Επιστροφή στο Forum : Αστάθεια στα pings
Eκτός απο χάλια ταχύτητες παρατηρώ και αστάθεια στα Pings πιο συγκεκριμένα :
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=85ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=74ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=67ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=73ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=59ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=76ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=70ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=69ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=103ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=80ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=75ms TTL=254
Οφείλεται αυτό μόνο σε πιταρισμένο DSLAM ή μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο?
μόνο στο ξέρεις ποιο :(
Στο dslam ενοείς?Ρε παιδία έφτασα μέχρι 190kbps και στη φόρθνετ μου λένε οτι ο οτέ δεν θα κάνει τίποτα γιατί δεν το θεωρεί βλάβη αν δέν πέσει σε επίπεδα dialup .Είναι δυνατό ?επειδή έχω 1 bil απο φόρθνετ ξέρετε άν έχω δικαίωμα να απευθυνθώ στον οτέ να τους τα πώ ένα χεράκι για το DSLAM?
οχι δεν μπορείς να μιλήσεις με τον Οτε, μόνο με την Forthnet,
Τους περνεις και τους λές, δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Οτε, εγώ με εσάς έχω συμβόλαιο, ή κάντε κάτι ή κόβω την σύνδεση (αυτό πές το λίγο ποιο διπλωματικά)
Ναι sdkr συμφωνώ μαζί σου αλλά κ αυτοί απο τον οτέ εξαρτώνται...δεν μπορούν να πάνε να κάνουν αναβάθμιση μόνοι τους.Αλλά αν ξέρεις εσύ τα 190-220 kbps για 384 σύνδεση αν του το αναφέρουν απο φόρθνετ που ήδη μου είπαν οτι θα το κάνουν αποτελεί αιτία για αναβάθμιση(απο πλευρά οτέ ενοώ) ?
Γιατί αν είναι ετσι βάζω μια 256 μονο για το 24/7 online
Καλά ρε φίλε καταλαβαίνεις τι λες ? αγοράζεις ένα προϊόν που πληρώνεις εξολοκλήρου στην 4νετ και τους λυπάσαι κιόλας ?
Μόνο η 4νετ φταίει για αυτό ..
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και @@ιες της 4νετ ..
Την στιγμή που έχεις 1bill μόνο στην 4νετ θα διαμαρτυρηθείς και σε κανένα άλλον .. αν πάρεις στον ΟΤΕ ούτε που φαίνεσαι σε αυτούς ..
Καλά ρε φίλε καταλαβαίνεις τι λες ? αγοράζεις ένα προϊόν που πληρώνεις εξολοκλήρου στην 4νετ και τους λυπάσαι κιόλας ?
Μόνο η 4νετ φταίει για αυτό ..
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και @@ιες της 4νετ ..
Την στιγμή που έχεις 1bill μόνο στην 4νετ θα διαμαρτυρηθείς και σε κανένα άλλον .. αν πάρεις στον ΟΤΕ ούτε που φαίνεσαι σε αυτούς ..
Το έχω κάνει ήδη και μου είπαν ξεκάθαρα οτι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επισημάνουν στον οτέ το πρόβλημα και να προβεί αναβάθηση αλλά δεν θα έχουν ενημέρωση απ τον οτέ αν και πότε θα κάνει .Προσωπικά θα κάνω διακοπή αν συνεχιστεί αλλά το θέμα δεν είναι να τιμωρίσω την 4νετ αλλα να λύθεί το προβλημά μου.
Eκτός απο χάλια ταχύτητες παρατηρώ και αστάθεια στα Pings πιο συγκεκριμένα :
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=85ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=67ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=59ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=76ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=70ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=69ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=103ms TTL=254
Απάντηση από: 194.219.252.144: bytes=32 χρόνος=75ms TTL=254
Οφείλεται αυτό μόνο σε πιταρισμένο DSLAM ή μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο?
Μετά την αναβάθμιση τoυ ΟΤΕ πριν 10 μέρες περίπου, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα..
