Επιστροφή στο Forum : Χαμένο δέμα; Πως το ψάχνω;
Alex_Under
21-05-08, 09:24
Έχω 3 βδομάδες που περιμένω να μου έρθει ένα δέμα από Γερμανία.
Έδωσα διεύθυνση εργασίας, η οποία είναι στα Κωνσταντινουπολίτικα, Πυλαίας, Θεσσαλονίκης.
Ακόμη κανένα σημάδι ειδοποίησης.
Επικοινώνησα με τον αποστολέα και μου έδωσε ένα tracking number για να αναζητήσω το δέμα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να πάω ή που να τηλεφωνήσω. Βρήκα ένα τηλέφωνο των ΕΛΤΑ στην τούμπα, αλλά μόνο που δεν με έβρισαν.
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών των ΕΛΤΑ ή κάτι βρε παιδί μου όπου μπορώ να μάθω τι και πως για το δέμα μου;
Πήγαινε στο τοπικό υποκατάστημα των Ελτα κ ζήτα απο αυτούς ενημέρωση. Πως στο έστειλε Πόρτα-Πόρτα ή σα δέμα? Ασφαλισμένο, συστημένο τι? Αν στο έστειλε ως απλό δέμα τότε δύσκολα είσαι.
........Auto merged post: karakou πρόσθεσε 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εdit, τώρα είδα οτι είναι απο εξωτερικό. Πίστευω να είναι ασφαλισμένο αν είναι μεγάλης αξίας, δεν έχω εμπειρία απο τέτοιες αγοραπωλησίες.
Έχω 3 βδομάδες που περιμένω να μου έρθει ένα δέμα από Γερμανία.
Έδωσα διεύθυνση εργασίας, η οποία είναι στα Κωνσταντινουπολίτικα, Πυλαίας, Θεσσαλονίκης.
Ακόμη κανένα σημάδι ειδοποίησης.
Επικοινώνησα με τον αποστολέα και μου έδωσε ένα tracking number για να αναζητήσω το δέμα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να πάω ή που να τηλεφωνήσω. Βρήκα ένα τηλέφωνο των ΕΛΤΑ στην τούμπα, αλλά μόνο που δεν με έβρισαν.
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών των ΕΛΤΑ ή κάτι βρε παιδί μου όπου μπορώ να μάθω τι και πως για το δέμα μου;
Δοκίμασε το tracking number:
http://www.dhl.de (Sendungsverfolgung)
http://212.205.82.71/trackandtrace/
http://www.elta-courier.gr/trackit
Αν δεν βρείς άκρη, τηλεφώνησε στα ΕΛΤΑ: 800-11-82000
Alex_Under
21-05-08, 16:38
Στάλθηκε με DHL (το γερμανικό ταχυδρομείο, ΟΧΙ τις ταχυμεταφορές) και στάλθηκε ως απλό δέμα.
Κόστησε 15€ μεταφορικά (μικρό δέμα περίπου στο κιλό) και η αξία του ήταν 50€, σύνολο 65€.
Πήρα τηλέφωνο την DHL και όταν άρχισα να τους λέω το tracking number, με διέκοψε και μου λέει
-"Μου λέτε πολλά νούμερα. Μάλλον στάλθηκε με το Γερμανικό ταχυδρομείο και όχι με ταχυμεταφορές DHL"
Ε τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τηλ. στα κεντρικά του ΕΛΤΑ κ να ρωτήσεις εκεί αν έφτασε κ πότε θα παραδοθεί στο τοπικό υποκατάστημα;)
Κ να θυμάσαι η καλύτερη λύση είναι συστημένο ή ασφαλισμένο.
Alex_Under
21-05-08, 17:11
Μπορείς να μου πεις κάποιο τηλέφωνο ή που μπορώ να βρω το τηλέφωνο των κεντρικών ΕΛΤΑ?
Αλήθεια, που βρίσκονται αυτά στην θεσσαλονίκη?
