PDA

Επιστροφή στο Forum : ΡΥΘΜΙΣΗ FRITZBOX ΓΙΑ DSL ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΣΩ VOIPDISCOUNT



katerinasp78
17-04-08, 18:40
Γεια σας . Έχω βάλει ΟΤΕ CONNX 1024 και αγόρασα το Fritzbox wlan 7050 το ασύρματο μένω Αθήνα και θέλω να το ρυθμίσω ώστε να συνδεσω μέσω lan το laptop μου και να μπαίνω στο ίντερνετ αλλά θέλω επίσης να συνδέσω στο Fritzbox μια τηλεφωνική συσκευή και να κάνω δωρεάν αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα μέσω voipdiscount . Θα ήθελα κανείς να με βοηθήσει να το ρυθμίσω. Δεν το έχω βάλει ακόμα σε λειτουργία το Fritzbox γιατί μη το χαλάσω.

maxorfo
17-04-08, 21:19
Χρειάζεσαι τις ρυθμίσεις ειδικά για το Voipdiscount ή και εκείνες για να βγεις στo Internet?

katerinasp78
17-04-08, 21:40
Δεν ξέρω ούτε ρυθμισεις για το ίντερνετ ούτε για το τηλέφωνο τίποτα δε ξέρω

maxorfo
17-04-08, 23:24
Ξεκινώ από το Internet και αν όλα πάνε καλά σου λέω και για την τηλεφωνία.

Υποθέτω ότι το Laptop θα το συνδέσεις ενσύρματα και όχι ασύρματα.
Βάζεις το 7050 στην πρίζα.
Συνδέεις το καλώδιο LAN στη LAN 1 θύρα του 7050 και στην αντίστοιχη θύρα LAN του Laptop.
Περιμένεις λίγο ώστε το Laptop να δει το ρούτερ και ν' αποκτήσει επαφή.
Ανοίγεις τον IE και πληκτρολογείς http://192.168.178.1
Πρέπει να σε βγάλει στην πρώτη σελίδα (overview) του Web Interface του 7050.
Από το μενού που βρίσκεται αριστερά πηγαίνεις settings - system - expert mode. Στη σελίδα που θ' ανοίξει τσεκάρεις το Show expert settings και σώζεις πατώντας apply.
Από το μενού στ' αριστερά και πάλι πηγαίνεις settings - Internet - Account information.
Στη σελίδα που θ' ανοίξει επιλέγεις και συμπληρώνεις ό,τι φαίνεται στα screenshot που επισυνάπτω (είναι από την ίδια σελίδα, αλλά δεν χωρούσε ολόκληρη και την ανέβασα σε δύο δόσεις).
Μόνο που στα πεδία username και password θα συμπληρώσεις αυτά που έχεις από το conn-x.
Πατάς apply για να σώσεις.
Συνδέεις το καλώδιο που έρχεται από την πρίζα του ΟΤΕ και μέχρι μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο στο παληό σου μόντεμ/ρούτερ) στην θύρα του 7050 που γράφει DSL. Το πλάτος που έχει η φίσα του καλωδίου θα είναι μικρότερο από το πλάτος της θύρας ADSL του 7050, αλλά αυτό μη σε παραξενέψει. Κεντράρει εύκολα και κουμπώνει κανονικά.
Θα περιμένεις λίγο μέχρι να σταθεροποιηθεί η άκριανή αριστερή λυχνία του 7050. Όταν γίνει αυτό το ρούτερ έχει συγχρονίσει και πρέπει να έχεις και Internet.
Δοκίμασε να δούμε αν μέχρι εδώ θα πάνε όλα καλά και πες νεότερα.

