PDA

Επιστροφή στο Forum : Aπελευθέρωση Έλληνα αντιρρησία συνείδησης ζητά η Διεθνής Aμνηστία

Σελίδες : [1] 2 3

maxcp
30-08-05, 14:42
THN ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση Έλληνα αντιρρησία συνείδησης που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή ζητούν οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Στρατοδικείο της Ξάνθης έκρινε ένοχο και καταδίκασε για ανυπακοή τον Μπόρις Σωτηριάδη, ο οποίος είναι Γεωργιανός, αλλά έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Ο Μπ. Σωτηριάδης είχε υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αργότερα έγινε μάρτυρας του Ιεχωβά. Όταν κλήθηκε από τον ελληνικό στρατό εμφανίστηκε, αλλά αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του επικαλούμενος θρησκευτική αντίρρηση συνείδησης. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα τότε να υπηρετήσει τη θητεία του με εναλλακτικό τρόπο.

Οι δικαστές που έκριναν την υπόθεση απέρριψαν το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι ο Μπόρις Σωτηριάδης είχε «σύγκρουση νομικών καθηκόντων» μεταξύ του καθήκοντος προς τον στρατό και του καθήκοντος προς τη θρησκεία του. Ωστόσο, το Στρατοδικείο Αθηνών που είχε κρίνει στο παρελθόν παρόμοιες υποθέσεις είχε κάνει δεκτό το σχετικό επιχείρημα και είχε αθωώσει κατηγορουμένους για τα ίδια αδικήματα.

Οι διεθνείς συνθήκες

Μετά την καταδίκη του αντιρρησία συνείδησης, η Διεθνής Αμνηστία απέστειλε επιστολή στις ελληνικές αρχές επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα της άρνησης εκτέλεσης της στρατιωτικής θητείας για λόγους συνείδησης αποτελεί θεμιτή άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης και της θρησκείας, το οποίο καθιερώνεται σε διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει κυρώσει και η Ελλάδα.

H ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα κ. Όλγα Δημητρίου χαρακτήρισε «εξαιρετικά αυστηρή την καταδίκη του Γεωργιάδη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε καιρό ειρήνης και η ανυπακοή είναι αδίκημα που δεν τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά είναι πλημμέλημα».

ΤΑ ΝΕΑ , 30/08/2005 , Σελ.: N15
Κωδικός άρθρου: A18326N152
ID: 482169

emav
30-08-05, 14:47
Όταν αποκτάς την ελληνική υπηκοότητα ορκίζεσαι (όπως και στο στρατό). Αναρρωτιέμαι πότε ο συγκεκριμένος μάγκας πρόλαβε και άλλαξε θρήσκευμα και πότε κορόιδευε την Πολιτεία, πριν την ορκωμοσία ή μετά.

Γιατί μου θυμίζει άραγε το τραγούδι "όπου φυσάει ο άνεμος πάω";

squib
31-08-05, 14:31
τι τον θες στον Ε.Σ όποιος έχει πάει ξέρει τι γίνεται με "Έλληνες" απο Γεωργία , Ρωσία κλπ

George978
31-08-05, 14:47
12 μηνες διακοπες και λενε και οχι , τσκ τσκ

maxcp
31-08-05, 15:37
12 μηνες διακοπες και λενε και οχι , τσκ τσκ

μαλλον εισαι απογονος του Ωναση κ δεν σε νοιαζει να καθεσαι 12 μηνες..

tuko
31-08-05, 15:40
ωχχ...ας μην αρχισουμε παλι...χιλιες φορες ο ανθρωπος να μην παει φανταρος, χιλιες φορες ας μην παει κανεις αλλος φανταρος...ας κανουνε επαγγελματικο στρατο να τελειωνουμε με αυτο το παραμυθι.

Αλλωστε, οποιος εχει παει στρατο (17,5 μηνες εγω, ΠΖ), ξερει ποσος χαμενος χρονος ηταν.Οχι επειδη χασαμε εμεις το χρονο μας, να τον χασουν και οι υπολοιποι..

Όταν αποκτάς την ελληνική υπηκοότητα ορκίζεσαι (όπως και στο στρατό). Αναρρωτιέμαι πότε ο συγκεκριμένος μάγκας πρόλαβε και άλλαξε θρήσκευμα και πότε κορόιδευε την Πολιτεία, πριν την ορκωμοσία ή μετά.

