Επιστροφή στο Forum : Απαγόρευση καπνίσματος
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
Αυτός είσαι!
Απο άλλο ανέκδοτο:
Βασιλιάς: Γιέ μου, κάποτε όλα αυτά θα γίνουν δικά σου (δείχνει απο το παράθυρο)
Κόρ...εεε...Γιός: Ποιά, πατέρα; Οι κουρτίνες;
Χμμμ... Με δυσκολεύεις... χμμμμ...
"The knights of the round table"???
Starring:
The killer rabbit
The holy grenade
Guest Star: The holy grail
?
Γιες, γιες μαη τσάηλντ... Δατς δε ουάν!
Ρόμπιν: "Έλα, Λάνσελοτ, εδώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος"
Λάνσελοτ: "Όχι, άσε με, μπορώ να τις κανονίσω με το ένα μου χέρι!"
Παρθένες: "Ναι, άσε τον να μας `κανονίσει` με το ένα του χέρι!"
Ρόμπιν: "Όχι, έλα τώρα, είναι επικίνδυνο"
Λάνσελοτ: "Είσαι γκέη;"
Ρόμπιν: "Εεε.....Όχι!;"
Ξύπνησα ένα παλιό thread (αλλά πάντα επίκαιρο) για να πω κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Η εκστρατεία παγκοσμίως κατά του καπνίσματος δεν ξεκίνησε από τις περίφημες αντικαπνιστικές οργανώσεις, αλλά από τις ίδιες τις εταιρείες παραγωγής τσιγάρων.
Όταν πριν 20 περίπου χρόνια ξεκίνησαν οι πρώτες αγωγές πολιτών στο αμέρικα, οι εταιρείες πιάστηκαν στον ύπνο. Υποχρεώθηκαν δικαστικώς να καταβάλλουν 100άδες εκατομμύρια δολλάρια σε συγγενείς ανθρώπων που πέθαναν από το κάπνισμα. Κάποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι, επειδή ο μπαμπάς τους κάπνιζε (άλλο και τούτο...).
Το 'φταίξιμο' των εταιρειών σύμφωνα με τις αγωγές τους συνοψιζόταν στη φράση-κλειδί 'δεν μας είχατε ενημερώσει ότι κάνει κακό'. Κοινώς δεν το ξέραμε.
Σήμερα όμως, είναι αδύνατον να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο, τη στιγμή που το αναγράφει με τεράστια μαύρα γράμματα επάνω στο πακέτο που αγοράζεις.
Εδώ φαίνεται και το παράλογο της πολιτείας, που επίσημα (ως κράτος) αναγνωρίζει και αναγράφει θανατηφόρες συνέπειες ενός προϊόντος, αλλά επιτρέπει την κυκλοφορία του. Κανονικά θα έπρεπε να το απαγορεύσει. Εάν βγάλω ένα ποτό που προκαλεί το θάνατο με την ενδεδειγμένη χρήση του έστω και υπό συνθήκες, δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουν να το πουλώ.
Κοινώς, οι εταιρείες παραγωγής τσιγάρων χάνουν πολύ λιγότερο λόγω της αντικαπνιστικής εκστρατείας, που γίνεται μόνο στο Δυτικό κόσμο παρεμπιπτόντως, απ' όσα θα έχαναν με τις αγωγές εναντίον τους, που είναι και απρόβλεπτες για τους ισολογισμούς τους. Τις συμφέρει έτσι!
Λάζαρ, όντως ξύπνησες παλιό θρέντ. Άστο καλύτερα...
Η λογική σου είναι λανθασμένη. Θάνατο προκαλεί και το ποτό (έχεις ακούσει για `κίρρωση ήπατος`;;;) και η ζάχαρη και το αλλάτι και και και...! Θάνατο προκαλούν και τα ηρεμιστικά, και το Ρέντ Μπούλ, και τα βιολογικώς τροποποιημένα προϊόντα. Και όλα αυτά διαπιστωμένα και επί χάρτου βάσει διαφορετικών ερευνών. Απο την άλλη, το κάπνισμα σκοτώνει, ναι, μα όχι όλους τους καπνιστές - μα δεν θα μιλάμε τώρα για ποσοστά, σωστά;
Και, γιατι μου ξύπνησες το μανιάτικο (!!!), δεν πρόκειται να δεχτώ προσωπικά απαγόρευση καπνίσματος αν δεν απαγορευτεί και... το αλκοόλ!!!
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Είμαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε οποιονδήποτε κλειστό δημόσιο χώρο για τον πολύ απλό λόγο:
Με το ποτό π.χ. χαλάς μόνο την δικιά σου υγεία. Με γειά σου με χαρά σου, είναι δικαίωμά σου. Η δική σου υγεία είναι.
Με το τσιγάρο όμως, είναι απαράδεκτο να χαλάς και την υγεία του οποιουδήποτε τυχόντα διπλανού σου που εισπνέει τον καπνό σου.
Μεταξύ των δύο περιπτώσεων υπάρχει τεράστια, αγεφύρωτη διαφορά.
Τότε μήπως να απαγορεύσουμε και τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέττες για να μην χαλάμε την υγεία του διπλανού μας; Ή γιατί όχι ... τα κινητά τηλέφωνα; Ή γιατί να μην κλείσουμε στα σπίτια τους άτομα που ρεύονται, φτύνουν και "τις" αμολάνε στο δρόμο;
Μην κάθεστε έτσι! Ας ψάξουμε να βρούμε τι μας βλάπτει από τον διπλανό μας!
Ωχ!! artech, μην ξεκινήσουμε διαμάχη, όχι τίποτε άλλο αλλά θα φταίω εγώ γι' αυτό που σκαλίζω τα παλιά (καλά μου τόπε ο πάπιας)
Κι εγώ 'φουγάρο' είμαι και ξέρω πολύ καλά τι λες, αλλά άμα το κόψεις και μπεις σε χώρο-ντουμάνι θα δεις ότι είναι πολύ ενοχλητικό (το έχω κάνει).
