Επιστροφή στο Forum : Αγορά GPS - Βοήθεια
Καλημέρα εχω αγοράσει ενα pna mls 4400bt, αλλά δεν υπήρχε στην συσκευασία το cd εγκατάστασης για τον Η/Υ, γνωριζει κάποιος αν μπορω να το κατεβάσω απο κάποιο site, Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Λογικά με κάποια Windows θα είναι, οπότε κατεβάζεις από εδώ http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/help/synchronize/activesync45.mspx#download το activesync και το δουλεύεις με τον υπολογιστή σου.
Victor_Sanchez
12-07-08, 14:44
ευχαριστω θα το δοκιμάσω
Το ίδιο ισχύει και για το PNA μου το navigon 2100, που ναι μεν έχει windows αλλα είναι κλειδωμένο?
Το ίδιο ισχύει και για το PNA μου το navigon 2100, που ναι μεν έχει windows αλλα είναι κλειδωμένο?
Πιστεύω πως ναι, με το activesync μπορείς να δεις τα αρχεία σου κλπ. Δεν έχει σχέση με το κλέιδωμα της συσκευής. Δοκίμασέ το να δεις τι μπορείς να κάνεις. Φυσικά ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και αν ψάξεις θα βρεις πως μπορείς να το ξεκλειδώσεις και τι άλλο μπορείς να κάνεις. Επειδή λογικά η Navicon είναι ελληνική εταιρεία και τα PNA της φασονατζίδικα κινέζικα ψάξε μήπως βρεις την πραγματική του μάρκα για να βρεις πιο εύκολα πληροφορίες.
1) Ήμουν στην Κηφισίας και ήθελα να επιστρέψω πίσω, οπότε και του έβαλα προορισμό προς κέντρο. Αυτό αντί να με γυρίσει νόμιμα από κάποια διασταύρωση, επέμενε να κάνω αναστροφή στην Κηφισίας. Φυσικά δεν έκανα.
Λογικά πρέπει να υπάρχει ρύθμιση για απενεργοποίηση των αναστροφών (δηλ να μην σου δείχνει να κάνεις αναστροφή).
Το Destinator έχει τέτοια ρύθμιση οπότε φαντάζομαι οτι την ανάλογη θα έχει και το Navigon.
Δε γίνεται να απνεργοποιήσω μόνο τις παράνομες αναστροφές? :hmm:
Δε γίνεται να απνεργοποιήσω μόνο τις παράνομες αναστροφές? :hmm:
Μα νόμιμες αναστροφές έχει μόνο, αλλά ο χάρτης Ελλάδας πάσχει λίγο και μπορεί βλέπει σαν νόμιμες και κάποιες παράνομες. Επίσης να ενεργοποιήσεις την διατήρηση θέσης στο δρόμο, γιατί αν δεν έχεις καλό σήμα μπορεί να σε βλέπει σε διπλανό δρόμο και να σε πάει λάθος. Χρήσιμο επίσης όταν χαθεί το σήμα, αφού υπολογίζει που περίπου είσαι βάση της ταχύτητας. Στο εξωτερικό με τα πολλά τούνελ ενώ δεν είχα καθόλου σήμα το έβλεπα να κινήτε κανονικά. Καλό είναι να έχεις εξωτερική κεραία για να έχεις πάντα καλό σήμα, ειδικά μέσα στην πόλη με τα ψηλά κτίρια.
Ναι είναι προγράμματα πλοήγησης, απαραίτητα για να δουλέψει η συσκευή. Χωρίς αυτά είναι άχρηστο.
Τι να πάρεις? Εξαρτάτε αν θες PDA ή PNA. Ψάξε να δεις τι έχει το ένα και τι το άλλο. Χονδρικά το πρώτο είναι ένας πλήρης υπολογιστής παλάμης που κάνει τα πάντα και το δεύτερο συσκευή πλοήγησης με κάποιες δυνατότητες αναπαραγωγής multimedia.
Αν καταλήξεις σε PDA τότε οι μάρκες που παίζουν είναι DELL, MIO, HP κλπ.
Αν καταλήξεις σε PNA πάρε ότι θες! Κινέζικα φασονατζίδικα είναι όλα και θα τα βρεις στην αγορά με διαφορετικά ονόματα.
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα Navigon ?? Κινέζικα φασονατζιδικα είναι και αυτά?
Μπορούν να πάρουν το dest μαζί με το δικό τους?"
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα Navigon ?? Κινέζικα φασονατζιδικα είναι και αυτά?
Μπορούν να πάρουν το dest μαζί με το δικό τους?"
