Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power
Σήμερα μου ενεργοποιήθηκε η 24άρα...
(down/up)
SNR 9 9
Attenuation 27 11
Rate 13370 835
θα μπορούσα να το ανεβάσω λίγο ακόμα; Κοντά στα 16-17 το περίμενα....Και το up στα 835 σε άλλες περιπτώσεις βλέπω full 1024, τι θα μπορούσα να "πειράξω"
DLink G-604T
Υπαρχει δυνατοτητα να μειωσω το transmit power?αρχικα συγχρονιζα παραπανω αλλα εχω πεσει εμταξυ 19και20
Παιδιά εδώ και περίπου 3 βδομάδεσ έχω βάλει 24αρα και θέλω να δω με τι συνδέομαι γιατί απο nvidia κατεβάζω μονο με 1,2mb...αλλά...το modem μου το εχω σε λειτουργία bridged ethernet και router το linksys wrt54gs...
υπαρχει τρόπος να το δώ έτσι όπως το έχω τώρα ή πρέπει να το βάλω σε λειτουργία modem και να βγάλω το router για λίγο? :hmm:
kitrinos21
10-02-08, 22:58
Να και τα δικα μου με προβλημα φυσικα οποτε το Downstream Margin φτανει αυτο το νουμερο που γινεται πολυ συχνα κατα αλλα παιζει σταθερα στο 10db μαλλον φταιει ο κατανεμητης του κτηριου μου που ειναι για μουσειο!!!
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 12140 kbps
Upstream Rate: 862 kbps
Downstream Margin: 2147483645 db
Upstream Margin: 10 db
Downstream Line Attenuation: 31 db
Upstream Line Attenuation: 7.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 23 db
Στο Fritz ποια ένδειξη από τις παρακάτω είναι το Output Power?
Nominal PSD dBm/Hz -40.0 -38.0
Max. Nominal PSD dBm/Hz -40.0 -38.0
Max. Nominal ATP dBm 20.4 12.5
Power cutback dB 1 0
Βάσει των μονάδων μέτρησης φαίνεται να είναι το Max Nominal ATP αλλά ψάχνοντας στο τόπικ διάβασα ότι παίζει να είναι και οι αρνητικές τιμές του Max Nominal PSD.
Το fritz δυστυχώς δεν μας δείχνει το output power.
παιδες στο level1 WBR-3460A πως μπορω να δω αυτα τα στατιστηκα???
Έχω το speedtouch 780 με τα εξής χαρακτηριστικά
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 448 / 1.216
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 8,33 / 11,96
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 27,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 28,0 / 28,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Με το Output Power 19,0 υπάρχει πιθανότητα να ζεστένεται το router το καλοκαίρι με 30 °C και πάνω;
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 14433 kbps 1021 kbps
Line Attenuation 28 db 6.5 db
Noise Margin 4 db 10 db
η γραμμη μου ειναι καλή?
μικροτερο του 4 εχω προβληματα συγχρονισμου?
κ αν ναι τι σημαινει αυτο?
Εδώ και μια εβδομάδα η γραμμή μου αναβαθμίστηκε από τα 1024 στα 2048 λόγω μετακύλισης από 4net σε Altec αλλά έχω παρατηρήσει το εξής.
Το DS SNR παρουσιάζει συχνές διακυμάνσεις πλέον και μόνο από την στιγμή της αναβάθμισης και μετά από τα 29dΒ που βρίσκεται κανονικά μέχρι και τα 15dΒ στο εντελώς ξαφνικό και άσχετο (βλέπε κανείς δε χρησιμοποιεί το τηλέφωνο κλπ). Η ΤΥ της Altec από την πλευρά της μου λέει πως αυτό είναι τελείως φυσιολογικό και δε θα έπρεπε να ανησυχώ, αλλά επειδή τα έχω ξανακούσει αυτά περί μην ανησυχείτε και γενικότερα είπα να ρωτήσω και στο φόρουμ...
Δεδομένου πως υπό τις προηγούμενες συνθήκες (1mbit) το SNR ήταν πάντα σταθερό και κολλημένο στα 29dB, μήπως πλέον παίζει κάτι με τις υψηλότερες ταχύτητες και άρχισε να φαίνεται τώρα στα 2048; Έχω κάνει ήδη αίτηση αναβάθμισης για 24 (έτσι προορίζονταν ευθείς εξαρχής, αλλά κάπου τα μπέρδεψαν στο φαξ που τους έστειλα στην Altec).
Τα υπόλοιπα στοιχεία της γραμμής έχουν ως εξής (πάνω σε ένα DLink G604T)
SNR Margin 29 25
Attenuation 25 11
Max Tx Power -38dBm/Hz
Τι συμπέρασμα βγάζετε;Δεν πρέπει να ανησυχείς. Οι αριθμοί σου είναι πολύ καλοί και ο router σου λουφάρει με ελάχιστο Output power. Άρα και διακυμάνσεις να έχεις μη στεναχωριέσαι. Στη χειρότερη θα αναγκαστεί να δουλέψει λίγο πιο έντονα ο router.
