PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρεμβαίνει στη διαβούλευση για τα φίλτρα στο Internet



euri
04-04-08, 11:53
Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρενέβη δυναμικά στη διαβούλευση σχετικά με το αν οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να παρεμβαίνουν ώστε να φιλτράρουν την κίνηση των καταναλωτών στο Internet. Ο Οργανισμός, ο οποίος παρακολουθεί την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προειδοποίησε ότι η εφαρμογή φίλτρων χωρίς να δοθεί στους χρήστες πλήρης έλεγχος για αλλαγές θα μπορούσε να παραβιάσει την ελευθερία της έκφρασης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης συνέστησε στα κράτη – μέλη να υιοθετήσουν κοινή πολιτική στο ζήτημα, απαιτώντας από τους παρόχους να ενημερώνουν τους πελάτες σχετικά με τη χρήση φίλτρων και να τους δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το επίπεδο φιλτραρίσματος, σε περίπτωση που υπάρχουν.

Επιπλέον, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό ή το φιλτράρισμα του περιεχομένου και να ζητήσουν διευκρινίσεις και αποζημιώσεις. Στις συστάσεις του το Συμβούλιο της Ευρώπης ασχολήθηκε και με τις κατάλληλες ενέργειες σχετικά με τη διαχείριση των ελέγχων για παιδιά και νέους ανθρώπους και τη χρήση ελέγχων πρόσβασης στο Internet από δημόσιους φορείς, όπως βιβλιοθήκες και σχολεία.

Πηγή: Telecompaper (http://www.telecompaper.com/news/article.aspx?id=209834&nr=&type=&yr=)
Συμβούλιο της Ευρώπης ( http://www.coe.int/)

Linus
04-04-08, 14:04
Για πόσο ακόμα θα μπορέσουν να αντιετωπίζουν τις συντονισμένες προσπάθειες μερικών να πάρουν υπό των έλεγχό τους το internet αναρωτιέμαι.

Mouse Potato
04-04-08, 16:10
Επιπλέον, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό ή το φιλτράρισμα του περιεχομένου και να ζητήσουν διευκρινίσεις και αποζημιώσεις.

:yahoo: Για traffic shaping δε λέει τίποτα; :p

andreasermones
04-04-08, 17:59
ρε δεν πανε καλααα....αμα ειναι τοτε να χω το ιντερνετ μονο για Ε ΜΑΙΛ και τιποτα αλλο τους το χαριζω μια και τα ε μαιλ τα βλεπω και με DIAL UP τοτε αν το λενε αυτο δημοκρατια να παω να μεινω στον Αρη εγω!!!!!!!!!!:down::evil::closed:

dk65gr
06-04-08, 10:52
Μονο καμερες μεσα στα σπιτια μας δεν ζηταν-ΑΚΟΜΗ

bab1978
06-04-08, 13:29
To Internet είναι χαοτικό, δεν προκειται κανεις να το ελεγξει πλήρως

ipo
07-04-08, 13:11
Καλά μέχρι τώρα που έχουμε το Council of Europe να δρα φαινομενικά (δεν έχω εμβαθύνει για να ξέρω την ουσία) ανεξάρτητα. Όμως δε θα αργήσει ο καιρός που θα απειληθεί η ανεξαρτησία των επιτροπών και η εφαρμογή της δημοκρατίας.

Μιας και τα ηλεκτρονικά μέσα το επιτρέπουν, πιστεύω ότι είναι καιρός να αρχίσουν να λαμβάνονται αποφάσεις με δημοψηφίσματα. Η βασική ανάγκη ύπαρξης αντιπροσώπων του λαού, ήταν η αδυναμία λήψης αποφάσεων από τα πλήθη. Πλέον δεν υπάρχει αυτή η αδυναμία, αλλά ακόμη δεν βλέπουμε να έχει περάσει η δυνατότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων στο πλήθος. Προσωπικά θα παραδεχτώ όποιον πολιτικό πάει κόντρα στις προσπάθειες αποπολιτικοποίησης του λαού και προωθήσει τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, τουλάχιστον για καίριες αποφάσεις. Όλοι ξέρουμε ότι μπορούν να γίνουν, αν υπάρχει η πολιτική βούληση.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα του νήματος, αν αφεθεί στους χρήστες του internet η απόφαση της ανεξαρτησίας του, τότε είναι εξασφαλισμένη. Ό,τι και να σκεφτούν για να μας τρομάξουν, με στόχο να προτιμήσουμε την ασφάλεια του μεγάλου αδερφού, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Αντιθέτως, αν συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στις αποφάσεις ανεξάρτητων, κατ' όνομα, επιτροπών, δε θα νοιώθω αισιόδοξος.

21century
07-04-08, 16:55
Υπάρχουν ακόμα οι καταγγελίες στο φόρουμ για το traffic shaping το οποιο εφαρμόζουν αρκετές εταιρείες του ελλαδικού χώρου, αλλά ξέρουμε ότι το εύρος ζώνης τους δεν είναι απεριόριστο οπότε παρατηρούνται χαμηλές ταχύτητες, όταν άλλοι κατεβαζουν ασύστολα και άλλοι περιμένουν πλοήγηση με το ζόρι..

@ ADSLgr.com All rights reserved.