Επιστροφή στο Forum : ασύρματη σύνδεση dreambox 500
Για σας αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πώς μπορώ να συνδέσω ένα dreambox 500 ασύρματα με το μοντεμ ρουτερ speedtouch έτσι ώστε να συνδέεσαι στο ιντερνετ ο dreambox
Για σας αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πώς μπορώ να συνδέσω ένα dreambox 500 ασύρματα με το μοντεμ ρουτερ speedtouch έτσι ώστε να συνδέεσαι στο ιντερνετ ο dreambox
Θα πας να πάρεις ένα access point (AP) π.χ. το Levelone AP 0006, η το Airties κάτι...
Θα το βάλεις με καλώδιο ethernet στο DB, αφού φυσικά το σετάρεις στο ίδιο wireless δίτκυο που εκπέμπει το σπιτάτς...κλπ, κλπ,κλπ :oneup:
ok efharisto auto edo kanei http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612328
Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο αλλά από ότι λέει στη σελίδα, κάνει... Είναι και φθηνό:)
Εχω ακούσει πως τέτοιες συνδέσεις έχω πολλά προβλήματα και διακοπές.
Αν κάποιος τελικά το έστησε αυτο το δίκτυο μπορεί να γράψει κάποιες εντυπώσεις.
Thanks!
Δουλεύει απροβλημάτιστα από το 2003 μέχρι σήμερα!
Με αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615038
@pontios76
Μήπως σου είναι εύκολο να εξηγήσεις κάπως το σετάρισμα?
Γιατί προσπαθώ να κάνω το ίδιο αλλά δεν τα καταφέρνω. Σετάρω το linksys σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά το ονειροκούτι δεν συνδέεται στο δίκτυο.
Αν είχες τη καλωσύνη να μας πείς λίγα πράγματα παραπάνω ..................................
Στις ρυθμίσεις δικτύου του Dreambox ποιά ip βάζεις ως Default Gateway?
@pontios76
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Οσον αφορά τις ρυθμίσεις του DB βάζω:
NameServer & Default Gateway: την IP του router (Tilgin Vood 452W)
Του DB η IP & Subnet στα πλαίσια του δικτύου μου.
Δεν συνδέεται όμως με τίποτα.
Εχω επικοινωνήσει και με το support του Nabilo και μου είπαν ότι στη θέση του Name Server πρέπει να βάλω τη DNS του provider και όχι την IP του router.
Συνήθως ότι από τα 2 και να βάλεις είναι ΟΚ...
Σύνδεσε το ασύρματο μαραφέτι στο PC soy και προσπάθησε να συνδεθείς στο ίντερνετ...όταν το καταφέρεις απλά βάλτο πάνω στο dream και θα πρέπει να είναι ΟΚ. Το λέω αυτό γιατι είναι πιο εύκολο να παλεύεις με το PC παρά με τον dream.
Φαντάζομαι ότι έχεις σετάρει το bridge πρώτα πριν κάνεις όλα αυτά, ε?
radiodj105
09-07-08, 20:26
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!
Τουλάχιστον σε εμένα αυτό το access point κάνει διακοπές.
Προσπαθώ να βρω τι φταίει και έχω παγώματα μετά από μερικές ώρες θέασης.
Μέχρι και ανεμιστηράκι έβαλα στον 500άρη, αλλά οι διακοπές συνεχίζονται.
Τελευταία μου δοκιμή, να αποσυνδέσω το Access Point και βα συνδέσω τον 500άρη μέσω ΛΑΝ για να βεβαιωθώ πως το Access Point είναι αυτό που αποσυγχρονίζει.
........Auto merged post: radiodj105 πρόσθεσε 4 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα ........
@adoniram;
Πριν συνδέσεις τον dreambox σου, σύνδεσε ένα λαπτοπ επάνω στο access point.
ΦΥΣΙΚΑ Απενεργοποίησε το wifi που πιθανόν να έχει ενσωματωμένο το λάπτοπ σου.
ΑΡΑ ΣΥΝΔΕΣΕ το λάπτοπ σου "καλωδιακά" μέσω LAN όπως θα έκανες με τον dreambox σου.
