PDA

Επιστροφή στο Forum : Αξιζει η NetOne??

panas
18-05-08, 20:21
Γεια σας. Ειμαι κατοικος Περιστεριου (Ν.Ζωη λιγο πιο πανω απο το γηπεδο του ηφαιστου). Εχω εδω και περιπου εναν χρονο το πακετο cableTV της Vivodi και δεν μπορω να πω οτι ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος, κυριως απο την τεχνικη υποστηριξη.
Κανοντας αρχικα την συνδεση ειχα συνεχεις αποσυνδεσεις οταν η γραμμη συγχρονιζε στα 12mbit και γι αυτο τον λογο μου την εριξαν στα 8Mbit. Οι αποσυνδεσεις αραιωσαν αλλα συνεχιζαν με συχνοτητα 5-6 καθημερινα. Μετα απο ταλαιπωρια στα τηλεφωνα καταφερα να μου την ριξουν στα 4Mbit και οι αποσυνδεσεις σταματησαν.
Βλεποντας το attenuation (38down/23up) και το snr(11down/11up) θεωρησα οτι λογικα θα επρεπε να μπορουσα να συγχρονισω και σε μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι πρεπει να εχω προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση. Αποφασισα λοιπον να αλλαξω την καλωδιωση του σπιτιου μεχρι το κουτι της πολυκατοικιας (Εβαλα UTPcat5). Μετα απο αυτη την αλλαγη δεν ειδα απολυτως καμια διαφορα στις μετρησεις οποτε κατεβηκα με ενα laptop και το router και το συνδεσα κατευθειαν στο κουτι της πολυκατοικιας (αποσυνδεσα το καλωδιο του σπιτιου) οπου διαπιστωσα οτι η μετρησεις παρεμεναν οι ιδιες. Τα ακριβη νουμερα που περνω ειναι:

Connection Status----------------Connected
Us Rate (Kbps)------------------------------1023
Ds Rate (Kbps)------------------------------5117
US Margin-----------------------------------------11
DS Margin-----------------------------------------12
Trained Modulation-----------------ADSL2Plus
LOS Errors------------------------------------------0
DS Line Attenuation---------------------------38
US Line Attenuation---------------------------23
Peak Cell Rate--------------2412 cells per sec
CRC Rx Fast-------------------------------------478
CRC Tx Fast-------------------------------------156
CRC Rx Interleaved-------------------------------0
CRC Tx Interleaved------------------------------0
Path Mode---------------------------Interleaved

Παρολο που η γραμμη συγχρονιζει στα 5117 Kbps το download οποιαδηποτε στιγμη της μερας φτανει ορικα τα 450. Υπαρχει περιθωριο βελτιωσης?? Αξιζει να ερθω στην NetOne αφου απο οσα διαβαζω εδω μεσα οι τεχνικη υποστηριξη ειναι πολυ καλη (σιγουρα καλυτερη απο της Vivodi)????

atheos71
18-05-08, 20:42
Το σίγουρο είναι ότι θα συγχρονίσεις παραπάνω (κοντά στα 10 mbit , πιστεύω).

panas
18-05-08, 20:54
Το calculator του adslgr μου βγαζει 2752μετρα απο το DSLAM και 12.74 mbit/s το οποιο ξερω πως ειναι θεωρητικο αλλα δεν ξερω ποσο να υπολογισω περιπου. Και με 8 Mbit/s μια χαρα βολευομαι αλλα τα 4 που μου δινει η vivo ειναι απαραδεκτα.... Οχι πως ειναι χαμηλη η ταχυτητα (τοσα χρονια στην PSTN) αλλα πληρωνω για 24mbit και πισετυω θα μπορουσα να ειχα το 1/3

pan.nl
18-05-08, 21:04
Ακριβώς ίδια ειναι η περίπτωσή σου με τη δική μου (όταν είχα Cable TV). Μπορείς να κάνεις αίτηση για ανενεργό βρόχο στη NetOne, πιθανόν το νέο καλώδιο να είναι καλύτερο και να συγχρονίσεις παραπάνω, αλλά είναι και θέμα τύχης.

Όσον αφορά στο ερώτημά σου, πιστεύω πως, ναι, σε γενικές γραμμές αξίζει η NetOne.

panas
19-05-08, 11:14
Κανεις απο Περιστερι κοντα στο γηπεδο του Ηφαιστου, για να δω ενδεικτικες τιμες?

user1
19-05-08, 12:24
Ακριβώς ίδια ειναι η περίπτωσή σου με τη δική μου (όταν είχα Cable TV). Μπορείς να κάνεις αίτηση για ανενεργό βρόχο στη NetOne, πιθανόν το νέο καλώδιο να είναι καλύτερο και να συγχρονίσεις παραπάνω, αλλά είναι και θέμα τύχης.

