Επιστροφή στο Forum : cpu 9050e πότε ?
kostas2005
18-06-08, 18:52
θα φτιάξω ένα pc και σκέφτομαι για AMD
θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει καπιος τι γίνεται με τον 9050e κλπ
διαβάζω ότι συνεχώς αναβάλετε η ημερομηνία που θα βγουν στα καταστήματα
θα φτιάξω ένα pc και σκέφτομαι για AMD
θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει καπιος τι γίνεται με τον 9050e κλπ
διαβάζω ότι συνεχώς αναβάλετε η ημερομηνία που θα βγουν στα καταστήματα
Μπα δεν νομίζω να τον βγάλουν τελικά.:(
Λέγεται όμως ότι θα βγούν Χ3 χαμηλής κατανάλωσης (65W) .:)
Μαλλον εννοεις τον Phenom X4 9150e, γιατι 9050 ειναι ο "αριθμος" σειρας.
Αλλωστε ο ηδη υπαρχον Phenom X4 9100e (http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=402) (B2 step revision - with TLB bug) τρεχει στα 1.8Ghz...
Δηλαδη ποσο πιο κατω ηθελες και περιμενες εναν...9100e...1.7Ghz?
:rofl:
Η γνωμη μου ειναι οτι περιμενεις αδικα των αδικων.
Ο επεξεργαστης αυτος μονο για σαπουναδα θα ειναι, οσο και να κανει.
Θα εχεις αγορασει τεχνολογια του χθες σε συσκευασια "φρεσκια".
Φημες λενε οτι θα κυκλοφορησει την αρχη του νεου χρονου αλλά μην παιρνεις και ορκο...
Παντως αν περιμενεις τοσο θα βγουν και στα 45nm (αν δεν βγαλουν κανενα αλλο bug :rofl: ) και θα κυκλοφορησουν περιπου την ιδια περιοδο δινοντας την "ευκαιριa" στην AMD να "χτυπησει" μεχρι και...2.8Ghz...:rofl:
Οπως και να εχει αν εισαι AMDακιας και εχεις ηδη αγορασει (λαχειο) μητρικη τοτε χτυπα τωρα εναν Phenom X4 9550 γιατι θα γερασεις περιμενοντας την "τεχνολογια".
kostas2005
18-06-08, 21:45
απλά θέλω να φτιάξω ένα φτηνό pc και χωρίς να ξέρω και πολλά ειχα την εντυπώσει οτι ότι είναι καλύτερα ένας τετραπυρινος στα 1.8 (9150e η τον αμέσως επόμενο) από έναν διπύρηνο στα 2,6 πχ χ2 5200 και ειχα διαβάσει ότι αναμενόταν να βγει στα 100 ευρο με διορθωμένο το bug της σειράς Phenom X4
Ο 9150e είναι.
Προς το παρόν δεν έχουμε νέα.
Πάντως και τώρα που μιλάμε ο Phenom-X4 9550 είναι εξαιρετική αγορά.
Οπως βλεπεις στην τιμη των 100 ευρω ουτε οι τριπυρηνοι δεν βγαινουν.
Οποτε δεν την παλευει να βγει ενας τετοιος επεξεργαστης γιατι η τιμη του θα πηγαινει κοντρα στους υπολοιπου που εχει να πουλησει η AMD, και εννοωντας υπολοιπους εννοω τον κατιμα, τους αποτυχημενους τετραπυρηνους που πλασαρονται σαν τριπυρηνοι.
Μετα τι να τον κανεις εναν τοσο αργο (ανα πυρηνα) επεξεργαστη;
Σε εφαρμογες που (δυστυχως) χρησιμοποιουν εναν μονο πυρηνα θα σερνεται (σε σχεση με μια αλλη αγορα πολυ πιο αποδοτικη στα ιδια λεφτα).
Για μενα ξεχνας το τυρακι (τριπυρηνοι και χαμηλης συχνοτητας "e") και εχεις δυο επιλογες:
α) γρηγορος (ανα πυρηνα) διπυρηνος αν η χρηση που κανεις επωφειλεται απο την ταχυτητα ανα πυρηνα.
β) τον 9550 που τουλαχιστον εχει συμφερουσα τιμη αλλά δεν πασχει και απο θεμα καταναλωσης (οπως ο 9750).
Μπορει μεν να εχει τοσα διαφορετικα μοντελα η AMD αυτη την στιγμη στην αγορα αλλά ζητημα να αξιζουν δυο-τρια.
Παντως αν σου κανει ενας επεξεργαστης της α` κατηγοριας τοτε ο X2 5600+ ειναι μια πολυ καλη προταση της AMD.
Ο 9150e είναι.
Προς το παρόν δεν έχουμε νέα.
Καπου διαβαζα προσφατα (δε θυμαμαι που), οτι ο 9150 μαλλον θα παει για Q4 2008, αλλα θα κυκλοφορησει Q3 ο 9350 (επισης 65W καταναλωση, χρονισμενος ομως στα 2Ghz, με 1800αρι HT). Αν οντως γινει ετσι, ειναι προτιμοτερο κατα την αποψη μου
@ ADSLgr.com All rights reserved.