PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95

Mill
03-07-08, 20:29
Παιζω καμμια φορα online games.Αυτο το καιρο οχι αλλα ενδεχεται να ξαναπιασω κανενα στο μελλον.Αρα να ξερω πως για pings καλυτερα να εχω G.dmt ? Με download manager επιασα 1800kb/s στο link που εδωσες lazydog πραγμα που ειναι πολυ καλο (ADSL2+ modulation).Ελλαδα ο server ομως ε.Απο ATI κατεβαζω τους catalyst με 700kb/s.Τωρα για τα disconnects λογω noise δε τα εχω καταλαβει ακομα.Προσπαθω να παρατηρησω αν αλλαζει ip o router χωρις να τον εχω ανοιγοκλεισει αλλα δε κατεληξα ακομα.

Mouse Potato
03-07-08, 20:39
Παιζω καμμια φορα online games.Αυτο το καιρο οχι αλλα ενδεχεται να ξαναπιασω κανενα στο μελλον.Αρα να ξερω πως για pings καλυτερα να εχω G.dmt ? Με download manager επιασα 1800kb/s στο link που εδωσες lazydog πραγμα που ειναι πολυ καλο (ADSL2+ modulation).Ελλαδα ο server ομως ε.Απο ATI κατεβαζω τους catalyst με 700kb/s.Τωρα για τα disconnects λογω noise δε τα εχω καταλαβει ακομα.Προσπαθω να παρατηρησω αν αλλαζει ip o router χωρις να τον εχω ανοιγοκλεισει αλλα δε κατεληξα ακομα.

Κι εγώ τους catalyst με τόσο τους κατεβάζω... Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ταχύτητας πάντως. Δοκίμασε αν είναι να κατεβάσεις καμία διανομή linux από κάποιον torrent tracker.

Mill
03-07-08, 20:42
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου φιλε.Το εκτιμω.Μηπως θα μπορουσες να προτεινεις καποιον καλο download manager που να ειναι τσαμπα και χωρις πολλες διαφημησεις αν γινεται? Εκτος του download accelerator plus. Και αμα γινεται να παιρνει τα αρχεια απο rapidshare σε free mode,ακομα καλυτερα :P

Mouse Potato
03-07-08, 20:44
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου φιλε.Το εκτιμω.Μηπως θα μπορουσες να προτεινεις καποιον καλο download manager που να ειναι τσαμπα και χωρις πολλες διαφημησεις αν γινεται? Εκτος του download accelerator plus. Και αμα γινεται να παιρνει τα αρχεια απο rapidshare σε free mode,ακομα καλυτερα :P

Να σου πω την αλήθεια εγώ χρησιμοποιώ το DownThemAll που είναι add-on στον firefox και τα πάει μια χαρά. Τώρα για το rs, δεν σου επιτρέπει να βάλεις manager σε free φάση :)

Mill
03-07-08, 20:47
Σε ευχαριστω.Εισαι αρχηγος.Αρα αν δε δω disconnect να ειμαι ευχαριστημενος ε?

Mouse Potato
03-07-08, 21:08

Για την απόσταση που έχεις καλούτσικα στέκεται η γραμμή σου. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο... Άρα ναι... ;)

harris
04-07-08, 03:22

Σόρρυ αλλά δεν πρόσεξα πως το έχεις σε g.dmt :sorry::oops:

Η γραμμή σου είναι άριστη λοιπόν... αν έχεις πρόβλημα με τα pings στα παιχνίδια, αυτό είναι γενικό φαινόμενο... Δες τι σου λέει κι lazydog ;)

Mill
04-07-08, 14:28
Σόρρυ αλλά δεν πρόσεξα πως το έχεις σε g.dmt :sorry::oops:

Η γραμμή σου είναι άριστη λοιπόν... αν έχεις πρόβλημα με τα pings στα παιχνίδια, αυτό είναι γενικό φαινόμενο... Δες τι σου λέει κι lazydog ;)

Και σε G.dmt και σε ADSL2+ το downstream margin μου ειναι 6 ή 7 db.Παρα πολυ χαμηλα δηλαδη.Ευχαριστω για τη βοηθεια.

[Insomniac]
04-07-08, 14:46
Και σε G.dmt και σε ADSL2+ το downstream margin μου ειναι 6 ή 7 db.Παρα πολυ χαμηλα δηλαδη.Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Σε 24άρα Forthnet, αυτό είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείς.

