PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95

[Insomniac]
10-10-08, 10:36
Ο θόρυβος μια υπαρχει και μια οχι;;;

Ακριβώς και μάλιστα αν παρατηρήσεις προσεχτικά το γράφημα, παρόλο που την ώρα που είχε συγχρονίσει το ρούτερ υπήρχε ο θόρυβος (γι'αυτό και δεν τοποθετήθηκαν bits σ'εκείνο τον τόνο), την ώρα της μέτρησης δεν υπάρχει.

Φαίνεται από το κίτρινο κομμάτι του γραφήματος, το SNRM δηλαδή, που στις συγκεκριμένες συχνότητες, λίγο πριν και λίγο μετά το κενό, είναι αυξημένο σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχουν το κλασσικό 9άρι.

Όπως και νά'χει δεν πρέπει να σ'απασχολεί το συγκεκριμένο. Ένα gap τόσο μικρό, δεν είναι τίποτα.

ΥΓ. Η εξασθένισή σου, το 3ο γράφημα δηλαδή, δεν έχει και την ιδανικότερη μορφή. Τσέκαρε αν μπορείς, συνδεσμολογία και καλωδιώσεις.

cotzak
10-10-08, 16:49
εμενα πως τα παει?

http://img13.imagehosting.gr/out.php/t283386_935969961943962964943964955959.jpg (http://www.imagehosting.gr/show.php/283386_935969961943962964943964955959.jpg)

Mouse Potato
10-10-08, 17:03
Αν σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση σε μεγαλύτερη ταχύτητα, imho θα φτάσει αρκετά mbit/s η γραμμή σου... Τα στοιχεία είναι αρκετά καλά :)

Και για να ανεβάζεις εικόνες στο forum δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=365252&postcount=2) ;)

cotzak
10-10-08, 17:44
Αν σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση σε μεγαλύτερη ταχύτητα, imho θα φτάσει αρκετά mbit/s η γραμμή σου... Τα στοιχεία είναι αρκετά καλά :)

Και για να ανεβάζεις εικόνες στο forum δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=365252&postcount=2) ;)

thanks φιλε μου

DeMaitre
11-10-08, 05:50
Εσχάτως άλλαξα router (από Sagem F@st 1500WG πήγα σε Speedtouch 780WL) και βλέπω ότι ενώ πριν συγχρόνιζα στα ~19.400/945 kbps τώρα συγχρονίζω στα 20.150+/1023 kbps (σταθερό upstream) (αυτή τη στιγμή το downstream δείχνει 20.549 kbps αλλά μετά από αποσυγχρονισμό της γραμμής ή restart του router πάντα αλλάζει).

Αρχικά θεωρούσα ότι η αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα (ιδιαίτερα του upstream) οφειλόταν σε πρόβλημα της γραμμής/καλωδίωσης, αλλά συμπεραίνω ότι τελικά μάλλον έφταιγε και το παλιό μου router.

Στο Line Attenuation (downstream) υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση της τάξεως των 4-5 dB μεταξύ των 2 routers (18-19 dB με το Sagem, 15 dB με το Speedtouch), ενώ στο SNR οι τιμές είναι ίδιες (9 dB downstream).

Το μόνο που με προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι τα πολλά CRC και HEC Errors που βλέπω στα stats... Αν και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι, σκέφτομαι ως αδαής χρήστης ότι αφού είναι λάθη (errors) κάτι κακό θα σημαίνουν.

45345

Επίσης, παρατηρώ ότι στο conectivity check που κάνει το router, βγάζει το εξής αποτέλεσμα:

45346

Να σημειώσω ότι συνδέομαι με PPPoA και (υποθέτω) encapsulation VC-MUX (γράφω "υποθέτω" γιατί ενώ στο Sagem έπρεπε να επιλέξω χειροκίνητα το encapsulation to Speedtouch δεν σου δίνει δυνατότητα επιλογής). Μήπως θα έπρεπε να το γυρίσω σε PPPoE; Ρωτώ γιατί δεν ξέρω αν το DSLAM στο οποίο είμαι συνδεδεμένος είναι Ethernet ή ATM (ήξερα ότι τα πρώτα DSLAMs του ΟΤΕ ήταν ΑΤΜ, γι' αυτό και επέλεξα το PPPoA, τώρα νομίζω ότι εγκαθιστά και Ethernet)...

Κατά τα λοιπά, πώς κρίνετε τα στατιστικά της σύνδεσής μου;

pantelis
11-10-08, 10:48
Παιδια,καλημερα.Απο προχθες ειχα προβληματα αποσυγχρονισμου του μοντερμ,πηγα σε καταστημα της forthnet,εδω στη Θεσσαλονικη,δηλωσα βλαβη και το απογευμα,εχθες, πηραν τηλ. απο το τμημα τεχν. υποστηριξης και μου ειπαν οτι βραχυκυκλωνει τη γραμμη καποια συσκευη.Την εβγαλα.Απο τοτε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μου αλλαξαν και ειναι ως εξης:

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 17.945

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 42,86 / 12,59

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 27,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 6,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 404.573 / 823

CRC Errors (Up/Down): 14.742 / 0

HEC Errors (Up/Down): 376.692 / 0
.Τι γνωμη εχετε;

greatgalaxy
11-10-08, 13:02
Πρώτη φορά στο forum και θα ήθελα να μου πείτε με τα στοιχεία που δίνω παρακατω τι μπορεί να φταίει και έχω συνεχείς αποσυνδέσεις μέσα σε μια ώρα μπορεί να έχω 8-10 αποσυνδέσεις
Με σύνδεση connx 256/2048 το router είναι το THOMSON
Product Name: TG585 v7
Software Release: 7.4.2.7
Service Name: Routed PPPoE (modified by user)
Link Information

