Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power
Eγώ παιδιά έχω τα εξής
(Down/Up)
SNR margin (dB): 7.0 - 24.0
Attenuation (dB): 50.0 - 19.0
Output power (dBm): 16.9 - 12.4
Attainable rate (Kbps): 4772 1220
Rate (Kbps): 4095 509
USR 9107
Το πρόβλημα είναι ότι έχω πολλά disconnections και επίσης ενώ ανάβει το λαμπάκι του upload δεν κάνει download. Mπορώ να κάνω τίποτα για να το φτιάξω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Είναι στα όρια η γραμμή σου.
Μπορείς να ελέγξεις την καλωδίωση σου μήπως είναι κάπου φθαρμένη αν και νομίζω έχεις κάποια απόσταση από το Dslam.
Eγώ παιδιά έχω τα εξής
(Down/Up)
SNR margin (dB): 7.0 - 24.0
Attenuation (dB): 50.0 - 19.0
Output power (dBm): 16.9 - 12.4
Attainable rate (Kbps): 4772 1220
Rate (Kbps): 4095 509
USR 9107
Το πρόβλημα είναι ότι έχω πολλά disconnections και επίσης ενώ ανάβει το λαμπάκι του upload δεν κάνει download. Mπορώ να κάνω τίποτα για να το φτιάξω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Η περιοχή μου είναι Αργυρούπολη ξέρει κανείς ποιο κέντρο είναι κοντά μου;
Ουπς!!! Ξέχασα να πω ότι είμαι στην Τελλας.
Ψάξε το λίγο στο http://www.adslgr.com/features/map/index.php
Παιδιά έχω modem Netgear DG632 πως μπορώ να βρώ τις μετρήσεις μου margin και attenuation?
Μπορεί κάποιος να μου πει μέχρι πόσες αποσυνδέσεις την εβδομάδα θεωρούνται λογικές;
Εγώ ας πούμε έχω κατά μέσο όρο 2 την εβδομάδα. Από θορύβους κλπ είμαι ΟΚ.
Ποτέ όμως καμία δεν έχει γίνει όταν η γραμμή χρησιμοποιείται (π.χ. κατά τη διάρκεια downloading, surfing, voip). Όσες γίνονται γίνονται όταν το pc είναι κλειστό.
Να το ψάξω περαιτέρω ή να μην το σκαλίζω το θέμα άλλο;
Κρατάνε για ώρα οι αποσυνδέσεις, ή είναι σα να κάνει reset;
Κρατάνε για ώρα οι αποσυνδέσεις, ή είναι σα να κάνει reset;
Όπως ανέφερα και πριν γίνονται όταν δεν είμαι στο pc.
Τις καταλαβαίνω όμως μετά κοιτάζοντας στο router την ώρα που η dsl μου είναι on. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε σύμφωνα με το τελευταίο restart που του έκανα να είναι on 1 μέρα είναι π.χ. 8 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι την 16 ώρα έγινε κάποια αποσύνδεση και εν συνεχεία ξανά συνδέθηκε και είναι on 8 ώρες τη στιγμή που το τσεκάρω.
Από αυτό συμπεραίνω ότι οι αποσυνδέσεις είναι σαν να κάνει reset (στιγμιαίες).
amaniateas
02-03-07, 01:49
Καλημερα σε ολους και απο μενα. Λεω εδω και καιρο να μην φιγουραρω στο φορουμ και τα δικα μου στατιστικα - μην γινω και ρεζιλι! :) - αλλα το τελευταιο διαστημα εχει παραγινει το κακο και δεν ξερω που να απευθυνθω για να βρω τι φταει... Σας παραθετω λοιπον και τα δικα μου φοβερα στοιχεια αναφορικα με την γραμμη μου μπας και βγαλω καμμια ακρη.
Startup Attempts: 1
Max Tx Power: -38 dBm/Hz
CO Vendor: GLOBESPAN
Elaspsed Time: 0 days 0 hours 26 minutes 35 seconds
Downstream Upstream
SNR Margin 18.7 7.0 dB
Line Attenuation 52.7 31.5 dB
Errored Seconds 5 1
Loss of Signal 0 0
Loss of Frame 0 0
CRC Errors 6 1
Data Rate 1024 256 kbps
Latency FASΤ FAST
Προσεξατε φανταζομαι και το Elapsed Time ε?
