PDA

Επιστροφή στο Forum : Σε πόσο καιρό κάνετε κύρια αναβάθμιση του συστήματός σας;

Σελίδες : [1] 2

Xguru
04-05-08, 15:50
Ότι λέει ο τίτλος, δηλαδή σε πόσο καιρό (κατά μέσον όρο) κάνετε κύρια αναβάθμιση στον υπολογιστή σας. Επειδή το "κύρια αναβάθμιση" είναι λίγο σχετικό αφορά τουλάχιστον σε αλλαγή cpu/μητρικής άντε και μνήμης. Αν πάρετε μόνο οθόνη ή μόνο τροφοδοτικό ή μόνο κάρτα γραφικών ή κάτι τέτοιο τότε δεν πιάνεται για αναβάθμιση.

Linus
04-05-08, 16:52
Περισσότερο απο 4 χρόνια

arkara
04-05-08, 16:57
ε καλά είναι ανάλογα και με τις ανάγκες σου.
αν έχεις ένα pc που δεν το βάζεις στο internet, και θέλεις να τρέχεις μόνο office.
δεν το άλλαζεις ποτέ εκτώς και αν τα τινάξει!

nikgr
04-05-08, 17:00
Όποτε δω ότι δεν με καλύπτει το παλιό σ' αυτά που θέλω να κάνω πλέον.

Νομίζω η πιο λογική απάντηση, η οποία δεν περιέχεται καν στο poll σου.

Αλίμονο αν είναι κάποιος με το ρολόι στο χέρι για να πετάξει το σύστημά του.

Xguru
04-05-08, 17:07
@nikgr θεωρητικά είσαι σωστός ας πούμε αλλά πρακτικά εσύ προσωπικά κατά μέσον όρο κάθε πότε αλλάζεις;
Απλά γκάλοπ κάνω για να βρω έναν μέσο χρόνο ανανέωσης.

hellenicsun
04-05-08, 17:44
Ψήφισα 5 χρόνια αλλά στη πραγματικότητα μετά απο 7.

joeyGR
04-05-08, 18:09
καθε 2,3 χρονια γιατι θελω το PC για games και χρειαζεται αναβαθμισεις;)

nikgr
04-05-08, 18:12
Κατά μέσο όρο θα μπορούσα να πω γύρω στα 6χρόνια, αλλα δεν αλλάζω ποτέ σύστημα αν το παλιό ικανοποιεί τις ανάγκες μου.
Ούτε μπαίνω στο τρυπάκι να πετάω hardware για τα νέα PC games, ούτε όμως μένω και στο παλιό hardware μέχρι να κλατάρει.

Ειναι χαζό νομίζω να αναβαθμίζεις μόνο και μόνο για την αναβάθμιση.

[DSL]MANOS
04-05-08, 18:18
Κατά Μ.Ο. κάθε 2 χρόνια.

npapas
04-05-08, 18:25
Καθε 1-2 χρονια .

panaiz
04-05-08, 18:35
καθε 2-3 χρονια

pancon
04-05-08, 18:37
Ψήφισα κάθε 5 επειδή τα προηγούμενα μου δύο συστήματα τα κράτησα γεμάτες πενταετίες (με προσθήκες μνήμης). Στο παρόν που το έχω τρία χρόνια έκανα λίγο ζαβολιά, εκτός από προσθήκη μνήμης, άλλαξα και επεξεργαστή, άλλη αλλαγή δεν προβλέπεται (ίδια GPU, m/b κλπ).

nickolas2005
04-05-08, 18:37
1 με 2 χρόνια.

WAntilles
04-05-08, 18:56
Κάθε 3.5 χρόνια περίπου.

Ψήφισα 4.

Panos.2006
04-05-08, 19:12
Συνήθως κάθε 3 χρόνια. Το πάσχα την κλείσαμε την 3ετία, αλλά αυτή τη φορά πήρα απόφαση να περίμένω κανά 6μηνο ακόμα...

razorblade1100
04-05-08, 22:11
περιπου καθε 1-2 χρονια (τωρα θα αναβαθμισω του χρονου με τους nehalem και το νεο socket της intel :p)
και μαζι μπορει να παρω και DDR3 αν εχουν πεσει οι τιμες.:)

WAntilles
04-05-08, 23:07
...και μαζι μπορει να παρω και DDR3 αν εχουν πεσει οι τιμες.:)

Υποχρεωτικά θα πάρεις με Nehalem DDR-3, γιατί η Intel θέλει να αρμέξει.

