PDA

Επιστροφή στο Forum : Kit για τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού με net one

magnan
30-06-08, 18:18
Το ειχε αναφερει και καποιος παλιοτερα, το επιβεβαιωσα και εγω.
Η εταιρια δινει πλεον ενα κιτ που βοηθαει να εχουμε τηλ σε ολο το σπιτι.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν ισχυει για μεριζομενο βροχο (εκανα εγω νεα αιτηση σε μεριζομενο και με πηραν τηλ οτι δεν μπορει να γινει)
Δεν γνωριζω αν μπορουν να το προμηθευτουν και οι παλιοι συνδρομητες, οι περισσοτεροι βεβαια απο μας το εχουμε πετυχει με διαφορυς τροπους

Ειναι παντως μια καλη λυση για αρκετους

Αντε να μειωθει και καμια τιμη να ειμαστε :cool:

pan.nl
30-06-08, 18:21
Κανένα splitter δίνει, όπως η HOL? Ακόμα και μεριζόμενο αν έχεις μπορείς να δώσεις τηλεφωνικό σήμα και σε άλλες πρίζες, αν το σπίτι σου έχει υποδομή για 2+ γραμμές.

vaggoulas
30-06-08, 19:02
Αν πας για SLLU δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο αφού η τηλεφωνία είναι στον ΟΤΕ και παίζει κανονικά σε όλες τις πρίζες.Δεν είναι VoIP.

pan.nl
30-06-08, 19:21
Ναι αλλά αν ο άλλος θέλει να έχει 2 γραμμές από 1 πρίζα (ΟΤΕ για εισερχόμενες & NetOne για εξερχόμενες) τί γίνεται, vaggoulas? Η NetOne δίνει τις ίδιες υπηρεσίες τόσο σε Shared όσο και σε Full LLU, ούτως ή άλλως.

Αγόρασα μια πρίζα για το σαλόνι που δέχεται δύο διαφορετικές γραμμές και φέρνω τη μία γραμμή VoIP από το υπνοδωμάτιο (μέσω του 2ου ζεύγους - εκεί υπάρχει επίσης μια πρίζα με 2 ανεξάρτητες εισόδους, μία για να έλθει το σήμα της dsl μέσω ΟΤΕ και μία για να μεταφέρω το VoIP σήμα προς το υπόλοιπο σπίτι) και στην άλλη υποδοχή έχω κανονικά τον ΟΤΕ - μου "ελυσε" τα χέρια και είναι ιδανικό για Shared LLU (είπαμε όμως, μόνο αν έχουμε τουλάχιστον 2 ζεύγη στο σπίτι).

Για Full LLU, που είναι άλλη ιστορία) είναι φυσικά πολύ χρήσιμο το splitter που (λογικά) δίνει η NetOne.

vaggoulas
30-06-08, 19:27
Ναι αλλά αν ο άλλος θέλει να έχει 2 γραμμές από 1 πρίζα (ΟΤΕ για εισερχόμενες & NetOne για εξερχόμενες) τί γίνεται, vaggoulas? Η NetOne δίνει τις ίδιες λειτουργίες τόσο σε Shared όσο και σε Full LLU, ούτως ή άλλως.
Η ΝetOne στο SLLU δίνει και υπηρεσίες φωνής?:hmm:

pan.nl
30-06-08, 19:31
Η ΝetOne στο SLLU δίνει και υπηρεσίες φωνής?:hmm:

Ό,τι ακριβώς δίνει και σε Full LLU, δηλαδή ναι. ;)

vaggoulas
30-06-08, 19:34
Ό,τι ακριβώς δίνει και σε Full LLU, δηλαδή ναι. ;)
Έλα ρε, ναι????:clap:.Αυτό δεν το ήξερα.Πες μου ότι δίνει και απεριόριστες.:worthy:

pan.nl
30-06-08, 19:37
Ακριβώς. :cool:

