Επιστροφή στο Forum : WAG200G-ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ:
IntelCoreDuo 6600-2GbRam-Gforce 8500 GT-Windows XP
Γεια χαρά,
Παίρνω το θάρρος να αναφέρω το πρόβλημα μου, στο οποίο, σημειωτέον, δεν έχει καταφέρει να βρει λύση κανείς μέχρι τώρα (Ιsps,Fora,Multirama Techinal Support).
Είμαι κάτοχος μιας 1024ΜB σύνδεσης στην Forthnet και με το παλαιότερο modem της αγοράς (Ζiemens X link, τα πρώτα του ΟΤΕ), μπορώ να σερφάρω χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον Ιανουάριο του 2008 πήρα σαν δώρο ένα ασύρματο Router, το LinksysWAG200G. Περιχαρής, προσπάθησα αμέσως να συνδεθώ αλλά....τίποτα. Ένδειξη DSL και Ιντερνετ δεν έπερνα. Επικοινώνησα με τους τεχνικούς του Μultirama της περιοχής μου, ήρθαν για το στήσιμο, το πάλεψαν αρκετά, οι ρυθμίσεις εντάξει αλλά ξανά ούτε DSL ούτε Internet ένδειξη στο router.
Το θέμα είναι της Forthnet, κατέληξαν οπότε αρχίζουν τα τηλέφωνα στην Forthnet οι τεχνικοί της οποίας με στέλνουν στον ΟΤΕ.....Τηλέφωνα στον ΟΤΕ,το δηλώνουν σαν βλάβη και μετά από μια βδομάδα με παίρνουν τηλ. πως όλα καλά. Το router φυσικά τα ίδια. Ξανά τηλ. στην Forthnet. Έκανα ότι μπορούσαν, όπως είπαν, ακόμα και reset στη γραμμή. Τελικά, σήκωσαν τα χέρια ψηλά αποφαίνοντας πως το Router δεν μπορουσε να κλέιδώσει την IP, οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό, και παραδέχτηκαν αδυναμία επίλυσης του προβλήματος μου...
Το router λοιπόν τα ίδια. Τώρα πότε παίρνει ένδειξη DSL και πότε όχι, Ιντερνετ ποτέ. Και το παράδοξο είναι (α) πως φυσικά το έχω δοκιμάσει σε γραμμή φίλου και δουλέβει κανονικότατα, (β) εξακολουθώ να συνδέωμαι επίσης κανονικότατα με το αρχαίο modem της Ζiemens....
Ιδέες? :hmm:
Καλως ηλθες :)
Ενω προσωπικα εχω πολυ καλες εντυπωσεις απο τη χρηση του wag200 σε γραμμες της forthnet, και μεσω ΟΤΕ αλλα και στο ιδιοκτητο, φαινεται πως πολλοι χρηστες εχουν αντιμετωπισει ασυμβατοτητες. Θα προτεινα λοιπον να κανεις μια αναζητηση εδω στο φορουμ για παρομοιες καταστασεις και στο κομματι της forthnet και στη συνεχεια να το ..... αλλαξεις με καποιο αλλο. Δεν αξιζει η ταλαιπωρια.
αν δεν το αλλαξεις μπορεις να βαλεις μπροστα για μοντεμ καποιο που παιζει σιγουρα ( πχ siemens, speedtouch ) και το linksys πισω του να εξυπηρετει το τοπικο σου δικτυο.
Το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω φιλε με το ιδιο ρουτερ και πηγα και τους ειπα οτι ειναι προβληματικο το ρουτερ
και μου εδωσαν αλλο....το οποιο δουλευε μια χαρα και του εκανα και firmawre update.
Τρέχα να τους το γυρισεις και μην παιρνεις τηλεφωνα πουθενα.Στα τηλεφωνα καθονται
ασχετοι....οι τεχνικοι δουλευουν....
Απορώ πως δεν σου είχε μπει στο μυαλό η ιδέα ότι μπορεί να φταίει το router. Αν θες να το εξακριβώσεις 100% πήγαινε το σε έναν φίλο σου που έχει DSL και δώσ' του το να το δοκιμάσει. Αν δεν δουλεύει και εκεί τότε υπάρχει πρόβλημα.
Αν δουλεύει βρες τρόπο να του αποσπάσεις την προσοχή άσε το δικό σου εκεί και κλέψε το δικό του. :lol:
Απορώ πως δεν σου είχε μπει στο μυαλό η ιδέα ότι μπορεί να φταίει το router. Αν θες να το εξακριβώσεις 100% πήγαινε το σε έναν φίλο σου που έχει DSL και δώσ' του το να το δοκιμάσει. Αν δεν δουλεύει και εκεί τότε υπάρχει πρόβλημα...
...Και το παράδοξο είναι πως φυσικά το έχω δοκιμάσει σε γραμμή φίλου και δουλέβει κανονικότατα...
:p
----
Delos μας δίνεις τα στοιχεία της γραμμής που σου βγάζει το SIEMENS?
Το DHCP Client στα services τρέχει;
Εχεις εγκατεστημένους τους drivers για το ethernet και είναι ενεργοποιημένο στο bios;
Delos μας δίνεις τα στοιχεία της γραμμής που σου βγάζει το SIEMENS?
εμ....και πως το κάνω αυτό;:whistle:
οι drivers είναι εγκατεστημένοι αλλά δεν υπάρχει (ή δεν βλέπω..) κάποια ρύθμιση στο bios
καλημερα.
Μηπως το προβλημα ειναι λογο θορυβου , οτι επηρεαζεται πιο ευκολα απο το αλλο modem που εχεις; Εχει τυχει , Αν δεν ειναι κατευασε καποιο firmware και περασε το.
