PDA

Επιστροφή στο Forum : Plextor rulez

Σελίδες : [1] 2

wintech2003
20-09-05, 12:20
Για μια φορά ακομα φάνηκε η διαφορά της Plextor και ο λόγος για τον οποίο ΕΠΙΜΕΝΩ να αγοράζω προϊόντα της:

Παραθέτω πόστ απο συμφορουμιτη στο insomnia.gr: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=118376

Please follow the next steps carefully:

1. Download the PXINFO program
(http://www.plextor.be/technicalserv.../utilities.asp) (http://www.plextor.be/technicalservices/downloads/utilities.asp%29).

2. Run the program while the drive is connected, SAVE the result and attach
it to an email to rma@plextor.be with your RMA number in the subject. If
failing to do so, a digital fotograph of the label with the serial number is
an alternative.

3. After receiving this information a new unit will be dispatched to you by
a courier.

4. Normal turnaround time is 2-4 business days.

5. Keep the defective unit at your location. You may be requested to return
it later. If you do not receive this request within 2 weeks, the defective
unit can be destroyed at your end.

If you fail to send the PXINFO result or a digital photograph of the label,
contact Plextor RMA department by email: rma@plextor.be

Thank you and best regards,
Plextor Technical Support. http://www.insomnia.gr/vb3/images/smilies/icon_smile.gif http://www.insomnia.gr/vb3/images/smilies/icon_smile.gif http://www.insomnia.gr/vb3/images/smilies/icon_smile.gif
------------------------------------------------------------------------------------------------

:respekt::respekt::respekt::worthy::worthy::worthy:

Νικαετός
20-09-05, 13:07
Να προσθέσω Γιώργο και την δική μου μαρτυρία , υπέρ της Plextor . Δευτέρα έστειλα το RMA Τετάρτη πρωί είχα το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ PLEXTOR (716 Α) . Εννοείται πως οι δύο εβδομάδες έχουν προ πολλού περάσει και το παλιό Plextor , υπάρχει εδώ ...παροπλισμένο βέβαια , αλλά εδώ.

:thumb_dup :thumb_dup

Υ.Γ. Κάπου πρέπει να υπάρχει και το δικό μου ποστ .

XTCgr
20-09-05, 13:45
plextor 716A >>> 115 euro
nec 3540 >>> 55 euro
2*nec 3540 >>> 110 euro
case is closed...... :-k

Billis
20-09-05, 14:29
Αχά. Και πώς κάνει έλεγχο ποιότητας εγγραφής το NEC;
Case now really closed.

George978
20-09-05, 14:33
plextor 716A >>> 115 euro
nec 3540 >>> 55 euro
2*nec 3540 >>> 110 euro
case is closed...... :-k

εχμ , ατυχες συγκριση . σα να λες 2 σελερον ειναι σαν ενα πεντιουμ , ή 2 πεζω ειναι σα μια BMW.

PLEXTOR RULEZ για την ποιοτητα , το RMA , και τη συμβατοτητα. Οτι και να λετε οι ΝΕΚακιδες δε τη φτανει τη πλεξτορ , απλα ξεχαστε το

XTCgr
20-09-05, 14:49
@billis
τσεκάρεις στο nero το verify? :oops:

@george
ατυχής-ξεατυχής τα λεφτά είναι λεφτά! και εγώ είχα 2 recorder απο plextor και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν χρειαστηκε να τα RMA ποτε
νεκάκιας δεν είμαι......απλά προσέχω την τσέπη μου ;)

thePrince
20-09-05, 14:49
Δεν υπάρχει λόγος να τρώγεστε. Υπάρχει πλέον το Plextor PX-740A (το οποίο είναι BenQ βασικά...) που συγκεντρώνει όλα τα πεονεκτήματα της Plextor - συμβατότητα και υποστήριξη - σε χαμηλή τιμή όπως το NEC. Τώρα για την ποιότητα... δεν λέω τίποτα ακόμα.

Προσωπικά προτιμώ να μου χαλάσει το φθηνότερο NEC (ή LG ή Pioneer ή ότι θέλετε) στον 1 χρόνο και να πάρω καινούργιο με τα μισά λεφτά παρά να πάρω ένα Plextor σε διπλάσια τιμή που θα χαλάσει σίγουρα αλλά θα μου το αντικαταστήσουν.

manicx
20-09-05, 15:17
Yamaha->Plextor->LiteOn->NEC. Αυτό δεν είναι μεγαλύτερο από αλλά πως εξελίχθηκε η μάχη στην αγορα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον DSL_worshipper. Προσωπικά επειδή ασχολούμαι με πολλές εγγραφές, τα NEC είναι από τα πλέον αξιόπιστα και συμβατά. Δεν είναι πολύ καλά readers αλλά ούτε που με ενδιαφέρει αυτό. Το να δώσω >100€ για ένα drive την στιγμή που σε 12 μήνες θα είναι ήδη παλιό, αργό και με παλιά τεχνολογία, είναι κοροϊδία.

nickolas2005
20-09-05, 15:25
Συμφωνώ με την παρατήσρηση του φίλου George978

εχμ , ατυχες συγκριση . σα να λες 2 σελερον ειναι σαν ενα πεντιουμ , ή 2 πεζω ειναι σα μια BMW.

Ακριβώς όπως τα λες φίλε. Η plextor είναι άπαιχτη σε τέτοια θέματα..

Billis
20-09-05, 15:32
@DSL_worshipper: Δεν εννοώ το απλό verify του nero. Αναφέρομαι στους ελέγχους ποιότητας που υπάρχουν στα PlexTools. Αντιγράφω από το site των PlexTools:

The following additional functions and features are currently only available for a small selection of Top-Class drives such as the PlexWriter Premium, aswell as the PX-712 and PX-716 series:

* 'Drive Settings' page with GigaRec, SecuRec and Silent Mode.
* 'Q-Check C1/C2 Test' measures the quality of a written or pressed disc by counting the number of low level errors.
* 'Q-Check FE/TE Test' measures the mechanical characteristics of blank media.
* 'Q-Check Beta/Jitter Test' shows the write quality by checking the jitter rate and the beta value of written media.
* 'Q-Check PI/PO Test' measures the quality of a written or pressed disc by counting the number of raw data errors.
* 'Q-Check TA Test' measures the quality of the written DVD media by checking the pits and lands for compliance with the DVD specifications.