Γενικα παντως οι ταχυτητες μου ειναι το βραδυ κανονικες και την υπολοιπη μερα οτι ναναι! Σαν το χρηματιστηριο πανε οι ταχυτητες. Που να απευθυνθω λοιπον? Στον Οτε, σε ηλεκτρολογο, σε καταστημα για καινουργιο ρουτερ, στην βιβοντι? Καμμια βοηθεια ρε παιδια? Το ρουτερ μου ειναι της microcom 2636...
batraxos1978
02-03-07, 18:38
Γιατρε,πως ειναι ο ασθενης??Κρατιεται καλα η να αρχισω τα κλαματα??:(
Το Telindus1130 εχω και η συνδεση ειναι 768/192 ΟΤΕ!
Mode: G.DMT
Type: Fast
Line Coding: Trellis On
Status: No Defect
Total ES: 301
Total SES: 0
Total UAS: 12
Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 6.8 33.8
Attenuation (dB): 27.5 16.8
Output Power (dBm): 6.8 6.7
Attainable Rate (Kbps): 4812 1245
Rate (Kbps): 2060 260
K (number of bytes in DMT frame): 67 8
R (number of check bytes in RS code word): 0 0
S (RS code word size in DMT frame): 1 1
D (interleaver depth): 1 1
Super Frames: 9621569 9621567
Super Frame Errors: 365 1367
RS Words: 0 0
RS Correctable Errors: 0 4392
RS Uncorrectable Errors: 0 N/A
HEC Errors: 116 1584
OCD Errors: 0 0
LCD Errors: 0 0
ES Errors 0 0
Θέλω και 20 Mbits μ'αυτά τα χάλια...:down: Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά θορύβου μεταξύ upload και download?
Πολύ κατατοπιστικό άρθρο! :oneup:
Επιτέλους, τώρα που αξιώθηκα να το διαβάσω κατάλαβα τι σημαίνουν όλα αυτά που έβλεπα..
Και διαπίστωσα πως έχω μέτριο (προς κακό) S/N, πολύ καλό Attenuation κι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ υψηλό Output Power! Ενώ το άρθρο κι όσα μηνύματα διάβασα μιλούν για μερικές μονάδες έως 2-3 δεκάδες dBmW, το δικό μου άλλες στιγμές είναι 0, άλλες ~40 κι άλλες περνάει τα... 900 dBmW !!!!!!!!! Ένα ολόκληρο Watt??? :scared:
Πως εξηγείται κάτι τέτοιο και πόσο "κακό" είναι; Αρχίζω ν'αναρωτιέμαι μήπως έχουν συνδέσει τη γραμμή μου στην... τροφοδοσία του DSLAM! :p :lol:
Για του λόγου το αληθές παραθέτω screenshot.
19015
(http://www.adslgr.com/forum/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=687)
Πολύ κατατοπιστικό άρθρο! :oneup:
Επιτέλους, τώρα που αξιώθηκα να το διαβάσω κατάλαβα τι σημαίνουν όλα αυτά που έβλεπα..
Και διαπίστωσα πως έχω μέτριο (προς κακό) S/N, πολύ καλό Attenuation κι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ υψηλό Output Power! Ενώ το άρθρο κι όσα μηνύματα διάβασα μιλούν για μερικές μονάδες έως 2-3 δεκάδες dBmW, το δικό μου άλλες στιγμές είναι 0, άλλες ~40 κι άλλες περνάει τα... 900 dBmW !!!!!!!!! Ένα ολόκληρο Watt??? :scared:
Πως εξηγείται κάτι τέτοιο και πόσο "κακό" είναι; Αρχίζω ν'αναρωτιέμαι μήπως έχουν συνδέσει τη γραμμή μου στην... τροφοδοσία του DSLAM! :p :lol:
Για του λόγου το αληθές παραθέτω screenshot.
Δεν πρέπει να τα "λέει" και πολύ καλά το ρούτερ σου με το DSLAM. 27Mbit μέγιστη θεωρητική ταχύτητα upload....ποιός είσαι:respekt:
Δεν πρέπει να τα "λέει" και πολύ καλά το ρούτερ σου με το DSLAM. 27Mbit μέγιστη θεωρητική ταχύτητα upload....ποιός είσαι:respekt: Μα.. με τόσο ρεύμα που "ρίχνω" στο Upstream, μάλλον φυσιολογικό μου ακούγεται! :p Άμα το συνδέσω απευθείας στην πρίζα να δεις! :lol:
@batraxos1978
63 Upstream attenuation :shock:
Nα αρχίσεις τα κλάματα!
