PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Ελλάδα με πληγώνει...

Σελίδες : [1] 2 3

neeklia
29-07-08, 16:58
Με έχουν πιάσει πάλι οι μαύρες μου με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Συζητώ πάρα πολύ σοβαρά με την γυναίκα μου να σηκωθούμε να φύγουμε και να πάμε να μείνουμε μόνιμα Αυστραλία. Η γυναίκα μου έχει μεγαλώσει Αυστραλία, σπίτι υπάρχει, ο πεθερός μου μπορεί να βοηθήσει στα θέματα δουλειάς και επαγγελματικής αποκατάστασης οπότε θεωρητικά τουλάχιστον το βήμα είναι εφικτό.

Το ερώτημα είναι γιατί?
Γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο...
Έχω βαρεθεί πια να μένω σε μία χώρα όπου τίποτε δεν λειτουργεί, η έννοια του κράτους είναι μάλλον ανέκδοτο και εμείς σαν λαός να έχουμε αποκτηνωθεί.

Ζούμε σε μία χώρα που το υποτιθέμενο "κράτος" δεν κάνει τίποτε προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες του και να εξασφαλίσει την ευημερία τους: Το κόστος ζωής έχει ανέβει σε τέτοια δυσθεώρητα επίπεδα, που ένας μέσος μισθωτός δεν τα βγάζει πέρα με τίποτα. Όταν βλέπω τους
πολιτικούς να μιλάνε για τα προβλήματα του πολίτη, πραγματικά γελάω. Είναι σαν να συζητάμε εμείς για την ζωή στο Τιμπουκτού: Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία επαφή γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι έχουν, ενώ για τα καθημερινά τους πράγματα υπάρχει στρατιά παρατρεχάμενων που τους τα διεκπεραιώνει.
Τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί από μίζες, λαδώματα ή απλή οικειοποίηση κεφαλαίων (κοινώς σούφρωμα) τα πληρώνουμε πάντα εμείς. Πάρτε για παράδειγμα το Κτηματολόγιο: Τα λεφτά για την δημιουργία του Κτηματολογίου έχουν δοθεί στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια απο την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.Είναι λοιπόν ήδη πληρωμένο. Πού είναι αυτά τα λεφτά? Γιατί εμείς πρέπει να πληρώσουμε πάλι τα λεφτά που κάποιοι σούφρωσαν? Και γιατί αυτοί δεν είναι υπόλογοι?
Δυστυχώς όμως δεν όχι μόνο δεν βλέπω να αλλάζουν τα πράγματα, αλλά να πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο...

Απο την άλλη έχω βαρεθεί να ακούω "το κράτος αυτό" και "το κράτος το άλλο" λες και το κράτος είναι κάτι απρόσωπο και δεν απαρτίζεται απο εμάς ή είμαστε άμοιροι ευθυνών Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας σαν πολίτες σε πάρα πολλά πράγματα.
Σκεφτείτε σε πόσες καθημερινές συνδιαλλαγές -που το κράτος δεν μπλέκεται- τι γίνεται:
ο βενζινάς σε κλέβει, ο γιατρός σου γράφει ένα κάρο φάρμακα για να τα τσιμπήσει απο την φαρμακοβιομηχανία, ο παππάς δεν σε παντρεύει αν δεν του τα χώσεις, ο δικηγόρος σε ρίχνει γιατί τα'χει πάρει απο τον αντίδικο, ο ταξιτζής πειράζει το ταξίμετρο, ο αστυνομικός τα παίρνει απο τους εμπόρους ναρκωτικών κλπ κλπ και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Παντού κυκλώματα και όλα για την κονόμα.

Παρόμοια συμπεριφορά και σε θέματα όπου δεν τίθεται θέμα χρημάτων: Στην καθημερινή κυκλοφορία με το αυτοκίνητο κάτι να γίνει π.χ. να καθυστερήσεις να ξεκινήσεις στο φανάρι, το μπινελίκι το'χουμε στην άκρη της γλώσσας μας "'Αντε ρε μ@λ@κ@ ξεκίνα" , "Αντε γ@μ...σου έχουμε και δουλειές".
Μου λεγε ένας φίλος τις προάλλες ότι βρισκόταν στο Σύνταγμα και είχε ξεχάσει το ρολόι του σπίτι οπότε ρωτάει κάποιον περαστικό την ώρα, για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση "Γιατί να σου πω ρε φίλε, μαζί το πήραμε το ρολόι "? Δηλαδή πόσο κάφρος πρέπει να είσαι για να απαντήσεις έτσι? Έτσι έχουμε καταντήσει?

Μικρό παιδί άκουγα τους γονείς μου να συζητούν για τα πράγματα στην Ελλάδα, για το κράτος, για τους πολιτικούς και όλα αυτά μου φάνταζαν μακρινά και υπερβολικά.
Αργότερα μεγαλώνοντας άρχισα να συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν κάποια σάπια πράγματα στην κοινωνία. Στην πορεία και με περισσότερη εμπειρία άρχισα να αναρωτιέμαι "Τι δεν είναι σάπιο, τι έχει παραμείνει καθαρό ?" Τελικά τώρα πια έχω καταλάβει πως η σήψη βρίσκεται παντού...