Εφόσον το λαπτοπ σου συνδεθεί και "βγει" στο ίντερνετ (σου ανοίξει σελίδες) σημαίνει πως έχεις καταφέρει επικοινωνία του λαπτοπ με τον "έξω κόσμο".
Αν το καταφέρεις αυτό, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα στο να σετάρεις και τον dreambox σου με το access point.
Αν φτάσεις στο σημείο που σου λέω, στείλε μήνυμα για να συνεχίσω τις οδηγίες!
Λοιπόν, για να τελειώνουμε:
http://www.cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=2&cicid=113&cid=10&mid=11&pid=1616
Αυτό δουλεύει και είναι το πιο φθηνό. Δεν κολλάει, δεν σβήνει, είναι τσεκαρισμένο με
USR 9113,
SAGEM 1540,
Philips ασύρματο αυτό που δίνει ο ΟΤΕ
Linlsys WAG200G
Speedtouch 780WL της ΝΕΤΟΝΕ.
Επίσης δοκιμασμένο είναι και το Airties, αλλά δε θυμάμαι το μοντέλο, νομίζω κατά 95% ότι είναι αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614252
Μην ψάχνεστε με άλλα, τα δοκιμάσαμε άλλοι, πήραμε τα α*** μας και καταλήξαμε στις σωστές λύσεις... Γιατί θέλετε να εφεύρετε τον τροχό από την αρχή?
Ουδείς φαντάοζμαι επιθυμεί να εφεύρει εκ νέου το Τροχό. Ομως όταν ο πάροχος, στη δική μου περίπτωση η Vivodi, δίνει ως modem-router το Tilgin Vood 452w που ένας θεός γνωρίζει πως το επέλεξαν, τα πράγματα απαιτούν εφευρετικότητα τουλάχιστον.
Το θέμα είναι άν κατάφερε κάποιος ομοπαθής να συνδέσει με ΑΥΤΟ το Modem Router ένα ονειροκούτι.
That' s the point mates ...........................
radiodj105
10-07-08, 21:38
Το θέμα είναι άν κατάφερε κάποιος ομοπαθής να συνδέσει με ΑΥΤΟ το Modem Router ένα ονειροκούτι.
Τι ακριβώς δεν σου συνδέεται φίλε μου;
Πρώτα από όλα, ΜΗΝ συνδέσεις τον dreambox αλλά σύνδεσε ένα λάπτοπ και βεβαιώσου ότι ανοίγει σελίδες.
Προφανώς αφού το θέμα έχει τίτλο "ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ" θα προσπαθείς να το συνδέσεις ασύρματα. Ομολογώ πως κι εγώ στην αρχή, όταν σύνδεσα τον dreambox έβριζα και έλεγα "γιατί δεν βγαίνει στο ίντερνετ".
Τελικά, πήγα τα πάντα βήμα-βήμα.
1. Σύνδεσα ένα λάπτοπ μέσω ΛΑΝ με το access point.
2. Αφού κατάφερα να βγει στο ίντερνετ το λαπτοπ, τότε ασχολήθηκα με τον dreambox.
3. Στον dreambox πρέπει να κάνεις μερικές ρυθμίσεις προκειμένου να σου παίξει.
Αφού καταφέρεις και συνδέσεις ένα λαπτοπ στο αξες πόιντ και βγεις στο ίντερνετ, πες μου τι image φοράει ο 500άρης και θα σου πω τι πρέπει να ρυθμίσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφού βγει το λαπτοπ έξω στο ίντερνετ.
Τι ακριβώς δεν σου συνδέεται φίλε μου;
Πρώτα από όλα, ΜΗΝ συνδέσεις τον dreambox αλλά σύνδεσε ένα λάπτοπ και βεβαιώσου ότι ανοίγει σελίδες.
Προφανώς αφού το θέμα έχει τίτλο "ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ" θα προσπαθείς να το συνδέσεις ασύρματα. Ομολογώ πως κι εγώ στην αρχή, όταν σύνδεσα τον dreambox έβριζα και έλεγα "γιατί δεν βγαίνει στο ίντερνετ".
