Επιστροφή στο Forum : Τα online videos απειλούν το Internet;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσα πολλά είναι τα videos που κυκλοφορούν στο internet. Μήπως όμως είναι πάρα πολλά? "Ναι" θα απαντήσει η ΑΤ&Τ σε αυτό το ερώτημα.
Σε ομιλία του στο Λονδίνο στα τέλη του μηνός, o Jim Cicconi, Vice President of legal affairs της ΑΤ&Τ, είπε πως η τρομακτική άνθηση που γνωρίζουν τα online videos θα καταναλώσει όλο το διαθέσιμο bandwidth του internet μέσα σε 2 χρόνια.
Σύμφωνα με τον κύριο Cicconi, αυτή τη στιγμή τα videos καταναλώνουν έως και το 30% της κίνησης του internet και μέσα σε 2 χρόνια αναμένεται να φτάσουν το 80%. Εάν στο παραπάνω προσθέσουμε και την διακίνηση high definition video που έχει από 7 έως 10 φορές μεγαλύτερες ανάγκες σε bandwidth, τότε έχουμε την απόλυτη συνταγή της κατάρρευσης. Και ο κύριος Cicconi δεν είναι ο μόνος που εκφράζει τέτοιες προβλέψεις για μια αναπόφευκτη αύξηση της ροής δεδομένων στο internet.
Στις Η.Π.Α. υπάρχουν δύο αναφορές που ρίχνουν φως στο πιθανό πρόβλημα που ορίζουν ως "exaflood". Η λέξη αυτή απλά σηματοδοτεί την στιγμή όπου η κίνηση στο internet θα ξεπεράσει το ένα exabyte. Ένα exabyte είναι ένα σχεδόν ανυπολόγιστο ποσό δεδομένων. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, υπολογίζεται πως σε πέντε exabytes μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες τις λέξεις που χρησιμοποίησαν ποτέ οι άνθρωποι.
Σε αυτήν την αναφορά που ονομάζεται "The Exabyte Era" (H Eποχή του Exabyte), η Cisco, η οποία είναι εταιρία κατασκευής δικτυακών προϊόντων, προβλέπει ότι μέχρι το 2011 περισσότερα από 12 exabytes δεδομένων θα διακινούνται μέσω του internet σε μηνιαία βάση. Εκείνη την περίοδο το 30% της κίνησης θα είναι από video και άλλο ένα 43% θα είναι από χρήστες που ανταλλάζουν videos και άλλα αρχεία από τα peer-to-peer δίκτυα. Η Cisco όμως υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Στην πρώτη κιόλας γραμμή της αναφοράς της διαβάζουμε: "Το internet δεν θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του streaming video".
O καθηγητής Andrew Odlyzko, ένας από τους λίγους ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με την ανάπτυξη της κίνησης του internet λέει πως τέτοιες προβλέψεις για την κατάρρευση του Internet γίνονται πολύ πιο συχνά από όσο θα έπρεπε.
"Είναι μια ιδέα που επανέρχεται πολύ συχνά, αλλά δεν πιστεύω οτι πρέπει να ανησυχούμε", δηλώνει ο καθηγητής. Οι έρευνές του τον κάνουν να πιστεύει ότι η κίνηση του internet θα αυξηθεί κατά 50 με 60 τοις εκατό μέσα στα επόμενα χρόνια, πρόβλεψη που συμμερίζεται και η Cisco στην αναφορά της.
"Είναι ένας γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης αλλά μπορούμε να τον διαχειριστούμε".
Πλήρες άρθρο: BBC (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7370956.stm)
Καλά, κάπου μισό exabyte πρέπει να έχω κατεβάσει μόνο εγώ!:p
ολο κινδυνολογιεs και π@π@ρολογιεs!κατι θετικο δεν εχουν να πουνε?
To πρόβλημα είναι υπαρκτό , αλλά υπάρχουν λύσεις, οι πάροχοι να κάνουν mirror sites, να χτίσουν multicast δίκτυα.
Αλλά αντί των παραπάνω οι πάροχοι προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να δημιουργήσουν το ιντερνετ πολλαπλών ταχυτήτων με διαφορετικές τιμές βέβαια.
Βύρων.
Ενα upgrade να κανει το youtube στο screen size / resolution, παπαλα το internet :p
Εντωμεταξυ ολοι αυτοι οι ειδικοι που μετρανε την κινηση λενε "videos τοσο", "p2p τοσο". Ενω παρα πολυ υλικο στα p2p ειναι video. Γενικα το video κανει dominate την κινηση. Προσωπικα πιστευω οτι με την αυξηση στο HD που πολλαπλασιαζει τα μεγεθη, το 2.5Χ σε 3 χρονια (2008-2011) ειναι υπερσυντηρητικη προβλεψη.
