PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάθεση σε φακέλους ATM

Σελίδες : 1 [2]

MikeS.
30-01-10, 17:07
Να γυρίσω λίγο πάλι στο θέμα της καταμέτρησης επειδή πολύ σωστά πιο πριν είπατε κάποιοι πως άσχετα με το ποσό που βάζω στο φάκελο την ώρα της κατάθεσης από το atm μπορώ να πληκτρολογήσω πως βάζω ότι ποσό θέλω...Ο φάκελος όμως που θα καταχωρηθεί εκείνη την στιγμή έχει κάποιο στοιχείο του λογαριασμού μου??
Για παράδειγμα εάν εγώ πάω σε ένα atm της εθνικής και βάλω έναν άδειο φάκελο μέσα πληκτρολογώντας όμως πως βάζω 100 ευρώ.Και πάει στην συνέχεια ο επόμενος πελάτης βάζει στον φάκελό του 100 ευρώ και πληκτρολογεί πως βάζει 100 ευρώ σαν προσεκτικός και λογικός που είναι...Όταν την επόμενη μέρα στην καταμέτρηση δουν οι υπεύθυνοι τον φάκελο με τα 100 ευρώ μέσα..Πώς θα ξέρουν αν είναι τα δικά μου που έχω δηλώσει πως έχω βάλει 100 αλλά δεν έχω βάλει τίποτα ή του σωστού πελάτη που έχει βάλει όσα έχει δηλώσει?Με λίγα λόγια υπάρχει καμιά ταυτοποίηση από φάκελο σε φάκελο για κάποια ασφάλεια?Έχω την εντύπωση πως η απάντηση στο ερώτημά μου είναι απλή αλλά μου διαφεύγει :D

Dark-Side
30-01-10, 17:10
Λογικά όταν τοποθετείς τον φάκελο πάλι μέσα στο ATM εκτυπώνονται πάνω του τα στοιχεία σου

arial
30-01-10, 17:16
Να γυρίσω λίγο πάλι στο θέμα της καταμέτρησης επειδή πολύ σωστά πιο πριν είπατε κάποιοι πως άσχετα με το ποσό που βάζω στο φάκελο την ώρα της κατάθεσης από το atm μπορώ να πληκτρολογήσω πως βάζω ότι ποσό θέλω...Ο φάκελος όμως που θα καταχωρηθεί εκείνη την στιγμή έχει κάποιο στοιχείο του λογαριασμού μου??

Ετυχε καποτε συγγενικο μου προσωπο να βαλει λεφτα στον λογαριασμο μου ετσι. Και κατα τη διαδικασια κατι εγινε, και κολλησε το μηχανημα με τον φακελο μεσα. Απο οσο θυμαμαι την αλλη μερα πηγαμε στην τραπεζα και τους ειπαμε το προβλημα, και μας ειπαν πως το ξερανε κατα την καταμετρηση και πως θα μας επερναν οι ιδιοι τηλεφωνο. Απλως εγινε η ταυτοποιηση και ολα ενταξει.

Υποθετω πως ολες οι κινησεις λογαριασμων (καταθεσεις - αναληψεις) καταγραφονται για αποφυγη απατης.

kostas007
30-01-10, 17:47
ενας φιλος μου που χε πει οτι ο πατερας του ειχε συναντησει μια φορα ενα προβλημα,
ειχε κανει καταθεση με φακελο και δεν εμφανιστηκαν τα χρηματα,και πηγε στη τραπεζα και "βρηκαν" τον φακελο...
παντως δε στεκει να προσπαθησουν να σε κλεψουν.
αν θελουν να σε κλεψουν το κανουν με αλλους τροπους οπως ενας που ετρωγε 1-2cent απο καθε λογαριασμο καποτε (η μηπως ηταν σε ταινια αυτο? :P )

MikeS.
30-01-10, 18:01
Ναι καλά κι εγώ πιστεύω πως το να σε κλέβουν οι τράπεζες με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατο για πολλούς λόγους όπως η φήμη,η εμπιστευτικότητα κλπ.Έτσι κι αλλιώς όπως προανέφερε ένας φίλος μας τα τρώνε καθημερινά με νόμιμο τρόπο.Όμως η περίπτωση που ανέφερα πρόκειται για κλεψιά από πελάτη σε πελάτη...Δηλαδή ένας πελάτης να εκμεταλλευτεί πχ την μη ταυτοποίηση ενός φακέλου για να διεκδικήσει κάποιο χρηματικό ποσό..Θεωρητικά μιλώντας!!

