PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια για εγκατάσταση Pleaseee!! Alcatel Speedtouch



XTCgr
23-09-03, 13:11
Είμαι από το πρωί σε έναν φίλο και δεν μπορώ να εγκατάστήσω κατι πρωτόκολλα που απαιτούνται σύμφωνα με το manual του Alcatel Speedtouch
H γραμμή του είναι ενεργοποιημένη-το λαμπάκι line sync είναι μονίμως αναμένο. Οι οτετζήδες απλά του δώσανε τα πράγματα modem,φίλτρο κτλ και την κάνανε λόγω φόρτο εργασίας αφού δώσανε μερικές γενικόλογες οδηγίες.... το manual του modem αναφέρει μόνο Win95/98/NT και δεν μπορώ να βγάλω άκρη-ο φίλος έχει αγγλικά WinXP...το μόνο που έχω καταλάβει είναι οτι πρέπει αρχικά να κάνει ρυθμίσεις PPoA to PPTP relaying...κάνω "δημιουργία νέας σύνδεσης" και επιλέγω VPN...μπορεί κάποιος να δώσει αναλυτικές οδηγίες εξ αρχής???
Ο φίλος έχει κάνει αίτηση επίσης στη Τellas σήμερα το πρωι και του δώσανε έναν κωδικό...username δεν χρειάζεται???

OrViG
23-09-03, 14:18
Ο κωδικός είναι για χρήση στο http://go.tellas.gr ! Εκεί θα το βάλεις και μετά θα δηλώσεις εκεί username, password κτλ! Την πρώτη φορά θα κάνεις login με username "guest@tellas.gr" και password "tellas" ! Με τον τρόπο αυτό αποκτάτε προσβαση στο http://go.tellas.gr !

Πράγματι με VPN connection θα γίνει, θα βάλεις την IP του modem αφού πρώτα έχεις μπεί στο web interface του modem και έχεις φτιάξει την κατάλληλη entry στην επιλογή phonebook.

Καλύτερα όμως μετατρέψτε το modem στην PRO έκδοση, δείτε οδηγίες στο http://www.petri.co.il ! Θέλει λίγο σκάψιμο δεν θυμάμαι το ακριβές link.

Eλπίζω να βοήθησα!

XTCgr
23-09-03, 15:11
... αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι οι ρυθμίσεις του modem απο το web interface αυτού...μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις?
..επίσης βρήκα αυτό τo link στη tellas http://www.tellas.gr/site/front_end/index_tellas.jsp με χρήσιμες οδηγίες

ermis333
23-09-03, 15:37
Πήγαινε εδώ http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSpeedTouchHome.htm

και απλά άλλαξε τα συνθηματικά της ΟΤΕΝΕΤ με αυτά της Tellas εν ανάγκη πάρε τηλ. το 13800 (πώς και δεν πήρες ακόμα την τεχνική υποστήριξη της Tellas)

XTCgr
23-09-03, 18:04
....θα τρελαθώ σήμερα...δοκίμαζα ip sto web interface και άλλαξα την default...μετά από λίγο προσπαθώ να ξαναμπώ στο web interface...τίποτα, ε, δεν χάθηκε ο κόσμος reset to defaults με το "reset κουμπί"...με τίποτα...μέσω command prompt πάλι τίποτα...τι στο διάολο συμβαίνει!!! :evil: δεν μπορώ να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις!!! arghhhh :evil:

OrViG
23-09-03, 23:10
Μήπως η κάρτα δικτύου του Η/Υ σου δεν έχει ρυθμιστεί manually στο ίδιο subnet με το modem??

Επίσης για να του αλλάξεις το IP δοκίμασε την λειτουργία Ping-of-Life που περιγράφεται στο manual.

Πάντως η OTENET περιγράφει πολύ αναλυτικά τη διαδικασία σύνδεσης (πως το έπαθε??)

Νομίζω πάντως πως οι ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου δημιουργούν το πρόβλημα σου. Αν όχι μήπως έχεις κάποιο τρελαμένο firewall?? Επίσης κάνε και reset στα ΧΡ δεν ξέρεις τι γίνεται... Πάντα μπορεί να είναι ελλατωματικό το modem ίσως και για αυτό οι ΟΤΕτζήδες να το "πασάρρανε" στο φίλο σου βιαστικά...