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας από τον κύριο Τζίμη της ΑΤ&Τ, ακούς εκεί κατάρρευση του internet...
Χρειάζονται αναβαθμίσεις των δικτύων και όχι κινδυνολογίες !
ikaros2006
30-04-08, 11:54
Δακρύσαμε τώρα...
Ειχα ακουσει οτι το web2 θα βελτιωσει σε καποιο βαθμο τα πραματα αλλα δν ειμαι και σιγουρος.Οτι το εχουμε παρακανει ειναι αληθεια αλλα αφου ολοι οι δικτιαδες ειναι τοσο γατονια γτ δν το προβλεψαν?Στο τελος θα μας βαλουν να πληρωσουμε προστιμα επειδη μπαινουμε στο youtube.Ελεος.Προσωπικα επειδη εχω πολλες ωρες ανοιχτο το internet καθομαι και ακουω απο κει τα videoclip για να μν γινω και εγω ενας απο τους εκκατομυρια πειρατες που κατεβαζουν παρανομα μουσικη.Δλδ προτιμανε να τα κατεβαζω??Μια σωστη λυση για μενα θα ηταν να βλεπουμε free τα video και επι πληρωμη τα αντιστοιχα hd video και τα λεφτα αυτα να πηγαινουν στη συντηρηση του δικτιου.Αλλα τωρα που το σκεφτομαι μολις χτυπησε το ξυπνητηρι:p
Πωπω 1 παρόμοια είδηση τον μήνα βγαίνει, με κινδυνολογίες....
Δε θα σταματήσουν να το κάνουν μέχρι να μας πείσουν.
Το θέμα είναι ότι μιλάει για το διαθέσιμο bandwith που υπάρχει τώρα. Με τις επενδύσεις που γίνονται κάθε τρεις και λίγο και με τις αναβαθμίσεις, το διαθέσιμο bandwith θα αυξηθεί και άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα...
ένα chitube να φτιάξουν οι Κινέζοι για να μη χαλάει το δικό μας bandwith, μιας και αυτοί αυξάνονται εκθετικά και όλα μέλι γάλα :p
Καλό είναι που βγάζουν τέτοια άρθρα οι επιστήμονες, για να τρομάξουν τις εταιρίες και να τις αναγκάσουν να περάσουν οπτικές ίνες παντού.
By the way, κάποτε είχαμε μόνο κείμενο, μετά μπήκαν οι εικόνες, μετά ο ήχος, μετά τα χαμηλής ανάλυσης video, πλέον φτάσαμε στο HD. Αναρωτιέμαι ποιά εφαρμογή θα είναι ο επόμενος φόβος και τρόμος.
kostas_seito
30-04-08, 13:16
Καλά τους ξέρουμε αυτούς τους τύπους, είναι οι ίδιοι που λέγανε το 1980 ότι μέσα σε 30 χρόνια θα τελειώσει το πετρέλαιο και όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά ζει και βασιλεύει και την τσέπη μας ταλαιπωρεί.
Καλά, κάπου μισό exabyte πρέπει να έχω κατεβάσει μόνο εγώ!:p
Φίλε μου, απλά ήθελα να σου πω πως έκανα κλικ στο link που είχες (Μαθε πόσο πλουσιος είσαι)
και οφείλω να σου ομολογήσω πως -καταρχήν- μου έφτιαξες την διάθεση. :)
Την σκέψη για τους ανθρώπους που υποφέρουν την έχω πάντα και προσπαθώ όποτε μπορώ να συνεισφέρω. Απλά δεν περίμενα πως είμαι τόσο ψηλά :smoke: στην παγκόσμια κλίμακα πλούτου. :clap: Πολύ καλό (θα βάλω οπωσδήποτε το bannerακι τους στο blog μου.
Βασικά αυτό που δεν αναφέρει το άρθρο είναι πόσο καλώδιο (ή ίνες) που είναι ήδη στρωμένο (και αποτελεί το μεγάλο κόστος της επένδυσης) είναι ανενεργό/σκοτεινό.
Κοινώς, αρκεί απλώς να τοποθετηθούν μερικά μηχανήματα στις άκρες των καλωδίων αυτών, και αμέσως θα έχουμε ένα αρκετά μεγάλο (υποθέτω) "άνοιγμα" στο bandwidth.
