Επιστροφή στο Forum : θα μπουμε φυλακη???
παιδια θα ηθελα να ρωτησω να αληθευουν οι εφοδοι που γιναν ή θα γινουν σε ατομα που χρησιμοποιουν p2p προγραμματα και επισης ηθελα να ρωτησω για το αν και ποσο καιρο κρατουνται τα στοιχεια οσων κατεβαζουν π.χ αν κατεβαζω απτο μουλαρι για 3 μηνες παντος ειδους αρχεια για ποσο καιρο μπορουν μεσω ip να δουν ποσα και τι κατεβασα?
ευχαριστω προκαταβολικα
Που το διάβασες/έμαθες αυτό;
Εμένα το PC είναι της γιαγιάς μου :p
επισης ηθελα να ρωτησω για το αν και ποσο καιρο κρατουνται τα στοιχεια οσων κατεβαζουν
Οι ISPs κρατούν τις πληροφορίες αυτές και απ'όσο θυμάμαι είναι υποχρεωμένοι να τις κρατούν για τουλ. 1 χρόνο.
edit: Πληροφορίες σχετικά με τα connections και το routing των πακέτων εννοώ, όχι τι mp3 κάνεις (down/up)load...
Δηλαδή εγώ που είμαι uploader δεν με πιάνει το μέτρο έτσι ?:p
@katdoc πάντα υπάρχει κίνδυνος αλλά μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει τίποτα(μόνο εδώ μία φορά με μία ταινία)
ακουσα απλα οτι μεσα στα πλαισια της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος εκτος απο ολα τα αλλα (πιστωτικεσ κτλ) θα διωχθουν και ατομα που παρανομως μοιραζονται αρχεια (πιστευω μονο μουσικα) και τα οποια υποκεινται σε νομους copyright κτλ.
εκτος του οτι εχουν συμβει ηδη καποια κρουσματα σε χωρες της ευρωπης που ακολουθησαν τα της αμερικης
εκτος απο αυτο ηθελα να μοιραστω μια εμπειρια που συνεβει σε καποιον φιλο μου που δεν ξερω αν θα πρεπει να μας ανησυχει.ειχε βαλει 3μηνη adsl384 το πακετο που τα περιλαμβανει ολα που δεν θυμαμαι πως λεγεται απο την οτενετ.τελοσπαντων τοχε βαλει δοκιμαστικα και αφου τελειωσε το 3μηνο επανεφερε την γραμμη σε pstn.αυτος ομως συνεχισε να κατεβαζει καποια λιγα ακομα απτο μουλαρι.καποια στιγμη τις προηγουμενεσ μερες τον παιρνει τηλ μια γυναικα απο τον οτε και τον ρωτουσε αν τον ενδιαφερει ενα προγραμμα δηθεν οικονομικο προσφορα για φοιτητες(μεγαλη προσφορα με ογκοχρεωση).αυτος ειπε οτι δεν ενδιαφερεται και εκεινη του απαντησε οτι θαθελε να μιλησει με αυτον που πληρωνει το λογαριασμο γιατι ηταν μεγαλοσ(128 ευρω μεχρι εκεινη την στιγμη).αυτος της απαντησε οτι απλα ειναι γραμμενο στο ονομα του πατερα του και οτι αυτος ειναι επι των πληρωμων.και αυτη συνεχισε και του πε οτι" ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ(μονο για να κατεβαζει τοχει) και αυτος φυσικα εμεινε παγωτο.ειναι και νεος στο club κ καταλαβενετε.
γινεται κατι και δεν το πηρα χαμπαρι?
ελπιζω να γινει συζητηση περι τουτου.
ε θα τα κατεβαζουμε απο το πανεπιστημιο :D
Το να ξέρουν το χρόνο που βρίσκεσαι στο διαδίκτυο (για ISDN/PSTN) είναι λογικά εύκολο γιατί υπάρχει το billing (για το ΕΠΑΚ) και επίσης απο τον ISP το ξέρουν, γιατί ο υπολογιστής σου κάνει login στους servers τοu ISP προκειμένου να πάρει IP.
