PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 [93] 94 95

stavpal
11-05-15, 21:58
το δικό μου attainable γιατί είναι τόσο χαμηλά? Καμιά ιδέα? (βέβαια πιάνω τα 4mbps που έχω πακέτο). Μ'έχουν φαίνεται συνδέσει μέσω του vdslam (~350m απόσταση). Draytek 2710n - isdn σύνδεση
155076155077

yiapap
18-05-15, 18:26
το δικό μου attainable γιατί είναι τόσο χαμηλά? Καμιά ιδέα? (βέβαια πιάνω τα 4mbps που έχω πακέτο). Μ'έχουν φαίνεται συνδέσει μέσω του vdslam (~350m απόσταση). Draytek 2710n - isdn σύνδεση
155076155077Περίεργο. Μήπως είναι κάποιο bug του router? Και το SNR Και κυρίως το attenuation για παραπάνω είναι

devhd
24-05-15, 13:22
Καλησπέρα, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει η αναβάθμιση από ΟΤΕ 4mbps σε 24άρα (οτε ή άλλο πάροχο), μιας και τελειώνει το συμβόλαιό μου σε λίγες μέρες ?

Yπάρχει καμπίνα του ΟΤΕ ένα τετράγωνο πάνω απ το σπίτι (αλλά απ ό,τι κατάλαβα είναι μόνο για VDSL?). Η adsl δίνεται κι από κει ?

155662

stavpal
25-05-15, 09:53
Περίεργο. Μήπως είναι κάποιο bug του router? Και το SNR Και κυρίως το attenuation για παραπάνω είναι

bug του router δεν είναι σίγουρα. Και ο τεχνικός που είχε έρθει να μετρήσει είχε γράψει ότι θα μπορώ με αναβάθμιση να πιάνω 10-12Mbps. Τώρα μπορεί να φταίει και η καλωδίωση του σπιτιού (μονοκατοικία) αλλά θέλει λίγο δουλειά για συνδέσω το ρουτερ κατω για να δω τι attainable βγάζει.

yiapap
25-05-15, 14:10
Καλησπέρα, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει η αναβάθμιση από ΟΤΕ 4mbps σε 24άρα (οτε ή άλλο πάροχο), μιας και τελειώνει το συμβόλαιό μου σε λίγες μέρες ?

Yπάρχει καμπίνα του ΟΤΕ ένα τετράγωνο πάνω απ το σπίτι (αλλά απ ό,τι κατάλαβα είναι μόνο για VDSL?). Η adsl δίνεται κι από κει ?

155662Aπό την καμπίνα δίνονται όλα. Θα πρέπει να ρωτήσεις .ομως από που παίρνεις εσύ (μη βλέπεις την πλησιέστερη καμπίνα- μπορεί να παίρνεις από αλλού) και αν υποστηρίζεται VDSL στη συγκεκριμένη καμπίνα.

- - - Updated - - -

bug του router δεν είναι σίγουρα. Και ο τεχνικός που είχε έρθει να μετρήσει είχε γράψει ότι θα μπορώ με αναβάθμιση να πιάνω 10-12Mbps. Τώρα μπορεί να φταίει και η καλωδίωση του σπιτιού (μονοκατοικία) αλλά θέλει λίγο δουλειά για συνδέσω το ρουτερ κατω για να δω τι attainable βγάζει.Οτιδήποτε και να έφταιγε όμως θα είχε επίπτωση στα χαρακτηριστικά της γραμμής. Δηλαδή θα είχες χαμηλό SNR (= θόρυβος) που θα δικαιολογούσε το attainable. Τώρα δεν δικαιολογείται. Οπότε θα επιμείνω, βάλε έναν άλλο router να το τσεκάρεις

GeorgeMoi
13-08-15, 20:57
Οι δικές μου μετρήσεις πως σας φαίνονται; Κάτι να διορθώσω;
159697

xmouts
21-08-15, 03:05
Καλησπέρα. Έχω cyta και είχα συγχρονισμό πάνω κάτω 8kbps αλλά μετά από δύο 3 μήνες άρχισε να κάνει disconnect's. Δήλωσα βλάβη και τώρα συγχρονίζω στα 6kbps χωρίς όμως disconnect's. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να ξανά συγχρονίζω στα 8kbps.