Μέχρι και εδώ στην Ελλάδα έχουμε ανεναργά καλώδια/ίνες... :what:
megahead13
30-04-08, 15:06
Και κάποιοι κάποτε έλεγαν πως αν δε βγουν αληθινοί ως προς την κατάρρευση του ιντερνέτ, θα φάνε μπροστά στο κοινό τα άρθρα τους. Και τα έφαγαν... :twisted: Οι πιο παλιοί θα θυμούνται για τι ακριβώς μιλάω... :whistle:
Και κάποιοι κάποτε έλεγαν πως αν δε βγουν αληθινοί ως προς την κατάρρευση του ιντερνέτ, θα φάνε μπροστά στο κοινό τα άρθρα τους. Και τα έφαγαν... :twisted: Οι πιο παλιοί θα θυμούνται για τι ακριβώς μιλάω... :whistle:
Χμ, υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο κάπου; Δεν θυμάμαι κάτι, μάλλον δεν είμαι αρκετά παλιός :p
megahead13
30-04-08, 15:22
Δε θυμάμαι ποιος ήταν. Ήταν καμιά δεκαριά χρόνια πιο πίσω... Τη βοήθεια του κοινού παρακαλώ! :p
Η λύση είναι απλή: ογκοχρέωση. Όποιος θέλει να κατεβάζει ταινίες κ.α. ας πληρώσει και κάτι για να χρηματοδοτήσει και τις ανάλογες επενδύσεις. Το ρεύμα που για να παραχθεί σε παραπάνω ποσότητες χρειάζεται επενδύσεις, δεχόμαστε να το πληρώνουμε ανάλογα με τη χρήση - κανείς δεν έχει θέσει θέμα ίδιου παγίου για όλους.
Γιατί να μην πληρώνουμε ανάλογα το internet ; Και τελικά γιατί να επυβαρυνθούν ΟΛΟΙ οι χρήστες το ίδιο για επενδύσεις που αφορούν το πρόβλημα που δημιουργείται από ένα μέρος τους;
Η λύση είναι απλή: ογκοχρέωση. Όποιος θέλει να κατεβάζει ταινίες κ.α. ας πληρώσει και κάτι για να χρηματοδοτήσει και τις ανάλογες επενδύσεις. Το ρεύμα που για να παραχθεί σε παραπάνω ποσότητες χρειάζεται επενδύσεις, δεχόμαστε να το πληρώνουμε ανάλογα με τη χρήση - κανείς δεν έχει θέσει θέμα ίδιου παγίου για όλους.
Γιατί να μην πληρώνουμε ανάλογα το internet ; Και τελικά γιατί να επυβαρυνθούν ΟΛΟΙ οι χρήστες το ίδιο για επενδύσεις που αφορούν το πρόβλημα που δημιουργείται από ένα μέρος τους;
Ποιο πρόβλημα; :whistle:
Νομίζω πως αυτοί οι πουλημέ... ε... αρθρογράφοι τέτοια ακριβώς αντίδραση ήθελαν να προκαλέσουν...
Δν νμζ οτι το να εφαρμοστει σε ολα ογκοχρεωση θα λυσει το προβλημα.Το θεμα ειναι ο κοσμακης να ασχοληθει με το διαδικτιο και οχι να απομακρυνθει.Ετσι και αλλιως ειμαστε χαμηλα σαν χωρα στον τομεα αυτο αν μπει κια η ογκοχρεωση θα γινουμε αφρικη.Στην τελικη εγω εχω κανει το νετ αναποσπαστο κομματι των σπουδων μου βρισκοντας tutorials και τα σχετικα.Οπως ειπα παραπανω αν σε ορισμενα παραματα που τρωνε bandwidth βαλουν χρεωσεις οπως στα full με τα trial προγραματα τοτε θα στρωσουν τα πραματα,πιστευω
Σορυ για τα ορθογραφικα αλλα γραφω με το keyboard στα ποδια:)
Ναι μεν, αλλά...
Στην εποχή που το broadband θα χρησιμοποιείται παντού και από ολοένα και περισσότερες συσκευές, αν πας να χρεώσεις ανάλογα με τον ογκο νομίζω πας να κατεδαφίσεις την οικονομία. Και επειδή η οικονομία συνήθως βρίσκει μόνη της τη λύση, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει,
"οκ broadband χωρίς ογκοχρέωση από μένα, αλλά θα χρησιμοποιείτε τις τάδε δικές μου υπηρεσίες αντί του ανταγωνισμού" και θα γυρίσουμε σιγά-σιγά στα ίδια.
Αν θέλουμε αλλαγή φιλοσοφίας ας πάμε σε dedicated bandwidth, ώστε ο καθένας να έχει ακριβώς αυτό που πληρώνει και ας το χρησιμοποιεί όσο θέλει (ξέρω πως κοστίζει πολύ στους παρόχους, αλλά αφού είπα να φιλοσοφίσω :))
Επί του θέματος τώρα, νομίζω πως τα video θα προσαρμόζονται στο διαθέσιμο bandwidth και όχι το αντίστροφο - άρα δύσκολα να υπάρξει αυτό το πρόβλημα.
