PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρώτη φορά ADSL....??

zerone
02-04-08, 18:36
Καλησπέρα σε όλους.:)

Θα ήθελα λίγο την γνώμη σας από τις εμπειρίες σας.
Σκέφτομαι να βάλω για πρώτη φορά adsl στο σπίτι μου και μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση τείνω να επιλέξω otenet.
Και πιο συγκεκριμένα το πακέτο « conn-x 4096/ 256 Kbps με OnDSL Home »
Που στοιχίζει 22,5euro (οπός γράφει στο site).
Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις.

1. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνετε δωρεάν το modem και αν ναι είναι modem/router ή
σκέτο modem? Θα είναι αξιόπιστο η τις πλάκας?
2. Τα 4mb θα μπορέσω να τα «πιάσω» ή θα πρέπει να επιλέξω μικρότερη ταχύτητα
(Είμαι γύρο στα 4-5km από το DSLAM και για όσους είναι από την Θεσσαλονίκη πιο συγκεκριμένα στην Κασσάνδρου).
3. Τα τηλεφωνήματα είναι χρεώνονται ή είναι free?
4. Και το πιο σημαντικό την πρώτη φορά που θα μου έρθει ο λογαριασμός τι θα πληρώσω?
Και εκτός από τα 22,5euro, θα πληρώνω και τίποτα πάγια – extra – κρυφές χρεώσεις?

Και αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλύτερο πακέτο κάποιου αλλού ISP που θα ήταν πιο συμφέρον….

Συγγνώμη για την πληθώρα τον ερωτήσεων αλλά καλύτερα να ρωτήσω εσάς παρά αυτούς και κανό καμία βλακεία και βαράω το κεφάλι μου μετά.:mad:

Ευχαριστώ.

cuper
02-04-08, 21:08
Καλησπέρα σε όλους.:)
1. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνετε δωρεάν το modem και αν ναι είναι modem/router ή
σκέτο modem? Θα είναι αξιόπιστο η τις πλάκας?
2. Τα 4mb θα μπορέσω να τα «πιάσω» ή θα πρέπει να επιλέξω μικρότερη ταχύτητα
(Είμαι γύρο στα 4-5km από το DSLAM και για όσους είναι από την Θεσσαλονίκη πιο συγκεκριμένα στην Κασσάνδρου).
3. Τα τηλεφωνήματα είναι χρεώνονται ή είναι free?
4. Και το πιο σημαντικό την πρώτη φορά που θα μου έρθει ο λογαριασμός τι θα πληρώσω?
Και εκτός από τα 22,5euro, θα πληρώνω και τίποτα πάγια – extra – κρυφές χρεώσεις?

Και αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλύτερο πακέτο κάποιου αλλού ISP που θα ήταν πιο συμφέρον….

1)Το modem/router, ασύρματο/ενσύρματο θα το διαλέξεις όταν κάνεις την αίτηση είτε σε oteshop είτε τηλεφωνικά. Παλιά τα έδιναν χωρίς χρέωση, τώρα δεν είμαι σίγουρος.

2) Αν μένεις Κασσάνδρου λογικά εξυπηρετείσαι μεταξύ των Α/Κ Απ.Παύλου (τουρκικό προξενείο), Ερμού (πίσω από το εμπορικό κέντρο), Βάρνας (κοντά στο κλειστό γυμναστήριο του ΒΑΟ) και Δημοκρατίας (δίπλα στο δικαστικό μέγαρο). Δηλαδή δεν απέχεις πάνω από 1 χιλιόμετρο. Συνεπώς θα συγχρονίζεις στα 4mbps (η γραμμή σου ίσως να σηκώνει και έως 24mbps). Φυσικά εξαρτάται και από την καλωδίωση κτλ

3)Τα τηλεφωνήματα χρεώνονται extra, εκτός και αν επιλέξεις το connx talk το οποίο με € 14,9/μήνα σου δίνει απεριόριστα τηλεφωνήματα σε σταθερά τηλέφωνα ΟΤΕ. Υπάρχουν και πακέτα απεριόριστων κλήσεων προς όλα τα σταθερά δίκτυα, από άλλους παρόχους.

4)Εξαρτάται το πότε θα ενεργοποιηθεί το connx σε σχέση με το πότε εκδίδεται ο λογαριασμός σου. Ο πρώτος λογαριασμός θα περιλαμβάνει τα πάγια της PSTN/ISDN, τα πάγια connx των επόμενων 2 μηνών, καθώς και αναδρομικά πάγια connx από την μέρα ενεργοποίησης μέχρι την έκδοση του λογαριασμού. Συν τις κλήσεις που έχεις κάνει.

Άλλες επιλογές;
Σχετικά με το οικονομικό σκέλος. Ότι άλλο και να διαλέξεις είναι πιο φθηνό (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων).
Αν θες να παραμείνεις σε δίκτυο ΟΤΕ, υπάρχει η Altectelecoms και η Lannet.
Αν θες, υπάρχουν και οι Forthnet, Tellas, Hol, Vivodi που σε αποδεσμεύουν από τον ΟΤΕ (αλλά οι χρόνοι ενεργοποίησης είναι μεγαλύτεροι από αυτούς του connx)

Σχετικά με την ποιότητα, αξιοπιστία κτλ έχεις περισσότερες πιθανότητες να μείνεις ικανοποιημένος με ΟΤΕ.

Διαλέγεις και παίρνεις.

@ ADSLgr.com All rights reserved.