Γιατί μου θυμίζει άραγε το τραγούδι "όπου φυσάει ο άνεμος πάω";

Ρωτησες ποτε, αν ειναι δυνατο να ορκιστεις, οχι στο παπαδαριό, αλλα στο ονομα της χωρας ή στο πολιτευμα ? Ορισμενα πραγματα τα κανεις κατ'αναγκη, κι οχι επειδη θες.

George978
31-08-05, 15:46
μαλλον εισαι απογονος του Ωναση κ δεν σε νοιαζει να καθεσαι 12 μηνες..

φτωχε συμφοριτη...

δεν το ειπα στα σοβαρα αυτο , με δοση χιουμορ το ειπα και δεν ειχα προθεση να εμπλακω ΞΑΝΑ σε αυτη την ιστορια.

αλλα δε μπορω να ακουω μλκιες του τυπου "δεν μπορω να κθομαι 12 μηνες στο στρατο ειναι χασιμο χρονου" οταν η πλειοψηφια των φοιτητων ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ στην διαρκεια της ακαδημαικης τους καριερας με σπαταλη χρηματων των γονεων , και φυσικα χασιμο ΑΠΕΙΡΟΥ χρονου απο τη ζωη τους.

ας εχουμε γνωση του εαυτου μας και ας αφησουμε τις υποκριτικες ικανοτητες κατα μερος

Spyrosss
31-08-05, 16:05
Aπο την στιγμή που έγινε έλληνας έχει τα ίδια δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες.

Επίσης ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει στο παρελθόν υπηρετήσει σε στρατό ξένης χώρας χωρίς εκεί να έχει κάποιο κόλλημα σχετικό με την αίρεση (δεν πρόκειτε για αναγνωρισμένη θρησκεία) που υποστηρίζει.

Ας κάτσει λοιπόν τώρα στην τούφα για 3½ χρόνια :twisted:

emav
31-08-05, 16:05
Ρωτησες ποτε, αν ειναι δυνατο να ορκιστεις, οχι στο παπαδαριό, αλλα στο ονομα της χωρας ή στο πολιτευμα ? Ορισμενα πραγματα τα κανεις κατ'αναγκη, κι οχι επειδη θες.
Ιδού, λοιπόν, ακόμη μια ευκαιρία να κάνει κάτι κατ' ανάγκη και να πάψει (ο συγκεκριμένος αντιρρησίας) να δουλεύει τον κόσμο.

tuko
31-08-05, 16:06
αλλα δε μπορω να ακουω μλκιες του τυπου "δεν μπορω να κθομαι 12 μηνες στο στρατο ειναι χασιμο χρονου" οταν η πλειοψηφια των φοιτητων ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ στην διαρκεια της ακαδημαικης τους καριερας με σπαταλη χρηματων των γονεων , και φυσικα χασιμο ΑΠΕΙΡΟΥ χρονου απο τη ζωη τους.

οπως δεν μπορεις να ακους μλκιες, σε πληροφορω οτι ουτε εμεις μπορουμε να ακουμε μλκιες του τυπου "η πλειοψηφια των φοιτητων ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ στην διαρκεια της ακαδημαικης τους καριερας με σπαταλη χρηματων των γονεων , και φυσικα χασιμο ΑΠΕΙΡΟΥ χρονου απο τη ζωη τους, αρα ας πανε και φανταροι".

George978
31-08-05, 16:08
βλεπεις πουθενα να γραφω ΑΡΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ??????????

οι ιδιοι τα λενε , δε το γραφω εγω πουθενα

tuko
31-08-05, 16:10
Ιδού, λοιπόν, ακόμη μια ευκαιρία να κάνει κάτι κατ' ανάγκη και να πάψει (ο συγκεκριμένος αντιρρησίας) να δουλεύει τον κόσμο.

Προτρεχεις...πως τωρα εχεις καταφερει να κρινεις τον ανθρωπο αυτον (αφου λες οτι δουλευει τον κοσμο) μιας και δεν τον ξερεις, δεν το καταλαβα. Παντως, στον πολιτισμενο κοσμο, οι αντιρρησιες συνειδησης, δεν αντιμετωπιζονται ως εγκληματιες.

