PDA

Επιστροφή στο Forum : Βελτίωση ταχύτητας - Torrent

drhouse
18-07-08, 23:48
Torrent – Πως βελτιώνω την ταχύτητα κατεβάσματος - Αγνοημένη παράμετρος

Κατ' αρχήν, ας με συγχωρέσουν οι φίλοι της κοινότητας αν υπάρχει παρόμοιο θέμα, μέχρι τώρα δεν έπεσε στην αντίληψή μου παρόμοιο και μπαίνω στο ζουμί.

Το πάρε δώσε τύπου P2P file sharing βασίζεται σε αρκετές παραμέτρους.
Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε μια παράμετρο που οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν γι’ αυτό και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούν να κατεβάσουν γρήγορα ενώ ενώ κάποιες άλλες φορές μπορούν.

Τίποτα δεν είναι εντελώς τσάμπα, για να πάρεις θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να δώσεις.
Ο torrent server δεν έχει κανένα πακετο αποθηκευμένο επάνω στο σύστημά του,
οι πληροφορίες που βλέπουμε είναι αυτές που οι ΚΑΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μοιράζουν σε αυτό το δίκτυο. Ο torrent server κάνει ΜΟΝΟ ένα είδος διαχείρισης και τίποτε παραπάνω, αν δηλαδή οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣΟΥΝ τότε το σύστημα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ διότι δεν υπάρχουν κοινόχρηστες πληροφορίες.

Αφού λοιπόν το σύστημα σχεδιάστικές με κεντρική ιδέα την παραπάνω παρατήρηση θα ήταν παράλογο αν η ταχύτητα κατεβάσματος ΔΕΝ ήταν ΣΤΕΝΗ συνάρτηση από τον λόγο Seeder / Leecher (SLR). Δηλαδή για να μπορώ να πάρω (να κατεβάσω με ικανοποιητική ταχύτητα ανάμεσα στα άλλα) θα πρέπει πρώτα να συμβάλω με κάποιο τρόπο διαφορετικά το σύστημα θα καταρρεύσει.

Οι torrent servers λοιπόν αν έχουν περιθώρια σου επιτρέπουν να κατεβάσεις κάποιο αρχείο,
αν όμως δεν έχουν περιθόρια τότε προτιμούν να “κάνουν παιχνίδι” με όσους είναι "γνωστοί στην παρέα τους" και οι οποίοι έχουν είδη συμβάλει από την πλευρά τους.
Δεν είναι δίκαιο; Και πολύ θα έλεγα.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;
ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ την ταχύτητα ανεβάσματος ή την ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ; (!!!)

Αρχικά θα έλεγα για το συγκεκριμένο αρχείο, ανεβάζω την ταχύτητα upload ώστε να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου στο σύστημα, για να μπορέσει κατόπιν αυτό να μου προσφέρει με την σειρά του. Με πιο απλά λόγια, οι torrent peers προτιμούν να κάνουν παιχνίδι με άλλους peers οι οποίοι με την σειρά τους προσφέρουν στους πρώτους, π.χ αν δηλαδή ο Α και ο Β κατεβάζουν το ίδιο αρχείο και ο Α δίνει (upload με μεγάλη ταχύτητα ) στον B τότε ο B αυτόματα ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα η download ταχύτητα του Α να μεγαλώνει.

Τα πράγματα όμως είναι λιγάκι πολυπλοκότερα, όταν ο Α κατεβάζει από τον B, πολύ συχνά θα πρέπει ο Α να ενημερώνει τον B ότι πράγματι παραλαμβάνει τα πακέτα που ο Β του στέλνει (έτσι δουλεύει το TCP, Acknowledgement). ΑΝ λοιπόν ο Α δεν μπορεί να ενημερώνει τον Β με ότι πράγματι έχει παραλάβει οτιδήποτε του έστειλε ο Β τότε ο Β ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ την ανταπόκριση και πηγαίνει σε κατάσταση αναμονής. Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται όταν το Upload speed του Α δεν αφήνει bandwith για ACKs. Γι’ αυτό οι υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες upload οδηγούν σε χαμηλές ταχύτητες download. H ρύθμιση της upload ταχύτητας θα πρέπει να είναι στο 80% αυτής που μας δίνει ο πάροχος, κι εδώ επιβάλετε πειραματισμός.