Όσο για την υγεία, είναι υπό εξέταση όπως και αυτό με τα κινητά γι' αυτό και τα έχω περιορίσει.
Η λύση είναι μία. Σεβασμός και common sense. Άσε που γλυτώνουμε και κανά τσιγαράκι με τις απαγορεύσεις.
Τότε μήπως να απαγορεύσουμε και τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέττες για να μην χαλάμε την υγεία του διπλανού μας
Ατυχέστατο παράδειγμα.
Ό,τι μέσο και να οδηγείς, από ποδήλατο μέχρι... starship, εάν οδηγείς προσεκτικά και χωρίς "μαγκιές", χειρόφρενα και μ****ίες, δεν βλάπτεις κανέναν.
Όπως και να καπνίσεις όμως, ο άλλος θα τον "φάει" τον καπνό σου.
mindtrapper
18-04-04, 16:23
Ενω τον καπνο απο την εξατμιση δεν τον τρωει.
Παιδια παντου χρειαζεται λογικη και οχι παρωπιδες... Και η κανελα που βαζουν μερικοι στον καφε τους προκαλει καρκινο αλλα δεν τους λεει κανεις τιποτα. Και τα αποσμητικα μπορει να προκαλεσουν αλλα δεν λεει κανεις τιποτα...
Ο καπνος ειναι ουσια που μπορει να προκαλεσει καρκινο, μπορει να μη σου κανει και τιποτα. Αναλογα με την τυχη σου. Και δεν υπαρχει ατομο που να καπνιζει σε σταθερη βαση και να μην ειναι εθισμενο.Μπορει να μην το καταλαβαινει αν κανει λιγα αλλα ειναι εθισμενο.
Ενα τσιγαρο στο που και που κανει καλο. Αλλα και εγω που ξεκινησα με λιγα το εχω παρακανει τωρα. Ολα με μετρο πρεπει να γινονται, και η οδηγηση και το καπνισμα και η καταναλωση αλλων ουσιων που μπορει να βλαψουν το περιβαλλον η τον εαυτο μας.
Αρκει να εχουμε το νιονιο να αποφασιζουμε ποτε πρεπει να κανουμε τι και ποσο...
Παίδες, καλά τα λέτε μα ό,τι και να πείτε έχει καλυφθεί στις προηγούμενες σελίδες :-) ... Να κάνω σούμα για Λαζάρ και ομοϊδεάτες πως:
Το τσιγάρο είναι καταλύτης και όχι βασικός παράγοντας εμφάνισης καρκίνου
Οι απαγορεύσεις δεν είναι σωστές. Η παιδεία και η κοινή λογική, ναι.
Δεν πρέπει μόνο οι καπνιστές να σέβονται τους μη-καπνιστές, μα και το αντίστροφο.
Ο εγκλεισμός όσων καπνίζουν σε γυάλινα κλουβιά δεν θεωρείται πρόοδος.
Τα μέτρα "διαχωρισμού καταστημάτων" σε δύο τμήματα είναι γελοία, αν δεν υπάρχει εξαερισμός.
Η απαγόρευση του καπνίσματος γενικώς είναι γελοία, απο τη στιγμή που η πλειοψηφία καπνίζει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως καπνιστές και μη καπνιστές πρέπει να μάθουν να "τα βγάζουν πέρα" μεταξύ τους, όπως ακριβώς "τα βρίσκουν" άντρες και γυναίκες. Απλά και ρεαλιστικά!
Φιλικά
Παπιάρχοντας
απο τη στιγμή που η πλειοψηφία καπνίζει
Βάσει ποιών στοιχείων οδηγείσαι στο συμπέρασμα αυτό;
Και στην πλειοψηφία ποιανού συνόλου ανθρώπων αναφέρεσαι (Ελλάδα, Ευρώπη, κόσμος κλπ.).
kadronarxis
19-04-04, 02:10
Και φυσικά τα ντουμάνια καπνού, να τα ρίχουν οι καπνιστές στη μάπα των μη-καπνιστών. :D
Θα στα Force-ορίχνω πίσω. 8)
Το καπνισμα απαγορευεται.. κι εδω.. οταν ειστε στο φορουμ να μην καπνιζετε..
ενοχλειτε... :lol:
Με το ποτό π.χ. χαλάς μόνο την δικιά σου υγεία. Με γειά σου με χαρά σου, είναι δικαίωμά σου. Η δική σου υγεία είναι.
Και εκεινος προχτες μαλλον βγηκε εξω να πιει και να χαλασει μονο την υγεια του, αλλα στον γυρισμο του πανω στην Τσιμισκη του ξεφυγαν και 3-4 αμαξια, 4-5 μηχανες απο αστυνομια, 1 αστικο, και κανα 2 ατομα. :evil: :evil: :evil:
Γ@*#(#ε το και αφήστε το να ψοφήσει το θέμα, δεν βγαίνει άκρηηηηη...
Που το ξεθάψατε αυτό πάλι;
Εγώ πιστεύω οτι η προσωπική ελευθερία σταματά εκεί που καταπατά την ελευθερία του άλλου.
Συνεπώς για το κάπνισμα, ας καπνίσετε όπου θέλεται όταν όμως δεν τρώω στην μάπα την καπνίλα σας. Δεν καταλαβαίνω γιατί για μια προσωπική σας επιλογή, (δεν σας την επέβαλλε και κάποιος) πρέπει εγώ να ταλαπωρόυμε στο θέμα της υγείας μου, αλλά και επίσης να συγχαίνομαι τα ρούχα που φοράω και τον ευατό από τιν μπίχλα μετά από μια έξοδο μου.
Η αδιαφρορία και η υπεροψία των καπνιστών για το δικαίωμα τους να καπνίζουν πρέπει να σταματήσει κάπου, καθώς καταπιέζει του μη καπνιστές.