Spyrosss
31-08-05, 16:18
Στον πολιτισμένο κόσμο οι πολίτες σέβονται τους νόμους του Κράτους και αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις που απορέουν απο αυτούς τους νόμους. Αλλιώς θα καταντήσουμε ένα μπουρδέλο που ο ένας δηλώνει αριστερός, ο αλλος αναρχικός, ο αλλος ιεχωβάς, ο αλλος gay, ο αλλος πρόβλημα ψυχικής υγείας, ο αλλος πρόβλημα σωματικής υγείας.

maxcp
31-08-05, 16:21
Στον πολιτισμένο κόσμο οι πολίτες σέβονται τους νόμους του Κράτους και αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις που απορέουν απο αυτούς τους νόμους. Αλλιώς θα καταντήσουμε ένα μπουρδέλο που ο ένας δηλώνει αριστερός, ο αλλος αναρχικός, ο αλλος ιεχωβάς, ο αλλος gay, ο αλλος πρόβλημα ψυχικής υγείας, ο αλλος πρόβλημα σωματικής υγείας.

Ε τι να κανουμε, δεν ειναι ολοι υγιεις,δεξιοι,στρειτ κ Χ.Ο. ..

tuko
31-08-05, 16:22

Γιατι δεν εχουμε καταντησει ηδη μπουρδελο ?? Σεβεται κανεις το κρατος και τους νομους ?? Σεβεται το κρατος τον πολιτη ?? Σεβεται το ιδιο το κρατος τους νομους που το ιδιο θεσπισε και ψηφισε ?

Το θεμα ειναι τί κανει ο καθενας απο μας για να βγουμε απο αυτην την κατασταση.

George978
31-08-05, 16:23

:roll::roll::roll::roll:

emav
31-08-05, 16:28
Προτρεχεις...πως τωρα εχεις καταφερει να κρινεις τον ανθρωπο αυτον (αφου λες οτι δουλευει τον κοσμο) μιας και δεν τον ξερεις, δεν το καταλαβα. Παντως, στον πολιτισμενο κοσμο, οι αντιρρησιες συνειδησης, δεν αντιμετωπιζονται ως εγκληματιες.
Κατ' αρχήν, δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να συμμερίζονται τη θεωρία περί "αντιρρησιών συνείδησης". Προσωπικά, πιστεύω ότι οι αντιρρησίες συνείδησης δε θα έπρεπε να φυλακίζονται. Θα έπρεπε να τίθενται υπό δοκιμασία: Βάζεις τον "αντιρρησία συνείδησης" στο κέντρο του στρατοπέδου. Διαλέγεις έναν κοντοπίθαρο φαντάρο να τον σκυλοβρίζει και να τον σκαμπιλίζει επί δίωρο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται επί 40θήμερο. Αν δεν αντιδράσει, να αποστέλλεται στο σπίτι του και να του αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα ήθελε το μέλλον της χώρας και των παιδιών του να κρίνεται από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να προστατέψει καν τον εαυτό του. Αν αντιδράσει, να ορκίζεται μετά τιμής Έλλην Στρατιώτης. Προφανώς, μπορεί να κάνει για την πατρίδα ό,τι κάνει για τον εαυτό του.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο αντιρρησία, τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί προφανώς:

Έχει συνείδηση λάστιχο (υπηρετώ, ορκίζομαι αλλά μετά αλλάζω γνώμη -- και δε μιλάμε για μικρό παιδάκι αφού έχει πάει ήδη στρατό, έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα)
Απαιτεί διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα (σίγουρα, όμως, αργότερα θα διαμαρτύρεται αν κάποιος κάνει διακρίσεις εις βάρος τους με βάση το θρήσκευμα -- όπως λένε και οι Πόντιοι, τα σα μα και τα μα μα).

maxcp
31-08-05, 16:32
emav με εκπλησει το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ σχολιο σου...
ο ανθρωπος απλα δεν θελει να υπηρετησει στις Ελληνιεκες Ε.Δ.

θα σαρεσε να ξεφτιλιζαν ετσι τον πατερα σου,τον αδελφο σου η εσενα τον ιδιο?

emav
31-08-05, 16:38
emav με εκπλησει το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ σχολιο σου...
ο ανθρωπος απλα δεν θελει να υπηρετησει στις Ελληνιεκες Ε.Δ.

θα σαρεσε να ξεφτιλιζαν ετσι τον πατερα σου,τον αδελφο σου η εσενα τον ιδιο?
Ε τι να κανουμε, δεν ειναι ολοι υγιεις,δεξιοι,στρειτ κ Χ.Ο. Υπάρχουν και "φασίστες".

