PDA

Επιστροφή στο Forum : direct calling - linksys pap2t

thrix_paris
13-06-08, 17:10
Καλησπερα στο forum!

Εχω εδω και 2 μηνες περιπου το ΑΤΑ στο οποιο εχω συνδεση δυο αναλογικες συσκευες!
Ο βασικος λογος που το πηρα δεν η χρηση του για κλησεις σε τηλ αριθμους μεσω καποιου VOIP provider αλλα η αναμεταξυ των δυο συσκευων κλησεις , κατι σαν εσωτερικο τηλ στο σπιτι!

Καπου διαβασα για δυνατοτητα direct calling αλλα δεν βρηκα πουθενα οδηγιες για κατι τετοιο!!!
Τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν????

Ευχαριστω πολυ!

ΥΓ

Για την ωρα εχω παρει δυο αριθμους icall , εχω κανει κανονικα τις ρυθμισεις και ολα δουλευουν ρολοι!

το θεμα ειναι οτι βρισκω λιγο χαζο να πρεπει να παει το σημα στο server της altec για να μπορεσω να μιλησω με τον κατω οροφο!!!!

greece_gus
14-06-08, 01:17
Βάζοντας σε ένα από τα speed dial κάτω από το user1 tab κάτι σαν:
user@192.168.x.x:5060 πραγματοποιείς απ' ευθείας κλήση χωρίς proxy...

thrix_paris
14-06-08, 17:33
το βρηκα....

Call one line of the SPA from the other line:
This is not especially useful (more of a "parlor trick"), but it was a good "learning experience" in trying to get "forwarding" to work. Believe it or not, the SPA-2000 can directly call one line from the other (by using the internal "loop back" IP address)! Here's how:

First make sure that each "Line" on the SPA is setup with a unique SIP port, and a unique userid (i.e. make the settings for these two values different for each line). You will also need to set "Make call without reg: Yes" on the calling line, and "Ans Call Without Reg: Yes" on the line receiving. And you will also have to make sure that the lines have at least one CODEC in common (it might as well be "G711u", since the "call" is "internal" to the SPA). Finally, you will have to setup a "dial plan" to call the other line, at "userid@127.0.0.1:sip_port".

For example, if the other line is on SIP port 5063, and is userid "testing", than you can call that line (from the other one) by pressing #1 if you have the following as part of your "dial plan":
<#1:> S0 <:testing@127.0.0.1:5063>

λειτουργει αψογα!!!

δεν εχει κανενα προβλημα ουτε με το icall το οποιο μπορει να δουλεψει παραλληλα!!

greece_gus
15-06-08, 09:26
Από απόψεως ασφαλείας όσον αφορά το pap (make call without reg and answer without reg ) είναι λάθος αυτός ο τρόπος..δοκίμασε και αυτό που σου έγραψα..

dream-maniac
02-09-08, 07:05
δηλαδη ρε παιδια ερωτηση.
εφοσον γινεται σε τοπικο δικτυο οι μεταξυ κλησεις των δυο spa3102 τοτε θα μπορουν να γινουν και σε wan? οταν και τα δυο spa ειναι συνδεδεμενα πχ. με icall, βαζοντας τον αριθμο τον εικονικο που σου δινουν μπορει να καλεσει το ενα το αλλο, αλλα μεσω του icall.
αν γινεται να καλεσει μεσω (wan) ip μηπως η ποιοτητα θα ειναι καλλυτερη αφου δεν μεσολαβει icall αλλα η κληση γινεται μεταξυ τους?
εκτος και αν καλωντας τον εικονικο αριθμο του icall απλα σε συνδεει κατευθυαν στην ip του αλλου spa οποτε το ιδιο και το αυτο.
μπορει καποιος να μου απαντησει?

@ ADSLgr.com All rights reserved.