PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάθεση σε φακέλους ATM

Σελίδες : [1] 2

pantakos
05-05-08, 14:07
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος απο εσάς γνωρίζει εαν η κατάθεση χρημάτων με τους φακέλους που δίνουνε τα ATM είναι ασφαλές. Δηλαδή πως ξέρουνε πόσα χρήματα εγώ έβαλα μέσα στο φάκελο ή πως προστατεύομαι εγώ ότι δεν θα γίνει κάτι κακό?

Ευχαριστώ,

:respekt:

AddictedToChaos
05-05-08, 14:14
Το έκανα παλιά αυτό ένα διάστημα στη γιουρομπανκ.

Είναι ασφαλές γιατί τα λεφτά τα μετρούν οι υπάλληλοι το πρωί.

Όταν καταθέτεις το ποσό, σου εκτυπώνει απόδειξη κατάθεσης νομίζω.

Οπότε σε περίπτωση λάθος μέτρησης (απίθανο), μπορείς να τους πας την απόδειξη.

ranger
05-05-08, 14:16
Οπότε σε περίπτωση λάθος μέτρησης (απίθανο),

ξεχνάς ότι γράφεις στο adslgr.com
Impossible is nothing

μπορείς να τους πας την απόδειξη.

δε νομίζω ότι σε διασφαλίζει η απόδειξη.
Μπορείς να κτυπήσεις ότι ποσό θες και να βάλεις λιγότερα μέσα.

ariadgr
05-05-08, 14:16
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος απο εσάς γνωρίζει εαν η κατάθεση χρημάτων με τους φακέλους που δίνουνε τα ATM είναι ασφαλές. Δηλαδή πως ξέρουνε πόσα χρήματα εγώ έβαλα μέσα στο φάκελο ή πως προστατεύομαι εγώ ότι δεν θα γίνει κάτι κακό?

Εσύ πληκτρολογείς στο ATM ποιό είναι το ποσό που έβαλες στο φάκελο, και μετά γίνεται καταμέτρηση από το προσωπικό της τράπεζας για να επιβεβαιωθεί ότι όντως το ποσό αυτό ήταν στο φάκελο.

Προσωπικά προτιμώ τα ATMs που δέχονται κατάθεση χωρίς φάκελο (δηλ. η καταμέτρηση γίνεται εκείνη τη στιγμή από το μηχάνημα). Βέβαια δεν έχουν όλες οι τράπεζες και σε όλα τα καταστήματα ATM με αυτή τη δυνατότητα.

ranger
05-05-08, 14:17
Προσωπικά προτιμώ τα ATMs που δέχονται κατάθεση χωρίς φάκελο (δηλ. η καταμέτρηση γίνεται εκείνη τη στιγμή από το μηχάνημα).

ποια τράπεζα το κάνει αυτό;

Η είναι θέμα ATM και όχι τράπεζας;

k_koulos
05-05-08, 14:17
υπάρχουν ATM που δέχονται κατευθείαν χαρτονομίσματα αντί για φακέλους, να τα προτιμάς!

αλλά και με τους φακέλους, σωστά γίνεται η δουλεία, μην ξεχνάς οτι έχουν κάμερες στα μηχανάκια τους,

[αν και για να είμαι ειλικρινής δεν το προτιμώ το ΑΤΜ για κατάθεση]

ariadgr
05-05-08, 14:20
ποια τράπεζα το κάνει αυτό;

Ξέρω ότι το κάνει η Εθνική στα καταστήματα που δέχονται πολλές καταθέσεις στα ATM

Η είναι θέμα ATM και όχι τράπεζας;

Πρέπει να το υποστηρίζει το μηχάνημα, και φυσικά η τράπεζα να έχει τέτοιου είδους μηχάνημα στο κατάστημα που θα πας.

pantakos
05-05-08, 14:25
Η Εθνική το έχει αλλά η alpha που με ενδιαφέρει δεν έχει απευθείας κατάθεση χρημάτων. Το θέμα είναι ότι θα καταθέτω ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα οπότε .... φοβάμαι λίγο μήπως γίνει καμία στραβή

ranger
05-05-08, 14:28
γιατί δεν κοιτάς προς την μεταφορά χρημάτων μέσω ebanking;

euri
05-05-08, 14:33
Όσες φορές έκανα κατάθεση με φάκελο σε ΑΤΜ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και ήταν αρκετές αυτές οι φορές.

pantakos
05-05-08, 14:42
γιατί δεν κοιτάς προς την μεταφορά χρημάτων μέσω ebanking;

Εαν δεν έπερνα τα λεφτά αυτά το χέρι αυτό θα έκανα...:whistle:

........Auto merged post: pantakos added 7 Minutes and 22 Seconds later........

