Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power
Γίνεται να παρατηρηθεί crosstalk μεταξύ μια γραμμής adsl και μια γραμμής τηλεφώνου ή πρέπει και οι δύο γραμμές να είναι adsl?
Γίνεται να παρατηρηθεί crosstalk μεταξύ μια γραμμής adsl και μια γραμμής τηλεφώνου ή πρέπει και οι δύο γραμμές να είναι adsl?
Τι εννοεις, τι ειναι το crosstalk?
Τι εννοεις, τι ειναι το crosstalk?
Crosstalk #1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Crosstalk)
Crosstalk #2 (http://www.webopedia.com/TERM/C/crosstalk.html)
Crosstalk #3 (http://www.adslgr.com/forum/member.php?u=157) :cool:
Αν δεν κάνω τεράστιο λάθος το φαινόμενο παρατηρείται μεταξύ καλωδίων που φέρουν τις ίδιες συχνότητες, άρα δεν γίνεται αυτό που λες :hmm:
Δεν πιστεύω να παρατηρούνται παρεμβολές μεταξύ μιας γραμμής adsl και μιας γραμμής τηλεφώνου, διότι το φάσμα συχνοτήτων που χρησιμοποιεί η κάθε γραμμή είναι εντελώς διαφορετικό.
Άλλωστε, αν θα υπήρχαν παρεμβολές, θα είχαμε πολύ περισσότερα προβλήματα με τις συνδέσεις μας, μιας και κάθε γραμμή adsl περιβάλλεται από γραμμές τηλεφώνου (αν όχι και από άλλες γραμμές adsl).
EDIT: Δεν είχα δει την απάντηση του harris.
Το φαινομενο της "διαφωνιας" (crosstalk στα Ελληνικα) εχει να κανει με το ειδος του καλωδιου. Αν θα υπαρχουν διαφορετικες συχνοτητες σε δυο ζευγη που πανε παραλληλα δεν εχει σχεση . Η διαφωνια υπαρχει, απλα δεν την καταλαβαινουμε ευκολα χωρις οργανα. Περιοριζεται με την συστροφη του καλωδιου κυριως
Το φαινομενο της "διαφωνιας" (crosstalk στα Ελληνικα) εχει να κανει με το ειδος του καλωδιου. Αν θα υπαρχουν διαφορετικες συχνοτητες σε δυο ζευγη που πανε παραλληλα δεν εχει σχεση . Η διαφωνια υπαρχει, απλα δεν την καταλαβαινουμε ευκολα χωρις οργανα. Περιοριζεται με την συστροφη του καλωδιου κυριως
Σωστός και πάντα σαφής φίλε maik:oneup:
Προσωπικά επειδή είχα προβλήματα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, την άλλαξα πολύ πρόσφατα με utp cat 6.
Στο χώρο μου λειτουργούν 2 γραμμές, στάνταρ μια ΟΤΕ με 8 mbps ;)και εδώ και 3 μέρες 4net 2play soho 9.5 mbps στη δεύτερη.
Φοβούμενος πιθανό πρόβλημα crosstalk μεταξύ των 2 γραμμών, παρακολουθώ τις τιμές θορύβου και στις 2 συνδέσεις, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, μέχρι στιγμής πάντοτε.:p
Χωρίς να σημαάινει ότι το UTP έχει πρόβλημα, καλύτερη λύση, μιάς και κάνει κανείς την "επέμβαση", είναι να χρησιμοποιεί STP καλώδιο.
Το LinkSys WAG200 μου δινει σαφως καλυτερα νουμερα απο το Thomson SpeedTouch 585.
Εχω και τα 2 συνδεδεμενα, και τα χρησιμοποιω εναλλαξ αναλογα το χωρο του σπιτιου που βρισκομαι.
SNR margin (dB): 31.3 28.0 Attenuation (dB): 23.5 10.4 Output power (dBm): 0.0 0.3 Attainable rate (Kbps): 15004 288 Rate (Kbps): 1023 252 MSGc (number of bytes in overhead channel message): 61 75
Μήπως επηρεάζει ότι υπάρχουν 4 μπρίζες τηλεφώνου;
Επίσης το τουτ του τηλεφώνου δεν είναι πολύ καθαρό
Πως μπορώ να έχω 256/1024
RASTAVIPER
06-08-07, 13:15
Πείτε μου κάτι, γιατί η ταχύτητα donwload σε emule στα 2,43mb/s μου ακούγεται εξωπραγματική.
Είναι εφικτή με αυτά τα statistics?
NOISE MARGIN 27/6
ATTENUATION 12/14
RATE 21311/509
Πείτε μου κάτι, γιατί η ταχύτητα donwload σε emule στα 2,43mb/s μου ακούγεται εξωπραγματική.
Είναι εφικτή με αυτά τα statistics?
