PDA

Επιστροφή στο Forum : PPPoA or PPPoE



FireWire
10-10-03, 07:34
Λοιπόν παίρνω τηλέφωνο 134 για να κάνω αίτηση για DSL, ΝΑΙ πήρα την μεγάλη απόφαση! 8)
Μού λέει η κοπέλα αν θέλω PPPoA ή PPPoE ?
Νόμιζα οτι αυτό εξαρτάται απο το DSLAM καί το Modem αλλά μου λέει οτι το καθορίζει ο ISP, οπότε μάθε τι προτοκόλλο χρησιμοποιεί ο ISP καί ξαναπάρε γιατί για αλλαγή ο OTE θέλει 25e.
Σκεφτόμουν να κάνω την αίτηση και μετά να την ψάξω για ISP.
Άλλο κουφό, έχει ανοίξει ενα netcafe στην γειτονιά μου, πιάνω συζήτσα στον τυπά εκεί και τι μου λέει , τον είπαν απο τον ΟΤΕ οτι για να βάλει DSL πρέπει να βάλει ISDN! Καί για ISP πήρε ΟΤΕnet , τού είπα φυσικά οτι ΟΤΕnet ειναι απο τους χειρότερους ISP και τον έστειλα εδώ να την ψάξει :)

Athlon_XP
10-10-03, 08:27
ISDN πάντως δεν χρειάζετε να βάλεις για να έχεις ADSL (καλά με φαίνεται όλο μαλακίες λένε αυτοί στον πΟΤΕ αλλά να με πεις λένε ποτέ και τίποτα λογικό). Όντος αυτό εξαρτάται από το DSLAM της περιοχής σου. Σε ποιά περιοχή της Θεσσαλονίκης μένεις; Εγώ πάντως μένω στην περιοχή της Άνω Τούμπας και πέφτω πάνω σε intracom DSLAM.

UGF_GreekMind
10-10-03, 09:16
Δεν έχει σχέση το πρωτόκολλο με τον ISP. Και τα δύο πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται από όλους.

Ξαναπάρε τηλέφωνο...

FireWire
10-10-03, 09:51
Σταυρούπολη είμαι, ο ΟΤΕ είναι 3-4 τετράγωνα ποιο πάνω :) ( Κέντρο Παύλου Μελά ΑΝΚΟ DSLAM).
Ελέγα να κάνω την αίτηση απο το τηλέφωνο (να μην περιμένω ) αλλά μια που θα πάω να πληρώσω τον λογοριασμό ( OUCH! 8O ) θά δω αν υπαρχεί κανεις εκεί που να ξέρει που του πάν τα 4 απο DSL, γιατί με τις κοπέλες στο 134 δεν βγάζω άκρη
:?

UGF_GreekMind
10-10-03, 09:58
Σωστός !

hippie
10-10-03, 14:34
... γιατί με τις κοπέλες στο 134 δεν βγάζω άκρη
:?


παιδια, μην στεναχωρειτε τις κοπελες :cry: αλλα και μην περιμενετε αξιολογες πληροφοριες 8O

μονο tech support/help desk και προτιμηστε καποιο τεχνικο (υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι σχετικος και να γνωριζει επι του θεματος ) :D

παντως, για την αλλαγη πρωτοκολου τα τσεπωνουν οι μαγκες... 8)

(και εγω που νομιζα οτι ηταν δωρεαν :cry: )

tolisp
10-10-03, 22:15
An kai mallon to topic einai se lathos simeio tou forum.... na pw tin dikia mou empeiria
Egw ekana tin aitisi se OTEshop... ekei den simplirwnes esi ti apo ta dio theleis alla einai apo ta options pou simplirwnei o ipalilos afou simbouleftei ena programma pou exei ... ekei tou leei ti apo ta 2 prepei na klikarei simfwna me to kentro pou anikeis. Den kserw an exei kapoia simasia pantws sto diko mou ebgale PPPoA (Xalandri)

vagelis
10-10-03, 22:26
Δεν είναι θέμα επιλογής του χρήστη η επιλογή του πρωτοκόλλου. Σε dslams intracom έχει PPPOA . H αίτηση που κάνεις έχει ένα κουτάκι για το αντίστοιχο πρωτόκολλο που το συμπληρώνει η υπηρεσία.Οπότε κακώς ρωτάνε στο 134.

FireWire
11-10-03, 07:01
Δεν στεναχωρώ τις κοπέλες hippie :) dont worry. Απλώς το είπε με μια σιγουριά που σχεδόν με έπεισε! , ξέρεις οχι "νομίζω" "μάλλον" έδειχνε ενημερωμένη, τέσπα :)
Εντάξει χτες έκανα την αίτηση καί μου είπαν σε καμία βδομάδα θα ρθούν οι τεχνικοί (να τους πιστέψω ; ) . Αντέ τώρα να επιλέξουμε ISP , θά σας αγγαρέψω να μου ρίξετε μερικά pings ;)
Ψιλοσυνχίστηκα με τον υπάλληλο που προσπάθησε να μου πλασάρει πΟΤνετ, φυσικά όταν είδε οτι ήξερα 2-3 πράγματα έβγαλε τον σκασμό και προχωρήσαμε.
Για το πρωτόκολο είχε σε μένα και τα 2 και επέλεξα εγώ PPPoA , δεν ξέρω αν έχει σχέση το DSLAM , δηλαδή σε κάποια μπορείς να επιλέξεις ενω σε αλλά παίρνεις οτι θέλει/υποστηρίζει ο ΟΤΕ , κάποιος να μας διαφωτίσει ? :)