29,90 € για Shared LLU NetOne & 15 € πάγιο ΟΤΕ = 44,90 €/μήνα και έχεις 2 γραμμές για (απεριόριστες) εξερχόμενες και μία PSTN OTE για εισερχόμενες και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Αλλά ξεφύγαμε από το θέμα, οπότε σταματώ εδώ.

vaggoulas
30-06-08, 19:39
Τώρα είδα τον τιμοκατάλογο.Απεριόριστες κανονικά!!!!!!!!!:)

........Auto merged post: vaggoulas πρόσθεσε 0 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τέλος το offtopic.Συγγνώμη :sorry:

special
01-07-08, 01:13
Τι ειναι αυτο το κιτ ρε παιδια καμια φωτο τιποτα η στοιχεια?

stergios_ath
01-07-08, 01:18
Τι ειναι αυτο το κιτ ρε παιδια καμια φωτο τιποτα η στοιχεια?

Πρακτικά σου παρέχει ένα spitter και 2 φίλτρα (δωρεάν), ώστε να μπορείς να έχεις τηλεφωνία σε όλο το σπίτι.

Spanos
01-07-08, 01:24
Πρακτικά σου παρέχει ένα spitter και 2 φίλτρα (δωρεάν), ώστε να μπορείς να έχεις τηλεφωνία σε όλο το σπίτι.

Tι να το κάνεις το splitter και τα φίλτρα αφου τα τηλέφωνα καταλήγουν στο ρούτερ. Λογικά ένα απλο "Τ" είναι αρκετό για να δίνει ο router σήμα σε όλες τις πρίζες :hmm:

pan.nl
01-07-08, 11:41
Όχι, λάθος το κατάλαβες νομίζω. Η έξοδος dsl του splitter συνδέεται με την υποδοχή dsl του router. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνδέσουμε την υποδοχή Phone 1 του router με την υποδοχή Phone του splitter, ώστε να μεταφερθεί το (τηλεφωνικό VoIP) σήμα στις άλλες πρίζες, απ'όπου συνδέονται οι άλλες τηλεφωνικές συσκευές (πάντα με φίλτρο).

stergios_ath
01-07-08, 16:03
Όχι, λάθος το κατάλαβες νομίζω. Η έξοδος dsl του splitter συνδέεται με την υποδοχή dsl του router. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνδέσουμε την υποδοχή Phone 1 του router με την υποδοχή Phone του splitter, ώστε να μεταφερθεί το (τηλεφωνικό VoIP) σήμα στις άλλες πρίζες, απ'όπου συνδέονται οι άλλες τηλεφωνικές συσκευές (πάντα με φίλτρο).

Έτσι ακριβώς πραγματοποιείτε η συνδεσμολογία.

kx5
01-07-08, 17:30
Μάλλον κάτι τέτοιο
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=22356&stc=1&d=1189294985

k.m.
01-07-08, 20:08
Υπάρχει ποιο απλή λύση μέσω του pstn-in port του speedtouch, χωρίς να έχεις υποδομή για 2 γραμμές μέσα στο σπίτι. Απλά βάζεις την pstn γραμμή το pstn-in port και στέλνεις στα δωμάτια την voip1 γραμμή. Το port αυτό είναι για pstn fallback και έχει ως αποτέλεσμα το pstn incomming να χτυπά στο voip1 (και voip2) και οι εξερχόμενες να βγαινουν μέσω του voip1 (δωρεάν). Αν κοπεί η σύνδεση της netone τότε οι εξερχόμενες βγαίνουν μέσω του pstn του OTE. To pstn fallback δουλεύει ακόμα και με κλειστό router (μέσω της τάσης της pstn γραμμής) για περιπτώσεις προβλημάτων. Δείτε και εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=183619

k.m.
01-07-08, 22:57
Γενικά το εύκολο για να χτυπάνε όλες οι συσκευές του σπιτιού σε όλα τα τηλέφωνα (1 pstn & 2 voip) είναι οι εξής:
1. κάνουμε redirect το νούμερο του voip2 στο νούμερο του voip1 και συνδέουμε την pstn στο pstn-in port.
2. plugάρουμε το voip1 στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού.