Uptime: 0 days, 0:00:31
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 252 / 2.048
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: -3,4294967291 / 29,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,0 / 19,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 29,0 / 31,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / GSPN
Loss of Framing (Local/Remote): 2.240 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 575 / 0
Error Seconds (Local/Remote): 249 / 0
FEC Errors (Up/Down): 1 / 0
CRC Errors (Up/Down): 1 / 0
HEC Errors (Up/Down): 0 / 0

crypter
11-10-08, 20:02
Output Power (Up/Down) [dBm]: -3,4294967291 / 29,0
αυτη η ενδειξη ειναι μαλλον λαθος :p δοκιμασε και με το modem συνδεδεμενο απευθειας στην πριζα του τοιχου (χωρις splitter κτλ)

nanas
15-10-08, 11:14
Διάβασα στο forum το εξής:
"... θεμα crosstalking δεν υφισταται αφου ειναι μονοκατοικιες εδω και παει σπιτι και καλωδιο οτε 1 ΠΡΟΣ 1"

Ισχύει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή crosstalking δεν υπάρχει όταν έχουμε μονοκατοικίες και ένα καλώδιο ανά σπίτι????
Δε νομίζω....

sakkouk
15-10-08, 19:25
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 20726 kbps
Upstream Rate: 943 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 9 db
Downstream Line Attenuation: 20 db
Upstream Line Attenuation: 4 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 22 db

PVC Connection
Encapsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC
Qos: UBR
Pcr Rate: 0
Scr Rate: 0
Autodetect: Disable
VPI: 8
VCI: 35
Enable: Yes
PVC Status: Up

μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει αν είναι ενάξει και αν όχι τι φταίει?

magnuslupus
15-10-08, 19:33
Downstream Rate: 20726 kbps
Upstream Rate: 943 kbps
Downstream Line Attenuation: 20 db
Upstream Line Attenuation: 4 db
Upstream Transmit Power: 22 db

PVC Connection
Autodetect: Disable

μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει αν είναι ενάξει και αν όχι τι φταίει?

:rofl: γιατι εχεις παραπονο;;;:whistle:

sakkouk
15-10-08, 19:41
ρώτησα γιατι απλά δεν γνωριζω αν ειναι καλα και επειδή το καλώδιο του τηλεφώνου είναι καμια δεκαρια μέτρα απο την πρίζα για το ρούτερ.

magnuslupus
15-10-08, 19:44
ρώτησα γιατι απλά δεν γνωριζω αν ειναι καλα και επειδή το καλώδιο του τηλεφώνου είναι καμια δεκαρια μέτρα απο την πρίζα για το ρούτερ.

Δεν είναι και οτι καλύτερο να έχεις τόσο μεγάλο καλώδιο.

Αμα δεν εχεις αποσυνδεσεις μια χαρα εισαι.:oneup:

[Insomniac]
15-10-08, 19:49
Διάβασα στο forum το εξής:
"... θεμα crosstalking δεν υφισταται αφου ειναι μονοκατοικιες εδω και παει σπιτι και καλωδιο οτε 1 ΠΡΟΣ 1"

Ισχύει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή crosstalking δεν υπάρχει όταν έχουμε μονοκατοικίες και ένα καλώδιο ανά σπίτι????
Δε νομίζω....

Δεν εννοεί ότι αν μένεις σε μονοκατοικία δεν έχεις crosstalk (που δεν ισχύει φυσικά), αλλά πιθανότατα ότι μένει σε περιοχή με λίγο κόσμο.

Αν η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και στη δέσμη καλωδίων που έρχεται οι περισσότερες γραμμές όχι απλά δεν έχουν ADSL, αλλά είναι πιθανόν και ανενεργές, μειώνεται ο παράγοντας του crosstalk.

Βέβαια οι αραιοκατοικημένες περιοχές συνήθως είναι και απομακρυσμένες, οπότε έχουν άλλου είδους προβλήματα.

A_gamer
15-10-08, 22:20

Σιγά μωρέ, εδώ τα καλώδια από τον ΟΤΕ μέχρι το κάθε σπίτι είναι εκατοντάδες μέτρα έως χιλιόμετρα, τα 10 μέτρα σε πείραξαν;

johnson
16-10-08, 03:36
Γεια σας παιδιά. Είμαι νέο μέλος και όπως αρκετά άλλα μέλη, προβληματίζομαι
για τη ταχύτητα συγχρονισμού αλλά και τα στατιστικά που αναφέρει το router.

Στη δικιά μου περίπτωση, πριν πάω σε 24mbit forthnet (Ηράκλειο Κρήτης), είχα
1mbit HOL. Παρακάτω παραθέτω 2 είκονες με στατιστικά, μία από το Fritz!box και
μία από το Siemens SL2-141 που δίνει η Forthnet.

45577 45578

Αρχικά θα ήθελα να μου προτείνεται ένα από τα δύο router για τη σύνδεση στο DSL αλλά
όπως και να έχει θα δουλεύουν και τα 2 καθώς από το Fritz θέλω το Voip ενώ από το Siemens
θέλω το ασύρματο. Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με disconnections ακόμα (1 μέρα είμαι
ενεργοποιημένος στα "εώς 24") αλλά όπως βλέπετε οι ταχύτητες (έπειτα από αρκετά reboots)
μοιάζουν αρκετά και στα 2 routers. Όσο για το κατέβασμα, από microsoft.com με download
manager και με τα 2 μηχανήματα κατεβάζω (σταθερά) max με 1260ΚΒ/s.

Το άλλο θέμα που με ενδιαφέρει, αφού διάβασα το 1ο post του παρόντος thread, είναι το
S/N margin το οποίο όπως φαίνεται από τα στατιστικά μου είναι πολύ πολύ χαμηλό :(
Δεν έχω αποσυνδέσεις, απλά φοβάμαι μήπως επηρεάζει τη ταχύτητα συγχρονισμού καθώς από
το line attenuation που έχω, θα περίμενα καλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού.
Μπορώ να κάνω κάτι για να έχω καλύτερο S/N ?

Επίσης να αναφέρω ότι είχα διαφορετικό line attenuation όταν ήμουν dsl1 και hol (23 στο fritz, 25 στο siemens)
και διαφορετικό line attenuation τώρα στη forthnet. Παρά τη διαφορά στο line attenuation σε ταχύτητες
συγχονισμού και κατεβάσματος και τα 2 routers φαίνεται να παίζουν το ίδιο.

