PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Linksys αναγνωρίζει τα Σκόπια;

dimstog
28-07-08, 19:05
Μόλις έπεσε στην αντίληψη μου αυτό

http://silogomania.com/forum-f40/topic-t1178.htm

Δεν είναι τόσο το "εθνικό θέμα" όσο η προκλητική απάντηση της Linksys στο email που δηλώνει ότι Μακεδονία - Ελλάδα είναι η ίδια χώρα. Βέβαια, το link είναι στην σελίδα του αντιπροσώπου στα Σκόπια οπότε δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο.

Προσωπικά έστειλα email διαμαρτυρίας στην μάμα-Linksys στα

intlsales@linksys.com - διεθνείς πωλήσεις
publicrelations@linksys.com - δημόσιες σχέσεις

Ελπίζω κάποιος να του τραβήξει το αυτί.

Κρίμα και ήταν αρκετά καλά τα Linksys....

Alexandrerg
28-07-08, 19:43
Από τη στιγμή που η εταιρεία είναι Αμερικάνικη τι περιμένεις;

Δες το παρακάτω για να καταλάβεις πόσο "τέρμα" βλάκες είναι οι Αμερικάνοι

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE :rofl::rofl::rofl:

Jsone
28-07-08, 21:10
Good morning

I've been shocked when i didn't see my country listed on the
available Countries. You list "Macedonia" and you don't list "GREECE".
I've read the answer you sent to one of my friends so don't bother
write it again! WELL DONE! CONGRATULATIONS...AND THE BIG WHY?

Open history books...read them...AND THEN BE ASHAMED OF YOUR ACTS!
You insult 3.000+ Years of history...

Oh...do i remember well ??? America is ONLY 500 Years old.
Duh that's weird! Why don't you change the history books so it
serves your purposes ????

Btw, SKOPJE is JUST 17 Years old....OH MY GOD, that's a LOT OF
years and history!

You know, there is no "Ancient Skopje" but there is "Ancient Greece"....does
that says anything to you ???

PS : 12th of October of 1492 : THE WORST DAY OF THE HUMAN HISTORY!
PS1: I can only compare you as JOSEF GOEBELLS......the MINISTER OF PROPAGANDA!
PS2: PROPAGANDA IS A GREEK WORD!

Thanks for your time... johnk10

Η απαντησή τους.....

Dear customer johnk10

We are sending you this e-mail in order to awnser your question about why you can not find your country (Greece) in our web page.
We have to say that Greece and Makedonia are one country so there is no reason to write two countries you can choose Makedonia is the same country
If you have any problems or questions you can write a letter to our company asking to awnser you by letter.
Our address is
121 Theory Drive
Irvine, CA 92617 USA

:rofl: :worthy:

Μου φαίνεται λλλίγο περίεργο η υποτιθέμενη απάντηση απο την Linksys να χρήσιμοποιεί την γραφή "Makedonia" που μάλλον είναι άγνωστη εκτός Ελλάδος.

*γκουχ*μούφες*γκουχ*.

PS3:Propaganda is definitely a Latin word.

Spanos
28-07-08, 21:16
:rofl: :worthy:

Μου φαίνεται λλλίγο περίεργο η υποτιθέμενη απάντηση απο την Linksys να χρήσιμοποιεί την γραφή "Makedonia" που μάλλον είναι άγνωστη εκτός Ελλάδος.

*γκουχ*μούφες*γκουχ*.

PS3:Propaganda is definitely a Latin word.

We have to say that Greece and Makedonia are one country so there is no reason to write two countries you can choose Makedonia is the same country
If you have any problems or questions you can write a letter to our company asking to awnser you by letter.

Σύμφωνα με τους χάρτες του ΟΗΕ υπάρχουν οι χώρες Ελλάδα (Greece) και ΠΓΔΜ (FYROM)

Jsone
28-07-08, 21:17
Σύμφωνα με τους χάρτες του ΟΗΕ υπάρχουν οι χώρες Ελλάδα (Greece) και ΠΓΔΜ (FYROM)

Και με αυτό θες να πείς οτι...;

Spanos
28-07-08, 21:24
Και με αυτό θες να πείς οτι...;

Όταν θες να συζητήσεις για τέτοια πράγματα ή να στείλεις e-mail σε μια εταιρεία όπως η Linksys μιλάς για τους διεθνείς κανόνες και για το τι ισχύει στους διεθνείς οργανισμούς.

Το mail που στάλθηκε στη Linksys δε κάνει καμμια τέτοια αναφορά αλλα αναλώνεται σε βλακείες τύπου "OH MY GOD" και "η δικιά μου ιστορία είναι πιο μεγάλη απο τη δικιά σου". Αυτά δεν είναι επιχειρήματα.