Λέω ν'αρχίσω να μαζεύω το κουβαδάκι μου και να πηγαίνω σ'άλλη παραλία...

apok
29-07-08, 17:00
Αμα έχεις την άκρη να την κανεις, το συζητάς ακομα;;;

Με πολυ ελαφρά;)

( Αν υπάρχει τπτ και για μας σφύρα ετσι;; :p )

giannhs1984
29-07-08, 17:02
ε ναι εδω συζητω και εγω να την κανω απο εδω που τα εχω σχεδον ολα:rofl:(αυτα που ηθελα δηλαδη)

καντην και μην ζητησεις γνωμη απο κανεναν απλα καντην

vagskarm
29-07-08, 17:03
Οσο πιο γρήγορα μπορείς και μην κάνεις το λάθος να κοιτάξεις πίσω σου...

nikosl
29-07-08, 17:05
Στην Αυστραλία θα πεθάνετε από τη δίψα.

Live your myth in Greece.

Hunter 85
29-07-08, 17:09
Με έχουν πιάσει πάλι οι μαύρες μου με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Συζητώ πάρα πολύ σοβαρά με την γυναίκα μου να σηκωθούμε να φύγουμε και να πάμε να μείνουμε μόνιμα Αυστραλία. Η γυναίκα μου έχει μεγαλώσει Αυστραλία, σπίτι υπάρχει, ο πεθερός μου μπορεί να βοηθήσει στα θέματα δουλειάς και επαγγελματικής αποκατάστασης οπότε θεωρητικά τουλάχιστον το βήμα είναι εφικτό.

Το ερώτημα είναι γιατί?
Γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο...
Έχω βαρεθεί πια να μένω σε μία χώρα όπου τίποτε δεν λειτουργεί, η έννοια του κράτους είναι μάλλον ανέκδοτο και εμείς σαν λαός να έχουμε αποκτηνωθεί.

Ζούμε σε μία χώρα που το υποτιθέμενο "κράτος" δεν κάνει τίποτε προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες του και να εξασφαλίσει την ευημερία τους: Το κόστος ζωής έχει ανέβει σε τέτοια δυσθεώρητα επίπεδα, που ένας μέσος μισθωτός δεν τα βγάζει πέρα με τίποτα. Όταν βλέπω τους
πολιτικούς να μιλάνε για τα προβλήματα του πολίτη, πραγματικά γελάω. Είναι σαν να συζητάμε εμείς για την ζωή στο Τιμπουκτού: Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία επαφή γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι έχουν, ενώ για τα καθημερινά τους πράγματα υπάρχει στρατιά παρατρεχάμενων που τους τα διεκπεραιώνει.
Τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί από μίζες, λαδώματα ή απλή οικειοποίηση κεφαλαίων (κοινώς σούφρωμα) τα πληρώνουμε πάντα εμείς. Πάρτε για παράδειγμα το Κτηματολόγιο: Τα λεφτά για την δημιουργία του Κτηματολογίου έχουν δοθεί στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια απο την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.Είναι λοιπόν ήδη πληρωμένο. Πού είναι αυτά τα λεφτά? Γιατί εμείς πρέπει να πληρώσουμε πάλι τα λεφτά που κάποιοι σούφρωσαν? Και γιατί αυτοί δεν είναι υπόλογοι?
Δυστυχώς όμως δεν όχι μόνο δεν βλέπω να αλλάζουν τα πράγματα, αλλά να πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο...

Απο την άλλη έχω βαρεθεί να ακούω "το κράτος αυτό" και "το κράτος το άλλο" λες και το κράτος είναι κάτι απρόσωπο και δεν απαρτίζεται απο εμάς ή είμαστε άμοιροι ευθυνών Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας σαν πολίτες σε πάρα πολλά πράγματα.
Σκεφτείτε σε πόσες καθημερινές συνδιαλλαγές -που το κράτος δεν μπλέκεται- τι γίνεται:
ο βενζινάς σε κλέβει, ο γιατρός σου γράφει ένα κάρο φάρμακα για να τα τσιμπήσει απο την φαρμακοβιομηχανία, ο παππάς δεν σε παντρεύει αν δεν του τα χώσεις, ο δικηγόρος σε ρίχνει γιατί τα'χει πάρει απο τον αντίδικο, ο ταξιτζής πειράζει το ταξίμετρο, ο αστυνομικός τα παίρνει απο τους εμπόρους ναρκωτικών κλπ κλπ και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Παντού κυκλώματα και όλα για την κονόμα.

Παρόμοια συμπεριφορά και σε θέματα όπου δεν τίθεται θέμα χρημάτων: Στην καθημερινή κυκλοφορία με το αυτοκίνητο κάτι να γίνει π.χ. να καθυστερήσεις να ξεκινήσεις στο φανάρι, το μπινελίκι το'χουμε στην άκρη της γλώσσας μας "'Αντε ρε μ@λ@κ@ ξεκίνα" , "Αντε γ@μ...σου έχουμε και δουλειές".
Μου λεγε ένας φίλος τις προάλλες ότι βρισκόταν στο Σύνταγμα και είχε ξεχάσει το ρολόι του σπίτι οπότε ρωτάει κάποιον περαστικό την ώρα, για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση "Γιατί να σου πω ρε φίλε, μαζί το πήραμε το ρολόι "? Δηλαδή πόσο κάφρος πρέπει να είσαι για να απαντήσεις έτσι? Έτσι έχουμε καταντήσει?

