Επιστροφή στο Forum : inkjet ή πολυμηχάνημα?
σκέφτομαι να αγοράσω ένα φθηνό εκτυπωτή.
είμαι φανατικός των epson και λόγο καλής εμπειρίας δε σκέφτομαι άλλη μάρκα.
αν υπάρχει σοβαρός λόγος προτείνετε και άλλες
ξεκίνησα να βλέπω τον EPSON STYLUS C66
τον διάλεξα επειδή πέρνει ξεχωριστά χρώματα και είναι και πολύ φθηνός
η ταχύτητα του δε με ενδιαφέρει καθόλου
μετά είδα όμως ότι με 20 ευρουλάκια παραπάνω πέρνω τον EPSON CX3650
που έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον άλλο σαν εκτυπωτής και έχει και το scanner.
τi μου προτείνετε?σαφώς και η ποιότητα εκτύπωσης με ενδιαφέρει...
δεν ξερω για τα συγκεκριμενα μηχανηματα, αλλα ειμαι ιδιαιτερα δυσαρεστημενος απο το πολυμηχανημα HP 1350. Πρεπει να ξερεις οτι το φωτοτυπικο σε αυτα τα φτηνα μηχανηματα ειναι σαν ενα σκανερ μονο που δουλευουν με κλειστο το PC. Εννοω οτι το περνει λιγο λιγοτερη ωρα για να φωτοτυπισει και ξοδευει λιγο λιγοτερο μελανη για την εκτυπωση (και παλι ομως εξαιρετικα πολυ). Μην περιμενεις οτι θα αρχισεις να εκτυπωνεις τιποτα σημειωσεις και οτι θα στησεις κανα τυπογραφειο.
Αυτο που αξιζει να κοιταξεις κατα τη γνωμη μου ειναι ποσο μελανι τρωει το καθε εργαλειο και ποια ειναι η ποιοτητα εκτυπωσης (σε ενα οποιοδηποτε e-shop θα τα εχει αυτα τα χαρακτηριστικα)
πρόκειτε να το χρησιμοποιήσω για σημειώσεις αλλά απο το τον υπολογιστή συνήθως
δηλαδή μου λές ότι καταναλώνου πολύ μελάνι?
η χρήση του ως φωτοτυπικό δε με πολυ ενδιαφέρει απλά είναι ένα συν
scanner δεν έχω οπότε θα καλύψει και αυτήν την "ανάγκη"
δε σκοπεύω να κάνω τέλεια αγορά
θέλω να ξέρω αν αξίζει για τις δυνατότητες του και αν υπάρχει τίποτα που πρέπει να ξέρω
Εγώ θα πήγαινα σε hp, γιατί έχει τις κεφαλές μαζί με τα μελάνια!
ενώ ο epson τις έχει ενσωματομένες, και αν μπουκώσουν τότε χαλαρά αλλάζεις εκτυπωτή
Στους epson γενικά πρέπει να κάνεις χρήση κάθε βδομάδα για να μην μπουκώσει η κεφαλη
ναι αλλά ποιός εκτυπωτής έχει φθηνότερα μελάνια?
αν μπουκώσει η κεφαλή δε καθαρίζει?
ναι αλλά ποιός εκτυπωτής έχει φθηνότερα μελάνια?
τα φθηνότερα τα έχει η cannon αλλά ειναι ακριβα σαν αρχική αγορα (ακριβός εκτυπωτης) οταν λέω φθηνά το μάυρο παέι απο 3 - 8 ευρω ανάλογα την μάρκα
αν μπουκώσει η κεφαλή, ανάλογα το μπουκωμα καθαρίζει με 3-5 καθαρισμούς απο το μενου του εκτυπωτη (και μετά θέλεις καινούργια μελάνια γιατι τα ξόδευει όλα σχεδον) και αν δεν καθαρίσει πρέπει να διαλύσεις την κεφαλή, και να την βάλεις σε οινόπνευμα και αν καθαρίσει
Να πετάξω και 'γω ένα άσχετο???
Προσωπικά μ' αρέσει κάθε συσκευή να κάνει την δουλειά της και να την κάνει καλά/οικονομικά.
Τα πολυ-πράγματα με φοβίζουν... ποτέ δεν τα συμπάθισα! Τα θεωρώ μόνο μια λύση ανάγκης όταν λόγο χώρου δεν υπάρχει άλλη εναλακτική!!!
Μέχρι ενός ορίου ναι, αλλά πάντα υπάρχει ένα όριο. Αν η κεφαλή είναι ενσωματομένη στο μελάνι, ανεβαίνει το κόστος του αναλώσιμου, αλλα κερδίζεις πιστεύω στο χρόνο ζωής του μηχανήματος.
απλά θέλω να τη βγάλω οικονομικά σαν φοιτητής για 4 χρόνια
μετά πέρνω απο όλα ξέχωρα ;)
με 10 Α4 το μήνα θα μου μπουκώσει ή όχι?δεν υπάρχουν ειδικά "μελάνια" για ξεβούλωμα των κεφαλών?
δηλαδή προτείνετε το HP PSC 1315 ALL-IN-ONE απο το αντίστοιχο της epson?
τη μου προτείνετε?
Σου προτεινω πολυμηχανημα και πιστευω οτι το 1315 ειναι "best value for money"
Σου προτεινω πολυμηχανημα και πιστευω οτι το 1315 ειναι "best value for money"
σε αυτό καταλήγω...!με πείσατε!!!
αν μπορείς άλλαξε το "τη" που έκανες παράθεση γιατί βγάζει μάτια!!! :(
τώρα πρέπει να βγάλω άκρη και με τα μελάνια...