Όπως βλέπεις δεν πρόκειται απλώς για verify. Με αυτούς τους ελέγχους μπορώ να ξέρω καλύτερα αν το πετυχημένο verify του σήμερα θα είναι πετυχημένο και μετά από μερικούς μήνες.

@thePrince: Το PX-740A δεν έχει μερικές από τις πιο προχωρημένες ικανότητες του PX-716A και δεν μπορεί να διαβάσει κάποια copy protection συστήματα όπως μπορεί το 716 αλλά σύμφωνα με πρόσφατες δοκιμές του γερμανικού περιοδικού c't είναι εξαιρετικό στο να διαβάζει προβληματικά και ταλαιπωρημένα δισκάκια.

XTCgr
20-09-05, 16:17
@billis
το ξέρω οτι δεν εννοούσες το "verify" του Nero αλλα οι έλεγχοι ποιότητας των Plextools δεν είναι κάτι τρομερό...υπάρχει εδώ και χρόνια το "nero cd-dvd speed" που παρέχεται μαζί με το nero. Παρέχει τεστ για C1/C2, τεστ ποιότητας δίσκου κτλ
να υποθέσω οτι τα drives της Plextor εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν bitsetting ???

ReverseR
20-09-05, 16:30

PLEXTOR RULEZ για την ποιοτητα , το RMA , και τη συμβατοτητα. Οτι και να λετε οι ΝΕΚακιδες δε τη φτανει τη πλεξτορ , απλα ξεχαστε το

χαχα ναι πράγματι ατυχης συγκριση αν σκεφτείς οτι η πλεξτορ ενα καιρούς πουλάει και rebadged NEC :twisted:

Αν τα φραγκα δεν τα δίνεις για την παρπάνω υποστήριξη σε tools, gurranty, support είσαι απλά θύμα μαρκετινγκ

Billis
20-09-05, 16:49
@billis
να υποθέσω οτι τα drives της Plextor εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν bitsetting ???

Να μην υποθέτεις :p

Ακόμα και το παλιό μου PX-708A το υποστηρίζει.

wintech2003
20-09-05, 16:55
Πω πω ειστε ομως απίστευτοι.

Εγω έγραψα ενα Post για την πολύ σωστή τακτική στην εγγυηση της Plextor και εσεις πέσατε με τα μουτρα πάλι.
Ρε ΕΛΕΟΣ! οποιος δεν θέλει plextor ας μήν πάρει.. δεν εγραψα πουθενα "ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ PLEXTOR!!"... απλά έγραψα οτι ειναι κορυφή στο θέμα RMA.

XTCgr
20-09-05, 16:58
@billis
Καιρός ήταν :cool:

WAntilles
20-09-05, 17:41

Πολύ σωστά Γιώργο.

Συγκρίνεις SAAB με Vartbourg;

Πού πας ρε Καραμήτρο;

...παρά να πάρω ένα Plextor σε διπλάσια τιμή που θα χαλάσει σίγουρα αλλά θα μου το αντικαταστήσουν.

Και ποιός σου είπε ότι θα χαλάσει σίγουρα;

Το Plextor μου PX-708A έχει κλείσει 23 μήνες χρήσης και έχει γράψει 100άδες δισκάκια +R Taiyo Yuden και +RW TDK, πάντα με ΑΨΟΓΗ ποιότητα και συμπεριφορά (και φυσικά ΠΟΤΕ (-) δισκάκια).

Yamaha

Μιλάς προφανώς για CD και όχι DVD writers.

Η Yamaha όντως κάποτε ήταν κορυφή στα CD writers - το μουσειακό πλέον, με caddy Fast-SCSI-2 Yamaha CDR-100-II 4x εξωτερικό που έχω στο ντουλάπι μου, συνδυαζόμενο με Mitsui Gold, έβγαζε από τα ακριβέστερα αυλάκια στην ιστορία των εγγράψιμων μέσων.

Μετά, το 4416 βγήκε με αρκετά προβλήματα, και ενώ το 8424 τα διόρθωσε, δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό για τον καιρό του (είμαστε ακόμα στην εποχή του Fast-SCSI-2).

Plextor

Δίδαξε πώς να κάνει κάποιος ΣΩΣΤΟ DAE (digital audio extraction).

Επίσης δίδαξε - και διδάσκει ακόμα - ποιότητα. Και αυτό φαίνεται και από τις λεπτομέρειες π.χ. γιατί είναι η μόνη της οποίας όλα τα drives - readers & writers - είχαν πάντα μαύρο tray; Δεν είναι τυχαίο. Για να αποφεύγεται η ανάκλαση μέσω διάθλασης. Για να μην μιλήσω για την αντοχή των μηχανισμών της σε 100άδες εγγραφές.

Επίσης δίδαξε και διδάσκει ακόμα πληρότητα χαρακτηριστικών. Να υπενθυμίσω ότι είναι η μόνη της οποίας όλα τα writers υποστηρίζουν Mount Rainier.

LiteOn

Καλά αυτούς άστους. Έπρεπε να είχαν πάει φυλακή για απάτη-εξαπάτηση-εμπαιγμό καταναλωτών. Εδώ δεν μπορούν να κάνουν σωστή υλοποίηση παγκόσμιων standards / κανονισμών και σβήνονται τα firmwares τους.

NEC

Καλή, με ταχύτατα readers, αλλά η φθηνή ποιότητα του γυφτο-πλαστικού ραμολυμέντου tray φαίνεται. Όπως και το απαράδεκτο του άσπρου tray και της απουσίας υποστήριξης για Mount Rainier.