Musikwissenschaftler
05-07-08, 10:01
Με την ελπίδα πως δεν κάνω κατάχρηση της υπομονής και της καλής προαίρεσης εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα τέτοιου είδους ζητήματα, θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν σας τις ακόλουθες μικροαπορίες μου:

1. Όπως φαίνεται και στα στοιχεία που έχω καταχωρίσει, διαθέτω ένα router FRITZ!Box της HOL. Για να βρω τις ενδείξεις για Signal/Noise ratio και Line attenuation ακολούθησα την διαδρομή [FRITZ!Box]: Internet > DSL Information > DSL. Εκεί, όμως, δίνονται τιμές τόσο για την λήψη όσο και για την αποστολή δεδομένων (Receive direction / Send direction). Έκανα καλά που έλαβα υπ' όψιν μου μονάχα τις τιμές που εμφανίζονται στην πρώτη στήλη για την συμπλήρωση του προφίλ μου ή θα έπρεπε να δώσω προσοχή και στις αντίστοιχες της δεύτερης στήλης (13 / 4, αντιστοίχως);

2. Τα στατιστικά για το Output Power είναι άραγε αυτά που εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή του πίνακα Extended (ακολουθώντας πάντοτε την προαναφερθείσα διαδρομή), ήτοι «Data bytes per frame (B): 12 / 30», ή μήπως αναφέρονται κάπου αλλού - και πού ακριβώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε σχετική διευκρίνιση.

Mouse Potato
05-07-08, 13:06
1) Έκανες μια χαρά που επέλεξες το receive direction. Αυτά τα στατιστικά μας ενδιαφέρουν :)
2) Δεν γνωρίζω. Ας απαντήσει κάποιος που να το 'χει :(

Και μην δυστάζεις ποτέ να ποστάρεις σκεπτόμενος ότι θα κάνεις κατάχρηση του χρόνου και της υπομονής μας. :)

Φιλικά

magnuslupus
05-07-08, 13:25
Με την ελπίδα πως δεν κάνω κατάχρηση της υπομονής και της καλής προαίρεσης εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα τέτοιου είδους ζητήματα, θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν σας τις ακόλουθες μικροαπορίες μου:

1. Όπως φαίνεται και στα στοιχεία που έχω καταχωρίσει, διαθέτω ένα router FRITZ!Box της HOL. Για να βρω τις ενδείξεις για Signal/Noise ratio και Line attenuation ακολούθησα την διαδρομή [FRITZ!Box]: Internet > DSL Information > DSL. Εκεί, όμως, δίνονται τιμές τόσο για την λήψη όσο και για την αποστολή δεδομένων (Receive direction / Send direction). Έκανα καλά που έλαβα υπ' όψιν μου μονάχα τις τιμές που εμφανίζονται στην πρώτη στήλη για την συμπλήρωση του προφίλ μου ή θα έπρεπε να δώσω προσοχή και στις αντίστοιχες της δεύτερης στήλης (13 / 4, αντιστοίχως);

2. Τα στατιστικά για το Output Power είναι άραγε αυτά που εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή του πίνακα Extended (ακολουθώντας πάντοτε την προαναφερθείσα διαδρομή), ήτοι «Data bytes per frame (B): 12 / 30», ή μήπως αναφέρονται κάπου αλλού - και πού ακριβώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε σχετική διευκρίνιση.

Να υποθέσω οτι έχεις το lite double-play της HOL:hmm:

Musikwissenschaftler
05-07-08, 18:44
Ευχαριστώ πολύ, φίλε lazydog, για την ευγενική απάντησή σου! Η δεύτερη απορία μου μπορεί προφανώς να λυθεί μόνο από κάποιον που να έχει το ίδιο router με το δικό μου - είδομεν...

Προς τον magnuslupus

Όχι, αγαπητέ φίλε, έχω το double play της HOL στα 6 Mbps, με απεριόριστη τηλεφωνία και 34€ μηνιαίο πάγιο. Είμαι μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από το εν λόγω πακέτο, πέντε μήνες τώρα, και σκοπεύω να το διατηρήσω για αρκετό ακόμη καιρό, εφ' όσον βέβαια δεν συμβεί τίποτε αναπάντεχο (με τους εναλλακτικούς παρόχους ποτέ δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος, ως γνωστόν)...

magnuslupus
05-07-08, 21:56
Όχι, αγαπητέ φίλε, έχω το double play της HOL στα 6 Mbps, με απεριόριστη τηλεφωνία και 34€ μηνιαίο πάγιο. Είμαι μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από το εν λόγω πακέτο, πέντε μήνες τώρα, και σκοπεύω να το διατηρήσω για αρκετό ακόμη καιρό, εφ' όσον βέβαια δεν συμβεί τίποτε αναπάντεχο (με τους εναλλακτικούς παρόχους ποτέ δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος, ως γνωστόν)...