απο ότι είδα το μαύρο το μικρό κοστίζει 16ευρώ
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174435&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=208795&Merchant_Id=1&sts_cid=3
και το έγχρωμο 19ευρώ
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174435&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=208802&Merchant_Id=1&sts_cid=3
υποθέτω πως έχουν και την κεφαλή επάνω...
το photo τί δουλειά κάνει?
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174435&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=173964&Merchant_Id=1&sts_cid=3
και αν δεν καθαρίσει πρέπει να διαλύσεις την κεφαλή, και να την βάλεις σε οινόπνευμα και αν καθαρίσει
Ποτέ οινόπνευμα.
Οι κατασκευαστές προτείνουν σχεδόν πάντα απεσταγμένο νερό (αν και το απλό νερό βρύσης μάλλον δουλεύει το ίδιο καλά από την εμπειρία που έχω) καθώς η πλειοψηφία των μελανών είναι υδατοδιαλυτές
Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να προτείνουν και κάποιο διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης (ποτέ όμως απλό οινόπνευμα).
Ποτέ οινόπνευμα.
Οι κατασκευαστές προτείνουν σχεδόν πάντα απεσταγμένο νερό (αν και το απλό νερό βρύσης μάλλον δουλεύει το ίδιο καλά από την εμπειρία που έχω) καθώς η πλειοψηφία των μελανών είναι υδατοδιαλυτές
Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να προτείνουν και κάποιο διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης (ποτέ όμως απλό οινόπνευμα).
Τα μελάνια inkjet είναι υδατοδίαλυτα? Δεν το ήξερα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι το είχα παρατηρήσει. Και αυτό το τελευταίο που το βρίσκουμε?
Hewlett Packard και ξέρω ψωμί :!:
Αν θες κοίτα και τον Canon Pixma ip5000.
Είχα το προηγούμενο μοντέλο και ήταν εκπληκτικός. Πανγρήγορος, πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας και οικονομικός.
Με ένα μάυρο μελάνι (περίπου 12-13 ευρώ) έβγαζε σχεδόν 1000 σελίδες στο draft!
Επίσης οι drivers της Canon είναι απίστευτοι και κάνουν κυριολεκτικά ότι θες. Από αφίσες 4x4 έως φυλλάδια κτλ.
Ο καινούργιος έχει και hardware εκτύπωση διπλής όψης. (Στα υπόλοιπα μοντέλα τυπώνεις τα μισά τα ξαναβάζεις και τυπώνονται τα υπόλοιπα.)
Το μόνο αρνητικό είναι η έλλειψη οδηγών για linux. Θα βρεις drivers να κάνεις τη δουλειά σου όταν χρειαστεί αλλά δεν θα σε βολέψουν για μόνιμη χρήση.
Οι 3000/4000/5000 έχουν hardware υποστήριξη για εκτύπωση διπλής όψης. Οι 1000/1500/2000 όχι.
Αν σ' ενδιαφέρει πάντως αυτή η σειρά περίμενε μέχρι το τέλος περίπου του μήνα καθώς οι 1000/1500/4000/5000 αντικαθιστώνται από τους 1600/1600/4200/5200 αντίστοιχα σε πολύ καλές τιμές και με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.
τώρα πρέπει να βγάλω άκρη και με τα μελάνια...
Επειδή κι εγώ φοιτητής θα σου πρότεινα να πάρεις γεμιστήρια. Έχουν ίδια ποιότητα εκτύπωσης με τα original και είναι πολύ πιο οικονομικά. Βέβαια δεν είναι για πολλές χρήσεις καθώς έτσι δεν αλλάζεις κεφαλή αλλά 2 γεμίσματα σου γλυτώνουν αρκετά €.
το photo τί δουλειά κάνει?
Το photo είναι "καλύτερο" χρώμα για εκτύπωση φωτογραφιών.
ξεφύγαμε λίγο!
το πολυμηχάνημα της hp θα πάρω να τελειώνουμε!
αυτό με τα γεμιστήρια καλό ακούγεται αν δε χρειάζεται μία ώρα διαδικασία
ευχαριστώ για τη βοήθεια :)
ΗP 1315 υποστηρίζω και εγώ.
Το πήρα για να αντικαταστήσω τον παλιό μου 710 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Οσον αφορά την χρήση φωτοτυπικού, δεν θα το προτεινα για heavy duty εργασίες, αν και με τις τιμές που βρήκα τα μελάνια απο e-shop, μου ήρθε λίγο πιο φτηνά απο το φωτοτυπάδικο της γειτονιάς.
απο www.e-shop.gr εννοείς?
Το γέμισμα μελανιών το κάνουν και αρκετά βιβλιοπωλεία. Συμφέρει αρκετά καθώς με λιγότερα λεφτά βάζουν παραπάνω μελάνι.
Εγώ έχω hp photosmart 7760 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μέχρι και στις φωτογραφίες του.
Με κίνδυνο να βρεθώ εκτός θέματος αφού η ερώτηση ήταν inkjet ή πολυμηχάνημα και σεβόμενος απολύτως την όποια επιλογή έχεις κάνει ήθελα να πω ότι αντιμετώπισα πρόσφατα παρόμοιο θέμα. Όντας φοιτητής ήθελα έναν οικονομικότατο εκτυπωτή με χαμηλό κόστος εκτύπωσης. Τελικά μετά από πολύ ψαξιμο κατέληξα στο ότι η καλύτερη λύση για μένα είναι ο HP laserjet 1020. Ναι είναι μονόχρωμος και ναι κοστίζει 150 Ευρώ αλλά το κόστος εκτύπωσης είναι 0,028 Ευρώ ανα σελίδα με αυθεντικό toner και 0,02 με συμβατό. Εχω να τυπώσω πολλά pdf για την σχολή και βαρέθηκα να τα σκάω σε μελάνια και να μπλέκω με refill kit και ελπίζω ότι το αρχικό κόστος αγοράς πολύ γρήγορα θα αποσβεστεί από το μικρό κόστος εκτύπωσης. Εαν λοιπόν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητο το χρώμα και έχεις πολλά κείμενα να τυπώσεις είναι και το laser μία λύση. Ειναι θέμα χρήσης τελικά...