το router είναι μοντέλο Annex -B ( η γραμμή DSL με netmode) και δεν υπάρχει αναβαθμίσιμο firmware για τέτοιο τύπο. Ότι έχω βρει είναι για Annex-A. (από τα multirama μου άλλαξαν το router αρχικά, είχα δηλαδή μάλλον Annex-A,νομίζοντας πως έτσι θα διορθωνόταν το πρόβλημα αλλά φυσικά δεν...)
ΣΥΣΤΗΜΑ:
IntelCoreDuo 6600-2GbRam-Gforce 8500 GT-Windows XP
Γεια χαρά,
Παίρνω το θάρρος να αναφέρω το πρόβλημα μου, στο οποίο, σημειωτέον, δεν έχει καταφέρει να βρει λύση κανείς μέχρι τώρα (Ιsps,Fora,Multirama Techinal Support).
Είμαι κάτοχος μιας 1024ΜB σύνδεσης στην Forthnet και με το παλαιότερο modem της αγοράς (Ζiemens X link, τα πρώτα του ΟΤΕ), μπορώ να σερφάρω χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον Ιανουάριο του 2008 πήρα σαν δώρο ένα ασύρματο Router, το LinksysWAG200G. Περιχαρής, προσπάθησα αμέσως να συνδεθώ αλλά....τίποτα. Ένδειξη DSL και Ιντερνετ δεν έπερνα. Επικοινώνησα με τους τεχνικούς του Μultirama της περιοχής μου, ήρθαν για το στήσιμο, το πάλεψαν αρκετά, οι ρυθμίσεις εντάξει αλλά ξανά ούτε DSL ούτε Internet ένδειξη στο router.
Το θέμα είναι της Forthnet, κατέληξαν οπότε αρχίζουν τα τηλέφωνα στην Forthnet οι τεχνικοί της οποίας με στέλνουν στον ΟΤΕ.....Τηλέφωνα στον ΟΤΕ,το δηλώνουν σαν βλάβη και μετά από μια βδομάδα με παίρνουν τηλ. πως όλα καλά. Το router φυσικά τα ίδια. Ξανά τηλ. στην Forthnet. Έκανα ότι μπορούσαν, όπως είπαν, ακόμα και reset στη γραμμή. Τελικά, σήκωσαν τα χέρια ψηλά αποφαίνοντας πως το Router δεν μπορουσε να κλέιδώσει την IP, οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό, και παραδέχτηκαν αδυναμία επίλυσης του προβλήματος μου...
Το router λοιπόν τα ίδια. Τώρα πότε παίρνει ένδειξη DSL και πότε όχι, Ιντερνετ ποτέ. Και το παράδοξο είναι (α) πως φυσικά το έχω δοκιμάσει σε γραμμή φίλου και δουλέβει κανονικότατα, (β) εξακολουθώ να συνδέωμαι επίσης κανονικότατα με το αρχαίο modem της Ζiemens....
Ιδέες? :hmm:
Τρέξε το πρόγραμμα απο το δισκάκι που σου έδωσαν μαζί με το μόντεμ. Όλα θα ρυθμιστούν αυτόματα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Το μόντεμ είναι καλό μοντέλο. Κρίμα που δεν έχει διακόπτη ρεύματος και USB πάνω του.
firmware updated από το site της forthnet στην τελευταία έκδοση.
To CD της συσκευής σταματά στο 7ο βήμα, όταν ανιχνεύει την πύλη. Βγάζει μύνημα ότι δεν μπορεί να βρει, δεν υπάρχει πύλη στο σύστημα και φυσικά όλα σταματούν εκεί.
Mην παιδευεσαι με το cd.
Tωρα που πηρες το αnnex b το dsl led ειναι πλεον σταθερα αναμμενο?
αν ναι βαλε τις ρυθμισεις
http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10009447
Το συγκεκριμενο μοντελο εχει προβληματικο chip Texas Instruments και θα σου δειχνει πολυ θορυβο στο log του χωρις να υπαρχει βεβαια.Ειχα το ιδιο προβλημα αλλα δεν εκανα αντικατασταση.Τους πηρα τηλ και μου ειπαν να παω τη συσκευη πισω και να παρω αλλo μοντελο απο οποιαδηποτε εταιρεια και θα πληρωσα μονο την διαφορα τιμης.Εγω προσωπικα πηρα το Belkin 9630uk4a και του αναβαθμισα το firmware σε 3.0.015 και ολα πανε καλα.Κλειδωνει ψηλα και να ξερεις οτι φοραει το ιδιο chipset που φορανε τα us robotics.
Το συγκεκριμενο μοντελο εχει προβληματικο chip Texas Instruments και θα σου δειχνει πολυ θορυβο στο log του χωρις να υπαρχει βεβαια.Ειχα το ιδιο προβλημα αλλα δεν εκανα αντικατασταση.Τους πηρα τηλ και μου ειπαν να παω τη συσκευη πισω και να παρω αλλo μοντελο απο οποιαδηποτε εταιρεια και θα πληρωσα μονο την διαφορα τιμης.Εγω προσωπικα πηρα το Belkin 9630uk4a και του αναβαθμισα το firmware σε 3.0.015 και ολα πανε καλα.Κλειδωνει ψηλα και να ξερεις οτι φοραει το ιδιο chipset που φορανε τα us robotics.
Ομολογώ ότι έκανες την σωστή κίνηση! Σωστός! Λέω να δοκιμάσω και εγώ. Ισχύει με προπληρωμένο πακέτο;
Κάντο ένα reset και δοκίμασε ν' αλλάξεις τηλεφωνικό καλώδιο και να το συνδέσεις κατευθείαν στο ρούτερ χωρίς την παρεμβολή splitter για να δεις αν χρονίζει έτσι.
@ ADSLgr.com All rights reserved.