Επί του θέματος τώρα, νομίζω πως τα video θα προσαρμόζονται στο διαθέσιμο bandwidth και όχι το αντίστροφο - άρα δύσκολα να υπάρξει αυτό το πρόβλημα.
Εγω το βλεπω ως εξης: Οσο τα δικτυα δεν αναβαθμιζονται επαρκως (με βιωσιμες οικονομιες) και υπαρχουν ελλειψεις (τεχνητες ή μη) τοσο θα τιθεται θεμα "heavy users", "video downloaders", ογκοχρεωσεων, traffic shaping ή net neutrality issues κτλ κτλ.
Μου σηκωθηκαν τα πουπουλα λεμε :whistle:
Η ογκοχρέωση δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. 0,5€ το gigabyte θα ήταν υπεραρκετό και θα καθιστούσε το μαζικό κατέβασμα ταινιών σε DVD ασύμφορο. Έτσι θα αποφεύγαμε και τεχνικές του τύπου "βάζω traffic shapping για να φορτώσω σε άλλους όσους κατεβάζουν πολύ".
Εγώ έχω πιάσει εως 20GB το μήνα συνολικά upload/download, οπότε θα με συνέφερε.....
Οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις για bandwidth αυτο ειναι προς οφελος των χρηστων του διαδικτυου.
Καλυτερα δικτυα και ταχυτητες απο τους ISP, μεγαλυτερες και φθηνοτερες χωρητικοτητες στα μεσα αποθηκευσης, πιο δυνατοι αλογοριθμοι κωδικοποιησης βιντεο, πιο δυνατο και φθηνοτερο hardware.
Η ογκοχρέωση δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. 0,5€ το gigabyte θα ήταν υπεραρκετό και θα καθιστούσε το μαζικό κατέβασμα ταινιών σε DVD ασύμφορο. Έτσι θα αποφεύγαμε και τεχνικές του τύπου "βάζω traffic shapping για να φορτώσω σε άλλους όσους κατεβάζουν πολύ".
Εγώ έχω πιάσει εως 20GB το μήνα συνολικά upload/download, οπότε θα με συνέφερε.....
Πλάκα μας κάνεις? 0,5€ το GB?:scared:Θες να ανεβάσω screenshot απο το dumeter να μου πεις πόσα σπίτια θα έπρεπε να πουλήσω για να τα πληρώσω?:rolleyes:
Αν κάνανε ποτέ κάτι τέτοιο θα γέμιζε όλη η Ατιική με πιάτα που θα κοιτάνε το ένα το άλλο!:lol:
........Auto merged post: psolord added 2 Minutes and 7 Seconds later........
Φίλε μου, απλά ήθελα να σου πω πως έκανα κλικ στο link που είχες (Μαθε πόσο πλουσιος είσαι)
και οφείλω να σου ομολογήσω πως -καταρχήν- μου έφτιαξες την διάθεση. :)
Την σκέψη για τους ανθρώπους που υποφέρουν την έχω πάντα και προσπαθώ όποτε μπορώ να συνεισφέρω. Απλά δεν περίμενα πως είμαι τόσο ψηλά :smoke: στην παγκόσμια κλίμακα πλούτου. :clap: Πολύ καλό (θα βάλω οπωσδήποτε το bannerακι τους στο blog μου.
:lol: Για αυτό το έβαλα. Παρηγοριά στον άρρωστο....!:lol:
Φαντάσου φίλε μου τι φτώχια υπάρχει στον κόσμο!:evil:
Υπάρχει πάντως και σχετική δημοσκόπηση στο adslgr.com, όπου φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών καλύπτεται πλήρως με 300GB το μήνα.
Εγώ άνετα θα δεχόμουν να βάλουν περιορισμό κίνησης στα 300 GB για τα οικιακά πακέτα, για αυτά δηλαδή που πληρώνουμε κάτω από 25 ευρώ για το ADSL.
Θεωρώ ότι όποιος θέλει να διακινεί περισσότερα από 300 GB/μήνα πρέπει να πληρώνει premium πρόσβαση.
Και υπόψιν, αυτό με τα σημερινά δεδομένα. Στο μέλλον μπορεί να γίνει 400 ή 500 GB, ή και 1 TB.
Aπό την άλλη, διαφωνώ 100% με τη λογική των ογκοχρεώσεων. Σε μια εποχή που τα πάντα θα είναι on-line (ακόμα και ο φούρνος μικροκυμάτων μας), κάτι τέτοιο απλά θα ήταν πηγή πολλών απρόοπτων... εγκεφαλικών.
Ακριβώς για αυτό βγαίνουν αυτά τα άρθα, σε πείθουν για υποτιθέμενο πρόβλημα -τσιμπάς- και σου δίνουν την λύση που πρότεινες και τους λες και ευχαριστώ κι απο πάνω που το έλυσαν....