Δες λίγο εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=334013#post334013
Ίσως να έπεσες πάνω στην περίπτωση της αναβάθμισης... -->support--->
http://www.forthnet.gr/templates/formtemplate.aspx?p=99286
Το έχω κάνει ήδη και μου είπαν ξεκάθαρα οτι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επισημάνουν στον οτέ το πρόβλημα και να προβεί αναβάθηση αλλά δεν θα έχουν ενημέρωση απ τον οτέ αν και πότε θα κάνει .Προσωπικά θα κάνω διακοπή αν συνεχιστεί αλλά το θέμα δεν είναι να τιμωρίσω την 4νετ αλλα να λύθεί το προβλημά μου.
Η 4net έχει πάρει γραμμή για τα κουτιά τις και τις δικές τις γραμμές απο τον ΟΤΕ, εσύ δεν έχεις να κάνεις με αυτό.. πρέπει να τους κράξεις λίγο παραπάνω και να μην δεχεσαι δικαιολογίες του τύπου "ενημερώσαμε τον ΟΤΕ οτι έχετε πρόβλημα" αυτοί έχουν πρόβλημα και όχι ο ΟΤΕ ...
Το αν έχουν ο ΟΤΕ και η 4νετ πρόβλημα έσυ θα το λύσεις ? στο τέλος εσύ πληρωνεις και όχι η 4νετ και με αυτά που πληρωνεις κερδίζει και η 4νετ.. :mad:
Μετά την αναβάθμιση τoυ ΟΤΕ πριν 10 μέρες περίπου, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα..
Δες λίγο εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=334013#post334013
Ίσως να έπεσες πάνω στην περίπτωση της αναβάθμισης... -->support--->
http://www.forthnet.gr/templates/formtemplate.aspx?p=99286
Υπάρχει απ ότι βλέπω ένα γενικότερο πρόβλημα στο ηράκλειο γιατί τιγχάνει να γύρισα 6/9 (κα8ότι φοιτητής) και απο τότε έχω το πρόβλημα στις ταχύτητες.Πάντως δέν είναι εσωτερικό της 4νετ σαν isp γιατί δοκίμασα και ότενετ και hol και έχω παρόμοια αποτελέσματα στα tests
GregoirX23
16-09-05, 20:31
kewl ολοι περασαμε απο αυτη την δυσκολη φαση...αλλοι παλι φτιαξαν καπως , αλλοι οχι....το θεμα ειναι οτι αν σερνεται μονο την μερα αντε και μεσημερι παει κ ερχεται,τωρα αν ειναι και ολη την υπολοιπη μερα ετσι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τους περνεις στο 121 καθε 2η μερα να τους ζαλιζεις δηλωνοντας βλαβη για χαμηλη ταχυτητα και αν σου κουνηθουνε πες τους οτι θα σας παιρνω μερα παρα μερα μεχρι να δω καποια σχετικη αλλαγη, μονο αυτο και γεια σας ...αντε να ζητησεις κανα reset στη γραμμη τωρα κατι αλλο απο πλευρας ποτε λιγο ακυρο,αν δεν πεσεις κοντα στα 64Κ δεν προκειται να κουνηθουν...οσο για το 256 ψαξε το αλλα προσοχη μην πας απο συρσιμο σε καμια χειροτερη φαση...και αν εχεις καλυψη vivodi δεν χανεις τπτ να τη δοκιμασεις...βεβαια θα πρεπει να αλλαξεις και isp δυστυχως...
Τωρα οσο και να ζαλιζεις την φορθνετ δε νομιζω να γινει κατι,τι να κανουμε οσο δεν υπαρχει υγιης ανταγωνισμος παντα ετσι θα ειμαστε...
Εμενα παντως μου το ειχαν δηλωσει καθαρα κ ξαστερα οτι 40=320 μην περιμενεις να δεις τοτε που υπηρχε το προβλημα και οτι τα 190-260 αναλογα που επιανα τοτε απο τις 6 το πρωι εως και το βραδυ 8 ηταν απολυτως φυσιολογικα οτι και να τους ελεγες εσυ,ειναι λογω κινησης λεγανε και αν δεν σας αρεσει κοψτε τη και γεια σας...ε υστερα απο 8 τηλεφωνα στο 121 κατι αλλα τηλεφωνηματα με τεχνικους και τα λοιπα τους δηλωσα οτι θα παιρνω μερα παρα μερα μεχρι να δω μια σχετικη βελτιωση,βεβαια χωρις ακρη ολα τα τηλεφωνηματα , αλλα την τελευταια φορα με εναν τεχνικο που μιλησα μου ειπε εχεις απολυτο δικιο σε καταλαβαινω τι εννοεις αλλα δεν μπορω να κανω τπτ αλλο εκτος απο ενα reset στην γραμμη σου μεχρι να γινει καποια αναβαθμιση στο κεντρο....με κατανοηση ο ανθρωπος δεν λεω ασχετα αν δεν εκανε ποτε αυτο που ειπε οτι θα κανει.....αφου περασε κανας 1.5 μηνας λοιπον κατι εγινε....