με 10 Α4 το μήνα θα μου μπουκώσει ή όχι?δεν υπάρχουν ειδικά "μελάνια" για ξεβούλωμα των κεφαλών?
δηλαδή προτείνετε το HP PSC 1315 ALL-IN-ONE απο το αντίστοιχο της epson?
OOOOOOOOOoooooooooooooooχι μην το κανεις μην μην μην κυλησεις....
Μετανιωνω την ωρα και τη στιγμη που πηρα το HP PSC 1350 (μου φαινεται πως ειναι εξελιξη, γιατι οι οδηγοι του cd γραφαν 1315) . Θες να σου κανω review
1. μολις το πηρα ελειπε το Cd εγκαταστασης και το καλωδιο τροφοδοσιας.
2. επρεπε να ααγορασω USB καλβδιο γιατι δεν περιλαμβανε το πακετο
3. Τεραστιο software, πολυ βαρυ για το PC, τουλαχιστων 3-4 διαδικασιες + HP updater
4. Προβληματικοι οδηγοι= μερικες φορες εχει εξαιρετικα αργη ανταποκριση με τον υπολογιστη και αργει να περασει την εντολη
5.Προβληματικο συστημα τροφοδοσιας χαρτιου, εχει την ταση να πεταει το πακετο χαρτιου προς τα εξω και να περνει μετα την σελιδα και να εκτυπωνει απο την μεση(!!!!!Ποτε μην παρεις εκτυπωτη που περνει το χαρτι ξαπλωμενο, παντα να μπαινει απο πανω για να μην εχεις τετοια προβληματα)
6. Στο γρηγορο, παιρνει 5-5 τα χαρτια και αμα εχεις βαλει να εκτυπωνει βιβλιο σε διπλη οψη.... την $#$#%!
7. 20 eευρω ασπρο-μαυρο 30 εγχρωμο... πιστεψε με τρωει μελανι σαν τρελο....
8. πεταει το χαρτι ακριβως εκει που περνει χαρτι, με αποτελεσμα ναυπαρχει μια πιθανοτητα να στραβοτραβηξει εκτυπωμενο και να γινει το ελα να δεις..
Φιλε αν το παρεις θα το μετανιωσεις, σου μιλαει ενας φανατικος ΗΡ.... Ειχα 4 χρονια εναν HP Deskjet 990 cxi και ημουν παραπανω απο ικανοποιημενος απο αυτο το σουπερ μηχανημα... αλλα μετα απο την πατατα που αγορασα θα το ξανασκεφτω για τους ΗΡ
Με κίνδυνο να βρεθώ εκτός θέματος αφού η ερώτηση ήταν inkjet ή πολυμηχάνημα και σεβόμενος απολύτως την όποια επιλογή έχεις κάνει ήθελα να πω ότι αντιμετώπισα πρόσφατα παρόμοιο θέμα. Όντας φοιτητής ήθελα έναν οικονομικότατο εκτυπωτή με χαμηλό κόστος εκτύπωσης. Τελικά μετά από πολύ ψαξιμο κατέληξα στο ότι η καλύτερη λύση για μένα είναι ο HP laserjet 1020. Ναι είναι μονόχρωμος και ναι κοστίζει 150 Ευρώ αλλά το κόστος εκτύπωσης είναι 0,028 Ευρώ ανα σελίδα με αυθεντικό toner και 0,02 με συμβατό. Εχω να τυπώσω πολλά pdf για την σχολή και βαρέθηκα να τα σκάω σε μελάνια και να μπλέκω με refill kit και ελπίζω ότι το αρχικό κόστος αγοράς πολύ γρήγορα θα αποσβεστεί από το μικρό κόστος εκτύπωσης. Εαν λοιπόν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητο το χρώμα και έχεις πολλά κείμενα να τυπώσεις είναι και το laser μία λύση. Ειναι θέμα χρήσης τελικά...
βασικά το μηχάνημα το παίρνα για να καλύψω τις βασικές ανάγκες εκτύπωσης και φωτοαντιγραφής
συνήθως χρειάζεται να εκτυπώσω 20-30 ασπρόμαυρες το μήνα και άντε 10 έγχρωμες
θα είναι μία περίπου πρόχειρη αγορά μιας και τα οικονμικά αυτή τη περίοδο είναι "κλεισμένα" για άλλα πράγματα :thumb_dup
ευχαριστώ πάντως για τη πληροφορία
OOOOOOOOOoooooooooooooooχι μην το κανεις μην μην μην κυλησεις....
Μετανιωνω την ωρα και τη στιγμη που πηρα το HP PSC 1350 (μου φαινεται πως ειναι εξελιξη, γιατι οι οδηγοι του cd γραφαν 1315) . Θες να σου κανω review
3. Τεραστιο software, πολυ βαρυ για το PC, τουλαχιστων 3-4 διαδικασιες + HP updater
4. Προβληματικοι οδηγοι= μερικες φορες εχει εξαιρετικα αργη ανταποκριση με τον υπολογιστη και αργει να περασει την εντολη
5.Προβληματικο συστημα τροφοδοσιας χαρτιου, εχει την ταση να πεταει το πακετο χαρτιου προς τα εξω και να περνει μετα την σελιδα και να εκτυπωνει απο την μεση(!!!!!Ποτε μην παρεις εκτυπωτη που περνει το χαρτι ξαπλωμενο, παντα να μπαινει απο πανω για να μην εχεις τετοια προβληματα)
6. Στο γρηγορο, παιρνει 5-5 τα χαρτια και αμα εχεις βαλει να εκτυπωνει βιβλιο σε διπλη οψη.... την $#$#%!