Τώρα προκειμένου ποιούς δικτυακούς τόπους επισκέπτεσαι είναι και αυτό απλό, γιατί μπορεί να χρησιμοποιεί transparent proxy. Δηλαδή παρόλο που εσύ σερφάρεις και δεν έχεις δηλώσει proxy, στην πράξη χρησιμοποιείται proxy στον ISP. Απο τα logs του proxy φαίνεται σε ποιούς δικτυακούς τόπους πήγες.
Τώρα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, πχ μουλάρι, bittorrent κλπ, δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά υποθέτω ότι εαν τρέχει συνεχώς κάποιος sniffer βλέπει τα αρχικά πακέτα σύνδεσης, ποιάς εφαρμογής και σε ποιόν server και μέχρι πότε κλείνουν.
Με απλά λόγια, μπορεί κάποιος ISP αν θέλει να αναπαραστήσει όλη την διαδικτυακή σου δραστηριότητα, και εαν κάνει και capture των δεδομένων των πακέτων, και όλο το περιεχόμενο.....
anon δηλαδη τα ξερουν ολα και ειναι καθαρα στο χερι τους.μακαρι να μην το παρουν στα σοβαρα.δεν μας νοιαζει και πολυ για isdn/pstn.ολα αυτα που ειπες ισχυουν και για dsl?
Με απλά λόγια, μπορεί κάποιος ISP αν θέλει να αναπαραστήσει όλη την διαδικτυακή σου δραστηριότητα, και εαν κάνει και capture των δεδομένων των πακέτων, και όλο το περιεχόμενο.....Ακριβώς! ;)
Το θέμα είναι τι ακριβώς καταγράφουν. Αν καταγράφουν μόνο connections και routing information, καλώς. Αν όμως σνιφάρουν τα πακέτα και γίνονται trigger τα rules του sniffer (λέγε με snort ή whatever) κάθε λίγο και λιγάκι, εκεί είναι στο χέρι τους να δώσουν τα στοιχεία (εάν τους ζητηθούν).
anon δηλαδη τα ξερουν ολα και ειναι καθαρα στο χερι τους.μακαρι να μην το παρουν στα σοβαρα.δεν μας νοιαζει και πολυ για isdn/pstn.ολα αυτα που ειπες ισχυουν και για dsl?
Ισχύουν για όλων των ειδών access. Είναι υποχρεωμένοι απ'το νόμο να το κάνουν...
Ισχύουν για όλων των ειδών access. Είναι υποχρεωμένοι απ'το νόμο να το κάνουν...
Ακριβώς. Ξέρεις τώρα, για την τρομοκρατία και τα τιαύτα. Λες και εγώ αν ήμουν τρομοκράτης, και ψαγμένος με την πληροφορική, δεν θα τους έκανα την ζωή δύσκολο (βλέπε κρυπτογράφηση, στεγανογραφία και άλλα). Ενα παράδειγμα αυτού όμως είναι πως πιάσανε τον Βαβύλη (για όσους θυμούνται). Εστειλε ένα email ο μάγκας και πήγανε όλη την διαδρομη ανάποδα μέχρι απο ποιό αριθμο τηλεφώνου ήταν η σύνδεση όταν το έστειλε και έτσι τον τσακώσαν.
Τώρα μου φαίνεται λίγο απίθανο να κάνουν πλήρες data capture για τον μοναδικό λόγο ότι χρειάζεται **** τεράστια **** αποθέματα σκληρού δίσκου, εστω και για τρείς μήνες όπως λέει ότι πρέπει να κρατάν στοιχεία ( για ένα πρόχειρο υπολογισμό, λογαριάστε πχ Οτενετ με 2Gbps = 200 Μbytes / sec X 60 = 12GB / λεπτό Χ 60 = 72GB / ώρα Χ 24 = 1728GB / μέρα Χ 30 = 51,8 ΤB / μήνα Χ 3 = περίπου 150 TBytes..... Δεν είναι και τρομερό, 150 Tbytes πλέον είναι εύκολο να στήσεις τελικά (για έναν ISP στο μέγεθος της Οτενετ).
Και τα peer guardian κλπ δεν παρέχουν καμμια προστασία φιλτατοι.... Η παρακολούθηση γίνεται κατευθείαν στο connection σας. Τα peer guardian κλπ παρέχουν προστασία απο κάποιον άλλον που βρίσκεται στο δίκτυο και προσπαθεί να σας βρεί μέσω του δικτύου και TCP/IP. Εδώ μιλάμε ότι η παρακολούθηση γίνεται κατευθείαν στο καλώδιο για να το πούμε πιο απλά.
nickolas2005
16-09-05, 13:37
Εδώ μιλάμε ότι η παρακολούθηση γίνεται κατευθείαν στο καλώδιο για να το πούμε πιο απλά.