NOISE MARGIN 27/6
ATTENUATION 12/14
RATE 21311/509
Γιατι πολυ απλα δεν μετραμε την ταχυτητα με emule.
RASTAVIPER
06-08-07, 15:45
Γιατι πολυ απλα δεν μετραμε την ταχυτητα με emule.
Τι θα πει δε μετράμε....
Εγώ ρώτησα αν στέκει αυτό που είδα.
Ήταν συγκεκριμένο το ερώτημα..Αν είναι εφικτή αυτή η ταχύτητα ή ήταν μούφα η φωτό που είδα στα 2,43..
Τι θα πει δε μετράμε....
Εγώ ρώτησα αν στέκει αυτό που είδα.
Ήταν συγκεκριμένο το ερώτημα..Αν είναι εφικτή αυτή η ταχύτητα ή ήταν μούφα η φωτό που είδα στα 2,43..
Μάλλον ξεγελάστηκε ο υπολογιστής σου λόγω του buffer της κάρτας δικτύου (τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει πως γίνεται) που έστειλε τα δεδομένα μαζεμένα.
2,43MB/s= 2488,32KB/s=19906,56Kbps < 21311
Aν βάλεις και compression, ναι είναι εφικτές τέτοιες ταχύτητες σύμφωνα με το rate που κλείδωσες.
RASTAVIPER
06-08-07, 16:33
2,43MB/s= 2488,32KB/s=19906,56Kbps < 21311
Aν βάλεις και compression, ναι είναι εφικτές τέτοιες ταχύτητες σύμφωνα με το rate που κλείδωσες.
Ευχαριστώ για τα tips.
Παιδιά τα στοιχεία αυτά δεν είναι δικά μου.Τα έδωσε 1 άλλο παιδί και επειδή πρώτη φορά ακούω για τόσο μεγάλη ταχύτητα, ήθελα να δω αν γίνεται.
fir3zt4rt4h
06-08-07, 18:58
Statistics Downstream Upstream
Line Rate 13767 Kbps 509 Kbps
Attainable Line Rate 14804 Kbps 951 Kbps
Noise Margin 4.3 dB 19.2 dB
Line Attenuation 44.0 dB 18.6 dB
Output Power 12.4 dBm 19.1 dBm
ρε παιδιά γιατί τέτοιο n/m;;
πως την παλεύω;;;
Τώρα το πήρα πρέφα..
Line Rate 13767 Kbps 509 Kbps
Attainable Line Rate 14804 Kbps 951 Kbps
Noise Margin 4.3 dB 19.2 dB
Line Attenuation 44.0 dB 18.6 dB
Output Power 12.4 dBm 19.1 dBm
ρε παιδιά γιατί τέτοιο n/m;;
πως την παλεύω;;;
Τώρα το πήρα πρέφα..Αν τώρα το πήρες πρέφα, τότε δεν υπάρχει λόγος να το παλέψεις. 14Mbps είναι μια χαρά με το attenuation που έχεις!
Ρε παιδια γιατι το Noise Margin για το Downstream μπορει να ειναι τοσο χαλια???? :(
Noise Margin Upstream: 26 dB
Noise Margin Downstream: 6 db
Attenuation Upstream: 13 dB
Attenuation Downstream: 15 dB
Οι αλλες τιμες μου ειναι πολυ καλες! Και το modem μου κλειδωνει λιγο πανω απο τα 18Mbps :hmm:
Μιλαω για το 4net 2play ...
RASTAVIPER
07-08-07, 09:48
Ρε παιδια γιατι το Noise Margin για το Downstream μπορει να ειναι τοσο χαλια???? :(
Noise Margin Upstream: 26 dB
Noise Margin Downstream: 6 db
Attenuation Upstream: 13 dB
Attenuation Downstream: 15 dB
Οι αλλες τιμες μου ειναι πολυ καλες! Και το modem μου κλειδωνει λιγο πανω απο τα 18Mbps :hmm:
Αν ψάξεις και στην ενότητα της forthnet θα δεις ότι υπάρχει ολόκληρο topic για αυτό το θέμα.
Σε αυτό κλειδώνουν οι περισσότεροι χρήστες.
...
Aπαντάς μόνος σου!
Η ταχύτητα συνήθως κλειδώνει στο μέγιστο που μπορείς να πιάσεις ώστε το SNR να μην πέφτει κάτω από τα 6dB.
Θα μπορούσες να έχεις π.χ. 10dB όμως τότε θα κλείδωνες στα 10-11Mbps! Αν δεν έχεις πρόβλημα με ενοχλητικά συχνά disconnects τότε οφείλεις να δηλώνεις ευχαριστημένος με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτή την ταχύτητα! ;)
Aπαντάς μόνος σου!
Η ταχύτητα συνήθως κλειδώνει στο μέγιστο που μπορείς να πιάσεις ώστε το SNR να μην πέφτει κάτω από τα 6dB.