Αν θέλουν να βλάπτουν τον ευατό τους σκασίλα μου. Όμως δεν δέχομαι την προσωπική μου ταλαιπωρία για την προσωπική επιλογή κάποιου.
Συνεπώς ναι στην απογόρευση σε όλων των δημόσιων χώρων για το κάπνισμα. Και όχι μερική με ζώνες, λες και η τσιγαρίλλα γνωρίζει σύνορα, αλλά στην ολική.
Όποιος καπνιστής παραξηγείται από τα λεγόμενα μου έχει σίγουρα ξεχάσει την έννοια της ελευθερίας για όλους.
Αυτά
mindtrapper
19-04-04, 11:44
Φάσκεις και αντιφάσκεις φίλε μου... Για ποιά ελευθερία για όλους μιλάμε όταν εγώ δεν μπορώ να καπνίσω στον δρόμο περπατώντας για το σπίτι μου; Δε θέλω να ρίχνω την κάπνα σε κανέναν μη καπνιστή (εξού και όταν είμαι Αθήνα με την κοπελιά μου δεν καπνίζω ΚΑΘΟΛΟΥ) αλλά όταν είμαι μόνος θέλω να καπνίσω... Έτσι όπως το λες εσύ ακόμα και μόνος μου να είμαι στο δρόμο η σε μια πλατεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καπνίσω... Πριν σκεφτείς την προσωπική σου ελευθερία σκέψου και τη δική μου...
Όπως είπα και πριν, όλοι έχουν δίκιο, τα πάντα με μέτρο...
Οι άλλοι μπορεί να... μη σε λένε, αλλά εγώ σε (όχι το Μακεδονίτικο "σε") λέω Jedi.
Ατράνταχτα τα επιχειρήματα του Demelene.
Να κάνω σούμα για Λαζάρ και ομοϊδεάτες πως:
από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Δεν διάβασες παραπάνω τι λέω;
Να ανακαλέσεις αμέσως!!! :) :) :)
Φουγάρο είναι ο Ducklord, ό,τι του... καπνίσει γράφει. :wink:
Έτσι όπως το λες εσύ ακόμα και μόνος μου να είμαι στο δρόμο η σε μια πλατεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καπνίσω...
Αφού ο άνθρωπος λέει ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους, πώς έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα;
Τέλος πάντων, εγώ το [ξανα]ξεκίνησα για να πω κάτι που δεν είπε κανείς στις 10 σελίδες του thread (τις διάβασα όλες!). Δεν είδα όμως κανέναν να τοποθετείται, παρά όλους να υποστηρίζουν τις 'ελευθερίες' τους.
Συμβουλή: πριν γράψετε, διαβάστε και τις 10 προηγούμενες σελίδες. Υπάρχουν όλα εκεί μέσα.
Αστεία περίπτωση...
Δεν έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύσει τη χρήση ενός προϊόντος που ΝΟΜΙΜΑ πωλείται...
Για να μη λέμε και ότι θέλουμε...
Ας απαγορεύσει το κράτος την πώληση των τσιγάρων και μετά το συζητάμε... Αλλά μάλλον δεν τους συμφέρει έ;;
Από τη μία "καταδιώκεις" τους καπνιστές και από την άλλη στηρίζεις ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας και παγκόσμιας οικονομίας στην πώληση των τσιγάρων...
Επαναλαμβάνω... αστεία περίπτωση αυτή η απαγόρευση, και ΜΕΓΙΣΤΟΣ στρουθοκαμηλισμός.
konspir2: εάν απευθύνεσαι σε μένα, μάλλον παρεξήγησες τι λέω. Δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει το 'καταδιώκεις' και το 'στηρίζεις'.
Γιατί να το κάνω άλλωστε;
konspir2: εάν απευθύνεσαι σε μένα, μάλλον παρεξήγησες τι λέω. Δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει το 'καταδιώκεις' και το 'στηρίζεις'.
Γιατί να το κάνω άλλωστε;
Προς Θεού! Δεν αναφέρομαι σε εσένα! Θα είχα κάνει quote...
Το "κατδιώκεις" και "στηρίζεις" πάει στην πολιτεία... (την εκάστοτε) :wink:
OK.
Σωστός και συμφωνώ! Αυτό είναι άλλωστε και το πρόβλημα. Η πολιτεία και όχι τι θέλει ο καθένας. Είναι προφανές ότι υπάρχει σύγκρουση προσωπικών επιθυμιών.
Καταρχάς, Λαζάρ, ανακαλώ. Σόρυ, μεγάλε, απροσεξία..!
Προς Δεμελένε και Wantilles, εξαιρετικά τα ``ατράνταχτα`` επιχειρήματα. Τα συγχαρήκια μου.
Όπως είπε και ο Μυαλοπαγιδευτής (ΜάηντΤράπερ ντε), όταν ισχύει γενική απαγόρευση για δημόσιους χώρους, όπως υποστηρίζετε πως θα έπρεπε να ισχύει, ακόμη και αν είσαι μόνος σου στο δρόμο ή σε μια πλατεία και ένας αστυνόμος `βόσκει` σε 30 μέτρα απόσταση, μπορεί να έρθει και να σου ρίξει πρόστιμο. Τι σημασία έχει που είσαι μόνος και δεν ενοχλείς κανέναν; `Παρανομείς` σε δημόσιο χώρο! Απο την άλλη, αυτή η λογική είναι ψιλο-φασιστική απο πλευράς σας και εντελώς απόλυτη. Ακριβώς αυτό `το απόλυτο` θα `σας χαλάσει` σε άλλες φάσεις. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο και βρεθείτε σε χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, δεν θα έχετε δικαιολογία να απαγορεύσετε σε κάποιον να φυσά τον καπνό του στη μάπα σας, αφού `ο νόμος θα το επιτρέπει`..!!! Προτιμήστε, λοιπόν, την κοινή λογική, και όχι την `εφαρμογή νόμων`! :-)
Βέβαια, αν περιμένετε πως με την επιβολή νόμων θα μπορέσετε να συμμαζέψετε τον κόσμο, μπράβο. Λες και η θανατική ποινή, και όχι η κοινή λογική και η παιδεία μας, είναι αυτό που μας κάνει να μη βγαίνουμε με ένα αλυσσοπρίονο να σφάξουμε κόσμο!