nmakry
30-01-10, 18:55
Για να το δούμε πρακτικά:

Ανοίγει ο υπάλληλος το πρωί το ΑΤΜ, βλέπει καμια 50αριά φακέλους και μετά στην τύχη λέει: Αυτόν τον έβαλε αυτός, τον άλλο ο άλλος; Λέτε να στέκει κάτι τέτοιο;

Dark-Side
30-01-10, 19:06

Ανοίγει ο υπάλληλος το πρωί το ΑΤΜ, βλέπει καμια 50αριά φακέλους και μετά στην τύχη λέει: Αυτόν τον έβαλε αυτός, τον άλλο ο άλλος; Λέτε να στέκει κάτι τέτοιο;

Εκτυπώνετε πάνω στον φάκελο κάποια πληροφορία του καταθέτη.....!

bomberb17
30-01-10, 19:20
Εγώ πάντως έχω καταθέσει σε φάκελο πάνω από 200 φορές, ούτε 1 φορά δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Στην αρχη φοβόμουν και εγώ μην γίνει κάποιο λάθος και έγραφα με στυλό τα στοιχεία μου πάνω, μετά όμως δεν έγραφα τίποτα αλλά πάλι όλα οκ. Τον τελευταίο καιρό δεν ζητάω καν απόδειξη (χάριν οικολογίας!), προτιμόντας όμως τα ATM με αυτόματη καταμέτρηση. Αλήθεια έχει συμβεί σε κανένα να κάνει λάθος το ΑΤΜ στη καταμέτρηση;

kostas007
30-01-10, 20:17

φανταζομαι κανεις πλακα ε?:lol:

με τα πλαστα τι γινεται αραγε?τα ανιχνευειτο ΑΤΜ?

limplixos
30-01-10, 20:34
Αλήθεια έχει συμβεί σε κανένα να κάνει λάθος το ΑΤΜ στη καταμέτρηση;

Λάθος ποτέ. Το μόνο που μου έχει συμβεί είναι να "φτύσει" έξω ένα - δύο χαρτονομίσματα , επειδή πιθανότατα ήταν λίγο τσαλακωμένα, αλλά και πάλι την δεύτερη - τρίτη φορά τα δέχεται κανονικά.

Και φυσικά στην απειροελάχιστη πιθανότητα που θα κάνει λάθος στην καταμέτρηση (αν και πιθανότατα δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται να συμβεί) στην επιβεβαίωση που μας δείχνει το ΑΤΜ , βλέπουμε το λανθασμένο χρηματικό ποσό και ζητούμε την ακύρωση. Τόσο απλά.

Τα ΑΤΜ με online κατάθεση είναι απλά τα καλύτερα. Την ίδια στιγμή μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου. Είτε είναι Σάββατο, είτε Κυριακή, είτε 12 η ώρα τα μεσάνυχτα!

με τα πλαστα τι γινεται αραγε?τα ανιχνευειτο ΑΤΜ?

Υποθέτω (και το λογικό είναι άλλωστε) πως οι υπάλληλοι τα περνάνε από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων. Στο ΑΤΜ με online κατάθεση φυσικά, γίνεται αυτόματα από το ΑΤΜ την ίδια στιγμή.

kostas007
30-01-10, 22:13
και οι γνωστες ιστοριες που πλαστα βγαινουν απο ΑΤΜ?υποπτο...:hmm:

bomberb17
30-01-10, 22:26
Λάθος ποτέ. Το μόνο που μου έχει συμβεί είναι να "φτύσει" έξω ένα - δύο χαρτονομίσματα , επειδή πιθανότατα ήταν λίγο τσαλακωμένα, αλλά και πάλι την δεύτερη - τρίτη φορά τα δέχεται κανονικά.

Και φυσικά στην απειροελάχιστη πιθανότητα που θα κάνει λάθος στην καταμέτρηση (αν και πιθανότατα δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται να συμβεί) στην επιβεβαίωση που μας δείχνει το ΑΤΜ , βλέπουμε το λανθασμένο χρηματικό ποσό και ζητούμε την ακύρωση. Τόσο απλά.

Τα ΑΤΜ με online κατάθεση είναι απλά τα καλύτερα. Την ίδια στιγμή μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου. Είτε είναι Σάββατο, είτε Κυριακή, είτε 12 η ώρα τα μεσάνυχτα!

