PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρώτο βήμα για DSL!!!



cpapas
14-10-02, 14:43
Να που ο ΟΤΕ κάνει το πρώτο βήμα για τον ερχομό του DSL στην Ελλάδα. Αυτή είναι η σχετική ανακοίνωση που βγήκε πριν λίγο!:

Μαρούσι, 14 Οκτωβρίου 2002

Voice@net by OTEnet

Η ΟΤΕnet ανακοινώνει πως από σήμερα, η Southgate Communications Hellas A.E, μετονομάζεται σε «VOICENET Ανώνυμος Εταιρία Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Υποδομών», με διακριτικό τίτλο VOICENET.

Η διαδικασία απόκτησης ελέγχου της εταιρίας από την OTEnet ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2002 και σήμερα είναι ο κύριος μέτοχός της με ποσοστό 80%, ενώ η Sanyo Hellas Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε συμμετέχει με ποσοστό 20%.

Κύριο αντικείμενό της Voice@net by OTEnet είναι η παροχή υπηρεσιών φωνητικής επικοινωνίας με την χρήση τεχνολογιών Διαδικτύου και η ανάπτυξη, διαχείριση, εκμετάλλευση και συντήρηση τηλεπικοινωνιακών υποδομών και εγκαταστάσεων.

cpapas
14-10-02, 14:49
...βέβαια το παραπάνω δελτίο Τύπου δεν είναι σημερινό όπως από λάθος έγραψα. Είναι από τις 2 Οκτωβρίου, αλλά σημασία έχει ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτή η κίνηση. Επίσης από το site www.satleo.gr κάποιος επισκέπτης έγραψε το εξής:


--------------------------------------------------------------------------------

ΑDSL γραμμές
Η μόνη κίνηση του ΟΤΕ που θα σαρώσει τα πάντα αλλά θα κλείσει ΟΛΟΥΣ τους ΙΝΤΕΡΝΕΤ PROVIDERS είναι η διάθεση
a-dsl γραμμών ...

Το γιατί δεν το κάνει ενώ υπάρχει η υποδομή μόνο η νοσηρή φαντασία των διοικούντων και της κυβέρνησης το ξέρουν ,

Αυτά γιατί ΄διάβασα σε κάποιο άρθρο σήμερα στην πρώτη σελίδα πως το μερίδιο του ΟΤΕ στην σταθερή τηλεφωνία θα πέσει ...
Νίκος Πλυτάς

cpapas
15-10-02, 14:03
...και συνεχίζω με την απάντηση ενός από τους admin του SATLEO στην παραπάνω επιστολή:

"Σχολια (του Πανου Θεοχαρη):
Μην λέτε μεγάλες κουβέντες χωρίς λόγο...

Πρώτον, οι x-dsl γραμμές (δηλαδή όχι μόνο οι a-dsl) θα δωθούν σε συνεργασία με τους ISPs και όχι από τον ΟΤΕ μόνο του, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τους κλείσει....

Δεύτερον, ο ΟΤΕ θα καθυστερίσει απίστευτα τις x-dsl γραμμές γιατί δεν τον συμφέρει η εγκατάσταση τους, ακόμα προσπαθεί να αποσβέσει και να αρχίσει απολαμβάνει τα κέρδη από τις ISDN γραμμές, για αυτό το λόγο κιόλας έδωσε πανάκριβα τιμολόγια στους ISPs.

Τρίτον, οι (υπάρχοντες) ISPs θα καθυστερήσουν αφάνταστα τις x-dsl, καθότι τώρα απολαμβάνουν τεράστια κέρδοι από τo bandwidth που πουλάνε με τις leased lines, και καθότι ακόμα πληρώνουν σχετικά ακριβά το bandwidth με το εξωτερικό, κάτι που όμως θα αλλάξει σύντομα με την πλήρη δραστηριοποίηση της Med Nautilus που θα προσφέρει άφθονο bandwidth σε τιμές 30% χαμηλότερα από τον ΟΤΕ (σύμφωνα με ανεπίσημες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου).

Τέταρτον, σύμφωνα με την θεωρεία των οικονομιών κλίμακος, ο ΟΤΕ είναι τόσο μεγάλος που είναι αρκετά ασύμφορος, δεν μπορεί να βγάλει φθηνά τιμολόγια, φέρει την δυσαρέσκεια του κόσμου, και είναι καταδικασμένος να δέχετε τις "επιθέσεις" κάθε μικρού ανεξάρτητου φορέα τηλεπικοινωνιών, έτσι το ποσοστό του θα πέφτει συνέχεια στην σταθερή τηλεφωνία καθότι δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις χαμηλές τιμές των ανταγωνιστών του (εκτός αν βέβαια απολύσει το 30% των υπαλλήλων του, διασπαστεί πραγματικά σε 10 κομάτια και γυρισει ο κόσμος ανάποδα....)

Πέμπτον, για οικονομικές adsl γραμμές, θα περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα, πιθανότοτα μετά και από το 2004.... Η μόνη μας ελπίδα είναι μικρές νέες εταιρείες (όπως η Intraconnect) που δεν θα έχουν το φόβο του εσωτερικού ανταγωνισμού με τους υπάρχοντες εταιρικούς πελάτες (ή καλύτερα μη υπάρχοντες), με πιο ευέλικτα σχήματα και λιγότερα διοικητικά και λειτουργικά έξοδα.
Πάνος Θεοχάρης "

kalm
15-10-02, 14:55
Η απάντηση του Κου Θεοχάρη είναι (δυστυχώς) :cry: σωστή και αντιπροσωπευτική της ελληνικής πραγματικότητας. Ελπίζω μόνο να κάνει λάθος στο χρονικό σημείο το οποίο προβλέπει οτι θα υπάρξει ευρεία διάδοση του DSL, γιατί αλλιώς…..καλή Ολυμπιάδα. :!:

@ ADSLgr.com All rights reserved.