Εγώ το είχα πει και... μήνες πριν, σε παλαιότερες σελίδες: ως καπνιστής, προσέχω να μην ενοχλώ τους μη καπνιστές. Καπνίζω σε δημόσιους χώρους, μα όχι και σε μια στάση λεωφορείου με όλο τον κόσμο δίπλα μου. Τώρα, αν καπνίζω σε μια παραλία μόνος με την κοπέλα μου και έρθει ένας αντικαπνιστής, απο απόσταση 100 μέτρων, για να με `ενημερώσει πως τον ενοχλεί ο καπνός μου`, πρώτα θα του κάνω ένα μάθημα για τη διαφορά απόστασης ανάμεσα στα 1, 2, 5 και ακόμη και 10 μέτρα σε σχέση με τα 100, θα του επιδείξω το πως ο καπνός διαλύεται μέσα στα 5 με 10 πρώτα μέτρα και κατόπιν θα τον ταίσω γόπες (όχι τα ψάρια) αφού θα αποτελεί όχι έναν `μη-καπνιστή` μα έναν `ΑΝΤΙκαπνιστή` που τα... θέλει ο κώλος του! Αυτά, αφού χώσω στα αυτιά του το αρωματισμένο λαδόξυδο με το οποίο θα έχει πασαλείψει τη μούρη του και που ακόμη θα επιπλέει σε κηλίδες στην παραλία διότι, όπως ξέρετε, υπάρχουν και άλλα ήδη προσβολής του συνανθρώπου - μα ακόμη δεν υπάρχει ομάδα `αντι-ηλιοθεραπιστών` μα, που θα μου πάει, θα την ιδρύσω!
Φιλικά
Παπιάρχοντας
ducklord:
Νομίζω ότι αφορά 'κλειστούς δημόσιους χώρους' και όχι τον δρόμο. Τουλάχιστον για την ώρα, στην Ελλάδα.
Κατάλαβα όμως που το πας: Εντάξει, να απαγορεύεται στα νοσοκομεία (προφανέστατα), αλλά να υπάρχει και ένα σαλόνι για καπνιστές με εξαερισμό, όπου θα ντουμανιάζουμε όλοι μαζί και να μην ξεροσταλιάζουμε στο κρύο το χειμώνα.
Σε αυτό φταίει ότι δεν υπάρχουν "καπνιστικές οργανώσεις" που να το ζητήσουν, παρά μόνον "αντικαπνιστικές".
Να φτιάξουμε μία;
Ducklord, εννοείται ότι την πλειοψηία των μη καπνιστών δεν μας αποσχολεί αν καπνίζει κάποιος σπίτι του ή σε χώρο που δεν ενοχλεί ή στην τελική όταν οι άλλοι δεν ενοχλούνται. Δεν θα πάω σπίτι του να του πω να μην καπνίζει. προς θεού.
Όμως όταν δεν είμαι στον ιδιόκτητο χώρο του , απαιτώ την μη ενόχληση μου από την συνήθεια του.
Θα μπορούσα να αναφέρω παράδειγμα αλλά νομίζω ότι όσοι θέλουν καταλαβαίνουν, όπως για παράδειγμα εσύ.
Όμως επειδή στην Ελλάδα η ελευθερία μου είναι ο θάνατος σου, δεν περιμένω από το σύνολο των καπνιστών να έχουν την αντίστοιχη ευαισθησία. Συνεπώς αν το μέσο για να προστατευθώ είναι ο νόμος, ας είναι και έτσι. Στο κάτω κάτω οι καπνιστές πατάνε στο δικαίωμα της ελευθερίας τους την οποία την υπερασπίζει νόμος. Ας υπάρξει συνεπώς και ένας νόμος επιτέλους ο οποίος θα προστατεύει και την δική μου ελευθερία να μην είμαι καπνιστής παθητικός ή ενεργητικός.
Επίσης να αναφέρω ότι τα κίνητρα των νομοθετών είναι τελείως λάθος. Αν ο καπνιστής θέλει καταστρέψει την υγεία του, πρόβλημα του. Μην έρθει όμως μετά και μου κλαίγεται γιάτί τότε ....
Το κίνητρο δεν πρέπει να είναι η υγεία του καπνιστή αλλά ο μη καπνιστής και η καταπάτηση της ελευθερίας και υγείας του.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Δεμελένε, δεν διαφωνώ με το τι λες, μα ένας γενικός νόμος δεν σώζει την κατάσταση. Δες και το τι έγινε μέχρι σήμερα: χώρισαν τις καφετέριες σε δύο κομμάτια δίχως αποτέλεσμα, δημιουργώντας πρόβλημα σε εμένα που δυστυχώς είμαι φανατικός καπνιστής και πρέπει να `περιμένω να ελευθερωθεί τραπέζι`, μα και στους μη καπνιστές που θα φάνε το ντουμάνι μου στη μάπα. Ας όριζαν ως απαιτούμενο στοιχείο την ύπαρξη εξαερισμού - όλοι θα ήμασταν χαρούμενοι. Το νωρίτερα αναφερθέν `απο που καταλαβαίνω πως η πλειοψηφία είναι καπνιστές` προέρχεται ακριβώς απο αυτό το φαινόμενο: σε όποια καφετέρια ή εστιατόριο και αν πήγα, είδα όλες τις θέσεις καπνιστών πιασμένες και χώρο σχεδόν πάντα στους μη-καπνιστές. Απλή εμπειρία, λοιπόν - διαφωνείτε;
Όσο για το οτι `οι καπνιστές πατούν στο δικαίωμα της ελευθερίας σου` θα σου πω πως δεν θα έπρεπε να σκοτίζεσαι για αυτό. Θα γίνω κακός... Και να φας τον καπνό μου στη μούρη, ΔΕΝ θα πρέπει να σε πειράζει τόσο όσο το να φας καυσαέριο στη μάπα απο αυτούς που `πειράζουν` ή δεν συντηρούν τα τουτού τους - είναι, ξέρεις, χειρότερο απο τον καπνό τσιγάρου. Θα έπρεπε να φωνάζεις για τη μόλυνση σε θάλασσες, για τα πειραγμένα τρόφιμα, για την εκπαίδευση, για, για, για... Και όμως, πολλοί ξεκινούν απο το τσιγάρο, λες και αυτό είναι το βασικότερό τους πρόβλημα!