Ε ας βρούμε κάτι να παρεμβάλεται μεταξύ του καλωδίου και να μην επιτρέπει "ευαίσθητα" δεδομένα να διαφεύγουν... :D
Ε ας βρούμε κάτι να παρεμβάλεται μεταξύ του καλωδίου και να μην επιτρέπει "ευαίσθητα" δεδομένα να διαφεύγουν... :D
Υπάρχει ένα εξάρτημα που παρεμβάλλεται μεταξύ modem και πρίζας τηλεφώνου, το οποίο στέλνει λανθασμένες πληροφορίες ως προς τον αριθμό τηλεφώνου που κάνει κλήση για Internet.
Θα με ενδιέφερε αρκετά μια τέτοια. Λέτε να βρώ στο Μοναστηράκι? :D
Τώρα μου φαίνεται λίγο απίθανο να κάνουν πλήρες data capture για τον μοναδικό λόγο ότι χρειάζεται **** τεράστια **** αποθέματα σκληρού δίσκου, εστω και για τρείς μήνες όπως λέει ότι πρέπει να κρατάν στοιχεία Μου φαίνεται πως το αυξήσανε από 3 μήνες σε ένα χρόνο, χωρίς να είμαι και σίγουρος...
εγω παιδια παντως καταλαβα οτι οι προυποθεσεις υπαρχουν αλλα μενει τωρα να δουμε αν υπαρψουν και οι προθεσεις.ειδικα στην ελλαδα που ολα κινουνται με ρυθμους περιεργους για να ειμαι ευγενικος.ουτως η αλλως στην ελλαδα η ζημια για πχ τισ δισκογραφικες φανταζομαι ειναι μικρη σε σχεση πχ με βρετανια,ηπα κτλ.ασε που ακομα δεν εχουμε και πολυ γρηγορο ιντερνετ για να κατεβαινει πολυ πραμα (οχι οτι εχω παραπονο :D).μενει να δουμε τι θα γινει στο μελλον.κατι ακουγεται για τα επερχομενα windows vista οτι θα δημιουργουν προβληματα σε τετοιου ειδους εφαρμογες ανταλλαγης αρχειων.φυσικα ειναι πολυ νωρις ακομα μιας και θα ταχουμε σε κανα χρονο αποτι λενε.
κατι ακουγεται για τα επερχομενα windows vista οτι θα δημιουργουν προβληματα σε τετοιου ειδους εφαρμογες ανταλλαγης αρχειων.φυσικα ειναι πολυ νωρις ακομα μιας και θα ταχουμε σε κανα χρονο αποτι λενε.
Who cares about Windows Vista? :p
Έχεις Windows? sVist'a! :D :p :p
Υπάρχει ένα εξάρτημα που παρεμβάλλεται μεταξύ modem και πρίζας τηλεφώνου, το οποίο στέλνει λανθασμένες πληροφορίες ως προς τον αριθμό τηλεφώνου που κάνει κλήση για Internet.
ΣΟΒΑΡΑ ???? :roll:
:eek: :what:
Από πότε μπορείς και "ρυθμίζεις" τον αριθμό τηλεφώνου στην πλευρά σου?
θα μπουμε φυλακη???
Με μεγάλη επιφύλαξη, θυμάμαι ότι διαβάζοντας τον Ελληνικό νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ανέφερε ότι για να τεθεί θέμα (προ)φυλάκισης του κατηγορούμενου πρέπει να είναι αυταπόδεικτη η εκμετάλλευση του 'κλεμμένου' (βλεπε κατεβασμένου) προϊόντος πνευματικής ιδιοκτ. (τραγουδια, ταινίες κλπ κλπ) για εμπορικούς σκοπούς με ξεκάθαρο οικονομικό όφελος για τον κατηγορούμενο. (δλδ. να πουλάς αυτά που κατεβάσεις).