Μικρό παιδί άκουγα τους γονείς μου να συζητούν για τα πράγματα στην Ελλάδα, για το κράτος, για τους πολιτικούς και όλα αυτά μου φάνταζαν μακρινά και υπερβολικά.
Αργότερα μεγαλώνοντας άρχισα να συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν κάποια σάπια πράγματα στην κοινωνία. Στην πορεία και με περισσότερη εμπειρία άρχισα να αναρωτιέμαι "Τι δεν είναι σάπιο, τι έχει παραμείνει καθαρό ?" Τελικά τώρα πια έχω καταλάβει πως η σήψη βρίσκεται παντού...

Λέω ν'αρχίσω να μαζεύω το κουβαδάκι μου και να πηγαίνω σ'άλλη παραλία...

Δυστυχώς ειναι η πλήρη κατάσταση αυτό που περιγράφεις! Απο την άλλη τι να σου πω...
Αν θεωρείς οτι εκεί ειναι καλύτερα τα πράγματα και δεν θα ξαναγυρίσεις πίσω σε χειρότερη κατασταση!
Αλλά θεωρώ οτι καθε αρχή ειναι δύσκολή και ειδικά σε εναν ξένο τόπο!
Απο την άλλη αν δεν υπάρχει εξέλιξη εδω....

Δεν ξερω εγω τωρα ειμαι στο ξεκίνημα (σε λιγο παίρνω το πτυχίο μου) αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος οσο γίνεται...:(

ysand
29-07-08, 17:09
Ναι αλλά..."Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις!" :)

kaplan
29-07-08, 17:12
Έχουμε την μετανάστευση στι αίμα μας!
Έχω αρχίζει να το σκεφτομαι και εγω να φεύγω

hammer21
29-07-08, 17:14
Αφου εχεις σπιτι και συγγενεις να σε στηριξουν ουτε να το σκεφτεσαι.Αν εχεις και προσοντα να σταθεις επαγγελματικα κακως εισαι ακομα αθηνα:p
apok+1 εν ολιγοις

Hunter 85
29-07-08, 17:36
Έχουμε την μετανάστευση στι αίμα μας!
Έχω αρχίζει να το σκεφτομαι και εγω να φεύγω

Αφου εχεις σπιτι και συγγενεις να σε στηριξουν ουτε να το σκεφτεσαι.Αν εχεις και προσοντα να σταθεις επαγγελματικα κακως εισαι ακομα αθηνα:p
apok+1 εν ολιγοις

Να πω και στους 2 κατι! Εχετε σκεφτει το πόσο δύσκολο είναι να πατε κάπου (και δη εξωτερικο) και να ξεκινησετε απο την αρχή;

Μάλλον οχι!

apok
29-07-08, 17:41
Κανείς δεν ειπε οτι ειναι ευκολο.

Σίγουρα όμως ειναι πιο εύκολο απο το να πάρεις σπιτι,αυτοκίνητο..........σύνταξη στην Ελλάδα;)

takis222
29-07-08, 17:43
Αλλος ενας που το σκεφτεται πολυ σοβαρα.
Η γυναικα μου γεννηθηκε στη Γερμανια,τα πεθερικα μου ειναι ακομα εκει (ερχονται για λιγες μερες και τους πιανει αμοκ,5 παιδια μεγαλωσανε εκει οι ανθρωποι):respekt:.
Εδω μονο για διακοπες ειναι καλα.
Φιλος μου πριν απο 2 μηνες εφυγε για Αυστραλια.Ειχε σπουδασει πληροφορικη στην Αγγλια και φυσικα εκατσε λιγο και...bye bye.
Και ΔΕΝ ειναι μονο το οικονομικο.Ειναι και η μπουρτζοβλαχιά που δεν αντεχεται αλλο στο Ελλαδισταν.:evil:

+1 φιλε:oneup:

Θάνος
29-07-08, 17:44
Έχω συγγενείς στο εξωτερικό. Τα πράγματα δεν είναι πουθενά ρόδινα. Εκεί ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα καλύτερα καί κάποια ίσως χειρότερα. Η ξενιτιά είναι πάντα δύσκολη αλλά καί όχι αξεπέραστη.

Με βλέπετε να μιλάω σαν να φιλοσοφώ, ίσως καί να το κάνω, γιατί κι εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι, όπως ο φίλος που άνοιξε το νήμα.

Βέβαια όσο πιό μικρός την "κάνεις", τόσο καλύτερα.

