PDA

Επιστροφή στο Forum : e-business forum: 3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό

NeK
21-05-08, 15:27
Το 3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνεται από το e-business forum (www.ebusinessforum.gr (http://www.ebusinessforum.gr/)) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ (www.ellak.gr (http://www.ellak.gr/)) και θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στις 27 και 28 Μαΐου 2008.

Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει το σύνολο της Ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, με στόχο την παρουσίαση των εξελίξεων, την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σε θέματα ΕΛ/ΛΑΚ που αφορούν στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη δυναμική στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Το ΕΛ/ΛΑΚ έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς, προσφέροντας ανταγωνιστικές και καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα εφαρμογών λογισμικού και χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, σταθερότητα, και ασφάλεια. Οι εναλλακτικές προτάσεις του ΕΛ/ΛΑΚ συνεισφέρουν ουσιαστικά στην εξέλιξη του λογισμικού, τονώνοντας συγχρόνως τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού για τα οφέλη της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού στην καθημερινότητά τους και να τονώσει τις δραστηριότητες της δυναμικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ στη χώρας μας. Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να συντελέσει δυναμικά στην ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την επέκταση της χρήσης των εφαρμογών του, και συγκεκριμένα στους παρακάτω τομείς:

Ασφάλεια
Επιστημονικά Υπολογιστικά Προβλήματα
Ανοικτή Πρόσβαση
Εφαρμογές σε Περιβάλλον Γραφείου
Υποδομές για Ανάπτυξη Λογισμικού
Διαχείριση Δικτύων
Δημόσιος Τομέας
Νομικά Θέματα

Οι εξελίξεις στο διεθνή χώρο θα παρουσιαστούν από τους Wietse Venema (Postfix), Jim Blandy (SVN), John Eaton (Octave), Mathias Bauer (OpenOffice), Pieter Hintjens (ESOMA/Digistan/iMatix), Lisa Petrides (ISKME), Luca Deri (ntop), Barbara Held(IDABC), Mats Ostling(SALAR)και Jan H. Wildebear(RedHat).

Επιπλέον, Έλληνες ομιλητές, ειδικευμένοι στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού, θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του στη χώρα μας.Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια ειδικού περιεχομένου που θα αφορούν σε: Xen Virtualization, Open Solaris & Java, Web εφαρμογές JBoss, καθώς και στην Προσαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελληνική πραγματικότητα.

Το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ διεξάγεται στο Κτίριο Διοίκησης και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οδηγίες προσέλευσης θα βρείτε στο http://conf.ellak.gr/2008/access

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://conf.ellak.gr/ (http://conf.ellak.gr/2008/index.php?option=com_eventlist&Itemid=119&func=shcatev1&categid=12)

shakm
21-05-08, 16:25
Χμ.. καλό είναι.. Απήχηση θα έχει καθόλου;

Το θέμα είναι να διαδωθεί το ελεύθερο λογισμικό και σε μικρές επιχειρήσεις, αφου στην Ελλάδα είναι η πλειοψηφία. Όχι τίποτε άλλο, απλά είναι κρίμα που βλέπεις τον Κυρ-Γιώργο να έχει μερικά pc μόνο για πληκτρολόγηση κειμένων και να ξοδεύεται σε άδειες windows και office, επειδή έτσι μας έχουν μάθει οι δήθεν εξπερ συγγενείς...

zoulasv
21-05-08, 16:59
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ....ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ;

lamargosx
21-05-08, 21:25
Tέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξαιρετικές και μακάρι να βρουν μεγαλύτερη ανταπόκριση και να διοργανώνονται συχνότερα. Άντε για να ξεφύγουμε λίγο και από τα εμπόρικά προγράμματα

arkara
22-05-08, 09:10
παιδιά εγώ λογικά θα είμαι εκεί!
είχα πάει και στο παλιότερο πριν λίγους μήνες, τότε με πολλές ελληνικές κοινότητες.

21century
22-05-08, 10:27
Καλο θα ειναι να το παρακολουθήσουν φοιτητές ώστε να δουν τις παγκόσμιες τάσεις και να θέσουν καίρια ερωτήματα, μήπως και ανοίξουν τα μυαλά τους ορισμένοι Ελληνάρες...οι υποδομές χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό με σύμμαχο την τεχνογνωσία δεν προχωρούν και ας το κατανοήσουν οι περισσότεροι...

euklidis
22-05-08, 12:08
Χτες ημουν στο MS innovationκαι ειχε πολυ λιγοτερο κοσμο απο το 1ο συνεδριο για ελευθερο λογισμικο. Πραγαματικα μαζευει πολυ κοσμο και ανταλασσοντα πολλες αποψεις.

@zoulasv: Εννοειτε οτι μπορουν να πανε φοιτητες. Ειναι ανοιχτο προς ολους, οπως ακριβως και το ΕΛ/ΛΑΚ.

arkara
22-05-08, 12:59
Χτες ημουν στο MS innovationκαι ειχε πολυ λιγοτερο κοσμο απο το 1ο συνεδριο για ελευθερο λογισμικο. Πραγαματικα μαζευει πολυ κοσμο και ανταλασσοντα πολλες αποψεις.

@zoulasv: Εννοειτε οτι μπορουν να πανε φοιτητες. Ειναι ανοιχτο προς ολους, οπως ακριβως και το ΕΛ/ΛΑΚ.

το φαντάζεσαι να μην ήταν ανοικτό??
πολύ ελεείνο θα ήταν

gkimonas
22-05-08, 13:00
Φυσικά και θα μπορούν οι φοιτητές, εγώ εκεί θα είμαι. :cool:

alexandrozz
22-05-08, 14:26
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ....ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ;

Τις ημέρες και ώρες που είναι θα είναι 80% φοιτητές.

bail77
22-05-08, 14:26
Παρατηρώ εδω και χρόνια πως παρά μα παρά πολύ χρήστες Η/Υ κάνουν το βήμα και βάζουν Linux στο PC τους , τελικά νομίζω πως τη μάχη θα την κερδίσει το ελεύθερο λογισμικό ! , και η Ελληνική κοινότητα οργανώνεται ! .
Έτσι ! , Μπράβο !

zoulasv
22-05-08, 16:54
ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ .ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΙ ....

gkimonas
22-05-08, 16:57
ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ .ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΙ ....

Στην Πανεπιστημιούπολη δεν θα γίνει κ αυτό;

zoulasv
22-05-08, 16:58
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ...ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ...

gkimonas
22-05-08, 17:00
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ...ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ...

Έλα μου όμως που είναι αυτό το κρήριο εκεί μέσα;

ΥΓ: Τις προάλλες που είχα πάει για την ημερίδα των Ελληνικών Κοινοτήτων έψαχνα μια ώρα σε ποιο κτήριο ήταν τελικά μέσα σ'αυτή την πόλη. :lol:

zoulasv
22-05-08, 17:15
ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ,ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 242 KAΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΣΤΙΕΣ Η ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ .....

gkimonas
22-05-08, 17:16
ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ,ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 242 KAΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΣΤΙΕΣ Η ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ .....

Ευχαριστώ φίλε, θα έρθω με δικό μου όχημα.
Θα ρωτήσω πάντως. ΟΚ! :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.