Αυτά..! και Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου...:oops:
Ακούω τις υποδείξεις σας!! :)

magnuslupus
16-10-08, 11:52
Γεια σας παιδιά. Είμαι νέο μέλος και όπως αρκετά άλλα μέλη, προβληματίζομαι
για τη ταχύτητα συγχρονισμού αλλά και τα στατιστικά που αναφέρει το router.

Στη δικιά μου περίπτωση, πριν πάω σε 24mbit forthnet (Ηράκλειο Κρήτης), είχα
1mbit HOL. Παρακάτω παραθέτω 2 είκονες με στατιστικά, μία από το Fritz!box και
μία από το Siemens SL2-141 που δίνει η Forthnet.

45577 45578

Αρχικά θα ήθελα να μου προτείνεται ένα από τα δύο router για τη σύνδεση στο DSL αλλά
όπως και να έχει θα δουλεύουν και τα 2 καθώς από το Fritz θέλω το Voip ενώ από το Siemens
θέλω το ασύρματο. Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με disconnections ακόμα (1 μέρα είμαι
ενεργοποιημένος στα "εώς 24") αλλά όπως βλέπετε η ταχύτητες (έπειτα από αρκετά reboots)
μοιάζουν αρκετά και στα 2 routers. Όσο για το κατέβασμα, από microsoft.com με download
manager και με τα 2 μηχανήματα κατεβάζω (σταθερά) max με 1260ΚΒ/s.

Το άλλο θέμα που με ενδιαφέρει, αφού διάβασα το 1ο post του παρόντος thread, είναι το
S/N margin το οποίο όπως φαίνεται από τα στατιστικά μου είναι πολύ πολύ χαμηλό :(
Δεν έχω αποσυνδέσεις, απλά φοβάμαι μήπως επηρεάζει τη ταχύτητα συγχρονισμού καθώς από
το line attenuation που έχω, θα περίμενα καλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού.
Μπορώ να κάνω κάτι για να έχω καλύτερο S/N ?

Επίσης να αναφέρω ότι είχα διαφορετικό line attenuation όταν ήμουν dsl1 και hol (23 στο fritz, 25 στο siemens)
και διαφορετικό line attenuation τώρα στη forthnet. Παρά τη διαφορά στο line attenuation σε ταχύτητες
συγχονισμού και κατεβάσματος και τα 2 routers φαίνεται να παίζουν το ίδιο.

Αυτά..! και Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου...:oops:
Ακούω τις υποδείξεις σας!! :)

Το πρώτο πράγμα που μας “καίει” σε μια adsl σύνδεση είναι να μην έχουμε αποσυνδέσεις.

Σε δεύτερη μοίρα περνά η μέγιστη ταχύτητα κλειδώματος.

Προσωπικά θα “ θυσίαζα “ 2 ή ακόμα και 4 Mbps για μια σταθερή σύνδεση.

Το snrm δεν πρέπει να σε απασχολεί ρίξε μια ματιά εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217614

Μπορείς να σηκώσεις και ενα γράφημα DMT( αν υποστηρίζει το ρουτερ ) εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=233268&page=8 για να έχουμε πλήρη εικόνα.

maik
16-10-08, 20:22
Σιγά μωρέ, εδώ τα καλώδια από τον ΟΤΕ μέχρι το κάθε σπίτι είναι εκατοντάδες μέτρα έως χιλιόμετρα, τα 10 μέτρα σε πείραξαν;

Αν αυτο το καλωδιο σερνεται στο πατωμα, το μαγνωνουν πορτες, το ποδοπαταει ο καθενας που περναει, ειναι τσονταρισμενο κλπ κλπ ειναι μεγαλο προβλημα.. Αν ειναι καρφωμενο στον τοιχο ή ειναι σε καναλι τοτε δεν ναι δεν ειναι προβλημα.

DaveMurray
17-10-08, 01:54
Εγώ πάλι αντιμετωπίζω ένα "κουλό" φαινόμενο... Τουλάχιστον για εμένα.... Έχει ενδιαφέρον (μάλλον) να σας διηγηθώ το τι συνέβηκε για να καταλάβετε πλήρως.

Ανέκαθεν η γραμμή μου, δεν ήταν καλή. Αυξημένη αρκετά απόσταση από το dslam(2,5km περιπου), θόρυβος κτλ κτλ, και είχα συμφιλιωθεί πλήρως με την ιδέα ότι μέχρι να δούνε τα ματάκια μου VDSL προκοπή δεν θα βρώ (Βασικά με καίει η σταθερότητα και ο συγχρονισμός σε μια λογική τιμή, πχ 10mbit, να πω και εγώ βρε αδερφέ ότι κατεβάζω με 1ΜΒ/SEC :p). H γραμμή λοιπόν άντεχει, άντεχε, χωρίς συγχρονισμούς μέχρι τα 4-6mbit. Οτιδήποτε παραπάνω, ακόμα και τώρα, είναι τραγικό (για εμένα). Φυσικά δεν έχω 200 αποσυγχρονισμούς κάθε ώρα, αλλά 2/3 ίσως και παραπάνω τους έχω κάθε μέρα... Πολλά FEC errors (όταν λέμε πολλά, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ), crc επίσης, αλλα λιγότερα από ταFEC, και HEC...Και εδώ αρχίζει το "κουλό" της υπόθεσης...

