PDA

Επιστροφή στο Forum : Δυστυχώς προβλήματα με QoS!!

XavierGr
06-09-05, 13:06
Λοιπόν πάει καιρός που πήρα το USR9105 και μέχρι να στήσω σωστούς κανόνες προτεραιότητας μου βγήκε η πίστη. Όλα ΟΚ πετούσα στους 7 ουρανούς όταν τα κατάφερα, και eMule και τρελό σερφάρισμα.

Κάποια στιγμή το eMule είχα καιρό να το δουλέψω, προχθές λοιπόν αρχίζω να ξανακατεβάζω με το μουλάρι και έντρομος διαπιστώνω ότι δεν μπορώ να σερφάρω.

Κάνω reset, restore defaults, reflash firmware, 500 ρυθμίσεις στο QoS αλλά τίποτα.
Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Χρησιμοποιώ proxy της ForthNet: proxy.forthnet.gr port: 8080

NAT servers έχω ορίσει κανόνα μόνο για το eMule:
Server Name: eMule
External Port Start: 4463
External Port End: 4664
Protocol: Both
Internal Port Start: 4663
Internal Port End: 4664

Επισυνάπτω τις ρυθμίσεις του QoS:
(Κανονικά δεν χρησιμοποιούσα 4 κανόνες για το web αλλά έχω αγανακτήσει)

sdikr
06-09-05, 14:10
Μήπως έχει μπουκώσει το dslam σου ;

γιατί οι κανόνες δίχνουν εντάξει,

gpap1973
06-09-05, 14:37
Για σβήσε τα web3 και web4 και δοκίμασε πάλι.

Ziggy
06-09-05, 16:13
Κάνω λάθος, ή το Web2 και Web4 είναι εντελώς περιττά;
Αφού στο surfing ο browser σου συνδέεται από ένα τυχαίο ελεύθερο local port στο 80 (ή στην περίπτωση σου που έχεις δηλωμένο proxy server, στο 8080) του destination.

shakm
06-09-05, 17:55
θα αυμφωνήσω με τον ziggy, τα web2 και web4 μου φαίνονται περιττά. Όπως λιγάκι και οι κανόνες για minimize delay γενικά. Διαφορά είδα μόνο στα παιχνίδια με αυτόν τον κανόνα. Και εγώ 9105 έχω αλλά τα έχω ρυθμίσει σε "medium", οχι high, τα maximaze throughput - γιατί οταν τα έχεις στο high το ρουτερ επιχειρεί να κόψει εντελώς το emule οταν κατεβάζεις σελίδες.

ΥΓ.και εμένα σε κάποια φάση δεν πολύ-έπιανε το web παρά τις ρυθμίσεις μου, αλλά ήταν προσωρινό πρόβλημα και λύθηκε μόνο του...

moshstef
06-09-05, 18:59
Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο sdkir. Παρατήρησα ότι όταν πιττάρει το dslam, το QoS δεν κάνει πλέον διαφορά. Μήπως οφείλεται σε αυτό;

XavierGr
06-09-05, 21:27
Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες έχω παρατηρήσει μια μικρή πτώση της ταχύτητας, επίσης τώρα που έκατσα στο PC για να απαντήσω διαπίστωσα ότι το μουλάρι δεν είχε πιάσει full upload speed (το έχω ορίσει 9 Kb και ήταν στα 4,7Kb). Λέτε να με χτύπησε το σύνδρομο του τιγγαρισμένου DSLAM;

Όταν δούλευε χρησιμοποιούσα τους γνωστούς κανόνες για το eMule (Αλήθεια γιατί στο source address/ Mask δεν βάζουμε εσωτερική IP 192.168.1.2;)
2 κανόνες για primary και secondary DNS server (High priority) και τους κανόνες Web3, Web4 για το σερφάρισμα. (Και καλά το Web4 είναι για το upload)

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για την κάρτα δικτυού. Έκανα αναβάθμιση και κράτησα το παλιό κουτί με αποτέλεσμα το onboard slot της κάρτας δικτύου να μην φαίνεται. Έτσι όταν πήρα το USR ξέχασε ότι είχα κάρτα δικτυού και πήγα και πήρα μία φτηνιάρικη Realtek RTL 8139. Τώρα χρησιμοποιώ αυτή αντί της μητρικής (Albatron 875p pro) πια είναι καλύτερη;

@ ADSLgr.com All rights reserved.