Jazzer
04-05-08, 23:12
Kάθε 4 χρόνια περίπου, αν και η τετραετία έκλεισε τέλος του Φλεβάρη που μας πέρασε, θα περιμένω όσο χρειαστεί μέχρι να πέσουν κι άλλο οι τιμές στις DDR3 μνήμες για το επόμενο μηχάνημα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν βιάζομαι ! ;)

Christos123
04-05-08, 23:27
Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα , περίπου κάθε 3-4 χρόνια !
Με τέτοιες εξελίξεις στην τεχνολογία των υπολογιστών , έχει αγριέψει το μάτι μου ....... :lol:

AddictedToChaos
04-05-08, 23:30
Το προηγούμενο σύστημα μου (ένα acer laptop), το χρησιμοποιούσα για 3 χρόνια όσπου πήρα επιτέλους νέο σύστημα (desktop).

Το desktop που έφτιαξα, σκοπεύω να το κρατήσω κι αυτό καμιά 3-4 χρόνια ως βασικό σύστημα, με προοπτική - μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος - να γίνει file server.

mpapad
04-05-08, 23:54
8 με 10 μήνες.

Cosmonaut
04-05-08, 23:54
Περίπου κάθε 2,5 με 3 χρόνια. (ψήφισα 3)

tedd
05-05-08, 00:34
Κάθε 3 χρόνια περίπου οταν βλέπω οτι οι νέες εφαρμογές ή τα παιχνίδια(παλαιώθεν) που χρησιμοποιώ δεν αποδίδουν ικανοποιητικά στο σύστημα που έχω.

argosholos
05-05-08, 02:10
Μια που δεν εχει επιλογη frankenstein επελεξα την τελευταια.

Spanos
05-05-08, 02:18
Πέντε χρόνια και βάλε. Η πλάκα είναι οτι πάλι στο παλιό κάθομαι ακόμα :iloveyou:

Το καινούργιο ανοίγει για κάνα game και με αυτό το ρυθμό που βγαίνουν πλέον τα παιχνίδια για pc δεν ανοίγει πολύ συχνά :(

Minas1000
05-05-08, 02:30
Νομιζω με τις δυνατοτητες των συγχρονων συστηματων,αν δεν εχουμε ιδιαιτερες απαιτησεις (gaming,rendering κτλ) ''οι μικροι μας φιλοι'' θα μπορουν να μας υπηρετουν ανετα για περισσοτερα χρονια απ' οτι τα παλαιοτερα συστηματα.

Εγω πχ ακουω μουσικη,βλεπω ταινιες και surf στο internet.
Πριν 5+ χρονια καθε ευρω που εριχνες στο συστημα σου,ειχε αισθητη διαφορα.
Σημερα η μηχανημα των 3000+++ εχεις η των 300 ευρω αυτα γινονται ανετοτατα.

Οποτε πιστευω,εκτος αν αλλαξει κατι δραματικα,μειωνεται η ''πραγματικη αναγκη'' αντικαταστασης του εξοπλισμου μας.

psytransas
05-05-08, 02:50
Σε λιγότερο από 1 έτος με μεμονωμενες προσθηκες/αναβαθμισεις στο ενδιαμεσο ;)

THEMIS_S
05-05-08, 02:54
Περιπου καθε 3 χρονια

Gordito
05-05-08, 02:55
Παλια αναβαθμιζα ποτε χαλαγε.

Απο τοτε που ασχολουμαι λιγο πιο "ωριμα" με τον υπολογιστη (δηλαδη ξερω τι μου γινεται) αναβαθμιζω λογω αναγκης ή για να μη χασω λεφτα.

Ειχα ενα Pentium D και τον αλλαξα γιατι ηθελα μητρικη με περισσοτερες sata θυρες. Πηρα AMD λοιπον επ'ευκαιριας.
Ο επεξεργαστης ομως δεν καλυπτε τις αναγκες μου (4000+) λογω παιχνιδιων και ,αφου μπορεσα και τον εδωσα σε καλη τιμη μαζι με την μητρικη, εχω παλι Intel (8200)

Mια αναβαθμιση ανα χρονο λοιπον, αν και δεν βλεπω να αλλαζω τα υπαρχοντα συντομα. Μολις "σπασω" το ΧΒΟΧ του αδερφου μου θα παιζω παιχνιδια ως επι το πλειστον εκει.