Οπότε θα μου το προτείνατε? Η καλύτερα να περιμένω στην ουρά για κατάθεση???

Andrikos
05-05-08, 16:41
Ενταξει ρε παιδια μην τρελαθουμε..!Μια χαρα το atm απο το να περιμενεις στην ουρα..Κρατα εσυ την αποδειξη απο την καταθεση και αν ποτε γινει κατι(που οντως ειναι απιθανο)θα βγαλεις ακρη.

SantoPtol
05-05-08, 16:45
Στην Πειραιώς όταν βάζεις μετρητά από το ATM τα περνάει αμέσως και στον λογαριασμό σου και αν θες μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ηλεκτρονικές αγορές την ίδια μέρα.

etsouk2000
05-05-08, 16:53
Όσες φορές έκανα κατάθεση με φάκελο σε ΑΤΜ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και ήταν αρκετές αυτές οι φορές.

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Κι όχι απλά αρκετές φορές, αλλά άπειρες. Ποτέ μα ποτέ δεν μου φάγανε δεκάρα σε όλες τις τράπεζες που έχω καταθέσει λεφτά μέσω ΑΤΜ εδώ και χρόνια. Χρησιμοποιώ όλα τα ΑΤΜ αφοβα.

Η απόδειξη όντως δεν σε διασφαλίζει στο ποσό. Μπορεις να γράψεις ό,τι γουστάρεις. Σε διασφαλίζει απλα ότι έγινε κατάθεση. Γενικά υπάρχει η καλή πίστη. Αν θελω να καταθέσω μεγάλο ποσό, τότε το σπάω σε 2-3 καταθέσεις μικρότερων ποσών. Ε τι στο δι@ολο, θα με κλέψουν σε κάθε κατάθεση;

euri
05-05-08, 19:28
Αν θελω να καταθέσω μεγάλο ποσό, τότε το σπάω σε 2-3 καταθέσεις μικρότερων ποσών. Ε τι στο δι@ολο, θα με κλέψουν σε κάθε κατάθεση;

Το συνηθισμένο είναι να γίνεται η κατάθεση σε "δόσεις", ιδίως αν τα χαρτονομίσματα είναι μικρής αξίας, μιας και υπάρχει και το όριο του αριθμού των χαρτονομισμάτων σε κάθε φάκελο.

ranger
05-05-08, 19:41
Αν θελω να καταθέσω μεγάλο ποσό, τότε το σπάω σε 2-3 καταθέσεις μικρότερων ποσών. Ε τι στο δι@ολο, θα με κλέψουν σε κάθε κατάθεση;

για μεγάλα ποσά, κάνω ακριβώς το ίδιο.

freshmeat
05-05-08, 21:52
Και εγώ θα ήθελα να καταθέσω στο φίλο μας τη δική μου εμπειρία.

Συναλλάσσομαι εδώ και πολλά χρόνια με τις τράπεζες Αγροτική και Alpha, και έχω καταθέσει σε ΑΤΜ με φάκελο αρκετές φορές. Αποφεύγω να στήνομαι στις ουρές, αλλά και μπορώ να κάνω τη δουλειά αυτή βράδυ η αργία.
Το μεγαλύτερο ποσό που έχω καταθέσει με αυτό τον τρόπο (φάκελο σε ΑΤΜ) ήταν 1500 €.
Ποτέ δε μου δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Patentman
05-05-08, 22:01
δε νομίζω ότι σε διασφαλίζει η απόδειξη.
Μπορείς να κτυπήσεις ότι ποσό θες και να βάλεις λιγότερα μέσα.

Απο οτι εχω ακουσει απο ανθρωπο μεσα απο την Eurobank λεγεται οτι το πρωι ειδικη ομαδα καθως και ο διευθυντης παρων καταμετρουν τα λεφτα στους φακελους και αν υπαρχει ελλειπης καταθεση (στο μηχανημα εγραψες μεγαλυτερο ποσο) το βρισκουν.