Τελικά, πήγα τα πάντα βήμα-βήμα.
1. Σύνδεσα ένα λάπτοπ μέσω ΛΑΝ με το access point.
2. Αφού κατάφερα να βγει στο ίντερνετ το λαπτοπ, τότε ασχολήθηκα με τον dreambox.
3. Στον dreambox πρέπει να κάνεις μερικές ρυθμίσεις προκειμένου να σου παίξει.
Αφού καταφέρεις και συνδέσεις ένα λαπτοπ στο αξες πόιντ και βγεις στο ίντερνετ, πες μου τι image φοράει ο 500άρης και θα σου πω τι πρέπει να ρυθμίσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφού βγει το λαπτοπ έξω στο ίντερνετ.
Έτσι είναι...
Πρώτα βάλε το ΑΡ δίπλα στο δικό σου, χωρίς να συνδέσεις τίποτε στο ΑΡ και προσπάθησε να δεις το μενού του από το PC ασύρματα ....
Αυτό το κατάφερες?
Καλό Χειμώνα σε όλους,
Επιστρέφω στο Θέμα, καθώς το "Σετάκι" δεν λειτουργεί.
Λοιπόν το WET54G το "βλέπω" κανονικά μέσα στο menu του router και ανταποκρίνεται σε ping κανονικά.
Ο δέκτης όμως αναίσθητος. Σκέφτηκα ότι κάτι τρέχει με τη πόρτα του δέκτη και προσπάθησα να το συνδέσω ενσύρματα με το router και δούλεψε κανονικά.
Φοράω Nabilosat 0,8 MaxVar.
Τα settings έχουν ως εξής:
Router (Tilgin Vood 452W) - 192.168.1.1
WET54G - 192.168.1.226 - Infrastructure - MAC Cloning MANUAL ( η MAC του 500άρη)
DB500s - 192.168.1.101 - 255.255.255.0 - 192.168.1.1 - LAN - Enable LAN YES - Port 80
Τι στο καλό μπορεί να είναι λάθος?
radiodj105
31-08-08, 15:48
Καλό Χειμώνα σε όλους,
Επιστρέφω στο Θέμα, καθώς το "Σετάκι" δεν λειτουργεί.
Τι στο καλό μπορεί να είναι λάθος?
Δυο ποστ πιο πριν, σου γράφω με τη σειρά τι πρέπει να κάνεις.
Κι εγώ με ασύρματο έκανα δουλειά, δίνοντας στον 500άρη.
Προϋπόθεση, είναι να σετάρεις το Access Point. Ζήτα ένα λάπτοπ από φίλο σου (αν δεν έχεις εσύ) και τσέκαρε αν το λαπτοπ σου παίρνει ίντερνετ (μέσω ΛΑΝ) από το access point
Καλό Χειμώνα σε όλους,
WET54G - MAC Cloning MANUAL ( η MAC του 500άρη)
Αυτό γιατί το έκανες?
Το WET το σετάρισες ή απλά το σύνδεσες στο ρεύμα και πάνω στον dream?
Με αυτό
αυτι ειναι ι λυση. εχει δικηο ο φιλοσ ποντιοσ76. αυτο ειναι bridge ki oxi access point. to access point δημιοθργει δευτερο δικυτιο και ινε μπελασ οι ριθμισις του. bridge θα βαλισ κι δεν εχεισ κανενα προβλιμα ...
radiodj105
07-09-08, 22:07
αυτι ειναι ι λυση. εχει δικηο ο φιλοσ ποντιοσ76. αυτο ειναι bridge ki oxi access point. to access point δημιοθργει δευτερο δικυτιο και ινε μπελασ οι ριθμισις του. bridge θα βαλισ κι δεν εχεισ κανενα προβλιμα ...
Η διαφορά είναι στα χρήματα.
Διπλά λεφτά. Αυτό που προτείνετε παιδιά, κάνει 75 ευρώ.
'Ενα φτηνιάρικο που προτείνω, κάνει περίπου 35 ευρώ και λειτουργεί ωραιότατα.