Πριν από μερικές εβδομάδες, το σοβαρό site Arstechnica είχε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση που κατέρριπτε την χιλιοειπωμένη καταστροφολογία για την "επικείμενη υπερφόρτωση του internet". Αν μπορέσω να ξεθάψω το link από την cache μου θα το στείλω στο thread σε επόμενο μήνυμα..
Πριν από μερικές εβδομάδες, το σοβαρό site Arstechnica είχε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση που κατέρριπτε την χιλιοειπωμένη καταστροφολογία για την "επικείμενη υπερφόρτωση του internet". Αν μπορέσω να ξεθάψω το link από την cache μου θα το στείλω στο thread σε επόμενο μήνυμα..
Επειδη εχω ζησει την εποχη που το Ιντερνετ ως συνολο σερνοτανε με την εκρηξη του web, των εικονων, των .mpeg video και των ftp sites - σε σχεση με το κειμενο το οποιο ηταν πιο "συνηθισμενο", δε θεωρω αδυνατο να το ξαναζησουμε - αυτη τη φορα με την εκρηξη σε HD videos.
Η διαφορα ειναι οτι τοτε, το συρσιμο ηταν το order of the day. Σημερα δεν ειναι και ισως να μη γινει οχι γιατι υπαρχει επαρκεια bandwidth αλλα γιατι μας εχουνε ταραξει στα caps. Μη βλεπετε στην Ελλαδα που ειμαστε ακομα unlimited. Στις 21 (τοσες ξερω, και οχι 20 που λεει το λινκ που θα παραθεσω πιο κατω) απ'τις 30 χωρες του ΟΟΣΑ υπαρχουν bandwidth caps με μεσο ορο τα 21GB/μηνα, μετα απ'τα οποια υποβιβαζεσαι σε ταχυτητες 86 kbps. :rofl:
http://www.fiberevolution.com/2008/03/ruminations-abo.html
1. Bit caps have appeared in 20 of the 30 OECD countries and that number is growing.
2. The average bitcap size is 21 GB of traffic per month. (DSL = 16, Cable = 28, Fibre = 85 and wireless = 14).
3. There are no caps among the offers surveyed in FI, FR, DE, IT, JP, KR, NL, NO, SE, and the US.
4. All offers had caps in AU, BE, CA, NZ
5. When you hit the cap, 29% of the firms surveyed will drop your speeds to an average of 82 kbit/s for the rest of the month.
6. When you hit the cap, 71% of the firms will instead charge an average of USD 33 per additional GB of traffic.
On that last point, you don't want to download season 1 of "LOST" from iTunes after you've hit your cap. Doing so would cost you an average of USD 330.
Ετσι χαιρω πολυ - ελεγχω και εγω τη ζητηση του bandwidth και εγγυωμαι ενυπογραφα οτι το ιντερνετ δεν θα εχει ποτε προβλημα. :whistle:
Το ζητημα ειναι πως θα γινει να υπαρχει
α) ταυτοχρονη ικανοποιηση των χρηστων
β) χωρις ορια
γ) με χαμηλες τιμες για τον καταναλωτη
δ) με κερδη για τους παροχους
Αν κατι απ'τα παραπανω χαλασει τη συνταγη, αρχιζει το choking. Και λιγο cap εδω, και λιγο TS εκει, και λιγο πιτα τα dslams παραπερα, και να το ταδε site που σερνεται, και ο ISP μου που δεν εχει αναβαθμισει το Χ κυκλωμα κτλ κτλ.
Σκεφτειτε οτι ηδη σημερα θα μπορουσαν να υπαρχουν video sites στο internet στυλ google video ή youtube που να σερβιρουν HD content σε πολυ μαζικη κλιμακα, ελευθερα... Ετσι ομως και το επιχειρησουν θα γινει κολαση - γιατι η τωρινη υποδομη απλα δε σηκωνει ή, το κοστος με την υφισταμενη υποδομη θα ειναι ακριβο για εναν απ'τους δυο (server ή χρηστη). Και στην περιπτωση του youtube πχ δεν τιθεται θεμα κοστους στο server γιατι εχει peering με παρα πολλα δικτυα direct ωστε α) να μην πληρωνει β) να μην πληρωνουν οι peers τριτους αλλα να τα παιρνουν direct, αλλα στην περιπτωση που εμεις αρχιζουμε κατεβαζουμε ολοι 500 gb/μηνα, εκει game over. ;)
Το internet δεν προκειται ποτε να "καταρρευσει" οπως λενε καποιοι ασχετοι ή κινδυνολαγνοι.. αλλα το ενδεχομενο συρσιματος ειναι πραγματικο. Ειδικα στην Ελλαδα το ξερουμε καλα τι εχει γινει με τις αργοπορημενες αναβαθμισεις παροχων... που φυσικα δεν ειναι επειδη τις ξεχασαν αλλα επειδη το bandwidth κοστιζει και γι'αυτο τις καθυστερουν μεχρι εκει που τους παιρνει.