Current Connection Speed
Downstream Rate:6317 Kbps
Upstream Rate:1023 Kbps
Downstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:7392 Kbps
Noise Margin:10.2 dB
Line Attenuation:37.5 dB
Power:0.0 dBmV
Upstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:1028 Kbps
Noise Margin:10.1 dB
Line Attenuation:23.6 dB
Power:12.6 dBmV

utp
21-08-15, 22:19
Καλησπέρα. Έχω cyta και είχα συγχρονισμό πάνω κάτω 8kbps αλλά μετά από δύο 3 μήνες άρχισε να κάνει disconnect's. Δήλωσα βλάβη και τώρα συγχρονίζω στα 6kbps χωρίς όμως disconnect's. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να ξανά συγχρονίζω στα 8kbps.

Current Connection Speed
Downstream Rate:6317 Kbps
Upstream Rate:1023 Kbps
Downstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:7392 Kbps
Noise Margin:10.2 dB
Line Attenuation:37.5 dB
Power:0.0 dBmV
Upstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:1028 Kbps
Noise Margin:10.1 dB
Line Attenuation:23.6 dB
Power:12.6 dBmV

Σε σταθεροποιησανε με snr 10 γιατι ειχες αποσυνδεσεις. Εχεις προβλημα καπου αλλα δυσκολα να ασχοληθουνε για 2mbit διαφορα καθως θελει να δηλωθει στον ΟΤΕ, και δεν θα δωσουν καμια σημασια...εχει ερθει τεχνικος της cyta να ελεγξει για κακη επαφη στο κουτι και κατω στην εισαγωγη?

johnson
23-08-15, 14:54
Οι δικές μου μετρήσεις πως σας φαίνονται; Κάτι να διορθώσω;
159697

Η γραμμή σου θα σηκώσει μεγαλύτερη ταχύτητα αν σου ρίξουν το snr.

xmouts
25-08-15, 16:50
Σε σταθεροποιησανε με snr 10 γιατι ειχες αποσυνδεσεις. Εχεις προβλημα καπου αλλα δυσκολα να ασχοληθουνε για 2mbit διαφορα καθως θελει να δηλωθει στον ΟΤΕ, και δεν θα δωσουν καμια σημασια...εχει ερθει τεχνικος της cyta να ελεγξει για κακη επαφη στο κουτι και κατω στην εισαγωγη?

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Eπειδή βλέπω στο router ότι το Noise Margin ανεβοκατεβαίνει πότε θα έχω καλύτερο συγχρονισμό με περισσότερα από 10dB ή με λιγότερα ?

utp
25-08-15, 21:06
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Eπειδή βλέπω στο router ότι το Noise Margin ανεβοκατεβαίνει πότε θα έχω καλύτερο συγχρονισμό με περισσότερα από 10dB ή με λιγότερα ?

Με λιγοτερο θα συγχρονισεις υψηλοτερα, αλλα πιο ασταθη. Εχεις δυνατοτητα να το ρυθμισεις εσυ?

Προφέσσορας_Χάος
25-08-15, 21:12

ανεβοκατεβαίνει λογικά στο download. Αυτο είναι φυσιολογικό

Για τι διακύμανση μιλάμε; 2-3 db ή παραπάνω;

xmouts
26-08-15, 19:54
ανεβοκατεβαίνει λογικά στο download. Αυτο είναι φυσιολογικό

Για τι διακύμανση μιλάμε; 2-3 db ή παραπάνω;

Παραπάνω. Το έχω δει το πρωί 10.9 και μετά 6.5. Παρατήρησα ότι με 6.5dB συγχρονίζει λιγότερο?? ενώ όταν είναι 11dB περισσότερο?? Βλέπω τα dB από το noise margin και κάνω restart το router :)

yiapap
27-08-15, 15:49
Παραπάνω. Το έχω δει το πρωί 10.9 και μετά 6.5. Παρατήρησα ότι με 6.5dB συγχρονίζει λιγότερο?? ενώ όταν είναι 11dB περισσότερο?? Βλέπω τα dB από το noise margin και κάνω restart το router :)Η γραμμή σου έχει περιοδικά περισσότερο θόρυβο.
Με τις ΙΔΙΕΣ συνθήκες όσο πιο ψηλά συγχρονίσεις τόσο πιο χαμηλό θα είναι το SNR (το αντίστροφο είναι αλλά μη σε απασχολεί). Στη δική σου περίπτωση όμως ξεκινάνε οι παρεμβολές, πέφτει ΠΟΛΥ το SNR, η γραμμή κάνει reset ΚΑΙ συγχρονίζει χαμηλότερα ΚΑΙ έχει μικρό SNR.

Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά :confused:

stavros1988
10-10-15, 02:11
Εδω μπορει καποιος να βοηθησει παιδια γιατι νομιζω οτι το εχασα? Τα στατιστικα ειναι αυτα

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 91 108
Attenuation (0.1 dB): 115 42
Output Power (0.1 dBm): 186 121
Attainable Rate (Kbps): 18960 1061

και download speed απο το speedtest του οτε στο 1.5 mbps

the_phantom_boy
11-10-15, 21:18
Καλησπέρα παιδιά...