Συγχρόνιζα έστω και με κάποιες αποσυνδέσεις μέχρι και 8800kbps... Όλα καλά λέω, μέσα στο πρόγραμμα και οι αποσυνδέσεις... Το είχα συνηθίσει και όλας, (επαναλαμβάνω δεν είναι και πολλές κάθε μέρα, αλλά είναι....) δεν με πείραζε και ιδιαίτερα... Τώρα έρχεται και το "καλό".... Ήρθε πριν μερικές μέρες η ΔΕΗ στην πολυκατοικία μου, να φτιάξει ένα καλώδιο ενός μαγαζίου που έχουμε στο ισόγειο (προποτζίδικο) γιατί μάλλον έβγαζε λάμψεις κάτι τέτοιο. Το καλώδιο παρεπιμπτόντως αυτό, βρισκόταν πολύ κοντά στο "κουτάκι" της πολυκατοικίας για τα τηλέφωνα. Το κόψανε αυτό το καλώδιο από εκεί (επαναλαμβάνω βρισκόταν αρκετά κοντά, σχεδόν δίπλα στο κουτάκι του ΟΤΕ, και από τα πολύ λίγα ηλεκτρολογικά η μάλλον από την φυσική που διδάχθηκα στο σχολείο, αφου στα καλώδια περνάει ρεύμα, υπάρχει και μαγνητικό πεδίο, που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά η θετικά) και το μεταφέρανε πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ.... Τι ήθελαν και το έκαναν; ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ.... Ύστερα από αυτή την "επέμβαση" η γραμμή μεταμορφώθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ! Μέγιστος συγχρονισμός 4-5 mbit, διπλασιάστηκε ο αριθμός των FEC/CRC errors κτλ κτλ... Το upload κατά παράξενο λόγο παρέμεινε ίδιο... Σημειώνω πως αυτό το αναθεματισμένο "κουτάκι" βρίσκεται εξωτερικά της πολυκατοικίας και βρέχεται όποτε αποφασίζει ο καλός θεούλης να μας.... δροσίζει.... Ύστερα λοιπόν απο αυτά, και ο καημένος ο καταστηματάρχης έχει προβλήματα στο να κάνει την δουλειά του (έχει βάλει Internet στο μαγαζί του) αλλά και εγώ έχω προβλήματα περισσότερα. Και συμβαίνει και άλλο κουλό.... Όταν βγάζω την πρίζα του UPS από την πρίζα της παροχής της ΔΕΗ (το ρουτερ είναι συνδεδεμένο με το UPS, το ρεύμα του εννοώ) και δουλεύει ο υπολογιστής και το ρουτερ από το ρεύμα του UPS ΞΑΦΝΙΚΑ σαν από ΘΑΥΜΑ όλα λειτουργούσαν οχι απλά το ίδιο πριν την επέμβαση της ΔΕΗ, αλλά και λίγο καλύτερα ακόμα και με λιγότερα fec/crc errors.... Με το που την βάλω την πρίζα του UPS ξανά στην παροχή της ΔΕΗ, επιστρέφει το σκοτάδι.... Μεγαλώνει ο θόρυβος, και τα FEC/CRC errors. Και φυσικά δεν είναι το ίδιο σταθερό... Επίσης για να μην μακρυγορώ, όταν παίζω με το UPS έτσι για το γμτ να καταλάβω και να βεβαιώθω τι στο καλό γίνεται, άνοιξα το DMT tool....Με την χρήση του UPS υπάρχουν μόνο 3 gaps και χωρίς την χρήση του παραπάνω gaps... Τι στο καλό γίνεται; Μπορεί ένας χριστιανός να μου εξηγήσει τι μπορεί να γίνεται; Γίνεται να μου δωθεί κάποια σοβαρή οδηγία/συμβουλή, ώστε να διορθώσω καταρχήν αυτό το φαινόμενο, και για το τι πρέπει να κάνω/ακολουθήσω για να διορθώσω τα κακώς κειμενα;

nontasaggelis
17-10-08, 02:12
Εγώ πάλι αντιμετωπίζω ένα "κουλό" φαινόμενο... Τουλάχιστον για εμένα.... Έχει ενδιαφέρον (μάλλον) να σας διηγηθώ το τι συνέβηκε για να καταλάβετε πλήρως.

Ανέκαθεν η γραμμή μου, δεν ήταν καλή. Αυξημένη αρκετά απόσταση από το dslam(2,5km περιπου), θόρυβος κτλ κτλ, και είχα συμφιλιωθεί πλήρως με την ιδέα ότι μέχρι να δούνε τα ματάκια μου VDSL προκοπή δεν θα βρώ (Βασικά με καίει η σταθερότητα και ο συγχρονισμός σε μια λογική τιμή, πχ 10mbit, να πω και εγώ βρε αδερφέ ότι κατεβάζω με 1ΜΒ/SEC :p). H γραμμή λοιπόν άντεχει, άντεχε, χωρίς συγχρονισμούς μέχρι τα 4-6mbit. Οτιδήποτε παραπάνω, ακόμα και τώρα, είναι τραγικό (για εμένα). Φυσικά δεν έχω 200 αποσυγχρονισμούς κάθε ώρα, αλλά 2/3 ίσως και παραπάνω τους έχω κάθε μέρα... Πολλά FEC errors (όταν λέμε πολλά, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ), crc επίσης, αλλα λιγότερα από ταFEC, και HEC...Και εδώ αρχίζει το "κουλό" της υπόθεσης...

