PDA

Επιστροφή στο Forum : FRITZ 7140 ΣΑΝ CLIENT ΣΤΟ SIEMENS CL-110



soulfreem
04-04-08, 00:53
Γεια σας ηθελα να ρωτησω ποιες ρυθμισεις να κανω για να συνδεσω το fritz box fon 7140 πανω στο siemens cl-110 και να το χρησιμοποιω σαν voip και ethernet switch μονο μιας και επειδη εχω ενα pc και εναν dreambox πανω του.Το fritz με απογοητευσε με τις επιδοσεις του σαν μοντεμ μιας και δεν εχει καθολου καλη συμπεριφορα με την 24 Mbps της forthnet.
Επισης επειδη εχω ενα pc και ενα dreambox πανω στο fritz πως θα ανοιγω τις πορτες που χρειαζονται για το καθενα μιας και το siemens Θα ειναι το router;

trkostas
04-04-08, 16:57
Γεια σας ηθελα να ρωτησω ποιες ρυθμισεις να κανω για να συνδεσω το fritz box fon 7140 πανω στο siemens cl-110 και να το χρησιμοποιω σαν voip και ethernet switch μονο μιας και επειδη εχω ενα pc και εναν dreambox πανω του.Το fritz με απογοητευσε με τις επιδοσεις του σαν μοντεμ μιας και δεν εχει καθολου καλη συμπεριφορα με την 24 Mbps της forthnet.
Επισης επειδη εχω ενα pc και ενα dreambox πανω στο fritz πως θα ανοιγω τις πορτες που χρειαζονται για το καθενα μιας και το siemens Θα ειναι το router;


θα γεφυρωσεις με ενα ethernet την lan 1 του fritz Με το siemens , εποιτα απο τις ριθμισεις του fritz στο accont information θα επιλεξεις connect via lan 1 και καλο ειναι να του ορισεις και μια ip απο το subnet του siemens .

τις πορτες θα τις ανοιξεις απο το siemens το fritz πλεον συμπεριφερεται σαν switch και ΑΤΑ kai tipota αλλο.

soulfreem
04-04-08, 23:52
Eχω τις παρακατω ρυθμισεις οπως και στην photo πιο κατω.Αλλα ανοιγωντας στο siemens μια πορτα προς το 10.30.40.124 δεν ανοιγει προς τα εξω μαλλον επειδη ειναι σε αλλο υποδικτυο απο το siemens 192.168.1.1.Βαζοντας τις συσκευες pc Και dreambox στο ιδιο υποδικτυο με το siemens πχ για το pc 192.168.1.3 δεν βγαινει στο internet.Oi ρυθμισεις ειναι οι παρακατω:

fritz με ppoe στο siemens cl-110
με

SIEMENS CL-110 πανω στην lan 1 του fritz

IP:192.168.1.1
SUBNET:255.255.255.0
DHCP:OFF

FRITZ 7140 ME LAN1 ΣΤΟ SIEMENS ME PPOE

IP:192.168.1.2
SUBNET:255.255.255.0
GATEWAY:192.168.1.1
DNS1:193.92.150.3

2η IP FRITZ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ 2,3,4 lan τοπικο δικτυο

Ηταν ρυθμισμενο απο παλια απο το system -->network settings -- >ip addresses

IP:10.30.40.121
SUBNET:255.255.255.0
dhcp:off

PC ΣΤΗΝ LAN 3 του fritz

IP:10.30.40.123
SUBNET:255.255.255.0
GATEWAY:10.30.40.121
DNS:10.30.40.121

DREAMBOX ΣΤΗΝ LAN 2 TOY FRITZ 7140

IP:10.30.40.124
SUBNET:255.255.255.0
GATEWAY:10.30.40.121
DNS:10.30.40.121

Με αυτες τις ρυθμισεις μπορεσα να δω και την φριτεζα fritz αλλα και το siemens απο το pc αλλα και να εχω internet.To θεμα ειναι

1ον οταν ανοιγω τις πορτες στο fritz αυτο θα τις ανοιγει αυτοματα στο siemens;Δεν το κανει!

2ον Μηπως πρεπει να βαλω το fritz oxi με ppoe αλλα Share existing Internet connection in the network (IP Client) στην lan 1.

3ον Στο virtual servers εκανα DMZ host προς την Ιp του fritz 192.168.1.2 για να σιγουρευτω οτι θα δουλεψει το εσωτερικο nat του fritz.Eιναι σωστο αυτο;
ή πρεπει ενναλακτικα να παω στο virtual server του siemens και να ανοιγω τις πορτες προς την ip του pc κατευθειαν αλλα νομιζω οτι το siemens δεν θα βλεπει το pc μιας και το ενα ειναι στο 192.168... και το αλλο στο 10.30... κτλ aλλο subnet.