Απλά κάποια στιγμή, βλέπεις ότι δεν υπάρχει φως μπροστά καί όταν θελήσεις να βρεις το δίκιο σου, θα βλαστημήσεις τη στιγμή που το αποφάσισες, γιατί θα εμπλακείς μέσα σε ένα "ωχ αδερφισμό" που μας έχει κατακλύσει καί έχουμε καταντήσει να λέμε όλοι "μακριά από τον κGλG μας κι όπου θέλει να'ναι", αλλά έλα ντε που δεν απέχει καί πολύ κι ο δικός μας.

manoulamou
29-07-08, 17:45
Ετσι όπου φυγει - φυγει, δεν παλευεται η κατασταση...
Εξ αλλου τι θ αλλαξει αν μεινουμε; Μπορουμε να κανουμε κατι;
Βρε μηπως εχει δικιο η Ερευνα (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=222014) τελικα;
:hmm:
Παντως πουθενα δεν ειναι ευκολα, απλα ισως σε καποιες χωρες
ο πολιτης γινεται πιο σεβαστος απο το κρατος και τους πολιτικους...

neeklia
29-07-08, 17:55
Να πω και στους 2 κατι! Εχετε σκεφτει το πόσο δύσκολο είναι να πατε κάπου (και δη εξωτερικο) και να ξεκινησετε απο την αρχή;

Μάλλον οχι!

Είναι σίγουρα μεγάλο και δύσκολο βήμα, όχι όμως τόσο δύσκολο όσο νομίζεις.... Το 50% του βήματος είναι να πάρεις την απόφαση. Μετά έρχονται πολλά πράγματα μόνα τους.

Σκέψου πόσες χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν σε Γερμανία,Αμερική, Αυστραλία, Ν.Αφρική κλπ χωρίς καν να μιλάνε την αντίστοιχη γλώσσα και χωρίς δεκάρα στην τσέπη και όμως τα κατάφεραν.

Το ξέρεις ότι η Μελβούρνη είναι η 3η πόλη σε αριθμό Ελλήνων? (Μετά απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη) Έχει πιο πολλούς Έλληνες από Πάτρα, Λάρισα κλπ.

........Auto merged post: neeklia πρόσθεσε 6 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αλλος ενας που το σκεφτεται πολυ σοβαρα.
Η γυναικα μου γεννηθηκε στη Γερμανια,τα πεθερικα μου ειναι ακομα εκει (ερχονται για λιγες μερες και τους πιανει αμοκ,5 παιδια μεγαλωσανε εκει οι ανθρωποι):respekt:.
Εδω μονο για διακοπες ειναι καλα.
Φιλος μου πριν απο 2 μηνες εφυγε για Αυστραλια.Ειχε σπουδασει πληροφορικη στην Αγγλια και φυσικα εκατσε λιγο και...bye bye.
Και ΔΕΝ ειναι μονο το οικονομικο.Ειναι και η μπουρτζοβλαχιά που δεν αντεχεται αλλο στο Ελλαδισταν.:evil:

+1 φιλε:oneup:

Ακριβώς όπως το είπες φίλε: Ελλαδιστάν. Κουράστηκα να σκοτώνομαι κάθε μέρα με άτομα που προσπαθούν να με δουλέψουν, να με κοροϊδέψουν και να τ'άρπάξουν θεωρώντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους γιατί έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια...

maxorfo
29-07-08, 18:07
Εφ' όσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ΡΙΞΤΕ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ και τάχιστα. Η ζωή είναι μία και στις χώρες που αναφέρετε θα ζήσετε σίγουρα με περισσότερη αξιοπρέπεια.

sonic
29-07-08, 18:11
Εγώ την έκανα προ τριετίας, και δεν το έχω μετανιώσει.

neeklia
29-07-08, 18:47
Βλέπω πως κι άλλοι φίλοι αισθάνονται έτσι για την κατάσταση στην Ελλάδα και να έχουν τάσεις φυγής. Είχα αρχίσει να αισθάνομαι μόνος μου "Στην πόλη των τρελών" όπως λέει και το ομώνυμο κομμάτι των Πυξ-Λαξ.
Είναι όμως τραγικό να έχουν γίνει έτσι τα πράγματα...

sonic
29-07-08, 18:49
Βλέπω πως κι άλλοι φίλοι αισθάνονται έτσι για την κατάσταση στην Ελλάδα και να έχουν τάσεις φυγής. Είχα αρχίσει να αισθάνομαι μόνος μου "Στην πόλη των τρελών" όπως λέει και το ομώνυμο κομμάτι των Πυξ-Λαξ.
Είναι όμως τραγικό να έχουν γίνει έτσι τα πράγματα...

Και θα σου έλεγα να μην πας Μελβούρνη, να πας σε μέρος χωρίς Έλληνες. Μακρυά και αγαπημένοι:)

neeklia
29-07-08, 18:51
Και θα σου έλεγα να μην πας Μελβούρνη, να πας σε μέρος χωρίς Έλληνες. Μακρυά και αγαπημένοι:)

Όχι, για να πω την αλήθεια στο Σίδνεϊ σκέφτομαι να μείνω.

john dubi
29-07-08, 19:03

Ο κύριος sonic έχει δίκιο! Το διαπίστωσα πολύ γρήγορα αυτό! Για καφέ και χαβαλέ οκ, για δουλειές και λεφτά μακριά.

manoulamou
29-07-08, 19:09
Οπως με τους στενους συγγενεις και φιλους δλδ
εαν θες να εισαι αγαπημενος μονο για τα γλεντια
αλλά ποτέ μην μπλεκεις τα οικονομικα!:twisted:

PopManiac
29-07-08, 20:36
Ως μετανάστης προ 3ετίας και κυρίως για τους λόγους που ανάφερε ο neeklia κι εγώ και μάλιστα στην ηλικία των 31 ετών να πω πως όλα είναι state of mind.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη και καλό είναι κανείς να πάει κάπου που έχει κάποια υποστήριξη - τουλάχιστον ένα διαμέρισμα να μείνει για 4 μέρες που λέει ο λόγος αν όλα του πάνε στραβά.