Το να δώσω >100€ για ένα drive την στιγμή που σε 12 μήνες θα είναι ήδη παλιό, αργό και με παλιά τεχνολογία, είναι κοροϊδία.

1. Το παλιό δεν σε απασχολεί.

2. Η παλιά τεχνολογία δεν σ' απασχολεί. Δεν πρόκειται να βγει τίποτα καινούριο στο χώρο του DVD R(W). Όλες οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα είναι σε Blue-Ray.

3. Το αργό δεν πρέπει να σε απασχολεί. Πόσες φορές θα τονίσουμε, ότι CD & DVD γράφουμε το πολύ μέχρι 8x, για να εξασφαλίζουμε ακριβέστερο track και πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο των δεδομένων μας.

Εδώ λοιπόν ευκαιρία να διαλύσω έναν μύθο που υπάρχει, και που τον κατάλαβα τους τελευταίους μήνες που έχω καί ένα NEC 3540A (πέραν του Plextor PX-708A).

Το bitsetting είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μύθος που βγήκε από ΑΣΧΕΤΟΥΣ για να καλύψουν κάποιες αδυναμίες-ελλείψεις & λάθος επιλογές που έκαναν. Συγκεκριμένα για να καλύψουν:

- το ότι αγοράζουν (-) δισκάκια που είναι τα πλέον ασύμβατα και ανασφαλή για τα δεδομένα

- το ότι αγοράζουν DVD Players τυχάρπαστα τσανγκ-τσουνγκ, χωρίς να φροντίζουν αυτά που παίρνουν να είναι συμβατά με όλα τα παγκόσμια standards

- το ότι αγοράζουν υποδεέστερα και χαμηλής ποιότητας DVD writers (π.χ. Pioneer, Teac, Lite-On κλπ.) που είτε δεν γράφουν στα προηγμένα και standard-compliant (+) δισκάκια, είτε δεν υπλοποιούν ΠΛΗΡΩΣ και ΣΩΣΤΑ παγκόσμια standards, κανονισμούς και specifications

Το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα για το bitsetting λοιπόν - μιλώντας πάντα και μόνο για τα προηγμένα (+) media, είναι το εξής:

Πού ΔΕΝ χρειάζεται το bisetting:

- στα DVD+R
- στα DVD+RW

Μάλιστα, εάν επιχειρήσετε να το βάλετε στα παραπάνω media, θα δείτε ότι ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ.

Πού χρειάζεται το bisetting:

- στα DVD+R-DL

Αυτά λοιπόν για να ξεκαθαρίσει ο μύθος του δήθεν "απαραίτητου" bitsetting, και των "καλών" και "κακών" writers που το υποστηρίζουν ή όχι.

Whiteyez
20-09-05, 18:03
PLEXTOR :respekt:

Ducklord
20-09-05, 18:23
Εργκ.... Όχι...
Το Bitsetting χρησιμοποιούταν κυρίως στα "+" για να μιμούνται τα DVD-ROM.

Φιλικά
Παπιάρχοντας

charly13
20-09-05, 18:29
Plextor rulez έχω εδώ και ένα χρόνο το 712A.Άπαιχτο, αν μπορούσα να το κάνω και DL δεν θα πάρω αλλό dvd-rw μέχρι τα blue ray-rw...

WAntilles
20-09-05, 18:43
Εργκ.... Όχι...

Δεν στα έχουνε πει καλά.

Ducklord
20-09-05, 20:18
Όχι, Wan, μάλλον εσύ δεν τα διάβασες καλά.
Στο -R δεν υπάρχει καν τρόπος να εγγραφούν δεδομένα στο booktype field του κάθε DVD. Ο χώρος είναι ήδη γραμμένος στο άγραφο δισκάκι, δηλώνοντας την ταυτότητά του ως "-". Αντίθετα, στα "+" ο χώρος είναι άγγραφος, και συμπληρώνεται κατά την εγγραφή - για αυτό και βρέθηκε το κόλπο του Bitsetting. Αυτό θα πει: εγγραφή διαφορετικής ταυτότητας στα "+" από αυτή που κανονικά θα γραφόταν.

Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, ναι μεν βρέθηκε ένας τρόπος να αλλάζει σε "-ROM" το booktype και στα "-", μα δεν έχει καν αποδειχθεί αν βοηθά σε κάτι - τα επίπεδα συμβατότητας παραμένουν ίδια.

Και με την ευκαιρία, δύο ακόμη διευκρινήσεις:
1. Και η Plextor έχει "γυφτο-πλαστικό" στο tray της, τώρα πια...

2. Το μαύρο tray στα Plextor εμφανίστηκε πριν, περίπου, 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Στο Plextor Premium.

...και ξέρεις πως είμαι φανατικός της Plextor. Αλήθεια... Αφού αναγνωρίζεις την ανωτερότητα της Plextor (που παίρνει κομμάτια από Yamaha και BenQ), γιατί δεν αναγνωρίζεις και της ΕΙΖΟ;;; ;) :mrgreen:

(έεετσι, θα στο κοπανάω συνέχεια!)

EDIT:
Και κάτι άλλο, επειδή τώρα είδα το "απόλυτο" ύφος στο μήνυμά σου. Ας ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, για να μην μένουν στο φλου και μπλέκεται ο κόσμος...

Το πλέον συμβατό με τα DVD-MOVIES δισκάκια format είναι το DVD-ROM. Αυτό έχει διαφορές στη δομή και στο ίδιο το μέσο, τόσο σε σχέση με τα + όσο και με τα - δισκάκια. Στην αγορά κυκλοφόρησαν πρώτα τα "-", τα οποία και ήταν προσαρμοσμένα περισσότερο στη λογική του βίντεο. Είναι ΠΙΟ ΣΥΜΒΑΤΑ με DVD-Players και συσκευές με παλιά DVDs, ενώ έχουν γίνει και αποδεκτά γενικότερα ως "τα συμβατά" (π.χ. κάμερα με DVD της Panasonic γράφει μόνο σε ROM και "-", όχι και σε "+").
Το "+" είναι format που δημιουργήθηκε όχι τόσο για video, όσο για data. Έχει, συνολικά, καλύτερα specs από το "-", μα είναι και διαφορετικό. Έτσι, όσοι έπαιρναν "+" βρίσκονταν συχνά στη θέση να μην παίζουν τα δισκάκια που έγραφαν στο player που είχαν στην TV τους. ΤΟΟΟΟΟΤΕ λοιπόν βγήκε το Bitsetting. ΔΕΝ βγήκε από άσχετους, ΔΕΝ βγήκε από άτομα που είχαν υποδεέστερα players, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ.