Σα δεν ντρεπόμαστε λέω γω; Διαμαρτύρεστε όταν χαρακτηρίζουμε τον "αντιρρησία" ως "δουλευταρά" αλλά είστε έτοιμοι να κολλήσετε την ταμπελίτσα του "φασίστα" σε οποιαδήποτε ιδεολογικά αντίθετη άποψη (γιατί δεν νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνεσαι πως το σχόλιό μου απλά προσπαθούσε να δείξει πόσο ξεφτίλας μπορεί να καταντήσει ο άνθρωπος με τη λογική των "αντιρρήσεων" σε όλες της υποχρεώσεις του).

tuko
31-08-05, 16:41
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο αντιρρησία, τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί προφανώς:

Έχει συνείδηση λάστιχο (υπηρετώ, ορκίζομαι αλλά μετά αλλάζω γνώμη -- και δε μιλάμε για μικρό παιδάκι αφού έχει πάει ήδη στρατό, έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα)
Απαιτεί διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα (σίγουρα, όμως, αργότερα θα διαμαρτύρεται αν κάποιος κάνει διακρίσεις εις βάρος τους με βάση το θρήσκευμα -- όπως λένε και οι Πόντιοι, τα σα μα και τα μα μα).

Και παλι θα στο πω.Προτρεχεις, βγαζεις συμπερασματα που δεν εχουν καμια βαση.

Τι παει να πει "υπηρετω, ορκιζομαι αλλα μετα αλλαζω γνωμη ??" Οπως λεει και το αρχικο ποστ , "Όταν κλήθηκε από τον ελληνικό στρατό εμφανίστηκε, αλλά αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του επικαλούμενος θρησκευτική αντίρρηση συνείδησης. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα τότε να υπηρετήσει τη θητεία του με εναλλακτικό τρόπο. "

Δηλαδη, αφ'ενος σεβαστηκε το νομο και παρουσιαστηκε ΑΛΛΑ μετα αρνηθηκε να υπηρετησει επικαλουμενος θρησκευτικους λογους... που ειναι το παραλογο ? Και μαλιστα, προφανως αντιλαμβανομενος την υποχρεωση του προς το κρατος/νομο, ζητησε την εναλλακτικη θητεια ? Τι εκανε δηλαδη και δεν σεβαστηκε το νομο ?????????????? Που ειναι κατακριτεος ??

Και τελικα, η Διεθνης Αμνηστια ειναι καλη μονο οταν αναφερει για τις καταπατησεις των δικαιωματων στην Τουρκια ?????

Spyrosss
31-08-05, 16:41

Mόνο που πάνε και οι αριστεροί πλέον και οι Μουσουλμάνοι και οι Καθολικοί. Οι μόνοι που έχουν πρόβλημα είναι οι ιεχωβάδες και οι....μορμόνοι.
Όσο για τις αδερφές, λυπάμαι αυτός που γεννήθηκαν με περισσότερες θυληκές ορμόνες αλλα δεν λυπάμαι καθόλου αυτούς που προέκυψαν!

Γιατι δεν εχουμε καταντησει ηδη μπουρδελο ?? Σεβεται κανεις το κρατος και τους νομους ?? Σεβεται το κρατος τον πολιτη ?? Σεβεται το ιδιο το κρατος τους νομους που το ιδιο θεσπισε και ψηφισε ?

Το θεμα ειναι τί κανει ο καθενας απο μας για να βγουμε απο αυτην την κατασταση.

Αυτο δεν λέμε;;
ΑΝΤΙΡΗΣΙΑΣ=ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
Ο καθένας κατεβάζει κάτι απο το μυαλό του για να κάνει αυτό που γουστάρει.

Δηλαδη, αφ'ενος σεβαστηκε το νομο και παρουσιαστηκε ΑΛΛΑ μετα αρνηθηκε να υπηρετησει επικαλουμενος θρησκευτικους λογους... που ειναι το παραλογο ? Και μαλιστα, προφανως αντιλαμβανομενος την υποχρεωση του προς το κρατος/νομο, ζητησε την εναλλακτικη θητεια ? Τι εκανε δηλαδη και δεν σεβαστηκε το νομο ?????????????? Που ειναι κατακριτεος ??

