PDA

Επιστροφή στο Forum : Dell Vostro 1500 - message

alkaios75
25-06-08, 14:08
Καλησπέρα παιδιά,
Πριν από περίπου ένα μήνα και για δεύτερη φορά πριν 3 μέρες, ο υπολογιστής μου εμφάνισε ένα μήνυμα πριν φορτώσει τα Windows XP. Το μήνυμα συνοδευόταν από ένα χαρακτηριστικό ήχο μπιπινγκ. Το μήνυμα είναι το εξής:

‘The AC power adapter wattage and type cannot be determined.
The battery may not charge.
The system will adjust the performance to match the power available.
Please connect a Dell 65 W AC adapter or greater for the best performance.
To resolve this issue, try to reseat the power adapter.
Strike F3 key if you don’t want to see power warning message again.
Strike F1 key to continue, F2 to run the setup utility. Press F5 to run onboard diagnostics.’

Την πρώτη φορά πριν ένα μήνα πάτησα F1 και συνέχισα κανονικά την εργασία μου. Δεν παρατήρησα τίποτα το ασυνήθιστο στον υπολογιστή. Η μπαταρία φόρτιζε κανονικά και ο υπολογιστής δούλευε μια χαρά και με τον AC adapter επάνω και με την μπαταρία. Πριν από 3 μέρες το εμφάνισε πάλι το μήνυμα αλλά και πάλι δεν παρατήρησα καμία αλλαγή.

Πήρα την Dell (Ireland), μπήκαμε στο bios και όλα δουλεύουν μια χαρά. Όλες οι ενδείξεις είναι κανονικές. Μου είπαν ότι εάν εμφανίζεται 1 φορά το μήνα ή κάθε 3-4 μήνες δεν είναι πρόβλημα και ότι το μήνυμα βγαίνει λόγο στατικού ηλεκτρισμού.
Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο?

emeliss
25-06-08, 14:11
Παραέχουν γίνει έξυπνα τα μηχανάκια. Σε laptop δεν το έχω δει αλλά υπάρχουν πολλά μηχανάκια που δίνουν ψεύτικες σηματοδοσίες. Σε λίγο καιρό θα λέμε "πάλι καλά που ανοίγει με F1"

29gk
25-06-08, 18:18
Γλυστριδα του software. Δεν εχεις κανει δικη σου εγκατασταση και χρησιμοποιεις τα προεγκατεστημενα της Dell προφανως.

Cosmonaut
25-06-08, 19:12
@29gk Είναι στο BIOS ο έλεγχος. Δεν έχει σχέση με εγκατεστημένο software.

29gk
25-06-08, 20:16
Δεν το ηξερα. Εχω παιξει με ενα 1500 ενος φιλου αλλα φαινεται, οχι αρκετα. :whistle:

Παντως αυτο

Please connect a Dell 65 W AC adapter or greater for the best performance.

δειχνει dell ρυθμιση.

alkaios75
25-06-08, 20:25
ναι είναι στο ΒΙΟS. απο εκεί όλα δείχνουν μια χαρά.

Yonah
25-06-08, 21:50
Μην ανησυχείς, αυτό στο λέει όταν καμιά φορά το φις δέν είναι καλά τοποθετημένο στην υποδοχή και δέν τον αναγνωρίζει (!!!!:wall::crazy:) Σε ένα latitude που έχω πάντως έτσι κάνει όταν δέν το έχω καλά συνδεδεμένο...

nnn
26-06-08, 00:07
Ίσως δεν πατάει καλά το βύσμα στην μητρική, παίζει και ένα καινούριο bios update πέρασε το.
Σε Latitude και Vostro δεν το έχω παρατηρήσει πάντως.

alkaios75
26-06-08, 12:40
ο τεχνικός με ενημέρωσε για το update αλλά μου είπε 'αν στο ξανακάνει το βάζουμε'.

Cosmonaut
26-06-08, 17:49
Αυτό το είδα πρόσφατα σε ένα 630 (υπέρ-εξοπλισμένο) και είχα μπλέξει το τροφοδοτικό του με το τροφοδοτικό του docking station.

stefanos_zikos
09-11-08, 20:43
γεια σας.εχω εναν φορητο dell vostro 1500.εδω και καποιο καιρο αντιμετοπιζω προβληματα.περα απ' το οτι κολλαει,μου βγαζει συνεχως blue screen και οταν κανει επανεκινηση μου λεει οτι υπαρχει καποιο προβλημα και ο υπολογιστης δεν μπορει να ξεκινησει κανονικα......εχω vista....υπαρχει περιπτωση να φταιει αφτο????η μπορει να εχει καποιο προβλημα ο σκληρος δισκος μου???αν μπορειτε βοηθειστε.............

Cosmonaut
10-11-08, 13:15
Στη Latitude σειρά που χρησιμοποιώ κυρίως υπάρχουν διαγνωστικά της dell σε partition του δίσκου.
Μπουτάρεις σε αυτά από επιλογή όταν πάει να ξεκινήσει το μηχάνημα. Δεν ξέρω αν τα Vostro το έχουν αυτό.
Δοκίμασε και αν τα έχεις τρέξε όλα τα διαγνωστικά να δεις αν σου εμφανίσει κάπου πρόβλημα.

stefanos_zikos
10-11-08, 19:16
έκανα boot και έτρεξα τα διαγνωστικά αλλά τίποτα... παρ'όλα αυτά όταν έκανε επανεκκίνηση "έβγαλα" το ίδιο error.. καμιά άλλη ιδέα?! ευχαριστώ!

Cosmonaut
10-11-08, 19:32
Για γράψε ακριβώς το μήνυμα που έχεις μήπως καταλάβουμε τίποτα.

stefanos_zikos
13-11-08, 22:00
δεν μου βγαζει καποιο μυνημα η οτιδηποτε.απλα κανει επανεκκινηση και μου λεει οτι τα windows δεν μπορουν να εκκινησουν κανονικα,κανει κανα 2 διαγνωστικουσ ελεγχουσ,βρισκει καποιο σφαλμα που λεει οτι δεν ηταν δυνατη η εκκινηση του υπολογιστη και μου λεει να κανω επαναφορα.αφτο τπτ αλλο

@ ADSLgr.com All rights reserved.