Droidlock
28-07-08, 21:26
Αμα χασουν ξανα απο την εθνικη στο μπασκετ πιστευω οτι θα μαθουν καλυτερα την χωρα.

nmavro73
28-07-08, 21:52
Συγνώμη αλλά μπήκε κανείς σας στον κόπο να ελέγξει αν όντως ισχύει αυτό που γράφει ο τύπος; Εγώ που είδα μια χαρά βρήκα το Greece στους authorized resellers. Φυσικά υπάρχει και το Macedonia (εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται σε διάφορα sites και στο WoW το είχε σαν επιλογή.
Επίσης να σχολιάσω ότι η επιλογή του βίντεο του Σφακιανάκη είναι εντελώς αποτυχημένη. Μην ξεχνάτε το σχόλιο που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη. Απορώ πως πληρώνει ακόμη ο κόσμος για να πάει να τον ακούσει.

lazar
30-07-08, 07:59
χαχαχα.... ωραία τον δουλέψαν τον τύπο. Οι αμερικανοι, όχι μονον δεν είναι βλάκες, αλλά φαίνεται πως έχουν και χιούμορ.

Υ.Γ. έχει γεμίσει σαβούρα το ελληνικό ιντερνετ... τι θα γινει πια...

lewton
30-07-08, 11:05
Τρομερή απάντηση από τη Linksys. Κάποιος έχει χιούμορ. :oneup:

nmavro73
30-07-08, 12:26
Προφανώς αυτός που έστειλε την επιστολή όμως μας εκθέτει. Το ότι στις λίστες των εταιριών υπάρχει χώρα με το όνομα Μαcedonia δεν είναι καινούριο. Και δυστυχώς για μάς πολλοί έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με αυτό το όνομα. Το θέμα αυτό ξεκίνησε από πολύ πριν το 91 που αρχίσαμε να ασχολιόμαστε. Και τουλάχιστον στα δικά μου βιβλία γεωγραφίας της Α γυμνασίου το 85 υπήρχε στο χάρτη η Σερβική Μακεδονία. Τότε κοιμόμασταν, τώρα τα πληρώνουμε

fadasma
30-07-08, 12:35
Τελικά μήπως είμαστε εμείς βλάκες που καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι γνώμη και γνώσεις έχουν οι Αμερικάνοι; You gives a damn, όπως λένε και οι ίδιοι.

psyxakias
30-07-08, 12:53
Συγνώμη αλλά μπήκε κανείς σας στον κόπο να ελέγξει αν όντως ισχύει αυτό που γράφει ο τύπος; Εγώ που είδα μια χαρά βρήκα το Greece στους authorized resellers.Αν κατάλαβα καλα η ένταση είναι ότι αν πας sto www.Linksys.com, και πατήσεις πάνω αριστερά στο "Change", έχει επιλογή την FYROM (ως Macedonia) καθώς και άλλες χώρες αλλά δεν έχει καθόλου την Ελλάδα (ως Greece).

nmavro73
30-07-08, 20:14
Ισως.Εκεί όντως δεν το έχει. Αλλά εκεί το διαλέγεις και για τη γλώσσα και προφανώς η σελίδα δεν υπάρχει στα ελληνικά. Οι αμερικάνοι όμως έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και προφανώς ως γλώσσα τους έχουν αναγνωρίσει τη μακεδονική. Οπότε αν πατήσεις εκεί βγάζει τη σελίδα μεταφρασμένη(παραδόξως η "μακεδονική" σελίδα είναι στα αγγλικά)
Το θέμα δεν είναι η Linksys αλλά ότι η αμερική είτε θέλουμε είτε όχι αναγνώρισε το κράτος. Στους resellers υπάρχει η ελλάδα.

sotos65
30-07-08, 20:38
Το θεωρείς δηλαδή φυσιολογικό στο παρακάτω (EMEA = Europe, the Middle East and Africa) να υπάρχει η "Μακεδονία", τα νησιά του Μαυρίκιου, οι Σεϋχέλλες, ο Λίβανος, η Ισλανδία, η Μάλτα, και να απουσιάζει η Ελλάδα (και η Κύπρος); Τόσο ανύπαρκτοι είμαστε για την Linksys (κι όχι μόνο εδώ που τα λέμε); Το ότι υπάρχουν οι μεταπωλητές, λίγο αλλάζει τα πράγματα...

http://www.linksys.eu/

nmavro73
30-07-08, 20:39
Μπορεί να κάναν και καμμιά συμφωνία και η ελλάδα ή η κύπρος όχι.

