PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΝΔΕΣΗ PC ΜΕ TV ΜΕΣΩ HDMI. ΕΙΚΟΝΑ ΝΑΙ, VIDEO ΓΙΟΚ!

rufous
09-06-08, 21:23
Έχω ένα παλιό pc που το έκανα htpc. Η κάρτα γραφικών του είναι AGP Gigabyte 9600 Pro (ΑΤΙ).
Συνδέω το pc με την TV (Plasma Panasonc TH-42PX7) από dvi σε hdmi.
Με το κατάλληλο παίδεμα τα κατάφερα να δουλέψει, αλλά όταν παίζουν τα βιντεάκια δεν έχω εικόνα καθόλου! Τι μπορεί να φταίει;
Στο monitor του pc παίζουν όλα κανονικά. Το ίδιο και στην tv με component.
Υπάρχουν εγκατεστημένοι όλοι οι απαραίτητοι codecs, καθώς και οι τελυταίοι drivers της κάρτας γραφικών.
Παρακαλώ τα φώτα σας...

Θάνος
09-06-08, 21:31
Φοβάμαι ότι σου λείπει επεξεργαστική ισχύ, τι σύστημα έχεις?

........Auto merged post: Θάνος πρόσθεσε 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Διόρθωση βιαστικού μυνήματος!

Στην tv στέλνεις από το DVI καί στο pc από την VGA?

........Auto merged post: Θάνος πρόσθεσε 1 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Δεν υποστηρίζει έξοδο HDMI κάρτα σου. Στείλε σήμα στην tv σου από την VGA καί την DVI στείλτην στο μόνιτόρ σου.

elapse
09-06-08, 23:19
DVΙ-->HDMI γίνεται.

Δεν βλέπεις το βίντεο επειδή δεν υποστηρίζεται το overlay σε 2 οθόνες ταυτόχρονα.

Δες εδώ (http://dvinfo.net/conf/archive/index.php/t-48832.html), 5ο ποστ μήπως σε βοηθήσει.

psolord
10-06-08, 11:40
Φίλε rufous ο θανος και ο elapse έχουν δίκιο. Η 9600 είναι μια πάρα πολύ παλιά κάρτα και δε νομίζω να μπορεί να κάνει dual overlay.

Υπάρχει μία λύση που μπορείς να δοκιμάσεις όμως αν δεν βαριέσαι.

Κατέβασε το kmplayer (http://kmplayer.en.softonic.com/) και απο video advanced->video renderer επέλεξε καποιο απο τα direct draw,vmr,opengl3d renderers.

Ίσως έτσι σου παίξει.

Έτσι όμως θα έχεις υψηλότερο cpu usage και πιθανότατα να μην μπορέσεις να αναπαράγεις HD content. Φαντάζομαι οτι σύστημα που συνδιάζεται με 9600 δεν έχει κάνα επεξεργαστή επιδόσεων.

RASTAVIPER
10-06-08, 12:10
Δοκίμασε διαφορετικές αναλύσεις για την οθόνη, καθώς και κανέναν άλλο driver.

nikosl
10-06-08, 13:37
νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης της κάρτας γραφικών

rufous
11-06-08, 00:15
Φίλε rufous ο θανος και ο elapse έχουν δίκιο. Η 9600 είναι μια πάρα πολύ παλιά κάρτα και δε νομίζω να μπορεί να κάνει dual overlay.

Υπάρχει μία λύση που μπορείς να δοκιμάσεις όμως αν δεν βαριέσαι.

Κατέβασε το kmplayer (http://kmplayer.en.softonic.com/) και απο video advanced->video renderer επέλεξε καποιο απο τα direct draw,vmr,opengl3d renderers.

Ίσως έτσι σου παίξει.

Έτσι όμως θα έχεις υψηλότερο cpu usage και πιθανότατα να μην μπορέσεις να αναπαράγεις HD content. Φαντάζομαι οτι σύστημα που συνδιάζεται με 9600 δεν έχει κάνα επεξεργαστή επιδόσεων.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΠΑΙΞΕ! :worthy: :respekt:
Κάπου κάπου κάνει κάποιες γραμμούλες, πρέπει να ψάξω ίσως λίγο περισσότερο τις επιλογές της λίστας! Ωραίος player πάντως...
Για HD content δεν ενδιαφέρομαι ακόμη...
Ο CPU είναι AMD Athllon XP 3000+.
Δεν επαρκεί λέτε; :hmm:
Υπάρχει ίσως κάποια άλλη λύση στο πρόβλημά μου (ποιο σταθερή, και για άλλα προγράμματα).
DVI ξεκινάει από το PC και HDMI καταλήγει στην TV (ίδια συνδεσμολογία που χρησιμοποιώ για να συνδέσω και την 24άρα του pc).