8. πεταει το χαρτι ακριβως εκει που περνει χαρτι, με αποτελεσμα ναυπαρχει μια πιθανοτητα να στραβοτραβηξει εκτυπωμενο και να γινει το ελα να δεις..
Φιλε αν το παρεις θα το μετανιωσεις, σου μιλαει ενας φανατικος ΗΡ.... Ειχα 4 χρονια εναν HP Deskjet 990 cxi και ημουν παραπανω απο ικανοποιημενος απο αυτο το σουπερ μηχανημα... αλλα μετα απο την πατατα που αγορασα θα το ξανασκεφτω για τους ΗΡ
θα με τρελάνετε!!!
ήμουν στο e-shop και έψαχνα τί άλλο χρειάζομαι.
μήπως είσαι υπερβολικός ή έκατσες σε μλκία μηχάνημα?κοίταξε...εγώ απο παλιά δε τους πάω τους HP αλλά επειδή δεν εκτυπώνω συνέχεια και η κεφαλή θα κάθεται σκέφτομαι το μπούκωμα που λένε τα παιδιά.έχω την εντύπωση πως στο πλαίσιο σου δίνουν λεφτά πίσω όταν τους γυρνάς τα μελάνια(αυτά με την ενσωματωμένη κεφαλή) οπότε πέφτει η τιμή των μελανιών.
απο την άλλη άλλο να έχεις 4 μελάνια και να αλλάζεις ΜΟΝΟ αυτό που σου τελειώνει.
δε ξέρω...με μπέρδεψες τώρα!να πάω στον epson?μ'αρέσει που δεν ήθελα να το πολυψάξω...θα με κάνεις να ψάχνω για review στο net τώρα!!! :worthy:
λολ, εγω μιλησα για τον 1350 που εχε ι 2 μελανια... δεν ξερω για το 1315. Βασικο ειναι να βρεις εναν εκτυπωτη που δεν θα εχει ξαπλωμενα τα χαρτια γιατι τοτε θα εχεις προβληματα με τη τροφοδοσια χαρτιου
Παιδια μην ειστε απολυτη.
Εχω εναν HP 1010 Laser και ενα HP 7760 photosmart , και οι δυο παιρνουν το
χαρτι <<ξαπλωτο>> ποτε δεν ειχα προβλημα με τον μηχανισμο
τροφοδοσιας και εκτυπωνουν τουλαχιστον 5-7 σελιδες την ημερα.
Εγω επιμενω παντως για το συγκεκριμενο μοντελο (1350) που ειναι μαλλον ξαδερφακι του 1315.
1. Αν δεν μπορεις να κανεις μια γρηγορη εκτηπωση διπλης οψης γιατι σου τρωει 10-10 τα χαρτια τι να τον κανεις? Να πληρωνεις τζαμπα μελανι? Αφου η προχειρη ειναι πολυ καλη ποιοτητα στο ασπομαυρο
2. Ξερεις τι ζορι ειναι καθε φορα που αφηνω 3-4 χαρτια και του δινω εντολη να εκτυπωσει, στο τιναγμα του τα πεταει εξω επειδη μαλλον ειναι ελαφρια, μετα τα περνει στραβα και αν δεν μπλοκαρουν, αισθανομαι οτι παλι δεν θα φαω ψαω ψωμι (ναι ναι καποιος φουρνος γκρεμιστηκε)
Δηλ, αν ειναι να παρεις ενα μηχανημα το οποιο θα το χρησιμοποιεις οπως σου επιβαλλει αυτο με χιλιους δυο περιορισμους, δεν αξιζει τον κοπο. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες φορες θελω να το πεταξω απο το παραθυρο. Το σκλυλομετανιωνω γιατι εκανα πολυ κακη εκτιμηση, τελικα χρειαζομουν εναν laser γιατι σπανια εκτυπωνω χρωματα.....
Για αυτο λεω στο φιλο μας να ξεκαθαρισει γιατι θελει τον εκτυπωτη, και να μεινει μακρια απο την σειρα PSC εκτος αν καποιος αλλος ειναι πανευτυχης απο το μοντελο του.
1. Σε αυτό δεν φταιει ο εκτυπωτής αλλά το κατάστημα
2. κανένας εκτυπώτης δεν έρχετε με καλώδιο Usb ή παράλληλο, πρέπει να το αγοράσεις εξτρα
3. Ναι αν το βάλεις στο easy setup, αν όμως πας custom και επιλέξεις μονο τον όδηγο βάζει λιγότερα ;)
4. σε αυτό δεν γνωρίζω, όσους Hp εχώ δοκιμασει δεν είχα πρόβλημα
5. μήπως ο εκτυπωτης σου έχει κλήση προς τα κάτω; μπορείς να βάλει ενα κοματάκι χαρτόνι κάτω απο τον εκτυπωτη για να τον σηκώσεις λίγο,
6. μήπως έχουν γεμήσει τα ροδάκια με άσπρη σκόνη (απο το χαρτί) ριξε τους μια ματιά πρέπει να ειναι μαυρα, αν τα βλέπεις Γκρί ή ασπρα θέλει καθάρισμα, ακόμα παίζει ρόλο αν υπάρχει υγρασία και τα χαρτιά έχουν κολήσει μεταξυ τους.
7. πάντα το είχαν αυτό οι Hp ακριβά μελάνια, αλλά μην ξεχνάς οτι ειναι μαζι με την κεφαλή, στους epson μια κεφαλή κάνει κοντά στα 50 -120 ευρώ, + τα εργατικα ;)
8. μήπως ειχε κάποιο εξάρτημα το οποίο δεν έβαλες στον εκτυπώτη, συνήθως έχει εναν δίσκο που μπαίνει πάνω απο πάκο με τα χαρτιά και εκεί πανω πετάει τα εκτυπωμενα.
