PDA

Επιστροφή στο Forum : Δορυφορικη Εγκατάσταση (καλή αυτή τη φορά)

fable
18-09-05, 23:59
Γεια σε όλους

Πήρα τη μεγάλη απόφαση λοιπόν.Θα Βγάλω πια αυτό το 80cm πιάτο,μαυτό το τρισάθλιο LNB+θα σοβαρευτώ.

Θέλω λοιπόν

Πιάτο : 1,80m-2,00m περιστρεφόμενο(δεν ξέρω ακριβώς την ορολογία αλλά καταλάβατε τι θέλω)
LNB : Twin(Έχω+κάρτα στο PC βλέπετε)
Δέκτης: Οπωσδήποτε Dreambox 7020s

Καμιά ιδέα για το πόσο θα μου κοστίσουν όλα αυτά βρε παιδιά;

Ευχαρσιτώ

Νικαετός
19-09-05, 00:08
Επειδή οι δικές μου εγκαταστάσεις είναι αρκετών χρόνων πριν (πάνω από 3), εάν είσαι Αθήνα , μία βόλτα εκεί στην Μάρνη χαμηλά προς την πλάτεία Βάθη , θα σε διαφωτίσει ειδικά για το πρώτο .

Αν σε ενδιαφέρει , μπορώ να σου συστήσω το κατάστημα, που έκανε την δική μου εγκατάσταση ...με ΠΜ .

Ρωτάς εκεί για να έχεις μία ιδέα και στην συνέχεια κάνεις την δική σου έρευνα . ;) ;)

fable
19-09-05, 00:30
Αν μπορεις eagle...

ευχαριστω

nasos
19-09-05, 07:44
Νίκο αν μπορείς στείλε και σε μένα ένα μήνυμα για το μαγαζί :thumbsup1
Ευχαριστώ!

aesir
19-09-05, 07:59
Νίκο γράψε το εδώ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Site έχει;

firefox
19-09-05, 08:30
και εγω θα ηθελα να μαθω το μαγαζι αυτο.

supermario
19-09-05, 09:37
Καλημερα. Και εγω θα ηθελα πληροφοριες για το μαγαζι...
Ευχαριστω

Νικαετός
19-09-05, 11:29
To κατάστημα είναι το : http://www.msg-shop.gr/ και τα παιδιά πολύ πολύ πρόθυμα . (Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα καλά και ίσως και καλύτερα ;) ;) )

mastermind
19-09-05, 12:08
Έχω συνεργαστεί πολλάκις μαζί τους κυρίως για αγορά εξοπλισμού και η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή με τιμές κάτω του μέσου όρου! Αν κάποιος θέλει να πάει υπάρχει και το τραμ που σε αφήνει ακριβώς απ'έξω απ οτο μαγαζί (στάση Αχιλλέως)!

alexasso
19-09-05, 12:43
Το μαγαζι το εχω και γω ακουστα , ειναι πολυ καλα παιδια και οι τιμες τους ειναι πραγματικα καλες, παντως να κανεις μια πολυ καλη ερευνα αγορας δεν μπορεις να φανταστεις τι διαφορα τιμων εχεις να ακουσεις , επειδη πριν λιγο καιρο εκανα και εγω αλλαγη καποιοων πραγματων επαθα πλακα με μια βολτα που εκανα στην αγορα.Παντως απο εκει που θα παρεις τα πραγματα συμφωνησε και την τιμη εγκαταστασης εκτος αν μπορεις μονος σου. Μιλησα με πολλους τυπους απο τετοια μαγαζια και οι πιο πολυ μου ειπαν ξεκαθαρα οτι ''γδερνουν'' λιγο στην εγκατασταση αν δεν παρεις απο αυτους τα πραγματα.
Βρηκα ομως και πολυ τιμιους επαγγελματιες πραγμα που με ευχαριστησε, ειναι απο της λιγες φορες που καταλαβα τα κερδη απο τον ορο ''Ερευνα Αγορας''.