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 14433 kbps 1021 kbps
Line Attenuation 28 db 6.5 db
Noise Margin 4 db 10 db
η γραμμη μου ειναι καλή?
μικροτερο του 4 εχω προβληματα συγχρονισμου?
κ αν ναι τι σημαινει αυτο?
Άνω του μετρίου είναι.
Προβλήματα συγχρονισμού σημαίνει ότι θα έχεις reset της γραμμής.
Πως σας φαίνονται αυτά τα στατιστικά?
Πως σας φαίνονται αυτά τα στατιστικά?
Μια χαρά είσαι, θα μπορούσες να παίξεις άνετα και σε ADSL2+ αν το ήθελες
Επαθα πλακα σημερα καθως μετα απο διακοπη ρευματος ειδα το interface του frtiz!
Signal/Noise ratio dB 10 13
Line attenuation dB 28 13
ελεος?Helpppppppppppppppppppp
ελεος?Helpppppppppppppppppppp
Δεν μας λες κάτι ιδιαίτερο... το θέμα είναι αυτά από τι ταχύτητα συγχρονισμού συνοεδεύονται ;)
Καλησπέρα, έχω φοιτητικό otenet 2mbps (αναβαθμίστηκα χτες από τα 768). Το πρόβλημα είναι πως πριν την αναβάθμιση η σύνδεση μου ήταν σταθερότατη στο download με 80kb/s, ενώ τώρα βλέπω διακυμάνσεις από τα 210kb/s μέχρι τα 50kb/s. Η μεταβολή στα χαρακτηριστικά της γραμμής αφορά μόνο το θόρυβο στο download. Από 30db έπεσε στα 7db... To router μου είναι το linksys WAG200G
DSL Modulation Mode: MultiMode
Downstream Rate: 2048 kbps
Upstream Rate: 256 kbps
Downstream Margin: 7 db
Upstream Margin: 29 db
Downstream Line Attenuation: 27 db
Upstream Line Attenuation: 7 db
Upstream Transmit Power: 19 db
Mήπως για τη διακύμανση και τις χαμηλές ταχύτητες ευθύνεται ο θόρυβος??
Να επικοινωνήσω με otenet?
Y.Γ: το download margin ανεβαίνει κάποιες στιγμές αλλά ξαναπέφτει, πριν ήταν σταθερό.
Δύο απορίες:
1. Υπάρχουν router που προσφέρουν περισσότερες ή/και πιο αξιόπιστες μετρήσεις;
2. Οι μετρήσεις αυτές μας δείχνουν την ποιότητα της γραμμής, σωστά; Υπάρχει τρόπος να αξιολογήσουμε μόνο την εγκατάσταση του σπιτιού μας;
ελεος?HelppppppppppppppppppppΠω,πω!!! Ρε να κατεβάσω κι εγώ τον γενικό μπας και δω τέτοια νούμερα; :lol:
Δύο απορίες:
1. Υπάρχουν router που προσφέρουν περισσότερες ή/και πιο αξιόπιστες μετρήσεις;
2. Οι μετρήσεις αυτές μας δείχνουν την ποιότητα της γραμμής, σωστά; Υπάρχει τρόπος να αξιολογήσουμε μόνο την εγκατάσταση του σπιτιού μας;
1. Περισσότερες όχι. Αυτές είναι οι μετρήσεις που χρειάζεσαι. Πιο αξιόπιστες, ναι παίζει ανά router αλλά όχι τόσο θεαματικά που να έχει σημασία
2. http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819
Καλησπέρα, έχω φοιτητικό otenet 2mbps (αναβαθμίστηκα χτες από τα 768). Το πρόβλημα είναι πως πριν την αναβάθμιση η σύνδεση μου ήταν σταθερότατη στο download με 80kb/s, ενώ τώρα βλέπω διακυμάνσεις από τα 210kb/s μέχρι τα 50kb/s. Η μεταβολή στα χαρακτηριστικά της γραμμής αφορά μόνο το θόρυβο στο download. Από 30db έπεσε στα 7db... To router μου είναι το linksys WAG200G
Downstream Rate: 2048 kbps
Upstream Rate: 256 kbps
Downstream Margin: 7 db
Upstream Margin: 29 db
Downstream Line Attenuation: 27 db
Mήπως για τη διακύμανση και τις χαμηλές ταχύτητες ευθύνεται ο θόρυβος??
Να επικοινωνήσω με otenet?
Y.Γ: το download margin ανεβαίνει κάποιες στιγμές αλλά ξαναπέφτει, πριν ήταν σταθερό.
Κάτι παίζει με τη γραμμή σου. Το attenuation είναι πολύ χαμηλό για αυτό το SNR και για 2048.
Δες πρώτα εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819)και μετά επικοινώνησε με τον ΟΤΕ (1242)
<edit>
Όσο για το συσχετισμό με την ταχύτητα... δες εκείνα τα γραμματάκια προς το τέλος του αρχικού άρθρου! :rolleyes:
<edit>
Όσο για το συσχετισμό με την ταχύτητα... δες εκείνα τα γραμματάκια προς το τέλος του αρχικού άρθρου!