Πόσο μακριά είσαι από το κέντρο του ΟΤΕ;
@petran
Mπορεί να δουλεύει ως... λάμπα αλλά τουλάχιστον έχεις καλά νούμερα
amaniateas
05-03-07, 14:40
Εεε... μηπως εχει κανεις κατι να προσθεσει περα απο τα δικα μου σχολια στο πιο πανω μου ερωτημα? Ετσι για να μη γκρεμισω εντελως το τοιχο απο το κοπανημα... :wall:
Εεε... μηπως εχει κανεις κατι να προσθεσει περα απο τα δικα μου σχολια στο πιο πανω μου ερωτημα? Ετσι για να μη γκρεμισω εντελως το τοιχο απο το κοπανημα... :wall:Έχεις σχετικό πρόβλημα εφόσον έχεις συχνές αποσυνδέσεις (και γι αυτό και μιλάς για το uptime). Όμως αυτό το νήμα και αυτά τα νούμερα δεν έχουν καμμιά (σχεδόν) σχέση με το αν έχεις καλές ή κακές ταχύτητες. Ειδικά αφού οι ταχύτητές σου το βράδυ είναι καλές!
batraxos1978
05-03-07, 17:48
@batraxos1978
63 Upstream attenuation :shock:
Nα αρχίσεις τα κλάματα!
Πόσο μακριά είσαι από το κέντρο του ΟΤΕ;
Το "κερατο" μου:rant: ...3 τετραγωνα μακρια απο τον ΟΤΕ ειμαι.:wounded::wounded: Γιατι θεοι??...γιατι σε εμενα??:( :( :(
Anyway, θα την παλεψω!!!
Δεν λες παλι καλα που ειναι το upstream και οχι το downstream. Θα μου πεις "κανεις download's πολλα?"..."οχι βεβαια...μονο game's παιζω".
Κοιτώντας κάποια στοιχεία από το router μου, πήγε το μάτι μου σε κάτι που μου φάνηκε περίεργο. Πρόκειται για τη μεγάλη διαφορά στο line attenuation μεταξύ up και down: 11/64. Κοίταξα αρκετά μηνύματα και δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά. Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής:
Receive direction Send direction
Attainable data rate Kbit/s 10908 1068
ATM data rate Kbit/s 768 192
User data rate Kbit/s 696 174
Latency path fast fast
Latency ms 0 0
Frame Coding Rate Kbit/s 32 32
FEC Coding Rate Kbit/s 0 0
Trellis Coding Rate Kbit/s 248 56
Negotiation fixed fixed
Signal/Noise ratio dB 31 31
Line attenuation dB 64 11
Status 0 0
Γενικά η γραμμή είναι καλή, γρήγορη και από ότι φαίνεται αντέχει για πολύ παραπάνω (10ΜΒ/1ΜΒ). Το SNR φαίνεται πολύ καλό. Επίσης, να πω ότι δεν έχω διακοπές. Έχετε καμία άποψη για τη μεγάλη διαφορά στο line attenuation? Μπορεί να φταίει κανένα καλώδιο στη μεριά μου; Α, να αναφέρω ότι μάλλον είμαι από μακρυά έως πολύ μακρυά από το κέντρο του ΟΤΕ.
Επίσης μία ερώτηση που ίσως να έχει απαντηθεί: Γιατί δεν έχει user rate στα 768/192, αλλά στα 696/174;
Παρεμπιπτόντως, είχε κάποιες άλλες συσκευές ο router δίπλα του, μεταξύ των οποίων και μία βάση ασύρματου, καθώς και κάποια καλώδια ρεύματος. Τα απομάκρινα όλα αλλά οι τιμές δεν άλλαξαν.
@batraxos,
Αν πραγματικά είσαι τόσο κοντά όσο λες τότε καλύτερα να επικοινωνήσεις με τις βλάβες του ΟΤΕ αναφέροντας το πρόβλημα (υψηλό attenuation στο upstream) και προσθέτοντας "έχω πολλά σφάλματα στα πακέτα".
@nmakry
Ούτε σε σένα δικαιολογείται αυτή η μεγάλη διαφορά. Υπόψη ότι το 696/174 μπορεί να είναι η ταχύτητα που κλειδώνει ο router σου για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην απόσταση. Πάλι όμως αυτό δεν είναι λογικό για μόνο 11dB upstream attenuation. Εκτός φυσικά αν το αναφέρει λάθος ο router σου και είναι και αυτό μεγάλο. Έλεγξε μήπως ήταν μια απλά λαθεμένη ένδειξη (και θα αλλάξει στο μέλλον) ή αν έχεις τα ίδια νούμερα με κάποιον άλλο router που θα βάλεις πάνω στη γραμμή.