Δεν μου ειπε πως αλλά φανταζομαι θα εκτυπωνει στον φακελο τον αριθμο συναλλαγης.

Ομως απο την αλλη πως εχεις εσυ αποδειξη πως εβαλες τα σωστα;
Χμ, δεν εχεις, καλη πιστη!
Αν και δεν εχει αναφερθει προβλημα.

nmavro73
05-05-08, 22:16
Πάντως αν τυπώνει αριθμό συναλλαγής και ποσό και έχεις βάλει λιγότερα στο φάκελο μπορεί να βρείς και το μπελά σου!!

nmakry
05-05-08, 22:40
Πάντως αν τυπώνει αριθμό συναλλαγής και ποσό και έχεις βάλει λιγότερα στο φάκελο μπορεί να βρείς και το μπελά σου!!

Δεν βρίσκεις τον μπελά σου... Απλά σύμφωνα με τους όρους των τραπεζικών συναλλαγών, το ποσό της κατάθεσης είναι αυτό που τελικά καταμετρά η τράπεζα και όχι αυτό που δήλωσες εσύ. Άρα, Αν γράψεις 100 και βάλεις 10, η κατάθεση θα γίνει για τα 10 και τελειώνει εκεί το θέμα...

etsouk2000
05-05-08, 23:41
Απο οτι εχω ακουσει απο ανθρωπο μεσα απο την Eurobank λεγεται οτι το πρωι ειδικη ομαδα καθως και ο διευθυντης παρων καταμετρουν τα λεφτα στους φακελους και αν υπαρχει ελλειπης καταθεση (στο μηχανημα εγραψες μεγαλυτερο ποσο) το βρισκουν.

Δεν μου ειπε πως αλλά φανταζομαι θα εκτυπωνει στον φακελο τον αριθμο συναλλαγης.

Ομως απο την αλλη πως εχεις εσυ αποδειξη πως εβαλες τα σωστα;
Χμ, δεν εχεις, καλη πιστη!
Αν και δεν εχει αναφερθει προβλημα.

Ε προφανώς τυπώνονται τα πάντα πάνω στο φάκελο και μετά γίνεται η καταμέτρηση-επαλήθευση. Αυτονόητο και απλούστατο δεν είναι;

........Auto merged post: etsouk2000 added 4 Minutes and 54 Seconds later........

Δεν βρίσκεις τον μπελά σου... Απλά σύμφωνα με τους όρους των τραπεζικών συναλλαγών, το ποσό της κατάθεσης είναι αυτό που τελικά καταμετρά η τράπεζα και όχι αυτό που δήλωσες εσύ. Άρα, Αν γράψεις 100 και βάλεις 10, η κατάθεση θα γίνει για τα 10 και τελειώνει εκεί το θέμα...

Ακριβώς! Γιατί να βρεις μπελα; Η τραπεζα δεν επαφίεται στην ειλικρίνειά σου ότι θα καταθέσεις το ποσό που δήλωσες. Η τράπεζα θα ελέγξει όλες τις καταθέσεις, δεν θα κάνει επιλεκτικό έλεγχο. Εσύ επαφίεσαι στην δική της ειλικρίνεια ότι θα καταμετρήσει όντως αυτό που κατέθεσες.

Μαλιστα μου έχει τύχει και το ανάποδο. Να γίνει λογισιτκό λάθος και να μου έχει φάει λεφτά η τράπεζα, να μην το έχω πάρει χαμπάρι, και να με πάρουν τηλέφωνο μετά οι ίδιοι να μου το πουν. Δεν ήταν σε κατάθεση σε ΑΤΜ, ήταν σε κατάθεση επιταγής σε γκισέ. Ο υπάλληλος πάτησε λάθος ποσό κατάθεσης, εγώ δεν το είδα, υπέγραψα και έφυγα, ομως το είδαν αυτοί μετά και το διόρθωσαν από μόνοι τους και με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν.