Και τι είναι ο στρατός ξενοδοχείο, ο καθένας να διαλέγει, τι, πως, που θα υπηρετήσει;

dantouan
31-08-05, 16:43
"Όταν κλήθηκε από τον ελληνικό στρατό εμφανίστηκε, αλλά αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του επικαλούμενος θρησκευτική αντίρρηση συνείδησης. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα τότε να υπηρετήσει τη θητεία του με εναλλακτικό τρόπο. "

Oλοι οι κοπριτες την εχουν δει πλεον "αντιρρησιες συνειδησης"... :mad:

George978
31-08-05, 16:44
υποκρισια στο μαξιμουμ , οτι μας συμφερει , οτι μας βολευει , σημερα ειναι ο στρατος αυριο θα βρουνε κατι αλλο μεθαυριο κατι αλλο και παει λεγοντας. Νομιζω ειναι υπερβολικη η τιμωρια που του ριξανε , προτιμω να τους βαζανε σε αγγαρειες αφου δεν θελουνε να κανουνε κατι που οι αλλοι κανουνε. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι αμα το βαζανε αγγαρεια ισως να αλλαζε ξανα συνειδηση και να γινοτανε και λοκατζης

dantouan
31-08-05, 16:47
Νομιζω ειναι υπερβολικη η τιμωρια που του ριξανε , προτιμω να τους βαζανε σε αγγαρειες αφου δεν θελουνε να κανουνε κατι που οι αλλοι κανουνε. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι αμα το βαζανε αγγαρεια ισως να αλλαζε ξανα συνειδηση και να γινοτανε και λοκατζης

Δευτερη φορα που συμφωνω απολυτα με το φιλο George978 :cool:

Και τελικα, η Διεθνης Αμνηστια ειναι καλη μονο οταν αναφερει για τις καταπατησεις των δικαιωματων στην Τουρκια ?????

Πιο ασχετο δεν μπορουσες να γραψεις φιλε tuRko, sorry tuko ηθελα να πω...:mad:

tuko
31-08-05, 16:50
Α ρε Ελλαδα που σεβεσαι τα δικαιωματα των ανθρωπων.. α ρε Ελλαδα χωρα που γεννησες τη Δημοκρατια...

εδω ακουστηκαν χαρακτηρισμοι και εκφρασεις οπως " κοπριτες " , "ΑΝΤΙΡΗΣΙΑΣ=ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ"...

μου φαινεται οτι δεν ξερετε τί λετε...

emav
31-08-05, 16:50
Τι παει να πει "υπηρετω, ορκιζομαι αλλα μετα αλλαζω γνωμη ??" Οπως λεει και το αρχικο ποστ , "Όταν κλήθηκε από τον ελληνικό στρατό εμφανίστηκε, αλλά αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του επικαλούμενος θρησκευτική αντίρρηση συνείδησης. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα τότε να υπηρετήσει τη θητεία του με εναλλακτικό τρόπο. "
Το αρχικό μήνυμα λέει, επίσης, ότι "είχε υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης". Εκεί κολλάει το σχόλιο περί "συνείδησης λάστιχο". Νομίζω, επίσης, ότι ο νόμος λέει πως όσοι έχουν υπηρετήσει σε στρατούς άλλων χωρών δεν μπορούν να προβάλουν συνειδησιακούς λόγους για να μην υπηρετήσουν τη θητεία τους. Άλλωστε, αν έχει τόσο μεγάλο συνειδησιακό πρόβλημα, γιατί ήρθε στην Ελλάδα και δεν καθόταν στην πρώην ΕΣΣΔ όπου ήταν και τακτοποιημένος στρατολογικά; Αφού γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα καλείτο να υπηρετήσει. Αλλά μάλλον, όπως σημείωσες κι εσύ, ήλπιζε να εκμεταλλευτεί την μπουρδελοποίηση αυτής της χώρας.

tuko
31-08-05, 16:52
Δευτερη φορα που συμφωνω απολυτα με το φιλο George978 :cool:

Πιο ασχετο δεν μπορουσες να γραψεις φιλε tuRko, sorry tuko ηθελα να πω...:mad:

Και που το ειπες τι καταφερες ??? Βγαλε προς τα εξω το κομπλεξ σου. Αλλα αμα ειναι ο Ελληνας να ειναι σαν και σενα, καλυτερα να ειμαι Τουρκος.

dantouan
31-08-05, 16:53
Το αρχικό μήνυμα λέει, επίσης, ότι "είχε υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης". Εκεί κολλάει το σχόλιο περί "συνείδησης λάστιχο". Νομίζω, επίσης, ότι ο νόμος λέει πως όσοι έχουν υπηρετήσει σε στρατούς άλλων χωρών δεν μπορούν να προβάλουν συνειδησιακούς λόγους για να μην υπηρετήσουν τη θητεία τους. Άλλωστε, αν έχει τόσο μεγάλο συνειδησιακό πρόβλημα, γιατί ήρθε στην Ελλάδα και δεν καθόταν στην πρώην ΕΣΣΔ όπου ήταν και τακτοποιημένος στρατολογικά; Αφού γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα καλείτο να υπηρετήσει. Αλλά μάλλον, όπως σημείωσες κι εσύ, ήλπιζε να εκμεταλλευτεί την μπουρδελοποίηση αυτής της χώρας.