HaRRy
19-09-05, 12:58
Και τα χαμπίμπια οι Αραβες καλοί και φθηνοί είναι !!!
Ασε που με λίγη συζήτηση, αν σας δούνε ΟΚ, θα σας κάνουν κι ένα τσάμπα Update στο δέκτη σας για καλύτερες λήψεις...
Ενδεικτικές τιμές:
Πιάτο 1.20-1.40 , LNB ,δέκτης ψιλο-Noname με ΝΕΟ firmware και όλα τα συναφή (βάσεις κλπ) με λίγα παζάρια πάτε κατω απο 200 ευρώ ανετα...
Τωρα για πιο μεγάλα και περιστρεφόμενα ανεβαίνει η τιμή και υπολίστε 50-100 την εγκατάσταση...
Ολα αυτά κάπου εκεί στη Μάρνης μη ρωτάτε πιο πολλά ...

mastermind
19-09-05, 13:15
Με βλέπω πάλι στα έξοδα! Είχα πάρει τηλέφωνο πριν κανα 3μηνο σ'εναν αραβα εκεί στην μάρνης αλλα δεν είχε βάση για το gibertini 1,2 οπότε είχε αναβληθεί το πρόγραμμα "Κίνησης" :D

alexasso
19-09-05, 14:28
Σκεφτομουνα να ανεβασω την διαμετρο του πιατου θα δω καποια διαφορα ?? Ποιοτητα ή ποσοτητα καναλιων.???
Εχω ενα 80cm πενταγωνικο που διαφοροι γνωστες που το εχουν δει μου εχουν πει οτι ειναι απο τα καλα.
Ελεγα να παω στο 1,20.. αν οντως υπαρχει διαφορα.

mastermind
19-09-05, 14:38
Aναλόγως τι κανάλια σε ενδιαφέρουν και τι δορυφόρους ψήνεσαι να στοχεύεις!! Αυτή την στιγμή για μας τους Αθηναίους η καλύτερη επιλογή απόδοσης/κόστους είναι το gibertini 1,20 με positioner-actuator! Δηλαδή ενα πλήρως κινητό κάτοπτρο που αν γίνει καλή εγκατάσταση θα μπορείς να βλέπεις τα περισσότερα πακέτα αλλα είναι pay-tv οπότε δεν θα σε οφελίσει...εκτος απο περιστασιακές καταστάσεις ;)

aesir
19-09-05, 14:42
Κανείς που να είναι Αττική και να έχει Sky Digital μπορεί να μου πει τι μέγεθος πιάτου έχει;

Νικαετός
19-09-05, 15:00
Τάσο με 1,20 βλέπεις σχεδόν τα πάντα ...Δεν έχω βάλει ακόμα , αλλά σε σχετικές ερωτήσεις αυτό μου είχαν πει . Βέβαια το BBC ξέχασέ το . Εγώ πάντως θα άφηνα το wave frontier , μιας και δεν θα υπήρχε αισθητή διαφορά ,με άλλο μεγαλύτερου μεγέθους πιάτο . (Εκτός αν πας σε 3μετρα LOL )

Μπορείς να δεις από σχετικά links , τις διαστάσεις που χρειάζονται στην Αττική , για κάθε δορυφόρο.

alexasso
19-09-05, 15:27
Aναλόγως τι κανάλια σε ενδιαφέρουν και τι δορυφόρους ψήνεσαι να στοχεύεις!! Αυτή την στιγμή για μας τους Αθηναίους η καλύτερη επιλογή απόδοσης/κόστους είναι το gibertini 1,20 με positioner-actuator! Δηλαδή ενα πλήρως κινητό κάτοπτρο που αν γίνει καλή εγκατάσταση θα μπορείς να βλέπεις τα περισσότερα πακέτα αλλα είναι pay-tv οπότε δεν θα σε οφελίσει...εκτος απο περιστασιακές καταστάσεις ;)

hotbird στοχευω

το κοστος για μεταβαση σε gibertini 1,20 με positioner-actuator πιο ειναι περιπου ??

με βοηθας λιγο pm με αυτο
...εκτος απο περιστασιακές καταστάσεις ;) :-k :-k

aesir
19-09-05, 15:32
Τάσο με 1,20 βλέπεις σχεδόν τα πάντα ...Δεν έχω βάλει ακόμα , αλλά σε σχετικές ερωτήσεις αυτό μου είχαν πει . Βέβαια το BBC ξέχασέ το . Εγώ πάντως θα άφηνα το wave frontier , μιας και δεν θα υπήρχε αισθητή διαφορά ,με άλλο μεγαλύτερου μεγέθους πιάτο . (Εκτός αν πας σε 3μετρα LOL )

Μπορείς να δεις από σχετικά links , τις διαστάσεις που χρειάζονται στην Αττική , για κάθε δορυφόρο.

Εχω ήδη τον decoder και κάθεται, συνδρομή στην Αγγλία δεν έχω προβλήμα να κάνω, αυτό που με κολλάει είναι το μέγεθος του πιάτου. Και εγώ για 1.20m έχω ακούσει... θα το ψάξω γιατί δεν έχω ιδέα από μάρκες/μοντέλα. Κανένας να προτείνει κάποιο καλό 1.20m dish & LNB?

mastermind
19-09-05, 15:37
hotbird στοχευω
το κοστος για μεταβαση σε gibertini 1,20 με positioner-actuator πιο ειναι περιπου ??

