PDA

Επιστροφή στο Forum : Απαγόρευση καπνίσματος

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7

UGF_GreekMind
24-09-03, 15:26
Ο άνθρωπος είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει και σταματάει τη συζήτηση εδώ.
Tώρα γιατί τον προκαλείς ;

Αφου με ρωτας: Επειδη εγραφε πραγματα που δεν μπορει να περνουν ετσι.

Και αν σε ενοχλει τοσο πολυ, συγχωρεσε με.

:roll:

Το λάθος συγχωρείται.
Το επαναλαμβανόμενο λάθος θεωρείται εσκεμμένο.
Το επαναλαμβανόμενο εσκεμμένο λάθος θεωρείται κακοήθεια.
Η επαναλαμβανόμενη κακοήθεια δε συγχωρείται.

Αχ, συγνωμη, εγω δεν το διευκρινισα καλα. Το οτι σου ζητησα συγνωμη ηταν μια αναφορα στην υπογραφη σου που λεει κατι για Θεους που συγχωρουν ή για αθεους που δε συγχωρουν, κατι τετοιο.

Στην πραγματικοτητα βεβαια δε με ενδιαφερει στο ελαχιστο αν θα με συγχωρεσεις (για να γινεις θεικος). Πιστευα οτι ειναι ξεκαθαρο αλλα εκανα λαθος.

Συγχωρεμένος αδελφέ μου... συγχωρεμένος.
Να σ' έχει καλά ο Θεός.

psymaster
24-09-03, 18:17
UGF Greek Mind: Ευχαριστω αδερφε. Θα τα πουμε παλι στον παραδεισο οταν.....

μα τι λεω, αυτα τα πιστευα οταν ημουν 10 χρονων.

Προς yiapap: Κατ'αρχας δε με απασχολει αν θες να σου απαντω ή οχι. Οταν εγω βλεπω οτι γραφεις εδω πραγματα τα οποια ειναι το λιγοτερο ανευθυνα αφου λες οτι το παθητικο καπνισμα δεν ειναι πολυ επικινδυνο, (πιστευω να καταλαβαινεις γιατι ειναι ανευθυνο) δε θα καθομαι να τα ακουω ετσι.

Τωρα αναφερεις μια ερευνα που λεει οτι το παθητικο καπνισμα εχει μικρη επιδραση, μπορεις να μου πεις γιατι αυτη η ερευνα ειναι σωστη και οχι ολες οι αλλες; Μπορω να σου παραθεσω την επισημη θεση της ΠΟΥ εδω: http://www.who.int/inf-pr-1998/en/pr98-29.html (Passive smoking ***DOES*** cause lung cancer)

Για τις ερευνες που παραθετεις εσυ πιστευω οτι ειναι εμφανες απο πού εκπορευονται. (Βλεπε παρακατω για περισσοτερα)

Τωρα γιατι μας αναφερεις παλι το βιογραφικο σου δεν ξερω. Αν θες τοσο πολυ να το επιδεικνυεις βαλε το στην υπογραφη σου, τι να σου πω. Ειναι ομως τελειως ασχετο με αυτο που συζητουσαμε.

1. Συμβουλή: Μην κρίνεις τη σιγή ως εκδήλωση αδυναμίας, γιατί θα βρεθείς προ πολλών εκπλήξεων, εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο.

:D :D :D Ωραια!!! Are you excited yet? Ο YIAPAP ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οχι, δε θελω να μου στειλεις το βιογραφικο σου και δεν ξερω που πηρες αυτη την εντυπωση., Dr..

Τελειωνω με μερικες σελιδες σχετικες με το παθητικο καπνισμα. (hint: Αν θες να βρεις ερευνες που λενε οτι το καπνισμα δε σκοτωνει, ψαξε σε: marlboro.com, camel.com, phillipmorris.com κλπ.)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2925633.stm
(Passive smoking at work kills three people every day, according to research.)

http://www.smh.com.au/articles/2003/09/01/1062403446611.html
(Πολυ προσφατο, και η ερευνα εγινε στην Ελλαδα)

Οσο για την ερευνα που παρεθεσες η οποια σε καμια περιπτωση δεν εχει αποδοχη απο τον επιστημονικο κοσμο μπορεις να μαθεις πολλα εδω: http://www.guardian.co.uk/smoking/Story/0,2763,957231,00.html , οπου θα δεις οτι πολλοι επιστημονες κατηγορησαν τους συγγραφεις οτι τα παιρνουν απο τις καπνοβιομηχανιες. Διαβαζοντας το θα καταλαβεις γιατι η ερευνα αυτη δεν μπορει να παρτιθεται ως γενικα αποδεκτη ή ως αποδεικτικο στοιχειο των ανευθυνων ισχυρισμων σου, αλλα αν βαριεσαι οριστε καποια αποσπασματα:

The findings also fly in the face of a pronouncement by the International Agency for Research on Cancer, an arm of the World Health Organisation, that inhaling second hand cigarette smoke causes a number of forms of cancer, including lung cancer.

There were also claims that the authors had failed to declare the extent of their involvement with the tobacco industry.

The WHO and anti-smoking lobbyists, including ironically the British Medical Association which publishes the Journal, feared the industry had pulled off a coup in their fight to resist curbs on smoking in public places.

Dr Enstrom and Professor Kabat declared they had received funding from the tobacco industry in recent years. They also acknowledged that their study had support from the dismantled Center for Indoor Air Research.

Last December an article in the British Medical Journal showed how the CIAR was used as cover for studies funded by tobacco companies aimed at rebutting claims hat passive smoking is harmful.

Βλεπεις λοιπον οτι ακομα και η BMA που παρουσιασε την ερευνα στο περιοδικο της παραδεχθηκε στη συνεχεια οτι οι συγγραφεις ειχαν επιρροη απο τους καπνοβιομηχανους και οτι οι συγγραφεις τα επαιρναν απο τις καπνοβιομηχανιες!!! :lol: Σοβαρη ερευνα παρεθεσες doctor!!!

Τωρα, μετα απο ολα αυτα ειναι πιστευω εμφανες γιατι δε θα απαντησεις.

:lol: :lol: :lol: :lol:

economist
24-09-03, 18:32
Γιατί δεν πάτε σε μερικές καπνοβιομηχανίες οι μεν και υπουργεία υγείας οι δε να σας προσλάβου; Ξέρετε πόσο μα πόσο ψάχνουν για ανθρώπους που υπερσπίζονται με τόσο πάθος το "λεγόμενο" δίκιο τους;

Tony_Ts
24-09-03, 19:22
Μερικοί υπερασπίζονται το δίκιο τους ενώ άλλοι παραθέτουν απλά έρευνες! :wink:

Ducklord
24-09-03, 20:50
Ρε παιδιά, επειδή συνεχίζεται το ζήτημα και με έχει πια κουράσει, ας δούμε κάποια πράγματα απλά.

Κανένας μα κανένας δεν είπε πως το κάπνισμα δεν έχει βλαβερές συνέπειες, έτσι; Αυτό που εξαρχής υποστηρίξαμε κάποιοι (και, όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι άλλοι άδικα) είναι πως `το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο`.

Σας πληροφορώ πως δεν είπαμε ψέματα. Πως αυτό ισχύει. Πως ναι, κυρίες και κύριοι, και αγαπητέ παιθιασμένε μα ολίγον τι μαλακοπίτουρα Ψυμάστορα για τους λόγους που εξηγώ παρακάτω, είχαμε δίκιο. Τι εννοεί ο ποιητής;

Είχα αναφέρει νωρίτερα πως, προσέξτε, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Δεν είπαμε όχι. Δεν είπαμε πως δεν "βοηθά" στην εκδήλωση του καρκίνου. Είπαμε, όμως, πως δεν ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο. Απόδειξη; Πόσοι υπάρχουν που καπνίζουν και ΔΕΝ έχουν πάθει καρκίνο; Πόσοι καρκινοπαθείς δεν έβαλαν ποτέ τσιγάρο στο στόμα τους;

Το θέμα είναι πως μερικοί ολίγον τι μαλακισμένοι (ναι, δεν θα ζητήσω συγνώμη, απελάστε με) ουρλιάζουν εδώ και κάποιες άλφα σελίδες πως ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ναι. Αυτό. Μόνο αυτό. Όποτε δοκιμάσαμε να αναφέρουμε, οι `κακοί καπνιστές`, πως παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, ορμήξατε να μας φάτε. Ένας βοσκός, δηλαδή, που πεθαίνει απο καρκίνο στο χωράφι του, πεθαίνει λόγω του οτι ήταν παθητικός καπνιστής; Καταλάβατε τι είχα αναφέρει;

Ας δούμε τώρα τις "έρευνές σας".
Όλες, ΟΛΕΣ όσες μανιωδώς παρέθεσε ο Ψυμάστορας, δηλώνουν αυτό που αναφέρω: πως το κάπνισμα βοηθά στην εμφάνιση καρκίνου. ΔΕΝ είναι ο μοναδικός παράγοντας. ΔΕΝ είναι ο ΒΑΣΙΚΟΣ παράγοντας. Είναι, σε πολλά τμήματα της δειγματοληψίας που εκτελέστηκε για κάθε έρευνα, ο κεντρικός παράγοντας, μα ΟΧΙ σε όλους. Διαφωνείτε; Αν ναι, και αυτό μας φέρνει στο γιατί μπινελικώνω τον Ψυμάστορα, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.