Νομίζω ο νόμος ειναι σχετικά ελαστικός όταν πρόκειται για προσωπική χρήση. (αν κάνω λαθος plz διορθώστε με! :oops: )
μήπως modem <----> /dev/null :D :D :D :D
:eek: :what:
Από πότε μπορείς και "ρυθμίζεις" τον αριθμό τηλεφώνου στην πλευρά σου?
Don't know man, δεν είμαι ηλεκτρονικός/τηλεπικοινωνιολόγος :p Φαντάζομαι πως είναι κάτι σαν το CALLER ID στις ISDN γραμμές. Εάν ξέρεις περισσότερα πες τα μας και μας...
Με μεγάλη επιφύλαξη, θυμάμαι ότι διαβάζοντας τον Ελληνικό νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ανέφερε ότι για να τεθεί θέμα (προ)φυλάκισης του κατηγορούμενου πρέπει να είναι αυταπόδεικτη η εκμετάλλευση του 'κλεμμένου' (βλεπε κατεβασμένου) προϊόντος πνευματικής ιδιοκτ. (τραγουδια, ταινίες κλπ κλπ) για εμπορικούς σκοπούς με ξεκάθαρο οικονομικό όφελος για τον κατηγορούμενο. (δλδ. να πουλάς αυτά που κατεβάσεις).
Νομίζω ο νόμος ειναι σχετικά ελαστικός όταν πρόκειται για προσωπική χρήση. (αν κάνω λαθος plz διορθώστε με! :oops: )
Αν είναι έτσι, τότε να κλέψω καμμιά Ferrari και αν με πιάσουν να πω: Βρε παιδιά, δεν έχω σκοπό να τη πουλήσω, για προσωπική χρήση την πήρα :p :p :p
Βέβαια θα μου πείς πως ένα αυτοκίτητο δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία, αλλά μια Ferrari είναι ;)
Don't know man, δεν είμαι ηλεκτρονικός/τηλεπικοινωνιολόγος :p Φαντάζομαι πως είναι κάτι σαν το CALLER ID στις ISDN γραμμές. Εάν ξέρεις περισσότερα πες τα μας και μας...
Εγώ απλώς ρωτάω επειδή το θεωρώ αδύνατο. ;)
Τώρα αν εσύ έχεις κάποια πληροφορία που να ισχυρίζεται το αντίθετο, θα ήθελα ένα link.
κατι ακουγεται για τα επερχομενα windows vista οτι θα δημιουργουν προβληματα σε τετοιου ειδους εφαρμογες ανταλλαγης αρχειων.φυσικα ειναι πολυ νωρις ακομα μιας και θα ταχουμε σε κανα χρονο αποτι λενε. Όσων αφορά αυτό που είπες για τα Vista είσαι αρκετά λάθος, καθώς η Microsoft θα τα έχει με εσωτερική εφαρμογή p2p preinstalled. Πράγμα που σημαίνει όχι μόνο δε θα σε κόβει σε p2p αλλά θα έχει και δικό της για να κατεβάζεις τα κέρατα σου!
Εγώ απλώς ρωτάω επειδή το θεωρώ αδύνατο. ;)
Τώρα αν εσύ έχεις κάποια πληροφορία που να ισχυρίζεται το αντίθετο, θα ήθελα ένα link.
http://artofhacking.com/files/OB-FAQ.HTM
(και πάλι λέω πως δε γνωρίζω και πολλά από τηλεφωνία. Σου δίνω το link με κάθε επιφύλαξη... ;) )
Όσων αφορά αυτό που είπες για τα Vista είσαι αρκετά λάθος, καθώς η Microsoft θα τα έχει με εσωτερική εφαρμογή p2p preinstalled. Πράγμα που σημαίνει όχι μόνο δε θα σε κόβει σε p2p αλλά θα έχει και δικό της για να κατεβάζεις τα κέρατα σου!
Και εσύ έχεις την εντύπωση πως η Microsoft θα σε αφήνει να κατεβάζεις ό,τι θέλεις...
Όσων αφορά αυτό που είπες για τα Vista είσαι αρκετά λάθος, καθώς η Microsoft θα τα έχει με εσωτερική εφαρμογή p2p preinstalled. Πράγμα που σημαίνει όχι μόνο δε θα σε κόβει σε p2p αλλά θα έχει και δικό της για να κατεβάζεις τα κέρατα σου!