Μετα δεν θα χρειαζονται ουτε fancy τροφοδοτικα, ουτε βαρβατες καρτες ουτε τιποτα.

songless_bird
05-05-08, 03:02
Απο τη στιγμη που δεν ειμαι gamer το συγκεκριμενο μηχανακι το εχω 6 χρονια και θα κρατησει αλλα 2 σιγουρα, μην πω οτι δεν βλεπω το λογο να παρω αλλο εκτος αν πραγματικα εχω αναγκη τα 64bit, που δεν τα εχω... Εχω αναβαθμισει ram και σκληρο.

haHa
05-05-08, 04:14
Καθε 4 χρονια περιπου... (με μικρες βεβαια αναβαθμισεις ενδιαμεσα)

Αν και μερικες φορες αναβαθμιζω,απλα και μονο επειδη βρικσω να δωσω τα υπαρχοντα σε καλη τιμη...

esquellot
05-05-08, 08:10
Περίπου κάθε 5 χρόνια. Μεσολαβεί και καμμιά μικροαναβάθμιση στο ενδιάμεσο.

ghbgr
05-05-08, 08:19
Παρόλο που τα γεγονότα δείχνουν ότι το αλλάζω κάθε 3 χρόνια περίπου, ψήφισα " αφου δουλεύει γατί να το αλλάξω", γιατι στην ουσία μεχρι σήμερα απλα κοντα στα 3 χρονια όλο και κάτι καιγεται :p
Λογικά δεν θα το είχα αλλάξει, εκτός αν οι απαιτήσεις κάποιου νεου game που ΘΕΛΩ να παίξω (και δεν ειμαι τρανος gamer) το απαιτεί .. οπως τωρα που θα βγει GTA4 :cry:
Μικροαναβαθμίσεις βεβαια (πχ ραμ) και στο ενδιαμεσο

RyDeR
05-05-08, 08:22
Κάθε 2-3 χρόνια λέω οτι αναβαθμίζω (γενικά - όλα). Αν υπάρχουν ανάγκες δεν έχω πρόβλημα να αναβαθμίσω μέσα σε ένα χρόνο. :p

Βέβαια πολλές φορές τυχαίνει να αγοράσω π.χ. 2 κάρτες γραφικών σε 2 χρόνια ή σκληρούς δίσκους όποτε χρειάζομαι.

Re-Ti-Re
05-05-08, 08:34
Και μια παλιά δημοσκόπηση Poll: Γιατί αναβαθμίζετε; (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=134660)

Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη Αναβαθμίζω μόνο σε περίπτωση βλάβης.

parsifal
05-05-08, 14:08
Χονδρικά:
1992-1997: 5 χρόνια
1997-2000: 3 «
2000-2002: 2 «
2002-2007: 5 «

Μ.Ο.: 3.75 χρόνια. Ψήφισα «Κάθε 4 χρόνια».

wesker
05-05-08, 14:25
Κατά μέσο όρο θα μπορούσα να πω γύρω στα 6χρόνια, αλλα δεν αλλάζω ποτέ σύστημα αν το παλιό ικανοποιεί τις ανάγκες μου.
Ούτε μπαίνω στο τρυπάκι να πετάω hardware για τα νέα PC games, ούτε όμως μένω και στο παλιό hardware μέχρι να κλατάρει.

Ειναι χαζό νομίζω να αναβαθμίζεις μόνο και μόνο για την αναβάθμιση.

+1 :oneup:

pantakos
05-05-08, 14:31
εαν ακόμα μου κάνει για τη δουλειά που το θέλω (δεν παίζω παιχνίδια έτσι και αλλιώς) δεν υπάρχει λόγος να κάνω αναβάθμιση. Πρόσφατα άλλαξα μόνο μνήμες επειδή έβαλα vista, αλλά συνήθως όταν χρειάζεται και μόνο. (και όταν έχω κανένα επιπλέον φράγκο ... :whistle:)

alerasta
05-05-08, 23:31
Φτιάχνω καινούργιο PC στα 3 χρόνια περίπου. Κάθε χρόνο κάνω κάποιες αναβαθμίσεις (συνήθως μνήμη η/και κάρτα γραφικών η/και cpu). Κάθε χρόνο, επίσης, προσθέτω 1-2 δίσκους.