34598

34599

katerinasp78
18-04-08, 14:36
Έκανα αυτά που μου είπες αλλά ανάβει μόνο το power τίποτα αλλο και δεν έχω ίντερνετ.

maxorfo
18-04-08, 14:40
To power ανάβει σταθερά ή αναβοσβήνει και μετά από λίγο σταθεροποιείται?

katerinasp78
18-04-08, 14:41
Το power ανάβει σταθέρα δεν αναβοσβήνει

maxorfo
18-04-08, 14:47
Άρα το ρούτερ έχει συγχρονίσει στη γραμμή, οπότε πάμε στο λογαριασμό (Internet account).
Στη σελίδα του Internet Account, συγκεκριμένα στο κάτω- κάτω μέρος του δεύτερου screenshot που φαίνεται πιό πάνω, τσέκαρε το "Detect all ATM settings automatically" αντί του "Define ATM settings manually".

Rempetis
18-04-08, 14:54
Μήπως είναι ρυθμισμένο σε άλλο gateway στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου?
Πήγαινε εκει και στο πρωτόκολο internet TCP/IP βαλτο να παίρνει αυτόματα IP Address ή βάλε IP 192.168.178.2 subnet mask 255.255.255.0 και default gateway 192.168.178.1
Prefered DNS θα βαλεις το ιδιο δλδ 192.168.178.1

katerinasp78
18-04-08, 15:09
Στο πίνακα ελέγχου τι διαλέγω για να δω αυτά που είπες ?

........Auto merged post: katerinasp78 added 5 Minutes and 25 Seconds later........

maxodo εκανα αυτο που ειπες παρακατω ?

Rempetis
18-04-08, 15:10
Συνδέσεις Δικτύου
Δεξι κλικ στην Τοπική σύνδεση που αντιστοιχεί στην κάρτα δικτύου-->Ιδιότητες
Στην καρτέλα Γενικά διπλό κλικ στο Πρωτόκολο Internet (TCP/IP)

katerinasp78
18-04-08, 15:12
Άρα το ρούτερ έχει συγχρονίσει στη γραμμή, οπότε πάμε στο λογαριασμό (Internet account).
Στη σελίδα του Internet Account, συγκεκριμένα στο κάτω- κάτω μέρος του δεύτερου screenshot που φαίνεται πιό πάνω, τσέκαρε το "Detect all ATM settings automatically" αντί του "Define ATM settings manually".

μετα ?

........Auto merged post: katerinasp78 added 2 Minutes and 52 Seconds later........

παιδιά μη τα κάνουμε σκατά όμως ε ? και μπλεχτούμε ένα ένα βήμα .

maxorfo
18-04-08, 15:26
Έγινε τίποτα με το Internet?
Μην ξεχνάς κάθε φορά να πατάς το apply.

Aν δεν έγινε τίποτα, επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος που αναφέρει πιό πάνω ο Rempetis.
Από το control panel πηγαίνεις στο network and Internet connections και ανοίγεις το Network connections.
Πατάς Local Area Connection και κατεβαίνοντας τη λίστα που εμφανίζεται επιλέγεις Internet Protocol (TCP/IP).
Κάνεις διπλό κλικ πάνω του (ή εναλλακτικά πατάς properties).
Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα tabs General και Alternate Configuration. Στο πρώτο τσεκάρεις τα "Obtain an IP address Automatically" και "Obtain DNS server automatically" και στο άλλο κοιτάς να είναι τσεκαρισμένο το "Automatic Private IP Address".

katerinasp78
18-04-08, 15:35
Λοιπόν πήγα εκεί που μου είπες και έχει πρωτόκολλο ίντερνετ έκδοση 6 tcp και είναι επιλεγμένη αυτόματη στις ιδιοτητες και έχει και πρωτόκολλο ίντερνετ έκδοση 4 tcp και είναι και εκεί επιλεγμένη αυτόματη

........Auto merged post: katerinasp78 added 1 Minutes and 52 Seconds later........


Έγινε τίποτα με το Internet?
Μην ξεχνάς κάθε φορά να πατάς το apply.

