Επιστροφή στο Forum : σχετικα με το BOOT
Γειασας, σήμερα ήρθε ο καινούριος υπολογιστής που παράγγειλα απο το eshop..:) Συνδεσα κανονικα τα καλώδια όλα μια χαρά. Βαζω ενα CD το κανω κανονικα format επειδη δεν ζήτησα να μου βαλουν WINDOWS κανω καινουργιο "partition" και μετα απο ωρα παει 100% και μου βγαζει προβλημα οτι λειπει ενα DRIVER. Κανω reply και παλι τιποτα. Κανε επανεκκίνηση και λεει οτι λειπει το NTLDR. Εκανα επανεκκίνηση παλι και παταω Delete για να παω στο BIOS στο First Boot μου βγαζει αυτα 36755. Δοκιμασα αρχικα το SATA-CDROM. Κανω save επανεκκίνηση και λεει οτι κανει boot. Ακούγετε το βουητο του υπολογιστη οτι φορτώνει και παλι βγαζει οτι λειπει το NTLDR δοκιμασα τις περισσοτερες επιλογες σαν First Boot και παλι τιποτα. Περιμενα πολυ καιρο για τον υπολογιστη και τωρα εχω ξενερωσει. Ας με βοηθησει καποιος please...:(
razorblade1100
16-05-08, 21:04
κατα την εγκατασταση φορτωσες τους sata drivers πατωντας F6?:hmm:
τι windows θες να του βαλεις?
Στο bios σου εμφανιζει ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες στο συστημα;
razorblade1100 οχι :hmm:... υπαρχει τωρα καμιά λύση για το προβλημά μου; npapas ναι πρεπει να τα βγαζει.... οποιος ξερει ας βοηθησει please δεν γουσταρω ακομα δεν το αγορασα να το παω σε ειδικο. thanks.
κατα την εγκατασταση φορτωσες τους sata drivers πατωντας F6?:hmm:
τι windows θες να του βαλεις?
αν θελεις βοηθεια απαντησε αυτα που σε ρωτανε...πρεπει σε καθε περιπτωση να βρεις τους sata drivers σε μορφη floppy και να τους εγκαταστησεις με το f6 αν βαλεις xp απο δισκετα για vista γινεται και απο usb stick στο πεδιο load drivers πριν την εγκατασταση γραψε 2λογια για το pc μητρικη? λειτουργικο?hdd?....
παιδες το πηγα σε εναν τεχνικο γνωστο μου και μου το εφτιαξε... :lock:
στα Vista για SATA / Raid controller drivers δεν χρειάζεται καν δισκέττα. τα βρίσκει από όπου του πεις..
Για sata ούτε στα Xp χρειάζεται driver.
razorblade1100
22-05-08, 11:50
Για sata ούτε στα Xp χρειάζεται driver.
χρειαζεται, σε 3 pc που προσπαθησα χωρις μου η εμφανιζονταν BSOD η μου αναγνωριζαν τον δισκο ως ide με συνεπεια χαμηλες ταχυτητες και να μην μπορω να βαλω 2ο δισκο γιατι δεν τον αναγνωριζει.:)
Αν στo BIOS είναι επιλεγμένη η επιλογή Sata operation-> IDE compatibility mode δεν χρειάζεται κανένας driver.
Driver χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που επιλέξουμε AHCI ή RAID.
Σε Vista και Linux το AHCI υποστηρίζεται natively.
Αν στo BIOS είναι επιλεγμένη η επιλογή Sata operation-> IDE compatibility mode δεν χρειάζεται κανένας driver.
Driver χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που επιλέξουμε AHCI ή RAID.
Σε Vista και Linux το AHCI υποστηρίζεται natively.
Στις παλιοτερες μητρικες αυτη η επιλογη δεν παιζει. (δεν υπαρχει)
Στις παλιοτερες μητρικες αυτη η επιλογη δεν παιζει. (δεν υπαρχει)
Σωστό αλλά ο φίλος στο αρχικό ποστ είπε
Γειασας, σήμερα ήρθε ο καινούριος υπολογιστής που παράγγειλα απο το eshop.
Ε μπορεί να έχει πάρει μία 478 μητρική :p
Δεν χρειάζεται καμία δισκέτα από το BIOS να γίνει ENABLE το IDE.
@ ADSLgr.com All rights reserved.