Ψυμάστορα, παιδί μου, δεν έχω κάτι εναντίον σου. Ο λόγος που με τσάντισες είναι διότι εδώ και δύο σελίδες του θρέντ ουρλιάζεις εναντίων των καπνιστών και παραθέτεις έρευνες που λένε ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΕΞΑΡΧΗΣ. Μάλιστα, και εδώ φαίνεται το πόσο στόκος είσαι, μου παρέθεσες έρευνα την οποία έστρεψα εναντίον σου και αμέσως μετά `έκανες το χαζό` σχολιάζοντας ό,τι είχαν πει και οι άλλοι μα ξεχνώντας εκείνη την απάντηση. Αλήθεια, έμαθες να διαβάζεις αγγλικά απο τότε; Διότι ξέρεις, ανάμεσα στα άλλα, τυγχάνω ΚΑΙ καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας - αλλά ας μην μιλάμε για πτυχία όπως είπατε. Σε ερωτώ λοιπόν, ως ώριμο άτομο, διάβασες αυτό που έγραψες; Αυτό που παρέθεσες; Σε ρωτάω γιατι με κατηγόρησες πως δεν ξέρω να διαβάζω και πόσταρες δύο φορές το ίδιο λινκ που δικαιολογούσε τα λεγόμενά μου. Να σου θυμίσω πως και σε άλλη συζήτησή μας, σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, υποσχέθηκες να μου απαντήσεις όταν `τα βρήκες σκούρα` και ακόμη περιμένω. Να ουρλιάζεις, προφανώς, ξέρεις. Στο να διαβάζεις, καταλαβαίνεις και επικοινωνείς έχεις πρόβλημα. Α, και στο να διαβάζεις τα "μεγάλα και κουραστικά κείμενά μου".

Οικονομολόγε: έχεις απόλυτο δίκιο. Η υπόθεση παρατράβηξε. Αν γυρίσεις στις προηγούμενες σελίδες θα δεις πως δικαιολογείται και κάτι άλλο που ανέφερα: οι "αντι-καπνιστές" δεν είναι "μη-καπνιστές" μα "άτομα στρεφόμενα εναντίων των καπνιστών". Αντίθετα με το τι υπόθηκε απο τον Τόνυ, ΔΕΝ παρέθεταν έρευνες μα έβριζαν, απειλούσαν πως θα δείρουν, θα κάνουν, θα ράνουν. Ούρλιαζαν για τα δικαιώματά τους δίχως να σκέφτονται τα δικαιώματα των γύρω τους. Και εγώ, βέβαια, δεν διατήρησα υποδειγματική στάση στην όλη συζήτηση - και για αυτό ζητώ ταπεινά συγνώμη απο κάθε θιγόμενο. Οι απόψεις μου, όμως, όπως είπε και ο Γατούλης (που εξακολουθεί, ο κολλημένος, να με θεωρεί κολλημένο ;-) ) είναι δικές μου και δεν είναι ανάγκη να γίνουν και δικές σας.

Όσο για το σχόλιο του Τόνυ:
Βρε Τόνυ, ποιοι είναι πιο φανατισμένοι, `εμείς` ή `εσείς`; Αν προσέξεις τη διαφορά στην αντιμετώπιση, εμείς λέμε πως `θα καπνίζουμε όπως θέλουμε` (`εμείς`) και `εσείς` λέτε πως `δεν θα σας αφήσουμε να καπνίζετε` (`εσάς`). Διαφορά παθητικής και ενεργητικής κατάστασης. Κάνετε επίθεση ενάντια στους καπνιστές θεωρώντας δεδομένο πως θα σας... κυνηγάμε να σας φυσάμε τον καπνό στη μούρη! Νωρίτερα ανέφερα περίπτωση που αντικαπνιστής μου ζήτησε να σβήσω το τσιγάρο που ποτέ δεν είχα ανάψει `γιατι τον ενοχλούσε`. Σου φαίνεται φυσιολογικό`

Όσο για τις έρευνες, μάθετε να διαβάζετε. Και αξίζει να αναφέρω πως σε πρόσφατη (τα τελευταία τρία χρόνια) έρευνα που έγινε σχετικά με τις επιδράσεις του χασίς στον ανθρώπινο οργανισμό, επιστήμονες ανέφεραν πως `Απο τους τριάντα που κάπνιζαν, δύο έδειξαν δείγματα ηλιθιότητας... Το πρόβλημα ήταν πως, και πριν το τεστ, μάλλον ηλίθιοι ήταν"...!

Φιλικά προς όλους
Παπιάρχοντας

Υ.Γ.: "Η έρευνα", για την οποία λυπάμαι που πια δεν έχω στοιχεία, έγινε διότι φαρμακοβιομηχανίες έχουν βρει πως η μαριχουάνα, αν χρησιμοποιείται απο άτομα με έντονο πρόβλημα ανορεξίας, τελικά στάδια AIDS κ.λπ. αυξάνει την όρεξή τους και, εν συνεπεία, την συνολική τους υγεία ταυτόχρονα καταπραύνωντάς τους. Η Αμερικάνικη νομοθεσία όμως απαγορεύει τη χρήση της ΚΑΙ για ιατρικούς σκοπούς, οπότε με αυτή την έρευνα προσπάθησαν, και απο όσο ξέρω δεν τα κατάφεραν, να αλλάξουν αυτό το καθεστώς.

Τα λέμε

chrispen
24-09-03, 21:04
Αγαπητέ Κρίσπεν; Θα με δείρεις; Είσαι δείρτης; Έτσι λύνεις τα προβλήματά σου; Σε άτομα σαν εσένα, όπως γνωρίζουν και όλοι πια στο φόρουμ, δηλώνω πως "xxxxxxxxxxx'. ΔΕΝ ανέχομαι τη βία, ΔΕΝ ανέχομαι τις διακρίσεις, ΔΕΝ ανέχομαι την καταπίεση, ΔΕΝ ανέχομαι τα στενόμυαλα καθίκια που προσπαθούν να λύσουν έτσι τα προβλήματά τους. Διαφωνώ μαζί σας μα ΔΕΝ είπα πως θα σας δείρω. Αν σε δω, εσένα ή οποιονδήποτε άλλον, να φέρεσαι άδικα προς ένα συνάνθρωπό σου, να κάνεις το μάγκα, τον δείρτη, τον γαμιά, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν θα τη βγάλεις καθαρή. Εδώ ΜΙΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ. ΟΚ μάγκα;

Άντε, γιατι την πρώτη φορά το ανέχτηκα, σου μίλησα φιλικά μπας και σου ξέφυγε εκ παραδρομής μα το επανέλαβες. Αν δεν γουστάρεις απλή και φιλειρηνική συζήτηση, έστω και με διαφωνίες, σήκω πήγαινε στο διάολο. Ξεκαθάρισα απο την αρχή πως αν ενοχλώ τον συνάνθρωπό μου το κόβω και είπες πως `θα με δείρεις`. Σου υπενθύμισα τι είχα πει και είπες πως `θα με δείρεις`. Και σε υποστήριξαν και άλλοι. Άντε πηγαίντε σε κανένα φόρουμ της Κού-Κλουξ-Κλάν να εκτονωθείτε, και όχι εδώ. Αν θέλετε να με πείσετε, παρουσιάστε μου επιχειρήματα, τις απόψεις σας, το γιατί σας ενοχλεί. Μην μου λέτε πως "θα με δείρετε" γιατι αυτά δεν τα σηκώνω ούτε εγώ, ούτε και, θέλω να πιστεύω, η πλειοψηφία των ατόμων που συχνάζουν εδώ - καπνιστές και μη. Άντε μπράβο.

Καθόλου μα καθόλου φιλικά, για πρώτη και τελευταία φορά
Παπιάρχοντας

είμαι και της ΚΚΚ και της χρυσης αυγης και όποια θες. Δεν παω σε κανένα αλλο φόρουμ εδώ θα μείνω . αν δεν με γουστάρεις μην με κοιτάς . αν θές νξα σου κλάσω τα αρχίδια όπως λές θα πρέπει να συναντηθούμε. σου στέλνω με πμ την διευθυνση μου.

Ducklord
24-09-03, 21:58
Κρίσπεν, δεν έχουν λόγο και οι υπόλοιποι να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που, σε προειδοποιώ (χεχε!) θα καταλήξει φιλειρηνικά! Χαλάρωσε και συνεχίζουμε σε p.m.

