα μάτια μου, και κατά την γνώμη μου τους αφαιρεί και ποσοστό γοητείας...
Άσε που πηγαίνοντας τα αγόρια στρατό αναγκάζονται να κόψουν τα μαλλιά τους. γεγονός το οποίο τους καθιστά απλά αδιάφορους στα μάτια μου, και κατά την γνώμη μου τους αφαιρεί και ποσοστό γοητείας...
Και άλλες τα έλεγαν αυτά αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη υπό τις κρυφές υποσχέσεις απόλαυσης που προσφέρει το εσωτερικό περιεχόμενο της αεροπορικής στολή σεξόδου... εξόδου εννοώ βεβαίως, βεβαίως. :whip::whip:
Γιατί πριν τον στρατό δεν υπήρχε εσωτερικό?
Στον στρατό απέκτησαν?:p
Αν δε πάμε στον στρατό
ποιος θα σε προστατέψει απ'τον οχθρό;
Κάνει και ρίμα...;)
etsouk2000
07-06-07, 12:27
OK, πήγαινε μπροστά σε ένα αστυνομικό, πάρε μια σημαία, πάρε και ένα zippo και δοκίμασε να τη κάψεις.
Οταν θα σε μπουζουριάσει ,και αργότερα στον δικαστή, ξέρεις εσυ, ή παίξτο τρελλός (δεν θα ειναι και η πρώτη φορά) ή απλά πες "ειναι νόμιμο".:rofl:
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001029a.htm
Ενταξει, τωρα συνετιστηκα. Πού ξερεις, μπορει να παω ακομα και φανταρος!! :lol:
για να προστατεφτούμε πλέον από τον οχτρό, ένα πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετό για να στείλει τον οχτρό απο κει που ήρθε ..οι μάχες πιά δεν γίνονται στήθος με στήθος αλά 1821 :p
Η υποχρεωτική στράτευση εξασφαλίζει συννοχή του στρατό με την κοινωνία
Αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και η πλειοψηφία των Βαλκανικών χωρών έχουν καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση κι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία σύγχρονων επαγγελματικών στρατών, εμείς για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα γίναμε... φιλίστορες! Όσο για τη συνοχή στρατού και κοινωνίας που εξασφαλίζει η υποχρεωτική στράτευση, αυτό πια το έζησε ο τόπος στο πετσί του το... 67. Για μεγάλη συνοχή μιλάμε, όμως: τα τανκς κυκλοφορούσαν στους δρόμους, για να 'ναι δίπλα στο λαό... :(
tetou, φαίνεσαι ενημερωμένη....τώρα αυτό που μένει, είναι να αποσυρθείς πίσω από το παραβάν και να καταθέσεις την ψήφο σου...αν δεν το'χεις ήδη κάνει...:)
tetou, φαίνεσαι ενημερωμένη....τώρα αυτό που μένει, είναι να αποσυρθείς πίσω από το παραβάν και να καταθέσεις την ψήφο σου...αν δεν το'χεις ήδη κάνει...:)
Άλλοι έχουν πετάξει 1-2 χρονάκια από τη ζωή τους για να συμβάλουν -και καλά- στην άμυνα της χώρας, και δεν πήραν μυρωδιά. Φωνές σαν της tetou πρέπει πρωτίστως να βρίσκονται στο προσκήνιο, μπας και ξυπνήσουν ορισμένα αρσενικά βόδια, και όχι πίσω από τα παραβάν. Υποκλίνομαι! :respekt:
... είναι Κρίμα που δεν ακούγονται περισσότερες γυναικείες φωνές σε "αντρικά" θέματα
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτές οι στολές και δεν με παραπέμπουν σε ''άντρακλα''..
Πιστεύω πως ένας άντρας βρίσκει άλλους τρόπους να δείξει το πόσο άντρας είναι, έστω και αν φοράει jean και t-shirt..:p
Άντε τώρα να με πείσουν να κόψω τα μαλλιά μου :p
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001029a.htm
Ενταξει, τωρα συνετιστηκα. Πού ξερεις, μπορει να παω ακομα και φανταρος!! :lol:
Κουκουρούκου ως συνήθως.