To είδα αλλά ήταν πολύ περίεργες οι μετρήσεις και για αυτό έκανα το συσχετισμό. Το SNR μετά από κάποια reset σήμερα επανήλθε στο 25db, οπότε όλα καλά. Χτες πάντως ακόμα και μετά απο reset τίποτα δεν άλλαζε...
ευχαριστω για την απαντηση
εχω Noise Margin Downstream 4 db
αυτο δεν ειναι κακο για τη γραμμη?
εχει κανεις forthnet με 15Mbits κ ανω?
Πω,πω!!! Ρε να κατεβάσω κι εγώ τον γενικό μπας και δω τέτοια νούμερα; :lol:
1. Περισσότερες όχι. Αυτές είναι οι μετρήσεις που χρειάζεσαι. Πιο αξιόπιστες, ναι παίζει ανά router αλλά όχι τόσο θεαματικά που να έχει σημασία
2. http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819
Αν κρίνω όμως από το μήνυμα που παραθέτω παρακάτω υπάρχουν routers που δείχνουν λιγότερα, ε;
Το fritz δυστυχώς δεν μας δείχνει το output power.
ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ!!!!!! εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
Τότε απο τί εξαρτάται??:hmm:εγώ έχω SNR 20 και Attenuation 9 και κατεβάζω με 500-600kbps:down: ΠΟΤΕ πιο πάνω?Τι να κάνω?
Να ζητήσω ψηφιακό καθαρισμό της γραμμής μου που γίνεται από τον ΟΤΕ μετά από αίτηση της ΤELLAS στην οποία και ανήκω?
Σας παρακαλώ πείτε μου μια λύση
Αν κρίνω όμως από το μήνυμα που παραθέτω παρακάτω υπάρχουν routers που δείχνουν λιγότερα, ε;Nαι όμως το Output power ουσιαστικά δειχνει πόσο "προσπαθεί ο router σου. Αυτό σε όλους τους router (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ρυθμίζεται αυτόματα, οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Ουσιαστικά μας ενδιαφέρουν το SNR και το Attenuation ;)
Τότε απο τί εξαρτάται??:hmm:εγώ έχω SNR 20 και Attenuation 9 και κατεβάζω με 500-600kbps:down: ΠΟΤΕ πιο πάνω?Τι να κάνω?
Να ζητήσω ψηφιακό καθαρισμό της γραμμής μου που γίνεται από τον ΟΤΕ μετά από αίτηση της ΤELLAS στην οποία και ανήκω?
Σας παρακαλώ πείτε μου μια λύσηΞεκίνα από εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=31796).
Το σίγουρο είναι ότι με τα νούμερά σου βρίσκεσαι σε λάθος νήμα ;)
christos79
20-02-08, 21:58
SNR Margin (dB): 30.5 31.0
Attenuation (dB): 0.0 0.0
Output Power (dBm): 10.7 3.5
Attainable Rate (Kbps): 11840 992
Rate (Kbps): 384 128
Εγώ δηλαδή, που το Αttenuation είναι 0, μπορώ να πιάσω τη μέγιστη ταχύτητα;
Το output power στο downstream πρέπει να με ανησυχεί που είναι 10,7;
0db???? Μες το Dslam μένεις?
Σήμερα αναβάθμισε ο ΟΤΕ τη γραμμή μου σε 8Mbps. Από διάφορα speedtests και downloads σχετικά μεγάλων αρχείων από mirrors, φαίνεται πως κατεβάζει με περίπου 2-3Mbps (200-300KB/s). Το Downstream Margin μου φαίνεται λίγο χαμηλό και επίσης μου κάνει εντύπωση που το Downstream Transmit Power είναι κολλημένο στο 0 (τεμπέλικο router!).. Το router είναι το linksys wag354g με το firmware του JohnAthana.
Ποια η γνώμη σας; :hmm:
Ας πω και τη δικη μου ιστορια μπας και βρω ακρη...
Εκανα και εγω αναβαθμιση στα 8Mb πριν 2 βδομαδες και τα στοιχεια απο το modem ειναι
Modulation:G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:381 / 8.190
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]:1,54 / 19,29
Output Power (Up/Down) [dBm]:11,0 / 13,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:3,5 / 2,0
SN Margin (Up/Down) [dB]:28,5 / 30,5
Στην πραξη ομως δεν εχω δει ποτε πανω απο 200kb/s download, και συνηθως κυμαινεται στα 100-140 kb/s. Δηλαδη γραμμη 2Μb και κατω.
Ειναι δυνατον να εχω τετοια χαλια αποδοση με 2db Attenuation?? (ειμαι περιπου 70 μετρα απο το DSLAM , Αθηνα ,Γηροκομειο) Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει, πιταρισμενο DSLAM ισως η κατι αλλο? :hmm:
Εχω παρει τον ΟΤΕ τηλεφωνο 2 φορες και υποτιθεται οτι θα εκανε reset τη γραμμη, δεν ξερω αν το εκανε η αν αυτο θα βοηθησει, η ηθελε απλα να με ξεφορτωθει... Διαφορα δεν ειδα εννοειται :mad: Αναμενω καμια γνωμη σας λοιπον πριν αρχισω να φωναζω για τεχνικο ...