Και κατι τελευταιο. Το video content δεν ειναι 40-50% του internet traffic που υπολογιζουν με βαση το web video. Ειναι >80% αφου το υπολοιπο διακινειται μεσω torrent. Σε καθε περιπτωση και τα 2 video ειναι. Απλα το container αλλαζει.
ΤΟ μεγαλύτερο πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι το μποτιλιάρισμα στο εύρος ζώνης του διαδικτύου και δεν έχει λυθεί ακόμα, φυσικά η υιοθέτηση του IP V6 είναι η χρυσή λύση και η εφαρμογή της θα ακούγεται έντονα τα επόμενα τουλάχιστον 3 χρόνια...
Να σημειωσουμε εδω οτι το ipv6 ειναι πιο πολυ για να λυσει το προβλημα των πεπερασμενων ipv4 διευθυνσεων οι οποιες θα εξαντληθουν προσεχως (ενα αλλο τρομο-σεναριο που παιζει συχνα - και καλως, ωστε να αναληφθει εγκαιρα δραση), παρα για να αυξησει το bandwidth ;)
Ναι, αυξανεται η κίνηση, αλλά οχι και σεναρια πανικού. Θα αρπάξει την είδηση κανενα καναλι τηλεορασης, και θα το πιπιλάει για τα επομενα χρονια.
Το ιντερνετ δεν θα καταρρευσει. Ο Τριανταφυλλόπουλος ξέρει. :)
Δε θα καταρρευσει απλως θα σερνεται. Προσπαθουσα πριν να δω ενα videaki youtube και επρεπε να το χω paused αλλα 5 λεπτα (σε σχεση με το playtime) ωστε να κανει το καταλληλο buffering για να μη το βλεπω ξεκινα-σταματα-ξεκινα-σταματα :lol:
Η διαφορα ειναι οτι τοτε, το συρσιμο ηταν το order of the day. Σημερα δεν ειναι και ισως να μη γινει οχι γιατι υπαρχει επαρκεια bandwidth αλλα γιατι μας εχουνε ταραξει στα caps. Μη βλεπετε στην Ελλαδα που ειμαστε ακομα unlimited. Στις 21 (τοσες ξερω, και οχι 20 που λεει το λινκ που θα παραθεσω πιο κατω) απ'τις 30 χωρες του ΟΟΣΑ υπαρχουν bandwidth caps με μεσο ορο τα 21GB/μηνα, μετα απ'τα οποια υποβιβαζεσαι σε ταχυτητες 86 kbps. :rofl:
Κοίταξε, τυπικά και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες αυτές, από την στιγμή που υπάρχουν και εδώ προϊόντα με caps. Ουσιαστικός είναι κατά την γνώμη μου ο αριθμός των χωρών όπου δεν προσφέρονται flat-rate (unlimited bandwidth) προϊόντα -- και αυτός, όπως φαίνεται στο link που παρέθεσες, συνιστά την απόλυτη μειοψηφία (μόλις τέσσερις από τις 30 χώρες του ΟΟΣΑ).
Δες και παλιότερο μήνυμά μου για το ίδιο θέμα (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=659607&postcount=342).
Ενα upgrade να κανει το youtube στο screen size / resolution, παπαλα το internet :p
Εντωμεταξυ ολοι αυτοι οι ειδικοι που μετρανε την κινηση λενε "videos τοσο", "p2p τοσο". Ενω παρα πολυ υλικο στα p2p ειναι video. Γενικα το video κανει dominate την κινηση. Προσωπικα πιστευω οτι με την αυξηση στο HD που πολλαπλασιαζει τα μεγεθη, το 2.5Χ σε 3 χρονια (2008-2011) ειναι υπερσυντηρητικη προβλεψη.
Αν επιτρέψει το Youtube HD upload, θα καούν οι server τους όλοι, χώρια που πάει το ίντερνετ.
Δακρύσαμε τώρα...
Άσπλαχνε.. :p
Καλό είναι που βγάζουν τέτοια άρθρα οι επιστήμονες, για να τρομάξουν τις εταιρίες και να τις αναγκάσουν να περάσουν οπτικές ίνες παντού.
By the way, κάποτε είχαμε μόνο κείμενο, μετά μπήκαν οι εικόνες, μετά ο ήχος, μετά τα χαμηλής ανάλυσης video, πλέον φτάσαμε στο HD. Αναρωτιέμαι ποιά εφαρμογή θα είναι ο επόμενος φόβος και τρόμος.