Αναφέρομαι στο TL-WA501g της TP-Link που αγόρασα επίσης από το E-SHOP και παίζει εδώ και ένα εξάμηνο χωρίς καμμία διακοπή.
Το πρόβλημα δεν είναι τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση αυτό ακριβώς.
Ας πάρω τα πράγματα απο την αρχή.
Σετάρω το WET54G, έκδοση 3.1, κανονικά απο 2ο Η/Υ και βλέπω δίκτυο, σερφάρω κ.λ.π.
Βγάζω καλώδια, το μεταφέρω δίπλα στο DB, το συνδέω και ΤΖΙΦΟΣ. Το power-wireless ανάβουν ενώ το ethernet όχι.
Το επαναφέρω στο PC και όλα λειτουργούν κανονικά. Γιαυτό θεώρησα "υπεύθυνη" τη θύρα του DB όμως και αυτή με καλώδιο λειουργεί κανονικά.
Τώρα όσον αφορά το MAC Cloning το επέλεξα γιατί στο Router έχω απενεργοποιήσει το DHCP και επιτρέπω πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμμένες διευθύνσεις MAC.
Τώρα γιατί δεν βρήκα ακόμα άκρη, ένας Θεός το ξέρει.
οταν βαζεις το καλωδιο δυκτιου δες πανω απο τον δεκτη στο καλωδιο κοντα αν αναβουν δυο πρασινα λαμπακια,αν δεν αναβουν δεν κανεις συνδεση
micraSport
14-09-08, 22:22
Με αυτο TL-WA501g της TP-Link σετάρισα σε ενα σπίτι την παρασκευη ενα 500αράκι και εδω και τρείς μέρες παίζει απροβλημάτιστα.Το ap το σετάρισα με το λαπτοπ στην αρχή και μετα στο ονειροκούτι.Να σημειώσω δε οτι εγώ το έβαλα σε client mode και δεν συνάντησα καμία δυσκολία...
20-09-08, 14:23
παιδιά έιχα κάνει ένα εγχείρημα κ εγώ πριν καιρό με wireless adapter και δε μου λειτούργησε με το tilgin και εγώ της vivodi και με το dreambox 7020, φαντάζομαι όσα ανφέρονται παραπάνω γίνονται και για τον 7020?
radiodj105
20-09-08, 16:55
παιδιά έιχα κάνει ένα εγχείρημα κ εγώ πριν καιρό με wireless adapter και δε μου λειτούργησε με το tilgin και εγώ της vivodi και με το dreambox 7020, φαντάζομαι όσα ανφέρονται παραπάνω γίνονται και για τον 7020?
Φυσικά και γίνονται και με τον 7020!
Φίλε radiodj105,
Μήπως σου είναι εύκολο να μας αναφέρεις την έκδοση του WET54G που επιτυχώς χρησιμοποιείς για την ασύρματη ζεύξη του DB500?
Το δικό μου v.3.1 αποδεδειγμένα πλέον δεν παίζει, δοκιμάστηκε απο 4 άτομα σε 6 διαφορετικά setup και δεν λειτούργησε πουθενά.
Στο 3.1 απουσιάζει ο γνωστός μικροδιακόπτης και επίσης όλως παραδόξως δεν υποστηρίζεται απο επίσημο firmware. Η υποστήριξη σταματά στην έκδοση 3.
radiodj105
29-09-08, 13:34
Φίλε radiodj105,
Μήπως σου είναι εύκολο να μας αναφέρεις την έκδοση του WET54G που επιτυχώς χρησιμοποιείς για την ασύρματη ζεύξη του DB500?
Το δικό μου v.3.1 αποδεδειγμένα πλέον δεν παίζει, δοκιμάστηκε απο 4 άτομα σε 6 διαφορετικά setup και δεν λειτούργησε πουθενά.
Στο 3.1 απουσιάζει ο γνωστός μικροδιακόπτης και επίσης όλως παραδόξως δεν υποστηρίζεται απο επίσημο firmware. Η υποστήριξη σταματά στην έκδοση 3.
Συμπερασματικά...