Μάθε να μην είσαι απόλυτος (αφού ήδη έκανες λάθος για το σε ποιό format εφαρμόζεται bitsetting, και άθελά σου παρουσιάζεις το... "+" σαν το "κατώτερο format" - αφού ΣΕ ΑΥΤΟ χρειάζεται το bitsetting). Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το bitsetting είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φτιάχνουν τα Plextor Tools, το Alcohol 120%, το Blindwrite κ.λπ. Δεν θα έλεγα άσχετο, για παράδειγμα, τον κατασκευαστή εφαρμογής που εκμεταλλεύεται "τρύπα" στο firmware του Plextor Premium για να χειρίζεται "χειροκίνητα" τη δέσμη του laser και να κοπιάρει προστασίες. Μέντορα θα τον έλεγα..!

Φιλικά
Παπιάρχοντας

XTCgr
20-09-05, 20:24
Εργκ.... Όχι...

Φιλικά
Παπιάρχοντας

:thumbsup1
ε ναι...βγήκε απο άσχετους και η plextor σαν πιο "σχετική" την υιοθέτησε!
όσο για το Mount Rainier.... φοβερή τεχνολογία,άπειρες εφαρμογές κάνουν χρήση αυτής! :roll:
όσο για την αξιοπιστία της nec και των άλλων εταιριών κάπου έχετε ξεφύγει! λες και τα άλλα recorders μετά τον 1ο χρόνο λειτουργίας αυτοκαταστρέφονται! Και αν "αυτοκαταστραφούν" παίρνεις καινούργιο στην μισή πάλι τιμή απο το Plextor και νέας τεχνολογίας :p

Ducklord
20-09-05, 20:32
DSL_worshipper, όχι, λυπάμαι, μα διαφωνώ μαζί σου και συμφωνώ με τον Wan. Αν δεν έχεις... "ζήσει" τις πλεξτοριές, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για αυτές... :mrgreen:

Να στο εξηγήσω διαφορετικά. Να σου πω ένα... παραμυθάκι!
Κάποτε ένα παιδάκι, κομπιουτεροφρικιό, πήρε μία πλεξτοριά που έγραφε σιντάκια με ταχύτητα 12χ. Το παιδάκι έγραφε, και έγραφε, και έγραφε... Και όχι μόνο έγραφε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μα επειδή σπούδασε και γραφίστας, έγραφε και σχέδια, και σκίτσα, και multimedia, και παιχνίδια...
...έφτασε, λοιπόν, να έχει γράψει με την ίδια συσκευή, περισσότερα από 4000 δισκάκια. Με ΤΗΝ ΙΔΙΑ συσκευή. Χωρίς-κανένα-πρόβλημα. Τρείς προηγούμενες συσκευές που είχε, τα είχαν φτύσει στα 100-300 δισκάκια - αριθμός κατόπιν του οποίου ναι μεν η συσκευή μπορεί να έγγραφε, μα έβρισκες λάθη στα σιντιά, κάποια αρχεία δεν διαβάζονταν... παλαιότερα έβλεπες και buffer underrun.

Το παιδάκι μεγάλωσε, τα έφτιαξε με μια κοπέλα, έγινε ενεργό μέλος του σάητε μας και χάρισε την πλεξτοριά στην κοπέλα του γιατί, απλά, δεν είχε που να τη βάλει στα πισιά του. Ως τότε, είχε γράψει περί τα 5000 δισκάκια.
Η κοπέλα μου συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί.

ΑΥΤΟ, λοιπόν, είναι μια πλεξτοριά. Τα άλλα ήταν JVC, Phillips (έφαγε μήνυση για το μοντέλο που είχα), Yamaha, Creative, HP.....
Ναι, ξέρω πως τα drives τα παίρνουν από άλλους. ΔΕΝ ξέρω τι τους κάνουν, πως τα φτιάχνουν μα, του κερατά... Αντέχουν τα καταραμένα!

Φιλικά
Παπιάρχοντας

ste_pa
20-09-05, 20:35
ειμαι κι εγω κατοχος Plextor.708 παλαιοτερα (το πρωτο dvd-r) και 716 απο περυσι.επισης ειμαι μαρτυρας αυτου που περιγραφουν τα παιδια παραπανω.το 716 καποια στιγμη μετα απο ενα ηχο απελπισιας :( (σαν να σπανε ολα μεσα) σταματησε να λειτουργει.εστειλα rma και την μεθεπομενη ειχα στα χερια μου ενα ολοκαινουργιο 716 :thumb_dup .
το παλιο δεν μου ζητηθηκε ποτε και ω του θαυματος (!) :worthy: αφου το εδωσα σε εναν γνωστο μου τεχνικο και παρολο που ΜΟΝΟ το ανοιξε,δεν βρηκε κατι,και το εκλεισε το παλαιο 716 αρχισε να λειτουργει κανονικοτατα και παλι.... :yahoo:
ετσι βρεθηκα με 2 λειτουργικοτατα 716 :thumbsup1 τις υπηρεσιες του παλιου 716 της απολαμβανει βεβαια πλεον καποιος φιλος αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια... :D

το μονο παραπονο μου απο την Plextor και ειδικα με τα dvd-r ειναι οτι εχει πολλα firmware updates.ειδικα το 716 απο 1.03 που ειχε οταν το πηρα εχει φτασει στην 1.08...που δεν ειμαι σιγουρος αν σημαινει οτι εχει καλη υποστηριξη η εταιρεια ή κλεινει μπαλωματα που εχουν οι συσκευες της... :roll:

XTCgr
20-09-05, 20:39
DSL_worshipper, όχι, λυπάμαι, μα διαφωνώ μαζί σου και συμφωνώ με τον Wan. Αν δεν έχεις... "ζήσει" τις πλεξτοριές, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για αυτές... :mrgreen:

μια χαρά τις έχω ζήσει, 2 recorder είχα και το ένα απο αυτά(5ετίας 8x4x16 ή x24) παίζει ακόμη στο μηχάνημα της αδελφής μου ;)
πες το παιδάκι οτι το δικό μου Plextor είναι πιο παλιό απο το δικό του ;)

Ducklord
20-09-05, 20:48
Ste_pa: Δεν το έχω δει αυτό διότι, δυστυχώς, το DVD+-RW μου είναι NEC / το αγόρασα στη φάση που η Plextor είχε ανακαλέσει, αν θυμάμαι καλά, μια φουρνιά από 708 και δεν υπήρχε κάτι άλλο στην αγορά.

DSL_Worshipper: Ναι, αλλά....
Ναι, αλλά....
Εργκ...

Ναι, αλλά ήταν σκάζι;

;)

Φιλικά
Παπιάρχοντας

XTCgr
20-09-05, 20:54
σιγά μην έπαιρνα και scsi!!! έχωσα 110.000 χιλιάρικα τότε για την atapi version :cry: - τόσο έκανε ο AMD 700mhz slotA

ReverseR
20-09-05, 21:15
Ναι, αλλά ήταν σκάζι;

προσωπικά, είχα και έχω τα θρυλικα σκαζι πλεξτορ, και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις τωρινές σαβούρες που πουλάει

megahead13
20-09-05, 22:12
Για το 4416 της Yamaha θα διαφωνήσω WAn. Είχα το SCSI μοντέλο και το είχα σκίσει. Ήταν αψογότατο! Το κράτησα 4 χρόνια και δε μετάνιωσα ποτέ τα 150 χιλιαρικάκια που είχα δώσει τότε, μαζί με τον SCSI controller. Όσο για την Plextor... Δεν ξέρω τι κάνει τώρα, το έχω ξαναγράψει όμως εδώ, πως την ίδια περίοδο που είχα το Yamaha, τα Plextor των φίλων και γνωστών μου χαλάγανε το ένα πίσω απ' τ' άλλο... Επίσης έχω ξαναγράψει πως στη δουλειά έχουμε ένα NEC 2510, το οποίο σχεδόν καθημερινά γράφει 4-5 δισκάκια στη μέγιστη ταχύτητα (στο οποίο διαφωνώ βέβαια) για πάνω από ένα χρόνο, και δεν έχει πάθει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.

megahead13
20-09-05, 22:23
ΑΥΤΟ, λοιπόν, είναι μια πλεξτοριά. Τα άλλα ήταν JVC, Phillips (έφαγε μήνυση για το μοντέλο που είχα), Yamaha, Creative, HP.....
Ναι, ξέρω πως τα drives τα παίρνουν από άλλους. ΔΕΝ ξέρω τι τους κάνουν, πως τα φτιάχνουν μα, του κερατά... Αντέχουν τα καταραμένα!
Για τη Yamaha διαφωνούμε (Δες και το προηγούμενο post μου. Και δεν ήταν μόνο η δική μου περίπτωση. Τα Yamaha τότε ήταν από τα πιο ανθεκτικά recorder). Για τους άλλους και ειδικά για Philips και Creative :haha (καλά ειδικά η δεύτερη ούτε CD-ROM της προκοπής δεν μπορούσε να φτιάξει, recorder σωστά θα έφτιαχνε...;;; ) Τα Philips δε, ήταν ακόμα πιο απαράδεκτα στα deck. Για μένα περίεργη ήταν η περίπτωση των HP, τα οποία ήταν ολόιδια με τα Philips, αλλά άντεχαν περισσότερο :what: Φυσικά κι αυτά μπακατέλες ήταν...

asikamin
21-09-05, 00:58
Λοιπόν motherboard MSI K7N2 DELTA 2 ενός χρόνου χαλάει.(αγορά 80Ε)
Το στέλνω στην Oktabit αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, και επειδή δεν έχουν αλλό για να μου το αλλάξουν με την εγγύηση ,μου κόβουν πιστωτικό 40Ε (τρέχουσα τιμή ) και μένω Μ@λΑκ@ς.

Ίδια περίπτωση με το 708a της plextor ,μου χαλάει στο χρόνο , στέλνω RMA και σε 3 μέρες έχω ένα νέο 708a ,στο χώρο μου με εχεμύθεια.

Συμπέαρασμα αν μπορεις να βρεις προϊόν που διασφαλίζει τον τρόπο αντικατάστασης με RMA όπως της Plextor, χωρίς μεσάζοντες από Ελλάντα , τότε Ντουγρού!!!

balema
21-09-05, 01:05
To σίγουρο είναι ότι η PLEXTOR δεν είναι μακράν η καλύτερη εταιρία όπως ήταν παλιότερα,αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή εταιρία τώρα.
Τώρα αν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά εγώ αποφάσισα και πήρα το PX-716UF και είμαι ευχαριστημένος.

Α έκανα RMA και είχα ολοκαίνουργιο σπίτι μου ύστερα από 6 μέρες!!!!!

Υ.Γ.Όποιος θέλει να στείλει για RMA το PLEXTOR του αν το στείλει με την original συσκευασία της εταιρίας να ξέρετε ότι δεν θα το λάβετε πίσω.Εγώ την έπαθα πάντως.Ναι ξέρω ξέρω είμαι κολλήμενος απλά το λέω γαι οποιονδήποτε άλλο σαν εμένα.

ste_pa
21-09-05, 03:30
σε 3 μέρες έχω ένα νέο 708a ,στο χώρο μου με εχεμύθεια.