Έχω ένα θεματάκι με σφάλματα στην γραμμή μου και ο πάροχος αρνείται πεισματικά να το στείλει ως βλάβη προς ΟΤΕ μπας και αλλάξουν κανένα ζευγάρι...
Πριν ένα διάστημα έστειλαν απο μόνοι τους τεχνικό, γιατί όπως είπαν, είδαν αποσυνδέσεις στην γραμμή και η διαδικασία έγινε αυτόματα...
Ήρθε ο τεχνικός, μέτρησε στην πρίζα και στο Χ/Κ, χάλι μαύρο η γραμμή μου είπε, θα σταλεί βλάβη προς ΟΤΕ μου είπε... αλλά στην τελική ο πάροχος μάλλον είχε άλλη άποψη!

Μετά απο 1 βδομάδα που πήρα να ρωτήσω τι γίνετε μου απάντησαν πως η βλάβη δεν προωθήθηκε ποτέ προς ΟΤΕ, διότι μετά απο 24ωρη παρακολούθηση απ το κέντρο, η γραμμή είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!

Βρε λες λεω? Τι φάση? Μια εποχιακή γρίπη της γραμμής... λίγο βηχαλάκι και σε 5-6 μέρες πάει πέρασε?!
Δίνω προσοχή στην γραμμή, και αρχίζω να εντοπίζω σιγά σιγά μικρές λεπτομέρειες που με ανησυχούν...

Βρίσκω αναλυτή(DADI DA280)... μετράω... FEK... CRC... HEC... σκέτος χαμός... αλλά η αύξηση των σφαλμάτων δεν ήταν σταθερή!! (εκεί μάλλον πατάνε απο τον πάροχο)
Μπορεί στα 2 λεπτά να μην είχε τίποτα και ξαφνικά σε 10sec να ανέβαζε 500+ σφάλματα...

Με τα πολλά... μετά απο άπειρα τηλεφωνήματα που ευθέως αρνιόντουσαν να στείλουν τεχνικό... γιατί το τμήμα του δικτύου ανέφερε πως η γραμμή είναι πεντακάθαρη... και αφού ξεκίνησα να ζητάω να μου αποσταλούν ηχογραφημένες συνομιλίες, αναφορές τεχνικών κτλ, ήρθε τεχνικός... και μου άλλαξε το router...
Υπάρχουν διακυμάνσεις μου είπε... αλλά όχι σε σημείο που να δικαιολογεί αποστολή βλάβης προς ΟΤΕ!

Και ερωτώ εγώ τώρα... αν κρίνω απο τα νούμερα που έχω διαβάσει εδω μέσα... δεν μου γεμίζει το μάτι...
Η άποψη σας?
Print Screen:
161981

Επίσης... απο Telnet στο username δεν δέχεται το cytauser... οπότε λογικά είναι κλειδωμένο με admin account?
Ξέρει κανείς αν μπορεί να πειραχτεί το SNR με κάποιον τρόπο σε αυτό το router?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... και :respekt: στα παιδιά που αφιερώνουν χρόνο και ανεβάζουν guides...!

utp
17-10-15, 11:04
Εχεις αποσυνδεσεις ή μονο τα σφαλματα παρατηρεις? Η αλλαγη ζευγαριου(σε κυριο η ακραιο δικτυο) απο τον οτε ειναι λιγο ρισκο σε μια γραμμη που δεν εχει αποσυνδεσεις παρα μερικα λαθη. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πας προς το χειροτερο.

the_phantom_boy
17-10-15, 17:46
Εχεις αποσυνδεσεις ή μονο τα σφαλματα παρατηρεις? Η αλλαγη ζευγαριου(σε κυριο η ακραιο δικτυο) απο τον οτε ειναι λιγο ρισκο σε μια γραμμη που δεν εχει αποσυνδεσεις παρα μερικα λαθη. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πας προς το χειροτερο.

Επειδή δεν είμαι πολλές ώρες στο σπίτι... τις βραδινές απο τις 21:00-23:00 και μετά που κάθομαι και ασχολούμαι... βλέπω πως ώρες ώρες έχω θέματα...
Ο συγχρονισμός δεν πέφτει απ το router (τουλάχιστον τις ώρες που είμαι εκει) αλλά τις διακυμάνσεις τις βλέπω!
Απο το πως φορτώνουν τα video στο youtube (γρήγορα για λίγα sec, σκαλώνει, πιο αργά, σκαλώνει πάλι, λίγο πιο γρήγορα, κτλ) μέχρι και στο φόρτωμα σελίδων...
Ιδίως αν ζορίσω λίγο τα πράγματα και βάλω 2-3 videάκια να φορτώσουν σε διαφορετικές καρτέλες και διαφορετικά sites... game over! Πάει η γραμμή! Νέκρωσε!