nikosl
11-06-08, 01:26
οι γραμμούλες θα εξαφανιστούν αν βάλεις deintrelace filter

RASTAVIPER
11-06-08, 11:49
Κάπου κάπου κάνει κάποιες γραμμούλες, πρέπει να ψάξω ίσως λίγο περισσότερο τις επιλογές της λίστας! Ωραίος player πάντως...
Υπάρχει ίσως κάποια άλλη λύση στο πρόβλημά μου (ποιο σταθερή, και για άλλα προγράμματα).
DVI ξεκινάει από το PC και HDMI καταλήγει στην TV (ίδια συνδεσμολογία που χρησιμοποιώ για να συνδέσω και την 24άρα του pc).

Και γω με Athlon 2600+ (με λίγο OC) παίζω και βλέπω με δυσκολία HD περιεχόμενο.Έχει δυστυχώς αρκετά κολλήματα.Σε όλα τα άλλα βλέπω full screen σε 32αρα τέλεια.Εγώ είμαι με 6800gt.Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι η δικιά σου κάρτα, αλλά πιστεύω ότι με λίγο καλύτερη κάρτα εγώ θα έπαιζα μια χαρά και σε HD.
Άρα μάλλον η κάρτα θέλει αλλαγή.Η cpu πρέπει να αντέχει.

psolord
11-06-08, 12:21

Νομίζω οτι ο KMplayer είναι ο καλύτερος player που υπάρχει εκεί έξω.

Για HD είναι θέμα χρόνου το πότε θα ασχοληθείς μιας και έχεις HD τηλεόραση!;)

Ο Athlon XP ήταν εξαιρετικό τσιπάκια αλλά τα έχει φάει τα ψωμιά του. Μπορείς να δώσεις μία πνοή ζωής στο σύστημα σου με μια 2400pro AGP,2600 pro/xt AGP, ή 3650 AGP. Θα πρότεινα τις δύο τελευταίες λόγω καλύτερων DAC και γενικότερα εκτέλεσης.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις HD TV και 24 οθόνη στο PC με μία 9600!:hmm:

elapse
11-06-08, 12:23
Και γω με Athlon 2600+ (με λίγο OC) παίζω και βλέπω με δυσκολία HD περιεχόμενο.Έχει δυστυχώς αρκετά κολλήματα.Σε όλα τα άλλα βλέπω full screen σε 32αρα τέλεια.Εγώ είμαι με 6800gt.Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι η δικιά σου κάρτα, αλλά πιστεύω ότι με λίγο καλύτερη κάρτα εγώ θα έπαιζα μια χαρά και σε HD.
Άρα μάλλον η κάρτα θέλει αλλαγή.Η cpu πρέπει να αντέχει.

Πιο πολύ επεξεργαστή θέλεις, παρά κάρτα γραφικών:

Hardware acceleration σε βίντεο HD (mkv, wmv κτλ) δεν κάνουν οι κάρτες γραφικών. Γίνεται μόνο σε αναπαραγωγή DVD/Bluray (από δισκάκι εννοώ).

psolord
11-06-08, 12:37
Πιο πολύ επεξεργαστή θέλεις, παρά κάρτα γραφικών:

Hardware acceleration σε βίντεο HD (mkv, wmv κτλ) δεν κάνουν οι κάρτες γραφικών. Γίνεται μόνο σε αναπαραγωγή DVD/Bluray (από δισκάκι εννοώ).

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Εγω βλέπω τα πάντα (wmv,mkv,avi encoded με H264,DivX,Xvid,Mpeg2,VC1) μέσω kmplayer με ελάχιστο cpu usage, σε έναν στοκ Ε6600 και μία 3650.:hmm:

elapse
11-06-08, 12:59
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Εγω βλέπω τα πάντα (wmv,mkv,avi encoded με H264,DivX,Xvid,Mpeg2,VC1) μέσω kmplayer με ελάχιστο cpu usage, σε έναν στοκ Ε6600 και μία 3650.:hmm:

Athlon 2600+ έχει (υποθέτω athlonXP; )...

psolord
11-06-08, 13:21
Athlon 2600+ έχει (υποθέτω athlonXP; )...