Φιλικά
Παπιάρχοντας

---updated---
Και, για να σε... καρφώσω: παιδιά, αν είναι δυνατόν, έλεγε ψέματα: Δεν μένει στην Ουγκάντα!

:-) :-) :-)

Φιλικά
Παπιάρχοντας ο τρισμέγιστος: τώρα και σε σκόνη!!!

psymaster
24-09-03, 22:38
Ρε Ducklord βαριεμαι να γραφω για ολες τις αμπελοφιλοσοφιες σου, μια ερωτηση μονο, ποσα μηνυματα παιρνεις απο moderators με βρισιες ή/και απειλες;

Ducklord
24-09-03, 23:30
Αγαπητέ Ψυμάστορα, μόλις έδειξες το επίπεδο των συζητήσεών σου και απέδειξες αυτό που είπα παραπάνω - και αυτή τη φορά θα στο πω προσβλητικά: πως είσαι χέστης. Πως όποτε σε στριμώχνουν σε μια συζήτηση καταφεύγεις σε τέτοιες απαντήσεις.

Σε ξαναρωτάω και θα περιμένω απάντηση:
Έκανες μαλακία και δεν κατάλαβες τα ίδια σου τα επιχειρήματα;
Δικαιολογούσε αυτά που έλεγα το κείμενο που έκανες εσύ ο ίδιος κόπυ - πέηστ;
ΕΜΑΘΕΣ να διαβάζεις, να επικοινωνείς και να σέβεσαι τους συνομιλητές σου;

Αλλά, ξέχασα, δεν μπορείς τα μεγάλα μυνήματα. Οι "αμπελοφιλοσοφίες μου" ήταν αυτό που εσύ δεν ξέρεις πως όλος ο κόσμος ονομάζει "επιχειρήματα". Τα δικά σου `επιχειρήματα` εδώ και τόσα μυνήματα περιορίζονται σε ατάκες του στιλ `πω-πω τι χαζοί που είστε` και `κοιτάξτε τι κάνω κόπυ - πέηστ γιατι δεν ξέρω να σκέφτομαι και να γράφω μόνος μου`. Μπράβο σου.

Φιλικά (ω, ναι!)
Παπιάρχοντας

Υ.Γ. 1: Περιμένω σοβαρή απάντηση, αν είσαι ικανός για κάτι τέτοιο. Εκτός αν πάλι δεν έχεις τι να πεις, οπότε και το βουλώνεις δίχως να συνεχίζεις να προσβάλεις κόσμο και αποδέχεσαι πως δεν κατάλαβες τα ίδια σου τα επιχειρήματα και μιλάς μόνο για να μπλέκεσαι σε καυγάδες - βλέπε παραπάνω μυνήματα προς Γιούτζι και Γιάπαπ.

Υ.Γ. 2: (Η απάντησή σου:) Κανένα μέχρι σήμερα, και δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει το τι κάνω με τους μοντεράτορες. Κοίτα καλύτερα να μάθεις να διαβάζεις, να μιλάς και να φέρεσαι, και άσε τους άλλους στις δικές τους υποθέσεις.

UGF_GreekMind
25-09-03, 12:46

Είδες πως αλλάζει ο άνρωπος σε ένα χρόνο ;
Το είχα ακουστά αλλά δεν το πίστευα.

psymaster
25-09-03, 13:09

Είδες πως αλλάζει ο άνρωπος σε ένα χρόνο ;
Το είχα ακουστά αλλά δεν το πίστευα.

ΟΗ ΜΥ FUCKING GOD!!! O θεικος UGF εγραψε αστειο!!! Παιδια γελατε! Καταφερε να πει οτι ειμαι 11 χρονων!

Ducklord αγορι μου μην τσαντιζεσαι. Εσυ εχεις διαθεση να λες τα ιδια και τα ιδια, εγω δεν την εχω. Εμμενω σε αυτα που ειπα, δε χρειαζεται να τα λεω δεκα φορες.

Οσο για αυτο που σε ρωτησα για τους mods, ηταν επειδη ειδα οτι εχεις αρχισει το name-calling και αν και εμενα προσωπικα δε με ενοχλει, οταν εγω εκανα κανενα αστειο με καποιους που ελεγαν παπαριες εδω μεσα βομβαρδιζομουν απo pm σε πολυ εντονο υφος. Απλα ηθελα να μαθω δηλαδη, τιποτε αλλο.

Αν τωρα θες να γινει συζητηση, σε παρακαλω να ακριβολογεις, να εισαι συντομος και περιεκτικος και να βαζεις ενα θεμα καθε φορα. Α, ναι και να μην επικαλεισαι ερευνες των οποιων οι συγγραφεις ειχαν χρηματοδοτηση απο καπνοβιομηχανιες (αυτο το λεω για καποιον αλλο).

psymaster
25-09-03, 13:31
Γιατί δεν πάτε σε μερικές καπνοβιομηχανίες οι μεν και υπουργεία υγείας οι δε να σας προσλάβου; Ξέρετε πόσο μα πόσο ψάχνουν για ανθρώπους που υπερσπίζονται με τόσο πάθος το "λεγόμενο" δίκιο τους;

Τα υπουργεια υγειας ειναι μια καλη επιλογη, οσο για τις καπνοβιομηχανιες, φανταζομαι οτι αναφερεσαι στο marketing των εταιριων αυτων. Μπα, οι φιλοι μας δε θα εκαναν καλη σταδιοδρομια εκει. Ειναι πολυ ευπιστοι.

Αλλο τωρα. Ζητω συγνωμη απο τον Ducklord επειδη νευριασα. Αλλα ρε παιδι μου θετεις πολλα ζητηματα μαζι και γραφεις συνεχως υπερβολες και ανακριβειες σε κατι τεραστια κειμενα το οποιο κανει τη συζητηση μαζι σου δυσκολη. Αν θες θα μπορουσες να συνεχισεις σε ηπιοτερους τονους;

Αλλα προσπαθησε να καταλαβεις τη θεση μου. Ειμαι ευαισθητος σε θεματα παθητικου καπνισματος γιατι εναι 100% επιβεβαιωμενο οτι προκαλουν πολλες σοβαρες ασθενειες. Βλεπω λοιπον καποιον που λεει διαφορα τρελα (elias) και μετα εσενα να μας λες για ερευνες που μιλουν για τις θετικες επιδρασεις του καπνισματος και οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα που προκαλουν αυτες τις σοβαρες ασθενειες. Επισημαινω οτι αν καποιος ψαξει να βρει ερευνες που λενε οτι το καπνισμα δεν ειναι τοσο επικινδυνο οσο νομιζουμε, θα βρει πολλες γιατι υπαρχει χρηματοδοτηση απο καπνοβιομηχανιες. Ε λοιπον, μετα απο λιγο βγαινει ο yiapap ο οποιος με υφος χιλιων καρδιναλιων μας λεει οτι το παθητικο καπνισμα δεν εχει σημαντικες επιπτωσεις και λεει οτι δεν υπαρχει τροπος να δεις αν ενας καρκινος προεκληθη απο το καπνισμα. Το λεει σα να ειναι κατι επιστημονικα αποδεκτο. (Στο σημειο αυτο φτανουμε στα ακρα, αφου διασπειρει ψευδη τα οποια του πασσαρουν οι καπνοβιομηχανοι). Εγω του δειχνω μια ερευνα που λεει το αντιθετο και αυτος επιμενει, διαψευδοντας με με μια ερευνα που χρηματοδοτηθηκε απο καπνοβιομηχανιες (ακριβως δηλαδη αυτο για το οποιο ειχα προειδοποιησει!). Επισης για καποιο ανεξηγητο λογο παραθετει το CV του.

Ολα αυτα ειναι σαφες οτι ειναι δυνατον να δημιουργησουν λαθος εντυπωσεις σε ατομα (κυριως νεαρα) που μας διαβαζουν, με αποτελεσμα... καταλαβαινεις. Δεν μπορω να ανεχθω να μπαινει σε ενα forum που το διαβαζουν τοσα ατομα νεαρης ηλικιας να εισβαλλει το marketing και οι ψευτοερευνες των καπνοβιομηχανιων ετσι απροκαλυπτα.

UGF_GreekMind
25-09-03, 13:44
O θεικος UGF εγραψε αστειο!!! Παιδια γελατε! Καταφερε να πει οτι ειμαι 11 χρονων!

Αστείο ; Πότε ; Που ; Σοβαρά μιλούσα παιδάκι μου !

...οταν εγω εκανα κανενα αστειο με καποιους που ελεγαν παπαριες εδω μεσα βομβαρδιζομουν απo pm σε πολυ εντονο υφος...