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο firefox κρεμάει και με δεν μπορεί να φορτώσει καμία σελίδα σε καμία καρτέλα του, μέχρι που μετά απο λίγα δευτερόλεπτα συνέρχεται και λειτουργεί κανονικά.
Τις στιγμές που σκαλώνει ο firefox, βάζω ένα .bat να κάνει 10 ping προς grnet.gr ή google.gr και τα αποτελέσματα είναι ότι να ναι...
Απο 25ms με 27ms που βλέπω συνήθως (χωρίς να στέλνω/λαμβάνω data εκείνη την ώρα εννοείτε), τα νούμερα φτάνουν 60ms+ με 80ms+ αλλά χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους...
Το πρώτο ping μπορεί να είναι 60, το άλλο 98, το επόμενο 50, κτλ...

utp
17-10-15, 19:24
Να υποθεσω εχεις δοκιμασει και με καλωδιο και οχι μονο ασυρματα.

the_phantom_boy
17-10-15, 19:35
Να υποθεσω εχεις δοκιμασει και με καλωδιο και οχι μονο ασυρματα.

2x PC, Ethernet
Tablet/2x Smartphones, WiFi
2x Laptop, WiFi

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το εντοπίζω στο ένα απο τα 2 PC, το οποίο είναι το κυρίως μηχάνημα που δουλεύω...
Τα υπόλοιπα δεν τα δουλεύω τόσο εντατικά έτσι ώστε να ξέρω πότε και αν παρουσιάζουν καθυστερήσεις...

utp
17-10-15, 20:43
Τα 90ms δεν δικαιολογουν παγωμα στο φορτωμα βιντεο και γενικα σε οτι τραβας απο το ιντερνετ. Δουλεψε και με τα αλλα μηχανακια την ωρα που παρουσιαζεται το προβλημα να επιβεβαιωθεις τι φταιει. Επισης αμα ειναι παρε την ΤΥ τηλεφωνο παλι και ζητα να παρακολουθηθει ξανα η γραμμη σου αλλα προσπαθησε να κανεις εντονη χρηση ιντερνετ για να φανει καλυτερα αν μαζευει λαθη η γραμμη.

the_phantom_boy
18-10-15, 15:17
Τα 90ms δεν δικαιολογουν παγωμα στο φορτωμα βιντεο και γενικα σε οτι τραβας απο το ιντερνετ. Δουλεψε και με τα αλλα μηχανακια την ωρα που παρουσιαζεται το προβλημα να επιβεβαιωθεις τι φταιει. Επισης αμα ειναι παρε την ΤΥ τηλεφωνο παλι και ζητα να παρακολουθηθει ξανα η γραμμη σου αλλα προσπαθησε να κανεις εντονη χρηση ιντερνετ για να φανει καλυτερα αν μαζευει λαθη η γραμμη.

Ζόρισα την γραμμή (5-6 καρτέλες με videάκια να φορτώνουν ταυτόχρονα, μόνο απο το ένα PC) και έχασε IP!
Συγχρονισμός ήταν ΟΚ... τηλεφωνία ήταν ΟΚ... router ήταν ΟΚ μιας και λειτουργούσε κανονικά το LAN, αλλά το router μου έβγαζε "ISP DISCONNECT"...

Τους πήρα επι τόπου τηλέφωνο... και αυτοί έβλεπαν οτι έκλεισα το router! Όχι ότι είχα σφάλματα!
Επίσης... δεν μπορούσε να δει την καρτέλα στο μενού του router που αναφέρει τα σφάλματα! Και με κωδικούς admin! Πως και γιατί... δεν έχω ιδέα!
CRC Errors (Up/Down): 3/8905 (αυτήν την στιγμή, μια ώρα μετά το συμβάν)
162229

utp
18-10-15, 23:58
Επεμεινε στη τεχνικη υποστηριξη, εκανε failure connection για αυτο εχασε την IP. Το 880 στο up ειναι λιγο υποπτο δειχνει καποια μικρο επαφη, επεμεινε να ερθει τεχνικος και να το δωσετε στον οτε σαν βλαβη.

the_phantom_boy
19-10-15, 00:07
Ήρθε! Την πρώτη φορά απο μόνος του γιατί τον έστειλε η εταιρία απο μόνη της, λόγο disconnect που είδαν στην γραμμή μου... και την δεύτερη φορά ήρθε και άλλαξε router!
Η αιτιολογία της εταιρίας είναι πως η γραμμή έχει διακυμάνσεις... και όχι σταθερή βλάβη και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να το στείλουν στον ΟΤΕ...