Με μπέρδεψες τώρα.:hmm: Κοιτάζοντας τους τιμοκαταλόγους της HOL βλέπω ότι έχει δυο double play, ένα lite στα 6 Mbps με 21,9 ευρώ και ένα εως 24 Mbps με 39,9 ευρώ.
Το attn της γραμμής σου είναι πολύ καλό:oneup: και το SNRMargin δεν είναι και άσχημο. Σε μια γραμμή 24 Mbps μπορείς να κλειδώσεις πολύ καλά πιστεύω.

A_gamer
05-07-08, 23:10
Με μπέρδεψες τώρα.:hmm: Κοιτάζοντας τους τιμοκαταλόγους της HOL βλέπω ότι έχει δυο double play, ένα lite στα 6 Mbps με 21,9 ευρώ και ένα εως 24 Mbps με 39,9 ευρώ.
Το attn της γραμμής σου είναι πολύ καλό:oneup: και το SNRMargin δεν είναι και άσχημο. Σε μια γραμμή 24 Mbps μπορείς να κλειδώσεις πολύ καλά πιστεύω.

Νομίζω έχει και 24 Mbps χωρίς απ. τηλέφωνα με 24,9 και το πακέτο που λέει ο συνομιλητής μας (6 Mbps με απεριόριστα) στην τιμή που έγραψε.

nick_f
06-07-08, 13:34
καπου ποιο πανω διαβασα οτι ενας φιλος με παρομοια στοιχεια ζεστενοτανε το μοντεμ του,και εγω εχω αυτο το προβλημα με το μοντεμ (νετφαστερ).δικαιολογητε με τα παρακατω στοιχεια?

Upstream Downstream

Noise Margin
11 dB 11 dB

Attenuation
9 dB 18 dB

balander
08-07-08, 11:44
Σημερα εκανα αντικατάσταση το dlink g624t με το dlink 2640b.

To att Από 32 πήγε 37 (να σημειωσω οτι οσα ρουτερ και να εβαλα το att εδειχναν 37 και ΜΟΝΟ το g624t 32)

Επειδη αυτό που εχω τώρα δείχνει καλύτερα τα στατιστικά της γραμμής έχουμε:

Mode: ADSL2+
Line Coding: Trellis On
Status: No defect

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 7561 1020

SNR Margin (dB): 6.3 14.3
Attenuation (dB): 37.0 16.0
Output Power (dBm):12.9 0.0

harris
08-07-08, 11:58
Θεωρητικά θα έπρεπε να βλέπεις άλλα 3Mbps, ίσως και περισσότερα ;)

balander
08-07-08, 12:09
Ναι βλέπω 11500 οταν είναι σαββατο απογευμα και κυριακη ολη μερα. Απο δευτερα πάλι τα ίδια.

Τρανο παράδειγμα crosstalk ... Οταν κλείνουν τα μαγαζια... κτλ κτλ κ φευγει ο κοσμος εγω ειμαι μια χαρα.. οταν ερχονται.. τα ιδια... :whistle:

[Insomniac]
08-07-08, 21:27
Ναι βλέπω 11500 οταν είναι σαββατο απογευμα και κυριακη ολη μερα. Απο δευτερα πάλι τα ίδια.

Τρανο παράδειγμα crosstalk ... Οταν κλείνουν τα μαγαζια... κτλ κτλ κ φευγει ο κοσμος εγω ειμαι μια χαρα.. οταν ερχονται.. τα ιδια... :whistle:

Πιθανό, αν και κατά τη γνώμη μου, από 7,5 στα 11,5 Mbps, είναι λίγο too much για crosstalk. Θα μπορούσε να είναι και παρεμβολή από πηγή που υπάρχει σε κάποιο κοντινό κατάστημα ίσως ( ; ) και λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=201683).

s2t2s
09-07-08, 12:13
Καλημέρα παιδιά.
Πριν από μια βδομάδα περίπου μπήκα στο ιδιόκτητο της Forthnet.
Το router που μου δώσανε είναι το d-link g624t.
Νομίζω ότι έχω κάποιο πρόβλημα γιατί ενώ ήμουν στα 4mbit της forthnet (μέσω οτέ) ο θορυβος της γραμμής μου ήταν στο S/N margin ένας πολύ μεγάλος αριθμός (πολλά ψηφία, αλλά αυτό είχε γίνει αφού είχε έρθει τεχνικός απο τον οτέ σπίτι και είχε διαπιστωσει πως είχε κάποιο πρόβλημα η γραμμή μου αλλά το πρόβλημα ήταν στα μηχανήματα του οτέ όπως μου είπε.Το φτιάξανε και μετά και στα 2mbit του οτέ και στα 4 της forthnet έιχα τον αριθμο με τα πολλά ψηφία στο S/N και atteanuation 14-16 για download και S/N κοντά στο 30 και atteanuation 14-16 αν θυμάμαι καλά στο upload και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα στο ιντερνετ και στο router), τωρα που είμαι στο ιδιόκτητο έχω:

ADSL Firmware Version : 7.00.01.00 - 7.00.01.00 -
7.00.04.00 Annex A - 01.07.2c - 0.54
Line State : Connected
Modulation : ADSL_2plus
Annex Mode : Annex A
Max Tx Power : -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 6 11 dB
Line Attenuation 12 4 dB
Data Rate 22879 1020 kbps

Από ότι κατάλαβα το S/N στο download είναι πολύ χαμηλό (και μάλλον αυτό κάνει το router σέρνεται γιατί μου κάνει κανά 2λεπτό να μπει σε οποιαδήποτε σελίδα των ρυθμίσεων ή στατιστικων του)
Για να λέμε την αλήθεια από την ταχύτητα του ίντερνετ και της τηλεφωνίας γενικά δεν έχω πρόβλημα προς το παρόν.Από πλευρας μου δεν έχει αλλάξει τπτ στις καλωδιωσεις του σπιτιού.Το θέμα είναι πως το router απο ότι καταλαβαίνω δυσκολεύεται να κρατήσει την γραμμή συγχρονισμένη σωστά;Αυτό μπορεί να χειροτερεψει αργότερα ή να κάνει καμία ζημια στο router, οπότε να πάρω τηλ και να δηλώσω βλάβη γραμμής, η είμαι υπερβολικός και το ψάχνω πολύ;
Επίσης όταν πήρα το router από το κατάστημα της forthnet στο κιλκiς μου δώσανε και ένα αρχειάκι word που δείχνει με εικόνες τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο router και στο pc. Σε μια από αυτές δείχνει τα εξής:
http://img79.imageshack.us/img79/9194/eikonajh4.jpg (http://imageshack.us)
http://img79.imageshack.us/img79/9194/eikonajh4.261018f38f.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=79&i=eikonajh4.jpg)

Είναι περίπου ίδια με τα δικά μου.Μήπως φταίει το router;
Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ πέρα από το να πάρω τηλ στη forthnet για να φτίαξω την κατάσταση;
Το router που μου δώσανε είναι κάλο, έχετε να προτείνετε κάτι πιο αξιόπιστο ή καλύτερο;

pake34
31-07-08, 10:53
Συγχαρητήρια.Πολύ χρήσιμα στοιχεία.
pake34

dpa2006
31-07-08, 12:06
Καλημέρα παιδιά.
Πριν από μια βδομάδα περίπου μπήκα στο ιδιόκτητο της Forthnet.
Το router που μου δώσανε είναι το d-link g624t.
Νομίζω ότι έχω κάποιο πρόβλημα γιατί ενώ ήμουν στα 4mbit της forthnet (μέσω οτέ) ο θορυβος της γραμμής μου ήταν στο S/N margin ένας πολύ μεγάλος αριθμός (πολλά ψηφία, αλλά αυτό είχε γίνει αφού είχε έρθει τεχνικός απο τον οτέ σπίτι και είχε διαπιστωσει πως είχε κάποιο πρόβλημα η γραμμή μου αλλά το πρόβλημα ήταν στα μηχανήματα του οτέ όπως μου είπε.Το φτιάξανε και μετά και στα 2mbit του οτέ και στα 4 της forthnet έιχα τον αριθμο με τα πολλά ψηφία στο S/N και atteanuation 14-16 για download και S/N κοντά στο 30 και atteanuation 14-16 αν θυμάμαι καλά στο upload και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα στο ιντερνετ και στο router), τωρα που είμαι στο ιδιόκτητο έχω:

ADSL Firmware Version : 7.00.01.00 - 7.00.01.00 -
7.00.04.00 Annex A - 01.07.2c - 0.54
Line State : Connected
Modulation : ADSL_2plus
Annex Mode : Annex A
Max Tx Power : -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 6 11 dB
Line Attenuation 12 4 dB
Data Rate 22879 1020 kbps