την εχεμυθεια γιατι;για να μην μαθευτει οτι στελνουν ολοι rma και τους στελνει νεα drives η plextor αμεσως; :p
με συγχωρεις αλλα δεν μπορεσα να μην σκεφτω που παραπεμπει αυτο το "στο χωρο μου με εχεμυθεια"....:lol: :D :haha

Re-Ti-Re
21-09-05, 09:32
Άλλος ένας ευχαριστημένος χρήστης με δυο Plextor που λειτουργούν μετά από χρόνια

mastermind
21-09-05, 09:51
Πήρα το 708Α τις πρώτες βδομάδες που κυκλοφόρησε! Ακόμα γράφει σαν σκυλί και δεν είχα κανένα πρόβλημα με συμβατότητα! Δισκάκια (+) πάντα :D

manicx
21-09-05, 11:18
Δίδαξε πώς να κάνει κάποιος ΣΩΣΤΟ DAE (digital audio extraction).

Το οποίο δεν ενδιαφέρει όλους τους χρήστες. Μιας και ανέφερες παράδειγμα με αυτοκίνητα, θα σου πώ ότι μπορεί το Χ αυτοκίνητο να έχει το τέλειο κράτημα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει όλους το κράτημα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής.

Επίσης δίδαξε - και διδάσκει ακόμα - ποιότητα. Και αυτό φαίνεται και από τις λεπτομέρειες π.χ. γιατί είναι η μόνη της οποίας όλα τα drives - readers & writers - είχαν πάντα μαύρο tray; Δεν είναι τυχαίο. Για να αποφεύγεται η ανάκλαση μέσω διάθλασης. Για να μην μιλήσω για την αντοχή των μηχανισμών της σε 100άδες εγγραφές.

Πως γίνεται και το δικό μου έχει λευκό... Μπορώ να παραθέσω και φωτό αν θέλεις.

Επίσης δίδαξε και διδάσκει ακόμα πληρότητα χαρακτηριστικών. Να υπενθυμίσω ότι είναι η μόνη της οποίας όλα τα writers υποστηρίζουν Mount Rainier.

Και το δικό μου NEC υποστηρίζει. Θέμα επιλογής όπως σου είπα. Γιατί να με υπο-χρεώσει σε κάτι αν δεν με ενδιαφέρει. Για ένα μέσο χρήστη που θέλει να καίει ένα δισκάκι την εβδομάδα, δεν τον ενδιαφέρει. Για geeks σαν κι εμάς που μας ενδιαφέρει, το ψάχνουμε. Προσωπικά το drive που έχω υποστηρίζει ότι και ένα plextor με τα διπλάσια χρήματα. Γι'αυτό πήρα δύο και καίω δισκάκια δύο-δύο.

'Οσο για την λίστα που έγραψα, αυτή είναι η πορεία στην αγορά και πως εξελίχθηκε το market share.

Καλή, με ταχύτατα readers, αλλά η φθηνή ποιότητα του γυφτο-πλαστικού ραμολυμέντου tray φαίνεται. Όπως και το απαράδεκτο του άσπρου tray και της απουσίας υποστήριξης για Mount Rainier.

Αν κοιτάξεις το site της Philips, θα δεις αρκετά drives που υποστηρίζουν MT Rainier. Ένα από αυτά είναι και το NEC 2500 με firmware 1.0M. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα και μόνο h/w αλλά και firmware. To θέμα με το MT Rainier είναι αρκετά περίεργο και η plextor (μετά από πάθημα αρκετών εταιριών) δεν δίνει ανοιχτά specs περί υποστήριξής του. Αν ψάξεις λίγο στο google θα βρεις αρκετές ιστορίες. Πάντως, DVD recorders με υποστήριξη MT Rainier έχει και η Sony, και η Philips και η NEC.

1. Το παλιό δεν σε απασχολεί.

2. Η παλιά τεχνολογία δεν σ' απασχολεί. Δεν πρόκειται να βγει τίποτα καινούριο στο χώρο του DVD R(W). Όλες οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα είναι σε Blue-Ray.

3. Το αργό δεν πρέπει να σε απασχολεί. Πόσες φορές θα τονίσουμε, ότι CD & DVD γράφουμε το πολύ μέχρι 8x, για να εξασφαλίζουμε ακριβέστερο track και πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο των δεδομένων μας.

Γι'αυτό το λόγο έχω δύο στην τιμή του ενός. Γράφω ταυτόχρονα. Προσωπικά καίω στα 4x. Σε ότι αφορά την ταχύτητα, επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το δισκάκι. Πρέπει πάντα να βρεις το ιδανικό δισκάκι για το εκάστοτε drive και να κάψεις σε μερικές διαφορετικές ταχύτητες και στην συνέχεια να κάνεις ελέγχους για την ποιότητά του. Εγώ αυτό κάνω. Ποτέ στα κουτουρού με ότι δισκάκι μπαίνει στο drive.

Πού χρειάζεται το bisetting:

- στα DVD+R-DL

Συμφωνώ κι επαυξάνω.

WAntilles
21-09-05, 15:21
Πρέπει πάντα να βρεις το ιδανικό δισκάκι για το εκάστοτε drive και να κάψεις σε μερικές διαφορετικές ταχύτητες και στην συνέχεια να κάνεις ελέγχους για την ποιότητά του.

Καμμία σχέση.

Υπάρχουν 1-2 αντικειμενικά ιδανικά δισκάκια για όλα τα drives., διότι αντικειμενικά, τα δισκάκια αυτά είναι τα ποιοτικότερα. Drive που δεν τα γράφει σωστά είναι το ίδιο για σύνθλιψη και δεν φταίνε τα δισκάκια.

Από εκεί και πέρα, ταχύτητες σε +R το πολύ μέχρι 8x. Όχι παραπάνω.

manicx
21-09-05, 15:42
Καμμία σχέση.