@nmakry
Ούτε σε σένα δικαιολογείται αυτή η μεγάλη διαφορά. Υπόψη ότι το 696/174 μπορεί να είναι η ταχύτητα που κλειδώνει ο router σου για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην απόσταση. Πάλι όμως αυτό δεν είναι λογικό για μόνο 11dB upstream attenuation. Εκτός φυσικά αν το αναφέρει λάθος ο router σου και είναι και αυτό μεγάλο. Έλεγξε μήπως ήταν μια απλά λαθεμένη ένδειξη (και θα αλλάξει στο μέλλον) ή αν έχεις τα ίδια νούμερα με κάποιον άλλο router που θα βάλεις πάνω στη γραμμή.
Εμ, αν ήταν normal τα πράγματα, σε εμένα θα τύχαιναν? :rolleyes:
Τα νούμερα αυτά είναι τα ίδια εδώ και 1,5 μήνα που λειτουργεί η γραμμή. Άλλος router δεν υπάρχει διαθέσιμος (έχω έναν αλλά είναι για ISDN οπότε δε θα δουλέψει αφού η γραμμή είναι PSTN). Το θέμα είναι ότι η γραμμή είναι καλή, χωρίς αποσυνδέσεις και λάθη, ενώ γενικά είναι και γρήγορη (δίνει 80-82kbps down). Οπότε πρακτικά δεν έχει και νόημα να πω κάτι για έλεγχο... Παίζει να υπάρχει πρόβλημα σε κανένα από τα καλώδιά μου;
(θα δοκιμάσω αργότερα χωρίς splitter να δω εάν υπάρξει διαφορά).
παιδια εγω παλι δεν ξερω πως να βρω αυτα τα νουμερα!!!
Που ακριβως μπαινω για να τα δω?
εχω ενα speedtouch 530 της alcatel. κατι λεγεται στην πρωτη σελιδα για το 530 αλλα δεν μπορω να καταλαβω.
Ειμαι πολυ καινουργιος και εχω χαθει τελειως με οσα βλεπω.
Στα log βρηκα τις παρακατω τιμες.Επειδη δεν κατεχω το αντικειμενο,αν καποιος γνωριζει ας μου πει αν ειναι ενταξει.
Ευχαριστω
00:01:00 (since last boot) xDSL linestate up (downstream: 768 kbit/s, upstream: 192 kbit/s; output Power Down: 2.5 dBm, Up: 10.5 dBm; line Attenuation Down: 12.0 dB, Up: 6.5 dB; snr Margin Down: 39.0 dB, Up: 31.0 dB)
παιδια εγω παλι δεν ξερω πως να βρω αυτα τα νουμερα!!!
Που ακριβως μπαινω για να τα δω?
εχω ενα speedtouch 530 της alcatel. κατι λεγεται στην πρωτη σελιδα για το 530 αλλα δεν μπορω να καταλαβω.
Ειμαι πολυ καινουργιος και εχω χαθει τελειως με οσα βλεπω.
Aπό το web interface (γράφεις 10.0.0.138 στον browser σου)
Πας στο Advance/diagnostics/wan/dsl/properties
Aπό το web interface (γράφεις 10.0.0.138 στον browser σου)
Πας στο Advance/diagnostics/wan/dsl/properties
Βασικα μπηκα στην σελιδα αυτη του router και δεν μου γραφει πουθενα advance. λεει διαφορα αλλα, οχι ομως Advance η diagnostics. ασε που κατι εκανα και μου ζηταει εισαγωγη κωδικου προσβασης πλεον για να μπει.
Ελπιζω σε βοηθεια γιατι μου την εχει δωσει.:worthy:
Μπορεί κάποιος να μου πει μέχρι πόσες αποσυνδέσεις την εβδομάδα θεωρούνται λογικές;
Εγώ ας πούμε έχω κατά μέσο όρο 2 την εβδομάδα. Από θορύβους κλπ είμαι ΟΚ.
Ποτέ όμως καμία δεν έχει γίνει όταν η γραμμή χρησιμοποιείται (π.χ. κατά τη διάρκεια downloading, surfing, voip). Όσες γίνονται γίνονται όταν το pc είναι κλειστό.
Να το ψάξω περαιτέρω ή να μην το σκαλίζω το θέμα άλλο;
καλησπέρα σε όλους!
μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάποιος στην παραπάνω ερώτηση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:oneup:
καλησπέρα σε όλους!
