PDA

Επιστροφή στο Forum : Ισπανία: οι πάροχοι υποχρεώνονται να εγγυώνται το 80% της ονομαστικής ταχύτητας

lewton
14-07-08, 19:08
Ο Ισπανός Υπουργός Βιομηχανίας, Miguel Sebastián, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας θα απαγορέψει στους παρόχους ευρυζωνικού Internet να πουλούν στους πελάτες τους συνδέσεις που δε θα παρέχουν τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας.

O κ. Sebastián θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα προσχέδιο της χάρτας των δικαιωμάτων των χρηστών, και είπε ότι μετά την εφαρμογή της οι πάροχοι θα πρέπει να δοκιμάζουν τις γραμμές των πελατών τους και να τους ενημερώνουν προκαταβολικά για την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet που θα τους είναι διαθέσιμη.

Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις πραγματικές ταχύτητες που λαμβάνουν οι Ισπανοί χρήστες του Internet. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το ποσοστό των συνδρομητών προσφοράς «έως 2 Mbps» που λαμβάνει τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας κυμαίνεται ανάλογα με τον πάροχο μεταξύ 81,10% και 95,67%, ενώ για τους συνδρομητές προσφοράς «έως 6 Mbps» το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 78,70% και 94,33%. Στους συνδρομητές «έως 12 Mbps» μειώνεται κι άλλο και βρίσκεται μεταξύ 70,38% και 87,52%.

Πολύ μεγάλη απόκλιση σημειώνεται στους συνδρομητές προσφοράς «έως 20 Mbps», με το ποσοστό μεταξύ αυτών που λαμβάνει τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας να πέφτει σε όλους τους παρόχους κάτω από το 50%, από 43,65% έως 46,61%.

Πηγή: 20 minutos (http://www.huelvainformacion.es/article/economia/179949/los/operadores/deberan/garantizar/la/velocidad/adsl/prometan.html)

kuja
14-07-08, 19:11
Εμ τι, οχι σαν και μας που και 24αρα κατεβαζει κατω απο 100kb!

Jazzer
14-07-08, 19:14
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν γίνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον και εδώ, μάλλον δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για ορισμένους παρόχους. ;)

kanenas3
14-07-08, 19:14
Ωραίο μέτρο αν και λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί...!

Mouse Potato
14-07-08, 19:16
Πολύ καλή κίνηση. Κατά πόσο είναι εύκολη η υλοποίηση της όμως; :hmm:

...O κ. Sebastián θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα προσχέδιο της χάρτας των δικαιωμάτων των χρηστών, και είπε ότι μετά την εφαρμογή της οι πάροχοι θα πρέπει να δοκιμάζουν τις γραμμές των πελατών τους και να τους ενημερώνουν προκαταβολικά για την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet που θα τους είναι διαθέσιμη....

Τουλάχιστον να μπορούσαμε να είχαμε αυτό εδώ στο Ελλάντα

lewton
14-07-08, 19:23
Εμένα μου φαίνεται χαζό το μέτρο.
Αν κατάλαβα καλά, οι πάροχοι θα πρέπει να βγάλουν πακέτα με διάφορες ταχύτητες (υποτίθεται ότι την έχουμε αφήσει πίσω αυτήν την πρακτική) έτσι ώστε να δίνουν στους πελάτες τους αντίστοιχο της ταχύτητας που πιάνουν. Κάτι μου λέει ότι θα δούμε πακέτα του τύπου:
-έως 24 Mbps: 39,90 ευρώ (βάζω τιμή Ελλάδας για να καταλαβαινόμαστε)
-έως 16 Mbps: 38,90 ευρώ
-έως 10 Mbps: 37,90 ευρώ
-έως 4 Mbps: 36,90 ευρώ
Το αποτέλεσμα θα είναι αφενός να γλιτώνουν οι πελάτες ένα μηδαμινό ποσό κάθε μήνα και αφετέρου να χάνουν και ταχύτητα (πχ όσους πιάνει η γραμμή τους καθαρά 18 Mbps θα τους βάζουν στην προσφορά των 16 Mbps, γιατί αν τους βάλουν στην προσφορά των 24 Mbps θα τρώνε πρόστιμο).
Πολλή γραφειοκρατεία για το τίποτα.