έτσι έχουμε όλες τις εισερχόμενες παντού και από παντού εξερχόμενες μέσω του voip1 αριθμού (και μέσω του pstn αριθμού μόνο αν έχει πέσει το voip).

........Auto merged post: k.m. πρόσθεσε 14 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μάλλον κάτι τέτοιο
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=22356&stc=1&d=1189294985

Αυτό θα έλεγα να μην το δοκιμάσει κανείς γιατί γεφυρώνεις 2 γραμμές που έχουν τάση και μπορεί να κάψεις τον εξοπλισμό (την έξοδο του splitter με την έξοδο του voip1). Η γεφύρωση πρέπει να γίνει με το pstn-in που δεν έχει τάση.

Αν στην συνέχεια την "Τηλεφωνική εγκατάσταση" την συνδέσεις στο voip1 τότε έχουμε αυτό που περιέγραψα πιο πάνω.

Επίσης το όλο σενάριο μπορεί να παίξει και με δεύτερη pstn ή isdn γραμμή. Εγώ έχω γεφυρώσει την πρώτη pstn έξοδο του netmod (την οποία έχω ρυθμίσει να χτυπάει και στα 2 msn) στο pstn-in οπότε έχω κάνει "merge" τις 2 τηλεφωνικές συνδέσεις του σπιτιού (4 τηλεφωνικά νούμερα).

Sebu
02-07-08, 00:20
Δεν κανεις τιποτα απο ολα αυτα που απαιτει καλωδια κτλ

Αγοραζεις ενα ωραιο Siemens dect με διπλη βαση και ακουστικο στα 50 ευρω και εχεις οπους θες μεσα στο σπιτι τηλεφωνο ;)

Εγω παντως οπως διαβασα "κιτ" νομιζα κατι εξειδικευμενο.

Ενα σπλιτερ και 2 φιλτρα δεν ειναι "κιτ" οσο και αν θελει να τα ονομασει ετσι η ΝετΟνε. Τα αγοραζεις και τα 3 με κοστος κατω απο 7 ευρω. Θυμαμαι τα φιλτρα του ΟΤΕ της Αλκατελ κανανε 1,5 ευρω το ενα το 2005.

k.m.
02-07-08, 00:33
Εγώ δεν μιλούσα για κιτ αλλά για τα υπάρχοντα καλώδια

Insomniac
17-07-08, 22:24
Εγω δεν ξερω πως τα εχω καταφερει αλλα κατα τυχη μαλλον εχω σε ολο το σπιτι το 211......και το παλιο 210.......μονο στο τηλ που ειναι στο router και στον συναγερμο.

ORIONAS21
20-07-08, 01:04
Αν το ρούτερ παίρνει από την κεντρική πρίζα τότε είναι πολύ απλό να στείλεις το τηλέφωνο σε όλες τις άλλες.

Απομονώνεις το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και το οδηγείς στο ρούτερ (DSL θύρα).
Στέλνεις από το ρούτερ το τηλέφωνο (TEL 1,2) πίσω στην κεντρική όπου ενώνεις όλα τα καλώδια (ανά ζεύγος) που σου έρχονται μέσα από το σπίτι.

Αν τώρα το ρούτερ είναι σε κάποιο δωμάτιο τότε στην κεντρική πρίζα ενώνεις το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μόνο με τα καλώδια (ζεύγος) που οδηγούν στην πρίζα του συγκεκριμένου δωματίου.
Για να στείλεις σε όλο το σπίτι υπάρχει δυσκολία καθώς ή πρέπει ηλεκτρολόγος να σου περάσει ένα έξτρα ζεύγος από την κεντρική με το ίδιο δωμάτιο η με ασύρματο εξοπλισμό να οδηγήσεις το τηλεφωνικό σήμα πίσω στην κεντρική.

@ ADSLgr.com All rights reserved.