εγω ενα λεω παντως ελλαδισταν ολε...καλο κουραγιο φιλε..
kewl ολοι περασαμε απο αυτη την δυσκολη φαση...αλλοι παλι φτιαξαν καπως , αλλοι οχι....το θεμα ειναι οτι αν σερνεται μονο την μερα αντε και μεσημερι παει κ ερχεται,τωρα αν ειναι και ολη την υπολοιπη μερα ετσι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τους περνεις στο 121 καθε 2η μερα να τους ζαλιζεις δηλωνοντας βλαβη για χαμηλη ταχυτητα και αν σου κουνηθουνε πες τους οτι θα σας παιρνω μερα παρα μερα μεχρι να δω καποια σχετικη αλλαγη, μονο αυτο και γεια σας ...αντε να ζητησεις κανα reset στη γραμμη τωρα κατι αλλο απο πλευρας ποτε λιγο ακυρο,αν δεν πεσεις κοντα στα 64Κ δεν προκειται να κουνηθουν...οσο για το 256 ψαξε το αλλα προσοχη μην πας απο συρσιμο σε καμια χειροτερη φαση...και αν εχεις καλυψη vivodi δεν χανεις τπτ να τη δοκιμασεις...βεβαια θα πρεπει να αλλαξεις και isp δυστυχως...
Τωρα οσο και να ζαλιζεις την φορθνετ δε νομιζω να γινει κατι,τι να κανουμε οσο δεν υπαρχει υγιης ανταγωνισμος παντα ετσι θα ειμαστε...
Εμενα παντως μου το ειχαν δηλωσει καθαρα κ ξαστερα οτι 40 μην περιμενεις να δεις τοτε που υπηρχε το προβλημα και οτι τα 220-260 που επιανα τοτε απο τις 6 το πρωι εως και το βραδυ 8 ηταν απολυτως φυσιολογικα οτι και να τους ελεγες εσυ,ειναι λογω κινησης λεγανε και αν δεν σας αρεσει κοψτε τη και γεια συνομιλια τελος...ε υστερα απο 8 τηλεφωνα με διαφορα λεγομενα και δηλωση οτι θα παιρνω μερα παρα μερα,υστερα απο διαφορα τηλεφωνα με τεχνικους και λοιπα χωρις ακρη,μιλησα τελευταια φορα με εναν τεχνικο που μιλησα μου ειπε εχεις απολυτο δικιο σε καταλαβαινω τι εννοεις αλλα δεν μπορω να κανω τπτ αλλο εκτος απο ενα reset στην γραμμη σου μεχρι να γινει καποια αναβαθμιση στο κεντρο....με κατανοηση ο ανθρωπος δεν λεω ασχετα αν δεν εκανε ποτε αυτο που ειπε οτι θα κανει.....αφου περασε κανας μηνας λοιπον κατι εγινε....
εγω ενα λεω παντως ελλαδισταν ολε...καλο κουραγιο φιλε..
Εδώ δεν μιλάμε για 220-250 μιλάμε πλεον το τελευταίο τριήμερο για μέχρι κ 170 τελος πάντων πήρα ξανά για πολλοστή φορά την φόρθνετ και περιμένω τηλέφωνο.Το θέμα είναι οτι έχω 1 μπιλ και δέν μπορώ να πάρω στο 121. Γι αυτό το λόγο απευθύνομαι μόνο στη 4νετ
GregoirX23
16-09-05, 20:45
μη νομιζεις σταθερα 220-250 , ηταν αναλογα με τα κεφια του....περασε ημερα που δεν επιανα καλα καλα 3-7kb σε κατεβασμα και αφου τους εκραξα και καναν κανα reset πηγε με τα ζορια στα 13....τωρα στο ανεβασμα κατι κουτσογινοταν αφου επεφτε και αυτο στα 70 πανω κατω αν θυμαμαι καλα...