Kαλύτερα πάρε τηλ. στην Αθήνα στα κεντρικά στο τηλ. που δίνει ο mod, το πιθανότερο είναι να έχει πάει εκεί πρώτα. Σε περίπτωση που δεν είναι εκεί ρώτα τους για το τηλ. της Θεσσαλονίκης. Ψάξε αν θές κ στην υπογραφή μου;) για τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης, αλλά μάλλον δέματα εξωτερικού πρώτα πάνε απο Αθήνα κ μετά έρχονται κατευθείαν στο υποκατάστημα της Τούμπας (εφόσον είναι απλό δέμα). Άν ήταν ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ θα σου έλεγα να πάρεις στη διανομή κατευθείαν που είναι στη Τούμπα.
P.S:πάνε 5-6 χρόνια που είμουν στα ΕΛΤΑ για πρακτική, δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον έτσι είναι. Η υπογραφή μου θα σε βοηθήσει
www.elta.gr έχει όλα τα τηλέφωνα εκεί. Και είναι πολύ εξυπηρετικοί. Εχει ένα τηλέφωνο 8001182000 και σε συνδέει στην πόλη που βρίσκεσαι.
ήμουν σε παρόμοια φάση πριν κανα χρόνο, οπότε άκου!
το δέμα αφού δεν ηρθέ θα αργήσει, λογικά έρχεται μέ φορτηγό και όχι με αεροπλάνο.
το δέμα για να το βρείς με βάση τον αριθμό που έχεις [μέχρι την είσοδο στην Ελλάδα] πήγαινε στο site των γερμανικών ταχυδρομείων, που δίνει το μέλος @ariadgr ή πάρε στο 80********** και με τον αριθμό που έχεις θα σου πούνε που είναι!
αν πας σε τοπικό ΕΛΤΑ να απαιτήσεις να δεις υπεύθυνο/διευθυντή και οχι ταμία στα γκισε, για να έχει υπολογιστή με Pc μπροστά του να κάνει track με βάση το σύστημα τους και να σε ενημερώσει!
ελπίζω να βοήθησα, αν και τα προηγούμενα μυνήματα ήταν επίσης κατατοπιστικα!
Alex_Under
22-05-08, 09:32
1) Πήρα το 800-11-8200 Εξυπηρετικότατοι αλλά δεν βρέθηκε άκρη. Μόνο ότι το δέμα μπήκε στην Ελλάδα στις 7/5 κάτι που ήξερα και από τις παραπάνω ιστοσελίδες
2) Με παραπέμψαν στο τελωνείο. Τίποτα και εκεί
3) Απτο τελωνείο με παρέπεμψαν στα ΕΛΤΑ Πυλαίας
4) Εκεί μου είπαν πως υπάγομαι στα ΕΛΤΑ τούμπας (μα αφού είμαι στον Δήμο Πυλαίας)
5) Στα ΕΛΤΑ τούμπας δεν βρήκαν τίποτα και με παρέπεμψαν στην Διανομή Δεμάτων
6) Στην διανομή έδωσα το tracking number και μου είπαν αυτό που ήξερα ήδη, ότι το δέμα μπήκε 7/5 στην Ελλάδα. Αυτοί με την σειρά τους με παρέπεμψαν πάλι πίσω στα ΕΛΤΑ Τούμπας αλλά τους είπα ότι "δεν παίζει, δεν υπάρχει τίποτα".