Ναι φυσικά ;)
τα p2p δεν είναι μονο για "καφτά" download,
Θα είναι πχ για να μοιράζεσαι τις φωτογραφιες με τον Παππού και την γιαγιά κλπ
οχι τα βιστα ;)
http://artofhacking.com/files/OB-FAQ.HTM
(και πάλι λέω πως δε γνωρίζω και πολλά από τηλεφωνία. Σου δίνω το link με κάθε επιφύλαξη... ;) )
(3) So does this mean I can totally hide my real Caller ID info and the
person on the other end only sees the fake one?
No. The Orange Box talks directly to the Caller ID box on the other
end. It can only do this when the telephone company has an open
connection between you and the other line, and this connection only
exists after the call has been answered. Your real Caller ID
information (or PRIVATE if you dialed with *67) would appear on the
Caller ID box on the other end before they answer, and the fake info
would appear after you send it, which can only be after they answer.
Οπότε η καταγραφή θα έχει ήδη γίνει ;)
Και εσύ έχεις την εντύπωση πως η Microsoft θα σε αφήνει να κατεβάζεις ό,τι θέλεις...
Μα και βέβαια, θα σε αφήνει να κατεβάζεις ότι θέλεις, αρκεί να μην κόβεται απο DRM/DMCA και άλλα τέτοια κόλπα, που σημαίνει πολύ απλά θα μπορείς να κατεβάζεις ανενόχλητα μόνο νόμιμα αρχία. :D
Εξάλλου νόμιμα αρχεία κατεβάζουν τα παιδιά :-k Θα μπορείτε να ανταλλάσετε μεταξύ σας τις φωτογραφίες σας, τα βίντεο απο τα πάρτυ των παιδιών πχ, καθώς και τις προσπάθειες σας για είσοδο στην μουσική βιομηχανία με τα δικά σας demo και video clips..... :D :D :D Επίσης θα μπορείτε να ανταλλάξετε μεταξύ σας τον κώδικα απο την super duper εφαρμογή που έχετε γράψει αρκεί να μπορείτε να αποδείξετε ότι καμμια γραμμή του κωδικα δεν υπάρχει σε εμπορική εφαρμογή :D
Οπότε η καταγραφή θα έχει ήδη γίνει ;)
Μα ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν στηρίζεται στο CallerID για να ξέρει ποια κλήση περνά, και να την γράψει στο Billing. Το ξέρει κατευθείαν απο την πόρτα που συνδέεται το καλώδιο που φτάνει στο σπίτι σου. Ολα αυτά τα κόλπα είναι για τους τρίτους. Τον πάροχο δεν τον ξεγελούν τέτοια κόλπα .... εκτός εαν .... :cool: το καλώδιο σου μπαίνει duplex σε κάποιον άλλον. λέμε τώρα....
Μα ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν στηρίζεται στο CallerID για να ξέρει ποια κλήση περνά, και να την γράψει στο Billing. Το ξέρει κατευθείαν απο την πόρτα που συνδέεται το καλώδιο που φτάνει στο σπίτι σου. Ολα αυτά τα κόλπα είναι για τους τρίτους. Τον πάροχο δεν τον ξεγελούν τέτοια κόλπα .... εκτός εαν .... :cool: το καλώδιο σου μπαίνει duplex σε κάποιον άλλον. λέμε τώρα....
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα, γιατί ομολογώ πως δεν το κατάλαβα :what:
μάλλον ενοεί οτι απο την στιγμή που θα σηκώσεις το τηλέφωνο ο "Οτε" ξέρει ποιος είσαι
μάλλον ενοεί οτι απο την στιγμή που θα σηκώσεις το τηλέφωνο ο "Οτε" ξέρει ποιος είσαι
Ακριβώς.... Και συνδιασμός ΟΤΕ και ISP που θα σου δώσει την IP, μαζί με τα logs των logins και σε έχουν κάνει τσακωτό (έτσι μαζι με τα logs των mailservers έκαναν τσακωτό τον Βαβύλη. :cool: )
EDIT:
nowhere to run babyyyy,
no place to hide...
μάλλον ενοεί οτι απο την στιγμή που θα σηκώσεις το τηλέφωνο ο "Οτε" ξέρει ποιος είσαι :confused: :confused: :confused:
Γιατί είχα την εντύπωση πως μιλάγαμε για παρόχους internet και όχι τηλεφωνίας?