Το θέμα του ποστ έχει τίτλο "ασύρματη σύνδεση dreambox 500". Επειδή σε διάφορα ποστς αναφέρεται και το όνομα "7020" ο οποίος δέκτης έχει USB σύνδεση, εννοείται πως δεν ξέρω αν ένα USB ασύρματο "στικ" μπορεί να συνδεθεί και να παίξει. Εκτιμώ πως δεν θα παίξει.
Σε 500άρη, αυτό που έχω κάνει 2 φορές και λειτουργεί άψογα, είναι να συνδέσω ένα Access Point της TPLINK (μοντέλο 501) που αγόρασα από το e-shop 30 ευρώ. 'Ετσι κατάφερα ασύρματη σύνδεση στον 500. Και κατάφερα να συνδεθεί κανονικότατα ο 500άρης σαν να συνδεόταν με καλώδιο έθερνετ.
Αν είσαι στο κέντρο της Αθήνας, μπορούμε να συναντηθούμε ένα απόγευμα (εργάζομαι στο κέντρο) να πάρω το access point σπίτι μου και την επόμενη μέρα να στο δώσω σεταρισμένο. Δεν μου κάνει κόπο και φυσικά δεν θέλω χρήματα. Αλίμονο!
micraSport
29-09-08, 21:45
Βασίλη το ίδιο σετάρισα και εγώ σε ένα φίλο και παίζει άψογα...Το έβαλα σε client mode και πάιζει σαν να είναι συνδεδεμένο με καλώδιο...:oneup:
Με αυτό
Και εγώ αυτό χρησιμοποιώ και δουλεύει πολύ καλά !!!
Οποιοδήποτε wireless bridge μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά :)
Και εγώ αυτό χρησιμοποιώ και δουλεύει πολύ καλά !!!
Βρε παιδιά,
Το ίδιο έχω και εγώ, ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις κατατοπιστικές οδηγίες του radiodj105, ευχαριστώ φίλε μου, όλα γίνονται όπως πρέπει, ακόμα και το φορητό βλέπει internet με κλειστό το wi-fi, όμως όταν βγάλω τα καλώδια και προσπαθήσω να κουμπώσω επάνω στο linksys το DB500 έρχεται το Χάος.
Αυτό είναι το θέμα.
Επίσης η έκδοση που έχω 3.1 σύμφωνα με τις απόψεις και άλλων μελών σε ξένα fora δεν λειτουργεί με τους δέκτες Dreambox.
Γι αυτό προσπαθώ να δώ τι συμβαίνει.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
radiodj105
01-10-08, 15:16
Κερνάς καφέ σπίτι σου; Αν ναι, στείλε μου pm να βοηθήσω ρε φίλε. Τι άλλο να πω;
ΥΓ= Είπαμε και πριν. Μην διαννοηθείς να ακουμπήσεις χρήματα γιατί θα σφαχτούμε. Δόξα τον Θεό δουλεύω και δεν δέχομαι χρήματα (πέρα από την εργοδοσία μου στην πρωινή δουλειά).
Επίσης η έκδοση που έχω 3.1 σύμφωνα με τις απόψεις και άλλων μελών σε ξένα fora δεν λειτουργεί με τους δέκτες Dreambox.
Την 3.1 έχει και το δικό μου και δουλεύει μια χαρά...
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ TON DREAMBOX 500S? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ INTERNET ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ROUTER ME TO AP(ΑΣΥΡΜΑΤΑ). ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ TO INTERNET ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ.
Το AP το ρύθμισες βάση των οδηγιών του; :hmm:
(απενεργοποίησε το caps-lock)
Εχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις στο wap54g. Μόλις βγάλω το καλώδιο από το AP και συνδέσω το LAPTOP είτε ενσύρματα (απενεργοποιώντας το wifi του) είτε ασύρματα δεν δουλεύει το internet με τίποτα. Μήπως θέλει καμία ρύθμιση το router(wag200g)?
micraSport
06-10-08, 07:57
Το ap πρέπει να δουλεύει σε client mode.Να πέρνει απο το router την σύνδεση ασύρματα και να την μετατρέπει στο ονειροκούτι ενσύρματα.Δεν συνδέεις το ap με καλώδιο στο router.
radiodj105
06-10-08, 10:48
Εχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις στο wap54g. Μόλις βγάλω το καλώδιο από το AP και συνδέσω το LAPTOP είτε ενσύρματα (απενεργοποιώντας το wifi του) είτε ασύρματα δεν δουλεύει το internet με τίποτα. Μήπως θέλει καμία ρύθμιση το router(wag200g)?