Πολυ σωστα, το μονο που ξερουν να λενε ολοι ειναι για δικαιωματα, απο υποχρεωσεις κανουν την παπια...

emav
31-08-05, 16:54
Α ρε Ελλαδα που σεβεσαι τα δικαιωματα των ανθρωπων.. α ρε Ελλαδα χωρα που γεννησες τη Δημοκρατια...
Στην αρχαία Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρεις τι κάνανε τους ριψάσπιδες; Αλλά οι άνθρωποι ήταν δημοκράτες, δεν ήταν κορόιδα να προστατεύουν αυτούς που δε θέλουν να προστατέψουν ούτε τους εαυτούς τους.

dantouan
31-08-05, 16:54
Αλλα αμα ειναι ο Ελληνας να ειναι σαν και σενα, καλυτερα να ειμαι Τουρκος.

nazlim chok bok reklama haber

:lol: :lol: :lol:

tuko
31-08-05, 16:57
Καταλαβαινετε οτι στη Γεωργια υπηρχε τραγικα ασχημη κατασταση ? Ξερετε οτι γινοταν πολεμος ?????? Ξερετε οτι δεν ειχαν να φανε ????? Και ρωτατε γιατι δεν εκατσε εκει ??

Δηλαδη, οταν οι Ελληνες εφευγαν μεταναστες λογω φτωχειας το '50-'60 , αυτοι ηταν καλοι ?

Γραφετε απο το ομορφο γραφειο σας με γεματη την κοιλια σας..για να ερθει καμια πεινα... τοτε να δουμε ποιος ειναι φουκαρας....

tuko
31-08-05, 16:59
nazlim chok bok reklama haber

:lol: :lol: :lol:

Πες μας τι σημαινει μπας και γελασουμε κι εμεις.

manicx
31-08-05, 16:59
Αν οι Ιεχωβάδες έχουν πρόβλημα με το στρατό κι έχουν αντιρρήσεις, γιατί μας σπάνε τα εργαλεία και προσπαθούν με τις κωλοφυλλάδες τους να μας κάνουν με το έτσι θέλω πλύση εγκεφάλου? Αυτοί έχουν θρησκευτικές αντιρρήσεις και ανησυχίες, εγώ δηλαδή γιατί πρέπει να τους υποστώ να μου χτυπάν τα κουδούνια για να μου 'πουλήσουν' την θρησκεία? Εγώ προτείνω να τους στέλνουν στρατό και να γινονται παπαδοπαίδια στους ιερείς των ταγμάτων/συνταγμάτων κλπ. Να καθαρίζουν μόνο την Εκκλησία του στρατοπαίδου και να ψάλλουν κάθε Κυριακή... Τι μου λέτε για αγγαρίες και ιστορίες. Έτσι για να πάρουν μια ιδές πόσο μου σπάνε τα εργαλεία μου κάθε δυο και τρεις.

emav
31-08-05, 17:00
Καταλαβαινετε οτι στη Γεωργια υπηρχε τραγικα ασχημη κατασταση ? Ξερετε οτι γινοταν πολεμος ?????? Ξερετε οτι δεν ειχαν να φανε ????? Και ρωτατε γιατι δεν εκατσε εκει ??
Ένας λόγος παραπάνω για να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα που τον δέχτηκε. Δε νομίζεις;

Δηλαδη, οταν οι Ελληνες εφευγαν μεταναστες λογω φτωχειας το '50-'60 , αυτοι ηταν καλοι ?

Γραφετε απο το ομορφο γραφειο σας με γεματη την κοιλια σας..για να ερθει καμια πεινα... τοτε να δουμε ποιος ειναι φουκαρας....
Και άμα έρθει καμιά πείνα τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κύριος για την πατρίδα του όταν αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε καιρό ευμάριας, όπως λες;

Spyrosss
31-08-05, 17:01

μου φαινεται οτι δεν ξερετε τί λετε...