Λογικά η ανάπτυξη εφαρμογών Εικονική πραγματικότητας, η μετάβαση από 2D video σε 3D και ίσως και η δυνατότητα να παίζεις και οσμή εκτός από εικόνα και ήχο, όλα αυτά στο μέλλον :hmm:
Φίλε μου, εγώ έχω πιάσει έως 27GB την ημέρα download και 4GB up :rofl:, από torrent κιόλας...
Δε θα καταρρευσει απλως θα σερνεται. Προσπαθουσα πριν να δω ενα videaki youtube και επρεπε να το χω paused αλλα 5 λεπτα (σε σχεση με το playtime) ωστε να κανει το καταλληλο buffering για να μη το βλεπω ξεκινα-σταματα-ξεκινα-σταματα :lol:
Εμένα μια χαρά streaming Και φορτώνει ολόκληρο πριν καλά καλά πάει στη μέση, αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα όταν βλέπω πολλά Videos μαζί και παράλληλα κατεβάζω torrent. Μπορεί να έχει να κάνει με τον ISP πάντως, μερικές φορές και με συγκεκριμένα video όπως να έχει πολλούς users ο συγκεκριμένος server του Youtube κλπ...
:rainy: :rainy: :rainy:
Επειδή κάποιος με κατηγόρησε: (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2001632&postcount=33)
Όλα αυτά που λέτε εδώ περι caps και ts, είναι μπούρδες :whip: :angryr:
Πληρώνω 24/1 και η συνδεσή μου σταθεροποιείται ΜΟΝΟ στα 8-9/700-900 :whip:
Έτσι, μου κόβεται ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, πάνω από το μισό bandwidth οπότε θέλοντας και μη, κατεβάζω λιγότερα :angryr: :angryr:
Φχαριστήθηκες τώρα??? :angryr: :angryr: :angryr: :angryr: :angryr:
:rainy: :rainy:
Επειδή κάποιος με κατηγόρησε: (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2001632&postcount=33)
Όλα αυτά που λέτε εδώ περι caps και ts, είναι μπούρδες :whip: :angryr:
Πληρώνω 24/1 και η συνδεσή μου σταθεροποιείται ΜΟΝΟ στα 8-9/700-900 :whip:
Έτσι, μου κόβεται ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, πάνω από το μισό bandwidth οπότε θέλοντας και μη, κατεβάζω λιγότερα :angryr: :angryr:
Φχαριστήθηκες τώρα??? :angryr: :angryr: :angryr: :angryr: :angryr:
:rainy: :rainy:
:twisted: Να αλλαξοπιστήσεις (http://charcoalink.files.wordpress.com/2007/11/beyonce.jpg)
Μετά ΝΑΑΑΑΑ τα Μεγκαμπιτ :twisted:
wireless_surfer
01-05-08, 01:07
:twisted: Να αλλαξοπιστήσεις (http://charcoalink.files.wordpress.com/2007/11/beyonce.jpg)
Μετά ΝΑΑΑΑΑ τα Μεγκαμπιτ :twisted:
περίμενα να δω πρόταση για εναλλακτικό πάροχο... κάτι ανάλογο τεσπάν ...
και έπεσα στην Beyonce...
Μερικοί έχουν ξεπεράσει το στάδιο του καψίματος...
εχουν λιώσει ...
:rofl:
(με το συμπάθειο η παρέμβαση)
περίμενα να δω πρόταση για εναλλακτικό πάροχο... κάτι ανάλογο τεσπάν ...
και έπεσα στην Beyonce...
Μεικοί έχουμ ξεπεράσει το στάδιο του καψίματος...
εχουν λιώσει ...
:rofl:
(με το συμπάθειο η παρέμβαση)
Να παει στον Τυφλό αυτό που δεν τ'αρέσει η :p Φορθνετ :whistle:
Φαίνεται δεν έπιασες τ'αστείο ;)
testakross
01-05-08, 02:47
καλα....
αυτα περι καταρρευσης τα ακουμε χρονια τωρα.... λιγες αναβαθμισεις δεν βλαπτουν την τεραστια τσεπη σας!
Συνεχίζεται η γκρίνια των παρόχων που θέλουν να βάλουν διόδια αντί να αναβαθμίσουν :down:
Το άλλο θέμα που όντως πρέπει να μας ανησυχεί είναι η μετάβαση στο IPv6.
Σε αυτό το θέμα δε βλέπω σχεδόν κανέναν να κάνει τίποτα... :down:
ISP στρώστε και ποντίστε κανένα καλωδιάκι και αναβαθμίστε το bandwidth γιατί με τις κινδυνολογίες σας δεν ψαρώνουμε! Κατ' εμέ είναι απραράδεκτο να ακούγονται από χρήστες για εφαρμογή ογκοχρεώσεων. Μόνοι μας πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας και να μας κάνουν με τέτοιες κινδυνολογίες να αποδεκτούμε ογκοχρεώσεις, TS κλπ; Μήπως είναι αυτός άραγε ο σκοπός του συγκερκιμένου άρθρου;
Εγω το βλεπω ως εξης: Οσο τα δικτυα δεν αναβαθμιζονται επαρκως (με βιωσιμες οικονομιες) και υπαρχουν ελλειψεις (τεχνητες ή μη) τοσο θα τιθεται θεμα "heavy users", "video downloaders", ογκοχρεωσεων, traffic shaping ή net neutrality issues κτλ κτλ.