4ον το dyndns δεν δουλευει πια με το fritz και επρεπε να το παω στο siemens επισης καποιες πορτες οπως ssh,ftp (προς το pc και dreambox) ποια δεν δουλευουν προς το ιντερνετ wan ενω με το fritz δουλευαν κανονικα.Εαν μπορει καποιος και εχει κανει σχεδον την ιδια συνδεσμολογια εαν μπορει ας βοηθησει πως να τις ξαναβγαλω στο ιντερνετ wan.

Πύρρος
05-04-08, 00:18
33781

Το fritz είναι ρυθμισμένο να έχει την IP 192.168.1.1 με ανοιχτό DHCP. Στη δική σου περίπτωση, θα το έχεις στην 10.30.40.121

To siemens σε μένα είναι στο 192.168.1.2 με ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτό γιατί όταν ρίχνω τη σύνδεση από το fritz θέλω να βλέπω εύκολα το siemens, αλλά το siemens να μην τα κάνει μαντάρα στήνοντας δικό του DHCP. Εσύ βάλε του 10.30.40.122 αν είναι ελεύθερη, ή ότι άλλο θες. Την IP του siemens δεν θα χρειαστείς κάπου, παρά μόνο για να μπείς στο web interface.

Προσοχή: όταν το fritz προσπαθεί να ανοίξει pppoe με το siemens, το siemens σταματά να είναι προσβάσιμο από το LAN, τόσο με web-interface όσο και με telnet ή σήματα καπνού. Για να ξαναβλέπεις το web-interface ο γρηγορότερος τρόπος είναι να αλλάξεις το fritz σε internet από το DSL, και όταν τελειώσεις με το siemens, πίσω στο LAN 1 (θυμάται τα πάντα, οπότε 1 κλικ είναι).

33782

(edit: έτοιμα τα screenshots)

Με αυτές τις ρυθμίσεις το routing και το NAT γίνονται 100% από το fritz. Οι υπόλοιπες συσκευές, ούτε γνωρίζουν για την ύπαρξη του siemens ούτε ενδιαφέρονται.

soulfreem
05-04-08, 00:38
Mηπως θα ηταν ευκολο να εξηγησεις απο το siemens τι ρυθμιση κανω για το bridge;Κατι ειδα οταν ξεκινας μια συνδεση στο siemens εχει κατι για bridge αλλα μετα ζηταει κατι ip κτλ.Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Πύρρος
05-04-08, 00:44
Κάνεις edit τη σύνδεση που έχεις, και βάζεις:

VPI:8
VCI:35
UBR w/o PCR

[next]

Protocol: Bridging
Encapsulation: LLC/SNAP

QoS: όχι
Taggin: όχι

[next]

IP settings: None

[next]

Enable: Ναι

[apply]

soulfreem
05-04-08, 00:56
Ειχα προσπαθησει να βαλω το fritz και το siemens στο ιδιο subnet με κλειστους τους dhcp και δινοντας

pc 192.168.1.3
fritz 192.168.1.2
siemens 192.168.1.1
dreambox 192.168.1.4
σε ολα subnet 255.255.255.0
και gateway στο pc kai dreambox 192.168.1.1 αλλα και με 2

αλλα ετσι δεν δουλεψε ποτε το internet στο pc αλλα και στον dreambox επισης δεν εβλεπα ποτε το siemens.Kατι κοβει το fritz απο το να δεις το siemens οταν ειναι στο ιδιο subnet πεδιο.Ενω οταν βαλεις αλλο πεδιο στο fritz πχ 10.30.40.χχ βλεπεις το siemens κανονικα αλλα δεν μπορεις να κανεις port forward απο το siemens στο pc και στο dream.
Eπισης το fritz δεν μπορει να ανοιξει πορτες προς το ιντερνετ μιας και εχει μπροστα το siemens.
Δεν ξερω εαν γινεται κατι με ip routing μεσα απο το network settings του fritz.Ωστε να ενωσεις τα 2 υποδικτυα.

Επισης σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω ενα 5 switch και να ενωσω το fritz καθαρα σαν client διαλεγοντας

Share existing Internet connection in the network (IP Client)

απο το μενου του account information και ετσι να μπορω να δω κανονικα το siemens ταυτοχρονα και το fritz γιατι εχω ψιλοαπογοητευθει αρκετα με το fritz στις υψηλες ταχυτητες ιδικα οταν προσπαθει να πιασει πανω απο 600 με 1000 kbps παθεινει πλακα.