Γιατί να μην ξεκινήσουμε απο την καταπολέμηση άλλων προβλημάτων που ενοχλούν και τις δύο ομάδες και, κατόπιν της επιλύσεώς τους να γυρίσουν δικαιωματικά οι μη καπνιστές και να πουν, απλά και καθαρά, `τώρα που τα κανονίσαμε τα άλλα, δεν το κόβεις και αυτό το ρημάδι; κακό σου κάνει!`... Οπότε και δεν θα υπάρχουν και αντεπιχειρήματα του τύπου `μα τα αυτοκίνητα, τα τρόφιμα` κ.λπ. που σας... παρουσιάζω καθ` όλη τη διάρκεια του θρέντ!
Διπλοματία, αδέλφια, πάνω απ` όλα!
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Η πνευματική μου υγεία δεν είναι καλά όταν δεν καπνίζω. Αποτελεί την νόμιμη πρέζα μου, το ηρεμιστικό μου, διότι έχω την κακή τάση να σκέφτομαι πολλά πράγματα παράλληλα και γρήγορα. Αντί αυτού θα μπορούσα να χαπακώνομαι. Αν χαπακωνόμουν, θα σεβόσουν `την ελευθερία μου να χαπακώνομαι`;;; Για εμένα είναι τόσο αναγκαίο, λοιπόν, όσο και για εσένα το να μην καπνίζω. Ως ρεαλιστής, βέβαια, φροντίζω να μην σε καταπιέζω - τουλάχιστον όσο μπορώ. Εσύ;
DuckLord είπες
Όσο για το οτι `οι καπνιστές πατούν στο δικαίωμα της ελευθερίας σου` θα σου πω πως δεν θα έπρεπε να σκοτίζεσαι για αυτό. Θα γίνω κακός... Και να φας τον καπνό μου στη μούρη, ΔΕΝ θα πρέπει να σε πειράζει τόσο όσο το να φας καυσαέριο στη μάπα απο αυτούς που `πειράζουν` ή δεν συντηρούν τα τουτού τους - είναι, ξέρεις, χειρότερο απο τον καπνό τσιγάρου. Θα έπρεπε να φωνάζεις για τη μόλυνση σε θάλασσες, για τα πειραγμένα τρόφιμα, για την εκπαίδευση, για, για, για... Και όμως, πολλοί ξεκινούν απο το τσιγάρο, λες και αυτό είναι το βασικότερό τους πρόβλη
Δεν συμφωνώ. Αρχικά όλοι δεν είναι από την Αθήνα αν είσαι Αθηναίος. Εγώ είμαι αθηναίος αλλά σπούδασα πάτρα και μένω Πάτρα. Εδώ δεν έχουμε καυσαέριο με τους τόνους. Όμως κάθε έξοδος σε καυτέρια η club εμένα μου κοστίζει μπάνιο πριν κοιμηθώ. Γιατί δηλαδή πρέπει να σκεφτόμαι ότι δεν έχει σημασία να πλυθείς πριν βγείς έξω αφού πιο βρώμικος θα γυρίσω. Και ο εξαερσμός είναι μια πολύ απλή λύση που όμως δεν λύνει το πρόβλημα του κάποιος να καπνίζει και όλο το ντουμάνι το πυκνό κλασσικά να πηγαίνει στην μάπα του μη καπνιστή. Εγώ τουλάχιστον πονοκεφαλιάζω.
Εγώ απλά λέω ότι όποιος θέλει να καπνίσει be my guest. Άλλά εφόσον δεν ενοχλεί άμεσα αυτόν που δεν θέλει.
Τέλος έχω να πώ ότι εμείς οι μη καπνιστές έχουμε κανταντήσει κάτι σαν outcast στην κοινωνία, ειδικά με τις γυναίκες οι οποίες καπνίζουν μόνο και μόνο για να έχουν το χεράκι δίπλα από το κεφάλι και να πουλάνε image. Αυτό δεν είναι επιχήρημα αλλά και στην ελλάδα έχουμε ξεφτιλύσει τα πάντα. Εδώ στην Πάτρα περνάνε εξάμηνα μέχρι να δείς γυναίκα χωρίς τσιγάρο στο στόμα. Αν είναι δυνατόν. Και αν κάποιος δεν πρέπει να καπνίσει είναι η γυναίκα. Ειδικά τα μικρά έχουν ξεσαλώσει τελείως. Και λίγο μέτρο δεν βλάπτει.
Και κάτι σαν προσωπική φιλική συμβουλή σε απάντηση
Υ.Γ.: Η πνευματική μου υγεία δεν είναι καλά όταν δεν καπνίζω. Αποτελεί την νόμιμη πρέζα μου, το ηρεμιστικό μου, διότι έχω την κακή τάση να σκέφτομαι πολλά πράγματα παράλληλα και γρήγορα.