τα περισσοτερα βραδια νεμαιν ηταν οκ δεν λεω...αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βγαζεις ακρη και οτι κανεις τα νευρα σου κορδονια & ιταλικη σπαγγετι να θες να τα φας;;
ε αφου εσκασα αρκετα ειπα εαν ερθει ο λογαριασμος εξου και 2μηνο και δεν δω σχετικη αλλαγη την κοβω...με δυσκολια νεμαιν αλλα ετσι ηταν τα πραγματα...ε αφου κατι εγινε ειπα ο θεος βοηθος να μην ξαναγινουν τα ιδια...τα οποια παλι ψιλογινονται τα πρωινα καπως ψιλο αλλα οχι τοσο ανυποφορα...
μη νομιζεις σταθερα 220-250 , ηταν αναλογα με τα κεφια του....περασε ημερα που δεν επιανα καλα καλα 3-7kb σε κατεβασμα και αφου τους εκραξα και καναν κανα reset πηγε με τα ζορια στα 13....
Eγω ομως δεν μιλάω μεχρι τις 8 το απόγευμα μιλάω πολλές φορές μέχρι και τις 3 το πρωί.Δηλαδη έχω ταχύτητες που πρέπει 5 ώρες το 24ωρο
GregoirX23
16-09-05, 20:52
τι να σου πω...εγω την αποψη μου λεω και οτι ακρη δεν βγαζεις...τωρα αν δεν πεσεις κοντα στα 64Κ μην περιμενεις να ιδρωσει το αυτι τους...και η φορθνετ τον οτε παιρνει οποτε καλο κουραγιο μονο και μπολικη υπομονη φιλε...
τι να σου πω...εγω την αποψη μου λεω και οτι ακρη δεν βγαζεις...τωρα αν δεν πεσεις κοντα στα 64Κ μην περιμενεις να ιδρωσει το αυτι τους...καλο κουραγιο μονο και μπολικη υπομονη φιλε...
Ευχαριστώ.Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω στο site τον πίνακα με τα dslam ?γιατί ψάχνω και δέν το βρίσκω
GregoirX23
16-09-05, 22:36
Μαλλον αυτο εννοεις... Πίνακας DSLAM Δικτύου ΟΤΕ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=18219) :cool:
παντως ειναι ασχημη φαση οταν παιρνεις ενα πακετο να μην μπορεις να κανεις παραπονα και στον οτε ενω αυτος σου παρεχει την adsl γραμμη στην ουσια,οχι την προσβαση στο ιντερνετ....μιας και ο παροχος που σου δινει το πακετο δεν μπορει να κανει και πολλα εφ οσον αφορα τον οτε πιστευω...ενω καποιος ιδιωτης θα τον ζαλιζε λιγο περισσοτερο...δοκιμασες ετσι απο απορια να παρεις στο 121 να δεις τι θα παιχτει;
τεσπα οπως και να εχει ψαξε τα λιγο τα πραγματα,ζαλισε μερικους και καλα ξεμπερδεματα μεγαλε...
Ευχαριστώ gregoirx23.Έριξα μια ματιά στου πίνακες που "ανέβασαν" στις 4/7 και 30/8.
Στην περιοχή μου υπάρχουν 2 dslam pstn 1 96 πορτες και 1 256 (προστεθηκαν πόρτες στα μέσα του καλοκαιριού απο 192 σε 256).
Αν δεχτώ οτι βρίσκομαι στο μικρό (96 πόρτες) εγώ έφυγα 5/7 για καλοκαίρι...τοτε λοιπόν στο μικρό των 96 πορτών είχε μόνο μια πορτα ελεύ8ερη.Σήμερα δέν έχει καμία.Πως γίνεται λοιπόν αφου ήταν πιταρισμένο απο τότε να μην είχα αρχές καλοκαιριού προβλημα κ να έχω τώρα?
Αν πάλι ανήκω στο μεγάλο υπάρχουν σύμφωνα με τον πίνακα 75 ελεύθερες πόρτες.Άρα πάλι δεν δικαιολογείται η ταχύτητα απο πιταρισμένο dslam.