Γενικά υπάρχει καλή πίστη με την τράπεζα. Δεν έχεις και άλλη επιλογή άλλωστε. Εξάλλου η τράπεζα δεν θα σου φάει λεφτά με τέτοιες π@υστιές και κουτοπονηριές (πχ να σου φάει λεφτά απο το φάκελο που θα καταθέσεις στο ΑΤΜ). Αν θέλει να σου φάει λεφτα, θα σου τα φάει με τη βούλα και με το νόμο, βλέπε δάνεια, κάρτες κλπ.

pantakos
05-05-08, 23:46
Καλά σίγουρα εαν θέλουνε να φάνε λεφτά θα το κάνουνε με πλάγιο τρόπο. Πάντως το σκέφτομαι γιατί δεν έχω χρόνο να στήνωμαι και σε ουρές... Καλή πίστη να υπάρχει

kalmi
06-05-08, 14:40
Η καταμέτρηση γίνεται από επιτροπή δύο ατόμων. Επίσης δεν συμφέρει να καταθέσεις τρελό ποσόν γιατί τότε ο πειρασμός για κάποια ...συνωμοσία θα ήταν μεγαλύτερος. Σε μεγάλα ποσά κάθε λογικός άνθρωπος θα επέμενε στην ασφάλεια της αυτοπρόσωπης προσέλευσης.

Jazzer
06-05-08, 15:07
Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα απολύτως κάνοντας καταθέσεις σε ATM.
Εργάζομαι σε υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου Τράπεζας, οπότε έχω και επαγγελματική άποψη για το θέμα.
Οι εσωτερικές διαδικασίες κάθε Τράπεζας είναι συγκεκριμένες και βασίζονται στην ασφάλεια των συναλλαγών και την προστασία των πελατών.

Εξυπακούεται ότι η καταμέτρηση των χρημάτων θα πρέπει να γίνεται παρουσία 2 ατόμων, του ταμία και ενός στελέχους του Καταστήματος (προιστάμενος ή Υποδ/ντής), ενώ δεν είναι λίγοι και οι απροειδοποίητοι έλεγχοι που γίνονται, προκειμένου να διαπιστώνεται αν τηρούνται οι εσωτερικές προβλεπόμενες διαδικασίες κάθε Τράπεζας.

Manolis_karas
06-05-08, 20:46
Θεωρητικά η καταμέτρηση γίνεται από δύο υπαλλήλους, είναι πολύ απίθανο να γίνει λάθος γιατί συγχρόνως ελέγχουν και το αντίγραφο της απόδειξης που σου δίνει η τράπεζα και αν υπάρχει διαφορά.... και κανένας (ούτε η τράπεζα ούτε ο υπάλληλος θα πλουτίσουν από μία κλοπή λίγων χρημάτων η οποία δεν μπορει να γίνει πολλές φορές γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια τα ΑΤΜ χωρίς πρόβλημα.

chrismes
28-07-09, 01:05
Το συνηθισμένο είναι να γίνεται η κατάθεση σε "δόσεις", ιδίως αν τα χαρτονομίσματα είναι μικρής αξίας, μιας και υπάρχει και το όριο του αριθμού των χαρτονομισμάτων σε κάθε φάκελο.

παιδια περυσι σε ενα λογαριασμο στην εθνικη ειχα 7.000 ευρω και επειδη θα μου βαλει τον αυγουστο ο οαεδ κατι λεφτα πηγα να δω ακριβως το υπολοιπο και ειναι 6.510....τρελλαθηκα...γιατι εγινε αυτο ? τι μπορω να κανω. ? ειναι δυνατον η εθνικη να μου κραταγε λεφτα επειδη ο λογαρισαμος ηταν ακινητος 10 μηνες ?η τελευταια αποδειξη που εδειχνε την καταθεση και το ποσο των 7.000 εχει σβησει το μελανι και δεν φαινεται τιποτα ...τι λετε να κανω ??:

alwaysalone
28-07-09, 02:22
παιδια περυσι σε ενα λογαριασμο στην εθνικη ειχα 7.000 ευρω και επειδη θα μου βαλει τον αυγουστο ο οαεδ κατι λεφτα πηγα να δω ακριβως το υπολοιπο και ειναι 6.510....τρελλαθηκα...γιατι εγινε αυτο ? τι μπορω να κανω. ? ειναι δυνατον η εθνικη να μου κραταγε λεφτα επειδη ο λογαρισαμος ηταν ακινητος 10 μηνες ?η τελευταια αποδειξη που εδειχνε την καταθεση και το ποσο των 7.000 εχει σβησει το μελανι και δεν φαινεται τιποτα ...τι λετε να κανω ??:

Απο οσο θυμαμαι, τα εξοδα αδρανειας για την εθνική, για ποσά κατω των 30.000 ευρω, ειναι 0,60 ευρώ το μηνα για αδρανείς λογαριασμους πανω απο 18 μηνες, ενω απο καποιους μηνες και μετα ειναι 1 ευρω το μήνα.