Από εκεί και πέρα όμως αν το θέλεις πραγματικά και έχεις πει "ή ταν ή....εν Ελλάδι επιστροφή :p" τότε νομίζω πως πετυχαίνεις.

Αλλά, σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν κανείς γυρίσει για οποιαδήποτε αιτία είναι μία ανεκτίμητη εμπειρία.

Προσωπικά δεν το έχω μετανοιώσει και τουλάχιστον προς το παρόν δεν σκέφτομαι την επιστροφή. Έξω είναι δύσκολα, ίσως το πιο δύσκολο έξω είναι η μοναξιά και μάλιστα κάτω από έναν γκρι μουντό ουρανό αλλά και αυτό ίσως να είναι state of mind ;)

giannhs1984
29-07-08, 20:45
καλα εσυ εισαι και διπλα περνεις και τρενο και ερχεσαι αλλα οταν πας αυστραλια η αμερικη ε οχι μονο δεν σου περναει απο το μυαλο αλλα λες σε οποιον σου πει "δεν σου εχει λειψει η ελλαδα"να μην το λεει

xmperop1
29-07-08, 20:47
Μήπως τα μπερδεύουμε λίγο τα πράγματα?
Ολοι αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα και πέτυχαν, πέτυχαν στον ίδιο τόπο (και με ίσως χειρότερες συνθήκες) που είμαστε και εμείς.
Νομίζω ότι όλα ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους.
Αλλωστε όλοι οι Ελληνες που πήγαν στο εξωτερικό δεν πέτυχαν και όσοι πέτυχαν δούλεψαν πολύ σκληρά για να το καταφέρουν.

PopManiac
29-07-08, 20:48
καλα εσυ εισαι και διπλα περνεις και τρενο και ερχεσαι αλλα οταν πας αυστραλια η αμερικη ε οχι μονο δεν σου περναει απο το μυαλο αλλα λες σε οποιον σου πει "δεν σου εχει λειψει η ελλαδα"να μην το λεει

Εεεεε....

Νομίζω πως χλωμό να ερχόμουν με τρένο, θα ήθελα τουλάχιστον ένα 2ήμερο και παραπάνω νομίζω...

Από τότε που οι αδελφοί Ράιτ έκαναν εκείνη την πρώτη πτήση, προτιμώ το αεροπλάνο :cool:- 3 ωρίτσες είναι

giannhs1984
29-07-08, 20:49
Εεεεε....

Νομίζω πως χλωμό να ερχόμουν με τρένο, θα ήθελα τουλάχιστον ένα 2ήμερο και παραπάνω νομίζω...

Από τότε που οι αδελφοί Ράιτ έκαναν εκείνη την πρώτη πτήση, προτιμώ το αεροπλάνο :cool:- 3 ωρίτσες είναι
3? 3 δεν κανει μεχρι την αγγλια?

hammer21
29-07-08, 20:49
Οπως εχουμε καταντησει ανθρωπος με φιλοδοξιες και ονειρα δεν θα χωραει στην Ελλαδα σε 5-6 χρονια(αν δεν ισχυει ηδη αυτο).Θα τον αποβαλλει το συστημα...
Μονο για διακοπες ειμαστε καλοι τελικα...:(:down:

PopManiac
29-07-08, 20:51
3? 3 δεν κανει μεχρι την αγγλια?

4 ώρες LHR - LGAV

giannhs1984
29-07-08, 20:52
ειναι και αυτο
ολοι φωναζουν για ανεργεια και ολοι ειναι με εναν φραπε στην καφετερεια....

........Auto merged post: giannhs1984 πρόσθεσε 0 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

4 ώρες LHR - LGAV
παιζουμε και fs ? ε? ε? end of off topic

guzel
29-07-08, 20:53
εγω θα ειχα φυγει ηδη ..

lewton
29-07-08, 23:41
Δε χρειάζεται να έχεις κάποια τρομερή άκρη για να την κάνεις από την Ελλάδα.
Πιστεύω πως όσοι τα ρίχνουν στην «έλλειψη άκρης» απλά νομίζουν ότι θέλουν να φύγουν, αλλά υποσυνείδητα δεν το θέλουν.

sonic
29-07-08, 23:44
Είναι λίγο ζόρικη απόφαση είναι η αλήθεια, αλλά είναι κάτι που μπορεί να γίνει.

john dubi
29-07-08, 23:58
Το θεμα για μενα απο την εμπειρια που εχω τα 4 χρονια εξω ειναι ποσο ετοιμος εισαι να παλεψεις στο εξωτερικο για να πετυχεις κατι. Αμα εισαι του στυλ τυπος καλοπερασακιας ελληνας με μεγαλες ιδεες για τον εαυτο σου και της λογικης δεν γ@μ.... εχω τις πλατες των γονεων,γνωστων,καρτων και τη βγαζω κλπ κλπ. δεν νομιζω να κανεις κατι εξω. Ο συναγωνισμος απο ντοπιους και αλλους εθνικοτητας ξενους ειναι μεγαλος. Το συστημα δε και η ποιοτητα ζωης στο εξωτερικο για να τα λαμβανεις πρεπει να τα πληρωνεις και αυτο βεβαια σημαινει εργασια! (η με λιγη τυχη να πιασεις κανα λοττο!:))

supermario
30-07-08, 09:11
Οπως εχουμε καταντησει ανθρωπος με φιλοδοξιες και ονειρα δεν θα χωραει στην Ελλαδα σε 5-6 χρονια(αν δεν ισχυει ηδη αυτο).Θα τον αποβαλλει το συστημα...