Από ότι κατάλαβα το S/N στο download είναι πολύ χαμηλό (και μάλλον αυτό κάνει το router σέρνεται γιατί μου κάνει κανά 2λεπτό να μπει σε οποιαδήποτε σελίδα των ρυθμίσεων ή στατιστικων του)
Για να λέμε την αλήθεια από την ταχύτητα του ίντερνετ και της τηλεφωνίας γενικά δεν έχω πρόβλημα προς το παρόν.Από πλευρας μου δεν έχει αλλάξει τπτ στις καλωδιωσεις του σπιτιού.Το θέμα είναι πως το router απο ότι καταλαβαίνω δυσκολεύεται να κρατήσει την γραμμή συγχρονισμένη σωστά;Αυτό μπορεί να χειροτερεψει αργότερα ή να κάνει καμία ζημια στο router, οπότε να πάρω τηλ και να δηλώσω βλάβη γραμμής, η είμαι υπερβολικός και το ψάχνω πολύ;
Επίσης όταν πήρα το router από το κατάστημα της forthnet στο κιλκiς μου δώσανε και ένα αρχειάκι word που δείχνει με εικόνες τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο router και στο pc. Σε μια από αυτές δείχνει τα εξής:
http://img79.imageshack.us/img79/9194/eikonajh4.jpg (http://imageshack.us)
http://img79.imageshack.us/img79/9194/eikonajh4.261018f38f.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=79&i=eikonajh4.jpg)

Είναι περίπου ίδια με τα δικά μου.Μήπως φταίει το router;
Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ πέρα από το να πάρω τηλ στη forthnet για να φτίαξω την κατάσταση;
Το router που μου δώσανε είναι κάλο, έχετε να προτείνετε κάτι πιο αξιόπιστο ή καλύτερο;

μια ευκολη και ισως γρηγορη λυση ειναι να δανειστεις καποιο αλλο router και να ελεγξεις τη γραμμη σου απο φιλο,γνωστο.αν το router που θα μπορεσεις να δανειστεις ειναι Speedtouch THOMSON ακομα καλυτερα.εχω μια υποψια οτι το 624T φοραει Broadcom chipset,ειναι σιγουρα βασισμενο σε Busybox,αρα αν εβρισκες ενα us robotics(Broadcom-Busybox επισης)θα μπορουσε να σου εδινε μια αλλη αποψη της γραμμης σου.σε φιλο που εχω στησει το 624T για να ειμαι ειμαι ειλικρινης δεν παρατηρησα ιδιαιτερη καθυστερηση στο φορτωμα των σελιδων του router.αρα πιθανον να φταιει το router αλλα πιθανον και η γραμμη(Θόρυβος)
δες εδω (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2184720&postcount=3376)τα στατιστικά δεν διαφερουν πολυ...:hmm:
αν συνεχιστει το προβλημα μιλησε με το τεχνικο τμημα της εταιριας και ζητησε βοηθεια εξειδικευμένου τεχνικού.αν συνεχιστουν τα προβληματα ζητησε αντικατάσταση.
ως προς τις προτάσεις:Siemens CL101(Broadcom),speedtouch 585v6,usr9108 ισως Netgear 834G,τα τελευταια δεν ξερω πως συμπεριφερονται με 4net,το 1ο σιγουρα και το speedtouch εχουν αποδεδειγμενα πολυ καλη συμπεριφορα οπως και το usr

sodade21
03-08-08, 08:21
Noise Margin: 11 dB (upstream) 11 dB (Downstream)

Attenuation : 4 dB (upstream) 13 dB (downstream)
Ολα καλα εδω??

συνχρωνιζει γυρω στα 17mbps αλλα κατεβαζω μεχρι 200κBps απο Microsoft (single file). και μεχρι 480κBps απο uttorent με πολλαπλα αρχεια..(8-9) με πολλους seeders και λιγους leetchers..... τι συμβαινει...? any ideas?

maik
03-08-08, 11:22
συνχρωνιζει γυρω στα 17mbps

Αυτη ειναι η ταχυτητα σου πολυ απλα. Το ποσο κατεβαζεις δεν εχει καμια σχεση.

A_gamer
03-08-08, 14:16

Ολα καλα εδω??

συνχρωνιζει γυρω στα 17mbps αλλα κατεβαζω μεχρι 200κBps απο Microsoft (single file). και μεχρι 480κBps απο uttorent με πολλαπλα αρχεια..(8-9) με πολλους seeders και λιγους leetchers..... τι συμβαινει...? any ideas?

Άκου την ιδέα μου: άλλαξε thread, εδώ στο "Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power" δε θα βρεις απαντήσεις.

kuja
03-08-08, 22:47

Ολα καλα εδω??