Athlon_XP
11-10-03, 07:36
Περισσότερο ρόλο παίζει το modem παρά το DSLAM γιατί τα DSLAM συνήθως δουλεύουν και στα 2 πρωτόκολλα. Υπάρχει μόνο ένα modem από αυτά που δίνει ο πΟΤΕ που δουλεύει μόνο με PPPoE και τίποτα άλλο και είναι το siemens xpresslinkD (στο εξωτερικό συναντάται ως Teledat 300 LAN). Επίσης σε PPPoE θα καταλήξεις ίσως αν το modem σου δεν μπορεί να συγχρονίσει με κανένα από τα πρωτόκολλα PPPoA (PPPoA routed, PPPoA bridged) και φυσικά η αλλαγή αυτή στοιχίζει γύρω στα 40Ε ή ίσως και λιγότερα αλλά σπάνιες είναι αυτές οι περιπτώσεις και συνήθως γίνονται στα intracom DSLAM αυτά που είναι από τα πιο περίεργα DSLAM.

xenbast_
11-10-03, 14:36
τι να σας πω, εγώ όταν βαρεθώ το πράσινο λαμπάκι του ζύξελ (ππποα) το γυρίζω σε πορτοκαλί (ππποε) έτσι για αλλαγή!!! 8)

tsapi
12-10-03, 19:10
τι να σας πω, εγώ όταν βαρεθώ το πράσινο λαμπάκι του ζύξελ (ππποα) το γυρίζω σε πορτοκαλί (ππποε) έτσι για αλλαγή!!! 8)

Θα χει μεγάλο χαβά πάντως, αν στον επόμενο λογαριασμό του ΟΤΕ διαπιστώσεις ότι αυτές οι χρωματικές εναλλαγές σου κόστισαν 25 ευρώ έκαστη.. :twisted:

Athlon_XP
12-10-03, 19:34
Αν μένει στην Αθήνα τότε όποτε θέλει το αλλάζει από το ένα πρωτόκολλο στο άλλο χωρίς απολύτως καμία χρέωση. Αν μένει εκτώς Αθήνας τότε δυστηχώς λέει στον πΟΤΕ για αλλαγή πρωτοκόλου και σκάει αυτά τα 25Ε.

xenbast_
13-10-03, 17:50
τι να σας πω, εγώ όταν βαρεθώ το πράσινο λαμπάκι του ζύξελ (ππποα) το γυρίζω σε πορτοκαλί (ππποε) έτσι για αλλαγή!!! 8)

Θα χει μεγάλο χαβά πάντως, αν στον επόμενο λογαριασμό του ΟΤΕ διαπιστώσεις ότι αυτές οι χρωματικές εναλλαγές σου κόστισαν 25 ευρώ έκαστη.. :twisted:

autosense...enough said

momo
15-10-03, 12:08
wrai pragma to autosense

Sofos
09-11-03, 21:56
Ωραία όλα αυτά, αλλά ποια η διαφορά μεταξύ των δυο;

waste
10-11-03, 07:39
@χενβαστ ΧΑΧΑ και οταν θα σουκανουν auto-charging να δεις τι ωραια που θα ειναι ;-)

οχι βρε πλακα σου κανουμε αλλα με τον οτε ποτε δεν ξερεις ;-)

delto
10-11-03, 13:31
Ωραία όλα αυτά, αλλά ποια η διαφορά μεταξύ των δυο;

http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1291

UGF_GreekMind
10-11-03, 13:39
Περισσότερο ρόλο παίζει το modem παρά το DSLAM γιατί τα DSLAM συνήθως δουλεύουν και στα 2 πρωτόκολλα. Υπάρχει μόνο ένα modem από αυτά που δίνει ο πΟΤΕ που δουλεύει μόνο με PPPoE και τίποτα άλλο και είναι το siemens xpresslinkD (στο εξωτερικό συναντάται ως Teledat 300 LAN). Επίσης σε PPPoE θα καταλήξεις ίσως αν το modem σου δεν μπορεί να συγχρονίσει με κανένα από τα πρωτόκολλα PPPoA (PPPoA routed, PPPoA bridged) και φυσικά η αλλαγή αυτή στοιχίζει γύρω στα 40Ε ή ίσως και λιγότερα αλλά σπάνιες είναι αυτές οι περιπτώσεις και συνήθως γίνονται στα intracom DSLAM αυτά που είναι από τα πιο περίεργα DSLAM.

Άθλονα πρόσεξε γιατί κάνεις ένα λάθος... (αυτή την εντύπωση είχα κι εγώ παλιότερα)

Το πρωτόκολλο δεν έχει σχέσει με το DSLAM, αλλά με τον BBRAS. Και λογικό είναι γιατί εκεί τερματίζει η σύνδεση.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.