PDA

Επιστροφή στο Forum : Στο 25,45% το ποσοστό της Forgendo Limited, ανακοίνωση αύξησης Μ.Κ.



nnn
10-07-08, 21:44
Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Νόμου 3556/2007 Η εταιρία Forthnet A.E. ανακοινώνει με βάση το Ν. 3556/2007 (άρθρο 9, 14 και 21) σε συνδυασμό με την απόφαση 1/434/03.07.2007 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την Εγκύκλιο υπ' αριθμ. 33 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με βάση την από 9/07/2008 σχετική γνωστοποίηση της εταιρείας Forgendo Limited ότι την 07/07/2008 μεταβλήθηκε το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της τελευταίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet από 24,7702% που αντιστοιχεί σε 9.625.147 δικαιώματα ψήφου και ισάριθμες μετοχές σε 25,4496% που αντιστοιχεί σε 9.889.147 δικαιώματα ψήφου και ισάριθμες μετοχές, επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφων που ανέρχεται σε 38.857.831. Η γνωστοποίηση πραγματοποιήθηκε λόγω της υπέρβασης του ορίου του 25% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet που κατέχει η Forgendo, ως αποτέλεσμα της ως άνω απόκτησης μετοχών με δικαίωμα ψήφου. http://www.ase.gr/imgs/blank.gif
Χ.Α.Αθηνών (http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/press.asp?press_id=77763)


Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπερ των παλαιών μετόχων: Ημερομηνία Αποκοπής & Περίοδος Διαπραγμάτευσης Δικαιώματος Προτίμησης ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 14.7.2008
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 18.7.2008 - 1.8.2008
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ : 18.7.2008 - 28.7.2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών & Τηλεματικών Εφαρμογών Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Forthnet Α.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία» ή η «Forthnet») γνωστοποιεί προς τους μετόχους της τα ακόλουθα:
1. Στις 14 Μαΐου 2008, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας (στο εξής η «ΕΓΣ») αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet κατά 137.556.721,74 Ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία τρεις (3) νέες προς μία (1) παλαιά μετοχή (στο εξής η «Αύξηση»). Συνολικά, θα εκδοθούν 116.573.493 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,18 Ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Νέες Μετοχές») και τιμή διάθεσης 2,57 Ευρώ για κάθε μία Νέα Μετοχή (στο εξής η «Τιμή Διάθεσης»).
2. Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε 183.408.962,32 Ευρώ, διαιρούμενο σε 155.431.324 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,18 Ευρώ η κάθε μία. Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα της έκδοσης αναμένεται να ανέλθουν σε 299.593.877,01 Ευρώ, ενώ η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε Νέας Μετοχής, συνολικού ύψους 162.037.155,27 Ευρώ θα αχθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε πίστωση του λογαριασμού του παθητικού «Ειδικό Αποθεματικό από την Έκδοση Μετοχών Υπέρ το ?ρτιο».
3. Στις 28.5.2008 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η αριθμ. Κ2-6595/28.5.2008 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η Αύξηση και η σχετική τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας.
4. Δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση (στο εξής το «Δικαίωμα Προτίμησης») θα έχουν τα ακόλουθα πρόσωπα (εφεξής από κοινού οι «Δικαιούχοι»):
(α) Όλοι οι κάτοχοι υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (στο εξής η «Ε.Χ.Α.Ε.») μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. στις 11.7.2008, που είναι η εργάσιμη ημέρα η οποία προηγείται της ημερομηνίας αποκοπής του Δικαιώματος Προτίμησης. ΚΑΙ
(β) Όσοι απέκτησαν Δικαιώματα Προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.
5. Περαιτέρω, οι Δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση πρόσθετων Νέων Μετοχών (στο εξής οι «Αδιάθετες Μετοχές») στην Τιμή Διάθεσης και μέχρι το τετραπλάσιο του αριθμού των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στα Δικαιώματα Προτίμησης που άσκησαν, καταβάλλοντας παράλληλα τα αντίστοιχα κεφάλαια (στο εξής το «Δικαίωμα Προεγγραφής»). Η άσκηση του Δικαιώματος Προεγγραφής από Δικαιούχο προϋποθέτει ότι θα έχει ασκήσει πλήρως όλα τα Δικαιώματα Προτίμησης που θα κατέχει κατά το χρόνο άσκησής τους.
6. Από τις 14.7.2008, οι υφιστάμενες μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση. Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή από τις 14.7.2008, η τιμή εκκίνησης των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α., σε συνδυασμό με την υπό στοιχεία 35/24.11.2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., όπως ισχύει.
7. Η ΕΓΣ αποφάσισε η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών να μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των μετοχών της Forthnet κατά το χρόνο αποκοπής του Δικαιώματος Προτίμησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 306, παρ. 6 του Κανονισμού του Χ.Α.
8. Η περίοδος άσκησης του Δικαιώματος Προτίμησης και του Δικαιώματος Προεγγραφής ορίζεται από τις 18.7.2008 έως και την 1.8.2008.
9. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των Δικαιωμάτων Προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των Δικαιωμάτων Προτίμησης δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των Δικαιωμάτων Προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 28.7.2008.
10. Τα Δικαιώματα Προτίμησης για την απόκτηση Νέων Μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε Δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα Δικαιώματα Προτίμησης που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησής τους (δηλαδή έως και την 1.8.2008) παύουν να ισχύουν.
11. Το Δικαίωμα Προτίμησης θα ασκείται στα καταστήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (στο εξής η «ΕΤΕ»). Οι Δικαιούχοι θα ασκούν τα Δικαιώματα Προτίμησης, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση δικαιωμάτων (στο εξής η «Βεβαίωση») της Ε.Χ.Α.Ε. (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών) και καταβάλλοντας το αντίτιμο των Νέων Μετοχών, για τις οποίες έχουν δικαίωμα να εγγραφούν. Για την παραλαβή της Βεβαίωσης θα απευθύνονται:
(α) είτε στο χειριστή του λογαριασμού αξιών τους στην Ε.Χ.Α.Ε. (χρηματιστηριακή εταιρία ή θεματοφύλακας) εάν οι μετοχές τους δεν βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του Συστήματος ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.),
(β) είτε στην Ε.Χ.Α.Ε., εάν οι μετοχές τους βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του Σ.Α.Τ.
Για την άσκηση του Δικαιώματος Προτίμησης, οι Δικαιούχοι θα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΕΤΕ την αστυνομική ταυτότητά τους, τον αριθμό του φορολογικού μητρώου τους, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ. και τη Βεβαίωση. Επίσης, θα πρέπει να δηλώνουν:
(α) τον αριθμό της μερίδας επενδυτή που κατέχουν στον Σ.Α.Τ.,
(β) τον αριθμό του λογαριασμού αξιών τους στο Σ.Α.Τ., και
(γ) τον εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών τους στο Σ.Α.Τ. Ταυτόχρονα, θα καταβάλλουν το αντίτιμο των Νέων Μετοχών (ήτοι 2,57 Ευρώ ανά Νέα Μετοχή) για τις οποίες έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ειδικό λογαριασμό, που θα ανοιχθεί από την Εταιρεία στην ΕΤΕ για την Αύξηση απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρείας. Οι εγγραφόμενοι θα λαμβάνουν σχετική απόδειξη, η οποία δεν θα αποτελεί προσωρινό τίτλο και δεν θα είναι διαπραγματεύσιμη. Καθόσον δεν θα εκδοθούν κλάσματα μετοχών, συνιστάται η συγκέντρωση αριθμού μετοχών που, κατά την εξάσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης, να παράγουν ακέραιο αριθμό Νέων Μετοχών. Παράλληλα με την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης οι Δικαιούχοι θα μπορούν να ασκούν και το Δικαίωμα Προεγγραφής υποβάλλοντας έγγραφη αίτηση που υποβάλλεται ταυτόχρονα με τη δήλωση άσκησης του Δικαιώματος Προτίμησης συνοδευόμενη είτε από ανέκκλητη εντολή του Δικαιούχου για ισόποση χρέωση του λογαριασμού που τυχόν τηρεί στην ΕΤΕ ή με καταβολή σε μετρητά ή με τραπεζική επιταγή ποσού ίσου προς τη συνολική αξία έκδοσης των Νέων Μετοχών, για τις οποίες ασκείται το Δικαίωμα Προεγγραφής (ήτοι 2,57 Ευρώ ανά Νέα Μετοχή). Διευκρινίζεται ότι αυτές οι προεγγραφές θα ικανοποιηθούν εάν προκύψουν Αδιάθετες Μετοχές αναλογικά με βάση τη ζήτηση που θα έχει ούτως εκδηλωθεί, ενώ τα καταβληθέντα ποσά των προεγγραφών που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση Αδιάθετων Μετοχών θα καταβληθούν και θα επιστραφούν άτοκα στους προεγγραφέντες.
12. Σε περίπτωση που, μετά την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης παραμείνουν Αδιάθετες Μετοχές, αυτές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στους Δικαιούχους που άσκησαν το Δικαίωμα Προεγγραφής. Εφόσον οι Αδιάθετες Μετοχές δεν επαρκούν για την πλήρη ικανοποίηση της ζήτησης που θα έχει εκδηλώσει κάθε Δικαιούχος, οι Αδιάθετες Μετοχές θα κατανεμηθούν στους Δικαιούχους αναλογικά με βάση τη ζήτηση που θα έχει ούτως εκδηλωθεί και μέχρι την πλήρη εξάντληση της ζήτησης.
Εάν, παρά τα ανωτέρω, εξακολουθήσουν να υπάρχουν Αδιάθετες Μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα τις διαθέσει στη συνέχεια κατά την κρίση του σε «ειδικούς επενδυτές» (κατά την έννοια του Ν. 3401/2005) και σε άλλους κατάλληλους διεθνείς επενδυτές (appropriate international investors) μέσω διαδικασίας βιβλίου Προσφορών (bookbuilding), η οποία θα διοργανωθεί από τις Merrill Lynch International Limited, Credit Suisse Securities (Europe) Limited και NBG International Limited (στο εξής οι «Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών»), σύμφωνα με τους όρους σχετικής συμφωνίας τοποθέτησης (placement agreement) που η Forthnet έχει συνάψει με τους Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών. Σημειώνεται ότι η συμφωνία τοποθέτησης δεν συνιστά αναδοχή ή εγγύηση κάλυψης τυχόν Αδιάθετων Μετοχών από τους Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών. Εφόσον και πάλι μείνουν Αδιάθετες Μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να τις διαθέσει κατά την κρίση του, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα αυξηθεί κατά το ποσοστό της τελικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.
Σημειώνεται ότι η εκ των μετοχών της Εταιρείας, Forgendo Limited, έχει δηλώσει και δεσμευτεί να διαθέσει μέχρι ?300 εκ. για την άσκηση Δικαιωμάτων Προτίμησης και Δικαιωμάτων Προεγγραφής.
13. Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν.
14. Οι Νέες Μετοχές θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2008.
15. Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 10.7.2008, θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Εταιρείας (οδός Ατθιδών 4, 176 71 Αθήνα) στην ιστοσελίδα της (http://www.forthnet.gr/AMK2008),στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.athex.gr) και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr) από την 11.7.2008. 16. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στο Χ.Α., μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.
Χ.Α.Αθηνών (http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/press.asp?press_id=77759)