Ωστόσο μένει να διευκρινιστεί πλήρως το τι εννοούν οι Ισπανοί όταν λένε εγγυημένη ταχύτητα. Γιατί αν εννοούν ταχύτητα κατεβάσματος και όχι ταχύτητα συγχρονισμού, τότε ναι, μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτό το μέτρο.
Θα προσπαθήσω να ενημερωθώ καλύτερα όταν βγει το κείμενο. Ίδωμεν.

Ingenius
14-07-08, 19:33
Ο Ισπανός Υπουργός Βιομηχανίας, Miguel Sebastián, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας θα απαγορέψει στους παρόχους ευρυζωνικού Internet να πουλούν στους πελάτες τους συνδέσεις που δε θα παρέχουν τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας.

O κ. Sebastián θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα προσχέδιο της χάρτας των δικαιωμάτων των χρηστών, και είπε ότι μετά την εφαρμογή της οι πάροχοι θα πρέπει να δοκιμάζουν τις γραμμές των πελατών τους και να τους ενημερώνουν προκαταβολικά για την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet που θα τους είναι διαθέσιμη.

Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις πραγματικές ταχύτητες που λαμβάνουν οι Ισπανοί χρήστες του Internet. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το ποσοστό των συνδρομητών προσφοράς «έως 2 Mbps» που λαμβάνει τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας κυμαίνεται ανάλογα με τον πάροχο μεταξύ 81,10% και 95,67%, ενώ για τους συνδρομητές προσφοράς «έως 6 Mbps» το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 78,70% και 94,33%. Στους συνδρομητές «έως 12 Mbps» μειώνεται κι άλλο και βρίσκεται μεταξύ 70,38% και 87,52%.

Πολύ μεγάλη απόκλιση σημειώνεται στους συνδρομητές προσφοράς «έως 20 Mbps», με το ποσοστό μεταξύ αυτών που λαμβάνει τουλάχιστον το 80% της ονομαστικής ταχύτητας να πέφτει σε όλους τους παρόχους κάτω από το 50%, από 43,65% έως 46,61%.

Πηγή: 20 minutos (http://www.huelvainformacion.es/article/economia/179949/los/operadores/deberan/garantizar/la/velocidad/adsl/prometan.html)

Χμμ όλα αυτά ωραία και καλά. Φυσικά αν ένα τέτοιο σενάριο εφαρμοστεί κι εδώ μόνο κερδισμένοι θα είμαστε. ΟΜΩΣ, αν εφαρμοστεί αυτό κι εδώ, δεν θα πάει λίγο κατά "διαόλου" η τιμολογακή πολιτική στα μισθωμένα κυκλώματα ειδικά στoυς low demand customers όπου το high availability/flexibility δεν είναι και τόσο μεγάλης σημασίας για αυτούς; (πχ μικροί οργανισμοί και μικρές εταιρίες που μπορούν μεν να καλύψουν το κόστος μιας μισθωμένης γραμμής τύπου Hellas Com 2Mbps αλλά θα μπορούσαν άνετα να βολευτούν και με ADSL εως 24 Μbps... Και να πέσει το ένα κύκλωμα ποιος νοιάζεται; Έχουμε stanby ένα δεύτερο και ένα τρίτο άμα λάχει :p). Λογικά δεν θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα τιμολόγια ελαφρά προς τα πάνω; Είμαι περίεργος να δω πως θα κινηθούν οι ISPs! Bandwidth είναι αυτό και όπως και να το κάνουμε κοστίζει!! :cool: Θα έχει πολύ ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

geoal
14-07-08, 19:37
Ειμαι βεβαιος οτι εννοουν ταχυτητα κατεβασματος οταν μιλανε για εγγυημενη ταχυτητα σε σχεση με την ονομαστικη που ειναι η ταχυτητα συγχρονισμου. Αυτο που δεν μας λενε ειναι ποιο θα ειναι το μετρο συγκρισης κατεβασματος γιατι με αλλη ταχυτητα κατεβαζεις απο nvidia και αλλη απο ενα μπελα μπουλα site στην Γουαδαλαχαρα...