....που γέννησες το θεσμό του Οπλίτη, που σε κανένα δεν παίρναγε απο το μυαλό να μην ξέρει απο όπλα. Α ρε Ελλάδα που γέννησες τους πρώτους Στρατηγούς της Ιστορίας, α ρε, α ρε

....μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι λές.

lemonidas
31-08-05, 17:03
Πόσο πίσω είστε μερικοί δε λέγεται... Μου θέλετε ευρωπαικό ντιΕσΕλ αλλά σ'όλα τ'αλλα να μείνετε υπανάπτυκτοι<->παραδοσιακοί...

Ποια προστασία; ποιον πόλεμο; Αφού όλα καθορίζονται από αλλού τώρα, εσείς ακόμα να το καταλάβετε; Παρ'όλα αυτά και αλλιώς να ήταν , τι ζόρι τραβάτε με το να μη θέλει κάποιος να πάει στρατό; Θα ήθελα κάποιος να μου πει έναν μη φασιστικό/παρανοϊκό/στρατοκ@υλικό λόγο γιατί πρέπει όλοι να πηγαίνουμε στρατό. Και το επιχείρημα με το νόμο το δέχομαι αλλά θα ήθελα κάτι ουσιαστικό και όχι υπεκφυγές. (άλλωστε rules were made to be broken ;))

Αυτά περι προστασίας και απειλής εξ-ανατολών τα ακούω βερεσέ και μου προκαλούν αν μη τι άλλο, γέλιο.
Όπως επίσης και αυτά περι ιερού καθήκοντος στην πατρίδα (με Π κεφαλαίο :lol:)

tuko
31-08-05, 17:05
Και άμα έρθει καμιά πείνα τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κύριος για την πατρίδα του όταν αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε καιρό ευμάριας, όπως λες;

Μα καλα αυτο δε λεμε τοση ωρα ? Ο ανθρωπος ζητησε να υπηρετησει την πατριδα του απο μια ΑΛΛΗ θεση... και μαλιστα με διπλο χρονο υπηρεσιας. Ουτε αυτο φτανει ?

emav
31-08-05, 17:07
rules were made to be broken ;)
Ε, κάτι τέτοιες αμερικανιές are taking the country to the dogs! ;)

Δυστυχώς ο αμερικανικός ατομισμός έχει μεταφυτευθεί πλήρως εν Ελλάδι και τα μπουμπούκια του έχουν ανθίσει ολόγυρά μας. :(

lemonidas
31-08-05, 17:08
Οι κανόνες φτιάχτηκαν για να παραβιάζονται - τώρα σου αρέσει περισσότερο? ;)

Πέρα από αυθαίρετα συμπεράσματα έχεις κάποια επιχειρηματολογία για το στρατό (ρεαλιστικά πάντα, όχι ιδεατά);

emav
31-08-05, 17:10
Μα καλα αυτο δε λεμε τοση ωρα ? Ο ανθρωπος ζητησε να υπηρετησει την πατριδα του απο μια ΑΛΛΗ θεση... και μαλιστα με διπλο χρονο υπηρεσιας. Ουτε αυτο φτανει ?
Σου εξήγησα ήδη ότι αυτό που ζητάει δεν το δικαιούται από το νόμο. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται ή θα φτιάξουμε ένα νόμο για τον καθένα μας;

Έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Είμαι στρατόκαυλος! Η συνείδησή μου μου επιτρέπει να υπηρετώ από Ταξίαρχος και πάνω. Μπορώ; ;)

maxcp
31-08-05, 17:11
ειναι η πρωτη φορα που εχω μεινει με ανοικτο το στομα με μερικους που τους εχω σε εκτιμηση ...
:shock: :shock: :shock:

manicx
31-08-05, 17:11

Δυστυχώς ο αμερικανικός ατομισμός έχει μεταφυτευθεί πλήρως εν Ελλάδι και τα μπουμπούκια του έχουν ανθίσει ολόγυρά μας. :(

...κι έχουμε καταλήξει μερικοί να σου σπάνε το αυτοκίνητο, να σου το καίνε, να σου σπάνε τις πόρτες στην πολυκατοικία, να σου καίνε το μαγαζί, να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να τα κάνουν σκατά όλα επειδή έχουν 'δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της θρησκείας κι επειδη rules were made to be broken"...

maxcp
31-08-05, 17:14
...κι έχουμε καταλήξει μερικοί να σου σπάνε το αυτοκίνητο, να σου το καίνε, να σου σπάνε τις πόρτες στην πολυκατοικία, να σου καίνε το μαγαζί, να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να τα κάνουν σκατά όλα επειδή έχουν 'δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της θρησκείας κι επειδη rules were made to be broken"...