Βέβαια αυτό είναι κάτι που μου είπε ΕΝΑΣ απο τους τεχνικούς στην τηλεφωνική υποστήριξη και ο τεχνικός που ήρθε εδώ στο σπίτι.
Όλοι οι υπόλοιποι μου λένε πως η γραμμή είναι πεντακάθαρη!

Έχω ζητήσει τις τεχνικές αναφορές για τις 2 επισκέψεις... και ακόμα τίποτα!
Έχω ζητήσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες (μετά που μια κοπέλα της εξυπηρέτησης μου είπε οτι έχω δικαίωμα να το κάνω) και το τμήμα παραπόνων μου είπε πως ΟΧΙ... η πολιτική της εταιρίας είναι να ΜΗΝ στέλνει τέτοια αρχεία!
Και ο λόγος που το είπε... ποντάρω στο ότι είναι λόγο προφορικού συμβολαίου που έκανα αφού έληξε το προηγούμενο πακέτο.
Ήταν κάποιες λεπτομέρειες που μου είπε το παιδί στο τηλέφωνο σχετικά με την χρέωση, τα οποία η εταιρία τώρα, 5 μήνες μετά, αρνείται!

Υ.Γ.
Υπάρχει περίπτωση κάποιος εδω μέσα να γνωρίζει αν όντως έχω δικαίωμα να απαιτήσω αντίγραφο των τηλεφωνικών συνομιλιών... ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ?

utp
19-10-15, 00:14
Επεμεινε οτι εχεις αποσυνδεσεις και ασταθεια, θα ξαναερθει καποιος τεχνικος. Ακολουθα αυτη τη μεθοδο που σου λεω, η αλλη με αρσεις συνομιλιων δεν βοηθαει πουθενα.

the_phantom_boy
19-10-15, 00:18
ΟΚ... θα τους ξανακαλέσω αύριο και θα δούμε τι θα μου πουν...

Όσο για τις άρσεις συνομιλιών τις θέλω για το κομμάτι της αθέτησης του συμβολαίου!
Είναι και εκείνο ένα πρόβλημα το οποίο δεν αφήνω να περάσει έτσι στο ντούκου για κανένα λόγο!

utp
19-10-15, 00:20
οκ, για το θεμα του συμβολαιου παω πασο.

akilleas
19-10-15, 13:34
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, το προφορικό συμβόλαιο δεν είναι και τόσο δεσμευτικό. Ψάξε το λίγο καλύτερα.
Σε ένα φόρουμ είχα διαβάσει την άποψη ενός δικηγόρου που έγραφε ότι συμβόλαιο χωρίς υπογραφή δεν ισχύει.

the_phantom_boy
19-10-15, 16:55
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, το προφορικό συμβόλαιο δεν είναι και τόσο δεσμευτικό. Ψάξε το λίγο καλύτερα.
Σε ένα φόρουμ είχα διαβάσει την άποψη ενός δικηγόρου που έγραφε ότι συμβόλαιο χωρίς υπογραφή δεν ισχύει.

Για να γίνω πιο σαφής... μου είχε πει το παιδί που με ενημέρωνε για το συμβόλαιο (απο το 13877 και όχι απο κάποιο άλλο γραφείο "αγνώστου πατρός"), πως στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί απο την λήξη του προηγούμενου συμβολαίου, μέχρι και την επίσημη έναρξη, θα χρεωθώ μεν με κανονικό τιμολόγιο (εκτός συμβολαίου) αλλά θα πιστωθεί η διαφορά, λόγο του ότι η ενδιάμεση αναμονή αφορούσε αλλαγή ονόματος λογαριασμού, μιας και ήταν στο όνομα του παππού...
Αυτό τώρα μου λένε... πως δεν ισχύει... και πως δεν μου το είπε κανένας στο τηλέφωνο!

Που ακριβώς γιατί φοβόμουν ότι μπορεί να το πει κάποιος... το είχα ρωτήσει σε 3 διαφορετικές συνομιλίες που είχα μαζί τους εκείνες τις μέρες, αρα ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΕ να μην το βρίσκουν στις ηχογραφημένες συνομιλίες!