Συγχρόνιζα έστω και με κάποιες αποσυνδέσεις μέχρι και 8800kbps... Όλα καλά λέω, μέσα στο πρόγραμμα και οι αποσυνδέσεις... Το είχα συνηθίσει και όλας, (επαναλαμβάνω δεν είναι και πολλές κάθε μέρα, αλλά είναι....) δεν με πείραζε και ιδιαίτερα... Τώρα έρχεται και το "καλό".... Ήρθε πριν μερικές μέρες η ΔΕΗ στην πολυκατοικία μου, να φτιάξει ένα καλώδιο ενός μαγαζίου που έχουμε στο εισόγειο (προποτζίδικο) γιατί μάλλον έβγαζε λάμψεις κάτι τέτοιο. Το καλώδιο παρεπιμπτόντως αυτό, βρισκόταν πολύ κοντά στο "κουτάκι" της πολυκατοικίας για τα τηλέφωνα. Το κόψανε αυτό το καλώδιο από εκεί (επαναλαμβάνω βρισκόταν αρκετά κοντά, σχεδόν δίπλα στο κουτάκι του ΟΤΕ) και το μεταφέρανε πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ.... Τι ήθελαν και το έκαναν; ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ.... Ύστερα από αυτή την "επέμβαση" η γραμμή μεταμορφώθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ! Μέγιστος συγχρονισμός 4-5 mbit, διπλασιάστηκε ο αριθμός των FEC/CRC errors κτλ κτλ... Το upload κατά παράξενο λόγο παρέμεινε ίδιο... Σημειώνω πως αυτό το αναθεματισμένο "κουτάκι" βρίσκεται εξωτερικά της πολυκατοικίας και βρέχεται όποτε αποφασίζει ο καλός θεούλης να μας.... δροσίζει.... Ύστερα λοιπόν απο αυτά, και ο καημένος ο καταστηματάρχης έχει προβλήματα στο να κάνει την δουλειά του (έχει βάλει Internet στο μαγαζί του) αλλά και εγώ έχω προβλήματα περισσότερα. Και συμβαίνει και άλλο κουλό.... Όταν βγάζω την πρίζα του UPS από την πρίζα της παροχής της ΔΕΗ (το ρουτερ είναι συνδεδεμένο με το UPS, το ρεύμα του εννοώ) και δουλεύει ο υπολογιστής και το ρουτερ από το ρεύμα του UPS ΞΑΦΝΙΚΑ σαν από ΘΑΥΜΑ όλα λειτουργούσαν οχι απλά το ίδιο πριν την επέμβαση της ΔΕΗ, αλλά και λίγο καλύτερα ακόμα και με λιγότερα fec/crc errors.... Με το που την βάλω την πρίζα του UPS ξανά στην παροχή της ΔΕΗ, επιστρέφει το σκοτάδι.... Μεγαλώνει ο θόρυβος, και τα FEC/CRC errors. Και φυσικά δεν είναι το ίδιο σταθερό... Επίσης για να μην μακρυγορώ, όταν παίζω με το UPS έτσι για το γμτ να καταλάβω και να βεβαιώθω τι στο καλό γίνεται, άνοιξα το DMT tool....Με την χρήση του UPS υπάρχουν μόνο 3 gaps και χωρίς την χρήση του παραπάνω gaps... Τι στο καλό γίνεται; Μπορεί ένας χριστιανός να μου εξηγήσει τι μπορεί να γίνεται; Γίνεται να μου δωθεί κάποια σοβαρή οδηγία/συμβουλή, ώστε να διορθώσω καταρχήν αυτό το φαινόμενο, και για το τι πρέπει να κάνω/ακολουθήσω για να διορθώσω τα κακώς κειμενα;

*Δοκιμασε να κλεισεις και να απομακρυνεις το ups!
Μετα βαλε τον ρουτερ κατευθειαν πανω στην μπριζα του ρευματος να δεις αν εχει τις προβληματικες τιμες που ειχε πριν!(αλλαξε και το πόλυμπριζο που τυχον χρησιμοποιεις)
*Αλλαξε την μπριζα του τοιχου με μια σουκου νεα καλης ποιοτητας και υψηλης αντοχης!-Μπορει να "σπινθυριζει" η επαφη της με τον ρευματοδεκτη του ups και να σου προκαλει θορυβο στην γραμμη!
Γενικα ελεγξε παρα πολυ καλα ολες τισ επαφες και συνδεσεις!!!!
*Να παιζει προβληματικη ταση με πολλες ενναλαγες ωστε να προκαλει συνεχη προβλημα στην τροφοδοσια του ρουτερ,λιγο δυσκολο!Παρολα αυτα τι ups εχεις?line interactive??
*Επισης δοκιμασε και με εναν αλλον ρουτερ να δεις αν θα σου κανει τα ιδια-μπορει να εχει προβλημα ο μετασχηματιστης του ρουτερ.
*Τελος,αν ολα τα παραπανω αποτυχουν παιρνεις ενα ποιοτικο ONLINE ups και καθαριζεις!

DaveMurray
17-10-08, 02:37
Μα με το UPS παίζει καλα... Όλα τα παραπάνω τα έχω παραδοκιμάσει και έχω τα ίδια προβλήματα μετά την επέμβαση της ΔΕΗ (χωρίς το ups). Λογικά Line Interactive είναι. Ένα TurboX 1000VA έχω. (μικρούλι). Όταν το router (και ο υπολογιστής) παίρνει αποκλειστικά ΜΟΝΟ από το UPS εξαφανίζονται τα προβληματα. Όταν το ρουτερ και ο υπολογιστής παίρνει ρεύμα από την ΔΕΗ ΜΟΝΟ, τότε υπάρχουν προβλήματα. Τώρα για Online UPS λίγο δύσκολο, γιατί είναι ακριβά αρκετά για τα οικονομικά μου. Με λίγα λόγια και κατανοητά. Όταν απουσιάζει πλήρως το UPS ακόμα και από το δωμάτιο υπάρχουν προβλήματα. Όταν είναι συνδεδεμενο μεν, αλλά εξακολουθεί και παίρνει ρέυμα το router και ο υπολογιστής απο ΔΕΗ υπάρχουν προβλήματα. Όταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ρουτερ και ο υπολογιστής παίρνει ρεύμα από το UPS για λίγα λεπτά που διαρκεί, τα προβλήματα εξαφανίζονται...

Α δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό. Χρησιμοποιώ μια ρύθμιση από το BIOS του υπολογιστή εν ονόματι: Spread Sprectum; Κάπως έτσι. Έχει σχέση από ότι ξέρω με τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Όταν το χρησιμοποιώ με η χωρίς το UPS, τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται λίγο, δηλαδή βοηθάει κάπως...