Η εξάρτηση από οποιαδήποτε ουσία η οποία δεν έχει βιοποριστική αξία στο σώμα σου είναι χαζή και κακιά. Και δεν μιλάω μόνο για την νικοτίνη, αλλά και για τον καφέ και το οινόπνευμα. Όλα νόμιμα αλλά και η εξάρτηση, εξάρτηση. Τελικά περισσότερα προβλήματα φέρνει παρά λύσεις.
Πάντα φιλικά.
Εγώ έχω να πω ότι αυτός που δεν έχει καπνίσει ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει αυτόν που καπνίζει. Το αντίθετο δεν ισχύει (μιλάμε για σωστούς άνθρώπους).
Είναι όπως διαβάζω για την εξάρτηση από τα σκληρά ναρκωτικά, όπου για να το καταλάβω το παραλληλίζω με την εξάρτηση από το τσιγάρο. Δηλαδή ο πόνος που λένε γι' αυτούς που ζητούν την ηρωίνη, μου μοιάζει με αυτό που πιάνει τους καπνιστές όταν τους (μου) λείπει η νικοτίνη. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να είναι έτσι γι' αυτούς.
Μάλλον εκεί εστιάζεται το πρόβλημα, γι' αυτό και οι μη καπνιστές δεν μπορούν να καταλάβουν τους άλλους. Αυτό μου δείχνει και η τελευταία σου φράση Demelene περί εξάρτησης. Σωστά αυτά που λες, αλλά η δυσκολία είναι απείρως μεγαλύτερη από του καφέ. Και πολύ πιο απλό να την αποκτήσεις από εκείνην του αλκοόλ.
Ξέρω πολλούς μη καπνιστές που κοιτούν περίεργα αυτόν που καπνίζει, άσχετα από το αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται και βέβαια δεν νοιώθουν καθόλου τα περί απόλαυσης, πόσο μάλλον τα περί εξάρτησης. Μόνο γιατροί μη καπνιστές καταλαβαίνουν την εξάρτηση μέσα από την ιατρική οδό, όμως.
Το αντίθετο δεν ισχύει, γιατί πολύ απλά και οι καπνιστές υποφέρουν και αυτοί σε 'καπνισμένο' χώρο ακόμα και τη στιγμή που κάνουν τσιγάρο (εδώ δεν ισχύει το ξένο είναι καλύτερο). Άσε που κάποιοι, όπως κι εγώ, έχουν προσπαθήσει να το κόψουν και όσο ήταν άκαπνοι ένοιωσαν τη δυσκολία του μη καπνιστή και την ενόχληση.
Τι θα έκανες btw Demelene εάν ο/η σύντροφος σου κάπνιζε, αλλά ταιριάζατε σε όλα και σκεφτόσουν να παντρευτείτε ή να συζήσετε; (υποθετικά όλα, δεν υπάρχουν φύλλα στο forum, ούτε γνωρίζω την οικογενειακή σου κατάσταση - προς χάριν συζητήσεως, πάντα).
Επίσης φιλικά
ΦΥσικά και νικοτίνη δεν συγκρίνεται εξαρτησιακά με τον καφέ.
Είμαι όμως της άποψης ότι αν θες κόβεται. Και επίσης πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος των πράξεων του. ¨οπως ηλιθιοδός μπήκε στο κάπνισμα έτσι γεναία να βγει.
Τα πάντα είναι θέμα θέλησης και βοήθειας από κοντινά πρόσωπα. Τώρα αν εσύ το κόβεις και η γκόμενα σου καπνίζει μέσα στην μάπα σου, είναι να σαν κάνει δίαιτα αυτή και εσύ να κατεβάζεις άπειρα και μπροστά της.
Για μένα θέληση να υπάρχει. Και γίνεται αφού υπάρχουν άτομα που το έχουν κόψει.
Στο θέμα ένας δεν καπνίζει ο άλλος καπνίζει πριν κάτι χρόνια θα σου έλεγα απόλυτα "ας πρόσεχε"
Τώρα με το τρομοκρατεί η ιδέα του να μπω στο δίλημμα
Είσαι απόλυτος Demelene.
Η ροπή στον εθισμό, ανεξάρτητα ποιός είναι αυτός, δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Αυτό για την θέληση που λες.
Αφορά σε εθισμό όχι μόνο στις ουσίες, αλλά και στο τζόγο, για παράδειγμα. Και εκεί μπορούμε να πούμε: άμα θέλει τα κόβει τα χαρτιά. Έλα όμως που υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφονται από αυτό και δεν μπορούν να το κόψουν.
Εκεί τι θα πούμε; Καλά να πάθει; Είναι ηλίθιος; Ας πρόσεχε;
Σκληρό δεν είναι; (Γι' αυτό σου έβαλα προσωπικό δίλημμα)
τελικά το μαλμπουράκι θα γινει σαν το χασισάκι :P Θα μαζευόμαστε σε σπίτια και θα το "γυρνάμε" :roll:
kadronarxis
19-04-04, 22:38
Συμαζέψου!!!!!!
εγώ θέλω έναν καινούργιο νόμο, αυτοί που δεν καπνίζουν να πάνε έξω για καθαρο αέρα!
(πώς θα το βλέπατε τότε ρε παιδιά)
όλα πια να τα κόψουμε,
τσιγάρα , ποτά ξενύχτια κλπ κλπ
και ένα τελευτάιο θα σεβαστώ τον μή καπνιστή που και εκείνος σέβεται εμένα
(πχ στο γραφείο δεν καπνίζω γιατί το άλλο το παιδί δεν μπορεί τον καπνό, το σέβομαι, θα βγώ έξω)
Παιδάκια, δεν καταλάβατε που το πήγαινα...