Σε περίπτωση που τρέχουμε δύο φορές (δύο instances) την torrent client εφαρμογή η ταχύτητα upload λειτουργεί αθροιστικά.

Ας έχουμε υπ’ όψιν μας επίσης την διαφορά ανάμεσα στα simultaneous connections και simultaneous uploads.

Η παράμετρος Simultaneous Connection αναφέρεται στον αριθμό των peers με τους οποίους συνδέομαι και κατεβάζω πληροφορίες. Ενώ η παράμετρος Simultaneous Uploads είναι ο αριθμός των peers στους οποίος δίνω πληροφορίες.

Ο μηχανισμός ΝΑΤ σε συνδυασμό με το τείχος προστασίας και την υπηρεσία φιλτραρίσματος (statefull) πολλές φορές δεν λειτουργεί ικανοποιητικά όταν η ρύθμιση simultateous connections έχει μεγάλη τιμή (μεγαλύτερη από 100). Και αυτή η παράμετρος είναι συσωρευτική δηλαδή εξαρτάται από τα instances του torrent client. Συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα σε 60-100. Ενώ η παράμετρος Simultaneous Uploads εξαρτάται από την πραγματική ταχύτητα upload που μας δίνει ο παροχος και πρακτικά θα πρέπει να είναι μικρότερη από τον αριθμό των simultaneous connectoins.

Με πολύ απλά λόγια:
Aρχικά οι peers παίζουν παιχνίδι μεταξύ τους.
Σε αυτό το αρχικό στάδιο δεν έχω κάτι να μοιραστώ με αυτούς και αυτοί (οι peers) θα με
αγνοούν.
Κάθε αρχή και δύσκολη λοιπόν ειδικά όταν στον σύστημα υπάρχουν λίγοι οι καθόλου
seeders. Η ταχύτητα κατεβάσματος όμως θα αρχίσει να ανεβαίνει από την στιγμή που θα μπορώ να μοιράσω κι εγώ κάποια κομμάτια της κοινόχρηστης πληροφορίας.
Γι’ αυτό το λόγω προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλό αυτή η πληροφορία να έχει πολλά αρχεία.

Έτσι έχω κατανοήσει εγώ το σκιώδες torrent-τοπίο, ΔΙΝΩ πρώτα για να μπορώ να πάρω ΜΕΤΑ.

crypter
19-07-08, 06:34
drhouse ευχαριστουμε για ενα ακομα ωραιο αρθρο :oneup:
keep it up

penetrator
23-07-08, 13:12
Πολύ ωραίο το άρθρο σου, αν και αυτούς που διακατέχειι η απληστία και θεωρούν ότι οι άλλοι είναι τα κορόιδα τους και αυτοί είναι οι έξυπνοι, δε νομίζω να τους αγγίξει και πολύ.

Andrikos
26-07-08, 09:29
Ιδιαιτερα χρησιμο αρθρο.!:oneup:

kover
30-07-08, 10:57
Πολύ ωραίο το άρθρο σου, αν και αυτούς που διακατέχειι η απληστία και θεωρούν ότι οι άλλοι είναι τα κορόιδα τους και αυτοί είναι οι έξυπνοι, δε νομίζω να τους αγγίξει και πολύ.

Για αύτο δε θα γευτούν ποτέ έναν private tracker και δε θα δουν ποτέ τη γραμμή τους να τερματίζει μέσω torrents, ή ακόμα και να το γευτούν δε θα κρατήσει πολύ αν δεν αλλάξουν μυαλά

amvrosios
30-07-08, 11:58
Συγχαρητήρια για το φοβερό άρθρο σου..:respekt:

neeklia
30-07-08, 19:21
Ιδιαίτερα πληροφοριακό το άρθρο σου, μπράβο:oneup:
Ελπίζω να το σεβαστούν και όσοι χρησιμοποιούν την επιλογή "Shutdown when downloads complete" κατά κόρον...

corey
31-07-08, 18:09
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά...