Activations: 2138
uptime is 14 weeks, 5 days, 3 hours, 23 minutes
Σε 2475 ώρες και 23 λεπτά 2138 line resets. Θέλεις ΣΙΓΟΥΡΑ να σου απαντήσω; :rant:
καλησπέρα σε όλους!
Moυ απάντησες στην ερώτηση στην προηγούμενη σελίδα, αλλά δεν την είδα... τώρα μόλις την πρόσεξα :oops::sorry:
Κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνει καθόλου αποσυνδέσεις... Αν κάνει πάνω από 3 την εβδομάδα δηλωσέ το ως βλάβη στη HOL...
Αν είναι μέχρι 3 και με διάρκεια δευτερολέπτων, εγώ δεν θα ασχολιόμουν... αν και φυσικά, ξαναλέω, δεν θα έπρεπε να κάνει ποτέ ;)
Τι μπορει να κανει καποιος για να μειωσει τον θορυβο στην γραμμή του?????????
Τι μπορει να κανει καποιος για να μειωσει τον θορυβο στην γραμμή του?????????Να βάλει έναν ηλεκτρολόγο να μετρήσει τον θόρυβο στη γραμμή από τον κατανεμητή της πολυκατοικιας έως το διαμέρισμα. Εφόσον το πρόβλημα είναι εκεί μπορεί να λυθεί είτε αλλάζοντας την καλωδίωση της πολυκατοικίας (δύσκολο) είτε περνώντας ένα έξτρα καλώδιο για το διαμέρισμά σου (εύκολο, υπό προϋποθέσεις). Αν ο θόρυβος είναι στο κομμάτι πριν τον κατανεμητή τότε να επικοινωνήσει με τον ΟΤΕ μήπως μπορούν να κάνουν αυτοί κάτι (από το να του αλλάξουν πόρτα στο DSLAM μέχρι να αλλάξουν ρεκλέττα στο ΚΑΦΑΟ, ή (λέμε τώρα) να βάλουν νεα καλώδια)
Η γραμμη του οτε μου ειναι αυτη
και θελω να βαλω vivodi cabletv
εχω καμια ελπιδα να πιασω καλες ταχυτητες?
Downstream Upstream
SNR margin (dB): 29.8 31.0
Attenuation (dB): 16.5 11.5
Output power (dBm): 12.4 12.7
Attainable rate (Kbps): 8288 1556
Rate (Kbps): 768 192
Η γραμμη του οτε μου ειναι αυτη
και θελω να βαλω vivodi cabletv
εχω καμια ελπιδα να πιασω καλες ταχυτητες?
Downstream Upstream
SNR margin (dB): 29.8 31.0
Attenuation (dB): 16.5 11.5
Output power (dBm): 12.4 12.7
Attainable rate (Kbps): 8288 1556
Rate (Kbps): 768 192
Σου λέει πόσο μπορείς να πιάνεις! Το μέγιστο της ADSL. Οπότε και στην ADSL2+ θα είσαι μια χαρά
Σου λέει πόσο μπορείς να πιάνεις! Το μέγιστο της ADSL. Οπότε και στην ADSL2+ θα είσαι μια χαρά
Τα δικά μου στατιστικά με απλό ADSL router είναι:
SNR Margin (dB): 6.8 33.3
Attenuation (dB): 27.5 17.0
Output Power (dBm): 5.8 6.4
Attainable Rate (Kbps): 4892 1285
Rate (Kbps): 2060 260
Μπορώ αναλογικά να υπολογίσω πόσο περίπου θα μπορώ να έχω με ADSL2+, λαμβάνοντας υπόψη και τον θόρυβο της γραμμής μου?
Μπορώ αναλογικά να υπολογίσω πόσο περίπου θα μπορώ να έχω με ADSL2+, λαμβάνοντας υπόψη και τον θόρυβο της γραμμής μου?
Το FAQ στην κορυφή κάθε σελίδας δεν το κοιτάει κανείς πια; :hmm:
Uptime: 3 days, 21:54:27
Modulation: G.992.3 Annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 100 / 1.023
Data Transferred (Sent/Received) [KB/KB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,0 / 27,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 47,0 / 38,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,5 / 26,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / GSPN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 7 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 1.670 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 1.045 / 2.337
HEC Errors (Up/Down): 336 / 1.068
Εμενα πως ειναι ρε παιδια? Αν καταλαβαινω καλα ειναι χαλια η γραμμη μου.
Σωστα?