Τελευταίως (τους 6 τελευταίους μήνες) ανακάλυψα πως υπάρχει κάτι σαν ψυχασθένεια (ναι, πάντα υποπτευόσασταν πως είμαι ζαβό, να η απόδειξή σας) που λέγεται κάπως σαν ADS αν δεν απατώμαι, ή Attention Deficit Syndrome. Αφορά άτομα που ΔΕΝ μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους σε ένα πράγμα ακόμη και αν είναι ευθύνη τους, εκτός αν τους ενδιαφέρει ΠΟΛΥ, και συνοδεύεται απο κινητικότητα που οι γύρω σου ερμηνεύουν ως νευρικότητα - ενώ είναι απλώς `ανάγκη εκτόνοσης ενέργειας`. Ε, κάτι τέτοια τα έχω εδώ και χρόνια και ποτέ δεν ήξερα που οφείλονται. Συχνά προσέβαλα τους συνομιλητές μου, συχνά δεν μπορούσα να εστιάσω την προσοχή μου, γενικώς είναι πρόβλημα. Έχει, όμως, και ένα σημαντικό πλεονέκτημα: δουλεύεις `multitasking`..! Όταν οι γύρω σου ασχολούνται με ένα πράγμα, εσύ ασχολείσαι με δέκα - και τα τελειώνεις και νωρίτερα.
Ε, αυτά με χαρακτηρίζουν ως άτομο. Θα μπορούσα, λοιπόν, να συνεχίσω να μπινελικώνω τους γύρω μου. Θα μπορούσα να μην μπορώ να ασχοληθώ με κάτι που γουστάρω, ή θα μπορούσα να χαπακώνομαι. Αντί για αυτά καπνίζω! Γκότ ιτ;
Πέρα απο εξαρτήσεις δηλαδή.
Αν θέλει κανείς, ας με πιέσει να μην καπνίσω. Δεν έχω πρόβλημα! Απλώς, θα μειωθεί η παραγωγικότητά μου, θα συμπεριφέρομαι χειρότερα στους γύρω μου κ.λπ.
Και πριν τρέξει κανείς να πει `πρόβλημά σου`, αρκεί να αναφέρω πως σύμφωνα με υπολογισμούς αυτό το `πρόβλημα` το έχει ένα 10 με... 40% του πληθυσμού σε διαφορετικούς βαθμούς! Νάης, έτσι;
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Εγώ πρέπει να πω πως δεν διάβασα όλα τα posts λόγο χρόνου αλλά κατάλαβα ότι η Ελλάδα έχει χωρίστει σε 2 <<στρατόπεδα>> χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο,συμφωνώ ότι η απαγόρευση εξ ολοκλήρου πάει πολύ αλλά πιστεύω πως αποκλείεται να μην υπάρχει μια λύση ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι(καπνίζοντες και μη).
Υ.Γ Μην πέσετε όλοι απάνω μου να με φάτε plz :D
Εγώ πρέπει να πω πως δεν διάβασα όλα τα posts λόγο χρόνου αλλά κατάλαβα ότι η Ελλάδα έχει χωρίστει σε 2 <<στρατόπεδα>> χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο,συμφωνώ ότι η απαγόρευση εξ ολοκλήρου πάει πολύ αλλά πιστεύω πως αποκλείεται να μην υπάρχει μια λύση ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι(καπνίζοντες και μη).
Υ.Γ Μην πέσετε όλοι απάνω μου να με φάτε plz :D
Ωχ! sorry για την δεύτερη φορά :oops: καταλάθος
Ducklord δεν το κατάλαβα συγνώμη.
lazar απλά λέω ότι οι πράξεις μας είναι προσωπική μας ευθύνη και καλά θα κάνουμε να τις αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές μας. Αν η κοινωνία μπορεί να μας βοηθήσει ευπρόσδεκτη να είναι. Αλλά όχι και να πετάμε και το μπαλάκι πίσω από την φράση άνθρωποι είμαστε για παράδειγμα ή πολλοί την έπαθαν.
Άλλωστε σήμερα έχουμε και μια σχετικά αυξημένη ενημέρωση.
Ρε duck, σοβαρά μιλάς; Μοιάζουμε. Εκτός από την προσβολή στους γύρω μου. Πρόσεξε πάντως μήπως είναι καταστροφική τάση που γυρίζει σε αυτοκαταστροφή με το τσιγάρο. Γιατί το κάπνισμα εξηγείται ως αυτοκατστροφική τάση.
Συμφωνώ απολύτως με τον παπιάρχοντα και όχι μόνο επειδή είμαι καπνιστής...
AC9800PBA φυσικά και υπάρχει λύση... Και μάλιστα όχι μια αλλά πολλές...
Το θέμα είναι θέλουμε να εφαρμόσουμε μια?
Οι καπνιστές κάποια περίοδο τις ζωής τους οπωσδήποτε ήταν μη καπνιστές (δεν κάπνιζαν και απο κοιλιά της μάνας τους...) Ενώ οι μη καπνιστές (και ειδικά αυτοί που είναι αντικαπνιστες και φωνάζουν και κάνουν και ράνουν κλπ κλπ) δεν είναι σίγουρο οτι υπήρξαν καπνιστές κάποτε...
Άρα οι μη καπνιστές αφού δεν έχουν έρθει στην θέση των άλλων (κατα πάσα πιθανότητα) δεν έχουν τόση κατανόηση όση έχουν οι καπνιστές για αυτούς...
Ξέρω αρκετούς πρώην καπνιστές που το έκοψαν γιατί τους πείραξε σοβαρά την υγεία και τους πειράζει πλέον και η μυρωδιά' πόσο μάλλον να εισπνέουν ποσότητες (όχι σαν τους μη καπνιστές που απλώς τους ενοχλεί) και έχουν απόλυτη κατανόηση στους καπνιστές και βρίσκουν άπειρες λύσεις για να είναι και οι μεν και οι δε ευχαριστημένοι.
Άρα όταν υπάρχει καλή θέληση βρίσκονται λύσεις... Εγώ πάντως απο τους μη/αντι-καπνιστές βλέπω αρκετά μεγάλη έλλειψη καλής θέλησης.