Υπάρχουν 1-2 αντικειμενικά ιδανικά δισκάκια για όλα τα drives., διότι αντικειμενικά, τα δισκάκια αυτά είναι τα ποιοτικότερα. Drive που δεν τα γράφει σωστά είναι το ίδιο για σύνθλιψη και δεν φταίνε τα δισκάκια.

Από εκεί και πέρα, ταχύτητες σε +R το πολύ μέχρι 8x. Όχι παραπάνω.

Μπορεί να πάρεις το ίδιο ποιοτικό δισκάκι και να το χρησιμοποιήσεις σε 5 drive. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα έχουν το ίδιο καλό αποτέλεσμα? Οχι... Σημαίνει ότι το drive που δεν το έκαψε καλά είναι κακό? Πάλι όχι. Γιατί σε αυτό το drive μπορείς να πάρεις το άλλο ποιοτικό δισκάκι και να έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα... Ποτέ δεν πρέπει να κολλάμε με το ίδιο δισκάκι. Από revision σε revision αλλάζουν και μπορεί να πάνε από το καλό στο καλύτερο ή και στο χειρότερο. Πέρα από τα TY (και μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι είναι 100% γνήσια), τα άλλα θέλουν δοκιμή και έλεγχο. Ένα μάτι σε αυτό (http://www.dvd-recordable.net) είναι χρήσιμο για να δεις πως διαφέρει η ποιότητα εγγραφής από δισκάκι σε δισκάκι και από drive σε drive.

wintech2003
21-09-05, 16:04
Μα ο WAntilles μονο για TY μιλάει. Δεν υπάρχουν αλλα δισκάκια για εκεινον (και για μενα) στην αγορα.

TY rulez!

WAntilles
21-09-05, 16:50
Μπορεί να πάρεις το ίδιο ποιοτικό δισκάκι και να το χρησιμοποιήσεις σε 5 drive. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα έχουν το ίδιο καλό αποτέλεσμα? Οχι... Σημαίνει ότι το drive που δεν το έκαψε καλά είναι κακό? Πάλι όχι.

Ναι. Σημαίνει ότι το drive αυτό είναι κοροϊδία-εμπαιγμός.

Γιατί σε αυτό το drive μπορείς να πάρεις το άλλο ποιοτικό δισκάκι και να έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Πόσα σε πλήθος ποιοτικά δισκάκια νομίζεις ότι υπάρχουν στην αγορά;

1-2 σε +R και άλλα 1-2 σε +RW.

Τα υπόλοιπα είναι για πέταμα.

Πέρα από τα TY (και μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι είναι 100% γνήσια)...

Μα γιατί να πάω πέρα από αυτά, όταν τα έχω καί φθηνά καί κοντά μου;

Μα ο WAntilles μονο για TY μιλάει. Δεν υπάρχουν αλλα δισκάκια για εκεινον (και για μενα) στην αγορα.

TY rulez!

Ακριβώς. Ισχύει αυτό για τα +R.

Και για τα +RW τα TDK.

manicx
21-09-05, 17:44
Ναι. Σημαίνει ότι το drive αυτό είναι κοροϊδία-εμπαιγμός.

Μην τα καταρρίπτουμε και όλα. Όλα τα drives μπορεί να συμπεριφερθούν έτσι.

Πόσα σε πλήθος ποιοτικά δισκάκια νομίζεις ότι υπάρχουν στην αγορά;

1-2 σε +R και άλλα 1-2 σε +RW.

Τα υπόλοιπα είναι για πέταμα.

Πολύ παραπάνω από 1-2. Και μιλάμε για brands πάντα καθώς υπάρχουν πολλές εταιρίες που παίζουν με δισκάκια άλλων κατασκευαστών. Αν μιλάς για κατασκευαστές τότε θα έλεγα 2-3.

Θέλαμε δεν θέλαμε το πήγαμε offtopic το θέμα! :p

WAntilles
21-09-05, 18:16
Και μιλάμε για brands πάντα καθώς υπάρχουν πολλές εταιρίες που παίζουν με δισκάκια άλλων κατασκευαστών. Αν μιλάς για κατασκευαστές τότε θα έλεγα 2-3.

Μιλάω για τύπο δισκακίου -> αυτόν που σου δείχνει το DVD Identifier -> ανεξάρτητα από τη στάμπα που μπορεί να έχει επάνω (π.χ. Μήτσος, Μπάμπης κλπ.).

Ducklord
22-09-05, 20:48
Ο Μπάμπης δεν είναι οπτικός δίσκος, βέβυλε...
Σα δε ντρέπεσαι...
:mrgreen:

Φιλικά
Παπιάρχοντας

-21grams
02-05-10, 21:34
Yet another Resurrection

Αυτό το thread δεν είναι απλώς παλιό, είναι παμπάλαιο θα μου συγχωρέσετε όμως την παρέμβαση μόλις μάθετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω...
Εδώ και κάποιους μήνες το πολυαγαπημένο και ακριβοπληρωμένο PX-716SA Στην απόδειξη αναγράφεται: 146,70€ (6 Σεπτεμβρίου 2005)
Τα μοντέλα ανταγωνιστικών εταιρειών εκείνη την περίοδο θα πρέπει να στοίχιζαν το ¼ σε σχέση με τα αντίστοιχα Plextor! έχει πάψει τόσο να γράφει όσο και να διαβάζει DVDs.

Εκτιμώ πως δεν υπάρχουν περιθώρια επιδιόρθωσης, η περίφημη εγγύηση της Plextor έχει λήξει προ πολλού (3 χρόνια δεν ήταν;) και αναζητώ αντικαταστάτη.
Το θέμα είναι ότι το γόητρο της Plextor έχει πληγεί ανεπανόρθωτα αφού ο,τι έχει κυκλοφορήσει στην αγορά απ' το 2007 και μετά είναι rebadged drives και μάλιστα υπερκοστολογημένα :x
[Αν έχετε πληροφορίες που αποδεικνύουν το αντίθετο παρακαλώ να τις παραθέσετε]

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα που κυκλοφορούν αλλά θα εκτιμούσα μια-δυο προτάσεις.
Να σημειώσω μόνο ότι με απασχολεί περισσότερο το Audio Extraction (ripάρισμα CD) σε σχέση με το burning καθότι δεν γράφω συχνά CD/DVDs

HuskerDu
02-05-10, 21:59
τι ακριβως κανει? Αν αναβοσβηνει το πορτοκαλι το led μαλλον θελει καθαρισμα ο φακος του laser, δεν χαλασε :)

-21grams
02-05-10, 22:04
τι ακριβως κανει? Αν αναβοσβηνει το πορτοκαλι το led μαλλον θελει καθαρισμα ο φακος του laser, δεν χαλασε :)Δώσε μου μερικά λεπτά να δοκιμάσω μερικά DVDs και θα επανέλθω...