Οπότε, οι 10 μηνες δεν ειναι μεσα στο πλαισιο για να σου πάρει η Τράπεζα εξοδα αδράνειας, αρα πρέπει να κανεις μια ενημερωση βιβλιαριου για να δεις γίατι εχεις αυτη τη διαφορα 500 περίπου ευρώ ή να ζητήσεις κάποιο statement κινήσεων, ή άκομα και να το εκτυπωσεις απο το ΑΤΜ.

=====
Σχετικά με το θέμα με την κατάθεση σε ΑΤΜ, αν ποτέ χρειαστει να κανω -που δε το κανω συχνα, συγκεκριμενα το εχω κανει λιγες φορες στη ζωη μου- προτιμώ αυτες που δέχονται φάκελο γιατι ειναι λειος και δεν εχει φοβο να κολλησουν τα χαρτονομίσματα μεσα στο μηχανημα, αφού τα περισσότερα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιουμε δεν ειναι "κολαριστά" αλλά φθαρμενα, με διπλώσεις κλπ :)

Μια φορα αρκετα παλια, ειχα κανει κατάθεση σε ΑΤΜ, νομιζα οτι ειχα βαλει μεσα ενα ποσο, τελικά ηταν 100 ευρώ λιγότερα, εγω πληκτρολογησα αυτο που νόμιζα οτι ειχα βαλει. Την επόμενη μερα με πηρε τηλ η Τράπεζα, τους ειπα οτι μετά βρήκα το κατοστάευρω στη τσάντα καπου χωμενο και για αυτο νομιζα οτι ειχα βαλει μεγαλύτερο ποσο. Δεν υπήρξε πρόβλημα, και έληξε η συζητηση εκει :).

Βέβαια αν ειχα βάλει περισσότερα χρήματα στον φάκελο, και είχα πληκτολογήσει λιγότερα, δε ξέρω αν θα με καλούσε και σε αυτην την περίπτωση η Τράπεζα :p:p:p

manicx
28-07-09, 11:07
Να πω κι εγώ την εμπειρία μου από μηχάνημα της Εθνικής όπου δέχονταν κατάθεση χωρίς φάκελο. Πήγα να πληρώσω την πιστωτική μου πριν από 2 χρόνια, μόλις είχαν πρωτοφέρει τα μηχανήματα αυτά στην περιοχή μου. Βάζω τα χαρτονομίσματα, όλα πατημένα σε βιβλίο για 2 ημέρες. Σε κάποια φάση ακούω ένα έντονο τσάκισμα. Πετάγεται η κάρτα έξω και το μηχάνημα μπλόκαρε. Ήταν και Κυριακή πρωϊ. Μέχρι την Δευτέρα είχα πεθάνει στην αγωνία. Πήγα στο κατάστημα κι ευτυχώς όλο το ποσό είχε διευκρινιστεί. Από τότε, για πληρωμές πιστωτικών, μεταφορές από τράπεζα σε τράπεζα κλπ, μόνο web banking.

ariadgr
28-07-09, 12:54

Nα περάσεις από το κατάστημα της Εθνικής; :hmm:

somi
30-07-09, 15:33
δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα!! ΑΤΜ καλυτερα!!!!

akilleas
30-07-09, 17:22
Και εγώ έκανα παλιότερα για πάνω από 5 χρόνια κατάθεση σε φάκελο στην Εθνική.
Μια φορά είχα κάνει ενα 5χίλιαρο λάθος και την επομένη πρωί-πρωί με πήρανε τηλ. τους επιβεβαίωσα το λάθος και όλα καλά όλα ωραία.
Τώρα το τι γίνεται σε περίπτωση που μετρήσουνε λιγότερα και να κάνουν λάθος, δεν ξέρω δεν μου έτυχε ποτέ και δεν έχω ακούσει από κανέναν!!!!