xolloth
31-07-08, 18:33
πολυ ωραια ολα αυτα,αλλα εγω δεν εχω διαπιστωσει ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι με τα τορεντs,να υπαρχει καποια διαφορα στην ταχυτητα κατεβασματοs σε συναρτηση με το upload.
π.χ τα τελευταια 4 χρονια που εχω adsl ,ξεκινησα με 384 και εδινα upload 10,συνεχισα με 2mbps,και εδινα το ιδιο upload[10],κατεληξα στα 24mbps και δινω upload 20 μονιμα.
οι ταχυτητεs κατεβασματοs ηταν παντα πολυ καλεs [στα 384 ειχα γυρω στα 30-35,στα 2mbps ειχα κατεβασμα με 160-180 ,και στην 24αρα εχω κατεβασμα με 1,3-1,9mb/s, στα τορρεντs παντα απο public tracker.
τα ιδια περιπου πιανω και απο private trackers,οποτε καταρριπτεται ο μυθοs οτι ειναι πιο γρηγοροι,κατι που στην δικη μου περιπτωση,δεν ισχυει.
οποτε καταληγω οτι δεν παιζει ιδιαιτερο λογο το να δινειs περισσοτερο upload ,εχειs καλυτερη ταχυτητα στουs public trackers.
υποψιν οτι οποιο αρχειο τελειωνει το κατεβασμα,το διαγραφω απο την λιστα του κοβω το upload δηλαδη.
για να μην θεωρηθω μονοφαγαs και οτι παιρνω και δεν δινω,εχω 2 δικα μου λινκ που ανεβαζω καθημερινα για αρκετεs ωρεs ,και ειμαι μελοs και σε διαφορα private sites που εχω ratio αρκετα μεγαλο.
ξεχασα να τονισω οτι,οτι κατεβαζω φροντιζω να εχει αρκετουs sheeders και λιγουs leechers.

kaster999
01-08-08, 02:00
:hmm:
ωραίος!!:oneup:

giorgosts
01-08-08, 02:34
Έτσι έχω κατανοήσει εγώ το σκιώδες torrent-τοπίο, ΔΙΝΩ πρώτα για να μπορώ να πάρω ΜΕΤΑ.

Ο αντικειμενικός σκοπός του πρωτοκόλλου δεν είναι να μας κάνει καλούς χριστιανούς. Είναι να μοιραστεί το αρχείο αποδοτικότερα. Όλοι δουλεύουν για το swarm.

(Τα ratios είναι δουλειά των tracker και των moderators εκεί)

Τώρα, για τον μηχανισμό πάρε-δώσε, ο μηχανισμός είναι κάπως έτσι:
http://www.cs.uoi.gr/~pitoura/courses/p2p05/slides/bittorrent.ppt

Choking Algorithm
* Choking:Προσωρινή άρνηση για upload
* Κάθε peer επιτρέπει το uploading σε αυτόν (unchoke) από σταθερό αριθμό από peers (default 4)
* Η απόφαση αυτή, βασίζεται στο download rate του κάθε peer. To download rate υπολογίζεται από το TCP κάθε 20 sec

Choking Algorithm

* O κάθε peer αποφασίζει ποιους peers θα κάνει choke κάθε 10 sec. Έπειτα αφήνει το σύστημά του ως έχει
* Σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορούν να συνδεθούν νέοι peers για τους οποίους θα αποφασίσει στον επόμενο έλεγχο

Optimistic Unchoking

* Επειδή το Choke βασίζεται στο download rate πολλές φορές χάνονται καλύτερες συνδέσεις
* Άρα κάθε 30 sec ο κάθε peer επιτρέπει για upload (unchoke) έναν peer ανεξάρτητα από το download rate του (optimistic unchoking)

Anti-Snubbing

* Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος peer να γίνεται συνεχώς choke από όλους τους άλλους peers.
* Μετά την πάροδο 60 sec ο peer θεωρείται “snubbed”. Κανένας peer δεν κάνει upload σε αυτόν
* Η μοναδική του ευκαιρία για download είναι το Optimistic Unchoke
* Στην περίπτωση αυτή γίνονται περισσότερα Optimistic Unchokes σε αυτόν

Cooperative downloading

* Οι αλγόριθμοι choke/unchoke αποτελούν καινοτομία του BitTorrent
* Έχουν σαν αποτέλεσμα:
o Την πάταξη του Free Riding
o Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων
o Βέλτιστο download rate από όλους

Επίσης κάνουμε Optimistic Unchoke τον νεοεισερχόμενο στον swarm, γιατί αυτός δεν έχει τίποτε να δώσει.