Πήγαινε στο cartridge world στα Εξάρχεια και ρώτα πόσο κάνουν τα γεμίσματα των διαφόρων μελανιών.
Αν δεν σου γεμίζει κάποιο από αυτό που σκοπεύεις να πάρεις *ΜΗΝ* το πάρεις, γιατί θα σου βγει ο κούκος ... F16 block 52 :mrgreen:
Η άποψή μου σχετικά με τα πολυμηχανήματα. Είναι σαν τα πολυκαταστήματα: έχουν τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, σε λαλακία τιμές, κινέζικη ποιότητα. Επιπροσθέτως, όταν χαλάσει κάτι, το πετάς ολόκληρο. Η «φτηνή» αρχική αγορά τη πληρώνεις 5πλή σε service και ανταλλακτικά.
Αν θες να παίρνεις σημειώσεις, μήπως θα έπρεπε να πάρεις μία φωτογραφική μηχανή;
Επιπλέον, ποιος δίνει εργασίες σε σχολή με bouble jet; Αυτά ... ξεβάφουν.
Πάρε ένα laser που θα σου τυπώσει και τη πτυχιακή σου.
Επίσης, ξέχνα το χρώμα, αυτό είναι για τις κομμώτριες.
Έχεις δει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ βιβλίο σε έγχρωμο;
Α, επίσης, να τυπώνεις ΜΟΝΟ με times new roman 11άρι, πέτα τα arial στα σκουπίδια, επικεφαλίδες με hervetica, βάζε τουλάχιστον δυο inches αριστερό περιθώριο και άφηνε 1.5 γραμμές σε κάθε παράγραφο των 7 γραμμων.
υ.γ. εξυπακούεται ότι ο printer θα είναι postscript και Hewlett Packard. Κοίτα μη πάρεις κάνα Konica Minolta win printer και τον βάλεις στον ... αποθηκευτικό σου χώρο :mrgreen:
Επίσης, ξέχνα το χρώμα, αυτό είναι για τις κομμώτριες.
Εισαί Θεός!!! (πάει η οθόνη γέμισε με τσάι)! :rotfl:
Παιδια μην ειστε απολυτη.
Εχω εναν HP 1010 Laser και ενα HP 7760 photosmart , και οι δυο παιρνουν το
χαρτι <<ξαπλωτο>> ποτε δεν ειχα προβλημα με τον μηχανισμο
τροφοδοσιας και εκτυπωνουν τουλαχιστον 5-7 σελιδες την ημερα.
Ακριβώς το ίδιο, αλλά τον πήρα σε postscript (1300), γιατί είναι πιο γρήγορος, ανθεκτικός, συμβατός με unix και με μεγαλύτερο φτηνότερο cartridge, το οποίο γεμίζει 6 φορές ως έχει και μετά μπορείς να του κάνεις 2 γυαλίσματα του τυμπάνου πριν το πετάξεις. Το κόστος εκτύπωσης έτσι είναι της ΠΛΑΚΑΣ.
Εξυπακούεται ότι δουλεύει σε Linux και ότι έχει το καλύτερο support από οποιαδήποτε άλλη μάρκα σε CUPS.
Μου χαρίσανε και ένα προϊστορικό HP scanner, αλλά αυτά είναι παιχνίδια που πιάνουν πολύ deskspace. Μετά τον χάρισα, αλλά μου ξαναχαρίσανε ένα SCSI HP scanner, τον οποίο και έχω στην αποθήκη. Έχω τη φωτογραφική μηχανή για scans που βγάζει μαμάτες τις σελίδες και σηκώνει ΚΑΙ OCR. Ίσως να πάρω έναν έγχρωμο photo, ή να φτιάξω έναν cannon 6100 που μου χαρήσαν και είναι στην αποθήκη.
Το συμπέρασμα είναι: διάλεξε στη βάση του φτηνού κόστους εκτύπωσης ένα μηχάνημα για ΚΕΙΜΕΝΟ. Είσαι φοιτητής, θα τυπώσεις βουνά. Τα έγχρωμα θα σου πουν και οι καθηγητές σου ότι είναι γυφτιές στις εργασίες, ενώ η εκτύπωσή τους σε φώτο είναι της πλάκας επίσης. Ο scanner τους είναι και αυτός της πλάκας, αλλά και καλός να ήταν δεν τον χρειάζεσαι. Σε αντίθεση με τη μηχανή που κάνει και σαρώσεις κειμένου/εικόνας όταν τη χρειαστείς, ο scanner δεν πάει διακοπές, αλλά ούτε και παίρνει εικόνες από βιβλία σε βιβλιοθήκες, ή βιβλιοπωλεία ;) (Εξάλλου, ποιος δίνει τις σημειώσεις του να τις πάρεις στο ΣΠΙΤΙ σου για να τις αντιγράψεις; πάλι στο φωτοτυπάδικο θα μπλέξεις!)
Τα έγχρωμα θα σου πουν και οι καθηγητές σου ότι είναι γυφτιές στις εργασίες, ενώ η εκτύπωσή τους σε φώτο είναι της πλάκας επίσης. (Εξάλλου, ποιος δίνει τις σημειώσεις του να τις πάρεις στο ΣΠΙΤΙ σου για να τις αντιγράψεις; πάλι στο φωτοτυπάδικο θα μπλέξεις!)
Δηλαδή εμείς που ενσωματώσαμε έγχρωμες φωτό στην εργασία μας είμαστε γύφτοι;
(Εξάλλου, ποιος δίνει τις σημειώσεις του να τις πάρεις στο ΣΠΙΤΙ σου για να τις αντιγράψεις; πάλι στο φωτοτυπάδικο θα μπλέξεις!)