PGouv
02-08-09, 01:16
Παιδες δεν υπάρχει προβλημα..Δεν προκειται να κανουν μπινιά..Πάντως ειχα φάει τεράστια νίλα μια φορά...
Είχα βάλει 5.000 ευρώ απο μηχάνημα μέσα στη τράπεζα με 50 ευρα...Και οταν εφτασα σε καποιο ποσο μεγάλο μου πετάει μούτζα... Και εχει μια εξοδο απο κάτω για να σου δώσει πίσω τα χρηματα που εβαλες εαν δεν καταχωρηθούν.. Μετα πέσαν μπολικα 50ευρα κάτω επειδη μου τα πεταξε πισω το μηχανημα και μαζευα στο πατωμα 50 ευρα!Αλλα ειχαν διασκορπιστει σε ακτινα 3 μέτρων!
Πάντως ειναι πιο κυριλέ σε φακελο γιατι με το μηχάνημα ειναι λιγο σπαστικό καμια φορα αν εχεις πολλα χαρτονομισματα.. Γρατσα γρουτσα καμια φορα δεν τα παιρνει ευκολα κ ειναι εκνευριστικό.
Οσο για το φάκελο μια φορα ειχε συμβει στο πατέρα μου να εχει πέσει καπου ο φακελος μεσα στο ατμ και να μη το δουν!Περασαν 5 μερες κ τπτ!
Ομως πηγε εκει και ψαξανε καπως το ανοιξαν και το βρηκαν καπου χωμένο.

alwaysalone
02-08-09, 01:34
Παιδες δεν υπάρχει προβλημα..Δεν προκειται να κανουν μπινιά..Πάντως ειχα φάει τεράστια νίλα μια φορά...
Είχα βάλει 5.000 ευρώ απο μηχάνημα μέσα στη τράπεζα με 50 ευρα...Και οταν εφτασα σε καποιο ποσο μεγάλο μου πετάει μούτζα... Και εχει μια εξοδο απο κάτω για να σου δώσει πίσω τα χρηματα που εβαλες εαν δεν καταχωρηθούν.. Μετα πέσαν μπολικα 50ευρα κάτω επειδη μου τα πεταξε πισω το μηχανημα και μαζευα στο πατωμα 50 ευρα!Αλλα ειχαν διασκορπιστει σε ακτινα 3 μέτρων!
Πάντως ειναι πιο κυριλέ σε φακελο γιατι με το μηχάνημα ειναι λιγο σπαστικό καμια φορα αν εχεις πολλα χαρτονομισματα.. Γρατσα γρουτσα καμια φορα δεν τα παιρνει ευκολα κ ειναι εκνευριστικό.
Οσο για το φάκελο μια φορα ειχε συμβει στο πατέρα μου να εχει πέσει καπου ο φακελος μεσα στο ατμ και να μη το δουν!Περασαν 5 μερες κ τπτ!
Ομως πηγε εκει και ψαξανε καπως το ανοιξαν και το βρηκαν καπου χωμένο.

Ενταξει τετοια ποσα δε λεει να τα βάζεις στο μηχανημα. Μια στραβή να γίνει, μετα ψαχνεσαι... Καλύτερα στο Ταμειο.. Αλλωστε ποσο συχνα θα χρειαστει να καταθεσει κανεις 5000 ευρω.... :p:p

ipo
02-08-09, 23:44
Έχω κάνει αρκετές φορές κατάθεση χρημάτων σε ΑΤΜ. Η πρώτη φορά είναι που σε κάνει να έχεις λίγη αγωνία, διότι σε ξενίζει το γεγονός ότι δε δέχεται τα χρήματα άνθρωπος και ότι δεν έχεις αποδεικτικό ύψους συναλλαγής (η απόδειξη γράφει ό,τι πληκτρολογήσεις εσύ). Αν το κάνεις μερικές φορές και μάθεις τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καταμέτρηση κάθε πρωί ή μεσημέρι, το εμπιστεύεσαι και το βρίσκεις πολύ βολικό.

Τα ΑΤΜ που μετράνε αυτοστιγμής τα χαρτονομίσματα λέγονται online. Πλεονεκτούν έναντι εκείνων που χρησιμοποιούν φάκελο για την είσοδο χρημάτων, στο γεγονός ότι το ποσό πιστώνεται άμεσα στο λογαριασμό κατάθεσης και είναι διαθέσιμο προς χρήση. Κάποιοι με τον τρόπο αυτό κατάθεσης χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες σαν προπληρωμένες (βολικότερο το e-banking βέβαια).