Απλά πράγματα. Είπες οτι είσαι νόμιμος.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
Εαν θες, άνοιξε και thread για την αλλαγή της νομοθεσίας για το κάψιμο της σημαίας και τη προσβολή των συμβόλων, δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα.
Ποσώς με απασχολεί τι έκανε ο Πανούσης ή η Λουκά, ποσώς με απασχολεί η Αμερική (που ετσι και αλλιώς δεν θεωρω πρότυπο κοινωνίας) και εν τέλει, αν θες, κάνε κάτι να αλλάξει η κατάσταση.
Απλά ειπες κάτι που δεν ισχύει, και απλά απάντησα περι τούτου.:rtfm::closed::lock:
Άλλοι έχουν πετάξει 1-2 χρονάκια από τη ζωή τους για να συμβάλουν -και καλά- στην άμυνα της χώρας, και δεν πήραν μυρωδιά. Φωνές σαν της tetou πρέπει πρωτίστως να βρίσκονται στο προσκήνιο, μπας και ξυπνήσουν ορισμένα αρσενικά βόδια, και όχι πίσω από τα παραβάν. Υποκλίνομαι! :respekt:
Δεν υπάρχει κάποιος τέτετοιος λόγος (για το υποκλίνομαι :p)
απλά αυτή είναι η αποψή μου και την παραθέτω γιατί το θέμα στρατός μου είχε ''κοστίσει'' κάποτε και ίσως μου κοστίσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον...
Γιατί μανδάμ;...αν καταργηθεί......μετά θα λέτε δεν υπάρχουν άνδρες...
Δηλαδή οι γυναίκες που πάνε στρατό βγαίνουν άντρες?Εγώ βέβαια εκμεταλλεύομαι στο έπακρο ότι είμαι γυναίκα κ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΡΑΤΟ!!!
... είναι Κρίμα που δεν ακούγονται περισσότερες γυναικείες φωνές σε "αντρικά" θέματα
πολύ κακώς γιατί δεν είναι μόνο αντρικό το συγκεκριμένο θέμα...
Δηλαδή οι γυναίκες που πάνε στρατό βγαίνουν άντρες?Εγώ βέβαια εκμεταλλεύομαι στο έπακρο ότι είμαι γυναίκα κ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΡΑΤΟ!!!
Να σε ρωτησω κατι για την πλακα και να παρουμε και λιγο αερα στο νημα...
Θα παντρευοσουν αγορακι/αντρα που δεν εχει παει στρατο (μιλαω για μικρες ηλικιες 23-28)?
(το γιατι θα επρεπε να τον παντρευτεις δεν με νοιαζει-εγκυμοσυνη αγαπη):p
Δεν θα του "αφαιρουσε" ποντους? Αν οχι απο εσενα προσωπικα ειμαι σιγουρος για καποιους πατεραδες...
Να σε ρωτησω κατι για την πλακα και να παρουμε και λιγο αερα στο νημα...
Θα παντρευοσουν αγορακι/αντρα που δεν εχει παει στρατο (μιλαω για μικρες ηλικιες 23-28)?
(το γιατι θα επρεπε να τον παντρευτεις δεν με νοιαζει-εγκυμοσυνη αγαπη):p
Δεν θα του "αφαιρουσε" ποντους? Αν οχι απο εσενα προσωπικα ειμαι σιγουρος για καποιους πατεραδες...
Αν η μη υποχρεωτική θητεία είχε γίνει κατεστημένο,δεν θάχα βέβαι α ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.Τώρα έχω,γιατί όποιος δεν έχει πάει η εχει χοντρό βήσμα(πράγμα που συχαίνομαι) η...κάτι άλλο συμβαίνει.
Δηλαδή, θα λάμβανες υπόψη το αν έχει πάει φαντάρος ο άνθρωπος που αγάπαγες, σαν παράγοντας για το αν θα έκανες κοινή ζωή μαζί του;
Δηλαδή, θα λάμβανες υπόψη το αν έχει πάει φαντάρος ο άνθρωπος που αγάπαγες, σαν παράγοντας για το αν θα έκανες κοινή ζωή μαζί του;
Απλώς θα το έπερνα υπ'όψη μου κ θα το εξέταζα...δεν θάταν βέβαια κ καταλυτικός παράγοντας.!