Θα μπορούσες να έχεις π.χ. 10dB όμως τότε θα κλείδωνες στα 10-11Mbps! Αν δεν έχεις πρόβλημα με ενοχλητικά συχνά disconnects τότε οφείλεις να δηλώνεις ευχαριστημένος με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτή την ταχύτητα! ;)
Οχι ευτυχως δεν μου εχει κανει ποτε disconnect (μεχρι τωρα τουλαχιστον) :rofl:
Ευχαριστω πολυ για τα info :oneup:
Downstream - Upstream
Connection Speed 8187 kbps 383 kbps
Line Attenuation 6 db 0.5 db
Noise Margin 29 db 29 db
ρε παιδια αυτα τα στατιστικα ειναι καλα? :hmm:
Downstream - Upstream
Connection Speed 8187 kbps 383 kbps
Line Attenuation 6 db 0.5 db
Noise Margin 29 db 29 db
ρε παιδια αυτα τα στατιστικα ειναι καλα? :hmm:
Πολλοι θα σκασουν απο την ζηλεια τους:whistle::whistle:
mpoukomass
08-08-07, 00:56
ρε παιδια εχω usr 9112 αλλα στην γραμμη εντολων οταν παταω telnet ιρ και μετα enter μου λεει κατα λεξη οτι το ανοιγμα συνδεσης στον κεντρικο υπολογιστη στην θυρα 23 απετυχε-υποψην δεν εχω πειραξει ακομα τπτ με τις ports.
Την προηγούμενη εβδομάδα:
Output Power (dBm) updown = 11.5 18.5
Attenuation (dB) updown = 14.0 27.0
Noise Margin (dB) updown = 25.0 29.5
Σήμερα:
Attenuation (dB) updown = 14.0 24.0
Noise Margin (dB) updown = 28.0 29.0
Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορές;
Εμένα μου συμβαίνει το άλλο. Πριν 2-3 μέρες άλλαξα την πρίζα του τηλεφώνου που έχω το Router. Αρχικά είχα SNR Margin (dB) 30.0 μετά απο 2 μέρες έγινε 29.9 μετά απο 3 μέρες 29.7 και τώρα το βλέπω πήγε στο 29.4. Πώς γίνεται αυτό; :p
Άσχετο: Πλέον μπορούμε να προσθέτουμε στο ADSL προφίλ μας και το SN Margin με το Atenuation. :oneup: Πολύ καλή κίνηση, επιτέλους να ξέρουμε με ποιον μιλάμε και σε ποιον απευθυνόμαστε. :p
ρε παιδια εχω usr 9112 αλλα στην γραμμη εντολων οταν παταω telnet ιρ και μετα enter μου λεει κατα λεξη οτι το ανοιγμα συνδεσης στον κεντρικο υπολογιστη στην θυρα 23 απετυχε-υποψην δεν εχω πειραξει ακομα τπτ με τις ports.
Το 9112 δεν παίζει με telnet.
Την προηγούμενη εβδομάδα:
Attenuation (dB) updown = 14.0 27.0
Noise Margin (dB) updown = 25.0 29.5
Σήμερα:
Attenuation (dB) updown = 14.0 24.0
Noise Margin (dB) updown = 28.0 29.0
Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορές;
Εμένα μου συμβαίνει το άλλο. Πριν 2-3 μέρες άλλαξα την πρίζα του τηλεφώνου που έχω το Router. Αρχικά είχα SNR Margin (dB) 30.0 μετά απο 2 μέρες έγινε 29.9 μετά απο 3 μέρες 29.7 και τώρα το βλέπω πήγε στο 29.4. Πώς γίνεται αυτό; :pΝαι είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναφέρονται αποκλίσεις. Στο SNR είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν και πραγματικές αποκλείσεις.
sorry κιολας ρε παιδια αλλα ειμαι ασχετος,πως μπορω να δω αυτα τα στοιχεια??
εχω ενα speedtouch 585.
sorry κιολας ρε παιδια αλλα ειμαι ασχετος,πως μπορω να δω αυτα τα στοιχεια??
εχω ενα speedtouch 585.
http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?be=0&l0=1&l1=0
http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?be=0&l0=1&l1=0
πω πω ρεζιλι εγινα, τοσο απλο ηταν??
ευχαριστω πολυ
Μήπως υπάρχει πρόβλημα στο 9108; το Output Power downs είναι πάντα στο 0,0
Output Power (dBm) downs 0.0 upstream 12.3
Μήπως υπάρχει πρόβλημα στο 9108; το Output Power downs είναι πάντα στο 0,0
Output Power (dBm) downs 0.0 upstream 12.3
Όχι ίσα-ίσα, δε ζορίζεται καθόλου το ρούτερ σου. Δε χρειάζεται καν ενίσχυση του σήματος για να φτάσει η DSL σου φυσιολογικά.