Edit:
Λοιπόν αναφέρω τα συμπτώματα:
Από τη στιγμή που μπαίνει το δισκάκι στο tray και για περίπου 1 λεπτό (το χρονομέτρησα!) το ledάκι είναι μονίμως πορτοκαλί προσπαθώντας ανεπιτυχώς να το διαβάσει (ακούγεται ο χαρακτηριστικός μηχανικός θόρυβος)
Στην συνέχεια πλήρης ησυχία απ' το drive με το ledάκι να αναβοσβήνει (πάντα πορτοκαλί) με συχνότητα 2 "blinks".
Πιο κατατοπιστικός δεν μπορώ να γίνω...
Πιστεύεις πως σώζεται;

Παρεμπιπτόντως, είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το hardware - δεν stressάρω τα drives, ούτε τα αφήνω στο έλεος του Θεού (σκόνη κλπ)

cranky
02-05-10, 22:26
Η Plextor, δεν rulez, πιά.
Το δικό μου, (760 Α) τα έφτυσε στα δύο χρόνια λειτουργίας, αλλά επειδή το είχα πάρει απο το γνωστό μαγαζί με το αξεπέραστο service, ούτε που ασχολήθηκα.
Δεν καταδέχτηκε ποτέ να διαβάσει επανεγγράψιμα δισκάκια, ούτε cd, ούτε dvd.
Όσους καθαρισμούς κι' αν έκανα, πήγανε στον βρόντο, όπως και όλα τα firmware updates.
Πάρε ένα άλλο να κάνεις την δουλειά σου, και μήν ασχολείσαι.
Είναι, ακόμα, φθηνά.

-21grams
02-05-10, 22:46
Η Plextor, δεν rulez, πια.Συμφωνώ (όπως νομίζω και κάθε νοήμων user)

Το δικό μου, (760 Α) τα έφτυσε στα δύο χρόνια λειτουργίας, αλλά επειδή το είχα πάρει απο το γνωστό μαγαζί με το αξεπέραστο service, ούτε που ασχολήθηκα.
Δεν καταδέχτηκε ποτέ να διαβάσει επανεγγράψιμα δισκάκια, ούτε cd, ούτε dvd.
Όσους καθαρισμούς κι' αν έκανα, πήγανε στον βρόντο, όπως και όλα τα firmware updates.Το 760 αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν το τελευταίο που κατασκεύασε η ίδια η Plextor (Sanyo). Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισε η κατηφόρα και η πλήρης ανυποληψία - το brand name έχει χάσει τελείως την αίγλη του και συνήθως συναντάται σε topics όπου κάποιος χρήστης διαπιστώνει ότι ενώ πλήρωσε για Plextor, στην πραγματικότητα απέκτησε ένα NEC, Sony Optiarc, Lite-On κλπ της σειράς με δυσανάλογα μεγάλο κόστος.

Πάρε ένα άλλο να κάνεις την δουλειά σου, και μην ασχολείσαι.
Είναι, ακόμα, φθηνά.Ναι, αλλά ποιο;
Υπενθυμίζω με ενδιαφέρει πρωταρχικά το *Accurate Audio Ripping* και δευτερευόντως το burning

Caret
02-05-10, 22:50
Δεν γνωρίζω για audio ripping γιατί δεν είναι κάτι που κάνω. Να σημειώσω μόνο πως τα 3 τελευταία drives που πήρα ήταν NEC και λειτουργούν όλα άψογα. Τα 2 από αυτά μάλιστα έχουν συμπληρώσει πάνω κάτω 3 χρόνια ζωής.
Παλιότερα είχα αγοράσει και SONY τα οποία πάνω από χρόνο δεν άντεξαν, οπότε δεν πρόκειται να τα προτιμήσω ποτέ ξανά.

HuskerDu
02-05-10, 23:30
Δώσε μου μερικά λεπτά να δοκιμάσω μερικά DVDs και θα επανέλθω...

Edit:
Λοιπόν αναφέρω τα συμπτώματα:
Από τη στιγμή που μπαίνει το δισκάκι στο tray και για περίπου 1 λεπτό (το χρονομέτρησα!) το ledάκι είναι μονίμως πορτοκαλί προσπαθώντας ανεπιτυχώς να το διαβάσει (ακούγεται ο χαρακτηριστικός μηχανικός θόρυβος)
Στην συνέχεια πλήρης ησυχία απ' το drive με το ledάκι να αναβοσβήνει (πάντα πορτοκαλί) με συχνότητα 2 "blinks".
Πιο κατατοπιστικός δεν μπορώ να γίνω...
Πιστεύεις πως σώζεται;

Παρεμπιπτόντως, είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το hardware - δεν stressάρω τα drives, ούτε τα αφήνω στο έλεος του Θεού (σκόνη κλπ)
Δεν εχει τιποτα το drive, καθαρισμα θελει :) , το εχω κανει 2-3 φορες ως τωρα και δουλευει μια χαρα μεχρι σημερα. Δες εδω λεπτομερεις
http://club.myce.com/f43/712a-died-232572/

........Auto merged post: HuskerDu πρόσθεσε 2 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Επισης, για το Audio ripping/burning εχω το Premium II και δεν το αλλαζω με τιποτα.
:worthy:

@ ADSLgr.com All rights reserved.