δεν κατεβαζεις και καλα αυτο ειναι αληθεια.Απο οποιαδηποτα site αυτο?
Τα παραπανω καλα ειναι.

sodade21
04-08-08, 08:50
τελικα φταιει το wireless. με καλοδιο κατεβαζω 1800κbps.. αρα ειμαι οκ μαλλον... τωρα πρεπει να βρω γιατι με wireless δεν τραβαει :P

kuja
04-08-08, 16:03
τελικα φταιει το wireless. με καλοδιο κατεβαζω 1800κbps.. αρα ειμαι οκ μαλλον... τωρα πρεπει να βρω γιατι με wireless δεν τραβαει :P

17 x 1024 και ολο δια 8 =2176 αρα τωρα ειναι μια χαρα.;)

linkinp
10-08-08, 15:12
υπαρχει τροπος να ανεβασω το snr της γραμμης μου?πχ καλυτερα φιλτρα κλπ?

ξιμμυ
12-08-08, 10:01
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ Κ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ,,,, ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ!!!!
ΤΟ SNR ΜΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 6,ΧΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΧΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΡ!!
ΜΕ ΤΟ SNR ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ!?!?!ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ,ΕΧΩ FORTHNET 2PLAY K ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ,768.
ΜΕ ΤΟ LINE ATTENUATION EIMAI ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,24.

crypter
12-08-08, 16:35
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ Κ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ,,,, ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ!!!!
ΤΟ SNR ΜΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 6,ΧΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΧΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΡ!!
ΜΕ ΤΟ SNR ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ!?!?!ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ,ΕΧΩ FORTHNET 2PLAY K ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ,768.
ΜΕ ΤΟ LINE ATTENUATION EIMAI ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,24.
μπορεις για αρχη να δοκιμασεις και με ενα αλλο μοντεμ και ενα αλλο splitter( η με το μοντεμ συνδεδεμενο κατευθειαν στην πριζα του τηλεφωνου) αν δεις βελτιωση αλλαζεις splitter, επισης με νεο firmware στο μοντεμ σου μπορεις να εχεις λιγο καλυτερο αποτελεσμα, το προβλημα ομως θα λυθει σωστα μονο αν παρεις τηλεφωνο την forthnet και τους πεις οτι εχεις αποσυνδεσεις και πολυ χαμηλο snr

pusher
13-08-08, 10:55
Για την ίδια απόσταση το attenuation είναι ίδιο για adsl και adsl2+;

linkinp
13-08-08, 14:54
attenuation ειναι η εξασθενιση του σηματος αρα λογικα ειναι ιδιο...(χωρις να ειμαι σιγουρος...)

crypter
13-08-08, 15:32

μπα δεν νομιζω να ειναι το ιδιο, διαφερει αναλογα με την συχνοτητα του σηματος που στελνει/λαμβανεται απο το μοντεμ

[Insomniac]
13-08-08, 15:45

Όχι δεν είναι το ίδιο. Από ADSL,ADSL2 σε ADSL2+ υπάρχει μια αύξηση του attenuation (μικρή-μεγάλη ανάλογα) λόγω της αύξησης του συνολικού αριθμού συχνοτήτων.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217614

pusher
13-08-08, 18:24
attenuation ειναι η εξασθενιση του σηματος αρα λογικα ειναι ιδιο...(χωρις να ειμαι σιγουρος...)

Αν δεις όλο το εύρος συχνοτήτων που χρησιμοποιείται στις ασύρματες επικοινωνίες θα δεις ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές και στην εξασθένηση και σε άλλες ιδιότητες, γι' αυτό και η κάθε μπάντα χρησιμοποιείται για διαφορετικούς σκοπούς.

Τώρα τι παίζει μεταξύ adsl και adsl2+ δεν το γνωρίζω προσωπικά.

A_gamer
13-08-08, 19:56

Όχι, οι υψηλότερες συχνότητες (που υπάρχουν στο ADSL2+ αλλά όχι στο ADSL1 και 2) εξασθενούν πιο εύκολα, έτσι το συνολικό att. αυξάνεται.