Aν δεν έγινε τίποτα, επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος που αναφέρει πιό πάνω ο Rempetis.
Από το control panel πηγαίνεις στο network and Internet connections και ανοίγεις το Network connections.
Πατάς Local Area Connection αι κατεβαίνοντας τη λίστα που εμφανίζεται επιλέγεις Internet Protocol (TCP/IP).
Κάνεις διπλό κλικ πάνω του (ή εναλλακτικά πατάς properties).tabs
Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα tabs General και Alternate Configuration. Στο πρώτο τσεκάρεις τα "Obtain an IP address Automatically" και "Obtain DNS server automatically" και στο άλλο κοιτάς να είναι τσεκαρισμένο το "Automatic Private IP Address".

οκ τα έκανα αυτά αλλά δεν έχω ίντερνετ

........Auto merged post: katerinasp78 added 2 Minutes and 45 Seconds later........


Άρα το ρούτερ έχει συγχρονίσει στη γραμμή, οπότε πάμε στο λογαριασμό (Internet account).
Στη σελίδα του Internet Account, συγκεκριμένα στο κάτω- κάτω μέρος του δεύτερου screenshot που φαίνεται πιό πάνω, τσέκαρε το "Detect all ATM settings automatically" αντί του "Define ATM settings manually".

μηπως εχεις msn ?

........Auto merged post: katerinasp78 added 3 Minutes and 53 Seconds later........


Έγινε τίποτα με το Internet?
Μην ξεχνάς κάθε φορά να πατάς το apply.

Aν δεν έγινε τίποτα, επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος που αναφέρει πιό πάνω ο Rempetis.
Από το control panel πηγαίνεις στο network and Internet connections και ανοίγεις το Network connections.
Πατάς Local Area Connection και κατεβαίνοντας τη λίστα που εμφανίζεται επιλέγεις Internet Protocol (TCP/IP).
Κάνεις διπλό κλικ πάνω του (ή εναλλακτικά πατάς properties).
Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα tabs General και Alternate Configuration. Στο πρώτο τσεκάρεις τα "Obtain an IP address Automatically" και "Obtain DNS server automatically" και στο άλλο κοιτάς να είναι τσεκαρισμένο το "Automatic Private IP Address".

πήγα εκεί που μου είπες και έχει πρωτόκολλο ίντερνετ έκδοση 6 tcp και είναι επιλεγμένη αυτόματη στις ιδιοτητες και έχει και πρωτόκολλο ίντερνετ έκδοση 4 tcp και είναι και εκεί επιλεγμένη αυτόματη

maxorfo
18-04-08, 15:40
Δες τα ΠΜ σου.

katerinasp78
18-04-08, 15:41
Δες τα ΠΜ σου.

τι σημαίνει ΠΜ ?

CORDOBAN
18-04-08, 15:46
P.M. (private message) (προσωπικα μυνηματα)

maxorfo
18-04-08, 15:46
Προσωπικά Μηνύματα.
Υπάρχει λink στο προφίλ σου, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του forum

stefotaf
29-05-08, 11:36
Γεια σας παιδια,
Μια βοήθεια παρακαλώ σχετικά με το fritz fon box (το πολύ παλιό με την μία lan),έχω
λογαριασμό στο voipdiscount αλλά δεν μπορώ να ρυθμλισω όταν με καλούν να χτυπούν
όλες οι συσκεύες τηλεφώνων.Δυστηχώς δεν έβγαλα άκρη,καθώς δεν ξέρω πολά πράγματα.......

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


;) :)

maxorfo
29-05-08, 18:31
Από το Overview πηγαίνουμε Settings - Telephony - Extensions και στο overview πατάμε το κουμπί του κάθε Fon, για edit.
Τσεκάρουμε το React to all numbers, στο πεδίο Number of the extension διαλέγουμε τον αριθμό του σταθερού μας και στο αμέσως από κάτω πεδίο, Additional numbers, διαλέγουμε το όνομα ή αριθμό, που έχουμε δώσει στο voipdiscount. Πατάμε apply για να σώσουμε.
Προϋποτίθεται ότι στο άλλο tab του overview (στο Telephony - Extensions πάντα), το Fixed-Line numbers, έχουμε καταχωρίσει τον αριθμό του σταθερού μας.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.