Μην κάνεις το λάθος που κάνουμε όλοι μας.
ΔΗΛΑΔΗ να συνδέεις από την πρώτη μέρα τον 500άρη στο Access point.
Πρώτα προσπάθησες να δώσεις ίντερνετ στο λάπτοπ σου (όπως καλά λες απενεργοποιώντας το wifi του λάπτοπ) και αφού το λαπτοπ μπει στο ίντερνετ, τότε μετέφερε το lan από το λάπτοπ στον 500άρη.
Αν κολλήσεις, εδώ είμαστε και πάλι!
παιδια ο 500αρης μπορει να συνδεθει σε ασυρματο δικτυο χρησιμοποιωντας usr9108?
δειχνει να υποστηριζει AP mode και Bridge...
το λεω γιατι αν γινεται προτιμω να τα δωσω για αγορα νεου modem/router παρα για ΑP/Bridge...
δειτε και μια εικονα απο το interface του.
radiodj105
03-11-08, 11:32
Δείχνει ότι γίνεται, αν και με την πρώτη ματιά, όλοι ξέρουμε ότι το 9108, δεν είναι access point αλλά ρούτερ.
Αν σου παίξει, να μας ενημερώσεις γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Αν ειχα ενα οποιοδηποτε ασυρματο μοντεμακι/ρουτερακι θα το δοκιμαζα με τη μια αλλα δυστυχως θα πρεπει να ρισκαρω και να αγορασω ενα πρωτα!
radiodj105
03-11-08, 13:54
Δεν έχεις κανέναν γείτονα με ελεύθερο WIFI;
Συνήθως τα ρούτερ της OnTelecoms είναι ελεύθερα αλλά και της Connx έχουν κωδικό 1234567890123
Κανέναν φίλο με λαπτοπ ή κινητό που να έχει WIFI για να ελέγξεις τη γειτονιά;
οχι δεν βλεπω κατι με φορητο ειμαι. πιστευω πως το υποστηριζει παντως... τσεκαρα και το manual του αναφερει οτι το υποστηριζει [Wireless Distribution System] αλλα δεν δινει περαιτερω πληροφοριες... Τι ρυθμισεις πρεπει να δω στο interface του για να δω πως γινεται κατι τετοιο? Δεν εχω ξαναβαλει bridge/ΑP...
δειτε και αυτο. Παραρτημα AP mode απο το online user guide της USR. http://www.usr.com/support/9108a/9108a-ug/wui_wireless.htm#option4
Eγω εχω το access point netgear 602.Eκανα παρα πολλες προσπαθειες να συνδεσω ασυρματο τον dreambox με το linksys wag 200.Δεν μπορω να το πετυχω με τιποτα.Το ap εχει επιλογη να δουλεψει ως access point,repeater,client, Point to Point Bridge,Point to Multipoint Bridge.To συνδεσα λοιπον στον υπολογιστη μου,και αφου αφαιρεσα την Usb καρτα δικτυου,εκανα πειραματα,να συνδεθω με το ρουτερ,απο το access point.Με τα πολλα τα καταφερα!τσεκαρησα την επιλογη repeater στο ap,και το εβαλα να παιρνει αυτοματα ιp απο το ρουτερ!Ο υπολογιστης ηταν κανονικοτατα συνδεμενος στο ιντερνετ.Οποτε το συνδεω στον dreambox,τσεκαρω το dchp,και τζιφος,δεν μπαινει!Μετα εδωσα εγω μια ip στο dreambox,εβαλα mask 255.255.255.0.και getaway την ip του ρουτερ και παλι δεν μπαινει.Δεν καταφερα να βρω πουθενα ενα σαφη οδηγο.Μπορει καποιος να βοηθησει?