Αν η μη υποχρεωτική θητεία είχε γίνει κατεστημένο,δεν θάχα βέβαι α ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.Τώρα έχω,γιατί όποιος δεν έχει πάει η εχει χοντρό βήσμα(πράγμα που συχαίνομαι) η...κάτι άλλο συμβαίνει.
Αυτό είναι ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος. Στην πραγματικότητα, η στρατιωτική θητεία είναι κατ' ουσίαν προαιρετική. Ο ίδιος ο ΥΦΕΘΑ έχει παραδεχτεί ότι ένας στους τέσσερις άρρενες πολίτες δεν υπηρετεί ποτέ. Δεν μπορεί το 25% του ανδρικού πληθυσμού να είναι βυσματούχοι. Η υπόθεση των πλαστών απαλλαγών αφορούσε ελάχιστους διάσημους. Η πλειοψηφία των πραγματικά βυσματούχων δεν παίρνει απαλλαγή, αλλά αντίθετα "εκπληρώνει" εικονική θητεία. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις πολλών πολιτικών, μεγαλοδημοσιογράφων, γνωστών ποδοσφαιριστών κα.
Αυτό που χρειάζεται για ν' αποφύγει κάποιος τη στράτευση δεν είναι βύσμα αλλά γνώση. Απόδειξη το γεγονός ότι περίπου οι μισοί απ' όσους παίρνουν αναβολή για λόγους σπουδών δεν υπηρετούν ποτέ! Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο μεθοδεύει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Παρά την προφανή λαϊκή δυσαρέσκεια που θα προκαλέσει ένα τέτοιο μέτρο, είναι ίσως ο μόνος τρόπος που έχει η κυβέρνηση για να καθυστερήσει τη διαρκή αύξηση της ανυποταξίας και να διατηρήσει τον αναχρονιστικό θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης σε ισχύ για μερικά χρονάκια ακόμη.
Αυτό είναι ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος. Στην πραγματικότητα, η στρατιωτική θητεία είναι κατ' ουσίαν προαιρετική. Ο ίδιος ο ΥΦΕΘΑ έχει παραδεχτεί ότι ένας στους τέσσερις άρρενες πολίτες δεν υπηρετεί ποτέ. Δεν μπορεί το 25% του ανδρικού πληθυσμού να είναι βυσματούχοι. Η υπόθεση των πλαστών απαλλαγών αφορούσε ελάχιστους διάσημους. Η πλειοψηφία των πραγματικά βυσματούχων δεν παίρνει απαλλαγή, αλλά αντίθετα "εκπληρώνει" εικονική θητεία. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις πολλών πολιτικών, μεγαλοδημοσιογράφων, γνωστών ποδοσφαιριστών κα.
Αυτό που χρειάζεται για ν' αποφύγει κάποιος τη στράτευση δεν είναι βύσμα αλλά γνώση. Απόδειξη το γεγονός ότι περίπου οι μισοί απ' όσους παίρνουν αναβολή για λόγους σπουδών δεν υπηρετούν ποτέ! Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο μεθοδεύει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Παρά την προφανή λαϊκή δυσαρέσκεια που θα προκαλέσει ένα τέτοιο μέτρο, είναι ίσως ο μόνος τρόπος που έχει η κυβέρνηση για να καθυστερήσει τη διαρκή αύξηση της ανυποταξίας και να διατηρήσει τον αναχρονιστικό θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης σε ισχύ για μερικά χρονάκια ακόμη.
Μπορεί νάναι κ έτσι που τα λες...πιθανό το βρίσκω.
Burning Skies
07-06-07, 16:44
Μερικές απόψεις δεν αξίζουν σεβασμό αγαπητέ..
Πάει παραπέρα από κολοκυθόπιτα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Με αυτούς που θέλουν ουσιαστικα να καταλύσουν το διάλογο δεν κάνεις κουβέντα μαζί τους ούτε δείχνεις "ανεκτικότητα" στις απόψεις τους..