harris
14-07-08, 19:40
Ειμαι βεβαιος οτι εννοουν ταχυτητα κατεβασματος οταν μιλανε για εγγυημενη ταχυτητα σε σχεση με την ονομαστικη που ειναι η ταχυτητα συγχρονισμου. Αυτο που δεν μας λενε ειναι ποιο θα ειναι το μετρο συγκρισης κατεβασματος γιατι με αλλη ταχυτητα κατεβαζεις απο nvidia και αλλη απο ενα μπελα μπουλα site στην Γουαδαλαχαρα...

Σύμφωνα με αυτό:

οι πάροχοι θα πρέπει να δοκιμάζουν τις γραμμές των πελατών τους και να τους ενημερώνουν προκαταβολικά για την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet που θα τους είναι διαθέσιμη.

Μιλάμε για την ταχύτητα συγχρονισμού και όχι κατεβάσματος ;)

A_gamer
14-07-08, 19:47
Αν είναι μόνο για τις ταχύτητες συγχρονισμού, τότε το μέτρο είναι από άχρηστο έως επιβλαβές. Αν όμως υλοποιήσουν κάποιο σύστημα για να ελέγχουν την ταχύτητα ανεβάσματος, τότε δεν είναι κι άσχημο.

harris
14-07-08, 19:52
Αν είναι μόνο για τις ταχύτητες συγχρονισμού, τότε το μέτρο είναι από άχρηστο έως επιβλαβές.

Βγες έξω από το forum και πήγαινε στην πλατεία της περιοχής σου και ξεκίνα να ρωτάς γιατί πιστεύουν ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι τους κλέβουν. Και μετά ξαναπες το αυτό :p

A_gamer
14-07-08, 19:54
Βγες έξω από το forum και πήγαινε στην πλατεία της περιοχής σου και ξεκίνα να ρωτάς γιατί πιστεύουν ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι τους κλέβουν. Και μετά ξαναπες το αυτό :p

Δημοκρατία-δημοκρατία, αλλά οι αποφάσεις καλύτερα να μην παίρνονται με μόνο γνώμονα τις εντυπώσεις του (αδαούς) κοινού.

Δες και τι λέει ο lewton για τη διαφορά τιμής που περιμένει.

harris
14-07-08, 20:01
Δημοκρατία-δημοκρατία, αλλά οι αποφάσεις καλύτερα να μην παίρνονται με μόνο γνώμονα τις εντυπώσεις του (αδαούς) κοινού.

Δες και τι λέει ο lewton για τη διαφορά τιμής που περιμένει.

Οι διαφορές των τιμών είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο έχει να κάνει με την εξεύρεση τρόπων και μεθόδων ώστε οι πολίτες να μην βλέπουν εγκληματίες και κλέφτες πίσω από τις ταμπέλες των παρόχων, αλλά να υπάρχει μία, όσο το δυνατόν, σχέση εμπιστοσύνης. Φυσικά το εν λόγω μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα κακά των παρόχων, αλλά σίγουρα είναι ένα μέτρο προς μία σωστή γενικά κατεύθυνση, αρκεί να το χειριστούν σωστά.

platanos
14-07-08, 21:21
Μαλλον η λογικη του μετρου ειναι να μην πληρωνει τσαμπα ο κατοχος γραμμης για "ανυπαρκτες" ταχυτητες οπως γινεται και εδω.
Εγω πχ. πληρωνω για "εως 24Mbps" και κλειδωνω 8.5 ενω ο αδερφος μου με τα ιδια λεφτα στα 6 και καποιος αλλος στα 12 ή 16 ή 18 (παντα σε ιδιοκτητο μιλαμε).
Οποτε δεν ειναι αδικο να υπαρχει τετοια διαφορα για ιδιο χρηματικο ποσο??
Φυσικα δεν ειναι δυνατον να αναπροσαρμοστουν τα πακετα (οπως αναφερει και ο Lewton πιο πριν) ολοκληρωτικα αλλα μπορει να γινει κατι ενδιαμεσο οπως πχ. πακετα των 8, 16, 24.