Κοίτα έχουν εγγύηση κλπ, οπότε δε σε ενδιαφέρει τι είναι, αφού κακά τα ψέματα στα ηλεκτρονικά πλέον ρόλο παίζει ο επεξεργαστής της κάθε συσκευής και όχι ο σχεδιασμός κλπ. Όλοι βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια PNA με τα ίδια χαρακτηριστικά κλπ.
Το αν παίζει και άλλα προγράμματα δεν το ξέρω,δεν το έχω δουλέψει, αν κάνεις καμιά αναζήτηση στο google θα το δεις, αφού υπάρχουν πολλοί που ασχολούντε και την ψάχνουν.
Βασικά όμως τα PNA βασίζοντε σε ένα "κρυφό" ας το πούμε πρόγραμμα που τρέχει τα υπόλοιπα. Στο δικό μου πχ το εκτελέσιμο αρχείο για το igo είναι το mobilenavigator.exe, δηλαδή αντί για igo.exe είναι αυτο, οπότε όποιο πρόγραμμα ονομάσω έτσι τρέχει σαν πρόγραμμα πλοήγησης.
Κοίτα έχουν εγγύηση κλπ, οπότε δε σε ενδιαφέρει τι είναι, αφού κακά τα ψέματα στα ηλεκτρονικά πλέον ρόλο παίζει ο επεξεργαστής της κάθε συσκευής και όχι ο σχεδιασμός κλπ. Όλοι βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια PNA με τα ίδια χαρακτηριστικά κλπ.
Το αν παίζει και άλλα προγράμματα δεν το ξέρω,δεν το έχω δουλέψει, αν κάνεις καμιά αναζήτηση στο google θα το δεις, αφού υπάρχουν πολλοί που ασχολούντε και την ψάχνουν.
Βασικά όμως τα PNA βασίζοντε σε ένα "κρυφό" ας το πούμε πρόγραμμα που τρέχει τα υπόλοιπα. Στο δικό μου πχ το εκτελέσιμο αρχείο για το igo είναι το mobilenavigator.exe, δηλαδή αντί για igo.exe είναι αυτο, οπότε όποιο πρόγραμμα ονομάσω έτσι τρέχει σαν πρόγραμμα πλοήγησης.
:oneup: Ευχαριστώ:oneup:
Ξεθάβω αυτό το θέμα για να να μη δημιουργήσω νέο. "Πείραζα" το navigon και του έσβησα τη flash memory του προσπαθώντας να του εγκαταστήσω κάποιο προγραμματάκι στη flash με αποτέλεσμα όταν μπουτάρει να μη βρίσκει κάποιο αρχείο και να μην ανοίγει. Δεν μπορεσα να επαναφέρω τη flash ούτε με hard reset. Ξέρετε κάποιο άλλο τρόπο να γίνει αυτό?
Θα το πάω στην αντιπροσωπεία στη μεταμόρφωση. Πιστεύετε ότι θα χάσω την εγγύηση?
καμμιά ιδέα για το παραπάνω?
Δεν σου έχουν δώσει CD με το πρόγραμμα ?
blurry_image
01-10-08, 15:52
Εγώ φίλτατε σου προτείνω να αγοράσεις Navigon και συγκεκριμένα το 2110 max. Δώσε και άλλα 20 ευρουλάκια και θα είσα καλυμμένος από χάρτες για τα επόμενα 2 χρόνια. Αγόρασα Navigon και δεν κοιτάω πίσω...ίσως ο χάρτης του να υστερεί για την ώρα έναντι του Destinator, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της Navteq Hellas (η οποία θα κάνει κάθε 3 μήνες αναβαθμίσεις), στα μέση του 2009 θα έχουν τον καλύτερο χάρτη Ελλάδας που βγήκε ποτέ.
Άσχετα με το τι έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής, η κάλυψη είναι στο 70% και με τον καινούριο χάρτη που βγαίνει τέλη Οκτωβρίου η κάλυψη θα ανέβει στο 82% με 230.000 κάλυψη οδικού δικτύου... Navigon is the future (μήπως θα έπρεπε να ζητήσω ποσοστά από την εταιρεία??? lol :D)
Δεν σου έχουν δώσει CD με το πρόγραμμα ?
Οχι, το πρόγραμμα το κατέβασα απο το ιντερνετ, αλλά όπως εξηγώ και παραπάνω δεν υπάρχει τρόπος να περαστεί στην Flash. Moνο στην SD έχω πρόσβαση απο τον υπολογιστή
Μάλιστα, κάνε τον "χαζό" και πήγαινε το λέγοντας πως χάλασε ξαφνικά μόνο του.