Οπότε κάπου εδώ είναι που τσατίζομαι και λέω "δεν γαμιέ..." και τα παρατάω... :mad:
1) Πήρα το 800-11-8200 Εξυπηρετικότατοι αλλά δεν βρέθηκε άκρη. Μόνο ότι το δέμα μπήκε στην Ελλάδα στις 7/5 κάτι που ήξερα και από τις παραπάνω ιστοσελίδες
2) Με παραπέμψαν στο τελωνείο. Τίποτα και εκεί
3) Απτο τελωνείο με παρέπεμψαν στα ΕΛΤΑ Πυλαίας
4) Εκεί μου είπαν πως υπάγομαι στα ΕΛΤΑ τούμπας (μα αφού είμαι στον Δήμο Πυλαίας)
5) Στα ΕΛΤΑ τούμπας δεν βρήκαν τίποτα και με παρέπεμψαν στην Διανομή Δεμάτων
6) Στην διανομή έδωσα το tracking number και μου είπαν αυτό που ήξερα ήδη, ότι το δέμα μπήκε 7/5 στην Ελλάδα. Αυτοί με την σειρά τους με παρέπεμψαν πάλι πίσω στα ΕΛΤΑ Τούμπας αλλά τους είπα ότι "δεν παίζει, δεν υπάρχει τίποτα".
Οπότε κάπου εδώ είναι που τσατίζομαι και λέω "δεν γαμιέ..." και τα παρατάω... :mad:
Τι το ψάχνεις σε κάποιον γυάλισε και στο βούτηξε.
το οτι μπήκε 7/5 είναι καλό! λοιπόν άκου τι κάνουμε!
πρώτον όπως σου είπα 7/5 μπήκε το κοντεινερ [νταλικά], δεν σημαίνει οτι 7/5 άρχισε να γίνεται και η διαλογή, οπότε δεν είναι σίγουρο οτι χάθηκε ακόμα.
αλλά για να μην περιμένεις λες πρώτον στον αποστολέα να κάνει ένα tracking request ή πως το λένε στα γερμανικά [έγγραφη αίτηση στο ταχυδρομείο του είναι, δωρεάν], και πας και εσύ στο δικό σου ταχυδρομείο και κάνεις μια αναφορά παραπόνων [υπάρχει έντυπο υπόδειγμα, αλλά αν δεν στο δίνουν πες μας να σου συντάξουμε μια]
όσο παράλογο και να σου ακούγεται, πιστεύω οτι το δέμα θα σου έρθει την τρίτη!
Ποτέ απλό δέμα αξίας με τα ΕΛΤΑ :nono:. Νόμος είναι
Alex_Under
22-05-08, 12:23
Που να ξέρω ρε παιδιά. Πήρα ένα φίλτρο αέρος για το αυτοκίνητο από το ebay.
Ο Γερμανός μου είπε 15€ μεταφορικά.
Ούτε πως θα το έστελνε ούτε με τι θα το έστελνε μου είπε...
Alex_Under
26-05-08, 14:51
όσο παράλογο και να σου ακούγεται, πιστεύω οτι το δέμα θα σου έρθει την τρίτη!
Τελικά έγινε κάτι ακόμη πιο...παράλογο. :p
Το δέμα ήρθε σήμερα (Δευτέρα). Και το παράλογο είναι ότι εγώ περίμενα να μου σταλεί ειδοποίηση και όχι να έρθει το ίδιο το δέμα.
Τέλος καλό, όλα καλά...
ήταν βαθιά στο κοντεινερ, και άργησαν να το βγάλουν, τα έχουν αυτα τα δέματα απο γερμανια;)
Καλημέρα παιδιά , μια μικρή ενημέρωση μια που το κατέχετε το θέμα, μου έχει αποσταλεί ένα δεματάκι απο Χονγκ Κονγκ , μου δώσανε και tracking num για ν το παρακολουθώ , τώρα τι κάνω? Πως το παρακολουθώ?
Ευχαριστώ
Καλημέρα παιδιά , μια μικρή ενημέρωση μια που το κατέχετε το θέμα, μου έχει αποσταλεί ένα δεματάκι απο Χονγκ Κονγκ , μου δώσανε και tracking num για ν το παρακολουθώ , τώρα τι κάνω? Πως το παρακολουθώ?
Ευχαριστώ
Δοκίμασε εδώ (http://app1.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp)
Thanks :) , βαζω τρακιν Ν και μου ζηταει Enquiry Reference Number , Τι βαζω εκει?
@ ADSLgr.com All rights reserved.