Μήπως κάτι δεν πάει κάτι καλά με το χιούμορ σου ; Μήπως σε "φτύνουν" κι εσύ νομίζεις ότι ψιχαλίζει ; Μήπως δεν φταίνε όοοολοι αυτοί που σου στέλναν PMs ; Μήπως γίνεσαι λίγο εριστικός ; Μήπως τελικά "ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά αρμενίζουμε ;" (σκέψου το... υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα)

maria
25-09-03, 14:27
Ωχχχ,αμαν πια, σας χρειαζεται μια γυναικα εδω μεσα.Ο ενας λεει το παθητικο και το ενεργητικο καπνισμα προκαλει καρκινο.Ο αλλος λεει ναι αλλα δεν προκαλει ειναι παραγοντας.Ο δευτερος εχει αυταποδεικτα δικιο γιατι αλλιως ολοι οι καπνιστες θα ειχαν καρκινο.Ο πρωτος παρεξηγει αυτα που ειπε ο δευτερος και επιμενει οτι αυτα που ειπε ο δευτερος ειναι ασυστολα ψευδη.Ο δευτερος διευκρινιζει ξανα:ναι ειναι παραγοντας,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να προκαλεσει καρκινο,δεν ειπα το αντιθετο.
Αλλο τωρα,ο πρωτος λεει οι καπνιστες εξω, ο δευτερος λεει ειμαστε κι εμεις ανθρωποι ρε φιλε,ο πρωτος ξαναλεει "θα σε δειρω αμα μου φυσας τον καπνο στη μαπα,Ο δευτερος εξηγειται δεν ειπα οτι θα κανω αυτο, ειπα οτι αν μου το πεις ευγενικα θα παω παρακει αλλιως δεν εχει,ο πρωτος τα παιρνει που ο δευτερος το θελει και ευγενικα,ο δευτερος τα παιρνει που τα πηρε ο πρωτος και...
Και οι δυο συζητησεις καταληγουν σε ανταλλαγες ειρωνικων σχολιων, προσβολων, ονοματων, επιθετων κα.
Ρεεεε συνελθετεεεε.Οχι δεν προσβληθηκα παλι οπως θα σπευσετε μερικοι να πειτε.Απλα δεν θα ηταν πιο ευκολο να μιλατε σαν ανθρωποι?Οχι τιποτα αλλο,για να συνεννοηθειτε πιο ευκολα...
psymaster μην ανυσηχεις για το αν θα παρασυρθουν νεοι απο τα γραφομενα εδω για το καπνισμα καθως ευτυχως οι γονεις μπορουν να το ελεγξουν αυτο πιο ευκολα(συνηθως).Να ανυσηχειτε ολοι για τη συμπεριφορα σας που θα δει ενας νεος εδω μεσα και δε μιλαω γι'αυτους που απλα νευριασαν και πεταξαν καμια ειρωνια αλλα για τους πιο ριζοσπαστικους και φανατισμενους.
Δε με νοιαζει καθολου αν σας την εσπασα...Ειλικρινα..καθολου.

yiapap
25-09-03, 14:48
...

Τιιιι δε σε νοιάζει καθόλου;;;
Και ποια είσαι εσύ που θα μας το παίξεις υπεράνω; Ποια είσαι εσύ που νομίζεις ότι μπορείς να κρατάς αποστάσεις σε ένα τόσο φλέγων ζήτημα που κρίνει την υγεία και την ελευθερία εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Και άντε αυτούς τους αφήνουμε, ποια είσαι εσύ που θα κρίνεις πως θα μιλάω εγώ, ή οι άλλοι;
Δηλαδή δεν κατάλαβα... Δεν μπορούμε όλοι εδώ μέσα, καρδινάλιοι και πληβείοι, να σφαζόμαστε χωρίς διατητήνες (sic);;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, όχι μόνο που το σκέφτηκες αλλά και που το έγραψες!

lolololololololololol

maria
25-09-03, 15:07
Το μηνυμα σου βαλσαμο yiapap!
Ενταξει μπορει και να με νοιαζει...εμενα μια μικρη, ποταπη και ασημαντη διαιτητηνα :oops:
lololol :wink:
(υποσεινηδειτα δε με νοιαζει αν θα σφαζεστε, απλα θελω να σφαζεστε στα ποδια μου και δεν το παραδεχομαι :mrgreen: )

UGF_GreekMind
25-09-03, 15:17
Πες μου ρε Μαράκι... τι κακό σας κάναμε εμείς οι άντρες ;

Ούτε να πλακωθούμε με την ησυχία μας δε μπορούμε... πωωωωωωω !!!

Τώρα μου την έσπασες και θα την πληρώσει η γυναίκα μου...
δε θα σφουγγαρίσω σήμερα...
αύριο μάλλον...
:evil:

(Αντε... άντε... γιατί είμαι και ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ)

yiapap
25-09-03, 15:21
Τώρα μου την έσπασες και θα την πληρώσει η γυναίκα μου...
δε θα σφουγγαρίσω σήμερα...
αύριο μάλλον...

Καλά ρε... δε ντρέπεσαι!!! Ακόμη σφουγγαρίζεις!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
Άντρας είσαι;;;;

Αν θέλεις, βρήκα μια καλή καθαρίστρια, βέβαια, την πληρώνω εγώ αλλά δεν πειράζει, χαλάλι...

UGF_GreekMind
25-09-03, 15:35
Ασε ρε 'συ... άσε...

Δεν ξέρω γιατί αλλά η γυναίκα μου λέει ότι το σφουγγάριζμα κάνει καλό στον χαρακτήρα. :? Υπάρχει κανένα RFC γι' αυτό ;

Μήπως τελικά θέλει να μου πει τίποτα εμμέσως (πλην σαφώς !) :?

yiapap
25-09-03, 15:45
Ασε ρε 'συ... άσε...

Δεν ξέρω γιατί αλλά η γυναίκα μου λέει ότι το σφουγγάριζμα κάνει καλό στον χαρακτήρα. :? Υπάρχει κανένα RFC γι' αυτό ;

Μήπως τελικά θέλει να μου πει τίποτα εμμέσως (πλην σαφώς !) :?

1. Μήπως η γυναίκα σου είναι στρατιωτικός; Εκεί λέγανε τέτοιες σοφίες.
2. RFC όχι, δυστυχώς. Τα RFC είναι για τεχνικές περιγραφές και όσο και αν επιμένει η γυναίκα σου, δυστυχώς, η δουλειά που κάνεις (μόνο εσύ, ξέρεις... :wink: ) ΔΕΝ είναι τεχνική
3. Όχι δε θα πει τίποτε, εκτός αν σταματήσεις να βελτιώνεις το χαρακτήρα σου.

UGF_GreekMind
25-09-03, 15:58
1. Στρατιωτικός δεν είναι...
2. Κι εγώ δε μπόρεσα να βρω κανένα RFC της προκοπής στο faq.org Τελικά το port mapping δεν πρέπει να είναι το "σφουγγάρισμα της εξώπορτας"... εεε ; (map-μάπα-mapping)
3. Αυτό λέω κι εγώ... Άρα οι γυναίκες προσπαθούν για τη βελτίωση του χαρακτήρα μας. Κι εγώ που νόμιζα ότι τα κάνουνε μόνο και μόνο για να μας τη σπάνε :twisted:

Ducklord
25-09-03, 23:43
Ψυμάστορα:
Δεν θέλησα τη συγνώμη σου. Δεν με προσέβαλες. Όσο με προσέβαλες σε προσέβαλα, και ίσως και περισσότερο. Αν `κάποιοι` σε παρότρυναν να κάνεις κάτι τέτοιο μέσω PM, λάθος τους. Το οτι έχω ψυχολογικά προβλήματα και περιστασιακές διαλείψεις...

...

...δεν σημαίνει πως πρέπει να με προστατεύουν. (Ποιός άνθρωπος στα σύγκαλά του θα είχε τέτοιο άβαταρ;;; ;-) )

Θα σε ξαναρωτήσω απλά, αφού δεν θες πολλά - και έχεις δίκιο.

Είπες `να μην επικαλεστώ έρευνες καπνοβιομηχανιών`, κ.τ.λ. κ.τ.λ....
Επικαλούμαι τη δικιά σου και σε ξαναερωτώ: η έρευνα που παρέθεσες, ΔΕΝ λέει πως "το κάπνισμα είναι ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ για την εμφάνιση καρκίνου"; Αυτό σε ρώτησα, και είπα. Δεν ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο, ΒΟΗΘΑ στην εμφάνισή του. Αυτό θα πει πως ΔΕΝ πρέπει να το κατακρίνετε ΤΟΣΟ έντονα, λες και ΜΟΝΟ αυτό φταίει.

Μαρία:
Όχου μωρέ, όλοι έτσι `μιλάνε` εδώ μέσα. Ακόμη και εσύ! Για γύρνα στο δικό μας καυγαδάκι, και θα δεις πως εξελίχθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ με τον ίδιο τρόπο!