21century
06-05-08, 09:55
Η αναβάθμιση λόγω βλάβης πραγματικά αποτελεί σοβαρή αιτία, σε γενικές γραμμές αναβαθμίζω περίπυο κάθε ενάμισι χρόνο εφοσον υπάρχουν σοβαρές τεχνολογικές καινοτομίες και εξελίξεις..

psolord
06-05-08, 11:04
Πολύ καλό thread φίλε Xguru! Μπράβο!:oneup:

Ψήφισα σε λιγότερο απο ένα έτος σκεφτόμενος τις κάρτες γραφικών και κυρίως του gaming υπολογιστή. Είμαι θύμα όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, αλλά όχι στα υπόλοιπα! Μετά διάβασα τον όρο που είχες βάλει "εκτος απο κάρτες γραφικών" πράγμα που σημαίνει οτι θα έπρεπε να ψήφιζα κάτι άλλο. Αλλά επειδή όλο και κάτι αλλάζω, δεν πειράζει.Έχω δύο PC ωπου το gaming PC μου τραβάει λεφτά συχνότερα απο το κατεβαστήρι/htpc. Επείδη το gaming είναι κατα πολύ ανώτερο, πολύ σπάνια κάποια κομμάτια του πέφτουν στο κατεβαστήρι. Τις περισσότερες φορές τα σουτάρω και παίρνω άλλα.

Σε mobo παίζω ακόμα με P965 αλλά για αυτό τα χοντροέσκασα στη συχαμένη Asus για να πάρω το Commando και θα με κρατήσει για πολύ ακόμα. Cpu Q6600 και μνήμες DDR2. Τα οποία και αυτά δεν βλέπω να αλλάζω εκτός αν μου δώσει η AMD την δυνατότητα να έχω Phenom @ 3600mhz, γιατί δεν τα αλλάζω τα 3600 του quad μου με τίποτα. Αν γίνει βέβαια αυτό θα γίνει με ελάχιστο κόστος για μένα! Μη νομίζετε οτι σκάω τσουβάλια με λεφτά πετώντας τα προηγούμενα. Ας πούμε οτι έχω βρεί άτομα που τα αγοράζουν όσο κάνουν σήμερα.

Σε κάρτες γραφικών με νικάει η τεχνολογία κάθε φορά. Μου βυθίζονται οι άμυνες! Αν και για το έτος 2007-2008 κατάφερα και έκανα downgrade απο 8800GTX σε 3870, εν τουτοις η ταπεινή καρτούλα παίζει πολύ καλά. Το είδα λίγο πιο ρεαλιστικά φέτος και μέτρησα τις ανάγκες μου. Gaming σε 1680*1050 λέω, προτιμάω και ΑΤΙ, οπότε 3870 μας κάνει. Για αργότερα όμως θα μεταφέρω το gaming μου σε TV 32 1920*1080 οπότε αναγκάστικά θα πάω σε νέα κάρτα. Ευελπιστώ οτι μία 4870Χ2 θα με καλύψει, οπότε δεν θα χρειάστει να δώσω και λεφτά γιατί ήδη μου χρωστάνε!

Για το HTPC/κατεβαστήρι τι να πω! Είναι ήδη αρκετά δυνατό και δεν το πειράζω για πολύ πολύ καιρό ακόμα. Κάρτα έχει μία HD 3650 που μπορεί να κάνει decoding ακόμα και σε 1440P, οπότε με έχει ήδη καλύψει και για το μέλλον. Ρεύμα δεν καίει τίποτα οπότε τελειώσαμε απο εδώ!

Συνολικά έχω βάλει όριο στον εαυτό μου να μην ξεπερνάω τα 700 ευρώ το χρόνο για τα PC. 700 ευρώ να δώσω απο την τσέπη μου εννοώ. Χωρίς να υπολογίσω τις "μεταπωλήσεις". Μπόλικο μπόλικο όριο και το ξεπερνάω σπάνια! Έτσι όμως είμαι πάντα top. Δεν ξέρω ρε παιδιά, μη με παρεξηγήσετε :oops:, αλλά 2100 ευρώ για 3 χρόνια δεν είναι και τόοοσο τραγικά!

rockstar
07-05-08, 13:36
καθε 4 χρονια γεματα γιατι συνηθως καπου εκει <<κλαταρει>> το pc (των 1000 ευρω),δηλαδη δυσκολευεται να τρεξει γρηγορα συγχρονες εφαρμογες+antivirus κτλ...