Λογικά ξαναπερνώντας τα απαραίτητα αρχεία από το CD με το οποίο θα ερχόταν λογικά η συσκευή ή το πρόγραμμα, δε θα πρέπει να είχες πρόβλημα. Anywayz, τι παίχτηκε τελικά με την αντιπροσωπεία; Στο έφτιαξαν / αντικατέστησαν;
Εγώ πήρα πρόσφατα το RoadFinder 143 πάντως κι έχω βρει την υγειά μου. Αρκετά καλό για τα λεφτά του, γρήγορο και με καλό ηχείο. Και οι χάρτες του είναι μια χαρά by the way, αυτή τη βδομάδα διάβασα ότι βγήκε και update που έχει όλους τους δρόμους της Αττικής!
Μάλιστα, κάνε τον "χαζό" και πήγαινε το λέγοντας πως χάλασε ξαφνικά μόνο του.
Ναι αυτό λέω να κάνω, αν και εύκολα θα καταλάβουν τι εχει γίνει όταν πάνε να αποκαταστήσουν την flash... Θα το πάω απο βδομάδα στην αντιπροσωπεία και θα σας πω...
Λοιπόν παιδιά διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες του θέματος πιστεύω ότι σιγά σιγά αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με αυτά τα μηχανάκια. Όχι απόλυτα όμως, μιας και μια πρόσφατη εμπειρία μου στο εξωτερικό ξαναθόλωσε πάλι τα νερά. Πιό συγκεκριμένα το ταξίδι ήταν αναγνωριστικό, με γκρούπ στην Ιταλία, απ αυτά που πάς σε πολλούς τόπους σε λίγο χρόνο. Λοιπόν το λεωφορείο υπήρχαν 3 GPS. Το ένα ήταν στον στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου συνδεμένο και με κάμερα οπισθοπορείας και με την κεντρική μεγάλη οθόνη, αυτη για τους επιβάτες. Το άλλο ήταν του οδηγού, και είχε και ο ξεναγός άλλο ένα. Το ένα μιλούσε Ελληνικά με μια άχρωμη γυναικεία φωνή, το άλλο μιλούσε γαλλικά με μια άκρως αισθησιακή γυναικεία φωνή και στο τρίτο μιλούσε μια ξινή αγγλίδα. Το αποτέλεσμα, ήταν ότι πολλές φορές φορές είχαμε φτάσει κοντά στον προορισμό μας χωρίς να μπορούμε να προσεγγίσουμε. Οι οδηγίες προσέγγισης πολλές φορές ήταν διαφορετικές και στα τρία μηχανάκια. Ετσι λοιπόν όπως ήταν φυσικό κάποια στιγμή αρχίσαμε όλοι να τα κοροιδεύουμε αυτά τα μηχανάκια και ευτυχώς που ο οδηγός ήξερε τις πόλεις και τους δρόμους και έστρωσε η κατάσταση. Οχι ότι δεν βοήθησαν καθόλου, αλλά αλίμονο σου αν αρκεστείς μόνο σε αυτά, ειδικά μέσα στις πόλεις.Το πιό σπαστικό όμως ήταν η καθυστέρηση. Π.χ. πλησιάζοντας έξοδο σε αυτοκινητόδρομο αν δεν είχες τον νου σου, και με ταχύτητες γύρω στα 100 χλμ έχανες την έξοδο αν περίμενες τις οδηγίες.
Εδώ ήθελα να ρωτήσω για κάποια καινούργια ολοκληρωμένα συστήματα multimedia αυτοκινήτου με δυνατότητα πλοήγησης. Συνήθως μπαίνουν σε θήκη 2 din παίζουν όλα τα είδη των μουσικών αρχείων, έχουν ραδιόφωνο, τηλεόραση, παίζουν dvd, έχουν υποδοχή usb και υποδοχή sd για το gps. Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρεία σε αυτά τα συστήματα να μας διαφωτήσει μιάς και απ ότι βλέπω σιγά σιγά θα αντικαταστήσουν τα εξωτερικά gps?
Μια άλλη ερώτηση μου είναι αν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να κάνει χαρτογράφηση ο ίδιος ο χρήστης, δηλαδή να προσθέσει στοιχεία, πχ, ξενοδοχεία, βενζινάδικα κλπ, ή να αλλάξει κάποια, πχ να μετονομάσει κάποιο δρόμο, η να μονοδρομήσει κάποιο δρόμο που πολλές φορές συμβαίνουν αυτά όταν γίνει καινούργια συγκοινωνιακή μελέτη σε κάποια πόλη.