nnn
05-08-08, 11:09
Ανακοίνωση κάλυψης ΑΜΚ με μετρητά

H Forthnet A.E. (στο εξής η "Εταιρεία") γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 137.556.721,74 ευρώ (στο εξής η "Αύξηση"), που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 14/05/2008 (στο εξής η "ΕΓΣ") και πραγματοποιήθηκε από την 18/07/2008 έως και την 01/08/2008, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την καταβολή 299.593.877,01 ευρώ από τους παλαιούς μετόχους και τους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση της ΕΓΣ εκδίδονται 116.573.493 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 2,57 ευρώ ανά μετοχή. Η Αύξηση υπερκαλύφθηκε κατά 1,66 φορές περίπου, αφού η ζήτηση από τους επενδυτές ανήλθε σε 193.234.228 μετοχές. Οι εγγραφές από τους παλαιούς μετόχους και τους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους κάλυψαν κατά ποσοστό περίπου 88,59% την Αύξηση με την καταβολή συνολικού ποσού 265.405.716,99 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 103.270.707 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ενώ 13.302.786 μετοχές έμειναν αδιάθετες.
Κατά την προεγγραφή εκδηλώθηκε από τους ασκήσαντες δικαίωμα προεγγραφής υπερβάλλουσα ζήτηση και συγκεκριμένα για 89.963.521 μετοχές, που αντιστοιχούν σε υπερκάλυψη των αδιάθετων μετοχών κατά περίπου 6,76 φορές περίπου και διαμορφώνουν το ποσοστό ικανοποίησης των προεγγραφών σε ποσοστό περίπου 14,79%.

Με την από 4 Αυγούστου 2008 απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας, οι ως άνω 13.302.786 αδιάθετες μετοχές διατέθηκαν στους ασκήσαντες δικαίωμα προεγγραφής αναλογικά με βάση τη ζήτηση που εκδήλωσαν, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Εταιρείας όπως αναλυτικά περιγράφονται και στο εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο της.

Το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης ανέρχεται σε 100%, το δε συνολικό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων σε 299.593.877,01 ευρώ. Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά 137.556.721,74 ευρώ με την έκδοση 116.573.493 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,18 ευρώ έκαστη. Η διαφορά από την έκδοση των μετοχών υπέρ το άρτιο συνολικού ποσού ευρώ 162.037.155,27 άγεται σε πίστωση του λογαριασμού του παθητικού «Ειδικό Αποθεματικό από την Έκδοση Μετοχών Υπέρ το ’ρτιο». Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται πλέον σε 183.408.962,32 ευρώ, διαιρούμενο σε 155.431.324 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 1,18 ευρώ εκάστη.

Οι νέες μετοχές, που προέκυψαν από την Αύξηση θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών στο ΣΑΤ, που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους. Η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

MNP-10
05-08-08, 11:36
Καλοφαγωτα :lol:

liomelissinos
07-08-08, 18:56
Η FORTHNET A.E. (στο εξής η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι, από την 11/08/2008, ημέρα Δευτέρα, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 116.573.493 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας ευρώ 1,18 η κάθε μία, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της, όπως αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που συνεδρίασε στις 14/05/2008.


Κατά τη συνεδρίασή του της 07/08/2008, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ως άνω νέων μετοχών.
Βεβαιώνεται ότι οι νέες μετοχές της Εταιρείας θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι μέτοχοι της Εταιρείας μπορούν να απευθύνονται στην Εταιρεία, τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων (Ατθίδων 4, 17671 Καλλιθέα, κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης, τηλ. 210 9559258).


Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12649&subid=2&tag=9525&pubid=2827110

@ ADSLgr.com All rights reserved.