Δίνεις στο AP mode client και του λες να συνδεθεί το 200G. Για να του πεις που να συνδεθεί λογικά θα ζητάει την mac address του 200G.
To παν είναι να έχει mode client το AP, το έχω και δουλέυει έτσι δώ και 10 χρόνια και δεν έχει σχέση τι συσκευές συνδεω, όλες δουλεύουν, το AP συνδέεται από μονο του στο router, δεν έχει καμία σχέση με τις συσκευές.
το χω βαλει repeater και δουλευει μια χαρα στο λαπτοπ,και στην επιλογη αυτη μου ζητησε την mac adress του Linksys και την εβαλα.Στιν επιλογη client δεν μου εχει να γραψω mac adress και τετοια.Μου λεει να γραψω Ip.
........Auto merged post: therion πρόσθεσε 38 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........
λοιπον το βαλα σε client και το συνδεσα στο λαπτοπ,και δουλευει το ιντερνετ.ομως στον dreambox δεν δουλευει
Ωραία! Οπότε
1) σύνδεσε το AP στο Dream
2) Ξετσεκάρισε DHCP στο DREAM ,και βάλτου καρφωτή μία ΙΡ, με gateway / DNS to AP η το ρούτερ σου
3) Κάνε ping από τον υπολογιστή σου στην ΙΡ του ΑΡ να σιγουρέψεις ότι το ΑΡ παραμένει συνδεδεμένο στο δίκτυό σου.
4) Μετά δοκίμασε να δεις από το dream internet, μέσα από το μενού ρυθμίσεις εκεί που κατεβάζεις software (CAM κλπ.)
5) Αν δουλεύει αυτό, κάνε και το ανάποδο, ένα ping από το πησί στο ΑΡ.
Κάντα αυτά με τη σειρά, και αν κολήσεις κάπου, πες μας που κόλλησες....
Draculation
16-03-09, 01:08
Παιδιά καταρχάς ειμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι... Έχω τρελαθεί... Προσπαθώ να συνδέσω το Access Point με σταθερό υπολογιστή, και δεν μπορώ να καταφέρω να μπω Ίντερνετ... Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Διάβασα όλες σας τις οδηγίες αλλά και πάλι δεν βγάζω άκρη... Σας παρακαλώ πολύ.. Κάποιος ας μου πει της οδηγίες που πρέπει να κάνω οργανωμένα... Θα σας ήμουν υπόχρεος... Το Access Point που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612328
Παιδιά καταρχάς ειμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι... Έχω τρελαθεί... Προσπαθώ να συνδέσω το Access Point με σταθερό υπολογιστή, και δεν μπορώ να καταφέρω να μπω Ίντερνετ... Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Διάβασα όλες σας τις οδηγίες αλλά και πάλι δεν βγάζω άκρη... Σας παρακαλώ πολύ.. Κάποιος ας μου πει της οδηγίες που πρέπει να κάνω οργανωμένα... Θα σας ήμουν υπόχρεος... Το Access Point που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612328
Τι εννοείς ότι προσπαθείς να συνδέσεις το access point με σταθερό υπολογιστή; Πρέπει να το συνδέσεις με ασύρματο ρούτερ... Το καλώδιο του TPLINK στο Dream και ασύρματα με το ρούτερ σου....
Γράψε μας τι ασύρματο ρούτερ έχεις και τι IP του έχεις βάλει..., π.χ. 192.168.1.1 έχει;
Ξεκαθάρισε τι λειτουργεί σαν access point και τι σαν client.
To pc σου είναι client, αλλά που? Κανονικά θα έπρεπε να είναι σε ένα router.
Πάμε στο access point σου, αυτό θα πρέπει να το βάλεις σε λειτουργία client (που υποστηρίζει από ότι βλέπω) προς το router και όχι στο pc. Δηλαδή το access point υα είναι απλά ένας client προς το router σου το οποίο router θα λειτουργεί σαν access point. Οποτε και το pc θα μπορεί να συνδεθεί στο router και όχι στο tp-link το οποίο δεν μπορεί να δέχεται clients από την στιγμή που είναι από μόνο του client.
@ ADSLgr.com All rights reserved.