@christos79, nikke_o
Μια περιήγηση στο forum θα σας βρει εκατοντάδες πιο κατάλληλα νήματα.
Παρακαλώ ΜΗΝ ζητάτε πληροφορίες για την ταχύτητα κατεβάσματος σε αυτό το νήμα! Είμαστε ήδη στη σελίδα 189! Αν παρεμβαίνουν άσχετα μηνύματα τότε κανείς μα κανείς δεν θα μπορέσει να διαβάσει κάτι που πραγματικά τον ενδιαφέρει και έχει σχέση με τα χαρακτηριστικά της γραμμής του!
Ευχαριστώ.
silver power
21-02-08, 23:10
Ρε παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια για το τέλειο forum....εγώ που έχω τα παρακάτω?αρνητικό margin στο upload??
Operation Data / Defect Indication:
Operation Data
Upstream
Downstream
Noise Margin
-24 dB
17 dB
Attenuation
5 dB
15 dB
Κτα τα άλλα συγχρονίζεται κανονικά στα 6139kbps και κατεβάζει μέγιστο μέχρι 350....!!είμαι στα 6mbit
Αστο μη το ψάχνεις ΚΑΛΑ είσαι !!
Ρε παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια για το τέλειο forum....εγώ που έχω τα παρακάτω?αρνητικό margin στο upload??Η μονάδα dB είναι λογαριθμική συνεπώς οι αρνητικές τιμές είναι έγκυρες και ουσιαστικά σημαίνουν "πολύ κοντά στο 0=τέλειο".
Ο Silver power π.χ. πρέπει να μένει όχι κοντά στον ΟΤΕ, αλλά ΜΕΣΑ στο DSLAM! :)
silver power
22-02-08, 17:28
μου αρέσει που επειδή οι ταχύτητές μου φαίνονται αισθητά πιο χαμηλές από τις αναμενόμενες,περίπου οι μισές δηλαδή,σε τηλεφωνήματά μου στην τεχνική υποστήριξη της HOL μου είπαν πως το αρνητικό margin είναι πολύ κακό και πρέπει να είναι απαραίτητα >6.Έχω λένε πολύ κακή ποιότητα χαλκού....Ευχριστώ πολύ παιδιά για την απάντησή σας!
μου αρέσει που επειδή οι ταχύτητές μου φαίνονται αισθητά πιο χαμηλές από τις αναμενόμενες,περίπου οι μισές δηλαδή,σε τηλεφωνήματά μου στην τεχνική υποστήριξη της HOL μου είπαν πως το αρνητικό margin είναι πολύ κακό και πρέπει να είναι απαραίτητα >6.Έχω λένε πολύ κακή ποιότητα χαλκού....Ευχριστώ πολύ παιδιά για την απάντησή σας!lol... lol...
Δίκιο έχουν, άδικο έχω!
Το SNR είναι καλύτερο όταν είναι μεγάλο!
Οπότε το δικό σου που τείνει στο 0 είναι.... ΑΘΛΙΟ!
(Sorry για το μπέρδεμα! :oops:)
Πάντως τόσο άθλιο SNR ΔΕΝ δικαιολογείται για τόσο μικρό Attenuation. Ψάξε (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=31796)για δυσλειτουργία στο δικό σου άκρο
Φίλε yiapap, θέλω να μου εξηγήσεις που στηρίζεις αυτό που λες ότι τα χαρακτηριστικά της γραμμής δεν καθορίζουν τις ταχύτητες μετάδοσης.
<edit by yiapap>
ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ!!!!!! εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
Μιας και σπουδάζω πληροφορική και σε αυτό το έτος έχω κάνει κάποια μαθήματα όπως δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και κινητές & ασύρματες επικοινωνίες ρώτησα των καθηγήτη για αυτό και μου είπε αυτό που σκέφτηκα κι εγώ. Δηλαδή ότι όταν έχω θόρυβο δλδ μια οποιαδήποτε παρεμβολή σε 'ένα δίκτυο τότε έχω καθυστέρηση στη μετάδοση. Και μου έδωσε και ένα πολύ απλό παράδειγμα. Ένα απλό δίκτυο me πρωτόκολλο TCP/IP έχουμε frames με τα data και ack και ο παραλήπτης στέλνει ack (acknowledgement) για επιβεβαίωση. Σε περίπτωση με θόρυβο κάποιο ack ή data θα χάνεται οπότε για την επαναποστολή του θα υπάρχει καθυστέρηση. Πως λοιπόν δεν υπάρχει καθυστέρηση?
Απλά ρωτάω μήπως καταλάβω. Συγγνώμη αν έιμαι offtopic:)
Φίλε yiapap, θέλω να μου εξηγήσεις που στηρίζεις αυτό που λες ότι τα χαρακτηριστικά της γραμμής δεν καθορίζουν τις ταχύτητες μετάδοσης.