Όσον αφορά στο ερώτημά σου, πιστεύω πως, ναι, σε γενικές γραμμές αξίζει η NetOne.

κατι τετοιες απαντησεις διαβαζα και εγω και τρεχω και δε φτανω
Και δε σου λεω να δεις τα αντιστοιχα thread που γινεται ο κακος χαμος απο παραπονα
Εγω απο τον προηγουμενο παροχο (ιδιο με το δικο σου) με φορητοτητα και με αντιστοιχα στατιστικα κλειδωνω απο την πρωτη μερα στη μιση ταχυτητα
Τωρα πλεον βεβαια το προβλημα ειναι μεγαλο και οπως σου γραφω δες ται γινεται στα threads
Το μονο θετικο ειναι οτι σηκωνουν σχετικα γρηγορα το τηλεφωνο (βεβαια κι αυτο εχει χαλασει αλλα οπως και να το παρεις καμια σχεση με βιβοντι που περιμενες και περιμενες).
Οταν βεβαια το σηκωσουν αρχιζουν τις βλακειες δεν μπορεις να φανταστεις τι εχουμε ακουσει απ'αυτους και βεβαια λυση μηδεν
Βλεπω κι αλλους να περιμενουν πως και πως να τελειωσουν τα συμβολαια να γυσρισουμε στον οτε
Για 15 ευρω δεν αξιζει να σπανε τα νευρα μας, μιλαμε για μαγαζακια της πλακας

special
19-05-08, 13:44
Παιδια απο οτι καταλαβα το down att ειναι 38 που σημαινει ΠΟΛΥ χαμηλη ταχυτητα λογω αποστασης και το 23 UP σημαινει οτι ειναι σχετικα μακρια.Αμφιβαλω εαν πιασει 6 μβιτ και εχει και σταθερη γραμμη.Παντως φιλε μου εαν δεν σου παιξει και η νετονε τι να πω.Εγω με 13/29 up/down attenuation και με snr 9 πιανω 10.000/1024 ταχυτητα και σταθερη γραμμη.

spartacus
19-05-08, 20:48
αν δεν εισαι gamer τοτε καλως να έρθεις, αν όμως αγαπας τα παιχνίδια τότε μεγαλύτερη τυχη θα εχει ενας βρυκολακας ζωσμένος με σκορδα και σταυρούς απ' ότι εσυ.

baskon
19-05-08, 21:07
Ότι εταιρια και αν βαλεις στα ιδια θα συγχρονιζεις εκτος αν αλλαξει η γραμμη σου .
Απο τα στατιστικά νομίζω ότι κάπου στα 6-7 mbit η γραμμή σου θα μπορεσει να δουλεψει χωρις αποσυνδεσεις ,ρυθμίζοντας το snr στο 8..(παιζει ρολο και το ρουτερ στη σταθεροτητα)
Η vivodi δε ξερω αν σαφηνει να ρυθμισεις το snr αλλά η netone σαφηνει..

panas
19-05-08, 23:28
Δεν νομιζω να υπαρχει αλλη εταιρια εκτος απο την NetOne που να επιτρεπει να πειραξεις το SNR.
Οταν ειπα σε τεχνικο της Vivodi να μου ανεβασει λιγο την ταχυτητα μου ειπε οτι ανεβει η ταχυτητα θα πεσει το SNR και αν πεσει κατω απο 10 θα εχω προβλημα (κατι που σιγουρα δεν ισχυει τουλαχιστον μεχρι τα 8db)

x9V3V8x
19-05-08, 23:36
Τυχαίνει να είμαι συνδρομητής στην νετουαν, εδώ και 5 μήνες βλέπω μόνο ελαττώσεις…μόνο υποβαθμίσεις στο τομέα ταχυτήτων με το κλασικό επιχείρημα της νετουαν «είναι ότι υπάρχει κίνηση» άμα θες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ του φοουρμ που εκεί έχω διατυπώσει έναν παρόμοιο προβληματισμό με δυσάρεστα συμπεράσματα…δυστυχώς.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=202181&page=2

BARKOULETOS
20-05-08, 00:36
Εγω λοφο ειμαι κοντα στο ΤΕΙ και ειμαι συνεχεια μεταξυ 4-6, τον τελευταιο μηνα κανανε την εμφανιση τους και αποσυνδεσεις 1-2 τη μερα απο 10 λεπτα εως μια ωρα (μια φορα). Ειμαι μακρυα απο το κεντρο οποτε καλυτερες ταχητητες δυσκολα θα πετυχω. Αλλα ληγω τον επομενο μηνα και πιθανοτατα θα αλλαξω ισως σε Tellas.