Μάλλον σε πολύ καχύποπτους συμφοιτητές θα έπεσες. Όσες φορές χρειάστηκε είχα αρκετά παιδιά να μου δίνουν τις σημειώσεις τους και να τις παίρνω σπίτι για να τις αντιγράψω/φωτοτυπήσω.
Έχεις δει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ βιβλίο σε έγχρωμο;
Όταν λέμε για σοβαρό βιβλίο εννοούμε πανεπιστημιακό; Επειδή συνήθως τα μισά από αυτά είναι γραμμένα σε γραφομηχανή(ενίοτε σε πολυτονικό σύστημα με ψιλές και με δασείες)και οι εικόνες είναι σχέδια με το χέρι. Τα λίγα σοβαρά βιβλία που έχω δει είναι όσα είναι μεταφράσεις από ξένα. Μες στην εικόνα, το χρώμα και την απλότητα λόγου(σε σημείο που ο καθηγητής να είναι ψιλοπεριττός) :thumb_dup
Σε αντίθεση με τη μηχανή που κάνει και σαρώσεις κειμένου/εικόνας όταν τη χρειαστείς,
Θυμάμαι ότι σε κάποιο θέμα είχε τεθεί το ζήτημα φωτογραφικής αντί για σαρωτή και το συμπέρασμα ήταν πως χρειάζεται να κάνεις ρυθμίσεις ως προς τη γωνία λήψης και διάφορες άλλες παραμέτρους ώστε να έχεις καλό (και πλήρως αναγνωρίσιμο) αποτέλεσμα.
Δεν κάνουν μόνο οι γύφτοι γυφτιές.
Δεν είναι θέμα καχυποψίας, είναι θέμα πρακτικότητας. Θα πάρεις του αλλουνού τις σημειώσεις και εκείνος πώς θα διαβάσει; Με μία κάμερα του τις ζητάς, τραβάς 3-4 φωτό και καθάρισες. Μάλιστα, αν είσαστε μάγκες, μπορείτε να τις βάζετε σε ftp server μετά φωτό ή δακτυλογραφημένες.
Τα σοβαρά βιβλία έχουν αυτά που λες, πλην έγχρωμων εικόνων. Εξαιρέσεις αυτές που πρέπει να υπάρχει χρώμα γιατί διαπραγματεύεται κάτι με χρώμα, π.χ. ζωγραφική, βιολογία κλπ.
Εκείνο το θέμα είχε τεθεί ΠΡΙΝ πάρω μηχανή οπότε και διαπιστώσα στη ΠΡΑΞΗ ότι μπορείς να πάρεις εξαιρετικές εικόνες και να κάνεις OCR. Στις σημείωσεις βέβαια, αυτό δεν έχει νόημα γιατί είναι χειρόγραφες. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να πάρεις διαγράμματα από περιοδικά και βιβλία χωρίς να τα πας σπίτι σου.
Το OCR πάντως έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή στο πανεπιστήμιο: οι σημειώσεις δε διαβάζονται, ενώ τα βιβλία δε μπορούν να γίνουν αντιγραφή, γιατί θεωρείται πλαγιασμός.
1. Σε αυτό δεν φταιει ο εκτυπωτής αλλά το κατάστημα
Όχι πάντα! ;)
για φτηνό inkjet ξεκίνησα σε laser με πήγατε...
άντε να δω τιμές για τα μοντέλα που συστήσατε...
για φτηνό inkjet ξεκίνησα σε laiser με πήγατε...
άντε να δω τιμές για τα μοντέλα που συστήσατε...
Υπάρχουν και οι λύσεις τον πολύ φθηνών περί τα 40-50 ευρώ, αυτούς τους πέρνεις, και οταν τελειώσουν τα μελάνια τους πετάς
βασικά το μηχάνημα το παίρνα για να καλύψω τις βασικές ανάγκες εκτύπωσης και φωτοαντιγραφής
συνήθως χρειάζεται να εκτυπώσω 20-30 ασπρόμαυρες το μήνα και άντε 10 έγχρωμες
θα είναι μία περίπου πρόχειρη αγορά μιας και τα οικονμικά αυτή τη περίοδο είναι "κλεισμένα" για άλλα πράγματα :thumb_dup
ευχαριστώ πάντως για τη πληροφορία
Υπάρχουν και οι λύσεις τον πολύ φθηνών περί τα 40-50 ευρώ, αυτούς τους πέρνεις, και οταν τελειώσουν τα μελάνια τους πετάς
Εάν είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να τυπώνεις με τους ίδιους ρυθμούς μη το παιδεύεις πολύ και άκου τον sdikr. Αν όμως θέλεις να βγάλεις οικονομικά τα φοιτητικά σου χρόνια πάρε laser. Εγώ εκεί κατέληξα!
βλέπω αυτόν
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402702
ας μή συζητήσουμε για την τιμή...
με κάνατε να κάνω σωστή αγορά πάλι! κάτι πρόχειρο ήθελα και θα καταντήσω να κάνω "επένδυση"!!!
ψάχνω όμως τιμή για toner και δε βρίσκω πιό είναι το δικό του...
καμιά βοήθεια? με τα τονερ τί παίζει? πού τα γεμίζουμε και πόσο κοστίζει? ένα τονερ πόσο βγάζει(ένα γέμισμα)?
ευχαριστώ και πάλι...
ΕΝΤΕΛΩΣ OFF-TOPIC!!!!!
βρήκα το τόνερ του.
μείνανε οι υπόλοιπες ερωτήσεις!
Ακριβώς το ίδιο, αλλά τον πήρα σε postscript (1300), γιατί είναι πιο γρήγορος, ανθεκτικός, συμβατός με unix και με μεγαλύτερο φτηνότερο cartridge [...]