πως μπορω να την διορθωσω? υπαρχει περιπτωση να ηταν καλυτερη και για καποιο λογο να 'χαλασε'? γιατι τον τελευταιο καιρο μου κανει κατι προβληματα.
Ευχαριστω και συγνωμη για τα πολλα που ζηταω!
ΥΓ Η ταχυτητα του connx ειναι 1024/256.
kostass_
H γραμμή σου είναι 1024/256 αλλά ο router έχει συγχρονίσει στα 1023/100!
Έχεις γενικά πολύ κακά χαρακτηριστικά. Δοκίμασε με τη βοήθεια ενός φίλου ή ενός ηλεκτρολόγου να βάλεις τον router με ένα laptop κατευθείαν στον κατανεμητή της πολυκατοικίας για να δεις αν το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση, οπότε μπορείς να κάνεις κάτι ή αν είναι του ΟΤΕ οπότε μπορείς μόνο να γκρινιάξεις και να ελπίζεις.
kostass_
H γραμμή σου είναι 1024/256 αλλά ο router έχει συγχρονίσει στα 1023/100!
Έχεις γενικά πολύ κακά χαρακτηριστικά. Δοκίμασε με τη βοήθεια ενός φίλου ή ενός ηλεκτρολόγου να βάλεις τον router με ένα laptop κατευθείαν στον κατανεμητή της πολυκατοικίας για να δεις αν το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση, οπότε μπορείς να κάνεις κάτι ή αν είναι του ΟΤΕ οπότε μπορείς μόνο να γκρινιάξεις και να ελπίζεις.
Ευχαριστω πολυ yiapap. ο κατανεμητης που ειναι ακριβως? Προφανως ειναι το κεντρικο κουτι του οτε στην πολυκατοικια. Μπορω χωρις laptop να εξακριβωσω τιποτα? (ειναι δυσκολο να βρω γιυτο). Αυτα τα προβληματα επηρεαζουν και την ταχυτητα? γιατι σκεφτομαι να βαλω μια 8Μbit και δεν ξερω αν θα εχω προβληματα με το αν θα πιανω τα 8.
Σε ευχαριστω και παλι.:respekt:
Ευχαριστω πολυ yiapap. ο κατανεμητης που ειναι ακριβως? Προφανως ειναι το κεντρικο κουτι του οτε στην πολυκατοικια. Μπορω χωρις laptop να εξακριβωσω τιποτα? (ειναι δυσκολο να βρω γιυτο). Αυτα τα προβληματα επηρεαζουν και την ταχυτητα? γιατι σκεφτομαι να βαλω μια 8Μbit και δεν ξερω αν θα εχω προβληματα με το αν θα πιανω τα 8.
Σε ευχαριστω και παλι.:respekt:Ναι, ο Κατανεμητής είναι το κεντρικό κουτί του ΟΤΕ συνήθως σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Εκεί καταλήγει το πολύκλωνο του ΟΤΕ και διαμοιράζεται στα διαμερίσματα. Εκεί λοιπόν θα βρεις ποιο ζευγάρι του ΟΤΕ πάει στο δικό σου διαμέρισμα και θα βάλεις ένα ζεύγος που από τη μια θα είναι γυμνό (2 καλωδιάκια) και από την άλλη θα έχει ένα RJ-35/45 για να συνδέσεις τον router. Το laptop σου είναι απαραίτητο για να μπεις στον router και να δεις τα νούμερα... Φυσικά μπορείς να κατεβάσεις όλο το PC σου, μονάδα, οθόνη, ποντίκι κτλ... και να τα συνδέσεις επί τόπου. Πάλι όμως μάλλον το laptop είναι πιο εύκολο.
Επειδή το παραπάνω μπορεί είναι ψιλοπολύπλοκο, βρες έναν ηλεκτρολόγο... με laptop ;)
Για το άλλο... Ναι αυτά τα προβλήματα επηρρεάζουν την μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις. Δες το διάγραμμα του FAQ (μα κάνεις δεν το διαβάζει; :evil: ) για τη μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις (~6Mbps) αλλά αυτό υπό ιδανικές συνθήκες θορύβου που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις!
Με λίγα λόγια... Πριν πας στα 8 δοκίμασε κάτι πιο ρεαλιστικό για σένα π.χ. 4Mbps.