Υποθέτω (και το λογικό είναι άλλωστε) πως οι υπάλληλοι τα περνάνε από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων. Στο ΑΤΜ με online κατάθεση φυσικά, γίνεται αυτόματα από το ΑΤΜ την ίδια στιγμή.

Εγώ τα έβαλα σήμερα αλλά στο λογαριασμό μου μου τα έβγαλε ημερομηνία αξίας 1/2/10 (για τον υπολογισμό των τόκων). Είναι διαθέσιμα κανονικά πάντως

limplixos
30-01-10, 22:29
Εγώ τα έβαλα σήμερα αλλά στο λογαριασμό μου μου τα έβγαλε ημερομηνία αξίας 1/2/10 (για τον υπολογισμό των τόκων). Είναι διαθέσιμα κανονικά πάντως

Ναι, ακόμα και από εκεί να κερδίσουν οι τράπεζες...

ipo
30-01-10, 23:35
Και μάλιστα, αν κάνεις ανάληψη την ίδια στιγμή, ενώ δεν υπάρχει άλλο υπόλοιπο στο λογαριασμό σου, θα χρεωθείς τόκους, διότι πήρες χρήματα με ημερομηνία αξίας επόμενης (ή μεθεπόμενης) ημέρας.

Κάνω καταθέσεις τόσο με φάκελο όσο και σε online ATM και προτιμώ τα τελευταία. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Κατά την ανάληψη όμως, έχω ακούσει από κάμποσους προβλήματα. Σε έναν γνωστό μου που ζήτησε 300€, το ΑΤΜ του έβγαλε 5 50ευρα, ενώ τον χρέωσε 300€. Ήταν τυχερός διότι το υποκατάστημα της τράπεζας ήταν ανοικτό, οπότε άνοιξαν αμέσως το ΑΤΜ και βρήκαν το 6ο 50ευρο κολλημένο στο μηχανισμό. Αν ήταν βράδυ, μπορεί να ξεκολλούσε στον επόμενο πελάτη και δε θα φαινόταν διαφορά στον ισολογισμό. Έχω ακούσει κι άλλες τέτοιες ιστορίες.

Πριν από κάποιον καιρό, όντας στο εξωτερικό, έκανα ανάληψη 250€ από ΑΤΜ. Το μηχάνημα έβγαλε πρόβλημα συναλλαγής στην οθόνη του και δε μου έβγαλε τα χρήματα. Αλλά εκτύπωσε απόδειξη ότι τα πήρα και έδωσε θετική απάντηση στην ελληνική τράπεζα. Πήγα αμέσως στο υποκατάστημα και με έδιωξαν, λέγοντας να τα βρω με τη δική μου τράπεζα.

Οι υπάλληλοι, ενώ χάλασε το ΑΤΜ τους και έδωσε το ΟΚ στο online σύστημα, χωρίς να βγάλει λεφτά, δε δέχτηκαν να κάνουν καταμέτρηση. Για να μην τα πολυλογώ, μου πήρε 5 μέρες και πολλή αγωνία και τρέξιμο, μέχρι να παραδεχτούν το λάθος τους (παραπονέθηκαν κι άλλοι πελάτες την ίδια ημέρα για το συγκεκριμένο ΑΤΜ ευτυχώς) και να μου δώσουν τα χρήματα πίσω.

Κατόπιν μία άλλη υπάλληλος, παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο ΑΤΜ δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα. Το ήξεραν λοιπόν, αλλά είχαν το θράσος να ρίξουν ευθύνες στην τρίτη τράπεζα, για κάτι που είναι προφανές ότι φταίει το ΑΤΜ. Αν χαλάσει το online σύστημα, κανονικά το ΑΤΜ πρέπει να παύει τη συναλλαγή και να δίνει αρνητική απάντηση, όχι επιβεβαίωση απόδοσης χρημάτων και να αφήνει τον πελάτη με την απόδειξη στο χέρι και την τράπεζά του να νομίζει ότι διεκπεραιώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή. Αντίστοιχη ιστορία έχω ακούσει κι από άλλον.

Το φαντάζεστε; Να μη σου δώσει λεφτά το ΑΤΜ και να είσαι στο χέρι με την απόδειξη που λέει ότι τα πήρες. Η τράπεζα στην Ελλάδα να έχει την επιβεβαιωτική απάντηση του ΑΤΜ και οι υπάλληλοι στο εξωτερικό να σου λένε "δεν είναι δικό μας το πρόβλημα". Εγκεφαλικό... Ευτυχώς οι υπάλληλοι της ελληνικής τράπεζας ήταν εξαιρετικά εξυπηρετικοί (:respekt: στην Τράπεζα Πειραιώς) και με έπαιρναν κάθε μέρα τηλέφωνο (μέχρι διευθύντρια ασχολήθηκε με το πρόβλημά μου) για να δούμε αν θα κάνουμε τελικά αμφισβήτηση συναλλαγής, σε περίπτωση που οι Ιταλοί συνέχιζαν την απροθυμία να κάνουν καταμέτρηση.