Astaroth7
20-05-08, 16:51
Εγώ είμαι από τον Σεπτ περίπου και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Τηλεφωνία (που με ενδιαφέρει άμεσα) σταθερή και αξιόπιστη, torrent κατεβάζουν μια χαρά όποτε θέλω, οπότε για τα΄μέτρα μου είμαι μια χαρα!:oneup:

special
20-05-08, 17:01
μια απο τα ιδια και απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου με αλλες εταιριες ΚΑΙ σαν εταιρικος πελατης η νετονε μπροστα τους ειναι κορυφη σε πολλα πραγματα.Τωρα εαν μαζευτει κοσμος και σκαρτεψει τι να πω δεν βαζω το χερι μου στη φωτια.Εαν ημουν στην θεση σου θα επελεγα αναμεσα απο 2.

1.Νετονε γιατι ειναι μικροι με γρηγορες απαντησεις σε λογικα πλαισια και πολυ καλο εξοπλισμο με ταχυτητες γυρω στο 90% παντα σε αυτα που δινουν.
2.Forthnet.Μονο και μονο λογω pstn τηλεφωνια οποτε εαν δεν παιζει το ιντερνετ σου καλα να μην εχεις προβλημα στην τηλεφωνια σου και μεινεις χωρις τηλεφωνο.Το ιντερνετ οτι τραβηξει :-)

καλη τυχη σου ευχομαι σε οτι επιλεξεις.

panosdr
20-05-08, 18:32
Χμ μια ματιά στο subforum θα ΄σαι πείσει για την εμπειρία τεχνικής εξυπηρέτησης που βιώνουμε... "Αν δε λυθεί..από μόνο του....στείλε pm,,,," Πόσο άλλαξαν σε 2 μήνες μόνο. Μπράβο!:down:

hotcarver
20-05-08, 18:45
Κι εγω σε νετονε στραφηκα...ειδωμεν..

theopan
20-05-08, 23:53
Χμ μια ματιά στο subforum θα ΄σαι πείσει για την εμπειρία τεχνικής εξυπηρέτησης που βιώνουμε... "Αν δε λυθεί..από μόνο του....στείλε pm,,,," Πόσο άλλαξαν σε 2 μήνες μόνο. Μπράβο!:down:

Οι υπόλοιποι στους υπόλοιπους, αυτό ούτε στον ύπνο τους δεν το βλέπουν.

x9V3V8x
21-05-08, 13:46
Με το συμπάθιο, για να βρισκόμαστε σε φοουρμ διατυπώνοντας την άποψη μας για την εταιρία νετουαν με τον Α ή τον Β τρόπο, εδώ σας ρωτώ είναι καλή; ή προσποιείστε στον ίδιο σας τον εαυτό ότι είναι καλή;

( :oneup: :down: ) = Αστάθεια, μια έτσι μια γιουβέτσι

special
22-05-08, 11:43
Με το συμπάθιο, για να βρισκόμαστε σε φοουρμ διατυπώνοντας την άποψη μας για την εταιρία νετουαν με τον Α ή τον Β τρόπο, εδώ σας ρωτώ είναι καλή; ή προσποιείστε στον ίδιο σας τον εαυτό ότι είναι καλή;

( :oneup: :down: ) = Αστάθεια, μια έτσι μια γιουβέτσι

Κοιτα τι γνωμη μας λεμε για την καθε εταιρια συμφωνα με τις εμπειριες μας.Σε κατι που γραφουμε μπορει να συμφωνουν η περισσοτεροι ας πουμε λεμε οτι ειναι μια χαρα εταιρια αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν χρηστες που "ταλαιπωρουνται" απο διαφορα.Βλεπουμε κατι στο συνολο οπου μας δινει ελπιδες για κατι καλο σαν πολιτικη τις εταιριας.Επισης εδω μεσα βοηθαμε ολοι στο να σχηματισουμε μια εικονα για την Α,Β εταιρια και να ανταλαξουμε αποψεις πανω σε βλαβες και αλλα προβληματα για να μην μας κοροιδευουν η Α,Β και ετσι να πιεζουμε περισσοτερο καποιες καταστασεις.

panosdr
22-05-08, 11:52
Κοιτα τι γνωμη μας λεμε για την καθε εταιρια συμφωνα με τις εμπειριες μας.Σε κατι που γραφουμε μπορει να συμφωνουν η περισσοτεροι ας πουμε λεμε οτι ειναι μια χαρα εταιρια αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν χρηστες που "ταλαιπωρουνται" απο διαφορα.Βλεπουμε κατι στο συνολο οπου μας δινει ελπιδες για κατι καλο σαν πολιτικη τις εταιριας.Επισης εδω μεσα βοηθαμε ολοι στο να σχηματισουμε μια εικονα για την Α,Β εταιρια και να ανταλαξουμε αποψεις πανω σε βλαβες και αλλα προβληματα για να μην μας κοροιδευουν η Α,Β και ετσι να πιεζουμε περισσοτερο καποιες καταστασεις.

:oneup:Απολύτως έτσι!

@ ADSLgr.com All rights reserved.