τι σχεση εχει αυτο μετον Γεωργιανο συμπολιτη μας?

emav
31-08-05, 17:15
Πέρα από αυθαίρετα συμπεράσματα έχεις κάποια επιχειρηματολογία για το στρατό (ρεαλιστικά πάντα, όχι ιδεατά);
Ρε lemonidas, το είπα πιο πάνω. Για μένα οι νόμοι φτιάχτηκαν για να τηρούνται. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο οργανωμένη κοινωνία χωρίς στρατό. Αν θέλεις να εισάγεις κάποιο καινούριο μοντέλο, εισηγήσου το στον ελληνικό λαό και, αν το αποδεχτεί, να εφαρμοστεί. Αν, όμως, η κοινωνία θέλει να οργανωθεί διαφορετικά και δε σου αρέσει, τότε θα υποστείς τις συνέπειες που η ίδια η κοινωνία έχει αποφασίσει. Απλά πράγματα!

maxcp
31-08-05, 17:16

εγω ειμαι ενα απο αυτα τα μπουμπουκια κ ειναι τιμη μου που δεν ειμαι 'μαζα' η προβατο.
νοιαζομαι μονο για το κουφαρι μου κ τπτ αλλο...

dantouan
31-08-05, 17:16
Πες μας τι σημαινει μπας και γελασουμε κι εμεις.

Εσυ ξερεις απο Τουρκικα.... :p

tuko
31-08-05, 17:17
Σου εξήγησα ήδη ότι αυτό που ζητάει δεν το δικαιούται από το νόμο. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται ή θα φτιάξουμε ένα νόμο για τον καθένα μας;

Έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Είμαι στρατόκαυλος! Η συνείδησή μου μου επιτρέπει να υπηρετώ από Ταξίαρχος και πάνω. Μπορώ; ;)

O νομος φτιαχνεται απο ανθρωπους για τους ανθρωπους. Και οπως λεει και η Αντιγονη (στην ομωνυμη τραγωδια), κανεις νομος δεν ειναι πανω απο τον νομο των Θεων.

Αναφορικα με το δευτερο σκελος, ασφαλως και εισαι ελευθερος να πιστευεις ο,τι θες. Απλα αναγνωρισε και στους αλλους το ιδιο δικαιωμα.

maxcp
31-08-05, 17:17
Ρε lemonidas, το είπα πιο πάνω. Για μένα οι νόμοι φτιάχτηκαν για να τηρούνται. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο οργανωμένη κοινωνία χωρίς στρατό. Αν θέλεις να εισάγεις κάποιο καινούριο μοντέλο, εισηγήσου το στον ελληνικό λαό και, αν το αποδεχτεί, να εφαρμοστεί. Αν, όμως, η κοινωνία θέλει να οργανωθεί διαφορετικά και δε σου αρέσει, τότε θα υποστείς τις συνέπειες που η ίδια η κοινωνία έχει αποφασίσει. Απλά πράγματα!
ευκολη δικαιολογια..
ειμαστε υπολογοι στην ΕΕ για τα ανθρωπινα δικαιωματα..
ξεχνας τι εγινε με τον βασικο μετοχο??τι νομιζεις οτι το ΖΟΥΛΟΥ-κρατος θα λυνει κ θα δενει τον καθε ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολιτη?

emav
31-08-05, 17:18
εγω ειμαι ενα απο αυτα τα μπουμπουκια κ ειναι τιμη μου που δεν ειμαι 'μαζα' η προβατο.
νοιαζομαι μονο για το κουφαρι μου κ τπτ αλλο...
Εφόσον δεν παραβιάζεις τη νομοθεσία, σεβαστότατο δικαίωμά σου, maxcp. Αν ποτέ την παραβιάσεις, μη διαμαρτυρηθείς όταν τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν απλά τη δουλειά τους.

manicx
31-08-05, 17:18
ότι αν δείχνεις ανοχή στον καθένα, στο τέλος θα σου πιάσει τον κώλο και θα του λες κι ευχαριστώ. Αν είναι συμπολίτης μας, τότε ισχύουν και γι'αυτόν οι ίδιοι νόμοι. Αν δηλαδή οι συμπολίτες μας Ιαχωβάδες, πούνε ότι εγώ δεν πληρώνω την κλήση της τροχαίας επειδή το επιβάλλει η ΑΙΡΕΣΗ μου, τότε πρέπει να φάμε την καραμελίτσα? Αν ο καθένας λέει ότι του καπνίσει πρέπει να το δεχόμαστε?

@ ADSLgr.com All rights reserved.