Μιας και σπουδάζω πληροφορική και σε αυτό το έτος έχω κάνει κάποια μαθήματα όπως δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και κινητές & ασύρματες επικοινωνίες ρώτησα των καθηγήτη για αυτό και μου είπε αυτό που σκέφτηκα κι εγώ. Δηλαδή ότι όταν έχω θόρυβο δλδ μια οποιαδήποτε παρεμβολή σε 'ένα δίκτυο τότε έχω καθυστέρηση στη μετάδοση. Και μου έδωσε και ένα πολύ απλό παράδειγμα. Ένα απλό δίκτυο me πρωτόκολλο TCP/IP έχουμε frames με τα data και ack και ο παραλήπτης στέλνει ack (acknowledgement) για επιβεβαίωση. Σε περίπτωση με θόρυβο κάποιο ack ή data θα χάνεται οπότε για την επαναποστολή του θα υπάρχει καθυστέρηση. Πως λοιπόν δεν υπάρχει καθυστέρηση?
Απλά ρωτάω μήπως καταλάβω. Συγγνώμη αν έιμαι offtopic:)
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Μαζί με τα δεδομένα αποστέλλεται και πληροφορία για την ανίχνευση λάθους. Αν τα πακέτα που λαμβάνονται έχουν σφάλματα αποστέλλονται ξανά. Όταν αναφερόμαστε σε ταχύτητα τι εννοούμε λοιπόν; Μάλλον την ταχύτητα μετάδοσης ανεξάρτητα από το αν κάποια δεδομένα ξαναστέλνονται, έτσι;
Επίσης αφού μαζί με τα δεδομένα αποστέλλονται και τα δεδομένα του κώδικα διόρθωσης σφάλματος ο συνολικός όγκος δεδομένων που λαμβάνουμε για ένα αρχείο είναι μεγαλύτερος από αυτόν του αρχείου και μόνο. Δυστυχώς όμως χωρίς να υπήρχε κάποιος έλεγχος δε θα ήταν δυνατή η επιτυχημένη μετάδοση.
........Auto merged post: pusher added 56 Minutes and 19 Seconds later........
Και μία ερώτηση: Γιατί υπάρχουν δύο S/N; Ένα για το upstream και ένα για το downstream; Όλα από μία γραμμή δε μεταδίδονται; Ένας θόρυβος δεν υπάρχει στη γραμμή;
Άλλο φάσμα συχνοτήτων, που περνούν πάνω στη γραμμή, χρησιμοποιείται για το upstream και άλλο για το downstream. Ο θόρυβος δεν είναι ο ίδιος (ένας - στατικός) σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται, αλλά παρουσιάζει διακυμάνσεις. Το upstream και το downstraem SNR είναι μέσος όρος θορύβου στο κάθε φάσμα αντιστοίχως.
michael.937
23-02-08, 23:30
Καλησπερα σε ολους.
Επειδη ειμαι σε δυσκολη θεση θα κανω μια ερωτηση.
Το Downstream Margin απο πλευρας μου μπορω να κανω κατι η πρεπει να αρχισω τα τηλ. στη forthnet και να δηλωνω βλαβες?παιζω οριακα συνεχεια.
Τις 2 πρωτες μερες ειχα το siemens cl-110 και μετα εβαλα το linksys wag200g για καλυτερα αλλα τιποτα.
ADSL Line Status SIEMENS CL-110
Current ADSL line status is displayed as the below.
Line Mode ADSL2+
Line Power State L0
Line Coding Trellis On
Statistics Downstream Upstream
Line Rate 10843 Kbps 1021 Kbps
Attainable Line Rate 12072 Kbps 1233 Kbps
Noise Margin 4.9 dB 12.1 dB
Line Attenuation 34.5 dB 15.8 dB
Output Power 12.4 dBm 19.3 dBm
LINKSYS WAG200G
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 10191 kbps
Upstream Rate: 1021 kbps
Downstream Margin: 4 db
Upstream Margin: 9 db
Downstream Line Attenuation: 32 db
Upstream Line Attenuation: 8 db
Upstream Transmit Power: 21 db
Το ωραιο βεβαια ειναι οτι το linksys κλειδωνει παντα πιο χαμηλα απο το siemens.
Mε βαση αυτα τα στοιχεια μπορει να γινει κατι? και απο πιον?
ευχαριστω.
Ειμαι 1,5 μηνα τωρα με αποσυνδεσεις κτλ.Αφου τωρα με περιορησαν συα 8μβιτ και απο την αλτεκ υποτηθετε οτι η γραμμη θα σταθεροπουταν.Αλλα αγγουρια.
Μου ειπε ενας γνωστος οτι πρεπει να φοναξω ηλεκτρολογο να "μετρησει" τις γραμμες και να δει αν ολα ειναι οκ(μην εχουν καποιο προβλημα οι γραμμες κτλ)Βασικα δεν καταλαβατο μετρησει και τι δουλεια εχει ο ηλεκτρολογς με τις γραμμες.Αν μπορει καποιος να βοηθησει εδω...?