sotos65
30-07-08, 20:42
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Τα site αυτά υποτίθεται (αφού τα περισσότερα έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά είναι) ότι είναι οι τοπικές σελίδες της Linksys. Καλά, τόσους πολλούς πελάτες έχει στα νησιά του Μαυρίκιου σε σχέση με την Ελλάδα;

sdikr
30-07-08, 20:48
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Τα site αυτά υποτίθεται (αφού τα περισσότερα έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά είναι) ότι είναι οι τοπικές σελίδες της Linksys. Καλά, τόσους πολλούς πελάτες έχει στα νησιά του Μαυρίκιου σε σχέση με την Ελλάδα;

Σε αρκετές χώρες απαιτούν όσους θέλουν να πουλάνε στην χωρά τους να έχουν και την χώρα και την γλώσσα, κάποιες δεν απαιτούν

Jsone
30-07-08, 20:49
Πολύ περισσότερο προσβάλλεται η Ελλάδα απο το παραλήρημα εθνικισμού και άγνοιας του αποστολέα του mail και τον υπολοίπων στο forum που εμφανίστηκε αρχικά παρά απο οποιαδήποτε πολιτική της Linksys.Και πραγματικά αμφιβάλλω πολυ για το αν είναι αυθεντικό το mail απάντησης της Linksys.Τα γραφεία επικοινωνίας τέτοιων εταιριών δέν απαντάνε ποτέ με κείμενο τέτοιου ύφους (ούτε και τόσο ανορθόγραφο και ασύνταχτο).

sotos65
30-07-08, 20:52
Σε αρκετές χώρες απαιτούν όσους θέλουν να πουλάνε στην χωρά τους να έχουν και την χώρα και την γλώσσα, κάποιες δεν απαιτούν

Η υποστήριξη των ελληνικών στο site της Microsoft είναι αποτέλεσμα κάποιας απαίτησης από την χώρα, ή η εταιρία βλέπει ότι έχει συμφέρον (γιατί σίγουρα δεν το κάνει από αγάπη) να έχει πλήρη υποστήριξη και στα ελληνικά; Από την άλλη βέβαια, ακόμα βλέπουμε πάρα πολλά προϊόντα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς εγχειρίδιο με ελληνική μετάφραση, παρότι υπάρχει υποχρέωση να το έχουν...

sdikr
30-07-08, 21:07
Η υποστήριξη των ελληνικών στο site της Microsoft είναι αποτέλεσμα κάποιας απαίτησης από την χώρα, ή η εταιρία βλέπει ότι έχει συμφέρον (γιατί σίγουρα δεν το κάνει από αγάπη) να έχει πλήρη υποστήριξη και στα ελληνικά; Από την άλλη βέβαια, ακόμα βλέπουμε πάρα πολλά προϊόντα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς εγχειρίδιο με ελληνική μετάφραση, παρότι υπάρχει υποχρέωση να το έχουν...

Δεν κατάλαβες τι λέω,
Αλλιώς θα κινηθεί μια εταίρια αν για να πουλήσει θα πρέπει να το αναφέρει και αλλιώς αν απλά μπορεί να πουλήσει.

Πάνε πχ στην Γερμανία και πάρε συσκευή ή κάτι τέλος πάντων χωρίς να έχει γερμανικά, αν το βρείς κερδίζεις

sotos65
30-07-08, 21:09
Δεν διαφωνώ. Περίπου το ίδιο λέω κι εγώ με το δεύτερο που αναφέρω, τη μη μετάφραση των εγχειρίδιων στα ελληνικά. Ότι δηλαδή είμαστε πολύ ανεκτικοί σ' αυτού του είδους την αντιμετώπιση από τις ξένες εταιρίες...

axinosgr
30-07-08, 21:10
Το καίω το μόντεμ μου τώρα.....:rofl::rofl::rofl::rofl:

sotos65
30-07-08, 21:14
Μπα, δεν έχω άλλο αυτή τη στιγμή! (κι εγώ με linksys) :rofl:

sdikr
30-07-08, 21:15
Δεν διαφωνώ. Περίπου το ίδιο λέω κι εγώ με το δεύτερο που αναφέρω, τη μη μετάφραση των εγχειρίδιων στα ελληνικά. Ότι δηλαδή είμαστε πολύ ανεκτικοί σ' αυτού του είδους την αντιμετώπιση από τις ξένες εταιρίες...

Το καλό είναι οτι βλέπω οτι σιγά σιγά αυτό αλλάζει, (απο τους απλούς χρήστες όχι απο τους εισαγωγείς - κράτος)

Το καλό με αυτό είναι οτι είναι και όδηγια της Ε.Ε οπότε η αναφόρα των απλών χρήστων πιάνει τόπο

@ ADSLgr.com All rights reserved.