Επισης με το bridge mode δουλευει το siemens σαν modem μονο για το fritz;Γιατι στο bridge mode δεν βλεπω να βαζεις στοιχεια user και password.Δεν πιστευω να δουλευει το fritz σαν modem γιατι πανω απο 10 mbps δεν μπορει να κρατησει ταχυτητες και κανει κολληματα και κατεβαινει στα 6mbps.

Πύρρος
05-04-08, 00:59
Αν τα κάνεις bridge gateway (και dns) θα δώσεις το fritz.

To siemens ούτε θα το βλέπεις ούτε χρειάζεται.

soulfreem
05-04-08, 02:26
Φιλε να εισαι καλα το εκανα και δουλευει αψογα και οι πορτες μια χαρα!!Και το κατεβασμα απο αυτο το αρχειο

ftp://ftp.forthnet.gr/pub/ripe/dbase/ripe.db.dummy.gz 160mb

Παει αψογα οπως θα επρεπε αφου το siemens πια κανει το κατεβασμα και κατεβαζει σταθερα με 2.1 Mb/s ενω το fritz ουτε καν το φανταζετε.Επισης το browsing ειναι αρκετα πιο γρηγορο και το ιντερνετ γενικα σε σχεση με το fritz.
Βεβαια εξαφανιστηκαν πια οι ρυθμισεις για το dyndns στο siemens αλλα τις κανω απο το fritz.
Επισης δεν μπορω να δω το siemens ακομα και εαν του βαλεις και 2 ip.Πρεπει να γυρισω το fritz.Για το μονο που ηθελα να μπαινω στο siemens ειναι για να βλεπω τον χρονισμο της γραμμης και να πειραζω το snr με
adsl configure μεσα απο telnet.Δεν ξερω το εχεις ψαξει να δεις εαν μπορεις να τα δεις ταυτοχρονα με bridge mode;
Πως θα εβλεπες την λυση με 5 αρι switch και ολα καρφωμενα με ip πανω στο siemens;Αλλα εχω ακουσει οτι το siemens εχει προβληματα με το ανοιγμα των πορτών προς το internet δεν ειναι σαν το fritz.

Παντως σε ευχαριστω πολυ μου ελυσες τα χερια εισαι θεος!!Παλευα 2 μερες να δω τι γινεται με το nat και δεν μπορουσα να το δουλεψω καλα.

Πύρρος
05-04-08, 10:13
Το πρόβλημα με το εξαφανιζόμενο siemens δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Αυτό που κάνω είναι να αλλάζω το fritz από "πάρε internet από τη LAN 1" σε "πάρε internet από το DSL", να κοιτάω ότι θέλω και μετά τα ξαναλλάζω. Αυτό βέβαια ρίχνει τη σύνδεση :(.

soulfreem
05-04-08, 15:38
Φιλε παντος η διαφορα στις ταχυτητες τον torrent και γενικα κατεβασματος του siemens σε σχεση με το fritz ειναι τεραστια.Χθες κατεβασα ενα torrent με 1,8 Μ/s με 250 seeders με το siemens με το fritz πανω απο 600 k/s και με 3 torrents απο 700 seeders το καθενα δεν ειδα ποτε!Eπισης σε μεγαλα αρχεια απο ftp πανω απο 1.1 Μ/s δεν ειχα δει ποτε κατι πηγαινε προς το 1,3 -1,4 αλλα επεφτε κατευθειαν.Οποτε αξιζει ο κοπος να εχεις το siemens bridge! δεν το συζηταω με τιποτα.

TearDrop
05-04-08, 16:00
Εγώ πάντως με το Fritz δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Torrents τέρμα 2,1mb/s το ίδιο και rapidshare. Ακριβώς τις ίδες ταχύτητες έχω και με το Siemens.

soulfreem
05-04-08, 16:31
Ποιο fritz εχεις;Γιατι στο προφιλ σου φαινεται το speedtouch.

TearDrop
06-04-08, 13:19
Fritz 7140. To SpeedTouch το έχω επίσης αλλά χρησιμοποιώ μόνιμα πλέον το Fritz λόγω του οτι μου φαίνεται ακρετά πιο σταθερό.

soulfreem
06-04-08, 18:08
Φιλε το ιδιο εχω και εγω αλλα στα 17 Mbps δεν δουλευει καλα και επισης εχω βαλει το τελευταιο firmware αλλα τιποτα.Τωρα το χρησιμοποιω πια με ppoe πανω στο siemens cl-110 και δουλευει αψογα οποια πορτα του πεις την ανοιγει μια χαρα και απο ταχυτητες παει σφαιρα μιας και το siemens ειναι πιο γρηγορα στο συχρονισμο adsl αλλα και στα υψηλα bandwith της γραμμης.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.