Μια απο τα ίδια κι εγώ. Πολύ χαμηλά pings για 4-5 μήνες και μάπα τώρα. Λένε ότι είναι οι αναβαθμίσεις του ΟΤΕ και από Οκτώβριο θα επανέλθουν αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ.
Εγώ χθές πάντως ολη μέρα και σήμερα προς το παρόν έχω πολύ καλες ταχύτητες 340kbps.Eλπίζω να ήταν κάποιο προσωρινό πρόβλημα ή να έγινε κάτι.Οι επόμενες ώρες θα δείξουν...
Μήπως είστε Θεσ/νίκη;
Γιατί κι εμένα κάτι τέτοιο μου συνέβει (καλά ping, χάλια για κανένα 10ήμερο, καλά σήμερα)
Μήπως ενεργοποιήθηκε ο BBRAS-3?
κάποιος έμπειρος μπορεί με δυο λόγια να μας πει ποιος isp έχει τα καλύτερα pings; με φθίνουσα σειρά, άλλωστε δεν έχουμε και πολλούς, η vivodi π.χ έφτιαξε τα pings της;
[PWN] ROXAMIS
19-09-05, 18:42
Εγω με παρομοια προβληματα δικα σου εκανα αναφορα στιν ΕΕΤΤ αφου δεν εβγαζα ακρη..
Κοιταχτε την απαντηση απο οτε...οσον αφορα τον isp acn πηρα 2 μηνες δωρεαν γιατι τελικα εκει ηταν το προβλημα ..ακομα και οταν λυθηκε το προβλημα τα pings ηταν απο 55- 99 αναγκαστηκα και εκανα την γραμμη 512 με isp 384 και δεν υπαρχει κανενα προβλημα..
κανένας από vivodi μερια να μας πει για τα pings; είναι ακόμη υψηλά με το εξωτερικό ή έστρωσαν πια;
Εγώ χθες το βράδυ με 4net είχα average 50-58 σε ελληνικά sites την στιγμή που παλαιότερα είχα 22-25. Το dslam μου ήταν με τις ίδιες ακριβώς πόρτες 5 μήνες τώρα οπότε μάλλον βλέπω 4net το πρόβλημα...
globalnoise
20-09-05, 14:59
ROXAMIS']Εγω με παρομοια προβληματα δικα σου εκανα αναφορα στιν ΕΕΤΤ αφου δεν εβγαζα ακρη..
Κοιταχτε την απαντηση απο οτε...οσον αφορα τον isp acn πηρα 2 μηνες δωρεαν γιατι τελικα εκει ηταν το προβλημα ..ακομα και οταν λυθηκε το προβλημα τα pings ηταν απο 55- 99 αναγκαστηκα και εκανα την γραμμη 512 με isp 384 και δεν υπαρχει κανενα προβλημα..
Α ρε Copy/Paste! Μεγάλη εφέυρεση για αυτούς τους ΟΤΕτζήδες το ctrl+c, ctrl+v! :haha
Θα το μάθω απ'έξω το κείμενο έτσι όπως πάμε. Και ρε γαμώτο δεν είναι καθόλου πρωτότυπο... Βάζουν συνέχεια Αθήνα-Θεσσ/νίκη... Χάθηκε να βάλουν άλλο προορισμό? :lol:
Καλά, αυτό το κείμενο έχει αρχίσει και μου τη δίνει πολύ στα νέυρα!!!!!!!!!!!!!!!!
:evil: :mad:
Φεύγω Βρυξέλλες, αλλά yiapap με 2-3 άλλους πιάστε το και ξεφτιλίστε το (Θα στείλω κάτι σχετικό ή θα ποστάρω)!!!!!! :viking
Αμάν πια με τις άχρηστες copy-paste δικαιολογίες!!! Γιατί δεν το στέλνουν κατευθείαν σε κάθε σπίτι για να τελειώνουμε;;;;;;;;
Καρεκλοκένταυροι........ :thumbdown
Σε εμένα τα pings πάνε από το κακό στο χειρότερο. Από 22-25, στα 45-50 και τώρα στα 55-75. Υπομονή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου (σύμφωνα με τα λεγόμενα 4net) οπότε μετά πέφτει χέσιμο...
@ ADSLgr.com All rights reserved.