Επισης θα δω καμοια βελτιωση αν βαλω φιλτρο?που μπορω να παρω ενα?
Downstream Upstream
SNR Margin
6.8 24.6 db
Line Attenuation
28.8 20.2 db
Data Rate
8192 381 kbps
Καποιος γνώστης, των παρμέτρων, που να μπορει να κάνει ενα σχόλιο?
jet speet520+
DSL Parameter DSL Parameters and Status
Vendor ID: 0039
Revision Number: E.37.7.30
Serial Number: xxxxxxxxxxxxxxxxx
Local Tx Power: 12.9 dB
Remote Tx Power: 20.5 dB
Local Line Atten.: 41.0 dB
Remote Line Atten.: 28.5 dB
Local SNR Margin: 31.5 dB
Remote SNR Margin: 29.0 dB
Self Test: Passed
DSL Standard: ADSL2+
Profile: Main
Tx Line Rate: 248 Kbps
Rx Line Rate: 1019 Kbps
Max Attainable Line Rate(Down Stream): 10285 Kbps
SRA Parameters
Auto SRA: Disable
SRA CRC Error Rate: 1800
SRA FEC Error Rate: 60
SRA Up Shift Obs. Period: 3600 Secs
SRA Down Shift Obs. Period: 600 Secs
Power Management Mode: L2, L3 Both Allowed
Copyright © 2001-2004 Conexant Systems, Inc. All rights reserved.
Απλά ρωτάω μήπως καταλάβω. Συγγνώμη αν έιμαι offtopic:)Γι αυτό και αναφέρεται το "εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις".
Οι περισσότεροι routers έχουν στατιστικά για το πόσα πακέτα είχαν πρόβλημα (π.χ. CRC) και απαιτήθηκε επαναποστολή. Εκτός από τρομερά κακές γραμμές το ποσοστό αυτών των πακέτων είναι αμελητέο σε σχέση με τον αριθμό των Sources, το αθροιστικό upload αυτών, το πιτάρισμα του DSLAM, το πιτάρισμα του backbone του ISP (π.χ. Θεσσαλονίκη->Αθήνα) το πιτάριασσμα του Παρόχου στη διασύνδεση με το εξωτερικό, το διαθέσιμο bandwidth που δίνουν οι servers ανά IP κτλ.κτλ.
Και στο forum 999 στους 1000 που αναφέρουν χαμηλές ταχύτητες δεν έχουν κάνει δοκιμές με FTP εσωτερικού, όλες τις ώρες της ημέρας, με διαφορετικούς παρόχους, έχοντας εξασφαλίσει ότι το πρόβλημα δεν είναι στο δικό τους άκρο κτλ.κτλ.κτλ.
Με λίγα λόγια ισχύει αυτό που λες... αλλά τελείως θεωρητικά. Η πράξη έχει δείξει ότι (σχεδόν) ποτέ τα CRC δεν είναι ο λόγος που κάποιος "κατεβάζει με 600 αντί για 2500KB/s" ;)
Α και μόλις τώρα είδα το "κινητές/ασύρματες επικοινωνίες". Εννοείται ότι αυτές οι επικοινωνίες είναι πολύ πιο ευπαθείς στις παρεμβολές από τις ενσύρματες. Π.χ. σε μια point-to-point ασύρματη ζεύξη η μετακίνηση του ενός πομποδέκτη κατά μερικά εκατοστά μπορεί να έχει πραγματικά τεράστια διαφορά στην απόδοση του μέσου.
Σίγουρα και η κίνηση στο υπόλοιπο δίκτυο καθορίζει εν πολλοις την δικιά σου ταχύτητα ανα πάσα στιγμή, ωστόσο έτσι όπως είναι γραμμένο στο αρχικό post φαίνεται σαν να μην παίζει ρόλο ο θόρυβος της γραμμής αν και λέει το "εξαιρετικές περιπτώσεις".:)
Είχα ρωτήσει και κάτι πιο πριν αλλά μάλλον χάθηκε κάπου μέσα σε τόσα posts με στατιστικά γραμμών. Ίσως να έχει απαντηθεί κι 'ολας αλλά το search δεν βοήθησε. Η ερώτηση είναι:
"Υπάρχει τρόπος να μειώσω το output margin;".
Το DMT στο Speedtouch μου το δίνει στα 19... Το systemlog show fac=local5 hist=enabled βέβαια μου δίνει <173> SysUpTime: 00:00:48 xDSL linestate up (ITU-T G.992.5; downstream: 15954 kbit/s, upstream: 1021 kbit/s; output Power Down: 21.0 dBm, Up: 12.0 dBm; line Attenuation Down: 28.5 dB, Up: 14.0 dB; snr Margin Down: 8.0 dB, Up: 12.0 dB)
Ευχαριστώ
Έχω Forthnet 2Play Economy (πρώην SoHo) και router το Linksys WAG200G
Στατιστικά με ρύθμιση G.dmt:
DSL Modulation Mode: G.dmt
Downstream Rate: 9536 kbps
Upstream Rate: 1024 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 29 db
Upstream Line Attenuation: 7.5 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Στατιστικά με ρύθμιση Multimode:
Downstream Rate: 13494 kbps
Upstream Rate: 1020 kbps
Downstream Margin: 8 db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 30 db
Upstream Transmit Power: 21 db
ψιλοχάλια ή μου φαίνεται?