sdikr
14-07-08, 21:27
Μαλλον η λογικη του μετρου ειναι να μην πληρωνει τσαμπα ο κατοχος γραμμης για "ανυπαρκτες" ταχυτητες οπως γινεται και εδω.
Εγω πχ. πληρωνω για "εως 24Mbps" και κλειδωνω 8.5 ενω ο αδερφος μου με τα ιδια λεφτα στα 6 και καποιος αλλος στα 12 ή 16 ή 18 (παντα σε ιδιοκτητο μιλαμε).
Οποτε δεν ειναι αδικο να υπαρχει τετοια διαφορα για ιδιο χρηματικο ποσο??
Φυσικα δεν ειναι δυνατον να αναπροσαρμοστουν τα πακετα (οπως αναφερει και ο Lewton πιο πριν) ολοκληρωτικα αλλα μπορει να γινει κατι ενδιαμεσο οπως πχ. πακετα των 8, 16, 24.

Ναι το θέμα είναι πόσο θα κάνουν οι αλλες ταχύτητες

platanos
14-07-08, 22:10
Ναι το θέμα είναι πόσο θα κάνουν οι αλλες ταχύτητες
Αποκλειεται να ειναι τεραστιες οι διαφορες αλλα εστω και μια μια μικρη διαφορα στην τιμη θα ειναι υπερ του καταναλωτη (ασχετα αν δεν θα του φαινεται και πολυ).
Αν εχει η 24αρα πχ. 40 ευρω η 16αρα μπορει να εχει ενα 10% κατω και η 8αρα 20% κατω.
Φυσικα δεν το βλεπω να γινεται ουτε στην Ισπανια και σιγουρα ουτε συζητηση για εδω.

A_gamer
14-07-08, 22:33
Αποκλειεται να ειναι τεραστιες οι διαφορες αλλα εστω και μια μια μικρη διαφορα στην τιμη θα ειναι υπερ του καταναλωτη (ασχετα αν δεν θα του φαινεται και πολυ).
Αν εχει η 24αρα πχ. 40 ευρω η 16αρα μπορει να εχει ενα 10% κατω και η 8αρα 20% κατω.
Φυσικα δεν το βλεπω να γινεται ουτε στην Ισπανια και σιγουρα ουτε συζητηση για εδω.

Αν κάποιος θέλει 1 Mb και το μόνο πακέτο που το προσφέρει έχει ταχύτητα downstream 24 Mbit, οι πελάτες που το θέλουν θα υποχρεωθούν να πάρουν άλλο πακέτο αν δε συγχρονίζουν πάνω από 19200;

Αν ναι, να το βράσω το μέτρο αυτό...!! :down:

kanenas3
14-07-08, 22:55
Το μόνο μέτρο που θα είχε νόημα είναι το να δίνουν εγγυημένα ένα ποσοστό της ταχύτητας συγχρονισμού. Δε μιλάω για 80% γιατί θα πρέπει να καταργήσουμε της μισθωμένες αλλά ένα ποσοστό που δε θα κάνει κοροϊδία το να πουλάνε 24αρες και στην πράξη να είναι 4αρες.

magnuslupus
14-07-08, 22:59
Εμένα μου φαίνεται χαζό το μέτρο.
Αν κατάλαβα καλά, οι πάροχοι θα πρέπει να βγάλουν πακέτα με διάφορες ταχύτητες (υποτίθεται ότι την έχουμε αφήσει πίσω αυτήν την πρακτική) έτσι ώστε να δίνουν στους πελάτες τους αντίστοιχο της ταχύτητας που πιάνουν. Κάτι μου λέει ότι θα δούμε πακέτα του τύπου:
-έως 24 Mbps: 39,90 ευρώ (βάζω τιμή Ελλάδας για να καταλαβαινόμαστε)
-έως 16 Mbps: 38,90 ευρώ
-έως 10 Mbps: 37,90 ευρώ
-έως 4 Mbps: 36,90 ευρώ
Το αποτέλεσμα θα είναι αφενός να γλιτώνουν οι πελάτες ένα μηδαμινό ποσό κάθε μήνα και αφετέρου να χάνουν και ταχύτητα (πχ όσους πιάνει η γραμμή τους καθαρά 18 Mbps θα τους βάζουν στην προσφορά των 16 Mbps, γιατί αν τους βάλουν στην προσφορά των 24 Mbps θα τρώνε πρόστιμο).
Πολλή γραφειοκρατεία για το τίποτα.