αυτό νομίζω απλά θα δημιουργήσει στασιμότητα στις υπηρεσίες. Π.χ. δε θα δώσει περισσότερα gb η google μέχρι να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις.
Το μόνο πρόβλημα νομίζω θα είναι η "διαφορά φάσης" που έχουμε σαν Ελλάδα σε σχέση με ΗΠΑ κλπ, αλλά δε πρόκειται κανείς isp να πει βάζω ογκοχρέωση και να πάει κόντρα στα διεθνή trends, γιατί θα τους πάρουν το κεφάλι - ειδικά σε μια εποχή που λέμε πως προσπαθούμε να συγκλίνουμε στον τομέα αυτό.
Δυστυχώς όμως δε μπορείς να εφαρμόσεις επιλεκτικά την ογκοχρέωση:
Αν κάποιος κάνει online renting ταινίες hd? Αν κάποιοι κάνουν ομαδική εργασία πάνω σε φωτογραφίες ή γενικά σε "βαρύ" υλικό; Γενικά θα παγώσεις όλες τις υπηρεσίες που θέλουν (και κατ εμε θα έπρεπε) να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο.
Κατ' εμέ είναι απραράδεκτο να ακούγονται από χρήστες για εφαρμογή ογκοχρεώσεων. Μόνοι μας πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας και να μας κάνουν με τέτοιες κινδυνολογίες να αποδεκτούμε ογκοχρεώσεις, TS κλπ; Μήπως είναι αυτός άραγε ο σκοπός του συγκερκιμένου άρθρου;
+1 :oneup:
Συνεχίζεται η γκρίνια των παρόχων που θέλουν να βάλουν διόδια αντί να αναβαθμίσουν :down:
επίσης, +1 :oneup:
Τέτοιου είδους άτομα πληρώνονται για να λένε τέτοιες βλακείες. Δεν υπάρχει περίπτωση να "καταρρεύσει το internet". Ας βελτιώσουν πρώτα την τεχνολογία των οπτικών ινών και μετά να βγάζουν συμπεράσματα. Πώς θα σας φαινόταν αν ερχόταν 1 οπτική ίνα σε κάθε οικοδομή?
Όσο αφορά το θέμα IPv4 - IPv6, πάλι τα ακούω/διαβάζω βερεσέ. Υπάρχουν λύσεις ακόμη και για το IPv4. Μια χαρά δεν τα καταφέρνουμε με NAT κλπ? Μήπως έχουμε απώλεια bandwidth?
Όσο αφορά το θέμα IPv4 - IPv6, πάλι τα ακούω/διαβάζω βερεσέ. Υπάρχουν λύσεις ακόμη και για το IPv4. Μια χαρά δεν τα καταφέρνουμε με NAT κλπ? Μήπως έχουμε απώλεια bandwidth?
Το ΝΑΤ ως μηχανισμός καταστρατηγεί μια από τις πιο θεμελιώδεις αρχές του Διαδικτύου, για αυτό και οι επιστήμονες κάνουν εκκλήσεις για την όσο το δυνατόν ταχύτερη κατάργησή του.
Από μια άποψη έχεις δίκιο.
Το ΝΑΤ όμως παρέχει ασφάλεια. Για φαντάσου να αποκτήσει κάθε μεμονωμένος Η/Υ τη δική του IP. Πόσο μάλλον αν τεθεί ως στάνταρ η static IP και να πληρώνουμε επιπλέον τη dynamic (το αντίθετο από τώρα). Τότε μάλλον θα φτάσουμε στο σημείο να καταργηθεί τελείως η διευθυνσιοδότηση IP και να χρησιμοποιούμε τις MAC addresses, οι οποίες είναι έτσι κι αλλιώς μοναδικές στον κόσμο.
Βέβαια, όλα αυτά είναι εικασίες, ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα του ΝΑΤ είναι η ασφάλεια.
Οτι μπορεί κάνει η AT&T για να καταργήσει το net neutrality. Ο εκφοβισμός είναι και αυτός μια μέθοδος.
Αλλά μάλλον καλύτερα είναι να μείνει στις πιο δοκιμασμένες και αποτελεσματικές μεθόδους του lobbying και της "οικονομικης ενίσχυσης" πολιτικών.
@ ADSLgr.com All rights reserved.