Άντε τώρα να είσαι στο εξωτερικό και να κάνεις ανάληψη το υπόλοιπό σου, π.χ. 600€, να σου χρεώσει το λογαριασμό και να μην έχεις χρήματα να κινηθείς, μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν καταμέτρηση.

akilleas
31-01-10, 09:35
Εμ!!!
Δεν ήσουνα στο εξωτερικό.
Στην Ιταλία ήσουνα....:p

jkoukos
31-01-10, 14:23
Τα ίδια κι εγώ στο Τορίνο το 2004. Μου έδωσε απόδειξη χωρίς να πάρω ποτέ τα 800€. Βέβαια οι εκεί υπάλληλοι ήταν εξυπηρετικότατοι, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες για να πάρω πίσω τα χρήματα, λόγω γραφειοκρατείας μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Ελλάδας και Ιταλίας.

partblah1990
12-07-16, 17:47
Υπαρχουν πλεον και ΑΤΜ που δεχονται καταθεσεις σε πραγρατικο χρονο

Περισσοτερες πληροφοριες : Κατάθεση BNA (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_BNA)

WAntilles
12-07-16, 18:44
Και θα γυριστεί και Indiana Jones 5.

bomberb17
12-07-16, 18:45
Πολύ καλό necro!
Υπάρχει μήπως κάποια λίστα με το που υπάρχουν αυτά τα ΑΤΜ για κάθε τράπεζα?

fantasma_tis_nixtas
12-07-16, 20:07
Σχεδόν όλα της Πειραιώς έχουν την δυνατότητα online κατάθεσης...εδώ και χρόνια καταθέτω ότι ώρα θέλω χωρίς φάκελο και είναι διαθέσιμα άμεσα.

bomberb17
12-07-16, 23:53
1. Δεν έχουν όλα, ούτε τα μισά θα έλεγα
2. Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά της Πειραιώς, αλλά για όλες τις τράπεζες

no_logo
13-07-16, 00:04
Υπαρχουν πλεον και ΑΤΜ που δεχονται καταθεσεις σε πραγρατικο χρονο

πάντα όμως μπορεί να γίνει το απρόβλεπτο
στο ανάλογο μηχάνημα της alpha ζωγράφου καταθέτω 6 το πρωί 1210 ευρώ
τα μετρά τα βρίσκει 1210 και μετά από λίγο μου αναφέρει πως το ποσό θα επιστραφεί
μου βγάζει μόνο την κάρτα χωρίς κανένα χαρτί ως απόδειξη και χωρίς να μου επιστρέψει τα χρήματα φυσικά
Στο λογαριασμό μου έλεγξα και δεν είχε πιστωθεί το ποσό
Το τηλεφωνικό κέντρο που αναφέρει η κάρτα εκείνη την ώρα ήταν κλειστό εκτός από τις απώλειες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν
Προσπαθούσα να βρω μετά τις 8 από την δουλειά άκρη καλώντας το υποκατάστημα
Αυτοί βαριεστημένα δήλωναν πως θα ανοίξουν το μηχάνημα μετά την παρέλευση ωραρίου για το κοινό
Το άγχος μου μην πάει κανεις να κάνει ανάληψη ΧΨΖ ποσό από το λογαριασμό του και το πετάξει (σε περίπτωση που είχαν σφηνώσει μέσα στο μηχάνημα) και τα 1210 ευρώ να κορυφώνεται
Έκανα αγχολυτική θεραπεία βρίζοντας κόσμια την διευθύντρια του υποκαταστήματος διανθισμένη με ειρωνεία "γιατί δεν μπορεί να ανοίξει ή έστω να κλειδώσει το μηχάνημα μέχρι το μεσημέρι που θα το ανοίξει; Δίνει δάνεια το υποκατάστημα και δεν προλαβαίνει;"
Μέχρι να βρεθεί το ποσό και να πιστωθεί έχασα την μισή ζωή μου