Ωστόσο μένει να διευκρινιστεί πλήρως το τι εννοούν οι Ισπανοί όταν λένε εγγυημένη ταχύτητα. Γιατί αν εννοούν ταχύτητα κατεβάσματος και όχι ταχύτητα συγχρονισμού, τότε ναι, μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτό το μέτρο.
Θα προσπαθήσω να ενημερωθώ καλύτερα όταν βγει το κείμενο. Ίδωμεν.

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου….:oneup: Αν όμως υπήρχε υποχρέωση η εταιρεία να τιμολογεί το Mbps και όχι το πακέτο;;; Θα κλείδωνες στα 24 με 50 Atnn :lol: ( που λέει ο λόγος )

A_gamer
14-07-08, 23:17
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου….:oneup: Αν όμως υπήρχε υποχρέωση η εταιρεία να τιμολογεί το Mbps και όχι το πακέτο;;; Θα κλείδωνες στα 24 με 50 Atnn :lol: ( που λέει ο λόγος )

Οι πάροχοι θα έπεφταν έξω σε τέτοια περίπτωση, αφού όταν οι χρήστες είναι πολυάριθμοι, το bandwidth γίνεται φθηνότερο (σε συνάρτηση με τον αριθμό των χρηστών), έτσι λοιπόν τα κύρια έξοδα ανά πελάτη είναι ανεξάρτητα ταχύτητας.

alerasta
14-07-08, 23:41
Αν πρέπει να εγγυώνται το 80% στις πραγματικές ταχύτητες κατεβάσματος (και όχι την ταχύτητα κλειδώματος της γραμμής) τότε είναι πολύ καλή κίνηση.

Πληρώνουμε 5 και έχουμε 5, πληρώνουμε 24 και έχουμε 24. Δεν υπάρχει λόγος να μας πουλάνε 24 και να έχουμε 5...

A_gamer
14-07-08, 23:46
Το μόνο μέτρο που θα είχε νόημα είναι το να δίνουν εγγυημένα ένα ποσοστό της ταχύτητας συγχρονισμού. Δε μιλάω για 80% γιατί θα πρέπει να καταργήσουμε της μισθωμένες αλλά ένα ποσοστό που δε θα κάνει κοροϊδία το να πουλάνε 24αρες και στην πράξη να είναι 4αρες.

Ε όχι και εγγυημένο, απλώς αν μείνουν σε <80% για σημαντικό χρονικό διάστημα να τρώνε πρόστιμα.

Φυσικά δεν πρόκειται να βάλουν το 80% του συνολικού bandwidth, απλώς θα αναβαθμίζουν πριν φτάσουν στο αμήν, όχι μετά.

pzogr
15-07-08, 00:18
απλώς θα αναβαθμίζουν πριν φτάσουν στο αμήν, όχι μετά.

Νομίζω ότι εκεί είναι η ουσία. Ένας πάροχος μπορεί να εκτιμήσει τις δυνατότητες του δικτύου του. Άρα ξέρει πόσους μπορεί να "χωρέσει" και μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του για μελλοντικές επενδύσεις. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να το κάνει για τη φήμη του και το σεβασμό στους πελάτες του ( :whistle: ) κι όχι υπό την πίεση κάποιου νόμου...

kokoretsi
15-07-08, 00:48
Ενδιαφέρον :hmm: Το να πληρώνεις λίγο αρμυρότερα μια εγγυημένη έστω και στα μισά υπηρεσία είναι καλύτερο από το να πληρώνεις φτηνά μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνεις.

chios
15-07-08, 01:15
Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του θέματος αφορά κάτι που δεν αναφέρθηκε: τις διαφορές μεταξύ ISPs.

Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι τόσο το αν εγώ επιλέγοντας HOL "ως 24 Mbit" για το σπίτι μου θα έχω τελικά 1 ή 2 Mbit (όχι ότι αυτό είναι αδιάφορο), αλλά το ότι αν στην ίδια περιοχή προσφέρονται από τρεις ISPs διαφορετικά πακέτα, π.χ. 2, 10 και 24 Mbps, να μπορώ να καταλάβω ότι όποιον και από τους τρεις να πάρω (και όσο τα DSLAM παραμένουν εντός ΟΤΕ), θα έχω 2 Mbit (λόγω απόστασης του σπιτιού μου!).

Άρα καταρχήν είναι θέμα βασικής προστασίας και ενημέρωσης του καταναλωτή. Δεν είναι μόνο το κόστος που μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετικό μεταξύ 2 και 24 Mbit, αλλά και η εσφαλμένη εικόνα στον απλό καταναλωτή για την υπηρεσία που προσφέρει κάθε πάροχος.

Αυτό το "ως" πόσοι από τους απλούς καταναλωτές ξέρουν να το ερμηνεύσουν σωστά; Μάλλον ελάχιστοι ή κανείς. Συνήθως μπορούν να αντιληφθούν μόνο μέχρι εκεί που λέει ότι σε μία πόλη ο ΟΤΕ δίνει 1Mbit και η Forthnet 24. Μετά από αυτό το σημείο χάνουν τη μπάλα και αρχίζουν οι καχυποψίες και οι γκρίνιες (όχι άδικα).

Μακάρι να ισχύσει το μέτρο και μακάρι να το δούμε και εδώ κάποια στιγμή.

harris
15-07-08, 01:29
Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του θέματος αφορά κάτι που δεν αναφέρθηκε: τις διαφορές μεταξύ ISPs.

Ειλικρινά ρωτώ, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω δει ποτέ: Έχεις δει στον ίδιο πελάτη ο ένας πάροχος να καταφέρνει να δώσει π.χ. 15 και ο άλλος π.χ. 10;;; :hmm:

Μην μου πεις για ΟΤΕ και εναλλακτικούς... μόνο εναλλακτικούς!

chios
15-07-08, 02:04
Ειλικρινά ρωτώ, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχω δει ποτέ: Έχεις δει στον ίδιο πελάτη ο ένας πάροχος να καταφέρνει να δώσει π.χ. 15 και ο άλλος π.χ. 10;;; :hmm:

Μα, φίλε Harris, νομίζω ακριβώς αυτό λέω... ότι σε δεδομένο σημείο όλοι προσφέρουν το ίδιο, αλλά αυτό το "ίδιο" άλλοτε θα το αγοράσεις ως 2 ,άλλοτε ως 24.

Όταν λέω διαφορές μεταξύ ISPs, εννοώ τις πραγματικές που όπως αναφέρεις και εσύ είναι συχνά ανύπαρκτες. Αλλά σήμερα δε διαφημίζονται αυτές, αλλά οι "πλασματικές" διαφορές που αποτυπώνονται με νούμερα χωρίς αντίκρυσμα.

ΥΓ. Μάλλον δε διάβασες προσεκτικά το μήνυμα, αλλά σε αυτό ίσως φταίω εγώ καθώς ξεχνάω βασικούς κανόνες: κανόνας1: πιο σύντομα μηνύματα, κανόνας2: πιο απλή γλώσσα ;)

harris
15-07-08, 02:31
Μα, φίλε Harris, νομίζω ακριβώς αυτό λέω... ότι σε δεδομένο σημείο όλοι προσφέρουν το ίδιο, αλλά αυτό το "ίδιο" άλλοτε θα το αγοράσεις ως 2 ,άλλοτε ως 24.

Ποιος πάροχος (εκτός του ΟΤΕ που δίνει διάφορα πακέτα για πολλούς λόγους, και της hol που δίνει και ένα 6/1 πακέτο) σου δίνει πακέτα κάτω από τα 24;

Όταν λέω διαφορές μεταξύ ISPs, εννοώ τις πραγματικές που όπως αναφέρεις και εσύ είναι συχνά ανύπαρκτες. Αλλά σήμερα δε διαφημίζονται αυτές, αλλά οι "πλασματικές" διαφορές που αποτυπώνονται με νούμερα χωρίς αντίκρυσμα.