παιδια θα ηθελα να ρωτησω να αληθευουν οι εφοδοι που γιναν ή θα γινουν σε ατομα που χρησιμοποιουν p2p προγραμματα
Καλα ρε παιδια, σοβαρολογειτε? Ποιοι θα κανουν την εφοδο? Εδω δεν υπαρχουν αστυνομικοι να επανδρωθουν τα τμηματα καλα καλα και θα αρχισουν να ασχολουνται με μπουρδες?
Και σε ποιους να πρωτοπανε δηλαδη? Στους χιλιαδες χρηστες που χρησιμοποιουν καθε μερα προγραμματα ρ2ρ? Σε καμια Ευρωπαϊκη χωρα δεν εχει συμβει εως τωρα κατι τετοιο. Τουλαχιστον απ'οσο γνωριζω, οχι σε απλους χρηστες.
Δεν το ξερετε οτι καποιες φορες η φημη και μονο μπορει να ειναι αποτελεσματικοτερη απο την ιδια την εφαρμογη καποιου μετρου? Αυτο ακριβως προσπαθουν να κανουν. Να φοβισουν τους απλους χρηστες και να τους αποτρεψουν απο το να χρησιμοποιουν τετοιου ειδους προγραμματα.
Ε ρε βουρδουλας :whip: που τους χρειαζεται :evil: :thumbdown :mad: :allcards :banned:
:confused: :confused: :confused:
Γιατί είχα την εντύπωση πως μιλάγαμε για παρόχους internet και όχι τηλεφωνίας?
Μα οι υπηρεσίες ασφαλείας που μας προστατεύουν απο την τρομοκρατία :-k :-k
θα πάρουν τα στοιχεία απο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και μάλιστα απο ISP σε διάφορες χώρες. Και ακόμη αυτοί οι anonymizers δεν είναι και τόσο αθωοι, έχουν και εκείνοι logs...
Και ας μην ξεχνάμε τον ηρωικό anon.fi οι παλαιότεροι, που αναγκάστηκε να κλείσει αντί να δίνει τα στοιχεία (logs) στις αρχές.
Καλα ρε παιδια, σοβαρολογειτε? Ποιοι θα κανουν την εφοδο? Εδω δεν υπαρχουν αστυνομικοι να επανδρωθουν τα τμηματα καλα καλα και θα αρχισουν να ασχολουνται με μπουρδες? Και σε ποιους να πρωτοπανε δηλαδη? Στους χιλιαδες χρηστες που χρησιμοποιουν καθε μερα προγραμματα ρ2ρ? Σε καμια Ευρωπαϊκη χωρα δεν εχει συμβει εως τωρα κατι τετοιο. Τουλαχιστον απ'οσο γνωριζω, οχι σε απλους χρηστες.
Συμφωνώ ότι μάλλον άμεσα ίσως να μην υπάρχει κίνδυνος. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει η αρχή, και σε κάποιον τυχερό άτυχο :oops: θα κάτσει η μπάλλα.... Μην ξεχνάτε ότι παίζονται μεγάλα συμφέροντα.
ο apos74 παιδια μαλλον εχει το μεγαλυτερο δικιο.ας ελπισουμε στην ολιγωρια του κρατους.παντως οταν καποια στιγμη οι δισκογραφικες θαναι για κλεισιμο τοτε ή θα κινηθουν νομικα εναντιον μας ή οπως εχουν αρχισει μερικες θα προβαλουν τα προιοντα τους μεσω διαδικτυου.
απ΄την αλλη δεν πιανουν τους μαυρους που ερχονται καθε δεκα λεπτα οταν πινεις καφε δηθεν σαν κοινωνικη αλληλεγγυη και θα κατσουν να ασχοληθουν με εμας?ποιος ξερει...
sotiriskakos
16-09-05, 21:58
Χαλαρώστε ρε μάγκες! Άκου 'κει <<θα μπούμε φυλακή>>...
Η χώρα μας νομίζω έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί, το ίδιο και η ελληνική αστυνομία.Μη φοβάστε όταν χτυπάει το κουδούνι και δε το περιμένετε ότι σας την πέσανε!Ψυχραιμία.