Εντελως!!! Συμφωνω απολυτα. Αφου ο φιλος εχει και γνωστους στην Αυστραλια, ας την κανει οχι με ελαφρια αλλα με βαρια πηδηματακια.

Απορω γιατι το σκεφτεσαι φιλε μου. Η Ελλαδα ειναι μονο για να διακοπες, αν και οπως τα εχουν κανει πλεον ουτε για διακοπες δεν ειναι.

apok
30-07-08, 09:16
Εντελως!!! Συμφωνω απολυτα. Αφου ο φιλος εχει και γνωστους στην Αυστραλια, ας την κανει οχι με ελαφρια αλλα με βαρια πηδηματακια.

Απορω γιατι το σκεφτεσαι φιλε μου. Η Ελλαδα ειναι μονο για να διακοπες, αν και οπως τα εχουν κανει πλεον ουτε για διακοπες δεν ειναι.

Ακριβώς.. μονο για διακοπες.. αρκεί βεβαια να έχεις κλείσει το πακέτο σου απο κανα ξένο πρακτορειο ( π.χ octapus travel ) γιατι αν πας ως έλληνας τοτε την έκατσες.

Σαν Έλλην φθηνες και ποιοτικές διακοπές πλέον κάνεις μονο στην Αλβανια, ειδικά αν έχεις οικογένεια

aroutis
30-07-08, 09:18
Oπως στα λένε και οι άλλοι... αφου εχεις άκρες, φύγε, η Ελλάδα όσο πάει και χειροτερεύει και δε βλέπω τον λόγο να μένεις.

Αν αύριο είχα μια ευκαιρια να φύγω, θα εφευγα με τα 1,000 , και ας μην έχω ουσιαστικό πρόβλημα, απλά αυτά που βλέπω να γίνονται και αυτά που βλέπω να έρχονται πραγματικά δεν μου αρέσουν...

Και όχι, ουτε καν για διακοπές δεν κάνει πλέον... too expensive.. ;)

........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 0 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Σαν Έλλην φθηνες και ποιοτικές διακοπές πλέον κάνεις μονο στην Αλβανια, ειδικά αν έχεις οικογένειαΚαι σε χώρες εκτός Ε.Ε. όπου το Euro μετράει..

Tiberius
30-07-08, 09:30
Δε χρειάζεται να έχεις κάποια τρομερή άκρη για να την κάνεις από την Ελλάδα.
Πιστεύω πως όσοι τα ρίχνουν στην «έλλειψη άκρης» απλά νομίζουν ότι θέλουν να φύγουν, αλλά υποσυνείδητα δεν το θέλουν.

Όσοι έχουν δεσμούς με άλλες χώρες γνωρίζουν τέλεια την γλώσσα, τί παίζεται εκεί με τις δουλειές, τις συναλλαγές, τις τιμές έχουν ανθρώπους να τους βοηθήσουν να πάρουν μπροστά το κάνουν.
Διαφορετικά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτούς τους δικιολογώ, αλλά δέν έχω παρά να φτύσω όσους αποφασίζουν να την κάνουν απο μιά μεγάλη επαρχιακή πόλη που έχουν όλα τα μέσα για να έρθουν να ζήσουν Αθήνα.

neeklia
30-07-08, 10:21
Όταν ακούσουν ότι είμαι Έλληνας, ελπίζω να μην με σαπίσουν στο ξύλο με το που θα πατήσω το πόδι μου Αυστραλία. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την είδηση:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=222369

manoulamou
30-07-08, 10:45
Μήπως τα μπερδεύουμε λίγο τα πράγματα?
Ολοι αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα και πέτυχαν,
πέτυχαν στον ίδιο τόπο (και με ίσως χειρότερες συνθήκες) που είμαστε και εμείς.
Αλλωστε όλοι οι Ελληνες που πήγαν στο εξωτερικό δεν πέτυχαν και
όσοι πέτυχαν δούλεψαν πολύ σκληρά για να το καταφέρουν.