........Auto merged post: DaveMurray πρόσθεσε 15 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Α ξέχασα... Δεν το ανάφερα τυχαία το γεγονός με την βροχή. Το κουτάκι αυτό μάλιστα, δεν είναι και τελειώς κλειστό. Είναι ανοικτό κάπως....

nontasaggelis
17-10-08, 02:50
Μα με το UPS παίζει καλα... Όλα τα παραπάνω τα έχω παραδοκιμάσει και έχω τα ίδια προβλήματα μετά την επέμβαση της ΔΕΗ (χωρίς το ups). Λογικά Line Interactive είναι. Ένα TurboX 1000VA έχω. (μικρούλι). Όταν το router (και ο υπολογιστής) παίρνει αποκλειστικά ΜΟΝΟ από το UPS εξαφανίζονται τα προβληματα. Όταν το ρουτερ και ο υπολογιστής παίρνει ρεύμα από την ΔΕΗ ΜΟΝΟ, τότε υπάρχουν προβλήματα. Τώρα για Online UPS λίγο δύσκολο, γιατί είναι ακριβά αρκετά για τα οικονομικά μου. Με λίγα λόγια και κατανοητά. Όταν απουσιάζει πλήρως το UPS ακόμα και από το δωμάτιο υπάρχουν προβλήματα. Όταν είναι συνδεδεμενο μεν, αλλά εξακολουθεί και παίρνει ρέυμα το router και ο υπολογιστής απο ΔΕΗ υπάρχουν προβλήματα. Όταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ρουτερ και ο υπολογιστής παίρνει ρεύμα από το UPS για λίγα λεπτά που διαρκεί, τα προβλήματα εξαφανίζονται...

Α δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό. Χρησιμοποιώ μια ρύθμιση από το BIOS του υπολογιστή εν ονόματι: Spread Sprectum; Κάπως έτσι. Έχει σχέση από ότι ξέρω με τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Όταν το χρησιμοποιώ με η χωρίς το UPS, τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται λίγο, δηλαδή βοηθάει κάπως...

Τοτε μαλλον υπαρχει κακη συνδεση σε καλωδιο της ΔΕΗ,με αποτελεσμα καπου να "σπινθυριζει"!
Ειτε στο ρολοι της,ειτε πριν,ειτε στον πινακα σου!Αυτο μπορει να αφορα το καλωδιο του ρευματος(μαυρο),ειτε τον ουδετερο(μπλε).
Θα σου προτεινα αν γνωριζεις απο αυτα πολυ καλα,οπως επισης και τους κινδυνους που παραμονευουν να τα ελεγξεις και να τα μετρησεις με βολτομετρο και αμπερομετρο!(με αναμενες τισ ηλεκτοβορες συσκευες οπως φουρνος,θερμοσιφωνας,ηλεκτρικα καλοριφερ ωστε να προκαλεσεις το φαινομενο)
Επισης ελεγξε με την χρηση του ρελε ασφαλειας αν η γειωση(κιτρινο καλωδιο) γειωνει στην γη και οχι στον ουδετερο!!!!(το εχω δει και αυτο)-αυτο προκαλει επιστροφη και ανωμαλια στις συσκευες.
ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΛΕΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟ!
Καλη σου επιτυχια!!!

DaveMurray
17-10-08, 02:57
Μα έχω καλέσει βρε ηλεκτρολόγο. Όλα στο σπίτι μου (3ος όροφος) είναι κανονικά... Και ο πίνακας είναι οκ στο σπίτι, και το ρολόι κάτω στο ισόγειο δεν έχει πρόβλημα. Και με τον φούρνο που μαγείρευε η μάνα μου (ηλεκτρικός και αρκετά ενεργοβόρος), πριν την επισκεψη - δωράκι της ΔΕΗ, δεν είχα προβλημα. Το πρόβλημα άρχισε να υφίσταται αμέσως ακριβώς μετά την κοπή του συγκεκριμένου καλωδίου που ήταν δίπλα σχεδόν από το κουτάκι του "ΟΤΕ". Μετά από την "επίσκεψη" ΔΕΗ. Πριν όλα λειτουργούσαν ανεκτά (Όχι ότι πριν ήταν sυper, αλλά ανεχόταν η κατάσταση...)

zao7
18-10-08, 20:02
Statistics Downstream Upstream
Line Rate 11796 Kbps 1020 Kbps
Attainable Line Rate 13756 Kbps 1340 Kbps
Noise Margin 5.9 dB 17.0 dB
Line Attenuation 32.5 dB 14.7 dB
Output Power 12.8 dBm 0.0 dBm

παιδια ριχτε μια ματια και σας παρακαλω βοηθηστε με...
πειτε μοθ σε τι χαλι βρησκομαι, και πως μπορω να το διρθωσω!!!
thanks anyway!!!:)

harris
19-10-08, 18:48
Statistics Downstream Upstream
Line Rate 11796 Kbps 1020 Kbps
Attainable Line Rate 13756 Kbps 1340 Kbps
Noise Margin 5.9 dB 17.0 dB
Line Attenuation 32.5 dB 14.7 dB

παιδια ριχτε μια ματια και σας παρακαλω βοηθηστε με...
πειτε μοθ σε τι χαλι βρησκομαι, και πως μπορω να το διρθωσω!!!
thanks anyway!!!:)

Δεν θα έλεγα ότι έχει κάτι κακό η γραμμή σου. θα μπορούσε λίγο καλύτερα αλλά δεν είναι άσχημα.

konis
20-10-08, 15:09
Την ένδειξη αυτή, που την βρίσκω στο FRITZ BOX;

zaris
21-10-08, 17:46
Τις τελευταίες 3-4 βδομάδες αντιμετωπίζω συχνές αποσυνδέσεις. Εχω HOL 24αρα και τα stats είναι αυτά:
http://i35.tinypic.com/24vqpgn.jpg

Σε μια ωρα σύνδεσης μου έχει βγάλει αυτά τα Fast Path Errors. Αυτά ευθύνονται για τις αποσυνδέσεις ή κάτι άλλο;

Όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.

*Το Downstream noise παίζει στα 4-7dB

DaveMurray
22-10-08, 00:38
Για το δικό μου πρόβλημα υπάρχει κάποια εξήγηση;

konis
22-10-08, 15:37
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Ας επαναλάβω.