1. Χαρές
2. Παρεξήγηση
3. Μπινελίκια
4. Συμφιλίωση

...Τι αλλάζει εδώ καλιέ;
Αλλά, βέβαια, εμείς φταίμε... Που να καταλάβεις εσύ, γυναίκα είσαι (!)... Θες και υπολογιστή, πανάθεμά τους (!!)... Αντί να ασχολείσαι με την κουζίνα σου, με το σιδέρωμα, να βρεις έναν καλό άντρα να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, να...

...χρρρρ....ζζζζζ....

...που μου είστε γυναίκες εσείς! Άντε μπράβο! 8O

Φιλικά
Παπιάρχοντας

psymaster
26-09-03, 00:05
Ψυμάστορα:
Δεν θέλησα τη συγνώμη σου. Δεν με προσέβαλες. Όσο με προσέβαλες σε προσέβαλα, και ίσως και περισσότερο. Αν `κάποιοι` σε παρότρυναν να κάνεις κάτι τέτοιο μέσω PM, λάθος τους. Το οτι έχω ψυχολογικά προβλήματα και περιστασιακές διαλείψεις...

...

...δεν σημαίνει πως πρέπει να με προστατεύουν. (Ποιός άνθρωπος στα σύγκαλά του θα είχε τέτοιο άβαταρ;;; ;-) )

ΟΚ.

Θα σε ξαναρωτήσω απλά, αφού δεν θες πολλά - και έχεις δίκιο.

Είπες `να μην επικαλεστώ έρευνες καπνοβιομηχανιών`, κ.τ.λ. κ.τ.λ....
Επικαλούμαι τη δικιά σου και σε ξαναερωτώ: η έρευνα που παρέθεσες, ΔΕΝ λέει πως "το κάπνισμα είναι ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ για την εμφάνιση καρκίνου"; Αυτό σε ρώτησα, και είπα. Δεν ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο, ΒΟΗΘΑ στην εμφάνισή του. Αυτό θα πει πως ΔΕΝ πρέπει να το κατακρίνετε ΤΟΣΟ έντονα, λες και ΜΟΝΟ αυτό φταίει.

Προσεξε, αν θες να ακριβολογουμε, δεν ειναι ετσι οπως το λες. Το καπνισμα προκαλει καρκινο και απο μονο του. Ειναι δυνατον καποιο ατομο να παθει π.χ. καρκινο του πνευμονα μονο και μονο απο το καπνισμα.

NeK
26-09-03, 01:22
Ωχχχ,αμαν πια, σας χρειαζεται μια γυναικα εδω μεσα.Ο ενας λεει το παθητικο και το ενεργητικο καπνισμα προκαλει καρκινο.Ο αλλος λεει ναι αλλα δεν προκαλει ειναι παραγοντας.Ο δευτερος εχει αυταποδεικτα δικιο γιατι αλλιως ολοι οι καπνιστες θα ειχαν καρκινο.Ο πρωτος παρεξηγει αυτα που ειπε ο δευτερος και επιμενει οτι αυτα που ειπε ο δευτερος ειναι ασυστολα ψευδη.Ο δευτερος διευκρινιζει ξανα:ναι ειναι παραγοντας,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να προκαλεσει καρκινο,δεν ειπα το αντιθετο.
Αλλο τωρα,ο πρωτος λεει οι καπνιστες εξω, ο δευτερος λεει ειμαστε κι εμεις ανθρωποι ρε φιλε,ο πρωτος ξαναλεει "θα σε δειρω αμα μου φυσας τον καπνο στη μαπα,Ο δευτερος εξηγειται δεν ειπα οτι θα κανω αυτο, ειπα οτι αν μου το πεις ευγενικα θα παω παρακει αλλιως δεν εχει,ο πρωτος τα παιρνει που ο δευτερος το θελει και ευγενικα,ο δευτερος τα παιρνει που τα πηρε ο πρωτος και...
Και οι δυο συζητησεις καταληγουν σε ανταλλαγες ειρωνικων σχολιων, προσβολων, ονοματων, επιθετων κα.
Ρεεεε συνελθετεεεε.Οχι δεν προσβληθηκα παλι οπως θα σπευσετε μερικοι να πειτε.Απλα δεν θα ηταν πιο ευκολο να μιλατε σαν ανθρωποι?Οχι τιποτα αλλο,για να συνεννοηθειτε πιο ευκολα...
psymaster μην ανυσηχεις για το αν θα παρασυρθουν νεοι απο τα γραφομενα εδω για το καπνισμα καθως ευτυχως οι γονεις μπορουν να το ελεγξουν αυτο πιο ευκολα(συνηθως).Να ανυσηχειτε ολοι για τη συμπεριφορα σας που θα δει ενας νεος εδω μεσα και δε μιλαω γι'αυτους που απλα νευριασαν και πεταξαν καμια ειρωνια αλλα για τους πιο ριζοσπαστικους και φανατισμενους.

Welcome to the exciting and brave new world of internet forums :wink:

:D

Ducklord
26-09-03, 03:40
Ψυμάστορα, ναι, μα αυτό δεν έχει να κάνει με το κάπνισμα μα με το πόσο ο οργανισμός του είχε αυτό που λέμε "προδιάθεση" για καρκίνο. Π.Χ., εγώ σε 10-20 χρονάκια είμαι τελειωμένος, αφού στο σόι μου έχουμε σχετικό ιστορικό. Καπνίζω σαν φουγάρο, σκοπεύω κάποια στιγμή να το κόψω, μα όχι προς το παρόν. Γιές, ξέρω πως με βλάπτει όπως βλέπεις ( ;-) ). Όχι όμως, δεν θα πεθάνω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο αυτό.

Η λογική είναι απλή.

70% μετράει η προδιάθεση, 30% μετράνε εξωγεννείς παράγοντες. Αν, π.χ., κάνεις 10 πράγματα που θα μπορούσαν να σου προκαλέσουν καρκίνο και έχεις 0% πιθανότητες να εμφανιστεί, τη γλίτωσες. Δε πα να καπνίζεις σα φουγάρο... Δύσκολα θα την πατήσεις. Αν απο την άλλη, τουλάχιστον δύο άτομα απο την πλευρά των γονιών σου (συγγένεια μέχρι και 2ου βαθμού) έχουν εμφανίσει σημάδια καρκίνου, και καπνίζεις σαν τον Ταμ-Ταμ-Ταμ, μάλλον είσαι παντελώς τρελός και έχεις για άβαταρ μια πάπια (;!). Γκοτ ιτ;

Με λίγα λόγια, οι μη-καπνιστές δεν κινδυνεύουν αποκλειστικά απο το τσιγάρο. Αν δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Εκτός (και αυτό είναι σημαντικό) αν επιστρέψουμε στο παράδειγμα όπου 99 άτομα καπνίζουν σε έναν... ομιχλώδη εργασιακό χώρο και ο 1 που δεν καπνίζει ρουφάει τον καπνό τους - που και πάλι, προϋποθέτει κάποια προδιάθεση για εμφάνιση καρκίνου. Εκεί, αφού τους (μας) φτύσεις ομαδικώς, πετάς και μια χειροβομβίδα και καθάρισες. Υπάρχουν και ασυνείδητοι "στην ομάδα μας"!

Φιλικά
Παπιάρχοντας.

maria
26-09-03, 08:27
Welcome to the exciting and brave new world of internet forums :wink:

:D
lololol
Οπως εχω ξαναπει...Καλως σας βρηκα βρε παιδια!!!Αν και δεν ειμαι καιρουργια στον "κυβερνοχωρο"...Απλα ηθελα να χαλαρωσει λιγο η κατασταση.
Απο δω και μπρος θα προσπαθησω να μην αγανακτω γιατι οπως και να το κανουμε ετσι ειναι το forum κι ετσι το βρηκα.Μπορει να μου κοστισει παραπανω τσιγαρα αλλα.... :D

Gothic
26-09-03, 18:29
Έχει γίνει το πιο επικό θέμα εδώ και καιρό, σε λίγο θα πιάσουμε και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία (και δεν θα παραξενευτώ αν βρώ και υποστηρικτές εδω μέσα :P :P)
Συμφωνώ οτι δεν είναι αποκλειστικός λόγος για καρκίνο το τσιγάρο και απόδειξη είναι κάτι παπούδια στα χωριά που καπνίζουν μέχρι τα 100 τους επειδή ο αέρας, το νερό και η τροφή είναι ακόμα καθαρά απο τα σκατά που τα ποτίζουν εδώ.
Επικεντρώθηκα στο οτι παραμένει βλαβερός και ενοχλητικός για τους μη-καπνιστές, στηριζόμενος κυρίως στην παλιά μου δουλειά που τρείς συνάδελφοι μου κάπνιζαν γύρω μου σαν φουγάρα και με έγραφαν στα παπάρια τους όταν έβλεπαν οτι πολλές φορές δεν μπορούσα ούτε καν να αναπνεύσω, χώρια οτι τα ρούχα μου βρώμαγαν τσιγαρίλα μετά απο μια ώρα (και το να φέρνω 10 αλλαξιές μαζί μου δεν ήταν βολικό).
Οπότε καταλήγω απο την πλευρά μου οτι δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας για την δικιά του υγεία, μια και όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με την πάρτη τους αρκεί να μην ενοχλούν / κάνουν κακό στους γύρω τους. Απο αυτοκτονία μέχρι παρακολούθηση "ειδήσεων" στο Σταρ ή το Άλτερ, ας κάνουν ότι θέλουν (δεν ξέρω πιο είναι το χειρότερο απο τα παραδείγματα) αρκεί μην τρώω την κάπνα τους στην μούρη μου (συχνά).