Έτσι, έτσι! ;) Κι εγώ τον 1320 πήρα πριν από 2-3 εβδομάδες και είμαι ενθουσιασμένος! Κοστίζει ακριβά αλλά για κείμενα είναι ότι πρέπει. Αυτό που πρέπει όμως να έχει υπόψη του ο φίλος μας ο teodor_ch είναι ότι η αγορά ενός laser δεν είναι η προσωρινή λύση που σκεφτόταν αλλά μια επένδυση, διότι μακροπρόθεσμα το χαμηλό κόστος εκτύπωσης συμφέρει οικονομικά.
Πριν είχα έναν epson inkjet (C60 νομίζω) και συνέχεια με έφερνε στα πρόθυρα του να τον πετάξω από το παράθυρο! Όλο κόλαγε, η ποιότητα της έγχρωμης εκτύπωσης ήταν πολύ μέτρια, στην "υψηλή" ποιότητα χρειαζόταν μία αιωνιότητα για να τελειώσει αλλά το χειρότερο ήταν ότι όταν τον άναβα αποφάσιζε μόνος του να κάνει καθαρισμό κεφαλών, χαλώντας τεράστιες ποσότητες μελανιού. :evil: Άλλες φορές τον καθαρισμό τον έκανα εγώ, διότι συχνά-πυκνά ήταν εμφανές ότι είχε βουλώσει. Το αποκορύφωμα ήταν όταν κατανάλωσε ένα ολόκληρο σετ μελανιών των 40 ευρώ σε καθαρισμούς, διότι μετά από κάθε καθαρισμό οι δοκιμαστικές εκτυπώσεις έβγαιναν χειρότερες (!). Με το συγκεκριμένο σετ δεν είχα προλάβει ούτε 20 σελίδες (σε draft) να εκτυπώσω - τότε ήταν που αποφάσισα να πάρω laser.
Φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν μετά από 70 τυπωμένες σελίδες ο 1320 ανέφερε πως το toner είναι κατά 97% γεμάτο! Εν τω μεταξύ έγινα linuxάς (noob ακόμα :D ) και γι' αυτό η postscript ήταν και κριτήριο αγοράς - ούτε άγχος για τους drivers και την ποιότητά τους ούτε άλλοι προβληματισμοί! Αν προσθέσουμε και τη δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης (όχι χειροκίνητα) και τη σαφώς πιο "στιβαρή" κατασκευή από έναν φτηνό inkjet καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι μια καλή αγορά, παρά το ομολογουμένως "τσουχτερό" αρχικό κόστος.
Ναι, το γνωρίζω ότι ξέφυγα εντελώς off-topic, αλλά αν δε σου χρειάζονται και πολύ οι έγχρωμες εκτυπώσεις πρέπει να εξετάσεις και την περίπτωση αγοράς laser, φτηνότερου ίσως από τον 1320. Και αφού είσαι φοιτητής (όπως και εγώ) το βάρος αναγκαστικά θα πέφτει στα κείμενα.
Υ.Γ. Προσωπικά θα με ενδιέφερε και η εκτύπωση φωτογραφιών διότι έχω μια ψηφιακή canon, αλλά αποφάσισα ότι φτηνότερα θα μου ερχόταν να τις στέλνω στο φωτογράφο (άλλωστε ελάχιστες εκτυπώνω). Και για τόσο καλή εκτύπωση φωτογραφίας θες έτσι κι αλλιώς ακριβό inkjet (200+ ευρώ) και πανάκριβα χαρτιά.
βλέπω αυτόν
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402702
Έχε υπ'όψη σου ότι (AFAIK) το μοντέλο αυτό είναι 600x600dpi (τα 1200x1200 τα βγάζει μέσω λογισμικού). Και πάλι βέβαια είναι αρκετά.
ένα τονερ πόσο βγάζει(ένα γέμισμα)?
Ιδέα δεν έχω αλλά να υπολογίζεις μερικές δεκάδες φορές όσο κρατάνε τα μελάνια ενός inkjet! :D
BTW, εγώ έχω αυτόν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402679
αλλά χωρίς το lan και το wifi (έκανε από eshop 299 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αλλά για κάποιον λόγο δεν βλέπω στο site τους τώρα την "απλή" εκδοση).
Κάνε skroutz τον laserjet 1020 - είναι κατά τι πιό φθηνός! Εγώ θα τον παραγγείλω αύριο...
Ακριβώς έτσι. Εκεί που σκεφτόμουν να επισκευάσω έναν 6100 Cannon που μου χάρισαν, κοιτάω τις τιμές του kodak lab και συνειδητοποίησα ότι είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο. Χώρια που οι φώτο τις kodak βγαίνουν καλύτερα από ότι στο printer και ΔΕΝ ξεβάφουν. Τις κάνω edit, τις ξαναπετάω στη κάρτα της μηχανής και πάω και τα τυπώνω επιτόπου.
Η αρχή μου εδώ και χρόνια στα μηχανήματα είναι απλή:
«θέλω μηχανήματα που κάνουν μία ΜΟΝΟ δουλειά, πολύ καλά, μακροπρόθεσμα οικονομικά και δέχομαι να πληρώσω περισσότερα εξαρχής για αυτό».
Ό,τι πήρα έτσι μου έμεινε και το χαίρομαι ακόμα. Σημείωση, ο 1300 έχει τυπώσει 3-4 βιβλία και ακόμα είμαι με 90% εκείνου του cartridge. Τυπώνει με ασύλληπτη λεπτομέρεια, μου έχει τύχει να θέλει να «χοντρύνω» γραμμή σε σχεδιαστικό πρόγραμμα για να φαίνεται στο χαρτί!