Είχα ρωτήσει και κάτι πιο πριν αλλά μάλλον χάθηκε κάπου μέσα σε τόσα posts με στατιστικά γραμμών. Ίσως να έχει απαντηθεί κι 'ολας αλλά το search δεν βοήθησε. Η ερώτηση είναι:
"Υπάρχει τρόπος να μειώσω το output margin;".
Το DMT στο Speedtouch μου το δίνει στα 19... Το systemlog show fac=local5 hist=enabled βέβαια μου δίνει <173> SysUpTime: 00:00:48 xDSL linestate up (ITU-T G.992.5; downstream: 15954 kbit/s, upstream: 1021 kbit/s; output Power Down: 21.0 dBm, Up: 12.0 dBm; line Attenuation Down: 28.5 dB, Up: 14.0 dB; snr Margin Down: 8.0 dB, Up: 12.0 dB)
ΕυχαριστώΚάπου το απάντησα αλλά δεν ξέρω που. Χάθηκε κάτω από τόνους "γιατί δεν κατεβάζω με 3983274 Tbps;" :p
Ο μόνος τρόπος είναι να βελτιώσεις τον θόρυβο της γραμμής σου, ή να μετακομίσεις πιο κοντά στο DSLAM ώστε να μειώσεις το attenuation και άρα να μειώσεις την "προσπάθεια" που καταβάλει ο router σου για να κρατήσει τη σύνδεση σε αξιοπρεπή επίπεδα. Βέβαια ειδικά στο ADSL2+ και ειδικά με τον Ελληνικό Χαλκό αυτό υπονοεί να νοικιάσεις ράντζο στο κτήριο του ΟΤΕ.
Σίγουρα και η κίνηση στο υπόλοιπο δίκτυο καθορίζει εν πολλοις την δικιά σου ταχύτητα ανα πάσα στιγμή, ωστόσο έτσι όπως είναι γραμμένο στο αρχικό post φαίνεται σαν να μην παίζει ρόλο ο θόρυβος της γραμμής αν και λέει το "εξαιρετικές περιπτώσεις".:)
Μα ΔΕΝ παίζει ρόλο!
Εγώ π.χ. είμαι "εξαιρετική περίπτωση". Πρόσεξε:
Down Up
Speed (kbps): 1824 256
Capacity Used: 99% 58%
Noise Margin: 4.5 dB 14.0 dB
Output Power: 17.0 dBm 12.0 dBm
Attenuation: 59.0 dB 31.5 dB
Cells: 707683 799241
CRC Errors: 1100 2
Header Errors: 324 3
Activations: 1329
uptime is 8 weeks, 1 day, 4 hours, 24 minutes
Δηλαδή παρά το ότι συγχρονίζω στα 1824Kbps (γραμμή 2048/256) με 4.5dB SNR και 1329 line resets σε 8 εβδομάδες (περίπου ένα/ώρα) έχω απώλειες 1424 πακέτα (ΑΤΜ cells) στα 707683 στη χειρότερη. Δηλαδή απώλειες 0,2%!!!!
Λες αυτό να φταίει που δεν μπορώ να κατεβάσω το ton_OTE_sas_tis_grammes_sas.mp3 με 210KB/s?
miltmaster3
26-02-08, 19:39
τελεια δουλεια . ευχαριστουμε!
Κάπου το απάντησα αλλά δεν ξέρω που. Χάθηκε κάτω από τόνους "γιατί δεν κατεβάζω με 3983274 Tbps;" :p
Ο μόνος τρόπος είναι να βελτιώσεις τον θόρυβο της γραμμής σου, ή να μετακομίσεις πιο κοντά στο DSLAM ώστε να μειώσεις το attenuation και άρα να μειώσεις την "προσπάθεια" που καταβάλει ο router σου για να κρατήσει τη σύνδεση σε αξιοπρεπή επίπεδα. Βέβαια ειδικά στο ADSL2+ και ειδικά με τον Ελληνικό Χαλκό αυτό υπονοεί να νοικιάσεις ράντζο στο κτήριο του ΟΤΕ.
:rofl: Ευχαριστώ! :)
Bagiaderas
27-02-08, 13:51
Πήρα το θάρρος, μετά από πολύ καιρό, να ξανα ποστάρω εδώ (ίσως και off topic), για να μου πεί κάποια πράγματα, εφόσον θέλει και μπορεί, κάποιο μέλος που γνωρίζει, εξ αιτίας αυτού του μυνήματος :
Καλώς ήρθατε, Bagiaderas απ' ότι φαίνεται έχετε καιρό να δημοσιεύσετε ένα νέο μήνυμα στο forum! Η online κοινότητά μας στηρίζεται στην συμμετοχή όλων μας!