Το ζήτημα είναι οτι υπάρχουν πολλοί ομιχλώδεις χώροι και ελάχιστοι καπνιστές που νοιάζονται για τους γύρω τους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ducklord
27-09-03, 01:13
Γκόθικα, έχεις άπλυτο (θα έλεγα απόλυτο, μα το πουκάμισό σου ζέχνει μαλμπορίλα!) δίκιο. Το δε τραγικό είναι πως συνειδητοποιώ το οτι ενοχλώ <κάποιους> απο τους γύρω μου (διότι, όπως γιγνώσκετε, η πλειοψηφία ακόμη ρουφά μαλμπόρια και καμέλια) και προσπαθώ να το συγκρατώ. Καλή λύση είναι ο καπνός. Ειδικά ο Γκόλντεν Βιρτζίνια με χαρτάκια γλυκόριζα (στριμμένα σφιχτά ώστε να σβήνουν και να μην καπνίζει συνεχώς το καταραμένο) είναι μια καλή, και λιγότερο `οσμητική` λύση.

Άποψή μου είναι πως η τσιγαρίλα δεν είναι τόσο ενοχλητική σαν μυρωδιά - σίγουρα όχι κάτι με το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις - αφού θυμάμαι πως με "τσίγκλαγε" όταν δεν κάπνιζα, μα δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα. Αυτό βέβαια αλλάζει απο άτομο σε άτομο. Πάντως, έχω ορκιστεί στον εαυτό μου πως όταν μείνω με την μη-καπνίστρια (και όχι αντί-καπνίστρια) κοπέλα μου στο κοντινό μέλλον θα έχω 2 ιονιστές να με βαράνε ολημερίς, ένα μπουρί να βγάζει τον καπνό απο το δωμάτιο και μειωμένα τσιγάρα όταν δεν βρίσκομαι πλησίον του ΠιΣί... Τι να καμώσουμεν... Πρέπει να συνυπάρξομεν αδέλφια μου.

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Βέβαια, έτσι όπως το σκέφτομαι, αν είσαι όλη μέρα μόνος στο σπίτι με μια γυναίκα, τουλάχιστον στην αρχή και να θες ΔΕΝ προλαβαίνεις να καπνίσεις! Τι να καμώσουμε Μαρία, μας... κάνετε ζημιά ντυμένες με ποδιά ;-)

yiapap
27-09-03, 11:52
Υ.Γ.: Βέβαια, έτσι όπως το σκέφτομαι, αν είσαι όλη μέρα μόνος στο σπίτι με μια γυναίκα, τουλάχιστον στην αρχή και να θες ΔΕΝ προλαβαίνεις να καπνίσεις! Τι να καμώσουμε Μαρία, μας... κάνετε ζημιά ντυμένες με ποδιά ;-)
Μετά όμως; ε; ε; ε;
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
:oops:

xlntstay
27-09-03, 15:20
2,7 ευρω Χ 30 ημερες=384/128 με ΦΠΑ και δοση για μοντεμακι.Αυτα. :wink:

xlntstay
27-09-03, 15:24
ΑΑ..και ο μονος καρκινος που κολλας ειναι ο ...πΟΤΕ :!: και αυτος σιγουρα δεν ειναι "προδιαθεση". :)

shaq141a
27-09-03, 23:13
Το κακό με το νέο τύπου καρκίνο πΟΤΕ είνα ότι κάνει συνεχώς μεταστάσεις και δεν αντιμετωπίζεται με χημειοθεραπεία.Μόνο χειρουργικλη επέμβαση τύπου Τρελλάς μπορεί να βοηθήσει :wink:

Ducklord
27-09-03, 23:22
Τι λέτε ρε, πάτε καλά;
Αυτό δεν είναι καρκίνος, είναι αφροδίσιο νόσημα.
Μεταδοτικό βλέπετε... Αν το "νιώσεις", δεν "το κόβεις"..! ;-)

Φιλικά
Παπιάρχοντας

maria
29-09-03, 10:49
Δε χρειαζεται να αγορασεις ποδιά για να κοψεις το τσιγαρο και να σου μεινουν για adsl.Απλα ΔΕΝ αγοραζεις ποδιά :!: :oops: :!:

SATAN666
29-09-03, 14:17
Ρε παιδια ετσι και αλλιως με αυτα που τρωμε,πινουμε και αυτα που αναπνεουμε, ο κινδυνος του καρκινου ειναι μεγαλος.Το τσιγαρο μας πειραξε τωρα.Καταδικασμενοι ειμαστε :( Οποιος γουσταρει ας καπνιζει 8)

Wolverine
30-09-03, 03:08
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω μια άλλη προοπτική στο ζήτημα. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, κλπ) εκτός τον ενηλίκων συχνά επιβάτες είναι και μικρά παιδία και ηλικιωμένοι. Και οι δυο ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αυτοί τι φταίνε να εισπνέουν τον καπνό τον άλλων; Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι εδώ ο καρκίνος αλλά άλλες ασθένειες όπως οι αναπνευστικές που μπορεί να δημιουργηθούν σε αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα ο αντίλογος θα είναι μα όλα τα πιτσιρίκια τα βλέπεις με ένα τσιγάρο στο στόμα. Όχι όλα. Μερικά. Τα υπόλοιπα τι φταίνε; Ένα άλλο είναι μα καλά από το τρένο θα πάθει κάτι ο παππούλης. Όχι αλλά και αυτό συμβάλει μαζί με το ΙΚΑ που πρέπει να κάτσει με τις ώρες και πάσης φύσεως οργανισμούς, όπου όλοι είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν τον καπνό. Δεν είμαι υπέρ της ολικής απαγόρευσης αλλά υπάρχουν κάποιοι χώροι που επιβάλλεται. Εδώ βλέπεις να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και χωρίς να έχω κάτι ρατσιστικό εναντίων τον καπνιστών ο καπνός προσωπικά με ενοχλεί αρκετά και ιδιαίτερα στα μάτια τα οποία και μετά από λίγο αρχίζουν και τσούζουν όταν είμαι σε χώρο με πολύ καπνό.

yiapap
30-09-03, 09:07
Συμφωνώ. Και στο κάτω κάτω μπορούμε όλοι πριν μπούμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς να κάνουμε ένα "τσιγαράκι" και να περάσουμε το υπόλοιπο ταξίδι σε πελάγη ευτυχίας.
:wink:

SATAN666
30-09-03, 14:40
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ :P

Ducklord
30-09-03, 20:31
Γουλβερίνε, αν δεν απατώμαι, το κάπνισμα ΕΙΝΑΙ απαγορευμένο σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκτός αν εννοείς να απαγορευτεί ολικώς και στα τρένα, που ΔΕΝ το δέχομαι για τον απλό λόγο πως όλοι οι καπνιστές αράζουν είτε σε ένα διάδρομο, σε παράθυρο, σε βαγόνι καπνιστών, είτε δεν καπνίζουν. Στα βαγόνια δεν υπάρχει πρόβλημα "διαρροής του καπνού στο χώρο" απο βαγόνι σε βαγόνι. Να μου πεις να απαγορεύεται στα ΚΤΕΛ ναι, το υποστηρίζω εκατό τοις εκατό. Μα σε "ξεχωριστά δωμάτια για καπνιστές και μή" (όπως είναι ουσιαστικά τα βαγόνια των τρένων) είναι λίγο ρατσιστικό, δεν νομίζεις;
Και αν υπάρχει ένα παιδί σε βαγόνι για καπνιστές, τότε καλά θα κάνουν οι γονείς του να αλλάξουν μυαλά το συντομότερο δυνατόν.

Φιλικά
Παπιάρχοντας

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία, όλα τα λεφτά ΔΕΝ είναι το τσιγάρο... Την έχω 2 χρόνια τώρα και την έχω μελετήσει τα δέοντα: δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ύφος θαυμασμού του τυπά στο μπακγκράουντ..!!! Κάτι ανάμεσα σε "πώωω-πωωω, πως το καταφέρνει ο μάγκας" και "θέλω και εγώ απ` αυτό"..!!!