030366
07-05-08, 13:46
Έχω τον υπολογιστή μου 6 χρόνια και οι αλλαγές πού έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι στην οθόνη (να βγάλω την καθοδικού σωλήνα και να βάλω TFT) έναν δεύτερο σκληρό και μνήμη RAM επίσης. RAM ήταν απαραίτητη γιατί δεν επαρκούσε 256άρα πού είχα για κάποια προγράμματα (π.χ Photoshop) Από κει και πέρα από συνήθεις αλλαγές, CD/DVD-ROM, CD/DVD-RW κλπ.

dvm
07-05-08, 14:13
Νομίζω θα ήθελε και την περίπτωση πάνω από 5 χρόνια. Γιατί εγώ τον υπολογιστή τον έχω 8 χρόνια, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν έχω ακόμα καταφέρει να τον αλλάξω. Πάντως νομίζω ότι μέχρι και 5-6 χρόνια κάνεις σχετικά άνετα την δουλειά σου, αν δεν θες να παίζεις τα τελευταία παιχνίδια. Και τον προηγούμενο υπολογιστή τον είχα 7 χρόνια, και στον 6 χρόνο όταν πέρασα στη σχολή πήρα καινούργιο.

Επίσης το πόσο άνετα κάνεις την δουλειά σου έχει να κάνει και με το λειτουργικό έτσι; Με την αποτυχία των σβίστα οι περισσότεροι μείναμε στα xp οπότε δεν τρώνε και πολλούς πόρους. Αν καταφέρω και βρω τον χρόνο πάντως λέω αντί για αναβάθμιση να βάλω κανά FreeBSD με Fluxbox. Νομίζω τότε θα πετάει το σύστημα.

topmar
07-05-08, 14:51
Καλησπέρα.

Κατά μέσο όρο κάθε 3-4 χρόνια, με συναρμολόγηση από εμένα......

Mouse Potato
07-05-08, 14:54
Κάθε 4-5 χρόνια... Μ' έχει οφελήσει το γεγονός ότι δεν παίζω παιχνίδια... ;)

Mardonios
07-05-08, 18:14
Έχω πάντα 4 PCs σε δίκτυο στο σπίτι και σε λιγότερο από χρόνο φτιάχνω ένα νέο, αναμορφώνω τα άλλα 3 ώστε να έχουν τα καλύτερα συστατικά και ότι περισσέψει πάει στ'ανήψια μου που με τη σειρά τους κάνουν κάποιες αναβαθμίσεις στα δικά τους. Τίποτα δεν πάει χαμένο... Ξοδεύω το πολύ γύρω στά 1000 Ευρώ το χρόνο. Δεν μου είναι απαραίτητο να το κάνω, ούτε γιά τη δουλειά μου ούτε γιά τα χόμπυ μου, απλά μ'αρέσει να φτιάχνω και να χρησιμοποιώ δυνατά μηχανάκια :rolleyes:

Patentman
07-05-08, 21:47
Οποτε βγαλει κατι πολυ καλο η Intel. :p :lol: :rofl:

Οχι πλακα κανω -αν και παιζει ρολο και αυτο φυσικα.
Αναλογως γιατι κανω αναβαθμιση.

Αν ειναι για να κερδισω επιπλεον ταχυτητα (και ενω ο υπαρχον μπορει και κανει τα παντα) τοτε διαλεγω μια στιγμη στην οποια υπαρχει ουσιαστικη διαφορά.
Ουσιαστικη διαφορά σημαινει οτι αλλαξα εναν P4 3.2Ghz για εναν Core 2 Quad Q9450.

Περιπου καθε 3 με 4 χρονια θα ελεγα λοιπον, γιατι μεχρι τωρα με τετοια βηματα πηγαινω.

........Auto merged post: Patentman added 0 Minutes and 51 Seconds later........

Μ' έχει οφελήσει το γεγονός ότι δεν παίζω παιχνίδια... ;)

Αυτο το εχω σαν κανονα.

prometheas
08-05-08, 11:47
Oταν έχω χρήματα για "ξέπλυμα"... :twisted:

hul
08-05-08, 17:17
καθε χρονο αλλαζω καρτα γραφικων. τωρα τα υπολοιπα καθε 1.5-2χρονια

@ ADSLgr.com All rights reserved.