PDA

Επιστροφή στο Forum : Unstable ping στο πρώτο hop



Emper0r
07-10-03, 22:17
Καλησπέρα,

Πρόσφατα αφού έβαλα aDSL έχω παρατηρήσει ότι το ping μου στο πρώτο hop έχει γίνει αρκετά unstable σε σημείο που το πρώτο ping να είναι 16-17 το δεύτερο 90-120 και το τρίτο να επανέρχεται σε 24-27. Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από το aDSL δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό είναι φυσιολογικό(ειδικά αφού με ISDN είχα ενα 30αρι αλλά βρέξει χιονίσει έμενε 30αρι) και θα παρακαλούσα κάποιον γνώστη του θέματος αν γίνεται να ρίξει τα φώτα του.

Modem έχω Zyxel Prestige 650R-33 και ίσως να αξίζει να σημειωθεί πως όσο είχα το Xpress Link ΔΕΝ παρατηρούσα κανένα τέτοιο φαινόμενο, όταν όμως πήρα το 5935(είχα πάρει το Xpress Link από λάθος του πΟΤΕ), παρατήρησα το φαινόμενο και πήρα το Zyxel ελπίζοντας να διορθωθεί απογοητεύτηκα και σκεύτηκα μήπως το πρόβλημα βρίσκεται στην πλευρά μου οπότε να μπορώ να κάνω κάτι.

SfH
07-10-03, 22:25
Hmmm, an den kanw lathos, se pppoa to prwto hop einai to idio to modem...

Emper0r
08-10-03, 00:11
Ναί λάθος μου εννοώ το πρώτο hop μετά από modem.

yiapap
08-10-03, 08:20
Ναι είναι φυσιολογικό (δεν είναι bug είναι feature :wink: ), αρκεί να έχει φόρτο η γραμμή σου. Δλδ όταν κατεβάζεις ή ανεβάζεις το πρώτο εξωτερικό hop θα παίζει ΠΑΡΑ πολύ ανάλογα με το φόρτο. Όταν είσαι κοντά στο 100% (είτε up είτε down) μην ξαφνιαστείς αν δεις ping της τάξης των 1000ms.
Αν τώρα στο κάνει ΧΩΡΙΣ φόρτο, τότε ΜΑΛΛΟΝ έχεις ασθενές σήμα (μεγάλη απόσταση από το DSLAM)

Emper0r
08-10-03, 12:55
Ποτέ δεν ανεβάζω ή κατεβάζω όταν κάνω μετρήσεις ping. Αυτό με το ασθενές σήμα στέκει αλλά γιατί όσο είχα το Xpress Link έβλεπα μεν ψηλότερο ping(λόγω PPPoE) οστόσο δεν είχε τέτια σκαμπανεβάσματα? Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά αυτό το φαινόμενο με έχει προβληματίσει πολύ καθότι είμαι gamer.

chatasos
08-10-03, 16:11
Μήπως είναι πίτα το dslam?

UGF_GreekMind
08-10-03, 16:22
"Αρχίσανε τα όργανα" ;;;

yiapap
08-10-03, 18:21
Κάτσε.. σιγά!!! Τα σκαμπανεβάσματα είναι στο ίδιο modem? Στην ίδια γραμμή; Όταν λες "δεν κατεβάζω"...εννοείται ότι επίσης δεν τρέχει gaming server, σωστά; Δλδ ΔΕΝ παίζει ΤΙΠΟΤΕ!
Το πρωτόκολλο (PPPoE vs. PPPoA) δεν νομίζω ότι έχει σχέση εδώ!
Από την άλλη όπως λένε και οι προγράψαντες... τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι μας ζούμε περιπτώσεις "πιταρίσματος γραμμής" (DSLAM??? χμμμ...)

chatasos
08-10-03, 18:34
Για delay στο 1ο hop ευθύνεται:

1. Η ποιότητα της γραμμής
2. Το dslam
3. Η σύνδεση του ISP με τον ΟΤΕ

Το 1ο μπορείς συνήθως να το ελέγξεις μέσα από το modem σου.
Το 3ο μπορείς να το ελέγξεις με συνδρομή από άλλον ISP.
Αν δεν φταίνε αυτά τα 2, τότε είναι το 2ο.