Giannoutas
09-01-16, 03:13
Τα δικά μου αποτελέσματα πως είναι;

Link Status Connected
Rate (Up/Down) 886/12560 kbps
Noise Margin (Up/Down) 15.1/8.9 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 16.8/25.6 dB
Output Power (Up/Down) 12/18.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 886/14476 kbps
Interleave depth 8
Annex Type AnnexA
CRC errors 715

Perarg
20-11-16, 00:49
Καλησπέρα,
από την εμπειρία σας, το attenuation φαίνεται καλό στα 28db αλλά το Noise είναι στα 6db. Τι πρέπει να κοιτάξω; Φωνάζω την εταιρία να το δει ή ψάχνομαι με την καλωδίωση του σπιτιού μου;

yiapap
24-11-16, 17:22
Καλησπέρα,
από την εμπειρία σας, το attenuation φαίνεται καλό στα 28db αλλά το Noise είναι στα 6db. Τι πρέπει να κοιτάξω; Φωνάζω την εταιρία να το δει ή ψάχνομαι με την καλωδίωση του σπιτιού μου;Πες μας και την ταχύτητα όμως. Το 6dB είναι φυσιολογικό αφού αυτό είναι το TARGET SNR δηλαδή το επίπεδο θoρύβου που διαπραγματευεται ο router σου με το dslam για να σου δώσει την ταχύτητα ΧΧ.

GeorgeH
24-11-16, 17:46
Πες μας και την ταχύτητα όμως. Το 6dB είναι φυσιολογικό αφού αυτό είναι το TARGET SNR δηλαδή το επίπεδο θoρύβου που διαπραγματευεται ο router σου με το dslam για να σου δώσει την ταχύτητα ΧΧ.
Πιο σωστά SNR margin. Βασικά ότι κ να διαπραγματεύεται ο ρούτερ αν τα κλειδώνει ο operator τότε θα είναι διαπραγμάτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ! :p

yiapap
24-11-16, 18:04
Πιο σωστά SNR margin. Βασικά ότι κ να διαπραγματεύεται ο ρούτερ αν τα κλειδώνει ο operator τότε θα είναι διαπραγμάτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ! :pKαι ακόμη πιο σωστά, target snr margin! :p

GeorgeH
24-11-16, 18:33
Καλησπέρα,
από την εμπειρία σας, το attenuation φαίνεται καλό στα 28db αλλά το Noise είναι στα 6db. Τι πρέπει να κοιτάξω; Φωνάζω την εταιρία να το δει ή ψάχνομαι με την καλωδίωση του σπιτιού μου;
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που σου είπε και ο Γιαπάπης, δεν μπορείς εσύ από την πλευρά σου μόνο να βγάλεις συμπέρασμα μόνο από αυτό το snr που βλέπεις στο ρούτερ ότι και να λέμε εμείς στα φόρα. Χρειάζεσαι σημείο αναφοράς και πιθανότατα μέτρηση στον κατανεμητή, δήλωση βλάβης και επίσκεψη τεχνικού ενώ η προϊστορία από άλλους providers σε adsl σίγουρα βοηθάει αν θυμάσαι στατιστικά (αφού το ζεύγος χαλκού είναι το ίδιο). Σαν πρώτη εκτίμηση, το 6dB φαίνεται στο όριο του snr margin που θέτουν οι πάροχοι για να μην υπάρχουν προβλήματα συγχρονισμού.

Πιο αναλυτικά, το snr (το μάρτζιν ντε!) είναι και καλό αλλά συνάμα και κακό. Τύπου ying yang! Δηλαδή μια γραμμή με υψηλό snr μπορεί να είναι έως και εξαιρετική αν πχ snr >30dB θα είναι σταθερή χωρίς λάθη, δλδ η σηματοδοσία περνάει άνετα χωρίς θόρυβο, φαντάσου το σαν να συνομιλούν ο Α με τον Β σε μια δεδομένη απόσταση και να ψιθυρίζουν και να συνενοούνται άψογα. Στην αντίθετη περίπτωση - χαμηλό snr, στο παράδειγμα μας θα φώναζαν, δε θα άκουγαν καλά και θα επαναλάμβαναν τα ίδια κ τα ίδια είτε μπορεί να μην κατάφερναν να συνενοηθούν καθόλου - signal lost (στην δεδομένη απόσταση πάντα). Ως προς το κακό που ανέφερα, η ίδια γραμμή αν το μάρτζιν πέσει (πχ ελεύθερο προφίλ) τότε η ταχύτητα θα ανέβει. Οπότε όσο υψηλότερο snr τότε τόσο μεγαλύτερο περιθώριο attainable που υπάρχει.

xa0
09-01-17, 00:24
μπορει καποιος να μου πει αν αυτες οι μετρησεις είναι καλες; 178577 Κατεβάζω γύρω στα 8 και κατι

GeorgeH
09-01-17, 13:55
Σε σχέση με τον συγχρονισμό σου καλά είσαι. Ο συγχρονισμός όμως δεν είναι καλός και φαίνεται ότι είσαι σε κλειδωμένο προφίλ αφού θεωρητικά μπορεί να πιάσεις 14-15 Mbps. Για περισσότερα δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/21205-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-dB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-Signal-to-Noise-Attenuation-Power).