Σε κάθε περίπτωση αν ο φίλος σου δεν έκανε το λάθος να υπογράψει χαρτί του ΟΤΕ που να λέει οτι η εγκατάσταση έγινε τότε (α) να τους πάρετε τηλ. να ξανάρθουν ή (β) να πάτε στο κατάστημα του OTE και να ζητήσετε να μην χρεωθούν τα 50 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ της εγκατάστασης αφού αυτή δεν πραγματοποιήθηκε... Αν σας το αρνηθούν κάντε μια αίτηση προς τον ΟΤΕ (έχουν ένα "υπηρεσιακό" έντυπο) λέγοντας πως δεν έχουν τίποτα υπογεγραμμένο και έτσι είναι υποχρωμένοι να σας απαντήσουν γραπτώς...

XTCgr
24-09-03, 00:18
με το Ping of life τίποτα...γενικότερα όταν κάνω ping παίρνω "request timed out"
όταν είχα αλλάξει ip στο web interface ίσως να άλλαξα και subnet mask... η κάρτα δικτύου είναι στο 255.255.255.0....πως μπορώ να αλλάξω to subnet του modem...κανονικά με το reset button τα πάντα δεν θα έπρεπε να γυρίσουν στα default???...τίποτα δεν γίνεται, ping και ξαναping συνέχεια "request timed out"
.....με το Norton internet security δεν είχα πρόβλημα,ήταν ενεργοποιημένος και δούλευα κανονικά στο web interface του modem,θα ξαναδοκιμάσω με αυτό πλήρως disabled....
οι οδηγίες της otenet είναι άψογες αλλά είχε ήδη γίνει η μαλ*#@α!!! γκαντεμιά!!!

momo
24-09-03, 04:47
den mporw na katalabw pliros to giati ala to norton troei katei kolimata me http search meta to telefteo update kai den anigi orismenes selides malon tha kaneis doulia me klisto to norton

OrViG
24-09-03, 08:16
Συμφωνα με το manual του modem το reset κάνει reset και την IP address του modem... περίεργο αφού το modem πρέπει να έχει γυρίσει στην 10.0.0.38 πολλές φορές τώρα...

Δεν το πας σε άλλο υπολογιστή να δούμε τι κάνει?? Και επίσης να είσαι σίγουρος ότι (α) η κάρτα δικτύου έχει ρυθμιστεί στατικά στο ίδιο subnet π.χ. 10.0.0.115 και (β) κάνεις το Ping-of-life σωστά. Απο ότι καταλαβαίνω το Ping-of-Life ξεκινά με το modem κλειστό και το κάνεις power on κατά τη διάρκεια του ping...

Αν και σε άλλο υπολογιστή μία από τα ίδια, πίσω στον OTE...

XTCgr
24-09-03, 11:58
...καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια σας..η λύση ήταν πολύ απλή...orvig είχες δίκαιο...όταν είχα αλλάξει το ip του modem άλλαξα και την subnet αυτού...αλλά δεν άλλαξα την subnet του LAN...αλλάζοντας τη subnet του LAN μετά από δοκιμές (αφού δεν θυμόμουνα τι subnet είχα βάλει στο modem-αποδείχθηκε οτι είχα δώσει 255.0.0.0) μπόρεσε και pingare οπότε γεμάτος χαρά μπήκα στο web interface tou modem και τελείωσα τις ρυθμίσεις βάσει του οδηγού της Otenet(με ρυθμίσεις της Tellas)...τέλος καλά-όλα καλά...ο φίλος κατεβάζει με 40Kb/sec apo flashget... άντε να δω πότε θα έρθει και η δικιά μου σύνδεση!

OrViG
24-09-03, 16:55
Και εγώ τη σύνδεσή μου περιμένω και μάλιστα με το ίδιο modem! Ελπίζω να μην περιμένω πάρα πολύ αλλα όλοι ξέρουμε την απάντηση σε αυτό :D !!! Χαίρομαι που βοήθησα και καλά downloads!!!

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.