PDA

Επιστροφή στο Forum : Speedtouch 585, δικτυο και PEAP

haaru84
04-07-08, 21:32
Καλησπέρα,

Αγόρασα ενα Speedtouch 585v6 πρόσφατα (απο Αγγλία όπου είμαι).

Εδω που βρίσκομαι έχουμε απ'ευθείας συνδεση στο ιντερνετ μέσω δικτύου πανεπιστημίου το οποίο χρησιμοποιεί PEAP πρωτόκολλο για να δώσει access. Για να το χρησιμοποιήσεις αυτο σε ένα PC απλά ρυθμίζεις την εκάστοτε σύνδεση(local, wireless) να δέχεται αυτο το πρωτόκολλο.

Τώρα, θέλω να χρησιμοποιήσω το 585 για να μοιράζω τη συνδεση που παρέχει το δίκτυο και σε άλλες συσκευες (ενσύρματα και ασύρματα). Συνδέω λοιπον το 585 με το δίκτυο μεσω μιας LAN θύρας και το PC μου σε μια άλλη LAN θυρα.

Ενώ παίρνω IP απο το δίκτυο του πανεπιστημίου, άρα η IP διανέμεται σωστά, δεν μπορω να κάνω authenticate με το PEAP. δεν μου δινεται η δυνατότητα για κατι τετοιο εξάρχής με αυτη τη συνδεσμολογία.

Το ερώτημα είναι. Ξέρει κανεις κατι περισσότερο που μπορεί να με βοηθήσει? Εχει κανεις καμια ιδέα γιατί δεν περνάει το authentication απο το ρουτέρ?

Haaru84

kanenas3
04-07-08, 22:30
Πάνε στο setup και με τον wizard γύρνα το σε bridge mode

haaru84
09-07-08, 16:50
Το εχω ηδη προσπαθησει αυτο. Δεν είναι οτι δεν πέτυχε, είναι οτι δεν είχα καν αυτη την επιλογή στον wizard και δεν βρήκα ακρη όταν προσπάθησα να το κανω απο CLI.

Εχω προσπαθήσει να κάνω firmware update. Εχω δοκιμάσει καμια 5αρια firmware και κανενα δεν ειναι συμβατό.

Τρέχοντας τον updater βρίσκω τις παρακάτω πληροφορίες για το ρουτερ: Speedtouch 585 - 0702LT7D9 - BANT-w 6.2.16.3

Καπου είχα βρει οτι το BANT-W έχει να κάνει κάτι με το hardware και δέχεται διαφορετικά firmware. Δεν ξέρω ποσο αληθεια είναι..

Haaru

kanenas3
09-07-08, 17:14
Για δοκίμασε αυτό

http://192.168.1.254/ewizard.htm

haaru84
10-07-08, 17:47
Μου βγάζει ακριβώς τον ίδιο wizard. Στην δευτερη σελίδα, εκειί που κανονικά θα έπρεπε να διαλέγω ανάμεσα σε bridge ή routed mode έχω απλα το εξής:

Routed Internet Connection
Specify the details of your Internet connection. All information should be provided by your ISP.

VPI/VCI: ...

Select VPI/VCI (UK Default 0.38)

Connection Type: PPPoA (UK Default) ή PPPoE

User Name

Password

Μιλάω τώρα και με το service support της thomson στην Αγγλία και ουτε αυτοι μεχρι τώρα εχουν βγάλει ακρη. Το περιέργο είναι πως δεν νομίζω το ρούτερ να είναι κλειδωμένο αφού μπορω να δημιουργήσω νέους χρήστες και να μπώ σε τελνετ, δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο που δεν παίρνει fw update ομως..

Ευχαριστώ για την προσπάθεια πάντως. :oneup:

Haaru

@ ADSLgr.com All rights reserved.