Τις πταίει; Μπορεί να φταίει το DSLAM της περιοχής είτε η εγκατάστασή σου είτε και συνδυασμός των 2. Για το πρώτο δηλώνεις βλάβη αλλά πρώτα πρέπει να διασφαλίσεις ότι η εγκατάστασή σου δε δημιουργεί απώλειες σήματος και "θόρυβο". Για το πως δες εδώ (https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjHj4Ch8LTRAhVDhywKHRuhAmQQFggnMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.adslgr.com%2Fforum%2Fthreads%2F114819-%25CE%2588%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25B3%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2582-%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582-%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25BC%25CE%25AE%25CF%2582-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BC%25CE%25AD%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25B9-%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25AE&usg=AFQjCNE_AG5GZkivB69R2DmHXQs-5gStGg&sig2=to3ld-MsAViLkrAEFGvhDg).

Δοκίμασε να κάνεις ριμπουτ το ρούτερ και να δεις εκ νέου τα στατιστικά (χωρίς λάθη) - λογικά θα είναι παραπλήσια.

johnx2
24-01-17, 09:28
Τα στοιχεια του router ειναι απο φιλο που μενει Χαιδαρι κοντα στο δασος και ειναι συνδεμενος με την HOL και τον μαμα router που σου δινει η εταιρια.
Δεν ειναι υπερβολικα χαμηλη η ταχυτητα που συγχρονιζει ο router ρε παιδια ?
Επισης καθε τρεις και λιγο απανωτες αποσυνδεσεις....... Αλλος απο την ιδια περιοχη εχει τα ιδια προβληματα με ταχυτητα και αποσυνδεσεις ?

179123

zoiskarl
13-03-17, 20:47
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!(Πρέπει να έχω ένα παλιό acc αλλά μάλλον έχω χάσει mail,pass)Μετά από τηλέφωνα σε wind + new modem και ενεργοποίηση fastpath έχω τα εξείς 181208 Είναι καλή η συνδεσή μου?Σε παρόμοιο σάιτ μου είπαν να πάρω wind και να κατεβάσω το snr στα 6 γιατί έτσι θα πιάσω μεγαλύτερη ταχύτητα(όπως μου είπαν).Αλλά μετά είδα ότι είναι noise margin στο μόντεμ και ψιλοχάθηκα.Στην wind μου είπαν ότι η γραμμή κλειδώνει στα 16 όταν ήρθαν να την ελένξουν.Τι λέτε να κάνω?Τέλος έχω ψάξει παντού για πληροφορίες σχετικά με το up attenuation.Δεν έχω βρει κάτι.Στην προκειμένη περίπτωση είναι 2.9 αλλά χτες(με fastpath) ήταν στο 8.Τι ρόλο βαράει αυτό και ποια από τις δύο τιμές είναι καλύτερη?

kavasilaios
30-03-17, 18:53
Εγώ είμαι ψηλά στο δάσος μετακόμισα πρόσφατα, και συγχρονίζω στη Forthnet με το ΖΤΕ Η108L που δίνει
181847
Μόλις μπήκα στο νέο σπίτι, η προηγούμενη σύνδεση με OTE στο διαμέρισμα ήταν ενεργή για λίγες μέρες. Σε αυτή κλείδωσα με το router του ΟΤΕ (ZTE H108NS) max 6-7 Mbit down (Δυστυχώς δεν είχα κρατήσει στοιχεία συγχρονισμού).
Το ξέρω ότι δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο αλλά από πολύ κόσμο έχω ακούσει που έχει αλλάξει παρόχους ανά τα χρόνια, ότι με τη Forthnet έχουν πιάσει τις καλύτερες ταχύτητες τους.
Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά πολύ πιθανόν η Forthnet να σε κλειδώνει σε πιο χαμηλό SNR για να κρατήσεις ψηλές ταχύτητες.

vlaxos80
01-04-17, 01:15
181907
καλησπερα σας..εχω συνδεση ΟΤΕ 24mbps και το κλειδωμα που κανει το ρουτερ μου ειναι αυτο που δειχνει στην εικονα..ειχα την εντυπωση οτι θα επιανα πιο μεγαλη ταχυτητα γιατι ειμαι σχετικα κοντα με τα κεντρικα κουτια που ειναι εξω απο τον ΟΤΕ..περιπου 800 μετρα πανω κατω αποσταση..μπορειτε να καταλαβετε απο τα στοιχεια της γραμμης μου αν μπορω να πιασω μεγαλυτερη ταχυτητα ωστε να δω αν πρεπει να ελεγξω τις καλωδιωσεις μου η τιποτα αλλο???ευχαριστω πολυ...