21century
16-08-08, 13:24
Νομίζω ότι με το Wirelles mon που είχα εγκαταστήσει μου έδειχνε την ισχύ του σήματος του ασύρματου δικτύου και τώρα θα δοκιμάσω το netstumbelr , γνωρίζει κανένας αν έχει κάποια αναφορά το στάμπλερ στην ποιότητα του σήματος?

phph
17-08-08, 14:08
Να πω κι εγώ το πρόβλημά μου κι ελπίζω να με βοηθήσετε να βγάλω κάποια άκρη. Έχω το usr 9106, το οποίο μεταξύ των χαρακτηριστικών της γραμμής adsl που δίνει είναι και το attainable rate. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό είναι η μέγιστη ταχύτητα που θα συχρόνιζε το modem/router αν δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός από τον provider. Σωστά;

Εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημά μου. Υπάρχει πολύ μεγάλη διακύμανση στο downstream attainable rate. Όπως μπορείτε να δείτε στο πινακάκι που επισυνάπτω κυμαίνεται από 1760 έως 11200. Και το upstream δεν είναι σταθερό, αλλά αυτό δε με προβληματίζει αφού μόνο μία φορά έπεσε κάτω από το 1024. Μάλιστα οι διακυμάνσεις μπορεί να είναι και εντός της ίδιας ημέρας και σε διάστημα μιας ώρας. Δηλαδή κάνω restart το router και μου δίνει εντελώς άλλα νούμερα.

Το θέμα είναι ότι αν κατάλαβα καλά από αυτά που διάβασα εδώ, τα στατιστικά της γραμμής μου είναι γενικά καλά. Μόνο το upstream output power ξεφεύγει μερικές φορές και τότε είναι που βγάζει χαμηλό downstream attainable rate. Καλά δεν θα έπρεπε το κακό upstream output power να επηρεάζει περισσότερο το upstream και όχι το downstream attainable rate; Και έχω την εντύπωση πως και το 11200 (το καλύτερο downstream attainable rate που έχω πάρει) πάλι χαμηλό είναι για τα χαρακτηριστικά της γραμμής.

Μπορείτε να μου πείτε που μπορεί να οφείλονται αυτές οι διακυμάνσεις; Σκοπεύω να αναβαθμίσω τη σύνδεσή μου στο τέλος του μήνα και δε θέλω να μπλέξω με εναλλακτικούς αν τελικά έχω προβληματική γραμμή που θέλει ενέργειες από μέρους του ΟΤΕ.

[Insomniac]
17-08-08, 16:59
Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε εώς 24Mbps, για να μπορέσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα από το attainable rate, πρέπει να είσαι κλειδωμένος σε ADSL2+ mode κι ας έχεις προφίλ στο 1Mbps. Το 9106 δεν υποστηρίζει αυτό το mode, οπότε γι'αυτό και δε βλέπεις νούμερα μεγαλύτερα από τα 12Mbps.

Για το output power, οι τιμές που σου δείχνει το ρούτερ είναι πιθανότατα ανεστραμμένες, μιας και το output power του upstream έχει μέγιστη ονομαστική τα 13dbm και του downstream τα 20dbm. Παρατήρησε ότι όταν έχεις υψηλή τιμή, κοντά στα 20dbm που είναι το μέγιστο, σου βγάζει χαμηλό attainable, ενώ όταν είναι χαμηλό το power, το attainable αυξάνει κατά πολύ.

phph
18-08-08, 23:01
;2263063']Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε εώς 24Mbps, για να μπορέσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα από το attainable rate, πρέπει να είσαι κλειδωμένος σε ADSL2+ mode κι ας έχεις προφίλ στο 1Mbps. Το 9106 δεν υποστηρίζει αυτό το mode, οπότε γι'αυτό και δε βλέπεις νούμερα μεγαλύτερα από τα 12Mbps.

Άρα πρέπει να βρω άλλο modem που να υποστηρίζει ADSL2+ και να δίνει και attainable rate. Αν και δεν με προβληματίζει τόσο το πόσο ψηλά θα πάει το downstream όσο το πόσο χαμηλά μπορεί να πάει. Αυτό (το χαμηλά) θα ήταν διαφορετικό αν ήμουν κλειδωμένος σε ADSL2+ mode με προφίλ στο 1Mbps;

;2263063']Για το output power, οι τιμές που σου δείχνει το ρούτερ είναι πιθανότατα ανεστραμμένες, μιας και το output power του upstream έχει μέγιστη ονομαστική τα 13dbm και του downstream τα 20dbm. Παρατήρησε ότι όταν έχεις υψηλή τιμή, κοντά στα 20dbm που είναι το μέγιστο, σου βγάζει χαμηλό attainable, ενώ όταν είναι χαμηλό το power, το attainable αυξάνει κατά πολύ.