Για καλό downloading, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του azureuswiki http://www.azureuswiki.com/index.php/Main_Page

και καλά κατεβάσματα!!

RASTAVIPER
01-08-08, 09:49
οι ταχυτητεs κατεβασματοs ηταν παντα πολυ καλεs [στα 384 ειχα γυρω στα 30-35,στα 2mbps ειχα κατεβασμα με 160-180 ,και στην 24αρα εχω κατεβασμα με 1,3-1,9mb/s, στα τορρεντs παντα απο public tracker.

Δηλαδή αν κατεβάζεις με τόσο από public, τι κάνεις με private?
Κατεβάζεις με 2+??:hmm:

kuja
02-08-08, 16:40
καλο το αθρο.:oneup:

xolloth
03-08-08, 07:53
Δηλαδή αν κατεβάζεις με τόσο από public, τι κάνεις με private?
Κατεβάζεις με 2+??:hmm:
στα ιδια κατεβαζω και απο private.
με HTTP ,κατεβαζω με 2,3-2,5/ΜΒ/s

gregg
08-08-08, 01:36
χρησιμοτατο αρθρο, well done:oneup::oneup:

Παραχαράκτης
10-08-08, 01:07
Για αύτο δε θα γευτούν ποτέ έναν private tracker και δε θα δουν ποτέ τη γραμμή τους να τερματίζει μέσω torrents, ή ακόμα και να το γευτούν δε θα κρατήσει πολύ αν δεν αλλάξουν μυαλά

Το γεύονται και ίσως όντως σε κάποιος περιπτώσεις που οι διαχειριστές είναι πάνω απ'το κεφάλι του εν λόγω Leecher, του το χτυπάνε και δεν κρατάει πολύ όπως όμως δε κρατάει πολύ και η δημιουργία νέου λογαριασμού ( πάντα για Private μιλώ ). Δε χρειάζεται να αλλάξει κανείς μυαλά. Ας μη το ψάχνουμε. Να ΄ναι καλά οι καλοί Seeders. :bot:

Καλογραμμένο άρθρο!

Linus
13-08-08, 01:44
πολυ ωραια ολα αυτα,αλλα εγω δεν εχω διαπιστωσει ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι με τα τορεντs,να υπαρχει καποια διαφορα στην ταχυτητα κατεβασματοs σε συναρτηση με το upload.
π.χ τα τελευταια 4 χρονια που εχω adsl ,ξεκινησα με 384 και εδινα upload 10,συνεχισα με 2mbps,και εδινα το ιδιο upload[10],κατεληξα στα 24mbps και δινω upload 20 μονιμα.
τα ιδια περιπου πιανω και απο private trackers,οποτε καταρριπτεται ο μυθοs οτι ειναι πιο γρηγοροι,κατι που στην δικη μου περιπτωση,δεν ισχυει.
οποτε καταληγω οτι δεν παιζει ιδιαιτερο λογο το να δινειs περισσοτερο upload ,εχειs καλυτερη ταχυτητα στουs public trackers.
υποψιν οτι οποιο αρχειο τελειωνει το κατεβασμα,το διαγραφω απο την λιστα του κοβω το upload δηλαδη.
για να μην θεωρηθω μονοφαγαs και οτι παιρνω και δεν δινω,εχω 2 δικα μου λινκ που ανεβαζω καθημερινα για αρκετεs ωρεs ,και ειμαι μελοs και σε διαφορα private sites που εχω ratio αρκετα μεγαλο.
ξεχασα να τονισω οτι,οτι κατεβαζω φροντιζω να εχει αρκετουs sheeders και λιγουs leechers.

Έxεις δίκιο, εάν υπάρχουν αρκετοί Seeders θα πιάσεις μεγάλη ταχύτητα παρότι περιορίζεις πολύ το upload.

Εάν όμως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι leechers και περιορίσεις το upload σου σε 4/5 κβ/ς, με πάνω από 10-20κβ/ς δεν πρόκειται να κατεβάσεις.