Wolverine
30-09-03, 22:48
Γουλβερίνε, αν δεν απατώμαι, το κάπνισμα ΕΙΝΑΙ απαγορευμένο σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απαγορεύεται;

Από προσωπική πείρα (μπορεί και να κάνω λάθος) μόνο στο μετρό τηρείται αυτό. Στον ηλεκτρικό και στα λεωφορεία υπάρχουν πάρα πολλοί που καπνίζουν, ακόμα και αν θεωρητικά απαγορεύεται. Αφού μερικοί φτάνουν και στο σημείο να σκίζουν ή μουτζουρώνουν τις ενδεικτικές πινακίδες ώστε να ‘νομιμοποιούνται’.

Εγώ είπα πως είμαι κατά τις ολικής απαγόρευσης. Εγώ μίλησα για την υπάρχουσα κατάσταση και όχι τι θα έπρεπε να τηρείται. Φυσικά και σύντονο στα τρένα να υπάρχουν βαγόνια καπνιστών και μη καπνιστών. Όπως είπα εγώ είμαι μη καπνιστής και όχι αντί καπνιστής. Απλά με ενοχλεί ο καπνός από ένα σημείο και μετά.

Athlon_XP
01-10-03, 03:10
Εγώ πάντως στα αστικά της Θεσσαλονίκης που τα χρησιμοποιώ μερικές φορές δεν το έχω παρατηρήσει καμμιά φορά αυτό (εκτώς αν το κάνουν όταν δεν τα χρησιμοποιώ εγώ).

yiapap
01-10-03, 09:39
Κι εγώ στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και σε μακρινές διαδρομές, ποτέ δεν έχω δει κάποιον να καπνίζει...

maria
01-10-03, 10:01
Ουτε εγω εχω δει σε αστικα ποτε.Και στα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονικης μεσα εχουν το γνωστο διαχωρισμο(και εχει και εξαερισμο που καιγεται το τσιγαρο σε 2 λεπτα και αρπαζεις και μια ψυξη) και εξω ειναι ανοιχτος ο χωρος οποτε..Εκει που ειναι αισχρα ειναι μεσα στα ΚΤΕΛ της Αθηνας.Πωπω ρε παιδακι μου τοσα χρονια καπνιζω,εκει μεσα δεν μπορεσα να κατσω ποτε.Οσο για τα παιδια κτλ ειναι στον ανθρωπο:απο τη μερα που εμαθα οτι οικογενειακο μου προσωπο περιμενε μωρακι,δεν ξανακαπνισα ποτε σπιτι τους,κι αν ηθελα τοσο πολυ πια εβγαινα στο μπαλκονι να με τρωει το αγιαζι ή στο διαδρομο της πολυκατοικιας.Τοσο απλα

Dreamkid
01-10-03, 14:28
Lambanontas ypopsin ola ta parapano pou eipothikan edo mesa, paratheto tin tapeini mou gnomi, zitontas prokatavolika sygnomi apo osous enoxlounte apo ta Greeklish mou....

Peri hountas: Einai alitheia oti i hounta ekane merika kala pragmatakia(px beltiosi tis ypodomis stin perifereia), an omos pareis tefteri kai kaneis enan apologismo gia autin, tha diapistoseis Elias oti ta arnitika stoixeia yperteroun se pososto 90 pros 10 ton thetikon (kyriotero paradeigma i eskemmeni adraneia kata tin krisi tou Attila 1 & 2 me apotelesma tin apoleia tis Kyprou, esto kai san xsehoristis ethnikis ontotitas)...
Symperasma: sto thema tou tsigarou shetika me to ti prepei na isxyei, kalo einai na apofeugonte xaraktirismoi opos Hounta. An thes na doseis emfasi kapou, pes kathestos, oxi omos hounta.

Peri tampakieras: eimai kapnistis edo kai 11 peripou xronia. Sto parelthon exo apopeirathei na kopso to tsigaro dyo fores, tin kathemia apo ena xrono. Giati to xsanarhisa ??? Giati poli apla otan ebgaina exso ta bradia, opou kai na pigaina, oloi kapnizan me apotelesma na mou meinoun dyo epiloges. Eite na min xsanabgo, eite na anapso kai ego ena tsigaraki gia na metriaso tin aidia pou mou prokalouse to pathitiko kapnisma...
Milao gia tin dekaetia ton 90's opou den eixe pouthena kapnoapagoreusi...

Exo zisei ena xrono stis U.S. opou oxi mono apagoreuetai to kapnisma pantou, alla sou epiballoun kiolas an thes na kapniseis na pas se sygkekrimenous xorous kapnismatos, stous opoious mono euharista den aisthanesai epeidi kapnizeis....
(O grafwn, itan se kapoia sxoli sto Chicago, opou an ithele na kapnisei, eprepe na katebei apo to ktirio se mia apo tis piso aules, opou eixe stithei ena parapigma me xsyla gyro gyro san andrikes palies toualetes, horis stegi kai me enan megalo kouba stin mesi gemato ammo gia tis gopes :o . simeioteon oti i thermokrasia esto kai tin anoixsi den xsepernouse tous 4 bathmous Celsiou pano apo to miden 8O )
Akraia autarhiki antikapnistiki antilipsi ? isos, pantos kaliteri apo tin antilipsi pou exoume emeis edo stin Ellada.... :cry:
Ase pou kalytera na me antimetopizoun san arrosto para na mou pernane minimata tou styl " bravo megale, ti IN pou eisai me to tsigaraki sto stoma, mesa stin moda" klp klp

Den yparxoun kakoi kapnistes i kakoi antikapnistes. To mono pou yparxei einai mia KAKISTI politeia, i opoia efarmozei kapoious kanones, ypohreomeni PANTA apo tin Europaiki Enosi kai mexri ekei. An endiaferotan pragmatika gia tin ygeia mas tha ypohreone to 99% olon ton epiheiriseon anapsihis na laboun ousiodi metra gia ton exsaerismo ton horon tous(me kapoia foroapallagi) kai oxi apla na bazoun tampelakia diahorizontas to magazi stin mesi. Auto einai KOROIDIA. :evil:
Symperasma: Min xsespate ston amoiro diplano sas an sas enohlei to tsigaro tou...allos einai o alithinos ypaitios autis tis katastasis.

Simera, otan pigaino kapou proheira gia fagito, PANTA epilego na katso se simeio non smoking mono kai mono gia na min exo ton aidestato kapno ton allon sta moutra mou kata tin diarkeia tou fagitou mou kai as eimai kai ego kapnistis...
kai eilikrina, elpizo mia mera na apagoreutei to kapnisma opos kai to sihameno gopin throwing opou mas kapnisei, me metra sebasmou pros ton politi autis tis horas (dimiourgia eidikon horon kapnismatos) kai oxi me ilithia prostima kathe morfis...

Auta gia to thema mas kai ta syberasmata dika sas :)

Ducklord
02-10-03, 01:14
Dreamkid, καλά τα λες μα θέλω να σχολιάσω δύο σημεία στα οποία διαφωνώ - και που ακόμη και αν ήμουν μη-καπνιστής θα διαφωνούσα.

1. Η λογική "προτιμώ να με αντιμετωπίζουν σαν άρρωστο" δεν είναι και ακριβώς η σωστή. Ειδικά το παράδειγμα που αναφέρεις μου θυμίζει τον περιορισμό των Εβραίων απο τους Ναζί σε συγκεκριμένες περιοχές (η σκηνή απο τον "Πιανίστα" με το πεζοδρόμιο μου έρχεται πρώτη στο μυαλό!). Δέχομαι το να υπάρχουν χώροι για καπνιστές και μη, δέχομαι το να καταπιέζω μια ανάγκη μου αν ενοχλεί τον διπλανό μου μα είπαμε, ως ένα βαθμό. Το τσιγάρο δεν είναι σαν (με το συμπάθειο) το κατούρημα. Η διαφορά; Μπορείς να δουλεύεις ενώ καπνίζεις... ;-)

2. Προσωπικά, καπνίζω και στο δρόμο. Οι γόπες εννοείται πως πετάγονται σε σημεία όπου προβλέπεται (ξέρεις τι είναι να προχωράς 10 λεπτά με μια γόπα για να βρεις σκουπιδοτενεκέ;). Μια ολική απαγόρευση μου στερεί αυτή τη δραστηριότητα, και παραπέμπει στο προαναφερθέν παράδειγμα του περιορισμού.