Με τις εξαιρέσεις των βλαβών του backbone (μάλλον σπάνιες) δεν έχω δει να έχουμε διαφορές μεταξύ ταχύτητας συγχρονισμού και πραγματικής ταχύτητας :what:

chios
15-07-08, 02:51
Ποιος πάροχος (εκτός του ΟΤΕ που δίνει διάφορα πακέτα για πολλούς λόγους, και της hol που δίνει και ένα 6/1 πακέτο) σου δίνει πακέτα κάτω από τα 24;

Σήμερα ισχύει αυτό που λες. Αύριο ίσως δεν είναι έτσι, όπως δεν ήταν και παλαιότερα. Αλλά ακόμα και αν είναι μόνο ΟΤΕ vs Εναλλακτικοί, ισχύει. Συχνά ο ΟΤΕ αδικείται (ιστορική φράση :p)

Με τις εξαιρέσεις των βλαβών του backbone (μάλλον σπάνιες) δεν έχω δει να έχουμε διαφορές μεταξύ ταχύτητας συγχρονισμού και πραγματικής ταχύτητας :what:

Εννοώ τη διαφορά διαφημιζόμενης και πραγματικής, όχι συγχρονισμού και πραγματικής!

Φίλε harris, συμφωνώ από τώρα με την επόμενη ένστασή σου, δε θέλω να μονοπωλήσω άλλο το νήμα :):lock:

harris
15-07-08, 02:56
Φίλε harris, συμφωνώ από τώρα με την επόμενη ένστασή σου, δε θέλω να μονοπωλήσω άλλο το νήμα :):lock:

Δεν είναι είναι θέμα μονοπώλησης, ούτε συμφωνίας... (εξάλλου αν συμφωνούσαμε σε όλα ο κόσμος θα ήταν μονότνος ;) )

Σήμερα ισχύει αυτό που λες. Αύριο ίσως δεν είναι έτσι, όπως δεν ήταν και παλαιότερα. Αλλά ακόμα και αν είναι μόνο ΟΤΕ vs Εναλλακτικοί, ισχύει. Συχνά ο ΟΤΕ αδικείται (ιστορική φράση :p)

Το τι θα γίνει αύριο είναι μια άλλη υπόθεση. Όπως και το γινόταν χθες, με τα πιταρισμένα DSLAM του ΟΤΕ...

Εννοώ τη διαφορά διαφημιζόμενης και πραγματικής, όχι συγχρονισμού και πραγματικής!

Τι αλήθεια διαφημίζουν όλοι μαζί; τα εώς 24... που κάνουν λάθος; που αδικούν; Ποιος τα δίνει τα 24; :hmm:

aiolos.01
15-07-08, 03:39
Απο το άρθρο φαίνεται οτι μιλάνε για ταχυτητα συγκρονισμού. Άρα δεν έχει και πολύ νόημα ολη αυτή η ιστορία. Απλά για πολιτικούς λόγους γίνεται για να δείξουν έργο.

Αντί να σου λένε μέχρι 24 θα σου λένε τεστάραμε τη γραμμή και θα πιάνεις 10. Απο τη στιγμή που δεν μπορεί να αυξηθεί λόγω ποιότητας καλωδίων και απόστασης δεν κερδίζει και τίποτα ο χρήστης.

Απο την άλλη, θα είναι καλό γιατί θα μειωθούν στα forum τα post "Μου υποσχέθηκαν 24 και πιάνω 10 άρα με κλέβουνε"...

jimarass
15-07-08, 10:02

Δε νομίζω ότι εννοούν την ταχύτητα κατεβάσματος, αλλά τη μέση μηνιαία ταχύτητα!!! Σιγά μη μετράνε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Δεν είναι μισθωμένα!!!!

karavagos
15-07-08, 10:11
Και αυτόν που η ταχύτητα συχρονισμού του κατεβαίνει με τον καιρό, θα τον ελέγχουν κάθε μήνα και θα τον μεταφέρουν σε άλλο πρόγραμμα? Και αν βρεθεί κάποιο πρόβλημα και ανέβει η ταχύτητα, θα τον ξαναμεταφέρουν σε άλλο πρόγραμμα?