Δύσκολα βρίσκεις public torrent με πολλούς Seeders και λίγους Leechers.

xolloth
13-08-08, 09:46
εξαρταται και απο τι κατεβαζειs,και πρεπει να κατεβαζειs μεθοδικα.
ποτε μου δεν κατεβαζω αρχεια με περισσοτερουs leechers γιατι ειναι φυσικο οτι ειμαστε πολλοι αυτοι που περνουμε σε σχεση με αυτουs που μαs δινουν.
πρεπει να το εχω πολυ αναγκη το αρχειο για να κατεβασω ετσι.
μουχει τυχει σε κατι σπανιο το οποιο δεν ηταν πανω απο 200ΜΒ να κανω να το κατεβασω 1 εβδομαδα γιατι κατεβαζε με 1-2kb/s.
σε γενοκεs γραμμεs ομωs με badwidth 21000/1021 καθαρο που εχω,η ταχυτητα μου σε public η private ειναι περιπου η ιδια.

Petros
16-08-08, 16:26

Για αυτό το λόγο υπάρχουν οι private trackers ;)

xolloth
16-08-08, 18:28
Έxεις δίκιο, εάν υπάρχουν αρκετοί Seeders θα πιάσεις μεγάλη ταχύτητα παρότι περιορίζεις πολύ το upload.

Εάν όμως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι leechers και περιορίσεις το upload σου σε 4/5 κβ/ς, με πάνω από 10-20κβ/ς δεν πρόκειται να κατεβάσεις.

εξαρταται που ψαχνειs.

Mr_Wizard
19-08-08, 11:59
Εγω να πω την αληθεια.. βρισκω παρα πολλα Παμπλικ Τορρεντ.. με πολλους Σιντερ και Λιτσερ, ομως η ταχυτητα που δινουν ειναι απο 0.1 μεχρι 1 ... ή δεν δινουν καθολου. Το αποτελεσμα ειναι πως δινεις ενα
10αρι για να παρεις ενα 20αρι το μαξιμουμ. Εκτος κ αν μπει κανενα Γκαζατος για καμια ωρα και παρεις 80-120 ΚΒ/ς

tomsot99
07-09-08, 14:35
Έχω μεγάλο πρόβλημα με την ταχύτητα των torrents από την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά.Ενώ είχα ταχύτητα από 80-110κβ/s (καλή για μένα καθώς δεν είμαι και βιαστικός) ξαφνικά έπεσε στο 1-8kΒ/s και δεν ανεβαίνει με τίποτα.Όριο αποστολής έχω πάντα απεριόριστο.Κάποια στιγμή μου έβγαλε ότι η εικονική μνήμη είναι γεμάτη και από τότε ταχύτητα μηδενική.Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

crypter
07-09-08, 14:37
Έχω μεγάλο πρόβλημα με την ταχύτητα των torrents από την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά.Ενώ είχα ταχύτητα από 80-110κβ/s (καλή για μένα καθώς δεν είμαι και βιαστικός) ξαφνικά έπεσε στο 1-8kΒ/s και δεν ανεβαίνει με τίποτα.Όριο αποστολής έχω πάντα απεριόριστο.Κάποια στιγμή μου έβγαλε ότι η εικονική μνήμη είναι γεμάτη και από τότε ταχύτητα μηδενική.Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

σε τι συνδεση ειναι αυτα; δωσε και τα στατιστικα σου (snr, attn κτλ), αν δεν ξερεις πως τα βρισκεις δες εδω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=187511&highlight=DMT+tool)

tomsot99
07-09-08, 17:37
Πολύ δύσκολα και ακαταλαβίστικα αυτά για μένα.Ευχαριστώ πάντως.

Nodens
10-09-08, 00:06
Thanks για το άρθρο! :)

Doxaios
05-10-08, 17:04
Γνωρίζει κανείς το utorrent EZ booster?Υπόσχεται βελτίωση ταχύτητας.

xolloth
05-10-08, 17:16
τοχω δοκιμασει,μαπα ειναι για οποιον εχει 24αρα.
πιθανον κατι να κανει στιs μικρεs ταχυτητεs.

giorgosts
05-10-08, 20:31
Γνωρίζει κανείς το utorrent EZ booster?Υπόσχεται βελτίωση ταχύτητας.