Ευκαιρία είναι λοιπόν, να βοηθήσετε κάποιο μέλος να λύσει τα τεχνικά προβλήματα που έχει ή απλά να ακούσουμε την άποψη σας σε κάποια από τα forums μας.
Αρκετά δημοφιλή και με έντονη κίνηση forum είναι τα Γεγονότα - Απόψεις (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=9) forums, το Software & Hardware (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=8) και το Χαλαρή Κουβεντούλα (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=30) για τα λιγότερο τεχνικά θέματα.
Θα χαρούμε να σας δούμε ξανά σαν ενεργό μέλος της κοινότητάς μας!
Έχουμε και λέμε
1) Δεδομένα:
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifProduct Name:SpeedTouch 5x6 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Software Release:6.1.9.6 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Software Variant:AA http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Boot Loader Version:1.0.6 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Board Name:BANT-V
Service Configuration
This section contains information regarding the service configuration currently applying to your SpeedTouch.
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifService Name:Routed PPP (modified by user)
Time Configuration
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifTime Source:Automatic http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Date:27-02-2008 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Time:11:27:34 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Timezone:(UTC+02:00) Athens, Istanbul, Minsk http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Summer Time:Yes http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Time Since Power-on:0 days, 22:26:45 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Time Server 1:time.nist.gov http://speedtouch.lan/images/spacer.gif
Time Server 2:147.102.255.1
System Configuration
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifWeb Browsing Interception:AutomaticInternet
Connection Information
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifUptime:0 days, 21:09:51 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]:8,72 / 1,13
Connection Settings
http://speedtouch.lan/images/spacer.gifPVC Info (VPI.VCI):8.35 http://speedtouch.lan/images/spacer.gif Type:PPPoA
DSL Connection
Link Information
Uptime: 0 days, 18:21:17
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 24.574
Data Transferred (Sent/Received) [KB/KB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 13,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 3,5 / 0,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 10,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 411 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 55 / 452
HEC Errors (Up/Down): 1.417 / 286
To Dslam όπως καταλαβαίνετε, είναι 30-40μ από το σπίτι μου...
Υπάρχουν 3 υπολογιστές και ένας δίσκος ethernet, στο σπίτι σε δίκτυο ethernet 100Mbps με 2 switchακια και συνδέονται στο modem με ethernet.
Οι 2 με τα windows xp είναι συνήθως κλειστοί, ενώ αυτός με τα ubuntu 7.10 μόνιμα ανοιχτός.
Provider ο ΟΤΕ και Dslam το A Ραφήνας.
O μικρός χρόνος με το modem αναμένο οφείλεται σε restart...
(αν η παραπάνω περιγραφή είναι ελλιπής, πείτε μου)
Ο μέσος όρος ταχυτήτων που βλέπω στο ρολόι της A BELTRÓNICA (αλλά και στις διάφορες μέγιστες ταχύτητες που βλέπω είτε κατεβάζοντας από rapidshare είτε ανεβάζοντας από azureus 2.5.0.4 για λίνουξ) είναι:
Για ελλάδα κι ευρώπη
1200/105 και 1100/105
και για αμερική 320/95
2) Ερώτηση:
upsteam : 1023/8 = 128.5
105/128,5= 0,82
άρα 18% απώλειες από διάφορες ανάγκες λειτουργικού και προγραμάτων, ρυθμίσεις, ανοχή ρολογιού, απώλειες χαλκού, συνδέσεις κλπ
downstream : 24574/8 = 3.072
1200/3072 = 0,39 άρα 61% απώλειες για ελλάδα/ευρώπη
320/3072 = 0,10 άρα 90% απώλειες για αμερική
Οι παραπάνω απώλειες είναι αποδεκτές;
Είναι κάτι που μπορώ να βελτιώσω σε διάφορα settings του modem ή αλλού
ή οφείλεται στον provider?
Σε περίπτωση που οφείλεται στον provider μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό;
Οφείλονται στον provider και τον backbone provider... του provider.
Mπορείς να δοκιμάσεις με άλλο Πάροχο.
upsteam : 1023/8 = 128.5
105/128,5= 0,82
άρα 18% απώλειες από διάφορες ανάγκες λειτουργικού και προγραμάτων, ρυθμίσεις, ανοχή ρολογιού, απώλειες χαλκού, συνδέσεις κλπ
Τα overheads του PPPoE και του TCP είναι σε ιδανικές συνθήκες 16.8% οπότε με 18% είσαι αρχηγός.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=4537
Για το κατέβασμα είναι δύσκολο να πάρεις καλή μέτρηση ειδικά χωρίς πολλαπλές συνδέσεις. Δοκίμασε πάνω από ένα παράλληλα downloads από καλούς servers (rapidshare ή πελάτης της akamai). Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποιο νόμιμο και καλά-seeded torrent: iso με πιγκουίνους, το ΟΟ.Ο, κάποιο δημοφιλές demo.
@ ADSLgr.com All rights reserved.