Όχι ίσα-ίσα, δε ζορίζεται καθόλου το ρούτερ σου. Δε χρειάζεται καν ενίσχυση του σήματος για να φτάσει η DSL σου φυσιολογικά.
Μου φάνηκε παράξενο γιατί η πολυκατοικία είναι 35 χρόνων. Ο κατανεμητής είναι παλιός και με βιδακια συνδέονται τα καλώδια του τηλεφώνου στη ρεκλέτα άσε που έχει κάτι χονδρά καλώδια μονόκλωνα που δεν τα πολυπειραζω για τη κόβονται αμέσως. Να κάνω το σταυρό μου. Ευχαριστώ πάντως.
παιδια εγω εχω Downstream Margin: 15 db
Upstream Margin: 30 db
Downstream Line Attenuation: 50
Upstream Line Attenuation: 31
πως παει καλα΄;;
Stream Type Actual Data Rate
Upstream 509 (Kbps.)
Downstream 12392 (Kbps.)
Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 28 dB 6 dB
Attenuation 36 dB 35 dB
Indicator Name Near End Indicator Far End Indicator
Fast Path FEC Correction 0 0
Interleaved Path FECCorrection 0 1222
Fast Path CRC Error 0 0
Interleaved Path CRC Error 0 9
Loss of Signal Defect 0 ---
Fast Path HEC ERROR STR 0 0
Interleaved Path HEC ERROR 0 0
Statistics:
Received Cells 6433
Transmitted Cells 1727
Παιδια ειμαι νεος χρηστης εχω forthnet 2play στο ιδιοκτητο δικτυο εχω το usr9112 και κλειδωνει παραπανω αλλα οχι σταθερα δεν ηξερα να βρω το Output power(dBm) που ειναι.Εχω πολλες επανασυνδεσεις.Πως ειναι οι μετρησεις;
Line Rate 1024 Kbps 256 Kbps
Attainable Line Rate 9376 Kbps 1088 Kbps
Noise Margin 30.3 dB 31.0 dB
Line Attenuation 20.0 dB 8.5 dB
Output Power 11.9 dBm 16.4 dBm
εγώ είμαι κάλα, έτσι;
το Attainable Line Rate με προβληματίζει λίγο...
εγώ είμαι κάλα, έτσι;
το Attainable Line Rate με προβληματίζει λίγο...
Το Attainable Line Rate σου λεει μεχρι ποσο μπορει να συγχρονισει το μοντεμ σου
maik49> αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει... υποθέτω πως αυτό θα αλλάξει μόλις ενεργοποιηθεί το 2play, σωστά;
maik49> αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει... υποθέτω πως αυτό θα αλλάξει μόλις ενεργοποιηθεί το 2play, σωστά;
Οχι ,αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα και τα χαρακτηριστικα του χαλκου.
δηλαδή το μέγιστο που θα συνδέομαι θα είναι 9000 kbps?!
δηλαδή το μέγιστο που θα συνδέομαι θα είναι 9000 kbps?!
Tο router που εχεις συνδεδεμενο ειναι ads1 ή υποστηριζει και adsl2+ ?????
υποστηρίζει και adsl2+
είναι το Siemens CL-110 που δίνει η 4thnet.
noise 27.0 - 26.1
attenuation +75.db - 11.0db
-38dbm/hz
νομιζω το τελευταιο νουμερο ειναι υψηλο σωστα? γινεται να το μειωσω?
εχω το f200
γενικα δεν καιγομαι και τοσο για την δικη μου ταχυτητα καθως λιγο εως πολυ κοντα στα 90κβ πιανω με την 1mb αλλα μπας και μαθω να φτιαχνω οσων εβαλαν (και οταν βαλω εγω) τα 24αρια!
απο τεστ που εκανα πηρα τα κατωθει αποτελεσματα πωs τα βλεπεται αν βαλω forthnet 24mps
noise margin downstream: 11 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 31 db
noise margin upstream: 24 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 18 db
υποστηρίζει και adsl2+
είναι το Siemens CL-110 που δίνει η 4thnet.
Δεν εισαι σε adsl2+ mode ομως αυτη τη στιγμη , γιατι δε βρισκεσαι σε adsl2+ dslam.
Δεν εισαι σε adsl2+ mode ομως αυτη τη στιγμη , γιατι δε βρισκεσαι σε adsl2+ dslam.
ναι, προφανώς.
απλά ρωτάω αν τα νουμερά μου είναι καλά.
αν το Attainable Line Rate είναι στα 9300 σε ADSL, δεν θα είναι κοντά στα 20.000 σε ADSL2+ ?
ή μήπως αυτό θα είναι ακόμα και σε ADSL2+?
@ ADSLgr.com All rights reserved.