Πάντως ο φάκελος είναι πιο αξιόπιστος από το online σύστημα μέτρησης (προσωπικά εμπιστεύομαι και τα δύο). Έχει τύχει σε γνωστό μου να κάνει ανάληψη 300€ (ήτοι 6 50ευρα). Αυτός πάντα κορόιδευε όσους μετρούσαν τα χρήματα που βγαίνουν από το ΑΤΜ ("Τα μηχανήματα δεν κάνουν ποτέ λάθος", έλεγε). Εκείνη τη φορά όπως πιάνει τα χαρτονομίσματα, του φαίνονται λίγα, οπότε σαν εξαίρεση τα μέτρησε και είδε ότι ήταν 5, παρόλο που η απόδειξη έγραφε ότι είχε σηκώσει 300€. Για καλή του τύχη το κατάστημα της τράπεζας ήταν ανοικτό, οι υπάλληλοι άνοιξαν το ΑΤΜ και βρήκαν το ένα 50ευρω κολλημένο στο μηχανισμό. "Θα το βρίσκαμε έτσι κι αλλιώς, στην καταμέτρηση" του είπαν. Κι αν όμως το χαρτονόμισμα ξεκολλούσε στην επόμενη συναλλαγή και γινόταν "δώρο" στον επόμενο που θα έκανε ανάληψη; Σιγά μην έλεγε τίποτα ο επόμενος, ενώ η καταμέτρηση θα έδειχνε σωστό ισολογισμό.

Λεφτά δε θα έχανε ο πελάτης, έτσι κι αλλιώς (θα τα πλήρωνε η τράπεζα, αν ο πελάτης επέμενε), αλλά η αγωνία που θα τραβούσε και η διαδικασία, θα ήταν ψυχοφθόρες.

No-Name
03-08-09, 05:53
Παντώς στην ΑΒΝ που χρησιμοπιώ εδώ τα καινούρια ΑΤΜ που βάλανε πριν 2 εβδμάδες μετράνε επιτόπου τα χρήματα που βάζεις και η κατάθεση είναι άμεση.Αμέσως εμφανίζονται στο λογαριασμό σου!!!

PGouv
03-08-09, 06:40
Δε ξερω αν ειναι αμεση με τα Online μηχανηματα!Διοτι εχω παρατηρησει πως αν εχεις 100 ευρω και βαλεις 50 λέει..
λογιστικο υπολοιπο 150 διαθεσιμο 100

vamvakoolas
03-08-09, 10:11
σωστος

jkoukos
03-08-09, 10:42
Σε Εθνική και Eurobank στα online μηχανήματα, που τα χρησιμοποιώ κατά κόρον, η κατάθεση είναι άμεση.

papi_tam
03-08-09, 16:10
Μια ερώτηση (μάλλον άσχετη με το θέμα αλλά δεν ήξερα που να ρωτήσω)
Αν κάποιος χρησιμοποιεί e-Banking της Εμπορικής Τράπεζας, είναι εύκολο να μου πεί αν δουλεύει στα σίγουρα και σε mac υπολογιστή? (με την eurobank υπάρχει μια ασυμβατοτητα με οτιδηποτε περα του internet explorer)

ipo
03-08-09, 19:56
Στη eurobank χρησιμοποιούν σαν επιπλέον (και πολύ αποτελεσματική, κατά τη γνώμη μου) δικλείδα ασφαλείας τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Αυτά νομίζω ότι δουλεύουν μόνο με ie. Χωρίς ψηφιακό πιστοποιητικό είναι περιορισμένες οι δυνατότητες των συναλλαγών που σου δίνονται.

papi_tam
03-08-09, 20:05
Στη eurobank χρησιμοποιούν σαν επιπλέον (και πολύ αποτελεσματική, κατά τη γνώμη μου) δικλείδα ασφαλείας τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Αυτά νομίζω ότι δουλεύουν μόνο με ie. Χωρίς ψηφιακό πιστοποιητικό είναι περιορισμένες οι δυνατότητες των συναλλαγών που σου δίνονται.