Ακριβώς εκεί θέλω να καταλήξω. Δεν νομίζω ο Athlon XP να μην φτάνει ουτε το 7% του Ε6600 σε απόδοση, αφού αυτό είναι το μέσο ποσοστό που βλέπω σε CPU usage του Ε6600, κατα την διάρκεια αναπαραγωγής διάφορων format.

rufous
11-06-08, 21:11
οι γραμμούλες θα εξαφανιστούν αν βάλεις deintrelace filter

Πως; Από που; Από τον KMPlayer;
Παιδιά sorry για το πρήξιμο!

emeliss
11-06-08, 21:16
Εγώ πάντως με μια 9600 και athlon 2800+ δεν έχω κανένα πρόβλημα στο media pc μου.

Umbra
11-06-08, 22:22
δοκιμασε αν θες αυτο http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Codec-Packs-Video-Codecs/Alparysoft-Deinterlace-filter-beta.shtml

και ριξε και μια ματια εδω
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=24592

nikosl
11-06-08, 22:55
Πως; Από που; Από τον KMPlayer;
Παιδιά sorry για το πρήξιμο!

αρχηγέ στο linux που έχω τον KMplayer το αναφέρει ως απόπλεξη και θα το βρείς στα πρόσθετα εξόδου, αφού ενεργοποιήσεις τα φίλτρα μικρεπεξεργασίας

rufous
12-06-08, 21:02
αρχηγέ στο linux που έχω τον KMplayer το αναφέρει ως απόπλεξη και θα το βρείς στα πρόσθετα εξόδου, αφού ενεργοποιήσεις τα φίλτρα μικρεπεξεργασίας

Συγγνώμη, αλλά πάλι δεν κατάλαβα! :sorry:
Από που μπορώ να πάω στα Windows;
Thanx in advance...

psolord
13-06-08, 13:48
Συγγνώμη, αλλά πάλι δεν κατάλαβα! :sorry:
Από που μπορώ να πάω στα Windows;
Thanx in advance...

Για γρήγορα, τρέχεις το video με kmplayer και πατάς ALT+I.;)

rufous
19-06-08, 20:54
Οι γραμμές δε λέει να φύγουν!

Παιδιά, αν αγοράσω κάποια από αυτές θα μου κάνουν δουλειά;
http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=69977735
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&category2=AGP

Προτείνεται μία φθηνή!
Με ενδιαφέρει μόνο για ταινίες...

rufous
22-06-08, 20:38
Παιδιά, το πρόβλημα τελικά λύθηκε με την τοποθέτηση των παλιών drivers!
Πρώτα τοποθέτησα τους παλιούς και μετά από πάνω τους καινούριους και όλα τζάμι!
Τα πάντα παίζουν τέλεια! :oneup:
Ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές!

Και μία δική μου:
ΜΗ ΠΕΤΑΤΕ τις παλιές κάρτες γραφικών! ΟΛΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ... :p

DjJohnyLost
19-12-08, 20:14
Ρε μάγγες μπορείτε να με βοηθήσετται??εχο μια οθόνη Phillips 32" Full HD και όλα τα καλά που μπορείς να βρείς σε μία τέτοια τηλεόραση...Συνδέω το Pc με αυτή την οθόνη με καλώδιο HDMI και έχω τέλεια ψηφιακή εικόνα αλλά δεν έχω ήχο....μήπως μπορεί κανένας να με βοηθήσει???
Υ.Γ.ο υολογιστής είναι ALTEC με ενσωματωμλενο κωδικοποιητή και δορυφορικό πιάτο και δενέχω ούτε
στα ψηφιακά κανάλια ήχο...!

emeliss
19-12-08, 20:32
Έβαλες καλώδιο HDMI σε DVI;
Από το DVI δεν στέλνει ήχο. Θα πρέπει να τον δώσεις ξεχωριστά από την κάρτα ήχου.

DjJohnyLost
20-12-08, 21:58
έχει και η οθόνη HDMI θύρα και το PC έχει HDMI θύρα.....
δλδ τα έχω συνδέσει HDMI to HDMI..μου είπαν όμως πως πρέπει να βάλω s/pdif coaxial καλώδιο
για να δουλέψει ο ήχος...ισχύει κάτι τέτοιο??

emeliss
20-12-08, 23:37
Μάλλον όχι. Πρέπει να είναι θέμα οδηγών.

Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

H εύκολη λύση είναι να δώσεις τον ήχο ξεχωριστά, αλλά αφού έχεις καθαρό hdmi μπορείς να τον δώσεις και από εκεί.

DjJohnyLost
20-12-08, 23:56
Κάρτα γραφικών High Definition για αναπαραγωγή Video έως και 1080p....νομίζω πως είναι
η nvidia 9600 gt.....δηλαδή τη ακριβώς πρέπει να κάνω???
μέσα απο της ριθμίσεις NVidia δεν έχει κάτι για ήχο??
μπορείς να μου πείς κάτι ποιό συγκεκριμένο για τους οδηγούς??
ααα και κάτι άλλο..στον πίνακα ελέγχου-ήχος είναι προεπιλέγμένα
τα ηχεία Realtek High Definition και μου δείχνει πώς παίζει κανονικά ήχο,
αλλά στην οθόνη δεν ακο΄θγεται τίποτα...

........Auto merged post: DjJohnyLost πρόσθεσε 1 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

και Κάρτα ήχου 8-Channel High Definition

emeliss
21-12-08, 00:00
Γιατί nvidia;

Αν είχες ATI θα γινόταν. Η nvidia δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Νομίζω πως θέλουν ένα επιπλέον καλώδιο από την κάρτα ήχου προς την κάρτα γραφικών.

DjJohnyLost
21-12-08, 02:58
ω φίλε τώρα έρχεσαι στα λόγια μου............
μου είπαν ακριβώς τα ίδια και μου είπαν πως αυτό το καλώδιο που πρέπει να πάρω για να γίνειο
η δουλειά λέγεται s/pdif coaxial....αλλα και να μην είναι αυτό το καλώδιο ποιό πιστεύεις ειναι το σωστό καλώδιο???γιατί ψάχνω παντόυ και δεν ξέρει κανένας τη να βάλψ.....στο plaisio δεν είχαν ιδέα και μου δώσανε μια μλκ......βοήθα με γιατί θα σκάσω..plz..!

emeliss
21-12-08, 13:11
Καταρχήν η κάρτα σου έχει ένα μικρό κοννέκτορα που είναι spdif-in. Ψηφιακή είσοδος ήχου δηλαδή. Αυτός ο κοννέκτορας συνήθως είναι εσωτερικός (πάνω στην πλακέτα) ενώ σπάνια υπάρχει και έξω δίπλα στην μαζί με τα hdmi, dvi.

Η κάρτα ήχου (onboard ή pci) έχει κάπου spdif-out (ψηφιακή έξοδο ήχου). Πάλι μπορεί να είναι σε πινάκια εσωτερικά ή/και μαζί με τους άλλους κοννέκτορες στην πίσω μεριά (συνήθως για optical).

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ενώσεις το spdif-out της κάρτας ήχου με το spdif-in της κάρτας γραφικών. Κάποια καλώδια είναι αντάπτορες από το spdif-in της nvidia σε ομοαξονικό (coaxial) σε bracket για ευκολία.

Για να μην σε κουράσω παραπάνω ακολουθούν φωτογραφίες με διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα το κατάλληλο καλώδιο έτοιμο για αγορά. Πάντως είναι εύκολο στην κατασκευή για ένα ηλεκτρονικό.

http://www.xpertvision.com/support/faq/HDMI01.jpg
http://www.xpertvision.com/support/faq/HDMI02.jpg
http://i16.ebayimg.com/01/i/000/fa/b5/cd0f_1.JPG
http://www.leadtek.com.tw/eng/support/faq/PX8500_GT_HDMI_LP_Install_Internal_SPDIF.jpg
http://www.leadtek.com.tw/eng/support/faq/PX8500_GT_HDMI_LP_Install_External.jpg

DjJohnyLost
21-12-08, 16:34
φίλε ευχαριστώ πάρα πολλύ μ'εσωσες....αν και πολλές φωτογραφίες και δεν ψιλομπερδεύτηκα,
αλλα θα το βρώ.....οπότε παίρνω καλώδιο s/pdif.......ok,να'σαι καλα
και πάλι ευχαριστώ και αν προκύψει κάτι με την σύνδεση θα σε βρώ ξανα,ετσι???

emeliss
21-12-08, 23:19
Φυσικά. Βέβαια θα χρειαστούμε και κάποιον που να έχει μια τέτοια κάρτα γιατί εγώ έχω μόνο ati.

@ ADSLgr.com All rights reserved.