180 πάει το πιάτο με ενα lnb και άλλα 160 η polar βάση με το vbox 2 και 18" actuator. Φαίνονται πολλά αλλα θα σου μείνουν για πάντα,δεν θα το αλλάξεις ποτέ!

Και εγώ για 1.20m έχω ακούσει... θα το ψάξω γιατί δεν έχω ιδέα από μάρκες/μοντέλα. Κανένας να προτείνει κάποιο καλό 1.20m dish & LNB?

Mπορείς να πάρεις ενα Gibertini 1,20 ή Μαmbo 1,50 με το κορυφαίο lnb 0,3 Invacom!

giwrgosth
19-09-05, 16:06
Και γιατί να βάλεις positioner/actuator που θα κοστίσουν εκατοντάδες € και όχι ένα μοτερ disecq αξίας 60-70 €? Κινεί άνετα 1,20 κάτοπτρο αλουμινίου.
Το σύστημα αυτό δουλεύει άψογα με Dreambox εδώ και 2-3 χρόνια.
Επίσης τα 180 € για 1,20 Gibertini δεν είναι πολλά? Νομίζω κάπου στα 80 € έχει, εκτός αν έχουν ανέβει οι τιμές γιατί δεν τις παρακολουθώ.

mastermind
19-09-05, 21:45
Aμα είσαι σε άνοιγμα και φυσάει δεν το κρατάει το diseq 1.2 το πιάτο σε καμία περίπτωση,άσε που θα σου σπάει κάθε 6μηνο. 180Ε έχει το πιάτο μαζί με ενα καλό lnb και πράγματι είναι τσιμπιμένη η τιμή του γιαυτό και αμα κάποιος βρει mambo 1,5 ή ακόμα και 1,8 να το τσιμπίσει!

sdikr
19-09-05, 22:04
Aμα είσαι σε άνοιγμα και φυσάει δεν το κρατάει το diseq 1.2 το πιάτο σε καμία περίπτωση,άσε που θα σου σπάει κάθε 6μηνο. 180Ε έχει το πιάτο μαζί με ενα καλό lnb και πράγματι είναι τσιμπιμένη η τιμή του γιαυτό και αμα κάποιος βρει mambo 1,5 ή ακόμα και 1,8 να το τσιμπίσει!

εγώ ως τώρα δεν είχα πρόβλημα με το μοτερ

Νικαετός
19-09-05, 22:56
:offtopic: Βρε καλώς τον ... Το κιλτ πού είναι ? Το έφερες μαζί ή το άφησες πίσω ,για την επόμενη φορά ?? :p :offtopic:

Στο θέμα μας τώρα : Ούτε εγώ αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το μοτέρ , αλλά σε πιάτο 1 μ !

sdikr
19-09-05, 23:00
Βρε καλώς τον ... Το κιλτ πού είναι ? Το έφερες μαζί ή το άφησες πίσω ,για την επόμενη φορά ??

βρέ έχω και φωτο, αλλά δεν πρόκειτε να την δεί ξανά το φως την μέρας!!

fable
19-09-05, 23:43
Παιδια ευχαριστω πάρα πολύ.Τόσες πολλές απαντήσεις σε 1 μόνο μέρα.Τι αλλο να περιμένω....Ευχαρσιτω

ten-ten78
20-09-05, 01:28
Αν είναι για diseq 1.2 μοτερ καλύτερα βάλε πιάτο Gilbertini....βγαίνει σε 1.05μ αλλα η συμπεριφορα του είναι σαν 1.2μ...(εδώ Θεσσαλονίκη είναι αρκετό για τα βασικά)
Αθήνα τώρα σίγουρα χρειάζεσαι μεγαλύτερο πιάτο...αν έχεις χώρο και μπορείς να δώσεις κάποια χρήματα βάλε 1,80 και θα ξενιάσεις...

Βέβαια για δέκτη δεν το συζητώ....DREAMBOX και μόνο....θα παιδευτείς λίγο στην αρχή αλλα θα απολαμβάνεις μετά... (από μοντέλα ή το dm500 ή το dm7020 να αποφύγεις το dm7000 λόγω του κακού tuner)

Αυτά τα ολίγα...