Σίγουρα σου φαίνεται τσάμπα ο 1022, αλλά τι γίνεται με το cartridge? Μήπως πιάνουν εκεί; Ο 1300 φοράει το Q2613A που το γεμίζουν παντού και που το βρίσκεις παντού. Postscript πάντως δεν είναι, και ΑΥΤΟ είναι σημαντικό, πίστεψέ με.
Βέβαια, επειδή τον έχω 3 χρόνια, δεν έχω κοιτάξει τι βγήκε έκτοτε, αλλά μόνο HP θα αγόραζα σε laser και μόνο postscript level 2.
Αντί για scanner, σκέψου μία sony w17 ... για τις γιορτές ;)
«θέλω μηχανήματα που κάνουν μία ΜΟΝΟ δουλειά, πολύ καλά, μακροπρόθεσμα οικονομικά και δέχομαι να πληρώσω περισσότερα εξαρχής για αυτό».
Συμφωνώ! :thumbsup1
Βέβαια, επειδή τον έχω 3 χρόνια, δεν έχω κοιτάξει τι βγήκε έκτοτε, αλλά μόνο HP θα αγόραζα σε laser και μόνο postscript level 2.
Υπάρχει και η level 3 τώρα που δεν ξέρω τι παραπάνω προσφέρει. Από ό,τι κατάλαβα την υποστηρίζουν μόνο τα πολύ "μεγάλα" και ακριβά μοντέλα.
Χμμμ... Δεν το δοκίμασα ποτέ αυτό! (και έχω μείνει χωρίς scanner μήνες, από τότε που έσπασε το τζάμι του παλιού!)
Λες θα γίνεται με την Canon G5 (5 Mpixel) ? Γιατί λίγα μου φαίνονται για OCR...
Και κάτι τελείως :offtopic: : Από OCR σε linux τι παίζει?
μέχρι τις γιορτές βλέπουμε!
το φθηνότερο postscript?πιά η διαφορά εκτός του Linux?
άντε το πολύ 190 να δώσω...πολύ το τραβήξαμε το σχοινί!!!
Ακριβώς έτσι. Εκεί που σκεφτόμουν να επισκευάσω έναν 6100 Cannon που μου χάρισαν, κοιτάω τις τιμές του kodak lab και συνειδητοποίησα ότι είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο. Χώρια που οι φώτο τις kodak βγαίνουν καλύτερα από ότι στο printer και ΔΕΝ ξεβάφουν. Τις κάνω edit, τις ξαναπετάω στη κάρτα της μηχανής και πάω και τα τυπώνω επιτόπου.
Ό,τι πήρα έτσι μου έμεινε και το χαίρομαι ακόμα. Σημείωση, ο 1300 έχει τυπώσει 3-4 βιβλία και ακόμα είμαι με 90% εκείνου του cartridge. Τυπώνει με ασύλληπτη λεπτομέρεια, μου έχει τύχει να θέλει να «χοντρύνω» γραμμή σε σχεδιαστικό πρόγραμμα για να φαίνεται στο χαρτί!
Σίγουρα σου φαίνεται τσάμπα ο 1022, αλλά τι γίνεται με το cartridge? Μήπως πιάνουν εκεί; Ο 1300 φοράει το Q2613A που το γεμίζουν παντού και που το βρίσκεις παντού. Postscript πάντως δεν είναι, και ΑΥΤΟ είναι σημαντικό, πίστεψέ με.
http://www.e-shop.gr/search_anawiz.phtml?id=WIZ.00804
http://www.e-shop.gr/search_anawiz.phtml?id=WIZ.00819
το φθηνότερο postscript?
Σε HP μάλλον αυτό που σου είπα, 299ευρώ... Πάνω από το όριό σου. Σε άλλες μάρκες δε γνωρίζω.
Φτηνότεροι laser πάντως υπάρχουν... (...αν είναι τόσο αξιόπιστοι δεν ξέρω)
πιά η διαφορά εκτός του Linux?
Εεε ???! :confused: Δε σου φτάνει το ότι παίζει καλύτερα σε linux ?! :confused:
(LOL! Σοβαρά τώρα, καλό είναι να υπάρχει, αλλά ζεις και χωρίς αυτήν, ειδικά στα windows.)
Σε HP μάλλον αυτό που σου είπα, 299ευρώ... Πάνω από το όριό σου. Σε άλλες μάρκες δε γνωρίζω.
Φτηνότεροι laser πάντως υπάρχουν... (...αν είναι τόσο αξιόπιστοι δεν ξέρω)
Εεε ???! :confused: Δε σου φτάνει το ότι παίζει καλύτερα σε linux ?! :confused:
(LOL! Σοβαρά τώρα, καλό είναι να υπάρχει, αλλά ζεις και χωρίς αυτήν, ειδικά στα windows.)
και πάλι δε μου απάντησες
το οτι είναι καλύτερο να υπάρχει το καταλαβαίνω.
το γιατί δε ξέρω.
εκτυπώνει γρηγορότερα? :oops:
το 2613X είναι το καλύτερο, γιατί είναι για 4,000 σελίδες αντί για 2,500 για επιπλέον κόστος +20%.
ΟΜΩΣ το 2613A που έρχεται μαζί με τον printer σου γεμίζει 4 φορές και γίνεται ΚΑΙ αναγόμωση του τυμπάνου του μετά αν πας στα μαγαζιά της Στουρνάρη. Μετά, το επιστρέφεις για να πάρεις 7€ και παίρνεις το 2613X.
O 1320 είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μου τον 1300 πάντως
http://reviews.zdnet.co.uk/i/z/rv/2004/11/hp-lj-1320-i1.gif
http://www.bug.co.il/imgs/site/nconfig/hp-1300.jpg
@ ADSLgr.com All rights reserved.