PDA

Επιστροφή στο Forum : Eπεκτείνεται το OLPC Sugar σε άλλες πλατφόρμες



flamelab
18-05-08, 01:24
Το Sugar, το "εκπαιδευτικό" interface του OLPC (δηλαδή το ίδιο το λειτουργικό, παράγωγο της διανομής Linux Fedora, μαζί με τα προγράμματα με τα οποία έρχεται), προτίθεται να διευρύνει τους ορίζοντές του όμως αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις όπου η Microsoft θα εγκαθιστά Windows στα OLPC.36758

Η Sugar Labs, η εταιρεία πίσω απο το Sugar, ψάχνει να βρει τρόπους για περαιτέρω εξέλιξη του προϊόντος ώστε να το προσφέρει σε πλατφόρμες εκτός του XO laptop, όπως το Asus Eee PC.

Ο ιδρυτής της Sugar Labs είναι ο Walter Bender που πρόσφατα έφυγε απο το project του OLPC λόγω διαφωνιών μεταξύ αυτού και του Nicolas Negreponte για το μέλλον του OLPC και, κυρίως, για το λειτουργικό που θα περιείχε.

Yπήρχε εδώ και καιρό η φήμη ότι το XO laptop θα έρχεται μαζί με Windows XP, όπως και έγινε, σε βάρος του Sugar. Ο Bender, εν αντιθέσει με τον Negreponte, ένιωθε ότι ξέφευγαν απο τον αρχικό τους στόχο, που ήταν να δημιουργήσουν, με βάση το Sugar, ενα εργαλείο δια βίου εξερεύνησης για τα παιδιά, που ήταν σχεδιασμένο να έχει εγκατεστημένες τεχνολογίες "ανοικτού" λογισμικού.

Ετσι, παραιτήθηκε και αφοσιώθηκε στην διάδοση του Sugar.

Live CD του Sugar : Sugar Desktop Environment (http://olpc.download.redhat.com/olpc/streams/sdk/latest/livecd/olpc-redhat-stream-sdk-livecd.iso)


Πηγές |
{css=cat}OLPC 'Sugar' interface reaches out to other platforms (http://www.techspot.com/news/30093-OLPC-Sugar-interface-reaches-out-to-other-platforms.html)
{css=cat}OLPC head steps down, criticizes Negroponte (http://www.techspot.com/news/29813-OLPC-head-steps-down-criticizes-Negroponte.html)

lamargosx
18-05-08, 09:35
Μακάρι το sugar να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τα XP. Φαίνεται ότι είναι ότ,τι πρέπει για ένα μηχανηματάκι όπως το OLPC σε αντιθεση με τα XP που μάλλον θα είναι βαριά για το OLPC. Ο χρόνος θα δείξει

makisathanos
18-05-08, 19:14
Ποια επιτυχία να έχει το sugar; Το μήνυμα είναι απλό: ένας - ένας τα τσιμπάει από τη Μ$ και την κάνει γαργάρα.
Και ο ένας - ένας είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις: Κυβερνήσεις - νεγροπόντε κλπ Αντισταθείτε αδέλφια: βάλτε linux σε όσους μπορείτε - διαδόστε το. Εμείς οι χρήστες pc είμαστε η μόνη λύση.

aiolos.01
19-05-08, 02:47
Και εγώ πιστεύω οτι ξέφυγαν απο το αρχικό πλάνο. Υποτίθεται οτι είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν ανοιχτή πλατφόρμα για λόγους φιλοσοφίας του προϊόντος και όχι για λόγους κόστους. Έτσι και τζάμπα να τα έδινε τα XP η MS δεν θα έπρεπε να τα βάλουν. Αλλά η πραγματικότητα τους ανάγκασε αφού αρκετές κυβερνήσεις τα ζήτησαν υποχρεωτικά.

Tiven
19-05-08, 02:50
Και εγώ πιστεύω οτι ξέφυγαν απο το αρχικό πλάνο. Υποτίθεται οτι είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν ανοιχτή πλατφόρμα για λόγους φιλοσοφίας του προϊόντος και όχι για λόγους κόστους. Έτσι και τζάμπα να τα έδινε τα XP η MS δεν θα έπρεπε να τα βάλουν. Αλλά η πραγματικότητα τους ανάγκασε αφού αρκετές κυβερνήσεις τα ζήτησαν υποχρεωτικά.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί το ίδιο και με το Sugar.

21century
19-05-08, 09:59
Σημασία έχει ότι πλέον υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις και ακόμα περισσότερο λειτουργικά σταθερή και ασφαλή οπότε η επόμενη επανάσταση πιθανόν να μην ανήκει στα λειτουργικά του Βασιλάκη..

vagskarm
19-05-08, 10:58
Αφήστε τον Βασιλάκι να πληρώνει από την τσέπη του για να καταφέρει να προωθεί το λειτουργικό του.

Απλά εμείς ας ενημερώνουμε όσους μπορούμε περισσότερους ότι την δουλειά τους μπορούν καλύτερα, ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με δραματικά λιγότερο κόστος, να την κάνουν και με linux και όλα θα γίνουν.

euklidis
19-05-08, 18:00
Ειχα απαντησει σε αυτο το νημα αλλα ηταν σε greeklish καθως εγραφα απο sugar και δεν εβρησκα πως να το αλλαζω, τελος παντων. Πραγματικα ειναι παρα πολυ καλο το Sugar, για παιδια απλα τελειο και με το πατημα ενως κουμπιου γινεται fedora (αυτο φοβηθηκε η Μικρομαλακη). Ταχυτατο ακομα και σε VM που το ετρεξα και πολυ ομορφο. Οσον αφορα την Microsoft ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα μου απαντησουν αυριο στο microsoft inovation που με καλεσαν και εχει θεμα παιδεια και επιχειρηματικοτητα νεων. Ηδη ετοιμαζω ερωτησεις... Οποιος εχει καμια καλη προταση για ερωτηση ας μου στειλει σε pm.

@ ADSLgr.com All rights reserved.