Αυτή η αντιστροφή εξαρτάται από το router έτσι; Το 9106 είναι (ή μάλλον ήταν) αρκετά διαδεδομένο, δε θα έπρεπε να είναι γνωστό κάποιο τέτοιο bug; Και αν δεχτούμε ότι είναι όντως έτσι, αυτές οι μεγάλες διακυμάνσεις στο output power τι μπορεί να σημαίνουν;

[Insomniac]
19-08-08, 00:14
Άρα πρέπει να βρω άλλο modem που να υποστηρίζει ADSL2+ και να δίνει και attainable rate. Αν και δεν με προβληματίζει τόσο το πόσο ψηλά θα πάει το downstream όσο το πόσο χαμηλά μπορεί να πάει. Αυτό (το χαμηλά) θα ήταν διαφορετικό αν ήμουν κλειδωμένος σε ADSL2+ mode με προφίλ στο 1Mbps;

Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το άνω όριο και πιθανότατα και το κάτω όριο (προς τα πάνω και τα δύο). Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς είναι να είσαι κλειδωμένος σε ADSL2+ mode και να βλέπεις τιμές σε βάθος χρόνου.

Ακόμη κι έτσι όμως, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δε θα συναντήσεις εμπόδια - προβλήματα όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Το έχω ξαναγράψει ότι δυστυχώς είναι από τις περιπτώσεις που αν δεν πάθεις δε θα μάθεις. Παρόλα αυτά, θα έχεις κάποιες ορθές ενδείξεις.

Αυτή η αντιστροφή εξαρτάται από το router έτσι; Το 9106 είναι (ή μάλλον ήταν) αρκετά διαδεδομένο, δε θα έπρεπε να είναι γνωστό κάποιο τέτοιο bug; Και αν δεχτούμε ότι είναι όντως έτσι, αυτές οι μεγάλες διακυμάνσεις στο output power τι μπορεί να σημαίνουν;

Εξαρτάται από την επικοινωνία ρούτερ - DSLAM (παλαιό ρούτερ, νεότερης τεχνολογίας DSLAM). Φαίνονται ανεστραμμένες κι έτσι δικαιολογούνται και οι αλλαγές στο attainable rate. Ακόμη κι αν δεν είναι όμως, η τιμή για το upstream output power είναι σίγουρα λανθασμένη. Οι μεγάλες διακυμάνσεις μπορούν να οφείλονται σε αρκετούς παράγοντες (αυξομείωση θορύβου την ώρα του συγχρονισμού, αλλαγή mode, λάθος τιμή εντελώς, κτλ.)

rasta_vrasta
22-08-08, 01:29
Σε ευχαριστώ πολύ...μου εδωσες να καταλάβω εύκολα, μερικά πράγματα...:oneup:

Teo_GR
27-08-08, 22:03
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει μια εκτίμηση με τα παρακάτω στοιχεία ; Ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω την γραμμή μου αλλά δε ξέρω αν αξίζει.. Ευχαριστώ

Uptime: 3 days, 3:49:21
Modulation: G.992.1 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 256 / 2.048
Data Transferred (Sent/Received) [KB/KB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 13,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,0 / 23,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 28,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 1.325 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 227
HEC Errors (Up/Down): 0 / 139

Mouse Potato
27-08-08, 22:06
Αν είναι τσάμπα γιατί όχι; ;)

Η τιμή του S/N σου είναι πολύ καλή. Εκτιμώ πως θα μπορέσεις να πας αρκετά ψηλά...

Teo_GR
27-08-08, 22:21
Αν είναι τσάμπα γιατί όχι; ;)

Η τιμή του S/N σου είναι πολύ καλή. Εκτιμώ πως θα μπορέσεις να πας αρκετά ψηλά...

Δυστυχώς τσάμπα δεν είναι τπτ :P . Απλά δε ξέρω αν αξίζει να πληρώνω μια 24αρα ΟΤΕΝΕΤ με αυτά τα δεδομένα ή να προτιμόυσα μια 8αρα .

Mouse Potato
27-08-08, 22:26
Όπως σου είπα η τιμή του SNR σου είναι πολύ καλή. Έχεις περιθώρια ν' ανέβεις σε συγχρονισμό... Κατά 99% πάνω από τα 10mbps

Ίσως αν μπορούσες να δεις το attainable rate απ' το ρούτερ σου θα σου έδινε μια συνολική εικόνα

crypter
27-08-08, 22:34
με 23.5 attn πας και πανω απο 15 Mbps με adsl2+ (δες εδω http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php )
αυτο βεβαια αν σου προσφερει σωστες υπηρεσιες/ταχυτητα ο παροχος:rolleyes:

Mouse Potato
27-08-08, 22:36
Εφόσον το επιτρέψει και το S/N φτάνει και 19

@ ADSLgr.com All rights reserved.