Thanks και παλι φιλε yiapap!:worthy:
Θα προσπαθησω να βρω καποια λυση.:cry:
:thumb_dup
παιδια καλησπερα.επειδη και εγω προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τη γραμμη μου μπορειτε να μου πειτε σε μια ενδεχομενη υπηρεσια της ον ή τησ vivo θα εχω προβλημα με τα στοιχεια αυτα;θα σηκωνει η γραμμη μου τα 20mb ή καπου εκει κοντα;ευχαριστω
Showtime Firmware Version: 3.30
Line State: SHOWTIME
Modulation: G.dmt
Annex Mode: ANNEX_A
Startup Attempts: 2
Elaspsed Time: 13 days 19 hours 3 minutes 8 seconds
Downstream
Upstream
SNR Margin 39.4 26.0 dB
Line Attenuation 31.6 15.0 dB
Errored Seconds 0 25
Loss of Signal 1 1
Loss of Frame 0 0
CRC Errors 0 24
Data Rate 1024 256 kbps
Latency FAST FAST
Downstream
Upstream
SNR Margin 39.4 26.0 dB
Errored Seconds 0 25
Loss of Signal 1 1
Loss of Frame 0 0
CRC Errors 0 24
Data Rate 1024 256 kbps
Latency FAST FAST
Downstream
Upstream
SNR Margin 39.4 26.0 dB
Errored Seconds 0 25
Loss of Signal 1 1
Loss of Frame 0 0
CRC Errors 0 24
Data Rate 1024 256 kbps
Latency FAST FAST
Το FAQ στην κορυφή κάθε σελίδας δεν το κοιτάει κανείς πια; :hmm:
Βρε το διάβασα το FAQ και όχι μόνο μία φορά, αλλά στην περίπτωσή μου είναι συνδυασμός (δηλαδή σχετικά μικρή εξασθένιση που θεωρητικά θα μου επέτρεπε να έχω υψηλές ταχύτητες, αλλά πολύς θόρυβος) και δε μπορώ να δώσω κάποια απάντηση.
BabisSougias
11-03-07, 20:25
Κάθε τόσο το modem μου δείχνει την παρακάτω εικόνα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο downstream margin. Εϊναι πάρα πάρα πάρα πολύ μεγάλο. Ο_Ο. Όταν γίνεται αυτό έχω απαράδεκτα pings( από modem μέχρι τον OTE~400ms) ή και καθόλου internet. Με δύο(δε φτάνει ένα) τράβηγμα πρίζας :D στρώνεται. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα δεν διορθώνεται με soft/hard reboot παρά μόνο με πρίζα. Μήπως ξέρει κανείς που οφείλεται αυτό?
18978
Ενδιαφέρον,τι χρήση κάνεις στη γραμμή ?
BabisSougias
12-03-07, 02:42
Ε, τα κλασσικά, e-mail, download, gaming και τέτοια...
Να υποθέσω ότι αν δε χρησιμοποιούμε web interface όσον αφορά το modem δεν μπορούμε με κάποιον τρόπο να δούμε αυτά τα στατιστικά; (έχω το...αρχαίο Zyxel 630 και δεν υπάρχει ip για ρυθμίσεις)
Μια ερώτηση για τους experts :)
Την περασμένη Πέμπτη που συνδέθηκα για πρώτη φορά (HOL Hibox στα 3Μbps, Fritz!Box router, DSLAM Δαγκλή), είχα τα ακόλουθα νούμερα που μάλλον είναι εξαιρετικά:
Attn: 14/8 (receive/send)
S/N: 31/21
Μέσα σε 5 μέρες το S/N (receive) έπεσε σταδιακά, από 31, σε 24, 21 και σήμερα 19. Όλα τα άλλα στατιστικά παρέμειναν ακριβώς τα ίδια για 5 μέρες.
Σήμερα είπα να κάνω restart τον router για να δω μήπως πάρω καλύτερες τιμές S/N. Όντως πήρα καλύτερες τιμές S/N στο receive (από 19 έγινε 27) αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, το Attenuation στο receive εκτοξεύτηκε από το 14 στο 64 (!?!). Στο send το Attn παρέμεινε στο 8.
Είναι φυσιολογικό αυτό δηλαδή να έχω τέτοια διακύμανση μόνο στο receive και όχι στο send; Σύμφωνα με τον οδηγό, ένα attn πάνω από 60 σημαίνει ότι πρέπει να έχω σημαντικά προβλήματα στη σύνδεση, αλλά η σύνδεση φαίνεται να πηγαίνει καλά.