Εξαρταται τα ονειρα και τις φιλοδοξιες που εχει ο καθενας ... :)
Να μην πω οτι πολλοι, που τωρα λενε οτι δεν τους κραταει ο τοπος
εαν φυγουν δεν θ αντεξουν ουτε χρονο μακρυα, γιατι εχουν λαθος νοοτροπια για εξω!
Επειδη τοτε που ημουν νεα, δεν ειχα την δυνατοτητα να φυγω,
για να ειμαι ειλικρινης, δεν ξερω τι θα εκανα, εαν μπορουσα !
Ομως δεν το μετανιωσα, ισως δεν ειχα τις φοβερες φιλοδοξιες αλλων, ισως τα ονειρα μου ηταν πολυ απλα,
εμεινα και το παλεψα και το ιδιο κανουν και τα παιδια μας!
Σημασια πανω απ ολα όπου κι αν βρεθεις
εχει να διεκδικεις και να μην το βαζεις κατω ευκολα...

hammer21
30-07-08, 10:57
Ολοι αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα και πέτυχαν,
πέτυχαν στον ίδιο τόπο (και με ίσως χειρότερες συνθήκες) που είμαστε και εμείς.
Αλλωστε όλοι οι Ελληνες που πήγαν στο εξωτερικό δεν πέτυχαν και
όσοι πέτυχαν δούλεψαν πολύ σκληρά για να το καταφέρουν.
Για τους μεταναστες ηΕλλαδα ειναι οτι και για μεας τους ελληνες η Γερμανια η Αμερικη η Αυστραλια η Αγγλια κτλ.Σκεψου οτι σε καποιες αραβικες χωρες δεν καταπατουνται δικαιωματα που στην Ελλαδα τα θεωρουμε παραπανω απο δεδομενα;)
Οσον αφορα τη σκληρη δουλεια που λες συμφωνων αλλα εδω σπανια αναγνωριζεται.Εδω συνηθως(ευτυχως υπαρχουν και καλες εξαιρεσεις) σκληρη δουλεια σημαινει το εχω ακρες.Λαμπρο παραδειγμα το δημοσιο αλλα ας μην επεκταθουμε...

takis222
30-07-08, 11:06
Εξαρταται τα ονειρα και τις φιλοδοξιες που εχει ο καθενας ... :)
Να μην πω οτι πολλοι, που τωρα λενε οτι δεν τους κραταει ο τοπος
εαν φυγουν δεν θ αντεξουν ουτε χρονο μακρυα, γιατι εχουν λαθος νοοτροπια για εξω!
Επειδη τοτε που ημουν νεα, δεν ειχα την δυνατοτητα να φυγω,
για να ειμαι ειλικρινης, δεν ξερω τι θα εκανα, εαν μπορουσα !
Ομως δεν το μετανιωσα, ισως δεν ειχα τις φοβερες φιλοδοξιες αλλων, ισως τα ονειρα μου ηταν πολυ απλα,
εμεινα και το παλεψα και το ιδιο κανουν και τα παιδια μας!
Σημασια πανω απ ολα όπου κι αν βρεθεις
εχει να διεκδικεις και να μην το βαζεις κατω ευκολα...

Manoulamou....

Αν δεν ειχα διαβασει αρκετα post σου και εχωντας σχηματισει μια καλη εικονα για σενα τα παραπανω που γραφεις θα τα θεωρουσα καπως προσβλητικα.;)

Μην γνωριζοντας τον καθενα που γραφει κατι δεν ειναι σωστο νομιζω να σχηματιζεις αποψη του τυπου "εαν φυγουν δεν θ αντεξουν ουτε χρονο μακρυα, γιατι εχουν λαθος νοοτροπια για εξω".

Και απαντωντας στο "ισως δεν ειχα τις φοβερες φιλοδοξιες αλλων, ισως τα ονειρα μου ηταν πολυ απλα," αν τα αυτονοητα πλεον θεωρουνται φοβερες φιλοδοξιες ή μια ποιοτηκοτερη καθημερινοτητα τρελλο ονειρο τοτε....τι να πω....ισως εγω και καποιοι αλλοι που συμφωνουν οι αποψεις μας να ειμαστε λαθος.;)

giwrgosth
30-07-08, 11:12
Έτσι, ίσως αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Μπορείς να τα βάλεις όλα στην άκρη και να πεις το κλασικό δε βαριέσε, αλλά αυτό όχι, δεν αντέχεται!
Μπορείς να πας στη Γερμανία και το σκέφτεσε? Αλλάζουμε? :)
Αυστραλία δεν θα πήγαινα με τίποτα, αλλά αν ήμουν στη θέση του φίλου πιστεύω ότι θα το έκανα.

lewton
30-07-08, 11:17
Όσοι έχουν δεσμούς με άλλες χώρες γνωρίζουν τέλεια την γλώσσα, τί παίζεται εκεί με τις δουλειές, τις συναλλαγές, τις τιμές έχουν ανθρώπους να τους βοηθήσουν να πάρουν μπροστά το κάνουν.
Διαφορετικά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτούς τους δικιολογώ,
Και εγώ τους δικαιολογώ, αρκεί να μη γκρινιάζουν όλη την ώρα για την Ελλάδα.
Ή έχεις τα κότσια να φύγεις παρά τις δυσκολίες, ή κάθεσαι εδώ πέρα και κοιτάς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς χωρίς να εκπέμπεις συνεχώς αρνητική ενέργεια στους γύρω σου.

αλλά δέν έχω παρά να φτύσω όσους αποφασίζουν να την κάνουν απο μιά μεγάλη επαρχιακή πόλη που έχουν όλα τα μέσα για να έρθουν να ζήσουν Αθήνα.Ο καθένας έχει τις ανάγκες του και τα όνειρά του.