stud1118
15-07-08, 12:44

έχεις λάβει υπόψη σου: τα contention ratio 1:40 , PPP overhead, ATM overhead, Read Solomon overhead ; Τι εννοείς πραγματική ταχύτητα ; την ταχύτητα Data rate με την οποία κατεβάζεις;

Ξέρεις, μπορεί να συγχρονίζει και στα 20 Mbps το modem σου (και χωρίς καν να μην λάβεις υπόψη σου τα παραπάνω) αλλά με σύνδεση προς το εξωτερικό που είναι μόνο μια STM-64 ... κλάφτα Χαράλαμπε :p

mpapouts
16-07-08, 13:51
Η προσφορά εναλλακτικών ταχυτήτων από τους ISP είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, άσχετα αν δεν υπάρχει νόμος που να την επιβάλλει. Και εξηγούμαι, λέει ο Χ ISP, εγώ δεν προσφέρω μόνο 24άρα, προσφέρω και 12άρα (ή ότι άλλο) με 10% έκπτωση. Εσύ κύριε πελάτη που λόγω απόστασης δεν πρόκειται να πιάσεις πάνω από 15 γιατί να πας στον ανταγωνιστή μου, που δίνει μόνο 24άρες; Έλα σε εμένα να επωφεληθείς και από την έκπτωση. Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

chios
18-07-08, 03:31
Η προσφορά εναλλακτικών ταχυτήτων από τους ISP είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, άσχετα αν δεν υπάρχει νόμος που να την επιβάλλει. Και εξηγούμαι, λέει ο Χ ISP, εγώ δεν προσφέρω μόνο 24άρα, προσφέρω και 12άρα (ή ότι άλλο) με 10% έκπτωση. Εσύ κύριε πελάτη που λόγω απόστασης δεν πρόκειται να πιάσεις πάνω από 15 γιατί να πας στον ανταγωνιστή μου, που δίνει μόνο 24άρες; Έλα σε εμένα να επωφεληθείς και από την έκπτωση. Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Συμφωνώ με αυτό και έχω γράψει κάτι αντίστοιχο και σε προηγούμενο ποστ... αλλά μετά βουτώντας το mouse λίγο βαθύτερα στο μυαλό, μου έρχεται μια άλλη όχι τόσο καλή σκέψη:

Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν κλιμακωτή χρέωση καταλήγοντας σε ένα είδος χρέωσης ανάλογα με την μετρούμενη ταχύτητα.
Π.χ. Μηνιαία χρέωση €10,00 για το πρώτο εγγυημένο Mbit (κάτι σαν πάγιο) και έπειτα €1,00 για κάθε επιπλέον Mbit που δίνει η γραμμή μετά από μετρήσεις. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Άλλα φοβάμαι ότι αν γινόταν τελικά κάτι τέτοιο, όσο και αν είναι ορθολογικό, οι 99 στους 100 θα θεωρούσαν σίγουρα ότι τους κλέβουν, ότι π.χ. η γραμμή πιάνει μόνο 16Mbit αλλά πληρώνουν για 18 κ.λπ. και άντε μετά να βρεις άκρη.

Amandil
18-07-08, 14:05
Συμφωνώ με όλα όσα λέει ο platanos και με την κίνηση που έκανε η Ισπανική κυβέρνηση.

Έμενα περιοχή Αμπελοκήπων και συνδεόμουν στα 18Kbps. Μετακόμισα πριν ένα μήνα στο Μπραχάμι και τώρα κλειδώνει στα 7 Kbps. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζω και πληρώνω τα ίδια λεφτά γιατί όλοι πουλάνε πακέτα με το πρόθεμα ΕΩΣ 24Kbps... Έτσι δεν μπορεί να τους πει κανείς τίποτα.

Αλλά εδώ στην Ελλάδα, εκτός από όλα τα άλλα, δεν έχουμε και κυβερνήσεις...

@ ADSLgr.com All rights reserved.