Για την Ελλάδα τουλάχιστον ακόμα από νομοθετικής απόψεως τα πράγματα είναι λίγο φλου.Είχα πάρει πέρισυ μάθημα επιλογής πνευματικής ιδιοκτησίας στο πανεπιστήμιο, αλλά παρόλο που με ενδιέφερε δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί ήταν κομματάκι μεγάλο.Το μόνο που κατάλαβα πάντως, ήταν ότι δεν υπάρχει ακόμα λόγος ανησυχίας και ότι, όπως είπε και ο LeoK, κυρώσεις προβλέπονται σε περιπτώσεις εμπορικής χρήσης του περί ου ο λόγος πνευματικού έργου.Θα μου πείτε <<κι αν χωρέσει καμιά αναλογική ερμηνεία;>>... Το τραβάμε πολύ έτσι και δεν ξέρω κιόλας κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό.
Κλείνοντας, όπου είναι να μπούμε, θα μπούμε ούλοι μέσα! :D
Παιδιά εγώ ένα έχω να πω:
Για ό,τι πράττει κανείς πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και τις συνέπειες! Οπότε, είτε μπούμε μέσα, είτε δεν μπούμε, αφού ο καθένας μας εδώ μέσα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εφαρμογές θα πρέπει να δεχτεί και τις (πιθανές) αντίστοιχες κυρώσεις!!! :rtfm:
Πιστεύεις ότι αξίζει το ρίσκο το "κατέβασμα" multimedia υλικού;
Αν ναι, ας μπεις και φυλακή, τι να κάνουμε;
Εξάλλου, να πάει να **μηθεί, δεν θα είναι για μια ζωή, ούτε στην ηλεκτρική καρέκλα θα σε βάλουν... :p
Και άσε που θα γίνεις και σύνθημα στους τοίχους και στα πανώ της ΚΝΕ... :cool:
Προσωπικά θεωρώ χρέος μου το ανέβασμα και κατέβασμα αρχείων! Ως συνειδητοποιημένος πολίτης αισθάνομαι πως πρέπει εγώ ο ίδιος να βοηθήσω στην εφαρμογή των νόμων! Έτσι κατεβάζω αρχεία ώστε να επιβεβαιώσω το περιεχόμενο τους και τα ανεβάζω για να δω ποιοι άλλοι τα κλέβουν. Δυστυχώς από ένα τραγικό λάθος σβήστηκαν τα logs σκληρής δουλειάς 2 χρόνων και συνολικού μεγέθους 2 terabytes.
Μην στεναχωριέστε όμως για μένα κύριε δικαστά, θα το ξεπεράσω και θα τα ξαναμαζέψω byte προς byte!
:lol: :lol: :lol:
mrsaccess έγραψες! :respekt:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kαλοοοοοοοοο.........
Και άσε που θα γίνεις και σύνθημα στους τοίχους και στα πανώ της ΚΝΕ... :cool:
kourampies
17-09-05, 08:42
dc++ και ftp με ssl. και αφήστε τους να απειλούν :p
Δεν νομιζω φιλε μου... Βλεπουν οτι και να κανεις, ειτε ειναι ftp ειτε dc++.....
kourampies
17-09-05, 20:32
το dc++ δεν έχει γίνει ακόμα στόχος των δισκοφραφικών και λοιπών οργανόσεων, και το ssl ftp ακόμα και αν sniffαρεις ολα τα πακέτα δεν μπορείς να καταλάβεις τι μεταφέρεται! ειναι μια πρόχειρη λύση.
Κομματι δυσκολο να μπουζουριασουν καποιον στην Ελλαδα.
Για τον απλουστατο λογο οτι μετα οι πωλησεις ιντερνετικων προιοντων θα πεσουν τοσο που πολλοι θα κλεισουν.
Οι εταιριες ιντερνετ πως διαφημιζουν την παροχη adsl ;
Γρηγορο κατεβασμα ταινιων και τραγουδιων.
Αν κανουν το λαθος και δωσουν καποιον μηπως θα εχουν κι αυτοι νομικες ευθυνες?
Καποιος νομικος ή με γνωσεις νομικης?
Το freenet που ειναι κρυπτογραφημενο το χρησιμοποιει κανεις?
NSA Geoallocation Patent (http://www.theregister.co.uk/2005/09/22/nsa_geolocation_patent/)
@ ADSLgr.com All rights reserved.