GeorgeH
05-04-17, 13:30
Νομίζω είσαι καλά αν και θεωρητικά πας αρκετά παραπάνω >20Mbps οπότε σε έχουν σε κλειδωμένο προφίλ. Το 9 snr margin είναι ένα ασφαλές target snr και δεν ξέρω τι πολιτική έχουν τελευταία και πόσο ανεκτικοί είναι, πάντως δε χάνεις τίποτα να ζητήσεις να στο ρίξουν λίγο πχ ~7dB και να ανέβεις κάπως. Για δες κ την γραμμή σου πχ να συνδέσεις απευθείας μόνο του το ρούτερ στην πρώτη πρίζα (χωρίς τηλέφωνα) και να κάνεις πειραματισμούς να δεις αν διαφοροποιούνται και πως τα νούμερα του adsl.

kostas_lar
29-05-17, 13:55
Καλησπερα
εχω το τελευταιο διαστημα ενα προβλημα με τη γραμμη και συγκεκριμενα με το snr.

Ενω ολα ειναι καλα το μεγαλυτερο διαστημα, ξαφνικα κανει κατι ''βουτηγμα'' και το snr πεφτει κατω απο 5.
Καποιες φορες ανεβάζει μονο errors και επανερχεται αλλες φορες αποσυγχρονιζει το router.
Οι πτωσεις του snr και οι αποσυγχρονισμοι γινοται ακομα και οταν εχει κλειδωσει με snr 11+.
183705

Ευχαριστω πολυ.

djstamatis
30-05-17, 16:29
παιδια καλησπερα μπορειτε να μου πειτε την αποσταση που εχω απο το κεντρο και αμα ειναι καλη η συνδεση μου και αμα μπορω να ανεβασω ταχυτητα ευχαριστω....
Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 952/11879 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 952/12032 kbps
Noise Margin(Up/Down) 10.2/8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 15.3/23.5 dB
Output Power(Up/Down) 12.3/19.9 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 1/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 0/297
FEC Errors(Up/Down) 0/0

manosvitacar
08-10-17, 23:35
Πως βλέπετε την γραμμή είναι οκ 186835

GeorgeH
10-10-17, 13:57
Φαίνεται μια χαρά, βλέπω και fast οπότε λίγα παραπάνω λαθάκια θα υπάρχουν αλλά είναι φυσιολογικό.
Το SNR φαίνεται οριακό αλλά εφόσον είσαι στο μαξ 50 δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με το να βελτιώσεις την εσωτερική εγκατάσταση.
Θεωρητικά καθαρά πάντως ο χαλκός σου έχει τα θεματάκια του!

manosvitacar
10-10-17, 17:34
Όποτε δεν το ψάχνω άλλο το αφήνω όπως είναι σωστά ;

jkan1972
15-10-17, 16:28
Καλησπέρα σε όλους. Μα παραθέσω κι εγώ τις μετρήσεις του router μου που έχω σύνδεση στη nova. Σημειωτέον οτι έχω αλλάξει μέχρι στιγμής 3 router λόγω αυξομειώσεων στην ταχύτητα και απο συνδέσεων . Τελος να πω οτι ο ΟΤΕ βρίσκεται στα 200 μέτρα περίπου απόσταση απο το σπίτι μου187075

- - - Updated - - -

Καλησπέρα σε όλους. Μα παραθέσω κι εγώ τις μετρήσεις του router μου που έχω σύνδεση στη nova. Σημειωτέον οτι έχω αλλάξει μέχρι στιγμής 3 router λόγω αυξομειώσεων στην ταχύτητα και απο συνδέσεων . Τελος να πω οτι ο ΟΤΕ βρίσκεται στα 200 μέτρα περίπου απόσταση απο το σπίτι μου(κέντρο Τερψιθέας)187075
Οι μετρήσεις ειναι καλές η όχι; Σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω πάροχο και να παω στην cosmote.

vag1518
20-10-17, 19:40
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά.
Μπορεί κάποιος να μου πει πως είναι τα στατιστικά μου και τι μπορώ να κάνω αν δεν είναι οκ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

savvas01
05-11-17, 11:44
187762
Μπορει να μου εξηγησει καποιος αν το snr margin ειναι σωστο?
ευχαριστω !

@ ADSLgr.com All rights reserved.