Output Power

Την ένδειξη αυτή, που την βρίσκω στο λειτουργικό του FRITZ BOX;

Την αναφέρετε σε προηγούμενα μηνύματα, μήπως δεν υπάρχει στο fritz;;)

yiankap
22-10-08, 22:03
Tώρα ανακάλυψα αυτό το thread οπότε μπορώ να κάνω εδώ την ερώτησή μου :

Έχω γραμμή Conn-x και στο ρουτερ (Linksys WAG200) βγάζει τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία, σύνδεσης :

DSL Modulation Mode: MultiMode
Downstream Rate: 1024 kbps
Upstream Rate: 256 kbps
Downstream Margin: 31 db
Upstream Margin: 30 db
Downstream Line Attenuation: 29 db
Upstream Line Attenuation: 8.5 db
Upstream Transmit Power: 18 db
PVC Connection
Encapsulation: RFC 2364 PPPoA
Multiplexing: VC
Autodetect: Enable

Είναι καλές οι τιμές ? Μπορώ να αλλάξω κάτι?

DaveMurray
22-10-08, 22:28
Super είναι :) :oneup: (για το 1mbit, μια χαρά :) )

yiankap
23-10-08, 07:04
:) :) :)

yiankap
23-10-08, 09:33
Τελικά με το ΑDSL speed test του adslgr βγάζει download 1036 kbps :oneup:

DaveMurray
23-10-08, 14:09
Απλά να γνωρίζεις ότι αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πας σε κάτι πιο γρήγορο από το 1mbit, αυτά τα στατιστικά δεν θα μείνουν ίδια. Όσο μεγαλώνει η ταχύτητα, αυξάνεται και ο θόρυβος (δηλαδή πέφτει κάτω του 30 που έχεις εσύ...) Δοκίμασε πρώτα με καμιά 8άρα να δεις πως θα πάει, και αν και εκεί δεν έχεις πρόβλημα, όρμα για την 24άρα..

Λογικά πάντως βάση του downstream att που έχεις, 13-16 θα έπρεπε να πιάνεις :) Πάντα σε συνάρτηση βέβαια του 1km=13,81db. Άρα θεωρητικά :)

yiannis64
23-10-08, 15:39
Καλησπερα και καλως σας βρισκω.
Καινουργιος σε αυτο το site και θα ηθελα να κανω κι εγω τις ερωτησεις μου.
Σαν καινουργιος επισης συγχωρηστε με τις οποιες ερωτησεις που πιθανον εδω η σε καποιο αλλο thread να εχουν απαντηθει αν και διαβασα καλα πριν και σε αυτο το thread και στις ρυθμισεις modem router.
Και ξεκιναω απο το modem router μου που ειναι το LINKSYS WAG354G.
Το εχω εδω και 3 χρονια περιπου με συνδεση forthnet στο 1mbps,χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
Απο την παρασκευη 17/10/2008 αλλαξα την συνδεση μου σε οτε conn-x 24mbps.
Ο Λογος ηταν οτι επειδη μενω στην ραφηνα θελω λογω εργασιας υψηλες ταχυτητες κατι που εδω τις παρεχει μονο ο οτε.
Αφου εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις ,Την ιδια ημερα μετα 1 ωρα περιπου που εκανα την αιτηση στο οτεshop ραφηνας με πηρανε τηλ.και ειχα ηδη συνδεση ιντερνετ οτε στο 1mbps μονο για 4 περιπου ημερες και μετα θα ανεβαινε η ταχυτητα οπως μου ειπανε κι ετσι εγινε.
Σημερα μεσα στο linksys στο status μου γραφει τα εξης:
DSL Status: UP
DSL Path Mode: INTERLEAVED
Downstream Rate: 15332 Kbps
Upstream Rate: 1007 Kbps
Downstream Line Attenuation: 21
Upstream Line Attenuation: 13
Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0

PVC Connection

PVC Status: Applied -- OK

Θα ηθελα σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν ειναι ενταξει αυτες οι ρυθμισεις για να εχω ολη την δυνατη παρεχομενη ταχυτητα που εχω επιλεξει.
Επαναλαμβανω οτι εχω ιντερνετ και συνδεομαι κανονικα.
Απλα ρωταω αν ειναι ενταξει για να εχω ολη την δυνατη παρεχομενη ταχυτητα η θελει καποιο πειραγμα.
Η version που εχω ειναι η ιδια απο οταν το ειχα παρει απο την forthnet
(Firmware Version: 1.01.03)
Ξερω σιγουρα οτι ειναι παλια αλλα απο την αλλη δεν εχω καποιο προβλημα.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος για να μπορεσετε να μου απαντησετε και ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας:).

magnuslupus
23-10-08, 15:45
Καλησπερα και καλως σας βρισκω.
Καινουργιος σε αυτο το site και θα ηθελα να κανω κι εγω τις ερωτησεις μου.
Σαν καινουργιος επισης συγχωρηστε με τις οποιες ερωτησεις που πιθανον εδω η σε καποιο αλλο thread να εχουν απαντηθει αν και διαβασα καλα πριν και σε αυτο το thread και στις ρυθμισεις modem router.
Και ξεκιναω απο το modem router μου που ειναι το LINKSYS WAG354G.
Το εχω εδω και 3 χρονια περιπου με συνδεση forthnet στο 1mbps,χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
Απο την παρασκευη 17/10/2008 αλλαξα την συνδεση μου σε οτε conn-x 24mbps.
Ο Λογος ηταν οτι επειδη μενω στην ραφηνα θελω λογω εργασιας υψηλες ταχυτητες κατι που εδω τις παρεχει μονο ο οτε.
Αφου εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις ,Την ιδια ημερα μετα 1 ωρα περιπου που εκανα την αιτηση στο οτεshop ραφηνας με πηρανε τηλ.και ειχα ηδη συνδεση ιντερνετ οτε στο 1mbps μονο για 4 περιπου ημερες και μετα θα ανεβαινε η ταχυτητα οπως μου ειπανε κι ετσι εγινε.
Σημερα μεσα στο linksys στο status μου γραφει τα εξης:
DSL Status: UP
DSL Path Mode: INTERLEAVED
Downstream Rate: 15332 Kbps
Upstream Rate: 1007 Kbps
Downstream Line Attenuation: 21
Upstream Line Attenuation: 13
Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0

PVC Connection

PVC Status: Applied -- OK

Θα ηθελα σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν ειναι ενταξει αυτες οι ρυθμισεις για να εχω ολη την δυνατη παρεχομενη ταχυτητα που εχω επιλεξει.
Επαναλαμβανω οτι εχω ιντερνετ και συνδεομαι κανονικα.
Απλα ρωταω αν ειναι ενταξει για να εχω ολη την δυνατη παρεχομενη ταχυτητα η θελει καποιο πειραγμα.
Η version που εχω ειναι η ιδια απο οταν το ειχα παρει απο την forthnet
(Firmware Version: 1.01.03)
Ξερω σιγουρα οτι ειναι παλια αλλα απο την αλλη δεν εχω καποιο προβλημα.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος για να μπορεσετε να μου απαντησετε και ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας:).