Επίσης κάποιες εταιρίες υποστηρίζουν τις συσκευές τους με νέους χάρτες δωρεάν για δυό χρόνια, Από εκεί και πέρα τί γίνεται? Τι κόστος έχει μιά καινούργια έκδοδη χάρτη για να είναι πάντα ενημερωμένη η συσκευή με τους νέους χάρτες?
Πολύ θα εκτιμουύσα αν κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα μας βοηθήσει σε αυτές τις ερωτήσεις.
Αυτό που λες για τους χάρτες και τις ανανεώσεις τους είναι πολύ σημαντικό. Είναι τρισμέγιστη βλακεία να δώσεις ένα x ποσό για συσκευή + χάρτες και στον χρόνο πάνω να πρέπει να πληρώσεις άλλα τόσα (γιατί δε θα πηγαίνουν 50-100 ευρώ οι νέοι χάρτες;) για τις νέες εκδόσεις.
Οι χρήστες όχι δε μπορούν να κάνουν αυτοί update χειροκίνητα τους χάρτες τους. Αυτό είναι δουλειά των εταιρείων που βγάζουν και τα updates τους. Να σου πω την αλήθεια το έψαξα πριν πάρω το RoadFinder μου και η Creative Image, η εταιρεία που βγάζει τους χάρτες του δίνει δωρεάν updates for evah, οπότε y not;
Για συγκεκριμένα νούμερα - τιμές χαρτών δεν ξέρω να σου πω. Αν ξέρει κάποιο άλλο παιδί από εδώ, καλώς, αλλιώς κάνε καμιά βόλτα και ρώτα σε κανένα μαγαζί με είδη πληροφορικής που να έχει και GPS.
Φίλε Gunner71 δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το δικό σου GPS και κατα πόσο είσαι ευχαριστημένος απ αυτό. Αν υπάρχει και κάποιο link για να το δούμε αναλυτικότερα και να το βάλουμε κι αυτό στην λίστα των προτιμήσεων μας. Πάντως πολύ δελεαστικό ακούγεται το update for ever.
Φίλε Gunner71 δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το δικό σου GPS και κατα πόσο είσαι ευχαριστημένος απ αυτό. Αν υπάρχει και κάποιο link για να το δούμε αναλυτικότερα και να το βάλουμε κι αυτό στην λίστα των προτιμήσεων μας. Πάντως πολύ δελεαστικό ακούγεται το update for ever.
Κοτσοβολος....εβγαλε προσφορα στα 89 ευρω το roadfinder με 89 ευρω ;)
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=53071 (http://http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=53071)
Τωρα αν θελεις extra λειτουργιες απ το gps(bluetooth και τα σχετικα)..αυτα να ξερεις πληρωνονται...:p
Ορίστε το link, το έχει ο Κωτσόβολος: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=53081
A! Επειδή είδα από κοντά και το 135 που έχει στο link o φίλος από πάνω όταν είχα πάει να δω το 143, είναι σαν το μικρό του αδερφάκι! Μικρό, ελαφρύ και compact γενικώς, απλά το 143 μου έκανε περισσότερο γιατί ούτε πρόβλημα χώρου είχα ούτε η διαφορά τους στην τιμή μου φάνηκε μεγάλη για αυτά τα extra που προσέφερε.
Τελικά το πήγα to navigon μου στη Νortec (navigon) στη Μεταμόρφωση και σε 10 λεπτά μου το φτιάξανε.
Το πάθημα μου έγινε μάθημα. Δεν πρόκειται να το ξαναφλασάρω. Το πολύ πολύ να περάσω κανένα poi.
Παίδες, υπάρχει GPS, που απλώς να αποθηκέυει σημεία-συντεταγμένες; Δε με ενδιαφέρει να έχει φορτωμένους χάρτες ούτε οθόνες αφής. Θέλω απλώς να μπορώ να περνάω αυτές τις συντεταγμένες στον υπολογιστή και να τις επεξεργάζομαι. Ξέρει κανείς;;
Συντεταγμένες όλα αποθηκεύουν αν δεν κάνω λάθος, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ?
Για χωρική ανάλυση, δηλαδή κάτι σαν στατιστική κατανομή σημείων στο χώρο. Πχ πώς είναι κατανεμημένα τα περιπτέρα στο δήμο Αμαρουσίου. Κάτι τέτοιο... Γίνεται;
Με ένα pocket pc με gps θα βρεις δεκάδες εφαρμογές που να το κάνουν αυτό, πολλές δωρεάν.
πχ http://www.turboirc.com/tgps/
Μπορω να βλεπω τηλεοραση σε ενα απλο gps tibo A1000.:hmm:
@ ADSLgr.com All rights reserved.