Φιλικά ten-ten

giwrgosth
20-09-05, 15:24
2-3 χρόνια παίζει σε 6όροφη με άνοιγμα γύρο και το μόνο πρόβλημα ότι παλιά ξήλωσε τα πλακάκια της ταράτσας αλλά το κάτοπτρο έμινε άθικτο!
Η τιμή αυτή είναι υπερβολική, 100 € κάτοπτρο Gibertini και LNB χαμηλού θορύβου το πολύ! 180 με εγκατάσταση ακούγετε κάπως λογικό...

fable
23-09-05, 09:47
βγαίνει σε 1.05μ αλλα η συμπεριφορα του είναι σαν 1.2μ

Αυτο δεν το κατάλαβα ακριβώς... :(

:offtopic:giwrgosth:Μένεις στο Ρέντη; Κι εγώ το ίδιο :offtopic:

Νικαετός
23-09-05, 09:51
Προφανώς εννοεί πως εξασφαλίζει λήψη ισοδύναμη με ενός μεγαλύτερου πιάτου ,λόγω κατασκευής !

fable
23-09-05, 11:38
Λοιπόν
Πήγα στο μαγαζί που μου πρότεινε ο eagle.Τους ζήτησα:

Dreambox 7020s
Πιάτο 1,20 με βάση δαπέδου+actuator
twin lnb
Καλώδια κλπ
εγκατάσταση

μου είπαν €1150

πως σας φαίνεται η τιμή;

Νικαετός
23-09-05, 12:24
Μπορείς να κάνεις και μία βόλτα στην οδό Μάρνη ? Έχοντας αυτή την τιμή ως βάση , νομίζω πως μπορείς πλέον να κρίνεις από πού σε συμφέρει να προμηθευτείς τον εξοπλισμό σου . ;)

(Προσωπικά θα έπαιρνα τον dreambox , κατευθείαν από τον αντιπρόσωπο - τον στέλνει από όσο θυμάμαι με αντικαταβολή) και θα πήγαινα στο κατάστημα μόνο για τα υπόλοιπα .

mastermind
23-09-05, 12:34
Ακριβώς,τον δέκτη πάρτον απο τον αντιπρόσωπο στον Πολύγυρο οπότε θαχεις και καλύτερη αντιμετώπιση σε περίπτωση βλάβης(που αν τον τσιγκλάς δεν θαναι σπάνιες). Η τιμή δεν είναι ασχημη,ίσως αμα βρεις απο κάπου αλλου φτηνότερη εγκατάσταση να γλιτώσεις κάτι ψιλά!

fable
23-09-05, 12:46
Ακριβώς,τον δέκτη πάρτον απο τον αντιπρόσωπο στον Πολύγυρο

Η Εγγύηση ισχύει από οπουδήποτε κι αν τον πάρω έτσι;

Νικαετός
23-09-05, 12:52
Αν είναι καινούργιος , φυσικά ! Απλά αν τον πάρεις από τον ίδιο , ίσως έχεις καλύτερα tips'n'tricks

mastermind
23-09-05, 12:57
Η Εγγύηση ισχύει από οπουδήποτε κι αν τον πάρω έτσι;

Κάποια καταστήματα τον φέρνουν απο το εξωτερικό γιαυτό δεν τους καλύπτει ο τυπάς. Γιαυτό για καλό και για κακό αφου δεν υπάρχει οικονομική διαφορά πάρτον απο εκείνον!

ten-ten78
23-09-05, 19:40
Προφανώς εννοεί πως εξασφαλίζει λήψη ισοδύναμη με ενός μεγαλύτερου πιάτου ,λόγω κατασκευής !
Αυτό ακριβώς εννοώ...

Όσο για Dreambox και εγώ θα συμφωνήσω με τα παιδιά...καλύτερα να τον πάρεις απο τον επίσημο αντιπρόσωπο.....θα έχεις καλύτερο support...
Τον στέλνει με αντικαταβολή παντού...

giwrgosth
23-09-05, 22:46
Γείτονα fable ρίξε και μια ματιά σε e-shop της Γερμανίας, γιατί καλό είναι να υποστηρίζουμε τα καταστήματα της χώρας μας και να δουλεύουν και αυτά, αλλά ας μάθουν κάποια στιγμή ότι τα χρήματα τα δουλεύουμε και δεν τα κλέβουμε...
www.hm-sat.de 100% αξιόπστο, από εκεί πήρα τον DB και πολλά άλλα. Από εγγύηση λογικά ισχύει η πανευρωπαϊκή, αλλά είναι να μην γίνει το κακό...

@ ADSLgr.com All rights reserved.