KLG
08-09-05, 05:09
Λοιπον αφου το κανα εγω, μπορει ο οποιοσδηποτε.
Σκοπος ειναι να μοιραζουμε ρυθμισεις /λογαριασμους/email/bookmarks κτλ κτλ μεταξυ windows και linux λειτουργικων!
Για την ιστορια τρεχω Gentoo 2.6.12r6 και windows XP SP2
Παραδοχες!!! (που λεει και ο φιλος WAntilles)
1.Μεταφερουμε τα αρχεια των profiles μας σε εναν FAT32 δισκο (Χ:) που χρησιμοποιουμε για να μοιραζομαστε αρχεια μεταξυ των δυο λειτουργικων. Χ:\profiles\thunderbird και X:\profiles\firefox
αντιστοιχα. Κανουμε και ενα backup καπου αλλου
2.Εστω οτι mountpoint του FAT32 ειναι το /windows
Χωριζω την διαδικασια σε 2 σταδια καθενα εχει 2 κατηγοριες
1.Προετοιμασια σε Windows XP
α.Thunderbird
b.Firefox
2.Υλοποιηση στο Gentoo
α.Thunderbird
b.Firefox
α. Thunderbird
Απο το shortcut(Properties -> Target:"C\Program Files....... ) κοτσαρω πισω απο τα εισαγωγικα το -profilemanager.
Το ανοιγω, σβηνω το υπαρχων profile, δημιουργω άλλο που να δειχνει ομως τον φακελο Χ:\profiles\thunderbird (Browse new folder και διαλεγω αυτον στο Χ:)
β. Firefox
Ακριβως τα ιδια μονο που τωρα το profile μου δειχνει Χ:\profiles\firefox
1.Προετοιμασια σε Linux
α. Thunderbird
Ανοιγω μια κοσνολα και εκτελω
thunderbird -p (-p για να καλεσω τον profilemanager)
Σβηνω το υπαρχων profile, φτιαχνω αλλο και αντιστοιχω τον φακελο (μe Browse) στον /windows/profiles/thunderbird.
Ειμαστε ετοιμοι :thumb_dup
β. Firefox
Εδω ειναι λιγο πιο περιπλοκο γιατι χρησιμοποιουνται μερικα αρχεια που μπορουν να χαλασουν τις εγκαταστασεις των firefox μας αν χρησιμοποιηθουν απο αλλο λειτουργικο.
Καλο ειναι να εχουμε το profile μας σε ενα ευκολο φακελο (οχι τα random που βγαζει το firefox)
εγω π.χ το εχω στο /home/thanasis/firefox/thanasis .
Αν εχουμε χρησιμοποιησει μερικες φορες το firefox μας φροντιζουμε να εξαφανισουμε τα εξης 3 αρχειακια που εχουν δημιουργηθει:
1. key3.db
2. cookies.txt
3. signons.txt
Μεσω ενος symlink θελουμε να αντιστοιχισουμε τα αρχεια αυτα απο τα win στο directory που εχω το profile του linux.
ln -s /windows/Firefox/thanasis/{key3.db,cookies.txt,signons.txt} /home/thanasis/firefox/thanasis
ΜΕτα κανουμε import τα bookmarks το firefox.
Απορια: Ειναι αμφιδρομο το symlink? Εννος οτι οι αλλαγες που κανω στο linux περνανε στο στα win?
Σκοπος ειναι να μοιραζουμε ρυθμισεις /λογαριασμους/email/bookmarks κτλ κτλ μεταξυ windows και linux λειτουργικων!
Για την ιστορια τρεχω Gentoo 2.6.12r6 και windows XP SP2
Παραδοχες!!! (που λεει και ο φιλος WAntilles)
1.Μεταφερουμε τα αρχεια των profiles μας σε εναν FAT32 δισκο (Χ:) που χρησιμοποιουμε για να μοιραζομαστε αρχεια μεταξυ των δυο λειτουργικων. Χ:\profiles\thunderbird και X:\profiles\firefox
αντιστοιχα. Κανουμε και ενα backup καπου αλλου
2.Εστω οτι mountpoint του FAT32 ειναι το /windows
Χωριζω την διαδικασια σε 2 σταδια καθενα εχει 2 κατηγοριες
α.Thunderbird
b.Firefox
2.Υλοποιηση στο Gentoo
α.Thunderbird
b.Firefox
α. Thunderbird
Απο το shortcut(Properties -> Target:"C\Program Files....... ) κοτσαρω πισω απο τα εισαγωγικα το -profilemanager.
Το ανοιγω, σβηνω το υπαρχων profile, δημιουργω άλλο που να δειχνει ομως τον φακελο Χ:\profiles\thunderbird (Browse new folder και διαλεγω αυτον στο Χ:)
β. Firefox
Ακριβως τα ιδια μονο που τωρα το profile μου δειχνει Χ:\profiles\firefox
1.Προετοιμασια σε Linux
α. Thunderbird
Ανοιγω μια κοσνολα και εκτελω
thunderbird -p (-p για να καλεσω τον profilemanager)
Σβηνω το υπαρχων profile, φτιαχνω αλλο και αντιστοιχω τον φακελο (μe Browse) στον /windows/profiles/thunderbird.
Ειμαστε ετοιμοι :thumb_dup
β. Firefox
Εδω ειναι λιγο πιο περιπλοκο γιατι χρησιμοποιουνται μερικα αρχεια που μπορουν να χαλασουν τις εγκαταστασεις των firefox μας αν χρησιμοποιηθουν απο αλλο λειτουργικο.
Καλο ειναι να εχουμε το profile μας σε ενα ευκολο φακελο (οχι τα random που βγαζει το firefox)
εγω π.χ το εχω στο /home/thanasis/firefox/thanasis .
Αν εχουμε χρησιμοποιησει μερικες φορες το firefox μας φροντιζουμε να εξαφανισουμε τα εξης 3 αρχειακια που εχουν δημιουργηθει:
1. key3.db
2. cookies.txt
3. signons.txt
Μεσω ενος symlink θελουμε να αντιστοιχισουμε τα αρχεια αυτα απο τα win στο directory που εχω το profile του linux.
ln -s /windows/Firefox/thanasis/{key3.db,cookies.txt,signons.txt} /home/thanasis/firefox/thanasis
ΜΕτα κανουμε import τα bookmarks το firefox.
Απορια: Ειναι αμφιδρομο το symlink? Εννος οτι οι αλλαγες που κανω στο linux περνανε στο στα win?