Κάτι άλλο: Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ξέρω περιπτώσεις που άνθρωποι χαίρονται που επιβάλουν στους μή καπνιστές τον καπνό τους ή στους καπνιστές να μην καπνίζουν αντιστοίχως... (π.χ. Έχω ακούσει απο φίλο: "Πάρτα @ρχίδι@ μου μ@λ@κ@ χώρος μην καπνιστων κάτσε τώρα 2 ώρες χωρίς τσιγάρο..." σας διαβεβαιώ οτι δεν έκανε πλάκα και οτι αν κάπνιζα δεν θα τον ενοχλούσα. Π.χ.2: εγω και αλλοι 2 φίλοι σε καφετέρια, εγώ και ο ένας καπνίζουμε, ο άλλος αντικαπνιστής. Γυρνάει ο κανιστής φίλος μου σε εμένα και μου λέει: "Να δούμε τώρα τι θα κάνει ο μ@λ@κ@ς, αν θέλει ας φύγει...)
Δεν πιστεύω οτι είναι πετυχημένα παραδείγματα εντελώς αλλά αυτά μπορούσα να θυμηθώ τέτοια ώρα... Πιστεύω οτι καταλάβατε...
Βλέπω μια χαιρεκακία δηλαδή και απο τις δυο μεριές και πάνω απο όλα έλλειψη ενδιαφέροντος και απο τις δύο πλευρές για την άλλη.
Οι καπνιστές έχουν πιο σοβαρή δικαιολογία: έχουν τις χίλιες μύριες απαγορεύσεις και παίρνουν το αίμα τους πίσω...
Οι μη καπνιστές όμως???
Οφείλω να ομολογήσω οτι μεγαλύτερη αδιαφορία έχουν οι μη καπνιστές για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω (έλλειψη εμπειρίας της κατάστασης των δε απο τους μεν αλλα όχι και το αντίστροφο...)
Πάντως δεν βλέπω να πηγαίνει η κουβέντα πουθενά... και έτσι βγαίνω τώρα στο μπαλκόνι για τσιγάρο... Γιατί στο μπαλκόνι??? Είμαι φοιτητής και έχω συγκατοικο. Ο συγκάτοικος είναι μη καπνιστής και ενοχλείται απο το τσιγάρο ακόμη και αν καπνίζω μόνο στο δωματιό μου με κλειστή την πόρτα και ανοιχτή την μπαλκονόπορτα... Και έτσι χειμώνα καλοκαίρι βγαίνω στο μπαλκόνι για τσιγάρο...
Αν είχε υπάρξει καπνιστής στη ζωή του θα συνέβαινε αυτό? Εγώ έχω υπάρξει μη καπνιστής (και δεν θέλω να γίνονται και φασαρίες βέβαια) και υποχωρώ... Σας φαίνεται δίκαιο αυτό που γίνεται? Νομίζεται οτι μπήκε στο κόπο να έρθει στην θέση όπως πήγα και εγώ στην δική του (εγω είδα βέβαια οτι υπάρχουν αρκετές λύσεις αλλα συνάντησα μια απόλυτη απροθυμία έστω και για δοκιμή...)
Πιστεύω οτι όλοι οι μη/αντι-καπνιστές πάνω κάτω την δικιά του νοοτροπία έχουν...
(γ@μwτο χάλια post... Επαναλήψεις, ελλειπής συνοχή, μακρυγορίες κλπ κλπ... Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...)
Τσιγάρο, καπνός, στάχτη
The Dark Side are they.
Ducklord,
Πόσα... execution pipelines "καταλαμβάνει" το κάπνισμα σε σένα;
Πάντως σοβαρά τώρα, το multitasking που λέει είναι πολύ χρήσιμο εάν μπορεί να το κάνει κάποιος.
τρέχει ...NT-Class, όπως θάλεγες και εσύ :wink:
Η καλύτερες και πιο χαβαλετζίδηκες εφαρμογές του `μουλτιτάσκινγκ` που αναφέρω:
1. Καμάκι σε 20 άντρες ταυτόχρονα στο IRC ως Λίτσα απο το Κουκάκι, ή κάτι παραπλήσιο.
2. Πληκτρολόγηση στον υπολογιστή ενώ κοιτάζω τον διπλανό μου που μου μιλάει και, σιγά-σιγά, αρχίζει να καθυστερεί το ρυθμό ομιλίας του και να λέει μαλακίες γιατι νομίζει πως α) δεν τον προσέχω ή β) είμαι στον κόσμο μου (μέχρι που λαμβάνει απάντηση)
3. Η κλασσική περίπτωση γυναίκας, τσιγάρου (για τους καπνίζοντες) και μπίρας ταυτόχρονα, σε προσωπικές στιγμές - μα αυτό είναι κάτι που ΟΛΟΙ μπορείτε να κάνετε, σωστά ;-)
Φυσικά, όλα αυτά τα θετικά ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ το τσιγάρο και μου `ισιώνει` το μυαλό. Αυτό είναι καλό; Όχι. Βοηθά και στην εμφάνιση καρκίνου. Αν μερικοί απο εσάς δεν έχουν καπνίσει ποτέ, πλήζ, μην το δοκιμάσετε. Είναι άκρως εθιστικό και δεν αξίζει. Αν, απο την άλλη, βρεθείτε σε φάση που συχνά στη ζωή σας να ζείτε σε υπερένταση, άγχος κ.λπ., έ, δοκιμάστε το αλλά με μέτρο. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως απο πολλές απόψεις το τσιγάρο είναι φάρμακο - μα όπως αν πιείς 50 ντεπόν θα σε μαζεύουν απο βουνά και λαγκάδια, έτσι και με αυτό αν το παρακάνεις έχεις υπογράψει θανατική καταδίκη.
Φιλικά
Παπιάρχοντας
ducklord, θα σου χρειαστεί κάτι τέτοιο... ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση
δηλαδή θα πρέπει να βρούμε και οδηγό 5 1/4!!
:D
@ ADSLgr.com All rights reserved.