Επιστροφή στο Forum : Linksys WAG200G - Απενεργοποίηση Wireless
steliosxls
24-03-08, 12:15
Κύριοι...
Πρόσφατα απέκτησα ένα Linksys WAG200G,
δουλεύει τέλεια...
Το πρόβλημα είναι ότι κατά την απενεργοποίηση του Wireless το λαμπάκι παραμένει πράσινο.
Κανονικά θα έπρεπε να ήταν σβηστό ...
Δυστυχώς δεν έχω τρόπο να διαπιστώσω εάν το Wireless εκπέμπει ή όχι.
Παρακαλώ για τα φώτα σας .
Ευχαριστώ.
Κύριοι...
Πρόσφατα απέκτησα ένα Linksys WAG200G,
δουλεύει τέλεια...
Το πρόβλημα είναι ότι κατά την απενεργοποίηση του Wireless το λαμπάκι παραμένει πράσινο.
Κανονικά θα έπρεπε να ήταν σβηστό ...
Δυστυχώς δεν έχω τρόπο να διαπιστώσω εάν το Wireless εκπέμπει ή όχι.
Παρακαλώ για τα φώτα σας .
Ευχαριστώ.
Με ποιoν τροπο απενεργοποιησες το wireless?
steliosxls
26-03-08, 10:56
Ο τροπος ειναι σωστος.. το router έχει πρόβλημα...
Στην συνέχεια της λειτουργίας του router διαπίστωσα οτι συγχρονιζόταν στα 12000 ενώ με το siemens cl110 στα 16000 , και είχε συνεχές αποσυνδέσεις .
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την FNET
Μου επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο router Linksys WAG200G έχει ασυμβατότητες με την FNET και καλά θα κάνω να κατεβάσω το τελευταίο firmware ( όπως και έκανα , χωρίς καμία αλλαγή ) και εάν συνεχίσει έτσι να το επιστρέψω και να πάρω άλλο .
Οπότε κύριοι από το στόμα τεχνικού της FNET άκουσα επίσημα ότι το Linksys WAG200G έχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρία .
vagelisabatzis
26-03-08, 11:20
Αυτό ακούγεται λίγο περίεργο από πλευράς εταιρείας, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο το έδινε (και το δίνει) η ίδια η εταιρεία, κατόπιν παραγγελίας. Επειδή τυχαίνει να έχω το ίδιο, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Εγώ θα προσανατολιζόμουν σε πρόβλημα της συσκευής, αφού έκανα όλα τα updates...
Ο τροπος ειναι σωστος.. το router έχει πρόβλημα...
Στην συνέχεια της λειτουργίας του router διαπίστωσα οτι συγχρονιζόταν στα 12000 ενώ με το siemens cl110 στα 16000 , και είχε συνεχές αποσυνδέσεις .
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την FNET
Μου επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο router Linksys WAG200G έχει ασυμβατότητες με την FNET και καλά θα κάνω να κατεβάσω το τελευταίο firmware ( όπως και έκανα , χωρίς καμία αλλαγή ) και εάν συνεχίσει έτσι να το επιστρέψω και να πάρω άλλο .
Οπότε κύριοι από το στόμα τεχνικού της FNET άκουσα επίσημα ότι το Linksys WAG200G έχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρία .
Επειδή τυχαίνει να έχω κι εγώ το ίδιο router ξέρω (κι από ότι έχω διαβάσει σ'αυτό το forum) πως πράγματι το Linksys WAG200G δεν είναι και τόσο «συμβατό» με το δίκτυο της forthnet διότι έιναι αρκετά ευαίσθητο στον θόρυβο των γραμμών της. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις συνεχής απόσυχρονισμους-αποσυνδέσεις από το internet.
Bέβαια το ότι δεν απενεργοποιείται η wirelles λειτουργία σ'ένα router δεν έχει να κάνει με ασυμβατότητα στο δίκτυο κάποιου παρόχου τηλεπικοινωνιών. Προφανώς το δικό σου WAG200G είναι ελλατωματικό.
Από που σου είπαν να κατεβάσεις το τελευταίο firmware; Aπό το site της forthnet ή της Linksys;
Αυτό ακούγεται λίγο περίεργο από πλευράς εταιρείας, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο το έδινε (και το δίνει) η ίδια η εταιρεία, κατόπιν παραγγελίας. Επειδή τυχαίνει να έχω το ίδιο, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Εγώ θα προσανατολιζόμουν σε πρόβλημα της συσκευής, αφού έκανα όλα τα updates...
Αποσυνδέσεις-αποσυχρονισμούς δεν έχεις ποτέ;
steliosxls
27-03-08, 13:45
Από το Site της εταιρίας ( Linksys )..
Το τελευταίο firmware είναι : 1.01.06 στις 12/17/2007
Παιδιά για σας…….. Εχω 3 μήνες ένα LinksysWAG200G στα 8mbit συνδεμένο στο pc με καλώδιο δικτύου… Έχω την υποψία μάλλον είμαι σίγουρος ότι με την Δακία μου σύνδεση σερφάρουν και 2 LAPTOP …… στον 1ο και στον 3ο όροφο μένουν φοιτητές….. είναι δοκιμασμένο ότι έχουν σύνδεση και σέρνεται το δοκίμου σερφάρισα…. Ξέρει κανείς ιδικός πώς διορθώνετε αυτό..? (με τα παιδιά δεν έχω κάτι αλά δεν μου είναι σωστό να μοιράζομαι την σύνδεση μου) Γνωρίζει κανείς της ρυθμίσεις από το LinksysWAG200G και που ακριβός βρίσκονται….. έχω μπει στο 192,168,1,1 αλά δεν κατάφερα τίποτα
Παιδιά για σας…….. Εχω 3 μήνες ένα LinksysWAG200G στα 8mbit συνδεμένο στο pc με καλώδιο δικτύου… Έχω την υποψία μάλλον είμαι σίγουρος ότι με την Δακία μου σύνδεση σερφάρουν και 2 LAPTOP …… στον 1ο και στον 3ο όροφο μένουν φοιτητές….. είναι δοκιμασμένο ότι έχουν σύνδεση και σέρνεται το δοκίμου σερφάρισα…. Ξέρει κανείς ιδικός πώς διορθώνετε αυτό..? (με τα παιδιά δεν έχω κάτι αλά δεν μου είναι σωστό να μοιράζομαι την σύνδεση μου) Γνωρίζει κανείς της ρυθμίσεις από το LinksysWAG200G και που ακριβός βρίσκονται….. έχω μπει στο 192,168,1,1 αλά δεν κατάφερα τίποτα
Εφόσον έχεις συνδεδεμένο το router και τον υπολογιστή με καλώδιο μπορείς να απενεργοποιήσεις την ασύρματη λειτουργία του router.
«Μπες» στο 192.168.1.1 , πάτα εκεί που λέει Wireless, εκεί το Wireless Network Mode: βάλτο στο Disabled και μετά πάτα κάτω στο Save Settings.
EΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!
morfeas2002
29-03-08, 01:31
Αν σερφάρεις και εσύ ασύρματα κάνε το εξής:
Πήγαινε στο status-wireless και πάτα wireless cilents connected.Θα σου βγάλει μια mac address.Κάντην αντιγραφή.Μετά πήγαινε wireless-wireless access και επέλεξε restrict access-permit only, πάτα edit mac address και κάνε επικόλληση εκεί την mac που έχεις αντιγράψει.Έτσι κλειδώνεις το ασύρματο και συνδέεται μόνο η mac address που έχεις δηλώσει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.