Βέβαια πάντα υποθέτουμε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό σου δίκτυο.

Emper0r
08-10-03, 19:18
Για delay στο 1ο hop ευθύνεται:

1. Η ποιότητα της γραμμής
2. Το dslam
3. Η σύνδεση του ISP με τον ΟΤΕ

Το 1ο μπορείς συνήθως να το ελέγξεις μέσα από το modem σου.
Το 3ο μπορείς να το ελέγξεις με συνδρομή από άλλον ISP.
Αν δεν φταίνε αυτά τα 2, τότε είναι το 2ο.

Βέβαια πάντα υποθέτουμε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό σου δίκτυο.

Ευχαριστώ πολύ chatasos για τις πληροφοριές και θα το ελέγξω.

Edit:
Δοκίμασα το ΑΤΜ status button του Zyxel(στα Diagnostics) και μου έβγαλε τα παρακάτω. Επειδή δεν τα καταλαβαίνω μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει ως προς την ποιότητα της γραμμής με βάση τα παρακάτω?(και φυσικά αν χρείαζονται άλλα να το πει). Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.



[ SAR Counters ]
inPkts = 0x00002700, inDiscards = 0x00000000
inF4Pkts = 0x00000000, inF5Pkts = 0x00000000
inDMATaskEnd = 0x00000000, inBufErr = 0x00000000
inCrcErr = 0x00000000
outPkts = 0x00001def, outDiscards = 0x00000000
outF4Pkts = 0x00000000, outF5Pkts = 0x00000000
softRstCnt = 0x00000000


Επίσης στο Upstream Noise Margin βγάζει τα παρακάτω:



relative capacity occupation: 39%
noise margin upstream: 20.0 db
output power downstream: 18.5 dbm
attenuation upstream: 30.5 db
carrier load: number of bits per symbol(tone)
tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 32- 63: 00 00 02 33 44 45 55 54 44 33 20 00 00 00 00 00
tone 64- 95: 00 00 00 00 22 22 22 22 22 23 33 33 34 44 44 44
tone 96-127: 04 44 44 44 32 43 33 33 22 22 22 22 20 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 20 20 00 22 00 02 20 00 00 02 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00


Και στο Downstream noise margin:



relative capacity occupation: 11%
noise margin downstream: 35.0 db
output power upstream: 10.5 dbm
attenuation downstream: 26.0 db
carrier load: number of bits per symbol(tone)
tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 32- 63: 00 00 02 33 44 45 55 54 44 33 20 00 00 00 00 00
tone 64- 95: 00 00 00 00 22 22 22 22 22 23 33 33 34 44 44 44
tone 96-127: 04 44 44 44 32 43 33 33 22 22 22 22 20 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 20 20 00 22 00 02 20 00 00 02 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00

Athlon_XP
09-10-03, 02:48
Εγώ σε σχέση με τα δικά σου στο 1ο που λέει relative capacity occupation έχω 20% για το upstream και 5% στο 2ο για το downstream. Αυτά που σου βγάζει εσένα σημαίνουν πως πρέπει να είσαι αρκετά μακριά από το DSLAM ή εκτώς αν το DSLAM τα έχει παίξει (όσο πιο μικρές τιμές έχουν αυτά τόσο πιο κοντά στο DSLAM βρίσκεσαι οπότε τόσο το καλύτερο για εσένα).

Emper0r
09-10-03, 20:16
Να φταίει η απόσταση το βλέπω κάπως δύσκολο επειδή βρίσκομαι γύρω στο 1km από την Βούλα στην οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται το DSLAM μου(το νούμερο αρχίζει από 9657). Από ότι ξέρω προβλήματα παρουσιάζονται μετά τα 3 km. Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση αυτό το φαινόμενο να οφείλεται σε γεμάτο DSLAM και αν ναί υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω?

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.