Μην πέφτετε θύματα ηλεκτρονικής απάτης. Το site κάνει μπάμ από μακριά ότι εγκαθιστά adware. Επίσης όποιος δίνει links σε τέτοιο λογισμικό είναι ενάντια στους κανόνες του forum, επιπλέον δε παρασύρει συμφορουμίτες του.
@Doxaios πρώτα έπρεπε να ψάξεις στο forum του μtorrent http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=37925

Ότι βελτιστοποιήσεις είναι να γίνουν, έχουν γίνει στα προγράμματα bittorrent ευρείας χρήσης. Ο χρήστης απλώς πρέπει να βάλει τα στοιχεία της γραμμής του, ή να επιλέξει να μετρηθούν αυτόματα.

@tomsot99 Ποτέ δεν βάζουμε απεριόριστο upload. Το μέγιστο που μπορούμε να βάλουμε είναι το 80% της χωρητικότητας της γραμμής. Αλλιώς θα μας κολλήσει το μηχάνημα.

da59190
07-10-08, 01:12
Τώρα το είδα το άρθρο και thanks για άλλη μιά φορά..:oneup:

RhymesMatter
31-10-08, 17:00
[στα 384 ειχα γυρω στα 30-35,στα 2mbps ειχα κατεβασμα με 160-180 ,και στην 24αρα εχω κατεβασμα με 1,3-1,9mb/s, στα τορρεντs παντα απο public tracker.
. Δεν μπορούσα να σταμητησω να αναρωτιεμαι τι ρυθμισεις εχεις στο Utorrent sou (αν φυσικα εχεις αυτο και οχι καποιο αλλο!) Κια γω βλεπεις εχω 24αρα και συγκεκριμενα στην περιοχη μου πιανω τα 18 απο τα 24 που μου δινουν!Το θεμα ειναι πως με τορρεντ ποτε δεν επιασα πανω απο 1.1Mbit ενω σε Direct download χρησιμοποιώντας Download Manager (που θεωρητικα πιανει την μεγιστη ταχυτητα του Bandwith σου) πιανω σταθερο 1.8Μbit...Κανω κατι λαθος?η Μηπως κανεις εσυ κατι παραπανω?Μηπως θα μπορουσες να μου πεις τις ρυθμισεις σου γιατι εχω σαστισει με τις ταχυτητες μου :(

Rena23
02-12-08, 12:22
Καλησπερα.Εχω ενα προβλημα με την ταχυτητα upload του utorrent1.6.1.Συγκεκριμενα ενω κανω download με ταχυτητα μεχρι και 100 Kb/s,οταν κανω seed το upload δεν ξεπερναει ποτε τα 30 kb/s.Απο ρυθμισεις εχω βαλει αυτες που προτεινονται στο θεμα How to utorrent,αλλα οταν κανω seed βαζω το οριο στο απεριοριστο-0.Υπαρχει κατι που να μπορω να κανω ή μηπως η ταχυτητα των αλλων seeders περιοριζει τη δικη μου;;:hmm:

crypter
02-12-08, 17:23
μπορει απλα να μην ζητανε πολυ ταχυτητα(δεν αποκλειεται αυτο) αν π.χ. εχεις λιγους leechers και πολλους seeders, σε private trackers ειναι πολυ συχνο. Αν αυτο δεν συμβαινει στην περιπτωση σου δοκιμασε και να βαλεις την νεωτερη εκδοση του utorrent, εχει αρκετες βελτιωσεις.

Rena23
02-12-08, 20:11
Η αληθεια ειναι οτι συνηθως υπαρχει δυσαναλογια seeders/leechers.θα δοκιμασω και τη νεα εκδοση!Ευχαριστω. :)

Mouse Potato
02-12-08, 20:23
@Rena23 μπορεί και να έχεις χαμηλό upload... Δηλαδή μπορεί να είσαι κλειδωμένη σε 384Kbps upload

Rena23
03-12-08, 00:01
Α,μαλιστα.Εχω και την πιο χαμηλη ταχυτητα απο τα συνηθη adsl πακετα (1mb/s),οποτε ισως επηρεαζει και αυτο.
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας παιδια. :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.