Η αλήθεια είναι πως, δεν φταίνε οι αντικαπνιστές (προτιμώ το "μη-καπνιστές") αφού όλους μας ενοχλεί ο καπνός, μα οι περισσότεροι καπνιστές που όντως έχουν δει το κάπνισμα σαν μαγκιά. Μπορεί να μην σου φυσούν τον καπνό στη μούρη, μα είναι ενοχλητικό να καπνίζουν ακόμη και σε μια στάση λεοφωρείου (ναι, το κάνω, μα... απομακρυσμένα - με αποτέλεσμα να χάνω τη σειρά και να στέκομαι όρθιος στη διαδρομή!). Η λύση, τελικά, δεν είναι απλώς ο εξαερισμός, η απαγόρευση, οι διαμάχες, το ξύλο και όλα όσα λέμε, μα ΟΛΑ αυτά σε συνδυασμό με κάτι πολύ, πολύ βασικό: παιδεία. Μαθήματα συμπεριφοράς. Όπως μας μαθαίνουν να μην `τα κάνουμε` στη μέση του δρόμου, έτσι πρέπει να μας μαθαίνουν πως να συμπεριφερόμαστε στους διπλανούς μας. Με όλα όσα λέτε έχω αρχίσει να πιστεύω πως όντως, πρέπει να είμαι μια απο τις λιγοστές εξαιρέσεις σε μια μάζα... λέτσων! Λέτε ρε παιδιά; Τόσο χάλια;

Φιλικά
Παπιάρχοντας: τώρα και σε σκόνη..!

PARANOMOS
09-10-03, 19:51
Dreamkid, καλά τα λες μα θέλω να σχολιάσω δύο σημεία στα οποία διαφωνώ - και που ακόμη και αν ήμουν μη-καπνιστής θα διαφωνούσα.

1. Η λογική "προτιμώ να με αντιμετωπίζουν σαν άρρωστο" δεν είναι και ακριβώς η σωστή. Ειδικά το παράδειγμα που αναφέρεις μου θυμίζει τον περιορισμό των Εβραίων απο τους Ναζί σε συγκεκριμένες περιοχές (η σκηνή απο τον "Πιανίστα" με το πεζοδρόμιο μου έρχεται πρώτη στο μυαλό!). Δέχομαι το να υπάρχουν χώροι για καπνιστές και μη, δέχομαι το να καταπιέζω μια ανάγκη μου αν ενοχλεί τον διπλανό μου μα είπαμε, ως ένα βαθμό. Το τσιγάρο δεν είναι σαν (με το συμπάθειο) το κατούρημα. Η διαφορά; Μπορείς να δουλεύεις ενώ καπνίζεις... ;-)

2. Προσωπικά, καπνίζω και στο δρόμο. Οι γόπες εννοείται πως πετάγονται σε σημεία όπου προβλέπεται (ξέρεις τι είναι να προχωράς 10 λεπτά με μια γόπα για να βρεις σκουπιδοτενεκέ;). Μια ολική απαγόρευση μου στερεί αυτή τη δραστηριότητα, και παραπέμπει στο προαναφερθέν παράδειγμα του περιορισμού.

Η αλήθεια είναι πως, δεν φταίνε οι αντικαπνιστές (προτιμώ το "μη-καπνιστές") αφού όλους μας ενοχλεί ο καπνός, μα οι περισσότεροι καπνιστές που όντως έχουν δει το κάπνισμα σαν μαγκιά. Μπορεί να μην σου φυσούν τον καπνό στη μούρη, μα είναι ενοχλητικό να καπνίζουν ακόμη και σε μια στάση λεοφωρείου (ναι, το κάνω, μα... απομακρυσμένα - με αποτέλεσμα να χάνω τη σειρά και να στέκομαι όρθιος στη διαδρομή!). Η λύση, τελικά, δεν είναι απλώς ο εξαερισμός, η απαγόρευση, οι διαμάχες, το ξύλο και όλα όσα λέμε, μα ΟΛΑ αυτά σε συνδυασμό με κάτι πολύ, πολύ βασικό: παιδεία. Μαθήματα συμπεριφοράς. Όπως μας μαθαίνουν να μην `τα κάνουμε` στη μέση του δρόμου, έτσι πρέπει να μας μαθαίνουν πως να συμπεριφερόμαστε στους διπλανούς μας. Με όλα όσα λέτε έχω αρχίσει να πιστεύω πως όντως, πρέπει να είμαι μια απο τις λιγοστές εξαιρέσεις σε μια μάζα... λέτσων! Λέτε ρε παιδιά; Τόσο χάλια;

Φιλικά
Παπιάρχοντας: τώρα και σε σκόνη..!

papiolorde eisai teleios baremenos/teleiomenos/kameno xarti? exeis grapsei idi 18 apadiseis sto topic den mporouses na grapseis tis politimes gia tin anthropotita apopseis sou se ena minima kai meta na sopaseis gia panta?Se kobo gia kana anapiro me apeiro elefthero xrono pou serfarei 12 ores tin mera kai tis alles 12 to afinei anoixto na katebazei tsodes apo to www.smokingbabes.com. Elpizo na min prosblitheis apo to minima, filika ta leo ola afta. :oops:

Ducklord
09-10-03, 22:06
Αγαπητέ παράνομε:
Δουλεύω στον τομέα μου (σχετίζεται με υπολογιστές) σε πόστο που κανονικά θα απαιτούσε δύο άτομα και παράλληλα το παίζω τεχνική υποστήριξη για τους συνεργάτες μου. Όταν γυρνάω σπίτι συνεχίζω τη δουλειά μου, προλαβαίνω να βλέπω καμία ταινία και να παίζω κανένα παιχνίδι (που εμμέσως με βοηθούν και στη δουλειά μου) καθώς και να ασχολούμαι, μερικώς, με τις μεγάλες μου αγάπες: το σκίτσο και το σχέδιο στον υπολογιστή. Μαθαίνω, μπαη μαησέλφ, το Λάητγουεηβ εδώ και 5 χρόνια δίχως σημαντικά αποτελέσματα, έχω σαν χόμπι το μοντάζ, τη δημιουργία ερασιτεχνικών γελοίων ταινιών με φίλους, τη δόμηση ντέσκτοπ μέσω λάητστεπ, τη συναρμολόγηση πισιών και το (γελάτε παλικάρια) αχαλίνωτο σέχ (χεχεχε!). Μαζί με αυτά διατηρώ μόνιμη σχέση 7 ετών, τις μόνιμες φιλίες μου με καμιά 20άρα άτομα και καμιά 50άρα γνωστούς και, ενίοτε, συζητάω με τα υπόλοιπα παιδιά σε αυτό και άλλα φόρουμς.
Πως τα καταφέρνω;
1. Γράφω πολύ, πολύ γρήγορα.
2. Κοιμάμαι πολύ, πολύ λίγο.
3. Πίνω ζάμπολους καφέδες και ζω σε μια μόνιμη υπερένταση που, ω, τι τύχη, βοηθά την υπότασή μου.

Υπάρχει και 4, μα είναι μυστικό!
Φιλικά,
Παπιάρχοντας: ο προστάτης των αδυνάτων (φτερωτών πλασμάτων), Α.Ε.

Υ.Γ.: Ναι λοιπόν, είμαι "άλλο ένα καμμένο χαρτί της κενωνίας μας". Όχι, δεν με έθιξες. Με ψιλοχάλασε μόνο που έκανες κουώουτ όοολο το μύνημα για να πετάξεις ένα σχόλιο 3 γραμμών! Και, προς πληροφόρησην, δεν τυγχάνω ανάπηρος (και μια αναπηρία δεν εξυπακούεται και "ελεύθερο χρόνο" όπως υποννοείς). Όσο για το "σερφάρω 12 ώρες τη μέρα" ναι, ισχύει. 8-10 στη δουλειά και 2-6 στο σπίτι - όπου το ντιεσέλ είναι ώλγουεης ον! ;-)

Dreamkid
10-10-03, 01:31
Ego to eklambano san apotyximeni prospatheia tou outlaw gia humor sto prosopo sou... :roll:
Better luck next time m8 :)

Oso gia sena papiarxonta, giati kapnizeis eno perpatas? den to xsereis oti kaneis dipli zimia ston eauto sou etsi???
Gia na min po diladi gia kati gynaikes pou perpatane me to tsigaro sto heri ston dromo kai nomizoun oti einai symbola tou sex.... ax auto to iq tou radikiou... :mrgreen:

Ducklord
10-10-03, 09:26
Ονειρόπαιδο, δεν είναι δεδομένο πως "θα βγω στο δρόμο να καπνίσω"..! Απλά, δεν λέω πως "αφού είμαι στο δρόμο ΔΕΝ θα καπνίσω".
Όσο για το χιούμορ...εεε... ναι... Έχει μια μικρή διαφορά το "χιούμορ" με την "ειρωνεία". Στην δεύτερη μπορείς να απαντήσεις :-) .

Παράδειγμα χιούμορ (Monty Python`s Life of Brian:
Brian: Είστε όλοι διαφορετικοί!
Πιστοί (με μια φωνή): ΝΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!
Άθρησκος (μόνος του): Εγώ όχι...

Φιλικά
Ducklord: τώρα και με μπλε και πράσινους στόκους!

yiapap
10-10-03, 10:08
"The shoe!!! The holy shoe!!!"
(καθόλου άσχετο)

@ ADSLgr.com All rights reserved.