Πρέπει να αλλάξεις το firmware του router για να κλειδώσεις σε fast path.

yiannis64
23-10-08, 16:20
Ο.Κ. Που και πως και απο που ομως κατεβαζω το πιο νεο firmware του router και γενικα πολυ παλια που πηγα να κανω αναβαθμιση αφου απο καπου ειχα κατεβασει την πιο νεα firmware εν πασει περιπτωση την βρηκα στον υπολογιστη μου στην αναζητηση αλλα μετα εχει κι αλλο ενα κουτακι κενο και δεν ηξερα τι ζηταγε κι ετσι δεν εκανα τιποτα.
Και τι εννοεις να κλεδωσω σε fast path.
Που ειναι και τι ειναι αυτο?

magnuslupus
23-10-08, 23:56
Που ειναι και τι ειναι αυτο?

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=45837

firmware update ( select version )

http://www-uk.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_CASupport_C2&childpagename=UK%2FLayout&cid=1175234040387&packedargs=sku%3DWAG354G&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=4038740387B01&displaypage=download#versiondetail

Booktrader
25-10-08, 20:32
Παιδια μπορει να μου πει καποιος σχετικος τη γνωμη του για τα παρακατω στοιχεια ;

Downstream Upstream
SNR Margin : 14.0 8.5 db
Line Attenuation : 26.0 17.3 db
Data Rate : 8192 91 kbps

A_gamer
25-10-08, 23:15
Data Rate : 8192 91 kbps

Σίγουρα ισχύει αυτό το 91 εκεί πέρα; Για έλεγξέ το.

Δοκίμασε π.χ. να στείλεις, αν έχεις λογαριασμό webmail, ένα attachment να δεις με πόσο ανεβάζεις - εκτός αν είναι λάθος στο copy-paste σου.

Booktrader
25-10-08, 23:19
Σίγουρα ισχύει αυτό το 91 εκεί πέρα; Για έλεγξέ το.

Δοκίμασε π.χ. να στείλεις, αν έχεις λογαριασμό webmail, ένα attachment να δεις με πόσο ανεβάζεις - εκτός αν είναι λάθος στο copy-paste σου.

Εχεις δικιο 379 λεει

Mighty Mouse
25-10-08, 23:21
Αντε και πηγαμε να τρελαθουμε!

A_gamer
25-10-08, 23:44
Εχεις δικιο 379 λεει

Είπα κι εγώ. Μια χαρά είναι πάντως τα stats σου, πιάνεις και κοντά στα 15 Mb πιστεύω.

Booktrader
26-10-08, 11:38
μακαρι να επιανα 15 αλλα πιανω μονο 11

και μου εχει πει ενας του ΟΤΕ οτι φταιει το σπιτι δεν ειναι σωστα οι γραμμες λεει...

Αλλα αντε βρες λυση στο προβλημα

gavrinos
27-10-08, 21:02
Απο σημερα ειμαι στο doubleplay της τελας. εχω συνδεσει το δικο μου παλιο ρουτερ, το speedtouch 530v6. οταν κανω τεστ για το connectivity στο internet, μου βγαζει σε ολα πρασινο τικ εκτοσ απο ενα κοκκινο χ στα

Connectivity to DNS Server 1 (62.169.194.17)
Connectivity to DNS Server 2 (62.169.194.18)

επισης, Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 999 / 13.914

στο τορεντ το εχω φορτωσει με καμια 20αρια τορεντ απο τα πιο δημοφιλη και εχω φτασει μαξιμουμ 1,37 MB/s upload.

επισης

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 17,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 15,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 9,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Error Seconds (Local/Remote): 16 / 0

FEC Errors (Up/Down): 439 / 1.744

CRC Errors (Up/Down): 9 / 227

HEC Errors (Up/Down): 366 / 15

πιστευετε οτι θα επρεπε να ειμαι ευχαριστημενος; τα πρωτα χ μονο με προβληματιζουν. ειναι κατι που μπορω να βελτιωσω;

crypter
27-10-08, 21:04
πιστευετε οτι θα επρεπε να ειμαι ευχαριστημενος; τα πρωτα χ μονο με προβληματιζουν. ειναι κατι που μπορω να βελτιωσω;
εισαι μια χαρα, αλλοι δεν πιανουν καν 100KB/s στο κατεβασμα :p :oneup:

Mouse Potato
27-10-08, 22:41

Μην ανυσηχείς... Ξέρουν τι κάνουν εκεί στην τελλάς με τα dns τους :cool:

astan
31-10-08, 02:44
εγω ειμαι καλα με αυτα τα στατιστικα;η ταχυτητα καλη μου φαινεται αλλα γιατι τοσο noise;
μενω βεβαια σε πολυκατοικια 30ετιας με εγκαταστασεις τηλεφωνικες απο τοτε και επειδη δεν υπηρχε πριζα τηλεφωνου, αλλα ενα σκετο καλωδιο στον τοιχο, το εχω συνδεσει με την επεκταση με μονωτικη ταινια.πως να το βελτιωσω;

astan
31-10-08, 02:48
τα στατιστικα

harris
31-10-08, 13:16
εγω ειμαι καλα με αυτα τα στατιστικα;η ταχυτητα καλη μου φαινεται αλλα γιατι τοσο noise;

Η γραμμή σου δείχνει άριστη. Γιατί θες να ασχοληθείς; Εκτός αν σου κάνει αποσυνδέσεις μην ακουμπήσεις τίποτα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.