Αν έχεις υπόψη σου επαρχιακή πόλη που έχει όλα τα μέσα για εσένα, στο καλό. Τι, ακόμα εδώ είσαι; Τι θέλεις δηλαδή, να σε φτύσω;

Tiberius
30-07-08, 11:22
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του και τα όνειρά του.

Αν έχεις υπόψη σου επαρχιακή πόλη που έχει όλα τα μέσα για εσένα, στο καλό. Τι, ακόμα εδώ είσαι; Τι θέλεις δηλαδή, να σε φτύσω;

Δέν κατάλαβες καθόλου καλά εννοώ αυτούς που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει σε μιά μεγάλη επαρχιακή πόλη δέν έχουν ιδέα απο την Αθήνα, παρόλαυτα έρχονται να μείνουν σε αυτήν με μεγάλη ευκολία πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που ένας Έλληνας πάει να ζήσει σε μιά χώρα του εξωτερικού που δέν ξέρει.

lewton
30-07-08, 11:26
Δέν κατάλαβες καθόλου καλά εννοώ αυτούς που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει σε μιά μεγάλη επαρχιακή πόλη δέν έχουν ιδέα απο την Αθήνα, παρόλαυτα έρχονται να μείνουν σε αυτήν με μεγάλη ευκολία πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που ένας Έλληνας πάει να ζήσει σε μιά χώρα του εξωτερικού που δέν ξέρει.

Η Αθήνα είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα πριν την κάνεις για έξω.

Tiberius
30-07-08, 11:32
Η Αθήνα είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα πριν την κάνεις για έξω.

Πρώτο και τις περισσότερες φορές και τελευταίο.

georgef1
30-07-08, 11:35
Ρε παιδιά γιατί να το βάλετε στα πόδια και να αφήσετε τα λαμόγια να σας διώξουν από την χώρα που γεννηθήκατε;
Να φύγει το κάθε είδους λαμόγιο και όχι εσείς. Πως το επιτρέπετε αυτό στον εαυτό σας και γιατί το βάζετε κάτω; Γιατί να αφήσουμε την μούχλα και την σαπίλα να επικρατήσει σε έναν τόπο που πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει πολλά. Λέτε ότι έχετε την διάθεση για σκληρή δουλειά. Κάντε το εδώ! Δεν σας αφήνουν; Εσείς αγωνιστείτε! Το ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε! Θα αφήσετε τον κάθε πού@#$η να σας διώξει από το σπίτι σας γιατί έτσι του αρέσει; Να του γα#$%^σετε ότι έχει και δεν έχει:mad:
Και καταρχήν το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναψηφίσετε πάλι δικομματισμό. Δώστε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να αναδειχθούν και να δείτε τι μπορούν να προσφέρουν.:)
Μην το βάζετε στα πόδια αλλά να παλέψτε........:oneup:

ΥΓ. Συγνώμη για τα...μπινελίκια αλλά μου τι δίνουν τα λαμόγια….

sonic
30-07-08, 11:41
Εγώ δεν το έβαλα στα πόδια πάντως, κύριος έφυγα.:)

supermario
30-07-08, 11:41
Ρε παιδιά γιατί να το βάλετε στα πόδια και να αφήσετε τα λαμόγια να σας διώξουν από την χώρα που γεννηθήκατε;
Να φύγει το κάθε είδους λαμόγιο και όχι εσείς. Πως το επιτρέπετε αυτό στον εαυτό σας και γιατί το βάζετε κάτω; Γιατί να αφήσουμε την μούχλα και την σαπίλα να επικρατήσει σε έναν τόπο που πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει πολλά. Λέτε ότι έχετε την διάθεση για σκληρή δουλειά. Κάντε το εδώ! Δεν σας αφήνουν; Εσείς αγωνιστείτε! Το ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε! Θα αφήσετε τον κάθε πού@#$η να σας διώξει από το σπίτι σας γιατί έτσι του αρέσει; Να του γα#$%^σετε ότι έχει και δεν έχει:mad:
Και καταρχήν το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναψηφίσετε πάλι δικομματισμό. Δώστε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να αναδειχθούν και να δείτε τι μπορούν να προσφέρουν.:)
Μην το βάζετε στα πόδια αλλά να παλέψτε........:oneup:

ΥΓ. Συγνώμη για τα...μπινελίκια αλλά μου τι δίνουν τα λαμόγια….

Αν δεν φυγουν πρωτα τα αρχι-λαμογια οι πολιτικοι (μαλλον οχι να φυγουν αλλα να τιμωρηθουν παραδειγματικα για το ξεσκισμα που εχουν ριξει στην χωρα) ασπρη μερα δεν προκειται να δουμε.

Με τι κουραγιο να παλεψεις. Δεν βλεπεις τι γινεται;; Εχουν ξεσκιστει να παιρνουν "ασπρα" και "μαυρα" χρηματα, ολοι οι υπολοιποι στα 600-700 ευρω και καθε 4 χρονια πασοκ και νδ παιρνουν 4.000.000-4.500.000 εκτ. ψηφους. Τι να λεμε τωρα. Εγω προσωπικα εχω χασει καθε ελπιδα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.