Καλησπέρα, αυτό το ξέρω ήδη :)
Θα ήθελα να μάθω για την Εμπορική...

ipo
03-08-09, 20:06
Καλησπέρα, αυτό το ξέρω ήδη :)
Θα ήθελα να μάθω για την Εμπορική...
Α, καλά... Άλλα γράφεις, άλλα διαβάζω... :oops:

ariadgr
03-08-09, 20:28
με την eurobank υπάρχει μια ασυμβατοτητα με οτιδηποτε περα του internet explorer

Πλέον έχουν δώσει λύση σε αυτό.
Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αντί για τα πιστοποιητικά να χρησιμοποιεί κωδικούς μιας χρήσης που έρχονται με SMS.
Οπότε δεν χρειάζεται Ιnternet Explorer για να δουλέψει.

ipo
03-08-09, 20:45
Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αντί για τα πιστοποιητικά να χρησιμοποιεί κωδικούς μιας χρήσης που έρχονται με SMS.
Πολύ βολική η δυνατότητα επιλογής. Από τη μία εξυπηρετεί τους χρήστες άλλων λειτουργικών/browser, από την άλλη διατηρεί την υψηλή ασφάλεια των ψηφιακών πιστοποιητικών για όποιον μπορεί να χρησιμοποιεί ie (90% των χρηστών τουλάχιστον).

papi_tam
03-08-09, 20:58

Για να εκδόσεις όμως κωδικό μιας χρήσης, πρέπει να έχεις ήδη ψηφιακό πιστοποιητικό στον υπολογιστή σου, άρα πάλι στο 0 γυρνάμε...

Anyway,

Επειδή δεν με ενδιαφέρει η eurobank, είναι ευκολο κάποιος να μου πει για την Εμπορική ?

ipo
03-08-09, 21:22
Επειδή δεν με ενδιαφέρει η eurobank, είναι ευκολο κάποιος να μου πει για την Εμπορική ?
Ωπ, ναι. Σε ξεχάσαμε πάλι εσένα. :p

Διατύπωσε κι εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=44411&page=57) την ερώτησή σου. Είναι πιο σχετικό το νήμα και ίσως κάποιος που το παρακολουθεί γνωρίζει περί Εμπορικής και mac.

alxandros
04-08-09, 00:06
Μια ερώτηση (μάλλον άσχετη με το θέμα αλλά δεν ήξερα που να ρωτήσω)
Αν κάποιος χρησιμοποιεί e-Banking της Εμπορικής Τράπεζας, είναι εύκολο να μου πεί αν δουλεύει στα σίγουρα και σε mac υπολογιστή? (με την eurobank υπάρχει μια ασυμβατοτητα με οτιδηποτε περα του internet explorer)

Γιατί δεν ρωτάς και την τράπεζα μήπως σου δώσουν απο εκεί κάποια απάντηση;

801 11 11 247 / +30 210 65 05000 24 ώρες | 7 ημέρες
E-mail: ebankingsupport@emporiki.gr

ipo
04-08-09, 00:10
Ε, μην τους ξυπνήσει τώρα βραδιάτικα. :p

Μου έχει τύχει και αυτό. Πήρα τηλέφωνο ένα βράδυ κατά τις 3 για να ρωτήσω κάτι. Μετά από μερικά χτυπήματα του τηλεφώνου το σήκωσε ένας με ξαφνιασμένος με νυσταγμένη φωνή. Πρέπει να τον είχε πάρει λίγο. :lol: Συχνά, όταν είχα ερωτήσεις τις έκανα βράδυ και πολλές φορές πρέπει να είχαν απορήσει οι υπάλληλοι, με το τι ασχολούμαι 2-4 το βράδυ.

papi_tam
04-08-09, 00:45

Εστειλα, δεν μου απάντησαν καν.

alwaysalone
04-08-09, 00:45
Καλά θα τηλεφωνήσετε τετοια ωρα? Δηλαδή δε φτανει που δουλεύουν τα παιδιά νυχτιάτικα, θα τους πάρετε και τηλ? Εσας θα θελατε να σας παρουν τηλεφωνο?

(Βεβαια, κοίτα ποια μιλαει, καποια στιγμή πριν χρονια ειχα παρει τηλ νυχτα της Μ. Παρασκευής, για να ρωτήσω για επιτόκια...αρα δε δικαιούμαι να μιλαω..., απλώς ειπα να πω το σωστο, never again τέτοιες ωρες στο call center εκτος κι αν ειναι πολύ΄μεγάλη ανάγκη......)

:p

@ ADSLgr.com All rights reserved.