Γεία σας παιδειά.Το πρόβλημα μου είναι το εξής: εδώ και 2 βδομάδες έχω βάλει ADSL (στο Βόλο) και δεν μπορώ να συνδεθώ όποτε θέλω,δηλ. πατώντας στο εικονίδιο ONDSL για την σύνδεση ,μου βγάζει πρόβλημα 721.Αυτό μερικές ώρες της ημέρας αφού τις υπόλοιπες συνδέεται κανονικά και πιάνει πάρα πολύ καλές ταχύτητες.Αφού επικοινωνούσα με την οτενετ ΚΑΘΕ μέρα μετά από δύο βδομάδες με πήρε κάποιος τεχνικός και μου είπε πως το πρόλημα είναι στο Attenuation και πως η τιμή 28,50 db που έχω δεν είναι και τόσο καλή και πως θα πουν στον οτε να το φτιάξει.Βλέποντας λοιπόν τον οδηγό του cmos βλέπω πως η τιμή αυτή για τη γραμμή μου είναι εξαιρετική.Σας ρωτώ λοιπόν με κορόιδεψε;
Η σύνδεση μου είναι 1024 και έχω το μοντεμ της sagem χωίς το wifi με εγκατεστημένους ους τελευταίους Drivers
Σας ρωτώ λοιπόν με κορόιδεψε;Eχμ... Ναι!
----------
@Nrod
Ο λόγος που δε σου απαντάω είναι ότι... η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.:)
Γειά χαρά σε όλους.
Να παραθέσω το πρόβλημα μου θα ήθελα (εν τάχει) και αν έχει κάποιος εμπειρία επι του θέματος και μπορεί να μου δώσει τα φώτα του ,θα το εκτιμούσα. Είμαι συνδρομητής στν Βίβο λοιπόν εδώ και 1,5-2 χρόνια περίπου, μάλλιστα πιστεύω απο τους πρώτους συνδρομητές.
Γενικά δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι είμαι δυσαρεστημένος απο τις ποιότητες παροχής dsl μέχρι τις αρχές του 2007. Σαφώς το service και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι επιοικώς απαράδεκτη ,αλλα αυτό είναι σίγουρα χιολιοτονισμένο θέμα. Λοιπόν που θέλω να σταθώ. Καταρχάς είμαι χρήστης adsl 4Mbps ,Sharred llu ,και η τηλεφωνική γραμμή είναι pstn,περιοχή Κυψέλη.
Όλα δούλευαν ρολόι και κανονικά μέχρι τον Γενάρη του 2007. Απο τότε κάθε (μα κάθε) απόγευμα περίπου απο τισ επτά το απόγευμα , μέχρι τις δέκα (ή και βάλλε άλλες φορές,ή ακόμα και πρωινά)δεν έχω internet.Το μόντεμ (Thomson Speedtouch 5330) προσπαθεί να συγχρονιστεί ,ανεβαίνει η γραμμή περίπου για 1-2 λεπτά σε κατώτερη ταχύτητα, (3841 ή 3700 ή 3610) και μετά πάλι reset η αναζήτηση για γραμμή. Έψαξα στο φόρουμ για κάποια ''λύση'' και τελικά καταλήγω οτι έχω πρόβλημα με τον θόρυβο (SNRM 3.0!) ,αφότου διάβασα το κατατοπιστικότατο άρθρο για τον θόρυβο απο εδω. Το θέμα είναι όμως , τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει αυτό το εκνευριστικό φαινόμενο? Έχω αλλάξει φίλτρα στις γραμμές, έχω καλέσει ηλεκτρολόγο να αλλάξει τις πρίζες, έχω μιλήσει με Βιβο όσο και με ΟΤΕ και το παίζουν και οι 2 Κινέζοι.....
Πώς μπορώ να αλλάξω τις τιμές του SNRM.Αν γνωρίζει κανείς και μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος.
Σας ευχαριστώ πολύ .
Αν έχεις φωνάξει ηλεκτρολόγο και έχει μετρήσει τη γραμμή από τον Κατανεμητή στο διαμέρισμά σου, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.
Για την ακρίβεια αν το attenuation σου δεν είναι μεγάλο, μπορείς να κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ υποστηρίζοντας ότι το δίκτυό σου είναι σε κακό χάλι λόγω κακής συντήρησης από τον ΟΤΕ.
Και μια και συγχώνευσα τα νήματα αφου το πρόβλημά σου είναι απόλυτα σχετικό, διάβασε τα παραπάνω. Δεν θα βρεις κάτι διαφορετικό από αυτό που σου λέω αλλά θα πάρεις μια καλή άποψη για να στηρίξεις... την καταγγελία σου ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.