odd
13-07-16, 00:23
πάντα όμως μπορεί να γίνει το απρόβλεπτο
στο ανάλογο μηχάνημα της alpha ζωγράφου καταθέτω 6 το πρωί 1210 ευρώ
τα μετρά τα βρίσκει 1210 και μετά από λίγο μου αναφέρει πως το ποσό θα επιστραφεί
μου βγάζει μόνο την κάρτα χωρίς κανένα χαρτί ως απόδειξη και χωρίς να μου επιστρέψει τα χρήματα φυσικά
Στο λογαριασμό μου έλεγξα και δεν είχε πιστωθεί το ποσό
Το τηλεφωνικό κέντρο που αναφέρει η κάρτα εκείνη την ώρα ήταν κλειστό εκτός από τις απώλειες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν
Προσπαθούσα να βρω μετά τις 8 από την δουλειά άκρη καλώντας το υποκατάστημα
Αυτοί βαριεστημένα δήλωναν πως θα ανοίξουν το μηχάνημα μετά την παρέλευση ωραρίου για το κοινό
Το άγχος μου μην πάει κανεις να κάνει ανάληψη ΧΨΖ ποσό από το λογαριασμό του και το πετάξει (σε περίπτωση που είχαν σφηνώσει μέσα στο μηχάνημα) και τα 1210 ευρώ να κορυφώνεται
Έκανα αγχολυτική θεραπεία βρίζοντας κόσμια την διευθύντρια του υποκαταστήματος διανθισμένη με ειρωνεία "γιατί δεν μπορεί να ανοίξει ή έστω να κλειδώσει το μηχάνημα μέχρι το μεσημέρι που θα το ανοίξει; Δίνει δάνεια το υποκατάστημα και δεν προλαβαίνει;"
Μέχρι να βρεθεί το ποσό και να πιστωθεί έχασα την μισή ζωή μου

Δεν έχω βάλει τόσα χρήματα αλλά πάνω από πέντε 50αρικα, τα βάζω διαδοχικά, παρότι λέει μέχρι 50 χαρτονομίσματα μαζί. Με αυτή τη τεχνική μια μόνο φορά μου τα χει βγάλει έξω κατευθείαν και τα ξανάβαλα. Πάντως η online κατάθεση είναι πολύ βολική.

Nozomi
13-07-16, 08:57
Της Εθνικής είναι τα περισσότερα, στην περιοχή μου υπάρχει υποκατάστημα με 3 ΑΤΜ, όλα με δυνατότητα on-line κατάθεσης, της Πειραιώς εσχάτως μεγαλώνουν το δίκτυο, και εντελώς απαράδεκτοι της Alpha, μόνο μέσα στο κατάστημα μπορείς να κάνεις δουλειά.

Βασικά η Εθνική πέραν της κρατικίστικης νοοτροπίας με βολεύει γιατί καταθέτω on-line ό,τι ώρα θέλω, ενώ και οι πληρωμές δεν καθυστερούν να εμφανιστούν 1-2 εργάσιμες ημέρες όπως με Πειραιώς-Alpha.

vamvakoolas
13-07-16, 09:41
νομιζω τα ΑΤΜ της ΑΛΦΑ εχουν ενα θεμα γιατι και εγω ειχα αναλογη εμπειρια περυσι τετοιο καιρο στη κορυφη των καπιταλ κοντρολς:

παω να κανω καταθεση (ενω ολοι στην ουρα για αναλυψη :rofl:) και με το που γινεται η συναλλαγη και τα μετραει και παταω οκ......βγαινει εκτος λειτουργιας! (windows xp μηνυμα κοκ)μπαινω μεσα το λεω στην υπαλληλο που ευτηχως ηταν εξυπηρετικη αυτη φτιαχνει το μηχανημα αλλα μου λεει οτι αν εγιναν ολα σωστα αυριο το πρωι (ενω ηταν ηδη πρωι 8.10) θα ερευνησει τους φακελους η επιτροπη (διευθυντης κατασηματος και υπαλληλος) και θα τα πιστωσουν στο λογαριασμο χειροκινητα. Ευτηχως πηγαν ολα καλα και μεχρι που με πηραν τηλεφωνο αλλα εκεινη την ημερα ειχα γινει λευκος απο την αγωνια....

Manolis_karas
14-07-16, 20:39
Όσες φορές έκανα κατάθεση με φάκελο σε ΑΤΜ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και ήταν αρκετές αυτές οι φορές.

Το ίδιο και εγώ.

Συγνώμη μόλις αντιλήφθηκα ότι απάντησα σε κάτι 6+ χρόνια μετά

@ ADSLgr.com All rights reserved.