Όλες οι απόψεις αξίζουν σεβασμό, όχι μόνο όποιες μας συμφέρει και οφείλουμε αν δεν τις ενστερνιζόμαστε τουλάχιστον να τις ανεχόμαστε και να μην προσβάλλουμε όσους τις φέρουν...
@Chris2004 Δεν μου λες, η σημαία είναι υπεύθυνη για τα κακά της μοίρας μας και την αποκαλείς όπως την αποκαλείς (προσβάλλοντας αρκετό κόσμο) ή μήπως κάτι άλλο οπότε απλά γίνεσαι γραφικός;
Σημαία = Σύμβολο του Κράτος, Κράτος -> Οι κατέχοντες την εξουσία = υπεύθυνο για όλα τα κακά της μοίρας μας.
Όσο για το θέμα γάμου που προαναφέρθηκε είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολο για την γυναίκα και τον άντρα. Για ένα χρόνο θα δείς το αγαπημένο σου πρόσωπο για 20 μέρες το πολύ.
Σημαία = Σύμβολο του Κράτος, Κράτος -> Οι κατέχοντες την εξουσία = υπεύθυνο για όλα τα κακά της μοίρας μας.
πολύ μ'άρεσε αυτό :p
Το κράτος είναι φτιαγμένο από τους πολίτες, για τους πολίτες.
Burning Skies
07-06-07, 17:00
Λάθος κάνεις...
Η σημαία δεν είναι το σύμβολο κανενός λαμόγιου που με τις πράξεις του την ξεφτιλίζει...
Η σημαία δεν είναι σύμβολο του κράτους αλλά σύμβολο του έθνους... Όπως αντίστοιχα αγάπη για την πατρίδα δεν σημαίνει αγάπη για τους κυβερνώντες της...
στις ιδανικές συνθήκες ναι...τώρα όχι όμως..
(νομίζω ξεφύγαμε λίγο όμως...)
Και τώρα tetou. Οι κυβερνώντες αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. Έχουμε το κράτος που μας αξίζει, γιατί εμείς οι ίδιοι το κάναμε έτσι.
Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας, η δυνατότητα να ορίζεις την τύχη σου for better or for worse.
Burning Skies
07-06-07, 17:04
Συμφωνώ, εμείς το φτιάξαμε σαν τα μούτρα μας και μετά μας φταίει η σημαία για τα χάλια μας. Κάποιοι πεθάναν για να την υπερασπιστούν και να μπορούμε να λεγόμαστε Έλληνες (Άσχετα αν αυτό δεν μας αρέσει) και οφείλουμε να σεβαστούμε την θυσία τους με το να είμαστε πιο κόσμιοι στα σχόλια μας για τα εθνικά (και όχι κρατικά) σύμβολα...
Βαρυστομαχιασαμε....
Αναρωτιεμαι και εγω ,γιατι ακομα δηλωνεις Ελληνας πολιτης;)
Και τώρα tetou. Οι κυβερνώντες αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. Έχουμε το κράτος που μας αξίζει, γιατί εμείς οι ίδιοι το κάναμε έτσι.
Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας, η δυνατότητα να ορίζεις την τύχη σου for better or for worse.
Τι φταίω όμως εγώ για τις επιλογές των άλλων?Που επιλέγουν αυτούς που επιλέγουν και πηγαίνει η χώρα κατα διαόλου?
Τι φταίω όμως εγώ για τις επιλογές των άλλων?Που επιλέγουν αφτούς που επιλέγουν και πηγαίνει η χώρα κατα διαόλου?Η πλειοψηφία αποφασίζει για το σύνολο.
Αν βρεις κάποιο άλλο σύστημα που να δουλεύει καλύτερα, be my guest και πρότεινέ το. ;)
Το θέμα είναι ότι, όταν η παιδεία ενός λαού είναι χαμηλή, οι μάζες είναι επιρρεπείς σε δημαγωγούς και σε αυτούς που τάζουνε λαγούς με πετραχήλια. Οι οποίοι τελικά θυσιάζουν το κοινό καλό για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους στόχων, και φυσικά, για τη διατήρησή τους στην εξουσία.
(Οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινές και παρελθούσες καταστάσεις ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία.) ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.